Zijn de mainstream media nog te vertrouwen? Geef uw mening in deze peiling

Filed in MIND & SOUL CONTROL by on 21 mei 2016

nederlandse-mediaDeze week werd ‘s werelds bekendste man in de alternatieve media geïnterviewd door de BBC. David Icke werd uitgenodigd in de BBC studio en kreeg ogenschijnlijk de ruimte om uitleg te geven aan zijn “complottheorieën”. Dit interview (zie hieronder) zou de indruk kunnen wekken dat de mainstream media best eerlijk te werk gaan, doordat ze Icke gewoon zijn zegje laten doen. Al tijden merken we dat de mainstream media zich bedreigd voelen door de opkomst van de alternatieve media. Zo zagen we al een keer een uitzending van 1Vandaag waarin de opkomst en populariteit van “complotdenken” onder scholieren als gevaar betiteld werd. David Icke legt in onderstaand filmpje goed uit dat complotdenken niet een juiste titel is, omdat het juist gedetailleerde analyses zijn die ertoe leiden dat complotten ontmaskerd worden. Het complot zit dus bij de overheden die de complotten bouwen. Icke betoogt dan ook dat zij de complotten creëren en dat mensen als hij deze complotten analyseren en ontmaskeren.

Als u echter goed kijkt wordt het gehele interview van David Icke op een manier gevoerd die er op geënt is David te stigmatiseren en de kijker te programmeren. Hoewel David Icke hier waarschijnlijk goed op voorbereid was, wordt hij toch in de val gelokt. Je ziet dan ook de spanning op David’s gezicht, omdat hij weet dat hij in het hol van de leeuw zit, waar alle drie ‘tegenspelers’ er op uit zijn om – via de rol van de sympathieke en betrouwbare wijze tafelgasten – Icke te stigmatiseren en de kijker te programmeren. Waaruit concludeer ik dat? Welnu, daarvoor vraag ik u onderstaande toelichting verder te lezen en de filmpjes te bekijken. De eerste valkuil wordt gezet door Icke meteen te koppelen aan het stigma ‘de elite bestaat uit reptielen’. Door de vraag te stellen of Icke dit nog steeds gelooft, wordt hij naar de kijkers onmiddellijk als een gekkie gestigmatiseerd. Hoewel Icke daarmee doelt op een blauwe bloedlijn, is het stigma al gezet. Hij heeft geen tijd om dit in die paar minuten toe te lichten. Maar dat was het plan ook. Het ging om het programmeren van de kijker met het geplande stigma. De ultieme valkuil voor Icke wordt gezet aan het einde, als de interviewer zegt: “In mijn carrière is alles waarvan ik op de hoogte ben goed onderzocht en richten we ons op feiten“. Heeft u dit gehele artikel gelezen, dan komt u er achter dat ook dit zuivere NLP is. De kijker wordt hier geprogrammeerd met het beeld “wij (de mainstream media), kijken naar de feiten en jullie ‘complotdenkers’ hebben een rijke fantasie”. Dit wordt snel opgevolgd door een vraag, zodat Icke geen tijd heeft om stil te staan bij dit statement. De programmering van de kijker is daarmee geslaagd. Mission accomplished.

Wat is NLP? NLP is Neuro Linguïstisch Programmeren. Dit is een vorm van hypnose zonder dat u het door heeft. Met NLP technieken kunt u toehoorders afleiden met allerlei methodes, maar in de kern is het een combinatie van lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, ‘ankers’ en afleidingstechnieken. Daarbij is de ‘programmeur’ (meestal een nieuwslezer of interviewer als Jeroen Pauw, Matthijs van Nieuwkerk e.a.) continu bezig met het proces van programmering. Let u daar maar eens op. De belangrijkste methode is gebaseerd op afleiding van uw bewuste denkprocessen, waarbij in de juiste context een introductiepraatje u al meteen in de ‘acceptatie-modus’ brengt. Daarin zijn er verschillende wegen die naar Rome leiden. Soms worden bijvoorbeeld statistieken genoemd, of wordt iets gezegd waar u eigenlijk nog veel langer over na zou moeten denken. Op dat moment bent u al afgeleid. En met name de afleidingstactiek stelt de ‘programmeur’ in staat om uw onderbewustzijn te beïnvloeden.

Een heel heftig voorbeeld van een vorm van NLP of hypnose (want NLP is eigenlijk hypnose, waarbij u wel bij bewustzijn blijft), is de hand-shake hypnosetechniek. De ‘programmeur’ geeft u een hand en doet dan iets onverwachts; bijvoorbeeld zijn vinger op uw hand drukken en de hand onnatuurlijk omhoog tillen. Hij neemt dan uw ‘controle proces’ over en programmeert daarmee uw onderbewustzijn met het idee: “hij is nu de baas”. Ja, dat klinkt extreem, maar dergelijke zaken spelen zich op onbewust niveau af en niet iedereen is er even vatbaar voor. Grote delen van de mensheid echter wel en dat is het voordeel van de mainstream media; zij bereiken grote groepen mensen.

Vaak gaat het bij NLP niet om de inhoud van wat er gezegd wordt, maar om het herhalen van bepaalde woorden in combinatie met een handgebaar of een gelaatsuitdrukking. Stelt u zich voor dat een nieuwslezer het over complottheorieën heeft en daarbij een afwijzend handgebaar maakt en zijn wenkbrauwen fronst. Op dat moment wordt uw onderbewustzijn geprogrammeerd met een negatief stigma. En dat is dan ook precies de bedoeling. Het gaat er dan niet om dat de argumenten wel of niet kloppen. Feitelijk dienen slechte of magere argumenten in dit kader zelfs als afleidingstechniek. Ze zetten u immers dusdanig aan het denken dat u even afgeleid was, waardoor de programmeur zijn ‘NLP trucjes’ kon toepassen. Een uitstekend voorbeeld van een snelle vorm van hypnose wordt getoond door Derren Brown in dit filmpje:

https://www.youtube.com/watch?v=6bkleuxpvxY

Een veel subtielere vorm van programmering is de gebaseerd op de eerder genoemde NLP technieken. In onderstaand filmpje ziet u hoe Derren Brown iemand uitgenodigd heeft in de studio. Bekijkt u het gehele filmpje, zodat u de NLP technieken door gaat krijgen. Tijdens de introductie is Derren al bezig om de op zijn hoede zijnde proefpersoon te programmeren, door de aandacht volledig naar zich toe te trekken en de proefpersoon in de programmeermodus te brengen. Deze techniek noemen we ‘conversational hypnoses’ of te wel ‘gesprekshypnose’. Feitelijk is dit veel eenvoudiger dan de NLP technieken die de media via haar journaals en analyseprogramma’s toepassen, omdat je 1 op 1 met een persoon zit en ook door aanraking en direct oogcontact je ‘proefpersoon’ kunt beïnvloeden. Kijkt u naar het voorbeeld en let ook op de toelichting. Wees vooral alert op de beweging van de handen, oogcontact en aanrakingen.

Hebben we het over de media, dan zijn er vaak allerlei zaken rondom een tv-programma die de kijker alvast op de hypnose voorbereiden. De reclameblokken voor en na een journaaluitzending zijn in dat kader van groot belang. Reclame is eigenlijk volledig gebaseerd op hypnosetechnieken en daarom bent u in feite al in de juiste modus gebracht. Maar de introductie-tune en de beelden van bijvoorbeeld draaiende cirkels aan het begin van het NOS journaal zijn subtiele vormen van hypnose en dienen tevens als activatie/trigger van een reeds vertrouwde hypnose modus. U bent dan al in de ontvankelijkheidsmodus. Ja, dat klinkt wellicht wat vergezocht of overdreven, maar als u echt de kracht van hypnose en NLP leert kennen, zult u dit niet langer wegwuiven.

In onderstaand filmpje ziet u hoe een professor op zeer geraffineerde wijze aangepakt wordt middels NLP technieken. Maar terwijl u naar de argumenten denkt te moeten luisteren, heeft u niet door dat het vooral blijkt te gaan om de lichaamstaal van de interviewer. Sterker nog: elke argument of tegenargument dat genoemd wordt, doet eigenlijk niet zo ter zake. Alles draait om de aansturing van het interview, de handgebaren en de lichaamstaal daarbij en de interruptie van de interviewer, gecombineerd met allerlei vormen van directe programmering van de kijker. Het gaat dus niet om het interview zelf, maar om de geplaatste ‘ankers’ (zaken die in uw onderbewustzijn met handgebaren of lichaamstaal ‘verankerd’ worden). Ook het feit dat de interviewer in kostuum zit, plaatst hem in het onderbewustzijn van de kijker in de positie van ‘de man die u kunt geloven’ of te wel ‘de autoriteit’. Kijkt u goed naar onderstaande analyse en let u er in het vervolg eens op wanneer u naar het NOS journaal, RTL Nieuws, DWDDEenVandaag, Nieuwsuur of Pauw kijkt. Is het u wel eens opgevallen dat in vele filmpjes tegenwoordig extreem vaak en hele onnatuurlijke handgebaren worden toegepast? Dan begrijpt u nu waarom.

Vindt u dat de mainstream media überhaupt nog te vertrouwen zijn of dat zij over veel of alles liegen? Laat het weten in onderstaande peiling. Als u ondertussen gelooft dat een alternatief geluid in deze maatschappij moet blijven bestaan, kies er dan voor om abonnee te worden van deze website, zodat het werk voort kan blijven bestaan. Uw steun is zeer noodzakelijk. Klik dan op deze link.

 

Gedeeld 277

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Comments (28)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  De eerste ‘fout’ die Icke heeft gemaakt is door daar te gaan zitten, de naïviteit om te denken dat je daar de tijd krijgt om je betoog te houden is het tweede.
  Daarnaast komt Icke uit de BBC nest, dus hij wist waar hij aan begon. Hij helpt het krachtenveld waarin de MSM opereert op te tuigen, dus door daar geen aandacht aan te geven geef je het ook geen energie. Bill Hicks aka Alex Jones mag je hier ook onder scharen, ‘controlled opposition’ en ‘agents in place’

  “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”
  – Mark Twain

  Recorded as Hick, Hicke, patronymics Hickes, Hicks and Hickson, and according to the International Genealogical Index, Ick, Icke, Icom, Icome, diminutives Icken and Ickin, and patronymics Ickes and Icks, this is an English medieval surname. Derived from the given name Richard, popularized as Ricard by the Norman-French invaders after the Conquest of 1066. The ulimate origin is the pre 7th century Old German “ric-hard” translating as power-strong. The personal name was a firm favourite amongst the native population of England during and after the reign of King Richard 1st, known as “Lionheart”, (1189 – 1199). It was felt by many, erroneously as it happens, that the king represented Anglo-Saxon values against the Norman ones of his brother the later King John (1199 – 1216). Be that as it may, the relative success of Richard lead to a major development of his name into a bewildering number of variants, which in time became surnames. In additon to those mentioned above we have Dick, Dicks, Dickson, and Dixon, as well as Rick, Ricks, and Rickson. The substitution of “H” as the prime initial resulted from the early inability of the native English to cope with the Norman pronunciation of “R” Early surname recordings include Richard Hick in the Subsidy Rolls of Yorkshire in the year 1302, William Hickys as spelt, in the pipe rolls of Warwickshire in 1309, and amongst the many recordings of the name in church registers is that of Anne Icke. She was christened at St Martins in the Field, Westminster, on October 24th 1717, and the daughter of George and Anne Icke. They were recorded as Hick when they were married at the same church on July 22nd 1715. Was this the start of a new name?

  https://www.youtube.com/watch?v=C-pl5u4j9ZY

 2. truthseeker01 schreef:

  Ik denk dat Icke zich hier vrijwillig laat afslachten. zo lang hij over shape shiftende reptielen praat, en dat bedoelt hij letterlijk, zal hij bekend staan als mister lizard, wat leidt tot zijn ongeloofwaardigheid en dat van zijn aanhang. ik denk dat hij bewust dit imago heeft gecreëerd om deze taak te vervullen. Het viel me ook op dat zijn boek ‘the perception deception’ vrijwel begint met het reptielenverhaal, waardoor zijn geloofwaardigheid meteen al ter discussie staat.

 3. Analyze schreef:

  Je ziet wat voor schade ze van binnenuit proberen te bewerkstelligen door de geloofwaardigheid van mensen die met onderbouwde argumenten in de Icke/Hicks aka Jones kamp te plaatsen, chapeau. Dit is eeuwenlang aan de gang, je ziet wat de ‘Droit de seigneur’ heeft kunnen bereiken ze zijn letterlijk in de zee van mensen opgegaan, thus de Obelisk.

 4. Treowd schreef:

  Men is vooral bezig in de mainstream media de opinie te beinvloeden en een richting in te sturen. In de video met David Icke zie je een door de wol geverfde Andrew Neil duidelijk de zaak een richting uit sturen zoals je ook opmerkt in het artikel, hij doet bv voorkomen alsof hij nog nooit iets gehoord heeft over complot-theorieen althans dat doet hij sluw door een suggestieve hint in zijn vraagstelling hij haakt in op David en vraagt ‘ Geef me eens een voorbeeld van een conspirancy’ Daarmee suggereerd hij eigenlijk dat in zijn ogen en dus ook het publiek wat hij zowat dagelijks ‘bespeelt’ dat hij daar niet zoveel vanaf weet of gehoord heeft maar tegelijk bespot hij ook de gedachtengang betreffende conspirancy’s aka complottheorieen tegelijkertijd eigenlijk geeft hij ook aan dat hij ze niet zo relevant of belangrijk vindt mbt het dagelijkse leven. Dat is een sluwe bespeling…

  Op de vraag of de mainstream media te vertrouwen is kan er volmondig verklaard worden dat er veel zaken voorbij gekomen zijn waarbij men zaken verdraait heeft en de waarheid de das omgedaan heeft, dus als het er op aan komt, zichtbaar niet. Men is economisch en sociaal afhankelijk van hun baan en dus waagt men zich vaker niet dan wel aan het brengen van waarheid vanwege belangenverstrengelingen. Het tij zal langzaam keren als men in de gaten zal krijgen dat men ook de toekomst van hun kinderen hierdoor zal beinvloeden men doet mee aan het optuigen van een wereld die ook niet wenselijk is voor hun kroost. De allerrijksten zijn een clubje, ook daar horen zij uiteindelijk niet bij als het er op aan komt , ja nu zitten ze nog op pluche maar die tijd dat het andre szal worden zal ook hun treffen. Tegelijkertijd zie ik hun dillemma en wens ik ze kracht toe om voor realiteit te gaan
  een waarheidsgetrouw leven ….

  http://achterdesamenleving.nl/10-grote-leugens-van-de-mainstream-media/

 5. Analyze schreef:

  Matthew 7:15-20King James Version (KJV)

  15 Beware of false prophets, which come to you in sheep’s clothing, but inwardly they are ravening wolves.
  —————————————————————————————
  http://theworldwidewakeup.com/index.php/product/david-icke-live-in-amsterdam-holland/
  €69.50

  P.S. King James was inderdaad ‘The Last King of Scotland’ en hij was niet blank, maar zwart om maar aan te geven hoe groot de leugen is en om maar te zwijgen of Shakespeare,Mozart,Beethoven etc.

  “Wees mentaal voorbereid op het moment dat de duivel zich laat zien en het tapijt van valse kennis onder je voeten weg trekt”

  http://www.nationalarchives.gov.uk/pathways/blackhistory/early_times/moors.htm
  https://www.youtube.com/watch?v=quyB8PMTD3o

 6. Analyze schreef:

  https://www.houseofnames.com/icke-family-crest
  https://www.houseofnames.com/hicks-family-crest
  https://www.houseofnames.com/higgs-family-crest

  Clan MacLeod: Callum, Harold, Lewis, MacClure, MacCaskill, MacLeod
  Clan MacDougall: Carmichael, Cole, Dow, Dougal, Doyle, Duvall, Hale, Livingstone, Lucas, Luck, MacClintock, MacCormack, MacDougall, MacDowel
  Clan Sutherland: Gray, Gaunt, Hicks, Lockette, Sutherland
  Clan Rose: Baron, Corbett, Farley, Rose

  Bill Hicks
  James Corbett
  David Icke

 7. Analyze schreef:

  I AM still alive and kicking
  https://www.youtube.com/watch?v=9Yp6XwfstVU

 8. Analyze schreef:

  Ze spelen bluf poker recht in ons gezicht, cognitieve dissonantie is een resultaat van NLP (MK-Ultra) en cointelpro (STRATFOR)
  https://www.youtube.com/watch?v=q3nJ9p879go

 9. Analyze schreef:

  Zijn de alt. media nog te vertrouwen en in hoeverre zijn ze geïnfiltreerd?

  Ze spelen bluf poker recht in ons gezicht, cognitieve dissonantie is een resultaat van NLP (MK-Ultra) en cointelpro (STRATFOR)
  https://www.youtube.com/watch?v=q3nJ9p879go

 10. Analyze schreef:

  RIP Milton William “Bill” Cooper (May 6, 1943 – November 6, 2001) 58 jaar “he would not be taken alive”
  RIP Jim Keith (September 21, 1949 – September 7, 1999) 49 jaar “I have this feeling that if they put me under I’m not coming back”
  https://www.youtube.com/watch?v=d7jJMYJbAKc

 11. Analyze schreef:

  NATO/UN Black Helicopters
  https://www.youtube.com/watch?v=KoENc0AkBaY

 12. Analyze schreef:

  Rotzooi, Rubbish David Icke dient door een volkstribunaal berecht te worden voor hoogverraad.
  Levenslange eenzame opsluiting om zijn zonden te overdenken.
  https://www.youtube.com/watch?v=1I8ZZ0g6mL0

 13. Analyze schreef:

  De ultieme valse vlag operatie: PROJECT BLUE BEAM, zgn. buitenaarde invasie (zie toespraak Reagan NY VN)
  https://www.youtube.com/watch?v=lEebVsIae6c

 14. Analyze schreef:

  “The best way to control the opposition is to lead it ourselves.”

  ― Vladimir Lenin

 15. Notis schreef:

  @Analyse Zeker, als David Icke zo onnozel is om voor de mainstream media (BBC) te verschijnen en zich zo laat afslachten is hij of ongelofelijk onnozel, naief en dom, wat de goede man zeker niet kan zijn gelet op zijn kennis en waarschijnlijk verdraaiingen van de comlpottheorieen of onzettend doortrapt en heult hij keihard mee met de MSM.

  Vrijwel zeker het laatste, want hoe dom kan je zijn. Hij had vantevoren zich uitvoerig met zijn medegenoten dit door kunnen spreken hoe aan te pakken en met de BBC keiharde afspraken kunnen maken over de vragen en de ‘inkleding’ van het gesprek!!!

  Kortom: DOOR DE MAND GEVALLEN! Weg ermee neit meer naar kijken op letten of alleen om te zien hoe de de kluit verder al of niet subtiel belazerd.

 16. Notis schreef:

  je moet je ook nooit COMPLOTtheoreticus laten noemen dus 1 enkele term, maar omschrijven zoiets als
  ik probeer van alle maatschappelijke zaken (bijv. betreffende “Oorlog en vrede” [Tolstoi er een beetje bij halen: doet het ook altijd als tegenwicht tegen hun smerige insinuaties] de leugen en de waarheid van elkaar te scheiden en de werkelijk gebeurde feiten te achterhalen en vervolgens deze te analyseren met mijn gezonde verstand, wetenschap en logica.
  Als dan blijkt dat de regering de boel belazert, dient dat aan de Kaak te worden gesteld, in het openbaar!

  N.B. Je kunt nog de bal mooi terug spelen door als men je complotter noemt te zeggen dat het beter is maar ook nog niet helemaal juist(!!) om te spreken van Compleettheorie en Compleetdenker. Daarbij ook de nodige NLP handgebaren maken, zogezegd koekje van eigen deeg!!!!! 🙂 🙂 🙂
  Dat is alles mijnheer/mevrouw [wel beleefd blijven] de presentator/trice interviewer, nieuwslezer(es) of wie U ook bent of denkt dat u bent!

 17. Notis schreef:

  CORRECTIE:
  Sorry Je nooit op de man af laten beschuldigen:
  dus niet “complot-denkeR” maar “complot-denkeN” al dekt zelfs de laatste term niet geheel de (lading) werkelijkheid! (zeg je er rustig en overtuigend bij, daarbij even als een schoolmeester het rechter wijsvingertje luchtigjes opsteken. 🙂

  P.S. Nooit je in een hoek laten drijven met hun (smerige doortrapte) methoden, vragen hun de vraag te herhalen, tegenvraag stellen en bij hun antwoord ook de wenkbrauwen fronsen, het hoofd schudden(nee natuurlijk) en de bekende ( 😉 🙂 = haHa) wegwerpgebaren maken !

 18. Notis schreef:

  de AANVAL:

  1. Denkt u (tegen de interviewer) nu echt dat onze [! 😉 ] regering het “beste” met ons voor heeft?
  (suggestie: absoluut niet, nee het slechtste)

  2. Wilt u nu echt beweren dat de tv [en de krant ook noemen, dus één pot nat] en U in het bijzonder voor deze tv werkend de waarheid spreken?
  (suggestie: dacht het niet hee)

  3. Dus u gaat ervan uit dat al die aanslagen, zomaar neerstortende en in het niets verdwijnende vliegtuigen ECHT zijn (beide handen met onderarmen hoog heffen zo van hoe kun je zo dom zijn omdat allemaal te geloven).

  4. op gesputter van de interviewer/presentaTOR: “Beste mijnheer (manieheus) het gaat niet om geloven , maar om weten!!!!!!!!
  Weet u of het waar is, bent u er bij geweest. O, maar als het nieuws meneer Reuters het zegt zal het wel waar zijn.
  Heeft u wel eens gehoord van Georg Orwell titels etc…

  etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc etc ………

  Tegen deze lawine aan feiten, loochenstraffen, twijfels, beweringen zijn maar weinig presentaTORREN en TORRINNEN opgewassen.

 19. Analyze schreef:

  große Lüge m.o. van de MSM, geïnfiltreerd alt. media
  “Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it.”
  Adolf Hitler

  https://www.youtube.com/watch?v=BWuLZ_d97xY

 20. Analyze schreef:

  For nothing is secret, that shall not be made manifest; neither any thing hid, that shall not be known and come abroad.

 21. adje schreef:

  Ik vind dat ie het er goed vanaf brengt. Heeft z’n verhaal in korte tijd redelijk onder woorden kunnen brengen. Chapeau hoor. Mooie remix heb je trouwens gemaakt van George Carlin! 😉

 22. Martin Vrijland schreef:

  Thanks…

  Hier is t ie dan:
  https://www.youtube.com/watch?v=HOUakJrO2S0

 23. Martin Vrijland schreef:

  Ik vond er nog 1 gemaakt door iemand anders:

  https://www.youtube.com/watch?v=42PpJgZlZRo&feature=youtu.be

 24. Analyze schreef:

  Haha jaja, good old Carlin. Klasse Remix thumbs up
  Hoop alleen niet dat ze em in de Pinnokio Bar draaien…

 25. Zanara schreef:

  Gezien de reacties op dit artikel is het doel van de MSM BBC bereikt. Zelfs de trouwe lezers van Martin Vrijland achten Icke nu een heulende fraudeur. Mission Accomplishes….

 26. Analyze schreef:

  Dus je gelooft nog steeds dat het Britse Huis Von Saxenburg Gotha shape shiftende reptielen zijn?

  Je gelooft ook dat de BBC hem uitgenodigd heeft om hem een podium te bieden om een miljoenenpubliek te bereiken, zodat zijn verhaal de hypnose van miljoenen mensen verbreekt.
  Of hebben ze hem uitgenodigd om te laten zien ‘he is one of ours’ zie Bill Hicks interview.

  Je denkt ook dat hij een wereldtour kan houden zonder dat hem een strobreed in de weggelegd wordt.

  Hicks en Icke zijn van dezelfde stamboom, toeval?

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten