2 Miljard voor de zorg, Mark Rutte, Hugo Borst, Carin Gaemers en de Machiavelli prijs

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 9 februari 2017

hugo-borst-carin-greamer-machiavelli-prijsAls ergens een Machiavelli prijs voor wordt uitgekeerd, moet je altijd even de oren spitsen. De Machiavelli prijs ging eerder naar partijen en mensen die voor de iets meer kritische lezer misschien wel een beetje boter op hun hoofd hadden. Zo kreeg de MH17 OVV onderzoeksraad de prijs in 2016. Dat is niet zo gek, want Nicolo Machiavelli stond feitelijk voor list en bedrog. In zijn boek Il Principe stelde Machiavelli: “Een man die zich altijd en overal goed betoont, gaat noodzakelijk te gronde te midden van zovelen die niet goed zijn. Daarom moet een heerser, wanneer hij zich wil handhaven, leren om niet goed te zijn. En dit vermogen dient hij wel of niet in praktijk te brengen, al naargelang de omstandigheden hem er toe dwingen.” Volgens Machiavelli mochten heersers daarom, als het zo uitkwam, best ‘moreel verwerpelijke’ middelen inzetten om hun doel te bereiken. Sterker nog: dit was soms onvermijdelijk. Wat een heerser nodig had, was wat Machiavelli beschreef met het woord ‘virtù’: energie, intelligentie, daadkracht, de gave om situaties te beoordelen en ‘effectief’ op te treden; wat in de meeste gevallen wreedheid vereiste. Om macht te consolideren was dit nu eenmaal noodzakelijk. Machiavelli beweerde dat publiekelijke moraliteit en persoonlijke moraliteit twee verschillende dingen zijn. Hij benadrukte dat voor veiligheid en stabiliteit morele corruptie noodzakelijk is. Een regent moet een reputatie opbouwen en bij tijd en wijle immoreel handelen. Soms moet dit gepaard gaan met bruut geweld en bedrog.

Recent zagen we een ogenschijnlijk fantastisch initiatief van Hugo Borst en Carin Gaemers. Zij startten heel toevallig afgelopen jaar een manifest waarin zij aandrongen op betere zorg. We barsten in dit land van de adviesraden, consultancy bureaus en onderzoekscommissies, en zo voort, maar al die mensen waren niet zo briljant als Hugo Borst en Carin Gaemers! Hugo Borst zou op grond van de verslechterde zorg die hij bij zijn moeder waarnam eens bij andere tehuizen zijn gaan kijken. Ook Mark Rutte deed dat recentelijk. Eigenlijk is de gehele show inderdaad absoluut de Machiavelli prijs waard, als je doorziet welk politiek spel er achter schuil gaat. De spontane omarming van het manifest door de gehele tweede kamer en de 2 miljard die Mark Rutte ineens out of the blue wil reserveren voor de ouderenzorg, zijn gewoon te bespottelijk voor woorden. Hoeveel hebben Borst en Gaemers gekregen voor deze show? Eva Jinek werd begin deze week nog even ingezet om Mark Rutte min of meer voor schut te zetten (zie filmpje onder) en dat lijkt dan ook weer de politieke agenda van nu te dienen. Mark Rutte mocht 4 jaar lang exorbitante bezuinigingen doorvoeren en weet nu dat hij geofferd wordt voor de volgende ploeg acteurs. Hij zal hierna vast een mooi baantje bij het IMF of iets van dien aard krijgen. De verschuiving naar rechts is ingezet en daar moet een grote overwinning van Wilders gaan plaatsvinden.

Waarom is deze ouderenzorg hoax de Machiavelli prijs zo waard? Welnu, als je het volk met vele miljarden aan bezuinigingen hebt opgescheept en je hebt de ouderenzorg helemaal uitgekleed, moet je even een zoethoudertje geven. Even een worst voorhouden, zodat je de indruk wekt dat er weer verbetering gaat komen onder de volgende acteursploeg in Den Haag. Mark Rutte beweert glashard dat er niet bezuinigd is op de zorg. Het Manifest van Hugo Borst is ook een soort verkapte aai over de bol voor het bezuinigingsbeleid van het kabinet. Dit Manifest stelt namelijk niet dat het slecht gaat met de zorg omdat de kosten de pan uitrijzen, het eigen risico van de zorgverzekeraars toren hoog is, dat steeds meer onkosten niet vergoed worden en dat er wel degelijk flink bezuinigd is op de zorg; nee het Manifest stelt dat als de tehuizen maar anders gaan werken, het allemaal goed komt. Ook Eva Jinek horen we de juiste kritiek niet uiten. Het categorie presentatoren waar Jinek toe behoort doet aan schijnkritiek, schijnaanvallen en schijnboosheid. Afleiding van waar het daadwerkelijk om gaat! Boos worden om het pimpen van de carrosserie, terwijl Rutte de motor eruit gesloopt heeft. Waarom wijst niemand op het feit dat de bezuinigingen op de langdurige zorg, de lichte zorg in verzorgingstehuizen (waarbij 500 verzorgingstehuizen moesten sluiten en 300 werden omgevormd tot verpleeghuizen) voor grote problemen hebben gezorgd? Verzorgingstehuizen moesten verdwijnen en deze zorg moest vervangen worden door hulp uit de participatiemaatschappij, zelfredzaamheid, familie, vrijwilligers; aangevuld met (te dure) thuiszorghulp. In 2020 moeten zelfs 800 van de 2000 verpleeg- en verzorgingstehuislocaties in Nederland gesloten zijn. En dan komt Hugo Borst samen met Carin Gaemers met het briljante inzicht dat als (die overgebleven) verzorgingstehuizen maar efficiënter gaan werken, het allemaal goed komt! Minder overhead is de oplossing. Wat een flut manifest! Het is koren op de molen van de roversbende in Den Haag en daarom zien we Mark Rutte hier nu ook goede sier mee maken en de worst van 2 miljard omhoog houden.

Het gehele bezuinigingsbeleid en de privatisering heeft van de zorg een factuur- en administratiefabriek gemaakt en heeft het alleen maar duurder gemaakt in plaats van de beloofde kostendaling die door de marktwerking op zou treden. De ouderenzorg moest ook kapot worden gemaakt en de participatie gedachte stoot steeds meer zorg af richting familie. Nederland is kapot bezuinigd door de roversbende van Rutte en de oudjes krijgen nu de worst van 2 miljard voorgehouden, onder voorbehoud van een Borst/Gaemers-achtig veranderingsbeleid. Hugo Borst en Carin Gaemers hebben dus namens politiek Den Haag het volk de ogen flink dicht gesmeerd met hun ogenschijnlijk mooie manifest en hebben daarmee vooral de politieke heersende klasse bediend. Zij hebben de druk van de ketel mogen halen die was opgebouwd door alle frustratie over de bezuinigingen in de ouderenzorg. Niet voor niets zijn ze met applaus onthaald in Den Haag en is hun manifest breed omarmd. Wat laat het Nederlandse volk zich toch makkelijk in de luren leggen. Lang leve het principe van Machiavelli. Goed acteerwerk vergt ervaren acteurs. En dus kon Hugo Borst tijdens de prijsuitreiking met een gerust hart zeggen “Als wij het niet hadden gedaan, hadden anderen het wel gedaan.“, want inmiddels weten we dat ons land barst van de beroepsacteurs en dit acteerwerk had Den Haag even nodig. Het klusje moest geklaard worden en Hugo en Carin werden succesvol gecast.

https://www.youtube.com/watch?v=FBkLo3yB7bo

Bron linkvermeldingen: ad.nlad.nl, volkskrant.nl, ad.nl, pcob.nl, omroepmax.nl

Gedeeld 87

Tags: , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Averroes schreef:

  Dit soort media (NLP) programma’s zijn er op gericht de ‘sheeple’ te sturen binnen het bestaande systeem gebruik makend van de welbekende dialectiek. Je ziet duidelijk dat ze nu afgeven op de zgn. gevestigde orde en dat er dus nieuwe oplossingen gezocht moeten worden binnen het bestaande politieke systeem nl. populisme. Het feit dat ze een Machiavelli prijs hebben gekregen geeft aan dat ze de perceptie zodanig hebben weten te beïnvloeden d.m.v. manipulatie.

  M.a.w. de herder stuurt de schapen naar een nieuwe afgebakende veld.

  ——————————————————————————————————————————————

  “De presentatoren bemoeien zich voortdurend met de inhoud, zij kunnen juist bepaalde gasten over de streep trekken.”PauwSommige vrouwen vinden het bijvoorbeeld eng om bij Pauw aan tafel te zitten. “Door zijn imago, maar Jeroen is iemand met heel veel ervaring.”Die ervaring ontbreekt nog bij Jinek. “Ze is al ver en ze gaat er zeker komen, maar moet echt nog uren maken.” Franse vindt het raar dat er zoveel negatieve reacties zijn op de sociale media. Franse regelt de gasten voor de programma’s en vertelde erover in haar boek.

  https://www.youtube.com/watch?v=c8-jut8SK5k

 2. Averroes schreef:

  The main characteristic of any American or Western Head of State is that he must be a Machiavellian president and a professional, accomplished liar. He must be an expert in deceiving his audience and the entire nation.

 3. Averroes schreef:

  Wie zitten er aan tafel bij Jinek, een dag na Rutte..?
  https://www.youtube.com/watch?v=NuFIieZswdU

 4. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  13.19 P. R. de Vies zegt: ”Ik heb begrepen dat de identiteit van de man bekend is”…… uhhh?
  Ik neem aan dat Patricia Paai weet met wie ze sexspelletjes speelt. Wat een gelul.

 5. Averroes schreef:

  Ook Peter PLASMAN was zeer duidelijk in zijn bewoordingen..vrouwonvriendelijk..lol.

  Het gemiddelde niveau van tv programma’s ontstijgt niet het niveau van onsmakelijke rotzooi/pulp..ach ja het volk wordt graag vermaakt met nietszeggende hersenloze tijdverdrijf.

 6. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Averroes, vrouwonvriendelijk? nee dat is onjuist, het is nog veel erger.
  Plasman riep nadrukkelijk ‘vrouwvijandig’
  Ik denk dat deze psy-op gaat worden gebruikt om anonimiteit op social media te stoppen ofzo.
  Meestal hebben dergelijke psy-ops/hoaxes,meerdere doelen. Vaak kun je pas achteraf zien wat de bedoeling van een dergelijk script was.

  Gerard Jolink roept op om die figuren van GeenStijl hun knieschijven kapot te schieten.
  (bron:Telegraaf !! dus hetzelfde bedrijf als GeenStijl)
  Ik ben het helemaal met Geer eens.
  Maar ik vind eigenlijk dat Gerard Jolink dat zelf moet doen.
  Hij heeft deze straf immers ook zelf verzonnen, en ik vind het een beetje laf om tot zoiets op te roepen in de hoop dat een of andere gek die in deze psy-op is getrapt op deze manier in de val te laten lopen.

  Is Gerard Jolink eigenlijk strafbaar,door op te roepen tot een dergelijk misdrijf? Ik denk dat Gerard Jolink morgen bij Jinek aan tafel zit.
  Zo te zien aan de foto van boze Gerard Jolink,(msn.com) gaat hij persoonlijk die gasten van Geen Stijl een kogel door de knieschijf jagen. Zo boos heb ik Geer nog nooit gezien! WOW!
  Zet hem op Geer !! Die verhuftering in de Nederlandse samenleving moet maar eens een halt worden toegeroepen !!!!!! ( de misdadige verslaggever,politie-informant en tevens woordvoerder van Justitie Peter R de Vies kan je vast wel een automatisch pistool met geluiddemper leveren)

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Waarom zat GeenStijl niet aan tafel bij Jinek? Niet uitgenodigd of zo ?
  Misschien morgen bij Jinek aan tafel, Gerard Jolink en de GeenStijl redacteur.
  Kan Geer meteen even afrekenen met deze sujet.. Geen woorden maar daden.
  Dat zou pas mooie televisie zijn. Maar helaas is Geer een mietje dus ik verwacht niet dat hij zijn woorden waar maakt.

 8. Averroes schreef:

  Het gaat volgens mij om centralisatie..zodat big brother over de zgn. privacy gevoelige data kan ‘waken’ maw big data in handen van de staat.

  Volgende ‘lek’, hoppa gaat lkkr in NL:

  Foto’s en video’s nudistensite Samen Naakt op straat na hack

  Leden van de Nederlandse datingsite Samen Naakt, die zich richt op nudisten, zijn gewaarschuwd voor een hack. Daarbij zijn de gegevens van ruim 1.800 gebruikers gestolen.

  Ook privéfoto’s en -video’s van de gebruikers kunnen in handen van kwaadwillenden zijn gekomen, staat in de waarschuwingsmail die Tweakers heeft gezien.

  Voor zo ver bekend is het beeldmateriaal nog niet op internet verschenen. Maar volgens de beheerder van de site bestaat de kans dat leden zullen worden gechanteerd met dreigingen om gevoelige foto’s op internet te zetten.

  De gegevens zouden zijn gestolen via AVChat, een softwarepakket dat het mogelijk maakt om te videochatten via websites. Volgens de beheerder van Samen Naakt was de software up to date en voldeed de website aan de “wettelijk gestelde veiligheidseisen”.

  Inmiddels is de misbruikte functie in AVChat verwijderd. Ook is het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens, zoals wettelijk verplicht is.
  http://www.nu.nl/internet/4458354/fotos-en-videos-nudistensite-samen-naakt-straat-hack.html

 9. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Ik denk dat je gelijk hebt. Centralisatie.

 10. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  wel opmerkelijk dat er plassex wordt getoond in de reguliere media.
  Is nooit eerder vertoond. Het wordt echt steeds goorder.
  Eerst het nepnieuws over Trump’s golden showers en nu deze psy-op.
  Wat een goorlakken die mainstreammedia.
  Nederland op zijn smalst.

 11. Averroes schreef:

  Van 2 miljard naar de zorg naar 2 miljard nazorg voor alle geleden immateriële schade na het zien van die vunzige video:

  Man uit seksvideo Patricia Paay ontkent beelden gelekt te hebben
  Foto: ANP
  Gepubliceerd: 10 februari 2017 15:48 Laatste update: 10 februari 2017 16:21

  De man die figureert in de sekstape van Patricia Paay heeft de video niet gelekt. Hij ontkent “uitdrukkelijk iedere bemoeienis, direct of indirect met deze onrechtmatige openbaarmaking en verspreiding”, zo staat in een persverklaring van zijn advocaat Bernard Tomlow.

  Over zijn identiteit wil de raadsman uit privacyoverwegingen niets kwijt. Wel bevestigt Tomlow dat het om een ex van Paay gaat.

  De sekspartner in het filmpje zegt gechoqueerd te zijn en stelt dat de video zonder zijn toestemming is verspreid. Hij heeft er een melding van gemaakt bij de politie. Mogelijk volgt later nog aangifte.

  Paay is sinds kort getrouwd met Robbert Hinfelaar. Daarvoor had zij korte relaties met onder meer Nicky van Dam en Maurice Dix. Tussen 1988 en 2009 was Patricia getrouwd met Adam Curry.
  Aangifte

  De 67-jarige diva heeft vrijdag weer aangifte gedaan. Zij en haar raadsman Johan Langelaar kregen maandag te horen dat verschillende media een sekstape aangeboden hadden gekregen. Daarop stapte ze ook al naar de politie en deed ze aangifte van onder meer smaad. Eerder stelden de twee ook dat ze gechanteerd werd.
  https://www.youtube.com/watch?v=1p-jTHjjOzg

 12. Averroes schreef:

  Correctie: Ja sorrry ik ga gwn stuk over het niveau van de berichtgevingen

  De man die figureert in de sekstape van Patricia Paay heeft de video niet gelekt. Hij ontkent “uitdrukkelijk iedere bemoeienis, direct of indirect met deze onrechtmatige openbaarmaking en verspreiding”, zo staat in een persverklaring van zijn advocaat Bernard Toplul.

 13. Averroes schreef:

  @PORVH, het is wel knap dat petertje r de connectie tussen Geenstijl/dumpert en TMG wist te leggen..top onderzoeksjournalistiek

  nominatie gouden pen wellicht!
  #blendlezwendle

 14. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En nepmisdaadjournalist John van den Heuvel neemt het op voor Paay, maar ‘werkt’ tegelijkertijd voor dezelfde nepnieuwsfabriek als Geenstijl/dumpert.
  Van zulke idiote berichten als nu de kranten vervuilen zou zelfs een gemiddelde krantenlezer met nog 4 werkende hersencellen verward raken.
  Wel grappig op zich, dat zo’n van der Heuvel in een spagaat moet voor zn broodheren. Die vinden hem vast ook een sukkel. Haha.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten