Aart Zeeman, Jinek, Brandpunt en de Russische nepnieuws fabriek

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 8 februari 2017

Aart-Zeeman-nepnieuwsEergisteren was Aart Zeeman te gast bij Jinek om een toelichting te geven op zijn briljante speurwerk en de vondst van een Russische ‘nepnieuws fabriek’ in Sint Petersburg. Gister was de feitelijke uitzending van Brandpunt te zien op NPO2. Het meest fantastische resultaat van het speurwerk van Aart Zeeman, is dat de vermeende getuigen volop in beeld komen en dat hij gewoon nabij de ‘nepnieuws fabriek’ kan filmen. De Russische geheime dienst FSB is zo intelligent dat ze de halve wereld kan hacken, maar is niet in staat om Aart Zeeman en zijn activiteiten te monitoren? Of Aart Zeeman moet een top journalist zijn, die gewoon aan de aandacht van deze geheime dienst weet te ontglippen. Het briljante van de uitzending van Jinek en die van Brandpunt is dat alles waarvan de Russen nu beschuldigd worden, met ogenschijnlijk bewijs wordt onderbouwd, maar dat er feitelijk geen bewijs wordt getoond. Zo wordt gesteld “dit is de nepnieuws fabriek” omdat er een collega van de vermeende getuige (die volop in beeld komt) met een telefoon binnenin de fabriek zou hebben gefilmd. Maar dat kan elk willekeurig kantoorpand zijn. Ook wordt een Finse journaliste aangehaald die onderzoek heeft gedaan naar het “nepnieuws” en “trollen”. Deze jonge “online” journaliste genaamd Jessica Aro, heeft zogenaamd geweldig speurwerk geleverd en is er naar verluidt achter gekomen dat het nepnieuws uit Sint Petersburg komt. Zij kreeg hiervoor zelfs de hoogste onderscheiding. Maar hoewel ik aandachtig gekeken heb en gewacht heb op het moment dat er bewijs getoond wordt, laat Brandpunt slechts en alleen stellingnames zien, zonder ook maar met 1 bewijsstuk te komen. Het verhaal wordt gebaseerd op het simpele feit dat deze Jessica Aro de hoogste prijs heeft gekregen voor haar publicaties en op de impact die haar publicaties op haar en haar werkgever hebben gehad. Ze zou worden bedreigd door trollen en de krant voelt zich journalistiek bedreigd. Allemaal leuk en aardig, maar kom dan ook met de bewijzen Aart Zeeman! Een prijsuitreiking van mainstream media organisaties voor hun eigen werk, zegt niet zoveel. Dat is de slager die zijn eigen vlees keurt.

Het enige bewijs dat we zien, zijn de vertellingen van twee jonge dames. De ene is dus de “journaliste” Jessica Aro, de ander de Russische getuige Ludmilla, die twee maanden in de “nepnieuws fabriek” zou hebben gewerkt. De Finse journaliste Jessica wordt (naar eigen zeggen) aangevallen door zogenaamde trollen, maar het enige wat we daarvan zien is een camerashot van een laptop, zonder de feitelijke bedreigingen echt te tonen. We zien slechts interviewbeelden en horen verhalen. In de gehele documentaire van Brandpunt ontbreekt elke vorm van hard bewijs. Het is slechts en alleen gebaseerd op de getuigenis van enkele mensen voor een camera, uitgelicht door een betrouwbaar ogende Aart Zeeman. Opmerkelijk is dat alles wat er in de documentaire genoemd wordt, precies datgene is waarmee de geheime diensten in westerse landen zelf lijken te werken. Het is niet uit te sluiten dat de Russen deze methoden toepassen, maar de documentaire bewijst vooralsnog helemaal niets. Wat zeker een feit is, is dat in Nederland dergelijke praktijken juist wel degelijk voorkomen. Iedereen die Martin Vrijland al een tijdje volgt, heeft bijvoorbeeld kunnen zien hoe zogenaamde trollen continu bezig zijn met valse Facebook profielen zijn tijdlijn te besmeuren. Telkens moet worden ingegrepen om reacties van nepprofielen te verwijderen. Mensen die zijn Facebook pagina liken, worden doorverwezen naar een “hoax pagina” over zijn persoon, vol smaad en laster. Ook is duidelijk hoe overheidsmedewerkers valse websites optuigden om smaad en laster over hem op het internet te plaatsen. Zo verscheen niet lang geleden nog deze vacature op de website van het ministerie van justitie. De functieomschrijving in onderstaande vacature matcht exact de omschrijving van de term “trollen” zoals die door Brandpunt gegeven wordt.

webredacteur

Jeroen-Hoogeweij-rijkspasDe aanvallen (via meerdere websites) op Martin Vrijland waren afkomstig van een vaste kern mensen onder leiding van Jeroen Hoogeweij. De pas van Jeroen toonde aan dat hij simpelweg voor het Rijk werkt, terwijl hij zich in de praktijk achter een internetbedrijfje verschuilde. Dat zouden we toch wel hard bewijs kunnen noemen van mensen die actief bezig zijn om elke vorm van oprechte journalistiek in Nederland te ondermijnen; of te wel “trollen”. En dat deed Jeroen niet alleen, maar via meerdere websites was sprake van meerdere zeer actieve schrijvers, die meer en meer smaad en laster verspreidden. Een Nederlandse ‘nepnieuws fabriek’ zou je kunnen zeggen. Aangiftes tegen deze smaad en laster werden simpelweg niet behandeld door het OM. Dat zou ze natuurlijk in een spagaat brengen, want dan moet je onderzoek gaan doen naar je eigen mensen en als dat resultaat naar buiten komt, heb je de poppen aan het dansen. Dan is dat immers hard bewijs dat je als staat zelf de activiteiten pleegt, waarvan de Russen nu worden beschuldigd.

Het zou me overigens niets verbazen dat Rusland inderdaad journalisten inzet om te doen wat hier in het westen ook gebeurt. Maar om dan met een camera naar Sint Petersburg af te reizen en een jong meisje die als getuige optreedt, vol in beeld te brengen, is misschien wel een beetje over de top. Is Brandpunt dan niet in staat om een ‘blur’ over het gezicht van deze Ludmilla te plaatsen? Wat als ze wordt opgepakt of vermoord door de FSB? Moeten Aart Zeeman en hun redactie zich dan niet verschrikkelijk schamen dat ze deze dame niet geanonimiseerd hebben?

Laten we de situatie eens bekijken voor wat het waard is. Stel je bent een Russische journalist en je vraagt een in Nederland studerende Russische met een Nederlandse moeder om een verhaal in elkaar te draaien en geef haar een zakje geld. Zij spreekt de Nederlandse taal vloeiend en accentloos, maar is ook Russischtalig. Vervolgens vraag je iemand om met een telefoontje even een kantoorgebouw binnen te lopen en je filmt wat mensen die achter een bureau zitten. Met de half Nederlands-Russische spreek je af in een restaurant en je laat haar het verhaal vertellen dat ze in dat kantoor heeft gewerkt. Klaar is Kees. Met dat verhaal kun je in de Russische media een ‘Aart Zeeman’ type journalist met een betrouwbare gezapige uitstraling, het verhaal laten doen over een Nederlandse nepnieuws fabriek. Vervolgens breng je nog een jonge journaliste uit de Krim in beeld, die een journalistieke prijs heeft gewonnen naar onderzoek over ‘nepnieuws’ en je hebt je verhaal geloofwaardig gemaakt. Zolang Brandpunt geen keihard bewijs toont, is het een verhaal. Keihard bewijs bestaat echter niet. Een uitgeprinte email of een spoor naar een ip-adres zou je ook kunnen fabriceren. Terwijl Brandpunt niet eens de moeite neemt om dergelijk bewijs te tonen, moeten we het doen met ogenschijnlijk indrukwekkende camerabeelden. Het enige wat we echter zien is een leuk reisje van Aart Zeeman. Ook het verhaal van de financiering van deze nepnieuws fabriek door een vriend van president Poetin, wordt nergens met hard bewijs gestaafd. Het is een verhaal. Leuke filmshots, maar geen bewijs. Kortom: de aanval op nepnieuws zou net zo goed zelf nepnieuws kunnen zijn.

Al in december 2016 waarschuwde ik voor de inzet van de mainstream media op de term ‘nepnieuws’. Dit kwam overwaaien uit de VS. Het was toen al duidelijk dat de gevestigde orde zich bedreigd voelt door de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van beeldvorming via onafhankelijke schrijvers en onderzoekers. Men wil dat keihard de kop in gaan drukken. Daarom moet de meute nu gaan geloven in de “verspreiders van nepnieuws”. En daarvoor zal natuurlijk ook verspreiding van nepnieuws worden opgetuigd. Je moet het wel geloofwaardig doen. Zo toont Brandpunt een filmpje van Oekraïense militanten die Nederland zouden hebben bedreigd ten tijde van het referendum over het associatieverdrag. Dit filmpje wordt betiteld als ‘nepnieuws’ en zou zijn verspreid door de ‘nepnieuws fabriek’. Dat zou op zijn beurt weer zijn aangetoond op basis van analyse van de beelden. Maar ook daar moeten we het doen met een verhaal en geen bewijs. Wie zegt dat dat nepnieuws niet door de AIVD zelf gecreëerd is? Dus je creëert in dat geval zelf nepnieuws om vervolgens te zeggen dat dat nepnieuws van de vijand komt. Zou dat een optie kunnen zijn? Nee, natuurlijk niet! Wij hebben “betrouwbare journalisten” en “betrouwbare nieuwsredacties” en een “betrouwbare geheime dienst”. Die doen zoiets niet! Toch? Bovenstaande vacature en rijkspas geven toch echt een andere indruk. Of zou ook dat weer ‘nepnieuws’ zijn?

Het is natuurlijk de bedoeling dat er een ban komt op alle nieuws dat niet afkomstig is van de officiële mediakanalen. We zijn hard op weg naar wat George Orwell in zijn boek 1984 omschreef als het ‘Ministerie van Waarheid‘. Dat betekent dat iedereen met een afwijkende mening dan die van de gevestigde orde, het stempel ‘nepnieuws’ of ‘trol’ zal krijgen en potentieel kan worden opgesloten. Daarvoor moet je eerst het volk een beetje kneden, zodat als er zo’n wetsvoorstel komt, niemand protesteert. Het is er immers al ingemasseerd via programma’s als Jinek, Brandpunt, de journaals en overige media. De media spelen nu dus een zeer kwalijke rol in hun stigmatiseringsproces. Zij proberen zich als een soort godheid boven het internet te positioneren. “Je mag alles lezen op internet, maar geloof ons: wij zijn betrouwbaar.” Het wordt tijd dat u deze methodes doorziet en juist nu een vrije onderzoeker als Martin Vrijland steunt. Word daarom nu lid vanaf € 2 per maand, zodat deze website door kan gaan in de strijd tegen nepnieuws.

WORD-LID

Bron linkvermeldingen: npo.nl

Gedeeld 198

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (58)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Notis schreef:

  Het is schandalig! Iedereen die daaraan meewerkt is een landverrader en een volksverrader, nog
  los van het feit dat ie zijn of haar eigen geweten en waarde als mens ook nog eens verraad. Dat laatste is wel het ergste.

  Dat hele politieke marionetten theater heeft zijn ziel verkocht aan de Duivel! En niet zo’n beetje ook gelet op alle oorlogen, geweld, pedofilie en kindermisbruik, fraude, corruptie, vriendjespolitiek en ga zo maar door.
  1000-den nee honderd1000den doden gewonden mensen en kinderen zijn hier mee gemoeid, jaar na jaar na jaar na…..

 2. Notis schreef:

  De arrogantie van de media en de macht is al zo dat ze de grootste leugens de ether inslingeren.

  Een heel oud trucje (denk dat keizer Nero en nog veel meer machthebbers uit het verleden dit soort trucjes al gebruikten.

  “Maak de leugen zo groot mogelijk en herhaal hem zo vaak maar als je kunt en de hele kluit, de hele kudde zal de leugen geloven en voor zoete koek slikken.”

  Gelukkig zijn er nog genoeg goede en slimme mensen die deze trucjes, deze falikante LEUGENS doorzien en aan de kaak stellen.

  Zegt het voort… ad inf

 3. Notis schreef:

  Web care redacteur!!! HAHAHAHA 😉 😉
  Zeg maar gewoon burger SPION voor de gehijme dienst die zijn eigen volk, zijn eigen mensen, zijn buuren misschien wel zelfs zijn familie zit te BEKOEKELOEREN!!
  In 1984 van Georg Orwell is er een zoontje dat zijn eigen vader aangeeft. Die ziet hij nooit meer terug, na marteling in room 101 volgt de kogel of een worp uit een KLM vliegtuig boven zee….

  Hoe smerig wil je het nog hebben? ?? En dat voor dat schamele hongerloontje van 3800 bruto per maand
  Nog maals mensen en excuseer mij, maar ik moet ook effe kotsen en afreageren:
  HAHAHAHA 😉 😉 HAHAHAHA 😉 😉 HAHAHAHA 😉 😉

 4. Christian van Offeren schreef:

  Ik wil bijna zeggen.. #nep nieuws. sorry kon het niet laten 😛

 5. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Die tafelgasten bij Jinek zijn zwarter dan de duivel, incluis Jinek zelf, die notabene op dezelfde pagina op msn.com,waar het bericht stond over de uitzending over de zogenaamde Russische nepnieuwsfabriek, doodleuk verkondigt dat Feek Vonk’s littekens hem sexy staan. Fake Freek is niet gebeten door een rifhaai. Is 100% zeker nepnieuws. Klopt niets van het verhaal. check it out.

 6. Averroes schreef:

  Nog los van totale media censuur die ze willen bereiken lijkt me het creëren van maatschappelijke draagvlak voor een mogelijke militaire (NATO) conflict die op handen is.

  Ondertussen gaat de troepenopbouw aan het oostfront gestaag door en is Trump (Drumpf) druk bezig China en Iran volgens het document “Which Path to Persia” uit 2009 uit de tent te lokken.
  https://www.brookings.edu/wp-content/uploads/2016/06/06_iran_strategy.pdf

  Dit hebben we begin 2001 ook gezien toen de Bush administratie een reden zocht om een inval in Irak en Afghanistan te legitimeren. The Project for The New American Century schreef daarvoor een document dat voorzag in een nieuwe Pearl Harbor.

  https://www.youtube.com/watch?v=6ZHRaAou2pA

 7. Averroes schreef:

  In a similar vein, any military operation against Iran will likely be very unpopular around the world and require the proper international context—both to ensure the logistical support the operation
  would require and to minimize the blowback from it. The best way to minimize international opprobrium and maximize support (however, grudging or covert) is to strike only when there is a widespread conviction that the Iranians were given but then rejected a superb offer—one so good
  that only a regime determined to acquire nuclear weapons and acquire them for the wrong reasons would turn it down. Under those circumstances, the United States (or Israel) could portray its operations as taken in sorrow, not anger, and at least some in the international community would conclude that the Iranians “brought it on themselves” by refusing a very good deal.

  blz. 39 Which Path to Persia Options for a New American Strategy toward Iran
  Kenneth M. Pollack
  Daniel L. Byman
  Martin Indyk
  Suzanne Maloney
  Michael E. O’Hanlon
  Bruce Riedel

  https://en.wikipedia.org/wiki/Center_for_Middle_East_Policy

 8. Averroes schreef:

  Je ziet dus dat Trump niet meer is dan een verlengstuk voor de Rothschild’s (Israël)

  For 24 years as a banker at Rothschild, Ross developed a lucrative specialty in bankruptcy and corporate restructurings. He founded his own firm, W.L. Ross, in 2000 and earned part of his fortune from investing in troubled factories in the industrial Midwest and in some instances generating profits by limiting worker benefits. That region swung hard for Trump in the election on the promise of more manufacturing jobs from renegotiated trade deals and penalties for factories that outsourced their work abroad.
  http://fortune.com/2016/11/24/donald-trump-wilbur-ross-commerce-secretary/
  https://www.youtube.com/watch?v=Oyjcoia2VEE

 9. Camera schreef:

  Inderdaad @Notis

  Het is wel duidelijk wie hoger en lager in het hiërarchische systeem zit.

  De media lijkt wel de schepper der allermachtige maar die zie je ook niet weg gaan. De NPO blijft> regering wisselt; Veronica(nep piraat/controlled) blijft> top 100 wisselt; Voetbal international blijft > trainers/spelers/acteurs! wisselen. (matchfing all over net als de superbowl in de USA)

  Kijk hier (youtube beneden Rutte met blonde magica) hoe een Premier behandeld wordt door de Blonde Magica, de loopjongen Rutte lijkt net niet de stront onder haar schoen weg te likken, Ontdekte laatst zelfs een interview waarbij ze elkaars teksten kende… we dienen die mensen gewoon op straat aan te spreken op hun gewetenloosheid ( zegt het voort inderdaad)

  https://www.youtube.com/watch?v=DfPUWW0LvYg

 10. Averroes schreef:

  Interessante discussie aangaande de Russische ‘escalatie’ cq. afleiding

  https://www.youtube.com/watch?v=yCB57VZPv0s

 11. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”Freek Vonk zegt ‘haai’ bij Goeiemorgen Lex”

  https://www.youtube.com/watch?v=qQmwXHeB2Kc

 12. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  We wachten nog steeds op de onderwatercamerabeelden Freek.
  En de camerabeelden kort na de aanval op het schip.
  Of was er niemand aanwezig met een smartphone? 😀
  Zou goud zijn op YouTube !! Nu staan er enkel fake filmpjes over de haaienaanval op YouTube , zoals de oude beelden van een blauwe haai die per ongeluk in een kooi terecht komt, en nog meer misleidende filmpjes.

  Fake Freek heeft overigens ook een eigen mediabedrijf, dat samenwerkt met de NNF (Nederlandsche Nepnieuws Fabriek)

 13. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Voor deze zogenaamde Russchische nepnieuwsFABRIEKEN met zoveel werknemers (die naar binnen en buiten wandelen)fabriceren ze niet echt veel per dag.
  Dat moet met 3 man toch ook wel mogelijk zijn ?

 14. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Ik vond op YouTube zojuist beelden van de gehechte wond.
  Dit ziet er toch wel erg echt uit moet ik eerlijk zeggen.

  Dan blijft het opmerkelijk dat hij-zover ik weet-de eerste mens ter wereld is die zulke ernstige wonden van een zwartpunt rifhaai oploopt.

  Was het wel een rifhaai?

  Ik mag aannemen dat hij als bioloog het verschil weet tussen een witte haai, blauwe haai en een rifhaai.
  Het blijft een raar verhaal.

  Is deze gehechte wond echt? Of kan dit nagemaakt zijn?

  Zie voor de gehechte wond YouTube: ”Update Haaienbeet Freek Vonk! 6-2-2017”

 15. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”Het gaat goed met Freek” (Telegraaf/msn.com)
  Hij reageert op mijn vraag die ik per mail aan hem stelde . ”Ja, ja de beelden”
  En vervolgens heeft ie een leuk filmpje van LuckyTV geplaatst. Lullig hoor.

 16. Camera schreef:

  @PORVH
  Ach ja Freek Vonk (die de Dinosprookjes mag pushen) in Leiden gestudeert en 33 😉

  Hij zegt dat het geen attack was om zichzelf geloofwaardig te maken
  daar de rifhaaien nooit mensen aanvallen. Er is maar 1 ! foto waar je z’n gewonde arm ziet(het bloed zou eruit moeten gutsen). De foto zie in link artikel hieronder die de onderarm laat zien is in de schaduwzijde, waarom niet even een schemerlampje erop zetten die zijn er zat in het hospital op de chirurgie afdeling. (kan dus zomaar geshopt zijn)
  De binnenkant van z’n arm, ja ja die zie je niet als ie een T-shirt aan heeft. Maar die 6 diepe gaten in die arm zou granulatieweefsel moeten vertonen nu en later littekenweefsel, die huidfoto’s die nu gebracht worden zien er voor zulke diepe wonden wel erg mooi uit. Je weet het niet misschien heeft ie letterlijk wat littekens laten maken, die media is overal toe in staat.
  Maar>>> neem maar eens een hap uit een broodje aap dan heb je grip onder het broodje en bovenop het broodje, dus ben benieuwd naar de anderkant van het verhaal de buitenkant van z’n arm daar moeten ook diepen wonden zitten. Een haai heeft boven en onder tanden

  http://www.express.co.uk/news/nature/762736/TV-presenter-savaged-shark-dutch-nature-programme

 17. Camera schreef:

  ter verduidelijking, met “nu” wordt letterlijk de vandaag getoonde hechtingen bedoeld, die zijn te mooi voor zulke diepe wonden dit naar aanleiding van verder boven staande PORVH comment 9feb 11;38.
  Eigenlijk moest mijn comment daar staan, excuus

 18. Averroes schreef:

  Goed nieuws bovenstaande topic wordt aankomende week door David Icke behandeld in zijn videocast. Net confirmatie gekregen:

  Van: David Icke xxxxxx@davidicke.com>
  Verzonden: vrijdag 10 februari 2017 04:42
  Aan: xxxxxx
  Onderwerp: Re: The Saban Centre for Middle East Policy: ‘Which Path To Persia’

  Hi,
  David knew about this and it;s actually featured in this weeks videocast. He said to say thank you! Gareth

  On Fri, Feb 10, 2017 at 7:19 AM, xxxxxxx wrote:

  Dear editorial office,

  In my research upon Trump and his middle east policy, I came along this document. It reminds me of the PNAC and the neocons, especially page 39:

  In a similar vein, any military operation against Iran will likely be very unpopular around the world and require the proper international context—both to ensure the logistical support the operation
  would require and to minimize the blowback from it. The best way to minimize international opprobrium and maximize support (however, grudging or covert) is to strike only when there is a widespread conviction that the Iranians were given but then rejected a superb offer—one so good
  that only a regime determined to acquire nuclear weapons and acquire them for the wrong reasons would turn it down. Under those circumstances, the United States (or Israel) could portray its operations as taken in sorrow, not anger, and at least some in the international community would conclude that the Iranians “brought it on themselves” by refusing a very good deal.

  https://www.brookings.edu/wp-content/uploads/2016/06/06_iran_strategy.pdf
  Options for a New American Strategy toward Iran
  http://www.brookings.edu
  Which Path to Persia? options for a New american strategy toward iran Kenneth M. Pollack Daniel L. Byman Martin indyk suzanne Maloney Michael e. o’hanlon

  I hope it will help your further research concerning this subject.

  With kind regards,

  xxxxxxxx


  Regards,
  Gareth Icke
  Website/Advertising/Subscriptions Manager
  http://www.davidicke.com

  __________________________________________________________________
  PS: Het is diep triest te constateren dat sites zoals beyondthematrix en andere alt sites de rol van controleurs van de zittende macht hebben moeten overnemen van de msm.

 19. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Camera, ik denk dat we meestal aardig op één lijn zitten, maar in een dinosaurus hoax heb ik mij eerlijk gezegd nooit verdiept, omdat ik het sterke vermoeden heb dat dit een psy-op is, zoals de flat earth psy-op en mandela-effect-psy-op, met de bedoeling truthseekers als zwak begaafden neer te zetten.
  Maar welke serieuze onderzoekers mbt de dino-hoax kun je mij eventueel adviseren.( graag geen flat-earthers, godsdienstfanaten en Mandela-effect-malloten als serieuze onderzoekers adviseren, want dan ben ik snel klaar.)

 20. Camera schreef:

  Heb me er ooit een beetje in verdiept. Ben ook voorzichtig en zeg sprookje. Het is een geloof, we moeten het maar geloven al die botten die in elkaar passen. De Chinezen hadden ook ooit een beesje geconstrueerd en die vielen dan ineens door de mand.
  Ja, de Chinezen wel, die maken replica’s maar het westen nee, die maken nooit replica’s.Toen dat verhaal ooit ter sprake kwam ben ik aan Dino’s gaan twijfelen. In China is alles fake in Waltdisneyland is alles echt. Levend bewijs hebben we niet 🙁 maar ze halen er veel dollars mee binnen.

  https://www.trueorigin.org/ng_ap01.php
  https://www.scientificamerican.com/article/how-fake-fossils-pervert-paleontology-excerpt/

 21. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Thanks man ! dat ziet er goed uit.

 22. Averroes schreef:

  De zionistische Anti Rusland propaganda verklaart

  https://www.youtube.com/watch?v=1YF0H5fnvis

 23. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Op die foto van de wond met die diepe gaten zien we links een raar rood flubbertje. Vind ik vreemd.
  En de huid rond de wond is wel erg vaag, onderzijde vreemde rand. Lijkt gefotoshopt.
  Hechtingen foto lijkt wel heel erg echt, maar zou natuurlijk ook trucage kunnen zijn.

  Even wat anders (of niet). Ken je ”Magicians assisted by Jinns/Demons.”(youtuber The Hidden Truth”)
  Het schijnt dat al die top-illusionisten satan-aanbidders zijn.
  Bijv. Dynamo’s ‘goocheltrucjes’ gaan wel over de top.
  Ik begin volgens mij te begrijpen hoe die magie werkt.

 24. Averroes schreef:

  De Britse veiligheidsdienst GHCQ waarschuwt voor cyberaanvallen vanuit Rusland. Het land kreeg de afgelopen drie maanden 188 serieuze cyberaanvallen voor de kiezen.

  Eerder waarschuwde de AIVD voor cyberaanvallen op Nederlandse politieke organisaties. Daarbij werden ook staatshackers uit Iran en China genoemd. AIVD-baas Bertholee zei echter dat het lastig te bewijzen is. “We weten het wel als AIVD, maar bewijzen wordt heel lastig. Het heeft weinig zin om in de richting van Rusland of China te wijzen. Ze zullen ontkennen en daarna is het verhaal afgelopen.”
  http://www.nu.nl/internet/4461939/britse-veiligheidsdienst-waarschuwt-russische-cyberaanvallen.html

 25. Camera schreef:

  Tja, wilde me er niet mee bezig houden, de kool de sop niet waard maar je heb
  gelijk dat is daarom alleen al een bel die moet gaan rinkelen.

  En niet lachen maar even puur bio “logisch“ :-)bekeken; het is vreemd dat de rechter borst/tepel van het lichaam hetzelfde blijft hangen als de linker borst/tepel terwijl er enorme strekking plaatsvindt, de rechterhand begeeft zich zelfs bijna achter de hoofdcap(zie in foto linkje onder). Bij strekking omhoog zou de borst/tepel ook mee moeten strekken, dit gebeurt niet zoals je ziet op de foto. Dus, de hele arm plus een gedeelte zou zomaar geshopt kunnen zijn en natuurlijk weer veel te lage resolutie foto’s. De gaten zijn enorm en bij het hechten zouden lange plooien moeten zijn ontstaan.
  Misschien tatoueerd hij wel grote haai eroverheen om de tatoeëring industrie te bevorderen(verkapte ID controle). Die pleisters zijn lachwekkend natuurlijk.

  https://leiden.tv/freek-vonk-gewond-haaienbeet/

 26. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Vandaag meldt de NWONF (Nieuwe Wereld Orde Nepnieuws Fabrieken):
  ”IS heeft mogelijk Spaanse Costa in vizier”
  ”Leden van terreurgroep IS zouden op sociale media ‘directe bedreigingen’ hebben geuit bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla en nog meer bla bla bla bla bla bla bla bla bla.”

  Dus die NWO-flikkers gaan dus een inside job doen, of een hoax aan de Costa’s in scene zetten.

 27. Averroes schreef:

  How Corporate Media Continues To Use The ‘Russia Scapegoat’ To Distract from Status Quo Failure

  Yet, rather than face up to legitimate concerns of citizens, the E.U. and U.S. governments have found a convenient scapegoat, Russia. To hammer home this point — to make it the new “groupthink” — E.U. and U.S. leaders have financed propaganda specialists to disparage political criticism by linking it to Russia.

  Even worse, in the United States, the Times and other mainstream publications – reflecting the views of the political establishment – have editorialized to get giant technology companies, like Facebook and Google, to marginalize independent news sites that don’t accept the prevailing conventional wisdom.

  There is an Orwellian quality to these schemes — a plan for a kind of Ministry of Truth enforced by algorithms to weed out deviant ideas — but almost no one whose voice is allowed in the mass media gets to make that observation. Even now, there is a chilling uniformity in the endless denunciations of Russia as the root of all evil.

  Though the Times’ article treats the E.U.’s East Stratcom operatives as 11 beleaguered public servants sticking their fingers in the dike to protect the citizenry from a flood of Russian disinformation, “stratcom” actually is a euphemism for psychological operations, i.e., the strategic use of communications to influence the thinking of a target population.

  In this case, the target populations are the European public and – to an ancillary degree – the American people who get to absorb the same propaganda from The New York Times. The real goal of stratcom is not to combat a few sleazy entrepreneurs generating consciously false stories for profit but to silence or “discredit” sources of information that question the E.U. and U.S. propaganda.

  NATO has its own Stratcom command based in Latvia that also is assigned to swat down information that doesn’t conform to Western propaganda narratives. The U.S. Agency for International Development and the U.S.-funded National Endowment for Democracy also pour tens of millions of dollars into media operations with similar goals as do major Western foundations, such as currency speculator George Soros’s Open Society. Last December, the U.S. Congress approved and President Obama signed legislation to create an additional $160 million bureaucracy to combat “Russian propaganda.”
  http://www.zerohedge.com/news/2017-02-22/how-corporate-media-continues-use-russia-scapegoat-distract-status-quo-failure

 28. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  briefbom bij IMF in Parijs, dankzij Ruptly TV hebben we de beelden.
  WAARSCHUWING: Behoorlijk schokkende beelden.

  https://www.youtube.com/watch?v=cUB5SspXQOg

 29. Martin Vrijland schreef:

  Haha ja, dat zijn heftige beelden. It’s true! Want de MSM melden het…kuch

 30. Camera schreef:

  Je mag op z’n minst het zeer, zeer toevallig vinden dat de aanslag(event) in Brussel vorig jaar exact op dezelfde dag viel als de aanslag in Londen vandaag 3 22 (22 maart ,Skull&Bones nummertje;-)

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=96&v=v3tL_wF-COg

 31. Averroes schreef:

  @Camera, zag het voorbijkomen en nog los van het occulte karakter hangt het sterk samen met de berichtgevingen die tot dan toe de media domineerde nl. dat is aangetoond dat Trump en zijn (transitie)team gedurende de verkiezingen en misschien daarvoor zijn bespioneert door GCHQ iov Obama. Zo’n aanslagje in hartje Londen komt je dan wel goed uit: 😉
  http://www.telegraph.co.uk/news/2017/01/23/breaking-gchq-boss-quits-personal-reasons-just-two-years/

  https://www.youtube.com/watch?v=TdZAyY4ikBo

 32. Averroes schreef:

  FBI Directeur en goed bevriend met de Clinton’s valt door de mand
  https://geopolitics.co/2017/03/21/fbi-dir-james-comey-board-member-of-hsbc-clinton-foundation-drug-cartel-launderer/

  Spreken is zilver, zwijgen is goud:
  https://www.youtube.com/watch?v=TKUORdr5Zzc

 33. Averroes schreef:

  Zo’n Koenders met z’n hypocriete pathologische leugenaarskop kan dan gewoon glashard liegen:
  “DIt is wel heel toevallig dat we hier zitten een jaar naar Brussel in die anti-isis coalitie en dit gebeurt verschrikkelijk.”
  http://nos.nl/uitzending/23336-nos-journaal.html (vanaf 5:47)

  Zo toevallig is het dus niet 😀

 34. Camera schreef:

  Eens…

  Er gebeuren wereldwijd de vreselijkste dingen en juist deze (nep)aanslag moet uitgelicht worden. Zijn de mensen werkelijk zo blind en gehersenspoeld dat het niet tot hun verstand doordringt dat dit pure smerige nep is!
  Het is werkelijk een onbegonnen zaak. Een tranendal, totdat ze het doorhebben maar dan is het te laat…
  Vraag me af toe af of opmerkingen en vragen betreft waarheid nog wel zin hebben, mensen worden zo in de tang gehouden door de tijd/geld combinatie zodat er geen minuutje meer is voor de vragen waardoor ze onderdrukt zijn.(formatie 2e kamer 1 groot toneelspel,poppenkast)

  Het water staat ver aan de lippen…, i give up

  https://www.youtube.com/watch?v=ls8RXqyZDsk

 35. Averroes schreef:

  Voor degene geïnteresseerd in connect the dots artikelen en organisaties die een kwalijke rol spelen in het creëren van valse percepties:

  SITE Intelligence Group (Rita Katz)
  https://nodisinfo.com/arch-zionist-mole-rita-katz-mossad-orchestrated-isis-beheading-hoaxes/
  http://www.independent.co.uk/news/world/who-are-the-site-intelligence-group-that-distributed-the-sotloff-video-before-the-jihadis-9710732.html

  Bell Pottinger:
  http:// http://www.independent.co.uk/news/world/us-government-pentagon-fake-al-qaeda-propganda-videos-a7348371.html

  En verder the usual suspects: MI5&6/GCHQ (SIS), Mossad (ISIS), CIA (OSS)

  Mede mogelijk gemaakt door uw belastinggeld 😀 , de roverheid u grootste vijand is maar weer gebleken..
  https://www.youtube.com/watch?v=zwbSo9PPwco

 36. Averroes schreef:

  Ben ik de enig die de audio in onderstaande video niet kan horen in het buitenland? 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=d_wF8rBcQcU

 37. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  nl.afstand.org/Bruxelles/London

  is 321 km. Oops, dat scheelt niet echt veel. Zou eigenlijk 322 moeten zijn voor mooi.

 38. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  De afstand metrostation Maalbeek België tot het midden van Westminster Bridge gemeten op google earth is exact 322 kilometer.

 39. Averroes schreef:

  En als klap op de vuurpijl hebben we geen videobeelden omdat diezelfde overheid de CCTV’s heeft wegbezuinigd: 🙂

  “Large parts of central London are set to become CCTV “dead zones” after a flagship Tory council announced plans to scrap its network of cameras – blaming central Government cuts.

  Controversially, the council said it saw no need to pay for the upkeep of the cameras when the main beneficiary from the CCTV was the Metropolitan Police “both in terms of securing prosecutions following arrests and the operational deployment of resources”.

  The decision by Westminster Tories will embarrass the Government, which has insisted councils can find efficiency saving to offset cutbacks without cutting back on local services.

  Tony Porter, the Surveillance Camera Commissioner, who regulates the use of CCTV on behalf of the Government, said cutbacks were forcing council to reassess the money they spent of such surveillance systems. “Austerity is biting, there is no doubt,” he said.

  But he added that CCTV was generally supported by the public and it was “spurious” to suggest that it was not important in preventing serious crime. “I think it is fair to say that CCTV played an important role in tracking down the failed terrorist attackers of 21/7 and would be important in any ‘live’ terrorist incident of the type we have seen in France,” he said.

  A spokesperson for the Mayor of London, Sadiq Khan, said: “The Mayor’s first priority is keeping Londoners safe, and he is aware of these proposals. No decisions have yet been taken, and while there are many CCTV cameras in operation across Westminster, including a network of private cameras and those operated by Transport for London and the Met, all of which are accessible to the police, the Mayor will be looking into the situation.”
  http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/tory-westminster-council-scrap-cctv-government-cuts-a7058671.html

  How conveniant :D, CASE CLOSED

  https://www.youtube.com/watch?v=raawpagmWPw

 40. Averroes schreef:

  London Terror Attack Predicted By 4chan User 24 Hours Before It Took Place
  Cryptic message posted one day earlier had exact coordinates of attack
  By: Jay Greenberg |@NeonNettle
  on 22nd March 2017 @ 7.49pm

  An anonymous 4chan user posted a cryptic message on the online forum exactly 24 hours before today’s terrorist attack in Westminster, that used morse code to give the GPS coordinates of the exact location of the incident that left four people dead and dozens injured.

  http://www.neonnettle.com/features/808-london-terror-attack-predicted-by-4chan-user-24-hours-before-it-took-place

 41. Averroes schreef:

  Je in de slachtoffer rol manoeuvreren kan je weer geld opleveren, tel uit je winst. zum kotzen :S

  https://www.youtube.com/watch?v=vLc7i1bfbCQ

 42. Averroes schreef:

  De cult van Chabad-Lubavitch is een interessante aanknopingspunt om te begrijpen wat er nu geo politiek gebeurd:
  The Chabad is working with Mossad in intelligence and criminal activities, and a source of extremist ideology to fuel Zionist crimes.
  http://new.euro-med.dk/20170119-trump-doomsday-chabad-lubavitcher-putin-doomsday-chabad-lubavitcher-john-mccain-doomsday-chabad-lubavitchr-so-peace-or-doomsday.php

  And the hits keep coming… 😀
  https://www.youtube.com/watch?v=vuZ9o2Msu2A

 43. Camera schreef:

  @averroes

  Ja goeie, wilde dat filmpje ook al posten. Er was nog 1 een zeer heldere en nergens meer te vinden. Het is duidelijk dat heldere analyse’s over deze materie niet welkom is op youtube(EN VIMEO!)

 44. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Die Johnny Supertramp komt mij integer over, maar ik kan van zijn numerologie helaas geen chocola maken.
  Mbt de vrouw die van brug springt heeft ie goed gezien dat het absoluut fake is, maar hij ziet niet dat de auto duidelijk ook totaal fake is. Jammer. Zo wakker is ie dus ook weer niet.
  Ik zoek nog steeds goede overtuigende videos van deze hoax , die ik kan adviseren voor mijn Engelse vrienden. Heb dus nog niets gevonden dat aan mijn eisen voldoet. Je wilt niet dat vrienden die nog moeten ontwaken meteen afhaken door BS, ongefundeerde claims of onbegrijpelijke numerologie die kant nog wal raakt.
  Bijkomend probleem met doorsnee Engelsen is dat ze allemaal toevals-theoristen zijn.

 45. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  en dan nog wat leuk nieuws.
  Kluivert jarenlang gechanteerd door goksyndicaat. bron: NLF (Nederlandse Leugen Fabriek)
  Maar hij is niet betrokken geweest bij matchfixing.
  Hoezo werd ie dan gechanteerd ? haha.. RAARRRRRRR !!
  (waarschijnlijk) nep-werkstrafje voor doodrijden door roekeloos rijgedrag, dus dit zal ook wel weer met een sisser aflopen.

 46. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En ik kwam er zojuist achter dat Johnny Supertramp wel doorheeft dat David Seaman een shill is, maar niet doorheeft dat Lift the Feil ook een shill is.
  Hoe kun je zo naïef zijn?
  zie ”WOW Davis Seaman ATTACKS Lift the Veil at #Pizzagate Protest!! MAKES PROTEST ABOUT HIMSELF”
  Het begint nu echt heel vervelend te worden met de zogenaamde ‘truthseekers’ in YouTube land.

 47. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Vanochtend werd ik al surfend op youtube geconfronteerd met een bizar toneelstukje.
  Volgens mij is niet enkel de ambulance fake.
  https://www.youtube.com/watch?v=KeuJ_6skbF4&t=38s

 48. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  …met best wel grappige reacties overigens. Tja, dat ga je krijgen als zaken te bizar zijn voor woorden.
  Helaas heeft niemand door dat alles in scene is gezet.
  Enkel Ed Gein zit onbedoeld bijna op het goede spoor. 😀

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten