Actie tegen de onbetrouwbare mainstream media

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 28 maart 2017

kijk-geen-tvHet beeld van de wereld wordt voor de meeste mensen in Nederland gevormd door de mainstream media. ‘s Ochtends eerst de krant bij de koffie, de news feed lezen op je telefoon of even journaal kijken of naar het nieuwsbulletin op de radio luisteren in de auto. Mensen die zichzelf als serieuze waarheidszoekers beschouwen, vinden wellicht dat ze door het lezen van de wat meer kwaliteitsbladen als Elsevier, Financieel Dagblad, NRC of het luisteren naar BNR radio, toch echt wel een kritischer blik op de wereld hebben. Anderen bezoeken daarnaast misschien nog YouTube kanalen als die van Café Weltschmerz of lezen berichten van Joost Niemöller of Willem Middelkoop. Daar hoor je nog wel eens een serieuze kritische noot of een complottheorie. Het begrip ‘complottheorie’ is overigens een soort stigma dat tegenwoordig vooral benadrukt wordt door de mainstream media om alles wat kritiek heeft op de gevestigde orde een stempeltje te geven en lacherig af te serveren. Een programma als Complot or Not doet ogenschijnlijk een poging om complottheorieën serieus te nemen, maar verdraait ze dan zo, dat het stigma terecht in de absurditeit getrokken kan worden. Wat echter opvalt is dat, welke informatiebron je ook pakt, niemand écht de bodem durft te raken.

Dus stel dat er kritisch gekeken wordt naar recente gebeurtenissen als die van de regiem wisseling in Oekraïne, dan valt op dat niemand de steun en actieve samenwerking met neonazi groeperingen wil noemen. Niemand zal ook de Joegoslavië oorlog zo belichten dat daaruit eveneens de samenwerking van het westen met neonazi groeperingen naar voren komt. Alleen al het noemen van die woorden, zal bij de meeste lezers een black out geven en onmiddellijk leiden tot cognitieve dissonantie. De programmering (het beeld) dat westerse politici per definitie braaf en correct zijn, zit zo diep geworteld, dat mensen automatisch hun oren sluiten bij elk woord dat extreem klinkt. Ook het serieus belichten van de geschiedenis van de tweede wereldoorlog, zal niemand doen. We accepteren de op school geleerde waarheid en als prins Bernard bijvoorbeeld een nazi blijkt te zijn geweest, gooien we dat liever onder de noemer van ‘voortschrijdend inzicht van de man‘ of ‘hij was een beetje ondeugend‘.

Het lijkt erop dat de meeste Nederlanders best wel kritisch willen nadenken, maar dan wel binnen de kaders van wat is toegestaan. Die kaders worden ogenschijnlijk opgelegd door de algemeen aanvaarde norm. Die algemeen aanvaarde norm lijkt een soort onuitgesproken grens die wordt opgelegd door de meerderheid. Dus als de meerderheid van Nederland vindt dat het onderzoeken van bijvoorbeeld de holocaust onaanvaardbaar is, dan zult u zich daar niet aan wagen. U kijkt wel uit! Dan word je afgestraft. Het komt niet eens in u op! Het is gewoon gebeurt zoals wij het geleerd hebben. Punt. En bestaan of ontstaan er onuitgesproken limitaties in ons kritische denkvermogen. Onbewust worden die vooral opgelegd door de mainstream media. Dit doen zij door het gevoel te benadrukken dat wanneer je je bezig houdt met onderzoek naar bepaalde onderwerpen, je tot de gekke categorie “complotdenkers” behoort. En daar wil je nu eenmaal niet bij horen. Dat zijn mafkezen. Nu zijn er nog mensen die bijvoorbeeld kritisch na durven te denken over de vraag of de aanslagen van 911 misschien een inside job waren. Een paar generaties verder zal je dit, door de onbewust overgenomen groepsdruk, niet eens meer durven. Dit psychologisch effect wordt mooi weergegeven in onderstaand filmpje van een experiment met een groep apen.

Vandaag zagen we in de krant hoe Elon Musk (de man achter onder meer de Tesla auto’s) geïnvesteerd heeft in een bedrijf dat zo snel mogelijk het menselijk brein aan het internet wil koppelen. In meerdere artikelen waarschuwde ik voor dit voorportaal van het transhumanisme en de digitale gevangenis waaraan in sneltrein vaart wordt gewerkt. Dit alles natuurlijk onder het mom van ‘your pleasure and convenience’, maar waar het beeld van de wereld nu nog via audiovisuele (tv, radio, kranten, enz.) waarneming binnenkomt, is het brein straks een rechtstreeks target.

Martin Vrijland lijkt zo’n beetje de enige in Nederland die nog echt kritiek durft te geven op actuele- en historische gebeurtenissen. De enige die wel een keer durft te laten zien dat er sprake zou kunnen zijn van een hoax of een false flag. Ook dat roept bij velen al automatisch een afkeurende houding op, zoals we die zien in het ‘five monkey experiment’. Kritiek moet dus voldoen aan de aanvaarde kaders, maar zodra die daarbuiten gaat, gaan mensen met de vingers in de oren staan en roepen heel hard aaaaarg! Daarbij opgeteld is zijn naam via meerdere sites en Facebook pagina’s vergruisd, waardoor nieuwe lezers al snel denken dat ze hier met een gestoorde complotdenker te maken hebben. De methodes van de staat om de bij wet geregelde vrijheid van meningsuiting via alternatieve methodes de nek om te draaien, worden zichtbaar in alle pogingen die gedaan zijn om Martin Vrijland de mond te snoeren.

We zijn in een tijd beland waarin zowel de mainstream media als grote delen van de alternatieve media in handen zijn van de ‘deep state’. Dat is natuurlijk kolder, zullen velen denken, maar wie ‘follow the money’ in de mainstream media doet, kan daar eenvoudig achter komen. In de alternatieve media is het allemaal wat lastiger. Je kan het vooral herkennen aan datgene wat men niet vertelt en soms aan het vermengen van serieuze kritiek met zaken als ‘de platte aarde theorie’. Hoe je het ook wendt of keert, de meeste websites halen het niet in hun hoofd om een terreuraanslag een hoax te noemen; ook niet als dit duidelijk zichtbaar is. Veel websites in de alternatieve media dragen vooral hun steentje bij in het opstoken van het vuurtje tussen autochtone en islamitische bevolkingsgroepen. Daarmee dienen zij juist de agenda van de elitaire ‘deep state’.

De vraag die nu belangrijk wordt is of u als lezer wilt dat het verspreiden van serieus kritische analyses, bestaansrecht heeft. Vindt u het belangrijk dat uw kinderen gaan doorzien hoe hun beeld van de waarheid vervormd wordt of gaat u er vanuit dat het misschien beter is dat ze binnen de aanvaarde kaders van de groep blijven passen? Wilt u dat zij die ene aap van het ‘five monkey’s experiment‘ zijn die nog wel gewoon op de ladder durft te klimmen en de rest van de groep laat zien dat er niets mis is met het pellen van de banaan of wilt u liever dat zij niet afgestraft worden en zich conformeren aan de groep? Wilt u dat zij nog een andere kijk op de wereld voorgeschoteld kunnen krijgen? Wilt u dat uw vrienden of kennissen nog een ander beeld van de realiteit kunnen ontdekken? Zo ja, dan wordt het tijd om die schaarse bronnen van waarheidsvinding te steunen die ze helpt ontwaken. Steun nu het nog kan! Is het niet vreemd dat mensen wel bereid zijn een televisie abonnement af te sluiten en hun kinderen de hele dag te vergiftigen met de input van de mainstream media, maar niet bereid zijn 2 euro per maand te doneren aan iemand die zijn nek uitsteekt om de realiteit in een ander daglicht te plaatsen?

Ik doe daarom een beroep op u als lezer. Word lid van deze site en doe een maandelijkse donatie vanaf 2 euro. Laat 1 biertje per maand in de kroeg staan of zeg uw krant abonnement op en help mee om het effect van de five monkey’s te doorbreken. Vraag vrienden, kennissen of familieleden lid te worden van deze site en steun de vrijheid van meningsuiting die steeds verder in de verdrukking komt. U hoeft het niet altijd met de analyses en artikelen op deze site eens te zijn, maar het is op zijn minst belangrijk dat deze vorm van kritiek kan blijven bestaan en dat deze niet ingedamd wordt door ‘group think’, censuur op social media of beperkende wetgeving. Dit is dus een serieuze oproep om het voortbestaan van deze site te garanderen. Doe een eenmalige donatie of word lid en vraag mensen om u heen om lid te worden. Uw steun is dringend noodzakelijk.

WORD-LID

 

Bron linkvermeldingen: fd.nl

Gedeeld 75

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Riffian schreef:

  ‘Adolfs Nieuwe Papegaai’ nu in handen van royalistische nazaten nazi-collaborateur

  Op haar beurt krijgt het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) het wereldnieuws binnen via de internationale persbureaus, waarvan het ‘onafhankelijke’ Reuters met zijn ‘ready-to-publish’ nieuws in twintig talen de voornaamste is. En inderdaad neemt het ANP de berichten in de regel zondermeer over. Op 28 juli 2004 bericht de NRC dat Reuters en het ANP een alliantie gaan sluiten.10

  Het ANP is het Nederlandse persbureau dat nagenoeg alle media hier te lande van nieuws voorziet: omroepen, kranten, tijdschriften, websites, instellingen en overheden in binnen en buitenland. Op hun beurt reproduceren deze media, inclusief de ‘kwaliteitskranten’, dit nieuws zonder vragen. Het ANP, zo is Nederlanders altijd ingeprent, staat immers voor objectiviteit en betrouwbaarheid. In de oorlog werkt het ANP echter vlijtig samen met het nazi-regime en staat het bekend als ‘Adolfs Nieuwe Papegaai.’ Een getuige uit die tijd merkt op:

  ‘Ieder had wat een hekel aan die [ANP]journaals omdat ze net als de kranten een propaganda maken welke ons kermisachtig aandoet.’11

  Sinds begin 2004 is het ANP niet langer een stichting maar een Naamloze Vennootschap, voor het leeuwendeel eigendom van investeringsmaatschappij NPM Capital (Nederlandse Participatie Maatschappij), onderdeel van de SHV holding. De Steenkool en Handels Vereniging is het grootste familiebedrijf in Nederland en in bezit van de familie Fentener van Vlissingen, een der machtigste en rijkste geslachten in Nederland. Het ANP is dus, zoals wikipedia stelt, een privé-onderneming.12

  De godfather van de familie, Frits Fentener van Vlissingen, heeft het familiefortuin vergaard in de jaren vlak voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog door uitgebreid met de nazi’s te collaboreren. Van 1937 tot 1945 bepleitte hij samenwerking met nazi-Duitsland als leider van het Deutsch-Niederländische Gesellschaft. Frits ontvangt drie onderscheidingen voor zijn verdiensten: voor zijn nazi-collaboratie twee van de Führer, waaronder het Kruis van Verdienste van de orde van de Duitse Adelaar13 en een ridderschap in de Orde van de Nederlandsche Leeuw van Hare Majesteit.14 Net als bij Israel Reuter en Roy Thompson heeft de Kroon zichzelf zo weer van een loyale discipel verzekerd. Over de collaboratie van de familie met representanten van nazi-Duitsland schrijft Arie van der Zwan in 2006 een boek getiteld ‘Hij overwon iedereen op een vrouw na.’15

  De protestantse Fenteners behoren tot de intimi van de Oranjes, gelijk grootvader al trouw bevriend was met – aldus ondermeer Marco Venema van Ravage: voormalig SS-er en IG Farben medewerker – ‘Benno’ zur Lippe, wiens lidmaatschap van de nazi-partij NSDAP de regering in de doofpot probeerde te houden door valsheid in geschrifte (Volkskrant 06-12-95).16 Fentener zou zich in 1940 aan de nazi-top hebben aangeboden als stadhouder van Nederland – net als Bernhard – onderhield eveneens nauwe contacten met IG Farben, producent van Zyklon B en hielp de prins bij het arrangeren van de vlucht per KLM van tientallen nazi’s naar Argentinië, aldus Edwin de Roy van Zuydewijn.

  Geen verkeerd woord bij het ANP over het koningshuis, Shell of de Gasunie: Edwin de Roy van Zuydewijn beschuldigt het persbureau in een zeer lezenswaardige brief van promotie van regeringsstandpunten en het moedwillig vervormen van het nieuws ten faveure van het koningshuis en corporatieve belangen. Als nieuwsverspreider dient het ANP ook nog een ander doel, aldus De Roy, ondermeer refererend aan de demonisering van Pim Fortuyn:

  ‘Het aan de schandpaal nagelen van diegenen die de leugens die ons regeren trachten te openbaren.’17

  De publieke omroep: gretig graaien naar uw belastinggeld met de zegen van de HEERE

  Het ANP voorziet ondermeer de publieke omroep en de NOS van nieuws en bepaalt ook daar mede de kleur. Zeer onlangs op 6 mei dit jaar bracht Geen Stijl de NOS in opspraak toen deze het applaus voor koningin Beatrix bij de nationale dodenherdenking met 22 seconden had verlengd.18 Tijdens de doop van prinses Ariane op 20 oktober 2007, roept de menigte Maxima toe ‘Zorreguièta moordenaar’ voor zijn aandeel in het fascistische Videla-schrikbewind waaronder meer dan dertigduizend burgers verdwijnen, velen in zee vanuit vliegtuigen met opengesneden magen voor de haaien.19 In de NOS-rapportage, ook uitgezonden door RTL, heeft de Nederlandse Omroep Stichting alle onverkwikkelijke tegengeluiden weggefilterd.20 En zo zijn er legio voorbeelden van manipulatie te noemen.
  ——————————————————————————————————————————————

  Algemeen directeur ANP Guido van Nispen stapt per 1 juli op (Missie geslaagd) 😉

  Samenwerking

  “Wij respecteren de beslissing van Guido van Nispen, met wie we de afgelopen jaren een bijzonder goede samenwerking mochten hebben. We danken hem zeer voor de belangrijke stappen die hij met het ANP in die jaren heeft gezet”, reageert Rijkman Groenink, de voorzitter van de raad van commissarissen.
  http://www.nu.nl/economie/4584843/algemeen-directeur-anp-guido-van-nispen-stapt-per-1-juli.html
  http://www.nu.nl/media/4584849/anp-krijgt-nieuwe-hoofdredacteur.html

  https://www.youtube.com/watch?v=MhTcZpw7sxk

 2. Riffian schreef:

  Rijkman Groenink voorzitter van de raad van commissarissen ANP

  https://www.youtube.com/watch?v=N73Km0P-l7A

 3. Riffian schreef:

  Rijkman Graaiman, NL in de pak genaaid

  https://www.youtube.com/watch?v=loBXVKiSmZY

 4. Riffian schreef:

  Ze gaan wel heel vaak door het stof.. 😀 Wat een sof
  http://www.elsevier.nl/cultuur-televisie/article/2014/09/nos-manipuleert-beelden-poetin-met-videomontage-1594843W/

  NOS erkent fout in berichtgeving over publiek bij Wilders in Spijkenisse

  De NOS heeft de berichtgeving over de opkomst bij de bijeenkomst van Geert Wilders in Spijkenisse aangepast. De omroep sprak over ‘een ongekende belangstelling’ bij de bijeenkomst van Wilders in Spijkenisse.
  http://www.nu.nl/media/4482273/nos-erkent-fout-in-berichtgeving-publiek-bij-wilders-in-spijkenisse-.html

  https://www.youtube.com/watch?v=XHc3Q-xjoi0

 5. ZalmInBlik schreef:

  @Riffian,

  Glasheldere opsomming..duidelijker kun je het niet hebben.

  Tenzij je natuurlijk je dagelijkse dosis lachgas niet wil missen 😛

  https://www.youtube.com/watch?v=AHvRdKLr930

 6. Averroes schreef:

  @Riffian, zeer goede bevindingen. Vergeet de georchestreerde verkiezingen niet 😀

  “De gemeenten bellen het totaal aantal stemmen voor hun gemeente door naar het ANP (Algemeen Nederlands Persbureau). Op basis van die stemtotalen presenteert NOS op de avond van de verkiezingsdag voorlopige uitslagen.”
  https://www.kiesraad.nl/adviezen-en-publicaties/vragen-en-antwoorden/tweede-kamer-verkiezingsuitslag/hoe-wordt-de-uitslag-bij-de-tweede-kamerverkiezing-2017-vastgesteld
  http://www.omroepwest.nl/nieuws/3375908/Wethouder-over-stembiljetten-Problemen-leidden-er-niet-toe-dat-niemand-kon-stemmen
  http://www.gelderlander.nl/verkiezingen/puinhoop-met-stembiljetten-dit-mag-nooit-meer-gebeuren~acfeefc3/

 7. Riffian schreef:

  Ja dat bedoelde ik met missie geslaagd 😉
  De uitslag dusdanig manipuleren dat het geen weerspiegeling vormt van de daadwerkelijke resultaat.

  Ook de snelheid waarmee de verkiezingsresultaat is gebracht is zeer verdacht. De stembiljetten waren niet geteld of men kon al vertellen wat de uitslag was.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten