Bert Koenders spreekt van Srebrenica situatie in Aleppo

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 15 december 2016

bert-koenders-aleppoBert Koenders, sinds 17 oktober 2014 minister van Buitenlandse Zaken in het kabinet-Rutte II, sprak gister bij Pauw (7:10 min.) over een situatie in Aleppo die doet denken aan Srebrenica. Hij legde dus de vergelijking tussen Syrië en Joegoslavië en de oorlog die daar in de jaren ’90 vooral aangewakkerd werd via het spel van verdeel en heers van het imperialistische Amerika. Iedereen die zich serieus in deze oorlog zou willen verdiepen kan tot de sinistere ontdekking komen dat het beeld dat wij in Nederland van die oorlog hebben, vooral ingekleurd is door eenzijdige mediaberichtgeving destijds. Kijkt u bijvoorbeeld de uitgebreide documentaire ‘Weight of Chains‘, dan ontdekt u dat het Joegoslavië onder president Tito een zeer goed functionerend land was met het op vier na sterkste leger ter wereld, een goed draaiende economie en etnische groeperingen die samen regeerden en samen in de legertop zaten. Na de dood van Tito werden de etniciteiten tegen elkaar opgehitst via infiltratietechnieken. Huurlingenlegers als de Mujahedin werden bewapend door Westerse (ook Nederlandse) steun en het conflict werd geschapen middels het plegen van bombardementen die in de schoenen van de Serviërs werden geschoven. Dat zal onder de huidige George Orwell ‘ministerie van waarheid’ koers van de EU kunnen worden betiteld als ‘nepnieuws’, maar dat is logisch, want elke vorm van kritisch onderzoek naar de werkelijke geschiedenis ondermijnt de propagandaleugens die het fundament onder het Westers imperialisme vormen.

Bert Koenders borduurt met zijn beschuldiging aan het adres van de Serviërs aangaande de vermeende genocide in Srebrenica voort op de ‘trial by media’ methodes van de Westerse mainstream media. Het vergelijken van de situatie in Aleppo met Srebrenica is nogal wrang en misplaatst. Vandaag eist de advocaat van voormalig commandant van de Bosnische Serviërs, Ratko Mladic, nota bene zelfs vrijspraak bij het Joegoslavië tribunaal. Eerder dit jaar werd de voormalige Servische president Slobodan Milošević al door het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag postuum vrijgesproken van oorlogsmisdaden die werden gepleegd tijdens de Bosnische oorlog van 1992 tot 1995. Het International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY), zoals het Joegoslaviëtribunaal officieel heet, stelde dat Milošević tijdens de Bosnische oorlog niet betrokken was bij een zogeheten ‘gezamenlijke misdadige onderneming’ tegen moslims en Kroaten. Milošević heeft weinig kunnen genieten van zijn vrijspraak, omdat hij op zaterdag 11 maart 2006 in zijn cel al overleed aan een hartaanval. Zo doe je dat.

Een majoor van de Franse inlichtingendiensten, vluchtte naar Wit-Rusland met bewijs aangaande de oorlogsmisdaden gepleegd in Srebrenica in 1995. Uit de documenten die hij presenteerde, blijkt volgens VeteransToday dat de “genocide” waarvan de Serviërs beschuldigd werden georganiseerd werd door de Amerikaanse, Britse en Franse inlichtingendiensten, en uitgevoerd werd door een paramilitaire groep genaamd ‘the Scorpions’ (Schorpioenen). Zij voerden de vermeende genocide uit om deze in de schoenen van de militaire en civiele functionarissen van de Republiek Servië te schuiven. Volgens deze bron, beschikt de Franse militaire inlichtingendienst DRM over bewijzen dat Ratko Mladic niet op de hoogte was van dit plan. Uit de documenten, die in het bezit zijn van Wit-Rusland, blijkt dat de Franse officier op 29 juni 2012 in Minsk politiek asiel aanvroeg. Uit de documenten blijkt tevens duidelijk dat Naser Oric en alle bevelhebbers van het leger van Bosnië / Herzegovina onder voortdurende controle van de westerse inlichtingendiensten stonden. Niet voor niets kreeg de grote massamoordenaar Naser Oric nota bene slechts 2 jaar cel voor het doden van ruim 3500 Serviërs! Dit werd echter nergens belicht in de Mainstream Media. Deze Bosnische militaire leider die werd geholpen door de Mujahedin moslimstrijders heeft de meest gruwelijke moorden op zijn geweten en kreeg dus slechts 2 jaar van het Joegoslavië tribunaal!

Dat Bert Koenders nu een vergelijk maakt tussen Aleppo en Srebrenica is dus erg typerend voor de propagandamethodes van de media. Er is nog helemaal niets bewezen aangaande Srebrenica en in Aleppo is zeker geen sprake van een genocide of een op handen zijnde genocide. Het Joegoslaviëtribunaal bevindt zich overigens in een Westers land (Nederland om precies te zijn) en dan moet je er maar vanuit gaan dat de slager zijn eigen vlees bereid is af te keuren. Iemand in zijn cel laten sterven (excuus: een hartaanval) en vervolgens vrijspreken is natuurlijk niet zo moeilijk (Milošević). Het principe van ‘de onderste steen boven krijgen’ kennen we wel uit het MH17 onderzoek. Wat zou het Joegoslaviëtribunaal doen als de bewijsstukken aangaande ‘the Scorpions’ op tafel komen? Mogen die überhaupt wel op tafel komen. Het valt natuurlijk te verwachten dat de slager bewijsstukken die zijn eigen misstanden aantonen niet aan zijn eigen keurmeesters geeft. Kortom, de kans ligt waarschijnlijk rond het nulpunt dat er enig bewijsmateriaal op tafel komt dat de Westerse drijvende kracht achter de genocide aantoont. Toch is het Servische volk voor de rest van haar leven getekend met het brute stigma van ‘massamoordenaars’. Wie zitten er daadwerkelijk achter? Neemt u serieus eens de tijd om de documentaire ‘Weight of Chains’ goed te bestuderen en u zult het ontdekken.

oorlogssituatie-syrië-16-12-2016

Het feit dat Bert Koenders spreekt over een Srebrenica-achtige situatie in Aleppo moeten we misschien dus nog maar even met een korreltje zout nemen. Hoe geloofwaardig zijn dit soort, Clingendaelinstituut-type ‘masters of deception’ eigenlijk? Ja, ‘Mr. hamsterwang’ weet zijn pokerface goed in te zetten tijdens zo’n uitzending van Pauw. Berichten in de Westerse media staan echter haaks op beelden die we zien van de ‘andere zijde’. Daar zien we feestende mensen in de straten van Aleppo die uiting geven aan de verlossing van het juk van de door het Westen gesteunde terreurgroepen. Kan het zijn dat een Russische overwinning simpelweg niet acceptabel is? Natuurlijk draagt dit bij aan de koers die ingezet is om Rusland compleet te demoniseren. Ook draagt de ontwikkeling bij aan het verklaren van ‘nog meer vluchtelingen’ richting Turkije (die de poort open kan zetten naar Europa). Deze oorlog heeft in ieder geval een dubbele bodem.

Kijken we naar een oorlogsverslag van het YouTube kanaal South Front (zie hieronder), dan is de strijd in Syrië nog lang niet gestreden. Aleppo is dan wel ingenomen (en na vannacht zouden alle Westerse militanten uit de stad verdreven zijn), maar tegelijk heeft ISIS deze week de stad Palmyra ingenomen. Op bovenstaand overzicht ziet u dat de regeringstroepen van Assad samen met de Russen (gesteund door Libische Hezbollah en Iraanse troepen), slechts een klein deel van Syrië in handen hebben (het oranje gedeelte). Het grootste gedeelte (grijs) is in handen van ISIS en de groene gedeeltes zijn in handen van andere direct door het Westen gesteunde groeperingen. In het Noorden van Syrië zouden dan nog de Koerden zitten en zijn de Turkse troepen ook flink terrein aan het winnen. De Turken en de Koerden zijn natuurlijk ook in oorlog. Wat echter belangrijk is om te weten, is dat zowel ISIS als de overige groeperingen direct of indirect gelieerd kunnen worden aan het Westen en Turkije. Waarbij het noodzaak is te realiseren dat dit ogenschijnlijk (als u de media berichtgeving volgt) tegenstrijdigheden oplevert (of ‘niet klopt’), maar achter de schermen wel degelijk het geval is (en een hoger doel dient). Er zijn duidelijke aanwijzingen van financiering van ISIS door Saoedi Arabië en Qatar en er zijn duidelijk aanwijzingen van banden tussen ISIS en Turkije. Dat de VS een achterdeurtje hebben bij Saoedi Arabië lijkt als u de mainstream media volgt niet te kloppen, maar in dat kader is het belangrijk om de geschiedenis en het ontstaan van de macht van het Saoedisch koningshuis te kennen. Daarnaast is duidelijk dat Erdogan zelf zijn machtsbasis vooral dankt aan Saoedisch geld (lees dit artikel voor een toelichting).

Alle media-poespas en beeldvorming aangaande genocide in Aleppo moeten we misschien dus nog maar eens herkauwen. Bert Koenders komt natuurlijk wel erg serieus en geloofwaardig over, maar dat is dan waarschijnlijk ook de reden dat hij op die positie zit. Is het politici niet met de paplepel ingegoten om te liegen en te bedriegen? Als ik denk aan Syrië denk ik aan ‘war by design’ in het kader van Problem, Reaction, Solution. In die zin klopt de vergelijking met Joegoslavië wel. De doelen zijn veelzijdig: Vluchtelingen richting Europa (wat een machtsmiddel richting Europa gegeven heeft aan Turkije); demonisering van Rusland (met als handig side effect de installatie van censuur); de opkomst van terreur met als side kick aanslagen in Europa (echt of niet, maar noodzakelijk om het Problem, Reaction effect te creëren) en uitvoering van de Coudenhove-Kalergi agenda van rassenvermenging in Europa. Verder zullen we zien dat Europa en Amerika verzwakt zullen worden en mijn verwachting is dat dit de herrijzing van het Ottomaanse rijk mogelijk zal maken.

Bron linkvermeldingen: pauw.vara.nlveteranstoday.com, ad.nl, realhumans.nlsites.google.com/site/nocancerfoundation/princes-mabel-of-oranje-nassau

Gedeeld 82

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Comments (11)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Averroes schreef:

  De waarheid is vandaag de dag een leugen geworden. Elke kritiek op de westerse coalitie (NATO) is Russische propaganda en ‘fake news’ wordt zwaar gecensureerd, vandaar dat iedereen die de MSM berichtgeving volgt een gekleurd beeld heeft van de gecreëerde conflicten in de wereld.
  http://journal-neo.org/2016/12/15/cnn-to-the-bbc-faking-and-bellyaching/

  Srebrenica is nog maar een druppel in een oceaan van bloed die door westerse interventie is gestart.
  Kosovo is ook een vergeten kindje in de Balkanoorlog en ook hier komt de bekende naam van Wesley Clark naar boven. Het bloedvergieten onder NATO neemt alleen maar toe en het einde is nog niet in zicht:
  “NATO is the main factor that could trigger a major war in Europe. It is stirring up tensions in Europe, primarily with the help of this anti-Russian hysteria. Its main priority now is to minimize Russia’s role in the Balkans,” Pavic noted.
  https://sputniknews.com/europe/201612151048595957-nato-balkans-threats/

  Hoe het Nederlands ministerie van defensie zich nog kan verdedigen om deze naam te dragen is mij een raadsel. Het ministerie van offensie sluit beter aan bij de daden van dit gezwel. De westerse coalitie is ook niet uitgenodigd door de democratisch gekozen regering van Syrië in tegenstelling tot Rusland.

  En wanneer worden de volgende figuren door het Internationaal Strafhof in Den Haag aangeklaagd voor misdaden tegen de menselijkheid?:
  – Tony Blair
  – David Cameron
  – George W. Bush
  – Collin Powell
  – Bill Clinton
  – Hillary Clinton
  – Barrack H. Obama
  – Jaap de Hoop Scheffer
  – Wesley Clark
  – Donald H. Rumsfeld
  – Jens Stoltenberg
  – Anders Fogh Rasmussen
  – Dick Cheney
  – Paul Wolfowitz
  etc.
  https://www.youtube.com/watch?v=Z-muEj_E0PY

 2. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  2 jaar geleden fietste ik door Den Haag,bij een verkeerslicht moest ik even wachten en stond ik naast een zo te zien hoge militair. Ik vroeg wat zijn rang was. Brigade generaal was het antwoord.
  Ik vroeg hem of het een beetje lukte om een wereldoorlog op te tuigen.
  De generaal zei dat ze dat juist proberen te voorkomen.
  O, zei ik, nou succes dan daarmee. Dag.

 3. Riffian schreef:

  Als de aarde je iets te heet onder de voeten wordt..
  https://www.youtube.com/watch?v=GIaOH59ocvU

 4. ZalmInBlik schreef:

  @Riffian, prachtig in beeld gebracht. Lees net een propaganda artikel over de EU en Rusland en dat ze de sancties handhaven cq. verlengen. Wat een grap, het zal Rusland een reet roesten of ze de sancties verlengen. Wie is er afhankelijk van Russische (Gazprom) gas en olie?

  “De eerste Europese strafmaatregelen tegen Rusland werden in 2014 ingesteld, nadat Rusland het schiereiland de Krim had ingenomen. Ook kreeg Rusland sancties opgelegd voor de steun aan Oekraïense separatisten.”

  Annexatie? Volgens mij is er een referendum gehouden op De Krim en het pesten van de Russische beer is nog niet voorbij:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Crimean_status_referendum,_2014

  https://www.youtube.com/watch?v=eylebGZMGhU

 5. Riffian schreef:

  Vanuit welke script zal VN lakei Koenders citeren? Khazaar “Kerry” Cohen heeft het ook over een tweede Srebrenica op 7:18

  https://www.youtube.com/watch?v=l2qC5C5otI8

 6. Riffian schreef:

  De achterbakse rol van NATO in Syrië:

  Huge stockpiles of weaponry and ammunition, many with NATO markings, were discovered in East Aleppo when the Al-Nusra militants, a local branch of Al Qaida, were pushed out of the city by Syrian forces.

  The previous reports that NATO personnel were captured are now retracted, as they were allowed to leave with the militants on the buses provided according to the agreement, to spare NATO the embarrassment. FWM interviews the Syrian MP Fares Shehabi, an Aleppo resident himself. He calls the discoveries “SyriaGate”.
  http://www.globalresearch.ca/syria-gate-nato-weaponry-and-personnel-in-east-aleppo/5565358

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten