De Russische hack van Amerikaanse verkiezingen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 16 december 2016

poetin-obamaEr blijft maar onrust bestaan aangaande een vermeende Russische hack van de Amerikaanse verkiezingen. President Obama zal daar vandaag een persconferentie over houden. Gister kondigde hij in een radiouitzending aan dat er maatregelen tegen Rusland zullen gaan komen. Naar verluid zouden de Russen eerder al de server van de Democratische Nationale Conventie (DNC) en van Hillary Clinton’s campagne leider John Podesta gehackt hebben. Ook senator Lindsey Graham meldt dat de FBI in juni dit jaar geconstateerd heeft dat de Russen op zijn campagne account ingebroken hebben. Er komen echter haarscheurtjes in het verhaal van de Russische hacks. Zo zou Wikileaks de gelekte emails van John Podesta via een Russische hack ontvangen hebben, maar afgelopen woensdag trad er ineens een voormalig Brits ambassadeur voor Oezbekistan naar buiten. Deze Craig Murray, een relatie van Julian Assange, trad 14 december in de Britse Daily Mail naar voren met een verhaal dat hij de emails fysiek van een klokkenluider ontvangen zou hebben in een bos nabij een universiteit in Washington DC. Deze klokkenluider zou hebben gewalgd van de bevindingen in de emails en zou daarom contact opgenomen hebben. De persoon zou legaal toegang hebben gehad tot de emails. Het is dus iemand “van binnen” die gelekt heeft. Er zou volgens dit verhaal van Murray dus geen sprake zijn van een Russische hack.

Het verhaal van de hack op de DNC servers zou gebaseerd zijn op een onderzoek van een bedrijf genaamd Crowdstrike. Op 14 juni dit jaar kwam Crowdstrike met een verslag van hun analyse in de Washington Post onder de vermelding dat ze twee afzonderlijke aan de Russische inlichtingendienst gelieerde hackers in het DNC-netwerk hadden aangetroffen. Een dag na dat rapport, eiste iemand die zichzelf Guccifer 2.0 (een woordspeling op beruchte hacker Guccifer) de verantwoordelijkheid op voor de hack via een blogpost. Via het blog en een begeleidend Twitter-account, weerlegde Guccifer 2.0 de beweringen van Crowdstrike dat het om een Russische operatie zou gaan. Hij noemde zichzelf “eenzame hacker” die een groot deel van de DNC gegevens aan Wikileaks heeft overgedragen. Het is op zijn minst opmerkelijk te noemen dat iedereen dit verhaal zomaar slikt. Waarom zou een eenzame hacker zich publiekelijk uitspreken over een strafbaar feit (hacken)? Ja, de slimme lezer zal misschien zeggen dat dit bedoeld is als een afleidingsmanoeuvre van de Russen, maar dat zou wel een hele knullige zet zijn.

Het meest overtuigende bewijs van de DNC server hack door Rusland zou begin juli zijn gevonden door Thomas Rid, een professor aan King’s College in Londen. Hij zou een command-and-control-adres code in de DNC malware gevonden hebben, die overeenkwam met de code in malware die gebruikt zou zijn tijdens een hack op het Duitse parlement in 2015. Volgens de Duitse veiligheidsfunctionarissen, is de malware afkomstig van Russische militaire inlichtingendienst. Een identieke SSL-certificaat werd gevonden in beide inbreuken. Dat klinkt allemaal heel plausibel, vooral als er wat terminologie tussen zit waarvan de gemiddelde leek echt niet weet wat het is. Zouden de Russen echt zo dom zijn om malware te gebruiken waarin code versleuteld zit? Zouden de Russen echt zo dom zijn om met een SSL-certificaat te werken dat al eerder gebruikt is? Als je inbreekt laat je geen sporen achter; ook niet als je digitaal inbreekt.

De hele rel om de Russische vermeende hacks klinkt nogal ongeloofwaardig. Als de Russen ook nog eens de schuld krijgen van het hacken van de servers van de Amerikaanse verkiezingen, dan zouden we nog wel eens de situatie kunnen krijgen dat de verkiezingsuitslag ongeldig verklaard wordt, maar misschien zal dat zo’n vaart niet lopen. Persbureau Reuters kwam gister met het volgende bericht [citaat] Putin turned Russia election hacks in Trump’s favor: U.S. officials. Russian President Vladimir Putin supervised his intelligence agencies’ hacking of the U.S. presidential election and turned it from a general attempt to discredit American democracy to an effort to help Donald Trump, three U.S. officials said on Thursday. De Russische president Poetin wordt nu dus rechtstreeks gekoppeld aan de vermeende hack.

Het lijkt er sterk op dat dit allemaal hoort bij de trend van de laatste jaren, waarbij Rusland als grote vijand neergezet wordt. Dat maakt het namelijk mogelijk om imperialistische activiteiten te plegen onder de noemer van ‘beschermen van gebied tegen de Russische agressor‘. Oekraïne is daar een mooi voorbeeld van. In het geval van de vermeende hacks lijkt er een extra en duidelijk doel te zijn: al het nieuws moet gecensureerd worden. Er moeten wetten en regels komen die voorkomen dat websites als Wikileaks zaken publiceren die nadelig kunnen zijn voor overheidsfunctionarissen; er moet een blokkade op Russische nieuwssites als Russia Today en Sputniknews komen en er moet wat gedaan worden tegen burgeronderzoek zoals in het geval van Pizzagate (waarin de Wikileaks emails een grote rol spelen). Kortom de hele rel rond de gehackte servers lijkt vooral bedoeld om een totalitair regime op het internet te installeren. Of er nu wel of niet sprake is van Russische betrokkenheid in deze rel, opnieuw zien we dat er sprake is van Problem, Reaction, Solution. De oplossing is meestal te vinden in inperking van vrijheden; in dit geval zal het gedaan zijn met de vrijheid van pers, vrijheid van meningsuiting en vrijheid van toegang tot informatie van buiten (buiten de VS en de EU). Dat geldt niet alleen voor Amerika, maar ook in vazalstaat Europa worden al maatregelen genomen.

Bron linkvermeldingen: reuters.com, volkskrant.nldailymail.co.uk, wired.com

Gedeeld 62

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (38)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Camera schreef:

  Zonder pionnen naar voren te schuiven kun je niet schaken…
  Ook hoaxes worden soms puur opgezet om te volgen wie wat waar zoekt…

  https://www.bof.nl/2016/02/03/de-eu-en-de-vs-verschuilen-zich-achter-een-schild-voor-de-bescherming-van-de-burger/

  Hele volksstammen controlieren met behulp steeds van 1 naam is toch geniaal.

  https://www.youtube.com/watch?v=fUy1EjDFHV4

 2. Camera schreef:

  En iedereen Denkt er weer anders over, het bekende spelletje 😉 D & C (Engels)

  https://www.facebook.com/DenkNL/posts/1838425909775527:0
  https://www.facebook.com/DenkNL/?fref=nf

 3. Averroes schreef:

  Als je gaat stemmen dan heb je het überhaupt niet begrepen en heb je de klok noch de klepel weten te lokaliseren. Ik ben inmiddels zover dat je repressie maatregelen verdient door te gaan stemmen..In Den Haag hebben ze inmiddels door dat de klassieke klaagmuur niet meer zo goed functioneert en hebben ze het aantal smaakjes in het assortiment flink uitgebreid, voor elk wat wils.

 4. Averroes schreef:

  BREAKING: Het geboorte certificaat van Barack H. Obama zoals die door het Witte Huis staf op 27-04-2011 op de site whitehouse.gov is gezet blijkt een VERVALSING:
  https://www.whitehouse.gov/blog/2011/04/27/president-obamas-long-form-birth-certificate

  https://www.youtube.com/watch?v=jk3KRxTfkLM

 5. Averroes schreef:

  De Jezuïeten connectie is ook hier weer vrij zichtbaar, zoals Trump en Fordham University:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Georgetown_University
  https://www.whitehouse.gov/blog/author/dan-pfeiffer

 6. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Wie toonde als eerste aan dat Barack Obama eigenlijk Barry Soetoro heet middels het echte geboorte certificaat?
  Kan iemand me dat zeggen?

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ongelooflijk dat FOX dit mag broadcasten. Ik snap er niks van.
  Zal het dan toch geen hoax zijn?
  En is Barry al gearresteerd ?
  Ook David Vose waarvan ik altijd meende dat hij een shill was komt weer met dit bericht.
  https://www.youtube.com/watch?v=yfAU_kcsqYA

 8. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  en dus ook CNN met CIA’s mockingbirth Anderson Cooper brengt het nieuws over Barrack Obama’s fake birthcertificate. Dit gaat wel ver.

 9. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Vandaag is een belangrijke dag. Wordt Trump president van de USA ?
  Ik denk het niet.

 10. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Waarom worden de verkiezingen in de VS eigenlijk niet afgeschaft?
  Je vraagt gewoon aan de kiesmannen wie er president moet worden.
  Daar komt het nu immers ook op neer.

 11. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Vandaag Russisch militair vliegtuig neergestort in Siberië. 33 doden.
  Ik zeg dat dit absoluut NEPNIEUWS is ! En er zaten overigens 39 militairen in het vliegtuig. (39 de reflecting of 93, 93 is een erg significant nummer) en 33 moge duidelijk zijn.
  Er kan natuurlijk heus wel een vliegtuig echt neerstorten met als resultaat 33 doden, toch ga ik ervan uit dat dit NEPNIEUWS is. Bijna alles is nepnieuws dus dat is niet zo moeilijk.
  Later vandaag gaan ze vast zeggen dat het toch minder doden zijn, of nog meer.
  Toch is het eerste bericht dat de pers naar buiten brengt van groot belang numerologisch en gematriatisch gezien.

 12. Averroes schreef:

  Het gaat om het digitale document dat in 2011 geüpload is op whitehouse.gov en Obama arresteren laat me niet lachen, hoe bewijs je dat hij het document vervalst en geüpload heeft.

  Het lokale FOX 10 heeft dit uitgezonden een vrij kleine zender, men probeerde hier geen ruchtbaarheid aan te geven, maar dit is met de geruchten die al jaren circuleren op het internet onmogelijk. Op 20 januari verloopt zijn termijn en men zal wel iets uit de hoge hoed toveren om zijn termijn te verlengen, zodat echte chaos en burgeroorlog kan uitbreken. Trump is geen haar beter…

  Nu nog bekend maken dat Michelle Obama, eigenlijk Michael heet en dat de kinderen zijn geadopteerd en de cirkel is rond:
  ‘To mock’ is het belachelijk maken van het Amerikaanse volk.

 13. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Natuurlijk wordt Obama niet gearresteerd.Het was trouwens Trump die ooit als eerste met de birther issue kwam meen ik me te herinneren.(bron ben ik even kwijt)
  Maar wat betreft Michelle Obama,
  ik ken zo ongeveer alle video’s en berichten over tranny Michael ,en ik geloof graag dat ze een omgebouwde vent is maar
  ik vermoed dat Michelle Obama wel degelijk als vrouw is geboren.
  Zou dus wel eens de zoveelste hoax kunnen zijn. Wederom nepnieuws dus wellicht.
  Als je googled; ”michelle obama schoolfoto’s ”dan zien we volgens mij meerdere foto’s van michelle als tiener.
  Ik ben niet aan het trollen, maar ik vraag iedereen eens even te onderzoeken of het verhaal wel echt klopt.
  Sorry dat ik zo kritisch ben, maar ik probeer collega waarheidszoekers scherp te houden.

  http://www.beyondthematrix.nl/wp-content/uploads/2016/12/michelle-obama-studente.jpg

  http://www.beyondthematrix.nl/wp-content/uploads/2016/12/michelle-obama-jeugdfoto.jpg

 14. Averroes schreef:

  Niet als je kijkt naar de handen..hetzelfde geldt voor Ivan(ka) Trump

  https://www.youtube.com/watch?v=AyB3qUpSISM

 15. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  sorry Averroes.
  Oops ik schreef per ongeluk Mockingbirth ipv mockingbird.
  Een mockingbird is een spotvogel.

  p.s
  ik heb 2 foto’s van Michelle als tiener naar Martin gestuurd.

 16. Averroes schreef:

  Ach je hoeft je niet te verontschuldigen, maar dit zijn voor mij details in een zee van leugens.

  Het belangrijkste is net gebeurd in Turkije, bereid je alvast voor een clash der giganten

  NATO vs. Rusland and friends

 17. Averroes schreef:

  TOTALER KRIEG – KÜRZESTER KRIEG
  https://www.youtube.com/watch?v=ZRvafKSJ1ls

 18. Averroes schreef:

  NATO/coalitie wraak actie:

  In addition to Voltaire.net, the other original report was provided by Damascus-based Syrian journalist Said Hilal Alcharifi. According to Alcharifi, captured “NATO” officers were from a number of member states including the US, France, Germany and Turkey, as well as Israel. Here is his statement (translated from French):

  “Thanks to information received, Syrian authorities discovered the headquarters of high ranking western/NATO officers in the basement of an area in East Aleppo and have captured them alive. Some names have already been given to Syrian journalists, myself included. The nationalities are US, French, British, German, Israeli, Turkish, Saudi, Moroccan, Qatari etc. In light of their nationalities and their rank, I assure you that the Syrian government have a very important catch, which should enable them to direct negotiations with the countries that have tried to destroy them.”
  http://www.savemysweden.com/14-us-coalition-military-officers-captured-by-syrian-in-east-aleppo-bunker/
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=144223

 19. Averroes schreef:

  ‘Russian hack’ blijkt een inside job uitgevoerd door DHS (Department of Homeland Security).
  Zelfs de MSM bericht erover

  Two more states’ election agencies have confirmed suspected cyberattacks linked to the same U.S. Department of Homeland Security IP address as last month’s massive attack in Georgia.

  The Georgia Secretary of State’s Office now confirms 10 separate cyberattacks on its network were all traced back to U.S. Department of Homeland Security addresses.

  In an exclusive interview, a visibly frustrated Secretary of State Brian Kemp confirmed the attacks of different levels on his agency’s network over the last 10 months. He says they all traced back to DHS internet provider addresses.
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-14/georgia-confirms-homeland-security-attempted-hack-election-database-10-separate-time

  https://www.youtube.com/watch?v=v_Y0CBjtuy8

 20. Averroes schreef:

  President Obama and his chief of staff Rahm Emanuel are lifetime members of the same gay bath house in uptown Chicago, according to informed sources in Chicago’s gay community, as well as veteran political sources in the city.

  http://www.dcclothesline.com/2013/07/07/washington-insider-obama-member-of-chicago-gay-mans-club/

 21. Averroes schreef:

  Iets om je wel zorgen over te maken, Trump is het boegbeeld voor de chaos die gaat komen (The Economist 2017):
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-23/quiet-wwii-japan-begins-44-billion-re-militarization-confront-china

  https://www.youtube.com/watch?v=6StL-AJLDwY

 22. Averroes schreef:

  Trump is namens Israël de instigator
  https://www.youtube.com/user/TheLowestRoom/videos

 23. Averroes schreef:

  Trump is namens Israël de instigator
  https://www.youtube.com/watch?v=afS0dmFJNRA

 24. Averroes schreef:

  MUST SEE: De V.S. een land dat geo politieke problemen creërt en vijanden nodig heeft om zichzelf naar de wereld toe te kunnen legitimeren. Alles voor het militair industrieel complex en de particuliere FED..
  https://www.youtube.com/watch?v=2kyM8uQQc_w&spfreload=5

 25. Averroes schreef:

  BREAKING: NATO’s presence in Europe has reached a record high after the US agreed to send 1,600 tanks to the Netherlands amid Cold War fears.

  Increasing tensions in Europe prompted the US to send a huge array of military equipment to Europe in a bid to “deter” Russia.
  The tanks will be stored at a complex in the southeastern village of Eygelshoven, which was originally opened in 1985 to allow US troops to practice drills in the event of a possible Soviet invasion.

  Plans to open more storage sites in Poland, Belgium and Germany have also been put forward as part of a £2.7billion ($3.4billion) Congress-approved scheme to boost Nato’s presence in Europe.

  Nato has begun bolstering their European defences following fears of “Russian aggression” from the Baltic states.

  General Tom Middendorp, the Dutch chief of defense, said: “When visiting the Baltic states, I experienced this for myself.”

  “Standing there, near the Russian border, you could feel the tense atmosphere.”

  He added: “But the Russian military activities are not just a concern for our eastern allies – they are a concern for all of us.

  “We are taking proportionate and measured steps to defend our alliance. We want to make sure we are sending a clear signal to Russia that we will not accept any violation of Nato’s territorial integrity.”

  https://www.youtube.com/watch?v=qqC28qKvDmk

 26. Averroes schreef:

  Tanks op wacht voor wat?!

  https://www.youtube.com/watch?v=S3DmtYsax0Q

 27. Averroes schreef:

  NATO Response Force Commanders Meet at JFC Brunssum
  http://www.jfcbs.nato.int/page5964943/2016/nato-response-force-commanders-meet-at-jfc-brunssum

  The NATO Force Integration Units (NFIUs) have been active as of September 1, 2015. They are expected to be fully operational ahead of the Warsaw Summit in 2016. The NFIUs are based in Sofia (Bulgaria), Tallinn (Estonia), Riga (Latvia), Vilnius (Lithuania), Bydgoszcz (Poland) and Bucharest (Romania).

  NATO’s core task is to keep Allies safe. These small headquarters represent a visible and persistent NATO presence in these six Allies. All NATO steps to reinforce collective defence and increase its readiness are defensive, proportionate and in line with our international commitments.
  http://www.shape.nato.int/operations/nato-force-integration-units

  http://www.ac.nato.int/archive/2016/belgium–netherlands-to-take-turns-in-policing-benelux-airspace

 28. Averroes schreef:

  Er hangt iets in de lucht..

  EYGELSHOVEN – In Limburg opent de topman van het Amerikaanse leger in Europa donderdag een grote wapenopslagplaats. Hier worden 1600 tanks, pantservoertuigen en zware artilleriestukken van een US Armored Brigade Combat Team opgeslagen en onderhouden. Het stallen van het materieel hier is onderdeel van een serie maatregelen van de NAVO om de oostelijke bondgenoten gerust te stellen na de Russische inval van het Oekraïense schiereiland Krim.
  ————————————————————————————————————

  Idd de naam zegt het al ‘Combat Team’ die zijn niet gekomen om te oefenen:

  US-Qatar Deal Threatens Russia: Reading News Between the Lines

  The announcement of the US-Qatar deal is a demonstration of US adamant resolve to surround the Russian Federation with BMD sites and neutralize its capability to deliver a retaliatory strike if attacked. This is a very disturbing fact. Russia will not sit idle watching the developments. The US has just taken another provocative step to undermine Russia’s security and complicate the bilateral relations.
  http://www.strategic-culture.org/news/2016/12/28/us-qatar-deal-threatens-russia-reading-news-between-lines.html
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-30/eric-zuesse-america%E2%80%99s-secret-planned-conquest-russia

  Back to «Star Wars»: Obama Signs FY2017 Defense Bill

  As the entire system of arms control is eroding, a war in the orbit appears to be a not so distant future. The US has just taken a big step forward to unleash an arms race in space.
  ————————————————————————————————————

  On December 23, President Obama signed the National Defense Authorization Act – the legislation to re-launch the «Star Wars». The national ballistic missile defense (BMD) is to enter a new phase as the commander-in-chief struck the word «limited» from the description of the concept and the mission. The BMD has become «unlimited» now to greatly complicate the international security agenda and heighten tensions with Russia and China. The new law calls for the Defense Department to start «research, development, test and evaluation» of space-based systems for missile defense».

  The efforts are to focus on the acquisition of technology to defeat both small-scale and large-scale nuclear attacks and unsettle the strategic balance in US favor.
  http://www.latimes.com/topic/unrest-conflicts-war/defense/national-defense-authorization-act-EVGAP00024-topic.html

 29. Averroes schreef:

  Europe, after all, is no longer just an exporter of security. Today, we also face instability close to home. Look at the military activities of Russia. The European Union’s biggest neighbor. In 2014, Russia illegally annexed Crimea, and thereby violated Ukraine’s territorial integrity. Russia also destabilized the eastern part of Ukraine, and is regularly conducting large-scale military exercises, involving tens of thousands of troops, right on the borders of our NATO territory. Without giving any notification or warning in advance.

  When visiting the Baltic states, I experienced this for myself. Standing there, near the Russian border, you could feel the tense atmosphere. So I understand why these countries – and their people – feel concerned. And why they fear that Russia could also interfere in their countries.

  OUR NATO ALLIANCE, AFTER ALL, IS BUILT ON A FIRM FOUNDATION OF SOLIDARITY AND MUTUAL ASSISTANCE. ARTICLE 5 IS CRYSTAL CLEAR ABOUT THAT. ‘AN ATTACK ON ONE, IS AN ATTACK ON ALL’. IT MEANS WE ALWAYS NEED TO SAFEGUARD OUR COMMON SECURITY. TO STAND SIDE BY SIDE.
  https://www.defensie.nl/downloads/toespraken/2016/12/15/toespraak-generaal-middendorp-eygelshoven

 30. Averroes schreef:

  WikiLeaks Reveals “Marble”: Proof CIA Disguises Their Hacks As Russian, Chinese, Arabic…

  WikiLeaks’ latest Vault 7 release contains a batch of documents, named ‘Marble’, which detail CIA hacking tactics and how they can misdirect forensic investigators from attributing viruses, trojans and hacking attacks to their agency by inserted code fragments in foreign languages. The tool was in use as recently as 2016. Per the WikiLeaks release:

  “The source code shows that Marble has test examples not just in English but also in Chinese, Russian, Korean, Arabic and Farsi. This would permit a forensic attribution double game, for example by pretending that the spoken language of the malware creator was not American English, but Chinese, but then showing attempts to conceal the use of Chinese, drawing forensic investigators even more strongly to the wrong conclusion, — but there are other possibilities, such as hiding fake error messages.”

  Inside Job dus..
  http://www.zerohedge.com/news/2017-03-31/wikileaks-reveals-marble-proof-cia-disguises-their-hacks-russian-chinese-arabic

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten