De wereldeconomie dreigt elk moment in te storten (deel 2)

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 16 januari 2016

plunderen2In het eerste artikel over de dreigende ineenstorting vond u de toelichting over de signalen die erop wijzen dat de wereldeconomie op het punt van ineenstorten staat. Daarbij kaartte ik nog niet aan dat deze ineenstorting exact is wat de heersende elitaire klasse wil. Dat klinkt een beetje vreemd, want het heeft er juist alle schijn van dat men de wereldeconomie draaiende probeert te houden middels juist die kunstgrepen van het bijdrukken van geld en het laag houden van de rentes. Schijn bedriegt. Natuurlijk willen zij die indruk naar het volk wekken, zodat zij hun bezuinigingsmaatregelen en ‘bail-out’ en ‘bail-in‘ maatregelen door kunnen voeren zonder dat het volk in opstand komt. Het moet wel zo geloofwaardig zijn dat u medelijden krijgt met de banken en inziet dat het volk er gezamenlijk de schouders onder moet zetten om de economie te redden. Overheden moeten wel geloofwaardig bezuinigingsmaatregelen op kunnen leggen en banken moeten het geld van spaarders wel af kunnen pakken, zonder dat er een volksopstand komt. Maar tot hoe ver gaat het?

De ‘bail-in’ regeling is overigens voor het eerst geïntroduceerd door financieel hitman van Europa, Jeroen Dijsselbloem, op Cyprus. In juni 2013 werd besloten deze plundermethode voor alle banken in Europa tot stelregel te verheffen. Banken mogen nu het geld van hun spaarders afpakken om “de bank te redden”. Althans alles boven een ton mag in beslag genomen worden. Dus spaarders met een miljoen op de rekening hebben na de ‘bail-in’ van de bank nog maar een ton over. Met een financiële crash wordt de klasse van mensen die voor de kabal werkt en in een semi elitaire rijke sublaag leeft, ook afgeroomd. Ze zullen niet vervallen tot de arme sloeber status van de onderklasse, maar moeten het met minder doen. Weg geld.

Het financieel ten gronde richten van de wereldeconomie is een bewust vooropgezet plan. Net zoals de oorlogen die nu gevoerd worden vooropgezet zijn. Dat klinkt een beetje vergezocht, omdat de media u de indruk wekken dat het allemaal spontaan ontstaat en Amerika en Europa gezamenlijk met hun NAVO, hun uiterste best doen om het terreur te stoppen, maar het is allemaal bewust gecreëerd. De oorlogen in het Midden Oosten moesten de regio instabiel maken. Er moest een tweekampenstrijd komen tussen de Soennitische en de Sjiitische islam, links en rechts gesteund door respectievelijk het Westen en Rusland, China en Iran aan de rechterkant (de Sjiitische). De oorlog moest ook een vluchtelingenstroom op gang brengen. Daarnaast is de oorlog het alibi voor ISIS terreur, met tevens ook terreur op eigen grondgebied. Of dit nu wel of niet hoaxes of false flag aanslagen zijn, het geeft chaos. En die chaos wil men. Ook wil men financiële chaos.

Het ineenstorten van de wereldeconomie lijkt een doelstelling. Wereldwijde chaos is de doelstelling. Orde uit chaos scheppen is de methode van de kabal. Natuurlijk zouden we ook kunnen stellen dat Amerika dit spel volledig controleert, omdat de hele wereldhandel hoofdzakelijk op de dollar draait. Ja, we hebben ook nog de euro, maar Europa is niets anders dan een provincie van de VS, dansend naar de pijpen van de VS. De dollar is nog steeds de belangrijkste munteenheid. Als jij de geldpersen beheerst en ongelimiteerd geld bij kunt drukken, kun je dus ook de wereldeconomie beïnvloeden. De banken en overheden binnen Amerika en Europa moeten er voor zorgen dat die economieën draaiende blijven via kunstgrepen, maar dat kun je niet eeuwig volhouden. Ondertussen worden met lage olieprijzen en het tot stilstand komen van de wereldhandel, klappen uitgedeeld aan Rusland en China. Rusland is erg afhankelijk van haar olie inkomsten en de grote Chinese scheepswerven gaan failliet, omdat er geen containerschepen meer besteld worden. Maar je raakt met deze financiële oorlog niet alleen de vijand. De eigen economieën lijden er ook hard onder en die ballon staat echt serieus op knappen.

Er hoeft maar iets te gebeuren en de vlam slaat in de pan. Een grote false flag aanslag in een van de Europese hoofdsteden kan bijvoorbeeld het begin inluiden van de financiële crash, maar ook van burgeropstanden en strijd tussen autochtone en islamitische bevolkingsgroepen. Het omgekeerde kan ook het geval zijn, namelijk dat een financiële crash het lont in het kruitvat is voor het ontploffen van het spanningsveld tussen bevolkingsgroepen. Daar is men namelijk ook op uit. De campagne van mensen als Geert Wilders of een protestbeweging als Pegida, dienen er toe dat er een spanningsveld tussen die twee groepen ontstaat. Incidenten als de vermeende aanrandingen in Keulen moeten dat spanningsveld opvoeren.

Het ineenstorten van de economie en het eventueel gepaard gaan met grote opstanden onder de bevolking, zal de gewenste chaos scheppen. Chaos die de kabal zal gebruiken om haar oplossingen aan te bieden. Want het volk zal altijd roepen om hulp en die hulp komt natuurlijk vanuit de overheden; de groep die de chaos zelf geschapen had. Maar omdat de massa dat toch niet doorziet, zal de schapenkudde de oplossing van de overheden in paniek aanvaarden. Dat is het spel dat de kabal speelt om steeds meer grip op haar slaven te krijgen. Iedereen die wel enigszins wakker is zal zich voorbereiden. Zorg bijvoorbeeld dat u op zijn minst een goede waterfilter en een week voedsel in huis hebt. De mentale impact zal groot zijn als alles wat nu nog vanzelfsprekend is, dat ineens niet meer is. Als bedrijven failliet gaan en toeleveringen van winkelketens stagneren; als de schappen leeg raken en massale chaos uitbreekt; dan komt het er echt op aan of u staande blijft.

Bron linkvermeldingen: nu.nl

Gedeeld 511

Tags: , , , , ,

About the Author ()

Comments (23)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  Het gaat sowieso gebeuren als je ziet dat de elite haar financiële belangen cq. macht wil verdedigen. Gebeurt het niet links dan rechtsom in het Hegeliaanse dialectiek, ze geven de wiel gewoon een spin. We zien het in de VS waar een Wall Street agent Trump en controlled opposition Clinton, zeker na een financiële crisis in het zadel geholpen gaat worden en bijv. in Nederland waar zionistische agent en voormalige VVD’er Wilders ver voorop in de peilingen loopt. Voor degene die zich verdiept hebben in de geschiedenis, zowel het fascisme als socialisme/communisme zijn uitvindingen van de elite om het volk te ‘vangen’ in een controle systeem.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Precies. Weer helemaal mee eens.

 3. Analyze schreef:

  Portugal is reeds begonnen met het bail-in procedure en in de rest van de EU is het dus een kwestie van tijd als ze de stekker uit de casino genaamd de financiële markten trekt.

  De Europeese troika is niet democratisch gekozen en kan daarom nooit de belangen van het volk dienen, het dus zo klaar als een klontje wiens belangen ze wel dienen. De hoofd van de ECB Draghi is een Goldman Sachs agent en Lagarde een agent van Baker & McKenzie die betrokken is bij miljarden transacties in de zakenwereld.

  http://www.bloombergview.com/articles/2016-01-05/portugal-s-bank-bail-in-maneuver-sets-a-worrying-precedent

 4. Kingdom schreef:

  En dat de onderklasse in het Westen en overal zich ook zullen keren tegen de wat beter gestelden en de rijken mocht ‘meltdown’ geactiveerd worden, dan wordt dat clubje ‘elitaire’ NWO-ers in veiligheid gebracht. Ik verwacht zeker links en rechts in het Westen een golf van liquidaties op politici door ‘ultra-nationalisten’ die gekant zijn tegen het globalisme en de NWO.

 5. Analyze schreef:

  Wie onderstaande documenten van de BIS heeft gelezen en geanalyseerd komt tot de conclusie, dat alle G20 leden (waaronder Nederland) vanaf januari 2017 alle gegevens (m.b.t. bezittingen e.d.) moeten delen van alle ingezetene. Zodat alle ingezetene van de G20 meer belastingen dienen af te dragen over hun bezittingen, cui bono? De centrale bankiers verenigd in SuiSSe geholpen door hun politieke loopjongens.
  http://www.bis.org/bcbs/
  http://www.bis.org/bcbs/publ/d299.pdf

  That said, as noted above, several countries have already
  decided that measures of this nature are an important
  and appropriate component of their tax regime, and
  legislated to this effect. Other countries are now moving promptly in the same direction for example, the United Kingdom issued on 23
  October 2015 a public consultation document regarding implementation, potentially from 1 April 2017, of measures that would closely follow the OECD’s recommendations.
  http://www.pwc.lu/en/base-erosion-profit-shifting/docs/pwc-beps-the-oecd-g20-beps-project-final-package-of-measures.pdf

 6. Analyze schreef:

  @Kingdom, Nou hier in Nederland en Duitsland zijn de bankiers erin geslaagd om de bevolking op te zetten tegen andere mensen die gevlucht zijn. De mensen zijn in de loop van de decennia zo dumbed down, dat ze niet door hebben hoe de hazen lopen.

  Ik had verwacht in Nederland dat mensen het binnenhof zouden bezetten toen de banken werden uitgekocht ten koste van de belastingbetaler. Maar niets van dat alles, de volgende dag zaten de meesten als zombies weer in de auto of trein op weg naar het werk om weer belasting af te dragen. Ondertussen worden de pensioenfondsen geplunderd en gaan de belastingen omhoog. De (r)overheid is onze grootste vijand, dat bedoelde Rutte met de uitspraak: „Visie is als de olifant die het uitzicht beneemt.”

  Divide et impera

 7. Analyze schreef:

  http://journal-neo.org/2016/01/09/russia-breaking-wall-st-oil-price-monopoly/

  http://www.peakprosperity.com/blog/96307/deflation-monster-has-arrived

  Tijd voor vrede:
  Step-by-step, Russia, China and other emerging economies are taking measures to lessen their dependency on the US dollar, to “de-dollarize.” Oil is the world’s largest traded commodity and it is almost entirely priced in dollars. Were that to end, the ability of the US military industrial complex to wage wars without end would be in deep trouble.
  https://www.youtube.com/watch?v=QvVoH-X-Kls

 8. Kingdom schreef:

  Er zijn altijd mensen die nog wel weten hoe dat het in grote lijnen zit en ik verwacht daar wel wat van. Er wordt geen vervolg aan gegeven, mensen maken geen vuist hoe de ‘vijand’ zo effectief mogelijk te bestrijden. De mensen hebben inderdaad niet door dat er oorlog tegen ze gevoerd wordt en dat ze keer op keer worden belogen en bedrogen.

  Ik heb al een vluchtroute ingepland, zou zomaar kunnen dat ik op korte termijn niet meer in Nederland meer woonachtig ga zijn, dan ben ergens anders in Europa, ik laat me niet zomaar oppakken. In mijn omgeving is er totaal geen animo om ook maar iets te ondernemen tegen hetgeen op ons afkomt en waar we midden in terecht zijn gekomen. We onderschatten ontzettend de angst bij mensen en hoezeer mensen te autoriteitsgevoelig zijn, terwijl ze toch langzamerhand toch zouden moeten weten dat de politiek een groot bedrog is. Zelf heb ik een te groot rechtvaardigheidsgevoel om ‘niets’ tegen het onrecht te doen, aan de andere kant, laat ik me niet zomaar in met initiatieven die bij voorbaat gedoemd zijn te mislukken.

  Met een beetje good-will kun je echt flinke klappen uitdelen met fikse verliezen voor de Elite en daar hoeft helemaal geen geweld aan te pas te komen. Heb een heel donkerbruin vermoeden waarom dat er vrijwel geen georganiseerd verzet is binnen de alternatieve kringen (vangnetten).

 9. Analyze schreef:

  Idem een exit strategie is onvermijdelijk. Infiltratie is een beproefd recept van de geheime diensten aan beide kanten van het spectrum. Dit zie je nu ook bij (extreem) rechts, Pegida (NVU) en aanverwante organisaties. In de jaren ’80 in België met Westland Voorpost->MVD->Gladio-> Bende van Nijvel..Herhaling van zetten dus

  De SS is door het fascistische bewind in Brussel reeds in stelling gebracht:
  FRONTEX
  Cepol politie academie
  https://www.eerstekamer.nl/eu/edossier/e090259_besluit_tot_oprichting_van

  https://www.defensie.nl/onderwerpen/internationale-samenwerking/inhoud/politiekorpsen-en-bewaking-buitengrenzen/europese-trainingen-politiepersoneel

  http://www.eurocop.org/

 10. Analyze schreef:

  Dit is een mooie ijkpunt voor de geschiedenisboeken:
  REUTERS

  BEIJING–Chinese President Xi Jinping launched a new international development bank seen as a rival to the U.S.-led World Bank at a lavish ceremony on Jan. 16, as Beijing seeks to change the unwritten rules of global development finance.
  http://ajw.asahi.com/article/behind_news/politics/AJ201601160048

 11. Analyze schreef:

  Dit sluit precies aan bij waarom AFRICOM besloten heeft om een false flag operatie te starten in Burkina Faso, toevallig een land dat financieel infrastructurele hulp krijgt van China.
  http://journals.sub.uni-hamburg.de/giga/jcca/article/view/724

 12. rmstock2 schreef:

  http://s8.postimg.org/5v269gvol/DOW_finance_yahoo_16012016.jpg
  a.s. Maandag 18 januari, aka Black King birthday, gaat alles in elkaar
  klappen, zie o.a. : Euro drops below $1.06 against dollar : http://theinfounderground.com/smf/index.php?topic=20270.0 en natuurlijk ook de Documentaire :

  http://ia.media-imdb.com/images/M/[email protected]_V1_SY317_CR5,0,214,317_AL_.jpg
  The Forecaster (2014) – Martin Armstrong
  http://www.imdb.com/title/tt4103404/

 13. Kingdom schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=-MX2eL-6Qnw.. Bonacci is back haha met de platte (ronde) aarde theorie..

 14. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Aan het eind van 2016 werd er in de media keer op keer het nepnieuws verspreidt dat de crisis over is en dat we er allemaal financieel op vooruit gaan. Helaas gaat de Brexit en Trumps beleid toch roet in het eten gooien.
  Vandaag te lezen op in RTL nieuws/msn.com: ‘DNB Baas, Brexit en Trump gaan inpact hebben’
  Tel daarbij op de Voedseltop; ”Voedsel is allesbehalve vanzelfsprekend” (bron Foodlog, zie msn.com)
  ”We” geven maar 10% van ons inkomen uit aan voedsel en dat moet veranderen, volgens het artikel.
  Goebels zou van deze propaganda een natte droom krijgen.

 15. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Tel daarbij op: ”Reddingsfonds van 20 miljard genoeg voor Italiaanse banken” Hoppa.
  Zal het echt genoeg zijn ? Hopelijk wel, er moeten immers ook nog miljoenen overblijven voor de dertiende maand plus de premies van de bankiers.(voor hun skills zeg maar)

 16. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Maar ook nog wat positief nieuws. Gelukkig gaat een nog te bouwen mega windmolenpark in de Noordzee miljarden opbrengen, en ”de voedselminister moet duurzaam goedkoper maken”
  En ‘Games maken de mens gelukkiger dan sociale media”
  Pew, gelukkig maar, ik schrok al van al die slechte berichten en ik ga nu dus lekker ontspannend een spelletje ‘Gears of War’ doen en daarna misschien ‘Carmageddon’,’Manhunt’ of misschien ‘Madworld’.

 17. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En GOW 3 (is nog VELE malen gewelddadiger dan GOW 2) check it out op: ”xgn.nl de 10 meest gewelddadige games.”

 18. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  WAARSCHUWING:niet geschikt voor kinderen. (kinderen kunnen er gewelddadig van worden zeggen ze.)
  https://www.youtube.com/watch?v=b0JSFi3dzTw

 19. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  nog even reagerend op een oude reactie van een jaar geleden dus.
  Nadat Santos Bonacci zogenaamd in de gevangenis had gezeten kwam ie opeens met de platte aarde BS. Want dat ie in de gevangenis heeft gezeten geloof ik ook niets van.
  Is volgens mij gewoon truthseekers-fairmongering, precies dezelfde pasmaaropmetdewaarheidzoeken angstzaai stategie waar ik die andere shill,en in mijn ogen oorlogsmisdadiger ‘Octogon Chatzefratz’ van verdenk.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten