Complot Romy Nieuwburg in de Romy & Savannah zaak ontkracht: Nog veel vragen!

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 14 juni 2017

Ik kreeg veel respons op mijn artikel van zondag 11 juni, waarin ik een complotgedachte van een lezer publiceerde die veronderstelde dat Romy Nieuwburg mogelijk niet zou bestaan (zie hier). Daar kreeg ik ook enkele boze reacties op van lezers die het respectloos vonden dat ik zoiets kon publiceren. Daar heb ik alle begrip voor, maar veel van deze profielen leken ook in de categorie ‘trollen’ te vallen; fanatici die een negatieve toon proberen te zetten en met ongefundeerde smaad en laster aan mijn adres smijten. Er zaten echter ook echte profielen bij en die mensen leken Romy wel degelijk te kennen. Die mensen waren dan natuurlijk ook terecht gechoqueerd door de genoemde theorie. Ook kreeg ik veel nuttige reacties van bijvoorbeeld lezers die mij de Instagram-pagina van Romy stuurden en andere adressen waar beeldmateriaal van Romy te vinden was. Het wordt je in Nederland steeds lastiger gemaakt om je twijfels te uiten bij de officiële lezing van de politie, justitie en de mainstream media, want je wordt zo hard aangevallen dat het effect van de 5e aap ontstaat, zoals eerder beschreven in dit experiment. Je durft bijna de ladder niet meer te beklimmen om de banaan te pakken, omdat je afgestraft wordt. Toch denk ik dat de vrijheid van meningsuiting een groot goed is en dat ideeën openlijk uitgewisseld moeten kunnen worden; dat kritiek mogelijk moet blijven en controle van instanties (in plaats van blind vertrouwen) tevens een groot goed is.

Het plaatsen van de complottheorie van een lezer die opperde dat Romy mogelijk een verzonnen personage zou kunnen zijn in mijn vorige artikel, werd door enkelen betiteld als kwetsend voor de familie. Ik vond de theorie echter de moeite van het bestuderen waard en heb dit dan ook gedaan. Het delen hiervan leidt juist tot informatie die je op een andere manier soms niet los krijgt. Het is technisch absoluut niet meer ondenkbaar en onmogelijk om personages een levensecht profiel te geven, inclusief levensechte filmpjes. In dit YouTube filmpje wordt uitgelegd hoe je daarvoor software hebt en hoe bijvoorbeeld in films overleden personages gewoon tot leven gewekt kunnen worden met software. In de film Fast and The Furius 8 is deze technologie bijvoorbeeld gebruikt om het gezicht van de overleden hoofdrolspeler Paul Walker te plaatsen op zijn “body doubles” (zijn 2 broers). Daarom leek het niet gek om de theorie van het mogelijk niet bestaan van Romy eens serieus te onderzoeken. Maar door het zien van steeds meer beeldmateriaal in combinatie met de getuigenissen van mensen die haar kenden leek die complotgedachte die de lezer mij toestuurde wel duidelijk ontkracht. Toen ik zelf 2 jongens trof op het bruggetje vlak bij het de sloot aan het pad waar Romy gevonden zou zijn, overtuigde de spontane reactie mij. Ze kenden mij niet en reageerden spontaan en onbevangen. Zij kenden Romy van gezicht, omdat ze haar 2x per dag tegenkwamen op dat pad. Luistert u naar hun reactie in mijn YouTube filmpje hieronder. Ook het vele beeldmateriaal dat beschikbaar is over Romy kun je niet even snel in elkaar zetten; software of geen software. Daar zou geen tijd voor zijn geweest in het geval van een complot.

Marion, de moeder van Romy stuurde mij maandagavond een email. De volgende ochtend vroeg ik of zij kon aantonen dat het emailadres haar toebehoorde; dit omdat ik veel emails ontvang die bij reply niet blijken te bestaan. Dit was geen probleem en ze stuurde mij een kopie van haar ID kaart. Ik heb toegelicht waarom ik het artikel gepubliceerd had en dat ik vooral het liefst het veronderstelde complot wilde ontrafelen, maar ook dat ik begrijp dat mensen zo gaan denken als er zoveel onduidelijkheid blijft bestaan. Ook vroeg ik Marion of zij bewijs kon leveren dat Romy daadwerkelijk haar dochter was. Ook dat heb ik inmiddels ontvangen in de vorm van een kopie ID-kaart. Marion emailde mij zojuist dat zij ook haar eigen Facebook profiel inmiddels open heeft gezet. Mijn aandringen tot meer openheid heeft dus wel iets te weeg gebracht en daarmee is het element in het toegezonden complot van ‘het niet bestaan van Romy’ gelukkig vroegtijdig en volledig ontkracht.

Ik toog gister zelf naar Hoevelaken af om een glimp op te vangen van de rouwstoet en constateerde veel oprecht verdriet, maar ook dat er sprake was van veel geheimzinnigheid. Alle toegangswegen tot het centrum waren afgezet en werden bewaakt door toezichthouders met de bekende politie-achtige outfits. Een bevriende fotograaf probeerde met een camera langs deze beveiliging te komen, maar werd staande gehouden met de melding dat dit strikt verboden was en er geen beeldmateriaal gemaakt mocht worden. Wat ik opmerkelijk vond is de volgauto van de koets waarop de kist lag, geblindeerd was, waardoor ook weer geen familie zichtbaar was. Dat kan natuurlijk omdat de familie echt moeite heeft om in de media te verschijnen en dat valt te begrijpen en te respecteren. Het was in ieder geval opmerkelijk en bijzonder om te zien dat Romy bijna een koninklijke uitvaart kreeg.

Tot nu toe richtte mijn artikelen zich vooral op Romy Nieuwburg, omdat er rond Savannah Dekker een minder groot rookgordijn hing. Haar moeder zocht zelf immers al publiciteit tijdens haar vermissing. Dit resulteerde in een grote zoektocht van bezorgde buurtbewoners. Het is duidelijk dat er veel vragen zijn rondom beide moorden. Het blijft ronduit vreemd dat de media het verhaal van politie en justitie aangaande het bestaan van twee moordzaken die sterk op elkaar lijken en in de zelfde regio plaatsvonden, maar die niets met elkaar te maken hebben, klakkeloos overnamen. Dat gaat er bij velen simpelweg niet in. Het gevoel dat er iets onder de pet gehouden wordt leeft zeer sterk bij grote aantallen mensen. Wat er dan onder de pet gehouden wordt is en blijft met de kennis (of juist het ontbreken daarvan) een groot raadsel. Het heeft er alle schijn van dat de media ingezet worden om het volk af te wimpelen met het idee: ‘Vertrouw maar gewoon op politie, justitie en de media. Als zij zeggen dat iets waar is, moet je dat gewoon accepteren als de waarheid’.

Met de huidige kennis dat Romy wel echt bestaan heeft, lijkt het eerder genoemde complot van een verzonnen personage misschien te kunnen worden aangepast naar een versie waarin Romy niet verzonnen is, maar bijvoorbeeld simpelweg onderdeel zou zijn van een dubbele rituele moord. De moeder van Romy heeft echter duidelijk vermeld dat zij denkt dat de moorden van Romy en Savannah niets met elkaar te maken hebben. Ik citeer uit haar email [citaat] “Romy en Savannah hebben niets met elkaar te maken. Wij beschikken over alle informatie over de toedracht en de dader. Geen twijfel mogelijk.” We mogen aannemen dat zij dit dan ook in oprechtheid zegt. Je zou alleen nog kunnen veronderstellen dat bij haarzelf de ogen dicht zijn gesmeerd met een geloofwaardig verhaal van politie en justitie. Die kans is natuurlijk niet uitgesloten. Ik ben er echter wel van overtuigd dat zij oprecht gelooft in de toedracht van de moord zoals die haar verteld is.

Iedereen die mijn Facebook pagina volgt, heeft kunnen zien dat ik tijdens mijn bezoek aan Hoevelaken gister ook even de moeite heb genomen naar de vindplaats van Romy te gaan. Dit omdat ik gewoon graag wilde weten of deze plek bijvoorbeeld moeilijk te bereiken is voor een jongen van 14. Terwijl ik daar was kwamen er twee jonge jongens aanfietsen. Ik vroeg of ze even wilde wachten en ik zette de geluidsrecorder op mijn telefoon aan. Zij bleken Romy te kennen. Terwijl ik met hen sprak en eigenlijk nog meer vragen had willen stellen, kwam er een boswachter aanfietsen, die de jongens wilde bekeuren voor het fietsen op dat pad. Er mogen blijkbaar officieel geen fietser op dat pad komen. Ook van die boswachter heb ik geprobeerd meer informatie te krijgen. Luistert u zelf maar even.

In mijn laatste Facebook post van gister gaf ik aan dat mijn bezoek aan de plek en de ontmoeting met de vijftienjarige jongens die Romy kenden van het feit dat ze haar 2x per dag op de fiets tegenkwamen, alleen maar meer nieuwe vragen heeft opgeroepen [citaat]: De meest prangende vragen die nu opkomen zijn: “Waarom zag de jongen 10 minuten voordat Romy gevonden werd nog helemaal niets? Hoe is ze daar terecht gekomen? Als Romy seksueel misbruikt is en vermoord is dan moet dat dus alles in een tijdsbestek van 10 minuten gebeurd zijn. Hoe kan dat? Heeft de politie eigenlijk wel getuigen gehoord? Waarom hoor ik dit wel en krijgt de politie dit soort getuigenissen niet of meldt zij daar niets over?” Natuurlijk kan Romy ook in de tijd voordat de jongen daar langs fietste misbruikt en vermoord zijn. Dan zou hij misschien simpelweg niets hebben gezien of gehoord omdat hij niet om zich heen keek of iets dergelijks. Het blijft echter opmerkelijk. Het feitelijke tijdsbestek waarbinnen Romy iets kan zijn aangedaan is ongeveer 2 uur geweest. De moordenaar moet dus weinig tijd hebben gehad en zoals u de boswachter hoorde zeggen fietsen er veel jongeren over het pad (ondanks dat hij ze probeert te bekeuren). Ik sprak ook nog een wandelaar aan de overkant van het bruggetje die over dat pad langs het water liep. Ook die persoon zag nergens een spoor van een plek waar Romy gevonden zou kunnen zijn.

Een van de jongens die ik sprak kwam dus tien minuten voordat Romy gevonden werd nog voorbij gereden en zag niets. In een nieuwsartikel op de website stadnijkerk.nl las ik dat vader was gaan zoeken op de fiets om te kijken waar ze bleef en dat hij stuitte op de afzetting van de politie. De vraag is hoe laat dit was. Er is dus sprake van veel kinderen die over het pad en langs de vindplaats van Romy komen. Een jongen uit de buurt van de Barneveldse Beek liet vrijdagmiddag de hond van het gezin uit. Op zijn wandeling over het pad langs de Haarbeek en over het Ossendrijverbruggetje ontdekte hij een lichaam. Een van de twee gesproken jongens fietste daar dus zelf nog iets voor vijven langs en had niets opgemerkt. Dat blijven opmerkelijke zaken. Zeker gezien het feit dat Romy op dat moment nog niet vermist was en Savannah al wel. Ook de in het onderstaand filmpje (van Omroep Braband) verwoorde fout van de Telegraaf blijft opmerkelijk. Dit hele verhaal blijft dus toch wel stinken naar een complot. Je krijgt er alleen de vinger niet achter. Hoe kwam Romy daar op die plek terwijl niemand iets is opgevallen? Hoe kwam Savannah in de sloot op dat industrieterrein terecht. Er zijn zoveel overeenkomstige elementen in deze beide moordzaken, dat het bijna onmogelijk lijkt te accepteren dat de twee zaken niets met elkaar te maken hebben en dat er een cover-up scenario is bedacht.  En zolang er niet meer informatie naar buiten komt blijf je tasten in het duister. Als schrijver zonder vast inkomen heb je sowieso niet de middelen om veel op onderzoek uit te gaan. Ook beschik je niet over forensische middelen. Moeten we ons dan neerleggen bij het verhaal van de mainstream media en het voortaan houden bij persbureau’s, verslaggevers en camera ploegen die niet dieper graven dan dat hun broodmeesters ze gebieden? Onder dit filmpje kunt u uw mening over deze zaak geven in een poll.

Update

Om 12:30 uur vandaag kreeg ik via Facebook onderstaand privé bericht binnen. Ik heb dat Facebook profiel goed gecheckt en alle familieleden en vrienden van deze persoon lijken echt te bestaan. Ik heb de reactie echter anoniem gemaakt. Leest u zelf en geef daarna uw mening in onderstaande peiling.

Geef in onderstaande peiling uw mening over de moordzaken van Romy Nieuwburg en Savannah Dekker.

 

 

Steun het werk op non-profit basis van Martin Vrijland en word lid van deze site, zodat kritische en open berichtgeving blijft bestaan naast de voorgekauwde koek van de mainstream media:

Bron linkvermeldingen: stadnijkerk.nl

Gedeeld 8

About the Author ()

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten