Geest, ziel en lichaam: wat is dat en wat is hun functie?

Filed in BEYOND THE MATRIX by on 23 april 2015

In de meeste religies wordt wel gesproken over de combinatie 'geest, ziel en lichaam'. De meeste mensen hebben dus wel eens van die termen gehoord, maar waarschijnlijk is het best lastig om de eerste twee te definiëren, terwijl we allemaal wel weten wat een lichaam is. Zelf heb ik ons lichaam betiteld als bio-computer en in dit artikel heb ik uitgelegd dat ons . . .

Dit artikel kunt u helemaal lezen als u lid bent. Dat kan al vanaf 2 euro per maand.

Een peiling van 21 mei jl. laat zien dat ruim 93% vindt dat de mainstream media onbetrouwbaar zijn. Vindt u het noodzakelijk dat een onafhankelijk kritisch geluid blijft bestaan? Word dan nu lid.

Wilt u lid worden, maar heeft u geen Paypal account, dan kunt u ook een maandelijks betaalprofiel instellen bij uw bank. Stuur vervolgens een email via het contactformulier om dit te bevestigen. De bankgegevens vindt u onder deze link.

Bent u al lid? Om in te loggen klikt u hier.

Bent u al donateur of lid en werkt uw toegang niet, stuur dan even een email via het contactformulier.

WORD-LID

Gedeeld 83

Tags: , , ,

About the Author ()

Comments (46)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Flower Of Life schreef:

  Hoi Martin,

  Dank je wel voor je interessante kijk en uitleg. Ik volg je artikelen nu al een tijd, eerder op martinvrijland.nl. Hoewel ik zelf al de nodige research heb gedaan (en jou zodoende ook heb gevonden) heb ik veel geleerd van de informatie die je hebt gedeeld.

  Ik zou je graag een vraag willen stellen over de volgende quote: “Gesteld dat dit waar is; zijn we dan niet gewoon hele verstrooide wezens? En met ‘verstrooid’ bedoel ik dan dat het zou kunnen voelen alsof onze ziel geen thuis meer heeft. Zou het zo kunnen zijn dat de kwantumverstrengeling, zoals gedefinieerd in het Wikipedia stuk, ook van toepassing is op onze ziel? Heeft onze ziel dan ook niet een origineel? Een bron waaruit alles voortkomt? ”

  Voor mijn gevoel begrijp ik precies wat je hier bedoelt, want dit is precies waar ik in het dagelijkse leven mee worstel. Ik voel me disconnected en ik heb geen idee wat ik kan doen om dat ‘thuis’ weer te vinden. Ik was een heel spiritueel en ontvankelijk kind, maar ik ben in de afgelopen jaren afgestompt en steeds verder verwijderd van mezelf. De brainwash heeft zijn werk redelijk gedaan, zeg maar. Hoe ervaar of heb jij dit ervaren? Heb jij voor jouw gevoel de connectie weer gemaakt en zo ja, wat voor advies zou je me hierover kunnen geven?

  Alvast heel erg bedankt.

  Hartelijke groet!

 2. Douwe schreef:

  Leuk artikel,

  Maar wat als we hier vrijwillig zijn Martin. Juist om beperking te kunnen ervaren? Om negativiteit te verkennen als groep? En wat als de lol van hier zijn nu juist is om dat te transformeren en co creators te worden van een matrix die we met zijn allen in vrijheid en met respect voor elkaars vrije wil gaan scheppen.

  Het probleem is dat te weinig mensen niet begrijpen wat ze zelf zijn, dat ze niet zien dat ze zelf de fysieke realiteit om hunzelf heen scheppen. Zodra mensen dat beter begrijpen en leren hoe ze dan slim hun wereld kunnen gaan scheppen in vrijheid en overvloed dan is het leven hier op aarde opeens een prachtige gave.

  Pieter Stuurman heeft een heel mooi artikel hierover geschreven.
  De 5 stappen cyclus van creatie: http://achterdesamenleving.nl/5-stappen-van-de-cyclus-van-creatie/

  En zelf heb ik de afgelopen maand veel geleerd over hoe ieder mens continue innerlijke sturing krijgt via emoties om een wereld te gaan scheppen die vanuit hun eigen ware kern komt.
  Leer je innerlijke sturingssysteem, wat via emoties werkt, optimaal te gebruiken: http://achterdesamenleving.nl/leer-je-innerlijke-sturingssysteem-wat-via-emoties-werkt-optimaal-te-gebruiken/

  Wat ik op dit moment zie is dat mensen niet begrijpen dat ze continue zelf de wereld om hun heen scheppen. Daarnaast voert een kleine machtselite de mensheid massaal met angstbeelden, tekorten, schaarste en andere bangmakende zaken. Als mensen niet zelf bewust kiezen hoe hun wereld te scheppen doen ze dat op de automatische piloot en vanuit de angst en schaarste die ze gevoerd wordt. Ze doen dit onbewust maar scheppen zo hun eigen gevangenis om zichzelf heen.

  Het ergste wat machthebbers kunnen doen is mensen dusdanig te manipuleren dat ze die mensen hun eigen gevangenis laten scheppen maar het is altijd een co creatie. Elk mens is machtig genoeg om zijn of haar eigen wereld te scheppen zonder een ander of zichzelf pijn te hoeven doen.

  Het is belangrijk dat mensen leren inzien wat ze daadwerkelijk zijn en dan hoe ze hun eigen scheppende kracht zo constructief en volgens eigen vrije wil kunnen gaan inzetten.

 3. Martin Vrijland schreef:

  Ik snap je idee, maar dan stel ik de vraag waarom zouden we – als we zelf scheppers binnen deze realiteit zouden zijn – er dan zo’n zootje van maken? Of ben ik dan de enige die dat zootje zo ervaart en heb ik dat zelf geschapen? Nee dat gaat me iets te ver. Ik begrijp het idee en het komt ongeveer overeen met wat ik schreef met betrekking tot de quantumfysica (lees deze 2 artikelen)
  Ik denk ook dat we zelf scheppers zijn, namelijk vanuit ons origineel (de originele ziel) die zich bij de bron bevindt (of liever gezegd collectief met alle andere zielen de goddelijke bron vormt). Dus in feite zijn we zelf medeplichtig aan het bouwen van deze “testomgeving”. Het zou maar zo kunnen zijn dat we dit nodig hebben om de kracht van ons bewustzijn te ontdekken. Dat blijft allemaal speculeren. Gelet op de symboliek (zie hier) die we overal kunnen waarnemen is het mijn conclusie dat er iets moet zijn met die planeet Saturnus en de cult die de wereld bestuurt. Waarom vereren zij die anders zo? Die ontdekking leidde naar de verdere constateringen.

 4. Douwe schreef:

  We maken er vanuit een bepaald perspectief niet een zooitje van maar zijn juist een masterclass die beperking, afscheiding en negativiteit aan het verkennen is. Negatief in de zin van segregatief. In tegenstelling tot integratie (positief) En juist door dat te verkennen voegen we een boel totaal unieke ervaringen toe aan het geheel van het universum. Zie planeet aarde als een ritje in het spookhuis. 😀

  Wij zijn op een bepaald niveau onsterfelijke wezens die buiten tijd en ruimte bestaan. Alles en iedereen is verbonden met elkaar, the all are one en the one expresses itself through the all. Het punt is dat zodra mensen dat begrijpen ze eigenlijk geen afgescheidenheid kunnen ervaren.

  Het feit dat wij ons zo alleen en afgescheiden kunnen voelen overladen met negatieve emotie is enorm zeldzaam voor bewustzijn. En je moet van alles verzinnen om dat te kunnen ervaren. Je moet jezelf en elkaar voor de gek houden op heel veel manieren omdat je anders dat soort ervaringen nooit kunt hebben. En dat Saturnus en de illuminatie een heel actieve rol spelen in faciliteren van die afgescheidenheid, angst en negativiteit is denk ik zeker waar.

  Heb je daar echter genoeg van en wil je juist weer meer eenheid en verbondenheid ervaren, positiviteit en integratie, dan is de snelste weg die ik ken, alles en iedereen wat je niet zint veroordelen en die stressvolle gedachten onderzoeken met The Work. Het zijn namelijk onze eigen geloven die ons afgescheiden houden van dat eenheidsbewustzijn. Hoe meer van die geloven je onderzoekt en laat verdwijnen hoe meer je terug komt bij je natuurlijke staat van liefde en verbondenheid met alles.

  Zie eventueel dit artikel: Zelfonderzoek – Zelfkennis – Zelfrealisatie
  http://achterdesamenleving.nl/zelf-onderzoek-zelf-kennis-zelf-realisatie/

  Op een positieve noot, hoe ik het begrijp op dit moment is onze verkenning van negativiteit in 2012 afgerond en is vanaf dat moment de integratie weer begonnen. Dus dat mensen zich telkens weer bewuster worden van wie ze waarlijk zijn. Het is nu aan ons om al de oude systemen van seperatie te vervangen met eigen nieuwe systemen die ons allemaal dienen. Een boel werk maar in die zin is het systeem al gekanteld. En zitten we nu vooral in een periode van momentum opbouwen en bewustwording verder acceleren.

 5. Nemesis schreef:

  @Martin Knap stuk 🙂

 6. Martin Vrijland schreef:

  Dag Merel,

  Ik hou er niet zo van om mensen te adviseren, maar het disconnected gevoel heeft denk ik vooral te maken met de disconnectie die je ervaart met deze matrix-realiteit (of illusie) en mogelijk de parallelle matrixes. Het is slechts het weten dat je een originele ziel hebt waarmee je verbondenheid voelt (kunt voelen via ‘de geest’ / kwantumverstrengeling) die de wetenschap kan bieden dat ‘je thuis’ zich bij de bron bevindt. Dat kan dus een zekerheidsgevoel geven dat het niet uitmaakt wat er binnen dit leven met je gebeurt. Je kunt namelijk besluiten om niet te willen terugkeren (na de dood) naar welke matrix-illusie dan ook. Je kunt besluiten terug te willen keren naar de bron. Dan heeft geen enkel parallel universum (geen enkele matrix gevangenis voor de ziel) nog langer grip op jou (de ziel die je bent; onderdeel van de goddelijke bron). Dat bewustzijn kan rust geven en neemt elke angst (die je biocomputer laat afgestemd zijn op de matrix-frequentie) weg en geeft je zuivere zekerheid zonder de noodzaak van een externe verlosser binnen deze matrix (zoals bij religie).

  Dat is mijn visie.

 7. ZerotheHero schreef:

  Ik vind het deels klinken als de new age psy op. Er is in mijn mening niks afgerond in 2012 en hoort dat bij de propagandisten hun “positive time-line” mambo jambo. Ik moet mensen er continu op wijzen dat, hoewel de elite zeker “slechterikken” zijn, ze heel veel problemen bewust gecreeerd hebben ala het Hegeliaanse dialect. Waarvoor ze dan ook de oplossing zullen aanbieden. Waarna ze ,wanneer iedereen het nieuwe systeem heeft geaccepteerd, dus hun ware New World Order naar buiten brengen. Verandering binnen deze realiteit zal in mijn ogen alleen komen door je weg te bewegen van het globalistische systeem en dit betekent dus ook echt alles. Opnieuw beginnen. Of zo’n groot percentage mensen wakker weten te krijgen dat de elite simpelweg geen grip meer kan krijgen op de mensheid en zelfs dan zullen ze niet hun macht zomaar weggeven. Ik kan je delen van de liberty movement als voorbeeld geven. Wanneer de transitie komt en de globalisten crashen de dollar zullen zij pogen gemeenschappen op te zetten los van de globalisten. Dit betekent natuurlijk hun gecontroleerde oppositie weigeren zoals Rand Paul. Klinkt allemaal leuk en aardig, maar dat betekent conflict tussen de elite en de mensen die van hun systeem willen afstappen. En dan bedoel ik all-out warfare. Dit is de enige simpele conclusie die je kan trekken. Of jij in het New Age vangnet gevallen bent kan ik nu niet 1 2 3 zeggen, maar voor de meerderheid van de alternatieve is dat wel het geval. Je bent of mainstream, of contr opp en de echte ontwaakte zijn een kleine derde. Dit zijn geen feiten waar je omheen moet dansen. Aannemen dat het zijn beloop wel zal hebben en ervan uitgaan dat we misschien een negatieve cyclus beeindigd hebben en vanaf nu alles vanzelf gaat is een illusie. Een door de globalisten gecreeerde illusie. Nou bedoel ik het niet doom and gloomy. Grotendeels ben ik het met je eens met wat je zegt. Maar bestaan in de materiele wereld betekent gehoorzamen aan de natuur. Geest en lichaam zijn niet gescheiden. Als jij voedingstekorten hebt(bijv vit d of magnesium etc) kan dat in verschillende gradaties consequenties hebben voor je gemoedstoestand, want vooralsnog is je materiele “persoonlijkheid” afhankelijk van hormonen(je hormonale balans) en neurotransmitters(serotonine, dopamine, oxytocine etc). Welke dan weer afhankelijk zijn van welke voeding je tot je neemt en de kwaliteit daarvan en je genetische toestand. Degeneratie is deels verantwoordelijk voor veel ziektes en blanken zijn louter een gedegenereerde tak van wat ooit de originele mens uit afrika was. En dan heb je ook nog is goeie hechting, opvoeding en sociale omgeving nodig aka familie wat weer een heel ander onderwerp is. Maar dat is allemaal materieel. Spiritueel erken ik ook, in meer oosterse stijl ala taoisme, buddhisme etc, dat we inderdaad afkomstig zijn uit een bron en dat het bestaan om verlichting gaat. Welke je zal vinden wanneer je het drama inziet en erkent dat je niet een vergankelijk wezen bent verdoemd tot een eeuwige vergetelheid, maar simpelweg deel van die bron. In feite ben je die bron en je zult niet vergaan. Enkel dit voertuig die wij lichaam noemen. Of je dat wil defineren als saturnus matrix kan ook, maar saturnus is maar een planeet in een zonnestelsel temidden biljoenen andere. Is de rest van de ruimte er enkel om een illusie van een schijnbestaan te geven? Draait het allemaal om deze plek? Of wordt dit spelletje ergens anders ook gespeeld? Who knows? Waar het de elite in ieder geval omgaat is de mensheid zover te krijgen dat ze kunnen regeren zonder politie of legers whatever. Ze kunnen je overheersen door je te bedreigen met van alles, maar je zover te krijgen dat je jezelf willens en wetens aan hun overgeeft is waar het hun omgaat. Ze hebben zo goed als alles in hun handen(oekraine is een voorbeeld van hoe het niet helemaal volgens plan kan werken, lybie idem, maar daar hebben ze color revolutions en invasies voor eh). Alles hebben is een ding. De wereld naar jouw smaak vormen een ander. Laatst las ik over een lerares ergens die in de dertig was en die was iets begonnen met een leerling van haar die 12 was. In de comments had je dus allemaal zweverige New Age types die dingen zeiden als “echte zielsliefde” whatever. Zoals ik zei is leven in de materiele wereld gehoorzamen aan de natuur, spirituele implicaties even achterwegen latend. Dat is dus niet gezond ook zal zijn die mensen nu dan “volwassen”. Dit is pedofilie een spiritueel randje geven. Niks moet alles mag zullen we dan maar denken. Is een 12 jarige echt zo zelfbepalend moet je jezelf maar afvragen maar goed. Punt is dat je deze mensen maar beter niet moet onderschatten. Martin en ik zijn het er ook wel over eens dat als je eenmaal de truc doorziet de goochelshow niet meer zo boeiend is en je de zaal wel wil verlaten om te kijken hoe je uberhaupt in die zaal belandt bent. Dan zal ik iets zeggen in de zin van nu ik hier toch ben, want anders zou je dus kunnen concluderen dat je prima zelfmoord kan plegen. Als het materiele er toch niet toe doet want het is deel van saturnus matrix of hoe je het ook wilt zien. In het taoisme zeggen ze de tao is niet voor of tegen, die volgt vanzelf het goede. En wanneer mensen weer natuurlijker gaan leven ala de natuurvolkeren voor al dit gezeik dan zal het weer de juiste kant op gaan. Leef dan ook gewoon. Zoals ik zeg zie je zelfmoord als een betere optie? Niks doen wachten tot je sterft? Natuurlijk niet. Iedereen graviteert uiteindelijk weer naar de waarheid hoe je het ook wendt of keert. De elite probeert van alles om ideeen te kapen om alles in hun banen te leiden, maar uiteindelijk is onnatuurlijk leven, dus het leven in onwaarheid, zelf destructief. Kijk dus maar niet op als die NWO er heel anders uitziet dan als je verwacht, want kwaadaardigheid is niet simpelweg vernietigen, maar corrumperen. Een luciferiaanse wereld creeeren kan heel goed the main goal zijn, maar het wordt ook zeker als gecontroleerde oppositie gebruikt. Uiteindelijk is alles een proces. Wat jij bent is niet een statische momentopname , maar een vloeiend proces met al dat is. Zonder de aarde had je niks om op te staan, dig? Spiritualiteit en materialiteit zijn zoals Alan Watts dat mooi zei out of date categories. Stuff is just pattern seen out of focus. Mensen vergeten vaak dat donker en licht niet van elkaar los te maken zijn, want het een impliceert de ander. Ervaren is contrast. Zonder licht geen duisternis en zonder duisternis geen licht. De nuance is dan wel dat duisternis een ontbreken is en licht het zijn is van iets. Daarom kiest de tao geen kant en volgt het altijd het goede. Puur het bestaan van de elite en hun duistere plan whatever moet dan ook wel impliceren dat er prachtige verlichte plannen bestaan gebaseerd op liefde en natuurlijkheid ergens in deze wereld. In elke mens zit de afweging tussen goed of slecht. Het is alleen dat wanneer er dan wordt waargenomen dat er op slechte onnatuurlijke keuzes destructieve gevolgen zijn sommige meer dan anderen door omstandigheden ervoor kiezen daar lak aan te hebben. Observeer de natuur en de dieren. Zie je daar kwaadaardigheid? De natuur oordeelt niet en alles gebeurt voor the greater good aka het voortleven van de soort. Noodzaak is niet iets wat in de natuur betwist wordt. Daar hebben dieren simpelweg de kans niet voor. Het is geeneens een keuze in hun ogen. Ze zijn compleet nederig aan de aarde en het verloop. Mensen wijken daarvan af en vernietigen zo zichzelf, want het pad van het ego leid ook naar niks anders.Dus puur als gedachte experiment: maakt het veel uit of er een goede of slechte wereldorde komt? Zal de een of de ander voor eeuwig bestaan? Is dat wenselijk? Is het bestaan echt zo serieus? Gaat het om de reis of de bestemming? Al het voorgaande terzijde, zal ik ondanks dat stoppen met waar ik mee bezig ben? Hier op deze wereld een onbekend lot tegemoet gaan met de schijn dat ik er enig controle over heb? Zeker niet.

 8. Torah-Freeman schreef:

  Je zegt het zeer nauwkeurig ZerotheHero, zonder reis kan je sowieso nooit aankomen op geen enkele bestemming. Waarom zouden die mensen er niet voor kiezen om een paar weken lang in de lotushouding te gaan zitten om verlichting te krijgen en als ze dan omvallen, dan gaan ze naar de Bron terug hahaha, zeer gevaarlijk ja, als door spiritualiteit zeer veel mensen tot de meest bizarre daden aan te zetten zijn, alles is goed, en alles kan en alles mag en moet kunnen, want ja, we mogen toch tot in oneindige het kwaad verkennen, want terugkeren naar de Bron, is sowieso wat zal geschieden, dus wat maakt het uit, wat we hier doen. Ik kan jou verzekeren dat zulke gedachten ontzettend gevaarlijk zijn als ze die gedachten hebben laten postvatten bij mensen.

  New-age, is zwaar crimineel en zet aan topt collectieve destructie op wat voor een niveau dan ook, je kunt er mensen gewoon helemaal mee kapot maken.

  Dus ZerotheHero, ben het zeker met je eens, vind het griezelig.

 9. Torah-Freeman schreef:

  En alles kun je door “spiritualiteit” vergoeilijken tot in het oneindige aan toe, als we alles hebben kapot gemaakt, al het kwaad door en door hebben weten te verkennen, dan keren we tot onze bestemming terug, terug naar G_d, en dan worden ze beloont om nog een keer alles van vooraf aan te mogen verkennen…HEEY hahaha, fantastisch griezelig, heel link dat soort gedachten.

 10. Douwe schreef:

  Ik denk dat je dan mensen als Martin en jezelf flink tekort doet.

  Kijk eens hoe ons huidige bewustzijn is qua begrip hoe we genaaid worden door het bankensysteem, mainstream media, politiek, onderwijssysteem? Stuk voor stuk zijn dat instrumenten die honderden jaren totaal blind gevolgd werden en waarvan altijd geloofd werd dat ze ons dienden. Binnen de afgelopen zijn al deze systemen enorm afgebrokkeld en het is slechts een kwestie van tijd voordat ze helemaal afbreken en vervangen worden door veel betere systemen.

  De reden waarom alle ellende nu naar boven komt, al het kindermisbruik, de reptilions achter de schermen, valse vlaggen etc etc. is juist een teken dat die club die honderden tot duizenden jaren de touwtjes in handen heeft gehad nu de regie meer en meer kwijtraken. En dat in slechts een paar jaar tijd. Mensen als Martin hebben daar enorme bijdragen in geleverd.

  We moeten nu echter de switch maken en na deze leugens te hebben ingezien zelf de verantwoordelijkheid gaan nemen. Zolang je de schuld bij andere partijen blijft neerleggen voorkom je daarmee dat je zelf verantwoordelijkheid voor de oplossingen gaat nemen.

  Inplaats van proberen dingen om je heen te labelen als dit of dat moet je het confronteren en er voor jezelf over na gaan denken en gaan denken hoe het relevant voor jou is en wat jij persoonlijk kunt doen om je eigen leven en dat van de mensen waar je om geeft te verbeteren.

  Kijk eventueel eens deze video van Mark Passio over Natural Law.
  http://achterdesamenleving.nl/the-natural-law-lessen-over-het-menselijke-bewustzijn/

  Er zit een bepaalde lafheid in anderen veroordelen, of dat nu de illuminatie of de new agers of wie dan ook zijn. Je ontkent namelijk dat jij zelf een actieve co creator bent geweest de hele tijd. Dat is niet leuk om te horen maar wij hebben de huidige wereld met zijn allen gebouwd. Jij en ik hebben daar net zo veel schuld aan als de leiders die ons hebben misleid. Zolang we dat niet doen leggen we onze verantwoordelijkheid en scheppende kracht buiten onszelf neer.

  Het enige wat nu moet gebeuren is dat gewone mensen zoals jij en ik, onze eigen verantwoordelijkheid voor onze scheppende kracht terugnemen en dat wij de wereld gaan scheppen zoals wij willen met respect voor de vrijheid en vrije wil van andere mensen.

 11. Douwe schreef:

  Daarbij zou ik je aanraden ook eens te verdiepen in wat Byron Katie eigenlijk doet.

  Zij is vrij hardcore en helpt mensen die hun kinderen hebben verloren in auto ongelukken en mensen die hun partners hebben verloren aan zelfmoord. Ze is zelf ook jaren suicidaal depressief geweest.

  Als je jezelf daadwerkelijk verdiept hebt in haar en voor jezelf getest hebt en het vanuit eigen integriteit en ervaring verwerpt dan is dat prima.

  Maar als je het doet op pure aanname terwijl je eigenlijk geen idee hebt waar je het over hebt dan doe je jezelf en anderen sterk tekort naar mijn mening.

  Zaken veroordelen waar je zelf niet oprecht bekend mee bent is laf en dom.

  http://www.thework.com mocht je meer willen weten.

 12. Torah-Freeman schreef:

  Wat is het intuitieve weten? Dat is de Goddelijke-Ziel zelf, dat wat we zijn, die begiftigd is met kennis en wijsheid door de Onbegrensde Geest, we zijn dat weten en wijsheid, intuitieve weten is zuiver weten en zuiver ervaren en beleven vanuit de stilte, wil en verlangen om ons individuele en collectieve opdracht te verstaan te krijgen en die te realiseren met gelijkgestemden om met alle bruikbare, onschadelijke en niet destructieve tools de boel recht te zetten, te herstellen en zodoende ons te verenigen met de oorspronkelijke natuur, anders zal zij door onze mishandelingen aan haar adres, ons ruimschoots willen corrigeren, we kunnen maar beter meewerken en dat doen met bewustzijn en overgave.

  Wat in ons limbisch-systeem ligt opgeslagen, want het heeft ook een geheugenopslagplaats, zijn de ervaringen en belevingen die we hebben opgedaan, zowel de plezierige als de nare ervaringen, dat laatste is voor beter om tot hoger plan te komen, de plezierige houdt de meeste mensen gevangen in hun vluchtlevens, zij zijn makkelijker te manipuleren en makkelijker te paaien, want zij reageren gretig op situaties en omstandigheden die hen aan fijne ervaringen doet herinneren op het niveau van de ego en animale, ze worden er door verslonden en gaan er helemaal in op, ze verliezen zich erin als vluchtmiddel en als een vorm van drugsadiction. Zolang de mensheid het leven niet op een hoger plan afstemt en op het niveau van de ziel komt, veranderd er helemaal niets onder de zon, hier en daar wat verschuivingen van het probleem, en vooral veel schijnbewegingen, en dat zijn dan ook de zielen, die iets nieuws willen, die die futuristische en virtuele werkelijkheid omhelzen, ja nieuwe addictions, dan zullen ze massaal hun vlucht zoeken in dat soort games. De vreugde in de ziel is een totaal andere dan het genot der illusie en der destructieve illusie als men er volledig in op is gegaan.

 13. Torah-Freeman schreef:

  de nare ervaringen die wij gedurende ons leven zouden hebben meegemaakt, is voor ons beter om tot hoger een plan te komen, om het leven in het tijdelijke bestaan voor een grootster doel te bestemmen. Ik weet waar ik het over heb, ben daarvan behoorlijk bevrijd, ik heb mijn werk grotendeels gedaan en vooral in nature.

 14. Torah-Freeman schreef:

  De zielen die dat doen in hun kracht van hun leven tijdens het tijdelijke bestaan, zijn groter dan de zielen die dat doen, terwijl ze richting of in de peno of menopauze zitten, en de eerste groep, dat zijn de grote zielen, die gezien hun verdiensten een level hebben bereikt, om vrij jong al, de illusionaire “fonie-belonie” games van zich af te schudden. Eens kijken of we te maken gaan krijgen met real-big-souls, ofwel nieuwe tijd kinderen.

 15. Douwe schreef:

  Ik zou zeggen veroordeel al de mensen die je denkt die dom bezig zijn of wat dan ook en onderzoek die gedachten met bijv. The Work.

  Al die veroordelingen houden je weg van jezelf en dat eenheidsbewustzijn. Zodra je ziet dat jij verbonden bent met hun zie je dat je maar 1 ding kunt doen en dat is zelf het beste voorbeeld leven wat je kunt. Je kunt daarmee anderen inspireren of niet. Maar zelf niets doen omdat je wacht dat anderen mensen eerst gaan handelen zal nooit tot resultaat leiden.

  Het is wederom je eigen scheppende kracht ontkennen en je verantwoordelijkheid en die scheppende kracht buiten jezelf neerleggen waardoor je vanuit je onbewuste blijft scheppen.

  Neem zo veel mogelijk verantwoordelijkheid voor je eigen leven en hoe jij dat wilt vormgeven als je kunt en maak je daarbij zo onafhankelijk mogelijk van wie dan ook.

  Wordt een bewuste creator van je realiteit. Ieder mens heeft die capaciteit. Het komt zelfs behoorlijk natuurlijk. Het is slechts dat de meeste van ons zoveel geloof hechten aan onware gedachten die ons gevoerd zijn dat we helemaal verlamd zijn en zo een realiteit vanuit ons onbewuste scheppen.

  In dit artikel heb ik mijn inzicht in deze materie zo goed mogelijk proberen te verwoorden. De reacties kunnen wellicht nog enig aanvullend inzicht geven.
  http://achterdesamenleving.nl/leer-je-innerlijke-sturingssysteem-wat-via-emoties-werkt-optimaal-te-gebruiken/

  Stop met zeuren en begin met handelen zou ik willen zeggen 😀

 16. ZerotheHero schreef:

  @ Freeman, Het is hetzelfde als met veganisten die denken dat vlees eten niet goed is, omdat doden niet “spiritueel” is. Gewoon een verbastering van de waarheid. De elite is zeer bekwaam in bewegingen kapen, dus daarom zeg ik onderschat ze niet. Daarentegen is je weg bewegen van het drama, ala een buddhistische monnik en je leven rustig in een klooster leiden tot verlichting of wat dan ook volgt, niet goed omdat je het kwaad toe laat? Ik vind van niet. Hoe het in de gekaapte New Age beweging naar voren komt is als moreel relativisme. Dat is wat anders. Bijv je geslacht is niet lichamelijk bepaald, maar die kiest je ziel, ook al lopen er intensieve campagnes om het gezin te ontwrichten, sexualiseren, hormonaal te verstoren. Nope geen verband daaro het materiele doet er niet toe. Snap je wat ik bedoel? Kan heel goed zijn dat de elite het ala problem reaction solution weer switched zo van, oh zie je wat die westerse elite allemaal gedaan heeft en wilde doen bijv transhumanistische agenda, chemtrails, ww3 etc, wij de brics hebben dat soort dingen niet gedaan en zijn ook zeker niet vriendjes met hun geweest wink wink. You get the idea.

 17. ZerotheHero schreef:

  Het systeem is helemaal niet aan het afbreken, waar heb je het in godsnaam over? Voor zover ik weet gaat het plannetje nog redelijk goed voor de globalisten. Je moet begrijpen dat het onthullen van False Flags en dergelijke BEWUST gebeurt omdat ze willen dat je geleid word naar hun NWO. Dat afbreken van systemen waar je het over hebt is niet een echt afbreken. Ze zijn simpelweg hun bedrijf aan het verhuizen en verbouwen. Het een nieuw jasje geven. Ik zie daar weinig positiefs in. Aan de andere kant groeit het aantal mensen die het spelletje doorzien wel degelijk. Je reageert heel vaag en ontwijkend. Durft niet op het scherpst van de snede te reageren. Ik krijg een gebroken plaat van oppervlakkige “spirituele” one liners. Vervolgens veroordeel je veroordelen en generaliseer je het collectieve bewustzijn en handelen als absoluut. Dat zijn precies de New age mind screws waar ik het over heb en altijd op af zal blijven geven. Dus I don’t give a [email protected]$ of je vindt dat ik je veroordeel en of je dat laf vindt. Toch heb ik aan de hand van wat je zei een mooi artikel gevonden die goed omschrijft wat ik zeg aan de hand van je homeboy Mark Passio. Vind het wel iets te zoetsappig voor mijn smaak maar mensen die echte spiritualiteit beoefenen tegen de kaping van de globalisten in heb ik veel respect voor dus je oordeel over dat ik new agers veroordeel raakt kant noch wal. Is meer projectie van jouw kant. Dus lees het artikel en probeer het echt te begrijpen ipv dat je het als holle verbale kogels gaat gebruiken. Ik zal ook stukjes quoten zodat je in iemand anders woorden kan zien wat ik nou precies bedoel!

  1. Ignore the negative.

  Seeing the negative for what it is creates the ability to steel oneself against its harmful effects and possibly even to avert those effects entirely.

  Refusing to look at critical information, just because it makes you feel uncomfortable or scared, is willingly choosing to remain in a state of ignorance and therefore to remain un-conscious.

  In5D: These are the people who refuse to talk about all of the atrocities that are happening to humanity. Basically by not saying anything, they are acquiescing to those in power.

  3. We’re all one, so it’s ALL good.

  Did innocent children who are being raped create their own reality?

  Many New Agers tout the concepts such as Right and Wrong as “dualistic” and therefore invalid. They try to convince people that everything is okay.

  In5D: It is possible that acts such as child abuse are the results of karma as the child being abused may have been the abuser in a previous lifetime. Also, Gandhi used peaceful non-compliance successfully.

  Persoonlijke noot over Ghandi: hij was een rascist, die spirituele pretensies gebruikte om massages en weet ik veel wat van de vrouwen van familie en volgelingen te krijgen. Om zijn “kuisheid” te testen. En India was stabieler onder Brittanie en verviel in chaos na zijn “peaceful non compliance”. Weer een mooi voorbeeld van de naieviteit die je in de New Age vindt.

  4. You can never really know.

  Solipsism: From the Latin adjective solus: “alone” and from the Latin pronoun ipse: “self”. the ideology that only one’s own mind is sure to exist. Solipsists contend that knowledge of anything outside one’s own mind is unsure, hence there is no objective reality and nothing about the external world and its workings can truly be known.

  Perception is NOT reality but our work is to align the two.

  Accept, accept, accept… but NEVER resist.

  5. Ab-use of Meditation and Yoga

  The New Age movement has been twisting these spiritual practices into means to take people’s minds off the fact that they have been enslaved and make it easy for them to just accept the current condition of the world as their lot in life.

  “Don’t react to anything.” What this translates to: “Never take any action to try to change the things that are wrong with this world.”

  In5D: I absolutely agree with this. Activism is the best way to create change. For example, those who are passive would not be benefiting from the activism of those who stood up against GMO’s and GMO labeling. Once again, by not saying anything, you are acquiescing your civil liberties to those who are in power and you are basically allowing them to do so.

  “What you resist persists.” What this translates to: “Don’t resist Evil. Just let it run rampant and destroy everything that is good.”

  “No Confrontation!” New Agers insist that there is NEVER a time to use force.

  Meditation’s correct usage is for balancing the brain when it has been chronically left-brain dominant. Yoga’s proper usage is to help us to discover what our true work is and to motivate us to do it.

  “That which manifests as a result of what you are wrongly resisting, is that which persists.”

  Half-way understanding won’t get it done. The “My Freedom” movement often leaves out the Sacred Feminine principles of non-aggression and compassion toward others.

  While totalitarian police state is being brought forward faster and faster, the Occult Controllers need to propagate a religion to push people deeper into right brained imbalance so that they will not stand up for their Natural Rights. The New Age movement IS that religion.

  Dat slaat de spijker behoorlijk op de kop! Props voor die gozer!

  Cutting through the B.S.

  The REAL reason most people, including New Agers, do not want to speak out against government is because, deep down inside, they are COWARDS who lack the courage to stand up to a bully.

  In5D: I agree. Most people also have become so subservient that they don’t even realize they’re being bullied. Also, because of the need for two income households, many people don’t have the time to follow what’s going on in politics and government and will eventually vote for “the lesser of two evils” without knowing anything about Bohemian Grove, the Trilateral Commission, the Committee of 300, the Builderbergs, etc… Additionally, most people will not stand up and question religion.

  Also see: What If Everything You Were Taught Was A Lie?

  Start saying “NO” when you know something is wrong.

  6. Watered-down version of the Laws of Attraction.

  The New Age variant of the Law of Attraction is largely based in the modality of service to self.

  The New Age Law of Attraction leaves “action” out of the equation. Action is required to make change in the world.

  Natural Law – The Real Law of Attraction – definition: Universal, non man-made, binding and immutable conditions that govern the consequences of behavior.

  We co-create our shared reality in the aggregate. Individual choices, either based in harmony or opposition to Natural law, influence the quality of the shared experience. This dynamic acts as a perfect expression of the Principle of Correspondence: As above, so below; as below, so above. Conversely to what the New Age movement will tell you, for a quantum shift to take place, numbers ARE required.

  In5D: Universe is always guiding us toward our life purpose but just like astrology, it’s up to us to learn from the cycles of time and past history in order to prevent history from repeating itself.

  7. False notion of forgiveness.

  True forgiveness does not mean continuing to excuse the willful commission of wrong-doing an infinite number of times. That is naiveté at best and cooperation with evil at worst.

  A sincere apology starts with the willingness to tell the truth and cease one’s engagement in violent action. THAT is where true forgiveness and reconciliation must begin.

  9. Enlightenment is ONLY about changing yourself… and the end goal is to feel good all the time.

  Seek the truth, then speak the truth. It is our shared responsibility at this time to help to awaken others by continuously speaking the truth unapologetically, even if we feel burdened by this task and even if it makes ALL of those involved feel uncomfortable.

  In5D: Once again, I agree. I’ve spoken to many people who fear talking the truth to their family and friends because they’re afraid of what their loved ones will think of them or they’re afraid of losing their friends. Additionally, I’ve seen many people on Facebook hide behind fictitious names for the same reasons. This is why I wrote, “So, Your Spiritual Awakening Cost You Some Friends“. Speak your truth.

  10. Truth doesn’t need to be defended, so never confront anyone on their bullshit.

  The Universe is spoken into existence. It is true that truth can never be destroyed. But we CAN be destroyed when we refuse to be her defender.

  http://in5d.com/mark-passio-new-age-bullshit-and-the-suppression-of-the-sacred-masculine/#

  Ik kan het hele artikel wel copy/pasten, maar het punt komt wel over zo denk ik. Nou hoef ik je niet naar beneden te halen hoor, dat wil ik niet bereiken. Pushing other people down doesn’t raise you up any higher. Ik hou wel van sparren in een discussie. Verscherpt mijn rhetorische vaardigheden en opent inzichten in mijzelf en anderen. To be is to be related. Verder wil ik vragen: heb je respect voor de vrijheid en vrije wil van de elite? Ikzelf begrijp zeker dat vrijheid ook de vrijheid tot kwaad betekent en dat de rest mijn eigen verantwoording is. Maar loslaten is een ding en ontkennen het ander. Net als verwaandheid en waarheid.

 18. Torah-Freeman schreef:

  Hee thank you, met harde hand handelen hahaha.

 19. Torah-Freeman schreef:

  Oke Douwe, je hebt gelijk als je zegt leef wie je bent en dat doe ik graag, maar uit ervaring weet ik dat ik mezelf ook dien te beschermen waar nodig tegen “mensen” die menen daar misbruik van te moeten maken, dat noemen ze misbruik maken van iemands goedheid. Niet dat ik me “echt” ooit daardoor het slachtoffer heb gevoeld, maar meer om de partij die wenst kwaad te bedrijven, geen succes te laten boeken en dat is voor hun eigen bestwil. Dus ik kijk wel uit met wie ik me in laat en met wie ik ga samenwerken, gaat me steeds makkelijk af, en ik verwacht dat de komende tijd een duidelijke separatie zal gaan ontstaan tussen de zuiveren en de onzuiveren, zij die de intentie hebben zich te zuiveren en zij die die intentie niet hebben. Want veel mensen doen zich heel mooi voor (sociopatisch) om vooral te cashen en zij verbinden zich heel graag met vooral de (alter) naïeveling, dat is de afgelopen jaren ook aan het licht gekomen binnen de new-age-milieu der V.N. (nieuwe media) arme mensen echt, die daardoor worden bedrogen.

 20. Torah-Freeman schreef:

  @ZerotheHero, Als men weet en inzicht heeft waarom men “voldoende” vlees eet en rekening houdt met het doden in verband met dierenleed en je onderhoud ze goed en ze krijgen de voeding die ze nodig hebben en ze hebben behoorlijk wat bewegingsvrijheid, (biologisch) dan is het zelfs goed wilt men zo goed mogelijk kunnen functioneren, dus ook op spiritueel niveau. Ik bijvoorbeeld kan niet als 100% veganist gaan leven en ik denk dat dat voor heel veel mensen geldt vanwege gezondheidsredenen, ik moet dus dierlijke eiwitten binnen krijgen. Na mijn idee, halen wij als mensheid na de Vloed, gewoon niet meer voldoende uit slechts groente, fruit, noten ect ect.

  Het is wel heel belangrijk om het overzicht inderdaad te bewaren, en holistisch te blijven leven en ook zo n visie te handhaven, ze slaan heel makkelijk toe als ze iets uit evenwicht kunnen brengen, dan ontstaan er tekorten, daar verdienen ze ongeloofelijk veel aan, en het dient natuurlijk ook een politiek doel. Ik ben er bijna wel zeker van, dat wanneer puntje bij paaltje komt, dat zeer veel mensen binnen de alternatieve-media/new-age-achtige bewegingen, dan toch de nieuwe wereld ordening voor lief nemen, in de trant van alles is beter dan het huidige. Het is ook niet realistisch of in de veronderstelling te zijn dat we ze door exposen op het internet, we hun plannen in de kiem gaan smoren. Nee, er is wel wat meer voor nodig en we doen er goed aan rekening te houden dat die club zo over het algemeen, laten we zeggen, niet tegen hun verlies kunnen, dus het kan zeer gevaarlijk worden voor de mensheid en het al het leven, als ze dreigen te verliezen gezien hun mentaliteit.

 21. ZerotheHero schreef:

  @ Freeman, natuurvolkeren gebruiken alles van het dier, niks wordt verspild. Vaak bedanken ze het dier. Ze zien het als een geschenk, maar wel een geschenk waar ze hard voor hebben moeten werken. Daar is niks negatiefs aan. Mocht je echt willen eten zonder te doden zou je het moeten doen met rauwe zuivel, eieren en bladeren, vruchten of in ieder geval delen van de plant nemen zonder die te doden.Planten leven ook.
  neem op deze site maar is een kijkje als het je interesseert:
  westonaprice.org
  Je hebt gelijk wat holistisch leven betreft. Ik zie het ook als pragmatisch leven. Als je kijkt naar de agenda die ze uitvoeren draait het allemaal om onnatuurlijkheid. Dus neem stappen, hoe klein dan ook, om weer natuurlijker te gaan leven.
  Het begint allemaal met bewustzijn. Daaruit moet actie komen. Je kan niet een probleem aanpakken als je je er niet bewust van bent. Veel mensen in de gecontroleerde oppositie hebben oprecht niet door dat ze erin zitten of willen het niet geloven om wat voor reden dan ook. Dat is het hele punt juist. Ik trapte er eerst ook in. Maar dat komt doordat als je niet blij bent met a makkelijk kiest voor b. Noem het een gebrekkig referentie kader. Als die “oppositie” je op een gouden dienblad wordt aangereikt neem je die toch aan? Heeft ook veel te maken met gebrek aan kennis of degelijke onderzoeksmethodes. Bij heel veel alt media is het simpelweg kwestie van utizoeken wie of wat erachter zit en dan heb je vaak snel je antwoord. Er zijn ook wel echte onafhankelijke sites/ blogs etc, maar je moet altijd uitkijken.
  Ik vrees ook dat als ze met hun oplossing komen heel veel mensen het voor lief zullen nemen, maar die zijn zich er niet van bewust zoals jij en ik dat zijn. Als er een grexit komt zal er feest gevierd worden in de wereld behalve noord eu dan. Ik daarentegen zal het zien als een stap van de globalisten richting hun NWO. De oplossing zal zo aantrekkelijk zijn dat de mensen zo overweldigd zullen zijn dat ze het met open armen ontvangen, maar goed dat komt later en we leven nu. Het is beter geen verwachtingen te hebben en ergens vanuit te gaan. Als je denkt dat iets je niet gaat lukken zal het dat ook niet doen. Ik vind alleen dat je wel realistisch moet blijven. Neem het zoals het komt en doe je best. Meer kan je niet doen.

 22. Torah-Freeman schreef:

  @ZertheHero,

  Bedankt voor de link naar die site, volgens mij was ik er een tijdje geleden al wezen kijken, staan wel interessante dingen op ja. Ben wel een natuur mens, ben ook heel gevoelig voor het weer, ik merk dat ik het beste gedij in een omgeving waar toch wel wat meer de zon schijnt met droge warme lucht, niet te heet, maximaal 25 graden en niet minder dan 18 graden, korte herfst en winter, laten we zeggen Zuid-Frankrijk, mooi landschap. Maar voorlopig moet ik het doen met de riemen die ik heb en ik accepteer het ook wel, wat betreft het klimaat, ik probeer mijn stemming er niet door te laten bepalen, maar ik ben er heel erg gevoelig voor.

  Wat Douwe ook al aangaf, is veroordelen natuurlijk niet goed, maar beoordelen op basis van onderscheidingsvermogen is broodnodig en waar nodig hebben we het recht ook om onszelf te verdedigen. Dus als wij morele wezens zijn, dan dienen we ook in feite in staat geacht te worden om iets af te keuren en daaromtrent een uitspraak te doen, want misstanden komen overal voor, er is dan ook niks mis mee om misstanden ook recht te zetten. Wat betreft, een teruggetrokken bestaan leiden, met tijde en wijle kan dat zeer nuttig zijn en als mensen een gemeenschap willen stichten in een natuurlijke en enigszins zuivere omgeving, is dat natuulijk een geweldig initiatief en zeker als men het als een basis/concentratie gaat gebruiken om van daaruit een positieve bijdrage te leveren voor de mensheid en al het leven op aarde.

  Er zijn mensen die als monnik de keus hebben gemaakt celibatair door het leven te gaan, dat zal altijd een kleine minderheid zijn, maar ik zou toch, zeker de mens die in het Westen leeft, aan willen sterk willen aanmoedigen, voor meer nageslacht te zorgen en zich niet te laten depopuleren (onvruchtbaar laten maken) en als bevolking te slinken en overlopen te worden, want er komt heel wat af op het Westen. Alles begint met bewustzijn en dat dat mag groeien.

 23. AntiSoof schreef:

  Voor mij bestaat er geen geest of ziel anders dan in onze gedachten. Wat er wel bestaat is het nu en het beleven van dat nu. Het bewustzijn van dat nu en het leven lijkt mij al heel wat.

  Dus omdat ik vermoed dat de geest en ze ziel een creatie van de hersenen zijn rest mij niets dan de realiteit. Natuurlijk geloof ik in het goede, het mooie in hoop, liefde en in een schepper.

  Ik heb het vermoeden dat woorden als ‘ziel’en ‘geest’ verzonnen zijn. Verzonnen door de kerk en andere machthebbers. Waar blijft de kerk bijv. als die twee dingen, geest en ziel niet zouden bestaan?

  Wat als we gewoon onderdeel zijn van de natuur? Net zoals een vogel of een muis? Zijn we niet bewust (zelfbewust) geworden door de taal? Bestaat er zonder de taal een vorm van ‘ik’, ‘ego’?

  En is het niet de taal die ons dwingt om te gehoorzamen aan bevelhebbers?
  Wordt niet de taal, een fantastisch iets, vind ik, juist tégen ons gebruikt?

  Taal zorgt voor veel verwarring. Taal verbind woorden aan materie. Daardoor vindt er een ‘scheiding’ plaats tussen de dingen en de hersenen. Elk mens heeft een andere invulling voor elk begrip, heel grof gesteld dan.

  En taal kan op een vreselijke manier tegen ons gebruikt worden in de vorm van wetten, regels, oplichtings-praktijken, belastingheffing, hersenspoeling etc..

  Maar goed. Mijn idee is dus dat er (misschien) helemaal geen geest of ziel bestaat. De ‘geest’ lijkt mij een uiting van onze intelligente hersenen en de ziel lijkt mij het overgeërfde gevoel en intuïtie van het goede. Het goddelijke.

  E.e.a. lós gezien van een schepper, m.i. (ook) Liefde genaamd.

 24. ZerotheHero schreef:

  @ Freeman, De mens hoort ook in tropischere klimaten te leven dat heb je heel goed. Seasonal depression wordt grotendeels veroorzaakt door een vit d tekort. Meer vetoplosbare vitamines binnen krijgen door vette dierlijke voeding en verder kan ik levertraan aanbevelen: http://www.vitavie.nl/webshop/Visolie/product/Concentratie_en_geheugen/Blue_Ice_Royal_Kaneel_240ml_gel.html

  Je kan incorrect veroordelen door een statisch oordeel aan iets of iemand te plakken zonder kans op verzoening bij wijze van spreken. Alles is in mijn ogen genuanceerd. Daarmee bedoel ik dat het moeilijk is om absolute generale oordelen over wat dan ook te hebben. Mensen zeggen vaak te veel is niet goed. Te veel van wat dan? Vervallen in generalisaties zorgt ervoor dat je bewust of onbewust informatie oppervlakkig gaat veroordelen en zodoende risico loopt op het verkrijgen van perceptuele blindheden. Dat betekent niet dat je geen “vaste” oordelen kan maken. Sommige dingen kan je met zeker en correctheid zeggen bijvoorbeeld: een leeuw is een roofdier. Dat is ervaarbare kennis omdat je de waarheid ervan kan “ervaren”.
  Je kan ook gepast oordelen dus wanneer je correcte informatie overlevert. Zoals ik zei is het deel van een vloeibaar proces en is het alleen statisch wanneer dat oordeel vastgeroest komt te zitten. Wanneer iemand stenen naar je hoofd gooit zit je dan fout als je diegene vraagt te stoppen met gooien of zorgt dat hij stopt met gooien? Is het juist om te zeggen dat het jouw verantwoordelijkheid is dat hij stenen naar jouw gooit? Is het eerder jouw schuld dat je de stenen niet goed geneog ontwijken kan? Met de tijd kan je dan denken ik moet beter worden in stenen ontwijken en op een gegeven moment zo goed worden in stenen ontwijken dat je niet meer geraakt wordt? Degene die stenen naar je gooit gaat ondertussen gewoon door. Wat als je die persoon laat stoppen omdat je merkt dat je nu alleen maar bezig bent met stenen ontwijken ipv je tijd ergens anders aan besteden? In buddhisme zeggen ze verlangen is de bron van je leiden. Als je onder een appelboom loopt en een appel valt op je hoofd doet dat pijn, maar wat doet dan precies pijn? het feit dat er een appel op je kop valt of dat je verlangt een pijnloos hoofd te hebben? Alan Watts zegt het ook mooi:”you can beat yourself with a hammer, because it feels so good to stop”. Het zijn moeilijke vraagstukken, dus ik probeer het pragmatisch te bekijken. Hoe minder oordelen je hebt hoe minder beperkt je geest is, dus hoe eerder de creatieve oplossing tot je zal komen. Ik zal wat quotes van Bruce lee plaatsen om het misschien wat te verduidelijken, maar echte wijsheid is vloeibaar en water kan je niet vastpakken. Je kan er dan ook hele essays over schrijven zoals zovele getracht hebben, maar ik laat het hierbij:

  “How can there be methods and systems to arrive at something that is living? To that which is static, fixed, dead, there can be a way, a definite path, but not to that which is living. Do not reduce reality to a static thing and then invent methods to reach it.”

  ” Acceptance, denial and conviction prevent understanding. Let your mind move together with another’s in understanding with sensitivity. Then, there is a possibility of real communication. To understand one another, there must be a state of choiceless awareness where there is no sense of comparison or condemnation, no waiting for a further development of discussion in order to agree or disagree. Above all, don’t start from a conclusion.”

  “This evening I see something totally new and that newness is experienced by the mind, but tomorrow that experience becomes mechanical if I try to repeat the sensation, the pleasure of it. The description is never real. What is real is seeing the truth instantaneously, because truth has no tomorrow.”

  “Because one does not want to be disturbed, to be made uncertain, he establishes a pattern of conduct, of thought, a pattern of relationships to man. He then becomes a slave to the pattern and takes the pattern to be the real thing.”

  Bruce lee was een afgestudeerde in de filosofie en een Taoist. In zijn werk komt naar voren dat je het best kan vloeien met wat “is”. Wanneer je bedreigd wordt op straat, redeneer, ren of vecht terug. Kies de directste simpelste weg. New Age zie ik als menselijk pragmatisme gebaseerd op de kennis, intuitie en dus wijsheid van de mens en echte mensen hebben allemaal de mogelijkheid tot compassie. De gekaapte versie is simpelweg gecorrumpeerd. Dit vind ik een correct pragmatische waarneming en bewijs het tegendeel maar is. En als je dat kan zal ik mijn kennis moeten aanpassen voor mijn eigen bestwil. Informatie behandelen met een open geest betekent dus dat je er altijd wijzer van wordt. Trial and error. Al het andere is faalangstig egoisme, narcisme of hoe je het ook wilt noemen. Het verlangen naar een voorspelbare manier van handelen en interpreteren door middel van vaste aannames. Sounds familiar? De meeste religies zitten zo in elkaar. Ze bieden een rechtlijnige manier van denken, een gevoel van zekerheid. Taoisme is daar de tegenhanger van, want die kent geen absoluten en buddhisme is een goeie tweede qua principes. Je kan natuurlijk je eigen waarheid volgen zoals Martin zegt, maar het is mijn mening dat de meer wijze en verlichte allemaal dezelfde richting op graviteren. Je komt dichter bij de “bron”. Welke vormloos is aka “de leegte”. Geen gelijke en geen tegenstander. Zo komt alles er uit voort.
  Natuurlijk is elke stap in een betere richting een goeie. Is ook heel logsich als je begrijpt dat de globalisten je van je vrijheid willen beroven. Leven is vrijheid, maar door verscheidene tactieken weten veel mensen niet meer wat dat inhoudt. Het is dus een groot touwtrekken tussen de moreel pragmatisten en amoreel pragmatisten.
  Depopulatie en biologische oorlogsvoering tegen de bevolking kan een van de problemen zijn die omgekeerd worden wanneer de transitie komt. Monsanto bijvoorbeeld kan “gestopt” worden, want het valt in het verdeel en heers spelletje. Rusland heeft gmo geweigerd bijvoorbeeld wat bijdraagt aan hun born again rebelse saviour image. Heel veel mensen ontwaken ook via de gezondheidskant. Als ze dan zien dat het Westen = ziekte of gmo en rusland is geen gmo dan zullen ze dat zien als positief aan rusland en vanuit een positieve associatie kunnen er meer volgen. Ze hebben ook Mcdonalds een aantal keer op de vingers getikt, wat de alternatieve gezondheidszoekende mens zal zien als een opkomen voor een gezamenlijk doel en achterliggend ook een weerstand bieden tegen corrupte westerse corporaties, dig? Bijna alles wat onder de noemer West vs East geplaatst kan worden is onderdeel van de verdeel en heers agenda. Ze proberen in principe geschiedenis zelf te schrijven zodat de nwo een logische natuurlijke opvolging lijkt. Tuurlijk moeten ze ook met de flow gaan en zich aanpassen waar nodig, maar dat spreekt voor zich lijkt me. Geen plan werkt perfect en dat weten ze dondersgoed. Te veel mensen hebben het idee van het goede wint altijd en in hun blinde kwaad zullen ze ongetwijfeld zichzelf vernietigen en ten val komen. In mijn ogen wint het goede ook altijd, maar daar kun je de situatie niet mee relativeren waar je je op dit moment in bevindt. Zoals ik zei kan zo’n generale aanname ervoor zorgen dat je perceptuele blindheden krijgt waardoor je in een waan kan komen. De waan dat alles wel goed komt. Maar wanneer komt het precies goed dan? Wanneer ze zichzelf in de toekomst daadwerkelijk vernietigen door hun kwaadaardige aard? Heb je daar nu wat aan? Ware individualiteit komt met verantwoordelijkheid en het eerlijk uiten van jezelf. Het gaat niet om de keuze van je kapsel, favoriete smaak ijs of andere oppervlakkige subjectieve verschillen, maar dat je leeft en bestaat als een volwassen verantwoordelijk individu. Dat kan je niet zonder vrijheid, dus is de dissident bij uitstek vrij en de meeloper een slaaf, maar ze zijn beide niet beperkt of gebonden aan die status. Het begint dus al bij de intentie om vrij te zijn. De gevangene die een sprint neemt en een sprong naar het hek maakt is in zijn geest vrij. Lichamelijk misschien niet helemaal, maar het valt of staat allemaal met intentie.

 25. Torah-Freeman schreef:

  Ben er al een tijdje mee bezig om de Vitamine-D peil op te schroeven en op peil te houden, ik heb er jaren last van gehad (vooral chronisch vermoeid zijn en behoorlijk depri, prikkelbaar en dat in samenhang met de aanleg om iets wat heetgebakerd te kunnen reageren, desondanks bleef de concentratie en geheugen wel altijd goed, het vergte wel heel wat inspanning, ik maakte zelfs tijden door dat ik niet eens de puf had om te communiceren).

  Ik kan me vinden in alles wat je schrijft, het is voor mij herkenbaar, sinds ik het spirituele pad ben ingeslagen (als inspiratiebron had ik de Bijbel) en dat begon zo rond m n 17de, toen begon ik al “niet” conform de leeftijd, in die richting al te zoeken, en als ik dat achteraf bekijk, dan zou het door samenloop van omstandigheden (geen opname probleem, maar door levensloop, trauma s enzo, blijkt dat het kan zorgen voor vitamineafbraak) in de hand gewerkt kunnen zijn door een behoorlijk tekort aan Vitamine-D en samen met die ernstige tekorten zal er een onderfunctioneren zijn geweest van de neurotransmitters, dat is dus door wetenschappelijk onderzoek aan het licht gekomen, en Vitamine-D is in feite meer een hormoon dan een vitamine. Gelukkig op tijd ontdekt, ik merk duidelijk het verschil.

  Ik was vroeger geen lievertje, heb bevoorbeeld weleens gestolen, al wist ik natuurlijk donders goed dat dat niet hoorde, dus zo afgestompt was ik ook weer niet, maar ik heb van wat ik had gestolen nooit teruggegeven, wist ook vaak niet van wie het gestolen goed was. Ben er al heel lang mee gestopt met stelen en het mooie wat ik heb mogen leren, is dat er toch zoiets als “gerechtigheid” zich manifesteert, en wat er is weleens van mij wat gestolen in de afgelopen jaren. En het drong tot mij door en ik werd me er heel erg van bewust, dat ik daar vrede mee kon hebben nadat ik dat ben gaan overdenken en zo zijn er wel meer zaken aan de orde geweest en die de revue hebben gepasseerd in de afgelopen 10 jaar, die mij wat inzichten hebben opgeleverd en aan de hand daarvan heb ik ervaren dat het me goed deed, ik had daar vrede mee.

 26. Torah-Freeman schreef:

  De goddelijke ziel is in mijn optiek niet alleen het “intuitieve weten” maar bezit ook en is een spiritueel-astraal/lichaam (individualiteit), dat bij het afleggen van ons grofstoffelijke kleed/woning, zal vrijkomen, de geest is het veld/aura om het grofstoffelijke kleed/woning, onlosmakelijk verbonden met de goddelijke ziel, wij, de ziel, ontvangen van die Geest/Hogere Zelf/Engel ook onze main-taak en opdracht mee in elke incarnatie, en ook onze hoofdkleur-naam en onze naam (kennis en de door onze verdiensten, bereikte ziele-niveau ) en waar wij vandaan komen wat betreft de spirituele zodiak, is op zielsniveau bekend.

 27. dubsyndrome schreef:

  Taal was in vroegere tijden veel uitgebreider dan tegenwoordig. De mogelijkheden om via stem-, mond- en keelgeluiden met elkaar te kunnen communiceren zijn in de voorbije eeuwen steevast beperkt. Het is dan ook geen toeval dat het Engels (met een wel zeer beperkte woordenschat) tot wereldtaal nummer 1 is gebombardeerd, dat zaken als sms-taal, emoticons etc. de ronde doen. Het duiden van geuite gevoelens en gedachten wordt zo steeds moeilijker. Met alle voordelen (voor de machthebbende <1% van dien).

  Tenslotte een kritische noot: het bevreemd me dat juist op een site als deze reacties worden gemodereerd. Censuur is toch wel het laatste dat je kunt verwachten op een site die predikt de Matrix te willen ontstijgen.

 28. AntiSoof schreef:

  Tja, Torah-Freeman, jij weet zeker meer dan ik. Ook ik las al die gegevens betreffende de ziel en de geest. Maar trek ik vooralsnog de conclusie dat het woorden zijn. Woorden die de kerk goed uitkomen. En woorden die zand zouden kunnen strooien in het heldere denkvermogen van de mens. Gezond eten en drinken en een goed dak boven het hoofd is al lastig genoeg om te bewerkstelligen. Zolang dat nog niet bereikt is, is dat spirituele van later belang. Ik zie spiritualiteit als volwassen worden. Werkelijk volwassen. Met beide benen op de grond in de realiteit staan. Met een heilige (heldere) geest. Alert en wakker. Zélfbewust.

 29. ZerotheHero schreef:

  @ Freeman, Ik herken veel in je verhaal. Toevallig ook een roodharige? Het is mijn mening dat als je gezond leeft naar de menselijke natuur ala Paleo/weston price je veel beter met stress en traumas om kan gaan. Zoals je zegt als je lichhaam niet genoeg ontvangt om de hogere intensiteit stress aan te kunnen gaat je lichaam rantsoeneren en parasiteren van je zelf. Daarom vermagerd stress. Nadat ik met de ggz en medicijnen op een dood eind was gekomen en mezelf bewuster werd van de wereld heb ik op verschillende manieren gepoogd gezond te worden. Dat begon met schijf van vijf en bodybuilden. Ik had wat te doen, maar voelde me niet echt beter. Toen dacht ik dat veganisme het was. Ook geen verbetering. Pas toen ik naar paleo, en toen weston price, ging leven veranderde mijn leven echt drastisch. Toen werd het ineens ook veel makkelijker om over angsten te stappen en socialer te worden simpelweg omdat je een juiste homeostasis moet hebben zodat dat op de juiste manier tot uiting kan komen. Vitamine d zou je kunnen definieeren als een hormoon, aangezien cholesterol de basis ervan is en cholesterol de basis is voor veel van je hormonen(testosteron etc). Veel cholesterol binnenkrijgen helpt ook enorm. Het is belachelijk dat het zo gedemoniseerd word, maar ik geloof dat daar ook een agenda achter zit. Het is zo’n essentieel stofje, waarom zou je dat vermijden? Zelfde met verzadigd vet. Goed om te horen dat het nu beter met je gaat!
  Iedereen maakt fouten. In deze tijd is de ouderlijke rol zo verwaarloosd dat veel mensen zelf achter dingen moeten komen. Het leven is een proces. Ik heb ook dingen gedaan waarvan ik denk dat had ik beter niet kunnen doen, maar dat besefte ik me toen niet en nu wel dus ik heb geleerd. Hoe weet je wat goed of slecht is als je beide niet ervaren hebt? Het gaat om contrast. Beter dat dan pretentieuse lui die uitgaan van wat ze denken dat goed is ipv dat ze wijzer geworden zijn van het leven. In het Taoisme zeggen ze ook dat “goed” doen geen zin heeft, want het valt niet te forceren. Wees dus waakzaam en geloof nooit in een glimlach. Tenzij je weet dat die te vertrouwen valt uiteraard. Je hebt dus gestolen en geleerd dat stelen “fout” is. Ik weet niet of ik geloof in een directe karma. Het werkt iets subtieler denk ik. Als je een lul bent dan vinden mensen je ook een lul. Ben je aardig dan vinden mensen je aardig. Heel oppervlakkig gesteld, maar ik geloof niet dat als je 20 euro pikt van iemand je dan kan verwachten dat iemand 20 euro van jou pikt. Uit zich misschien iets subtieler. Ik geloof wel dat zolang je niet leert van een fout het zich zal blijven voordoen in je leven. Zolang je blijft leren en groeien ben je goed bezig vind ik.

 30. AntiSoof schreef:

  @Torah-Freeman zegt:
  26 april 2015 om 07:28,
  Das ook toevallig. Ik had óók een ernstig vitamine-D tekort. Het was 18 ipv 50 (de meting). Dat is nu aangevuld met extra vitamines. Ik kreeg een hele sterke kuur. Nu is het weer goed. Wat ik laatstelijk nog ontdekte is dat het e.e.a. samenhang met het voedingspatroon, en wel met name met granen, noten en erwten. Zie:
  http://www.leefbewust.com/themas/fytinezuur_granen.html

 31. Torah-Freeman schreef:

  We zijn hier niet voor niks, en zeker niet om te zweven, spirituele kennis is 1 ding, maar moreel handelen en daar liefde voor te krijgen is natuurlijk het belangrijkste en dat zie ik ook als (volwaardig) volwassen zijn.

 32. Torah-Freeman schreef:

  Bij mij was het iets meer, 26, ja kreeg ook die hele sterke ampullen, ik moet voor sommige rijstsoorten, peulvruchten, walnoot, amandel, hazelnoot en citrusvruchten oppassen. Ik heb ook de huisstofmijtallergie, maar nu minder last van, scoor daar nu minder hoog op.

 33. Torah-Freeman schreef:

  Geen rood haar, wel als kind wat (donker) blond haar, maar vanaf de puberteit kwam daar verandering in, ik heb inmiddels vrij donker haar met een lichte (geen Germaanse) huidskleur.

  Ik wist toen ik steelde en rottigheid uithaalde, wel dat het niet klopte, van binnenuit voelde ik dat aan, door omgevingsfactoren en door niet al te best gezelschap zeg maar, liet ik me toch in met rottigheid uithalen. Vaak kreeg ik wel spijtgevoelens, ik kreeg wel medelijden met sommige slachtoffers, waardoor ik weleens besloot om niet door te gaan met rottigheid uithalen richting die persoon. Nee, het was ook niet zo, dat de hoeveelheid geld die ik gestolen heb, dezelfde hoeveelheid bij mij gestolen werd. Ik heb wel ervaren, dat veel zaken waar ik fout zat, dat veel van die zaken mij zelf is overkomen, binnen een tijdsbestek van 25 jaar. En nog voor veel meer dingen ben ik een oog voor gaan ontwikkelen, dus het bewandelen van het spirituele pad heeft mij zeker goed gedaan.

 34. Torah-Freeman schreef:

  Het is ook niet per definitie waar dat als iemand aardig is, dat daarop een aardige respons volgt, veel mensen zijn afgunstig (achter een glimlach som ja) en dat heb ik ook ervaren, daar worden ze mee geconfronteerd op de 1 of andere manier en dat kan ook door heel veel oorzaken hebben.

 35. Torah-Freeman schreef:

  Toevallig ben ik ooit ook eens door verwezen geweest door de huisarts en kwam ik ook terecht op de polikliniek van de GGz. Wat ik daar heb ervaren, is dat ze niet blij zijn als je geen medicatie wilt gebruiken en vinden het dan nodig om je eraan te helpen, ethisch was het allemaal van een heel laag niveau, laten we het daar maar op houden, want ik moest uiteindelijk wel voor de rechter verschijnen en kreeg toch wel 500 euro boete, kreeg wat losse handen ervan, en was bijna bereid om heel dicht in hun prive-leven te komen, dat gebeurd weleens vaker heb ik me laten vertellen door de politie, dat cliënten het aan de stok krijgen met GGz-verplegers.

 36. ZerotheHero schreef:

  Een en ander samenhangt? Het hangt compleet samen! Vetoplosbare vitamines = dierlijke vetten! Heb je de sofist ook gelezen? Prachtig boek! Een van mijn eerste geest wekkende boeken die ik gelezen heb.

 37. ZerotheHero schreef:

  [I]n my philosophy there is no difference between the physical and the spiritual. These are absolutely out-of-date categories. It’s all process; it isn’t ‘stuff’ on the one hand and ‘form’ on the other. It’s just pattern—life is pattern. It is a dance of energy. And so I will never invoke spooky knowledge.
  That is, that I’ve had a private revelation or that I have sensory vibrations going on a plane
  which you don’t have. Everything is standing right out in the open, it’s just a question of how you look at it. […]
  And when you find that out, you laugh yourself silly. That’s the great discovery.
  —Alan Watts

  http://pricklesandgoo.com/topics/philosophy/alan-watts/

 38. Torah-Freeman schreef:

  “Levend water” wilt altijd vrij stromen, dat is simpelweg natuurlijk en het meest logische, anders zal het met geweld vrij willen komen om te stromen, religie is voor mij een verbinding toestaan met alles wat ook maar bestaat (al is het illusionair) dan zul je alles vanzelfsprekend vrij laten stromen, wanneer de mens zich separeert en die mens kennis vergaart om zichzelf op te blazen, dan leidt dat tot rampen zoals we zien, als er geen fundamentele verandering komt in zijn denken, dan zal de ondergang om de hoek komen kijken, tot nadeel van al het leven op deze aarde. Waar een natuurlijke, fundamentele gemeenschappelijke deler is, zal men vanzelfsprekend goed doen, want het leven is goed, als het mag functioneren naar zijn aard. De mens is van oorsprong goed en dat zal de natuur hem doen gewaarworden, niet het systeem van destructie, maar de natuur.

 39. Torah-Freeman schreef:

  Wanneer de mens zich losmaakt van zijn (natuurlijke) omgeving waar hij in essentie een integraal onderdeel van uitmaakt is hij een gevaar voor zichzelf en uiteindelijk ook voor de in zijn ogen “de vreemdeling” die nog verbonden is met de natuur. Ik volg de dood niet langer en de zelfdestructie-moord is mij vreemd en als kind had ik dat al, een heel sterk gevoel “rare wereld” iets in mij wilde daar nooit in mee gaan, als kind kun je niet alles beschrijven wat je sterk (aan)voelt.

 40. Torah-Freeman schreef:

  Zij noemen afbreken “vooruitgang” en zij noemen versneld slopen “herstellen” anti-natuurlijn-leven, er tegen in gaan en het willen vervangen, en zij leggen ons op met hen mee te doen.

 41. AntiSoof schreef:

  De Sofist (van Plato) heb ik zeker gelezen. Van Plato’s dialectiek-uitleg heb ik toch zóveel geleerd. Hij opende (ook) mijn ogen wat betreft taal en de werking van sommige duistere geesten. Eerlijk waar. Toen ik dat boek gelezen had heb ik een lichtstraal door mijn ziel voelen stromen, om het maar dichterlijk te zeggen.
  N.b. Mijn Internetnaam is mede gekozen door het Inzicht dat Plato mij heeft gegeven.
  N.b. 2 Leuk dat jij er ook door begeesterd bent (als je Plato bedoelde).

 42. ZerotheHero schreef:

  Ja ik bedoelde plato uiteraard!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten