Facebook gaat kunstmatige intelligentie inzetten om te beoordelen wat u mag lezen

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 2 maart 2017

kunstmatige-intelligentie-ai-artificial-intelligence-facebookWaar we eerder al berichten zagen dat Facebook bedrijven in gaat zetten om nieuws te controleren op echtheid, meldt het bedrijf inmiddels ook kunstmatige intelligentie in te gaan zetten. Deze bedrijven zijn dus voortaan degenen die bepalen wat waarheid is of niet. Stel dat zo’n bedrijf dus vindt dat de aanslagen van 911 geen inside job waren, maar daadwerkelijk een terreuraanslag uitgevoerd door Al Qaïda terroristen, dan wordt iedere website die daar iets anders over zegt, gecensureerd door Facebook. Dergelijke berichten worden dan dus als ‘nepnieuws’ beschouwd. Facebook staat hierin niet alleen. Ook Google bestraft bedrijven die in haar ogen ‘nepnieuws’ verspreiden door ze bijvoorbeeld hun advertentie-account af te pakken. Voor een website als deze zou dat bijvoorbeeld behoorlijk vervelend zijn, omdat van die kosten net de hostingkosten voldaan kunnen worden. Facebook schroeft de zaak nog een stukje verder op. Het bedrijf heeft namelijk aangekondigd kunstmatige intelligentie in te gaan zetten om alle content automatisch te gaan inspecteren.

Op de website van Facebook, kondigt Mark Zuckerberg het volgende aan [citaat]: Artificial intelligence can help provide a better approach. We are researching systems that can look at photos and videos to flag content our team should review. This is still very early in development, but we have started to have it look at some content, and it already generates about one-third of all reports to the team that reviews content for our community. Er bestaan dus computersystemen die alles wat er op Facebook gepost wordt, een labeltje geven. Dit labeltje zorgt ervoor dat de content gecheckt wordt door de genoemde “censuur” bedrijven. Facebook geeft er nog een interessant en goed verkooptintje aan door te vermelden dat deze technieken ook kunnen worden ingezet om mensen met zelfmoordneigingen te helpen (zie hier). Feitelijk is er sprake van de bouw aan een systeem dat meet wat uw emoties zijn en bepaalt wat uw perceptie van de wereld is. Dat moet je een beetje positief verpakken, dus het is allemaal bedoeld om goed voor u te zorgen. U wilt toch ook liever geen ‘nepnieuws’ ontvangen en het is toch zeer nobel dat Facebook mensen gaat helpen die zo erg last van depressie hebben, dat ze er een einde aan willen maken? Het is dus allemaal for your benefit en convenience.

Wist u dat Facebook (helemaal nu ze WhatsApp gekocht hebben) bijna alles van u weet? Wist u dat u zodra u een app van Facebook of WhatsApp op uw smartphone installeert, Facebook al uw beeld en geluid 24×7 kan opnemen en analyseren? U geeft ze daartoe de rechten bij het installeren van de app. Natuurlijk zult u denken dat het zo’n vaart niet zal lopen en dat die technieken er misschien wel zijn, maar dat ze “dat heus niet zomaar gebruiken of misbruiken”. Kijkt u dan nog eens deze Tegenlicht documentaire. De website techradar.com gaf april 2016 een korte impressie van wat uw smartphone op dat moment al kon meten en doorgaf aan bijvoorbeeld een bedrijf als Google. De meeste smartphones hebben stappentellers; de telefoon weet of hij op tafel ligt of in een broekzak of tas zit; de telefoon geeft de exacte positie en hoogte door (GPS). Kortom uw telefoon geeft uw exacte bewegingen door aan bedrijven als Google. Inmiddels hebben smartphones ook een irissccanner en de sensor die op een afstand van een meter uw hartslag kan meten, was al in 2010 ontwikkeld aan het Innovation Centre aan de Sussex universiteit.

Bedrijven als Google en Facebook zijn dus met de combinatie van al die ‘big data’ in staat om uw fysieke condities en daarmee uw emoties te meten. Dat lijkt allemaal onschuldig als het bijvoorbeeld ten doel heeft om te helpen voorkomen dat mensen zelfmoord willen plegen, maar in feite is het een heel eng gegeven. Combineren we al die informatie met bijvoorbeeld het feit dat bedrijven als Google samenwerken met steden als Amsterdam om het concept van de slimme stad uit te rollen, dan zien we welke richting het op gaat. Zo’n slimme stad combineert al die ‘big data’ met verschillende sensoren waarmee de stad vol geplaatst wordt. Dan moet u denken aan camera’s, geluidssensoren en andere snufjes die op basis van gezichtsherkenning, nummerplaat-herkenning e.d. precies weten wie zich waar bevindt. Door het combineren van deze gegevens met de gegevens van smartphones krijg je dus een exact beeld van iedere beweging van ieder individu in combinatie met de emotie of fysieke toestand van dat individu. Zo denken slimme steden bijvoorbeeld vroegtijdig relletjes e.d. te kunnen voorkomen. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar in feite is er sprake van een zeer geavanceerd digitaal Big Brother systeem.

Denkt u dat het allemaal zo’n vaart niet zal lopen met deze ontwikkelingen, dan is het nuttig om onderstaande Tegenlicht documentaire even tot u door te laten dringen. Combineer dat met het feit dat we steeds strakkere wetgeving en regulering zien vanuit overheden én combineer dat met de road map van overheden om contant geld af te gaan schaffen, dan naderen we een zeer enge situatie. Kunstmatige intelligentie gaat bepalen wat u aan nieuwsberichten voorgeschoteld krijgt; bedrijven als Facebook en Google kunnen uw reactie op berichten meten en zo steeds fijnmaziger sturen op datgene wat mensen wel of niet overtuigt. Dat biedt propaganda tools waar Joseph Goebbels van zou smullen.

Stel u bijvoorbeeld eens de situatie voor in de nabije toekomst, waarbij de overheid het gebruik van suiker wil ontmoedigen en het gebruik van aspartaam als zoetstof wil stimuleren. De media brengen dit wetsvoorstel en u leest dit in een (door de Facebook censuur bedrijven goedgekeurd) nieuwsbericht in de news feed. Overheden spreken met verzekeringsmaatschappijen af dat uw verzekeringspremie omhoog gaat als u nog suiker in plaats van aspartaam blijft consumeren. De overheid heeft inmiddels bepaald dat suikerconsumptie het risico op kanker verhoogt. Facebook en Google kunnen aan uw zoekgedrag zien dat u zelf onderzoek doet naar de gezondheidseffecten van aspartaam en u besluit dat u aspartaam eigenlijk helemaal niet wilt gebruiken, omdat het u juist schadelijker dan suiker lijkt te zijn. In de slimme stad waarbij alle informatie in het concept ‘the internet of things’ aan het internet hangt, gaat u naar de supermarkt. Omdat contant geld is afgeschaft, rekent u contactloos en dus automatisch uw boodschappen af middels de RFID chip in uw smartphone. Verzekeringsmaatschappijen kunnen vanaf 2018 als gevolg van de PSD2 regeling op uw bankrekening kijken en precies zien welke aanschaffen u doet. De verzekeringsmaatschappij stuurt u daarom een melding van een premieverhoging, omdat ze uit alle verzamelde gegevens heeft kunnen opmaken dat u 1x per maand een pak suiker koopt. Daarnaast heeft verzekeraar kunnen constateren (via de gegevens opgekocht uit de ‘big data’ van bedrijven als Facebook en Google) dat u geneigd bent oppositioneel gedrag te vertonen tegen plannen van de overheid. Dat bleek uit uw zoekgegevens en uit de gesprekken die u hierover gevoerd hebt. Dit zorgt nog eens voor een extra premieverhoging, omdat u mogelijk psychische behandeling nodig heeft voor een zich ontwikkelende oppositionele opstandige gedragsstoornis. De verhoogde premie wordt automatisch van uw rekening afgeschreven.

Bovenstaande is zomaar even een eenvoudige (ietwat kort door de bocht) situatieschets van iets wat binnen nu en enkele jaren een feit zou kunnen zijn. Waar het vooral om gaat, is dat u zich gaat realiseren dat al die digitalisering en kunstmatige intelligentie ogenschijnlijk alleen maar voor ontwikkeling en vooruitgang staan, maar in de realiteit aangewend kunnen worden voor de realisatie van een open digitale gevangenis. Daarover schreef ik ook al eens dit artikel. Het wordt dus misschien tijd dat we gaan beseffen dat staatscensuur op nieuws (via bedrijven als Facebook en Google) en het implementeren van kunstmatige intelligentie, ons een stap dichter richting die digitale gevangenis brengt. Het wordt daarom misschien tijd om ons te gaan realiseren dat de steeds verdere voortschrijding van technologie en het accepteren van meer en meer chips en sensoren om ons heen, een groot gevaar met zich mee brengt. Tot hoever gaat u daarin mee?

Bron linkvermeldingen: facebook.comprivacynieuws.nl, techradar.cominformatiebeveiliging.nl, wikipedia.orglivescience.com

Gedeeld 411

Tags: , , , , ,

About the Author ()

Comments (14)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Riffian schreef:

  Suikerberg filtert een berg kost een beetje 😀

  Voltaire: ‘To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.’

  http://www.zentralratdjuden.de/de/article/1596.html?sstr=laudatio
  https://www.henrymakow.com/2016/07/-merkel-with-her-masonic.html
  https://www.youtube.com/watch?v=XGJeXO0uTCY

 2. Averroes schreef:

  @Riffian, zeer interessant die links met name dit stuk:
  Lord Weidenfeld würdigte in seiner Laudatio die Kanzlerin für ihr couragiertes Auftreten gegen das iranische Atomprogramm

  Het sluit naadloos aan bij Trump (Drumpf) en dit document van ‘The Saban Center for Middle East Policy’
  https://www.brookings.edu/wp-content/uploads/2016/06/06_iran_strategy.pdf

 3. Averroes schreef:

  Facebook gaat ook in Nederland starten met het aanpakken van nepnieuws op het sociale netwerk. Om feiten te checken wordt samengewerkt met NU.nl en de Universiteit Leiden.

  Dat maakt het bedrijf donderdag bekend. Redacteuren van de mediapartners krijgen toegang tot een speciaal Facebook-dashboard waarin te zien is welke artikelen door gebruikers zijn aangemerkt als nepnieuws. Berichten die inderdaad feitelijk onjuist blijken te zijn kunnen vervolgens als zodanig worden aangemerkt.

  Zorgvuldiger

  Patrick Walker, hoofd Europese mediasamenwerkingen bij Facebook, zegt tegen NU.nl dat het sociale netwerk sinds eind 2016 zorgvuldiger kijkt naar de verspreiding van misleidende informatie. Sindsdien doet het bedrijf ook meer om te voorkomen dat spammers en verspreiders van nepnieuws nog geld kunnen verdienen aan advertenties. “We beseften dat we hier meer aan hadden kunnen doen en hebben dat werk geïntensiveerd.”

  NU.nl-hoofdredacteur Gert-Jaap Hoekman zegt dat feiten checken al een belangrijke bezigheid is van NU.nl. “Deze expertise zetten we graag in voor Facebook.”

  Wie wil zich prostitueren :D? De natte droom van iedere voormalige STASI en KGB agent
  http://www.nu.nl/internet/4506750/facebook-start-in-nederland-met-aanpak-nepnieuws.html#
  http://www.nu.nl/blog/4506441/vacature-samensteller-social-media-nunl-fulltime.html
  http://nieuwscheckers.nl/nieuwscheckers/ (Minerva Leiden)

 4. Camera schreef:

  In het artikel wordt IAmsterdam genoemd, ze weten exact waar en hoe snel iedereen zich voort beweegt.
  Voor een locatie/positie bepaling heb je ten opzichte van een zendmast immers uitsluitend de richting en de afstand nodig, daarvoor is slechts 1 Zendmast voldoende.
  Iamsterdam is en wordt de proeftuin, de magnetronhoofdstad van Nederland, allemaal stralende gezichten 🙂

  http://www.parool.nl/amsterdam/amsterdam-wil-proeftuin-worden-voor-5g~a4468282/
  en het worden er alleen mar meer en meer
  http://www.stralingswijzer.nl/tag/zendmasten-amsterdam

 5. Averroes schreef:

  2020 begrijp ik, tijdens het EK, word Amsterdam de draadloze hel op aarde. Voor mensen die niet begrijpen waarom er XXX in het logo van Amsterdam staan. Hier volgt een uitleg:

  X=24, 2+4 = 6 x 3 (666), de zombies komen eraan:
  https://www.youtube.com/watch?v=3mXQErrE7-c

 6. Averroes schreef:

  Voor degene die gebruikt van de Google (Alphabet) zoekmachine een nieuwe dieptepunt in de algo oorlog tegen de waarheid. Zoekopdrachten (bijv. YouTube) laten niet meer dezelfde resultaten zien als voorheen, dit heeft te maken met het feit dat het moederbedrijf Alphabet i.o.v Eric Schmidt een totale oorlog is begonnen tegen de waarheid aka ‘fake news’..met alle gevolgen van dien:

  https://www.youtube.com/watch?v=iVAxXHNO53g

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  mbt YouTube zoekopdrachten is het sinds lange tijd al duidelijk te merken dat er gestuurd wordt.
  Bij alles wat met complotten te maken heeft verschijnen rechts video’s van vooral disinformanten.
  Als je bijvoorbeeld zoekt op ‘fake moonlanding’ komt er een hele zwik flatearther en fake ISS videos, waardoor nagenoeg de hele ‘truther’gemeenschap van het padje af is.
  En bij ‘911 conspiracy’ of building 7 komen automatisch videos van 911 A&E (Architects and Engineers) 911 scholars, Bob Tuskin etc.
  Door de manipulatie’s van YouTube zijn onder andere CIA figuren als Jim Fetzer en Veterans Today groot geworden en zijn o.a ook psy-ops als Hampstead en Pizzagate geslaagd.
  Op zich kan het handig zijn als je weet hoe met deze manipulaties om te gaan.

 8. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En vergeet Jennifer Ann Green met haar satanic rituals niet.
  (Bij het gros van de ‘waarheidzoekers’ (maar de waarheid dus niet kunnen vinden) enkel bekend onder haar alias Arizona Wilder.
  Deze agente is ooit op David Icke afgestuurd om hem te hersenspoelen.
  Dus David Icke is onder mindcontrol, en waarschuwt de hele wereld tegen mindcontrol 😀
  Is dat niet triest?
  Check it out op ‘David Icke & Shapeshifting Part 1 of 3’ (en bekijk dus ook deel 2 en 3)
  Pizzagate overigens,is een vervolg op de Arizona Wilder psy-op en tussendoor nog even de ‘maak-de-katholieke-kerken-kapot-NWO-één wereldreligie-agenda’ zoals de Hampstead psy-op. Dit was een psy-op ,inclusief Mc Donalds hamburgers met daarin verwerkt het gehakt van misbruikte en vermoorde peuters. Vele duizenden waarheidszoekers trapten er in. De video met de -los van elkaar- bekentenissen van de kinderen dat ze alles hadden gelogen werd heel opmerkelijk juist weer niet zichtbaar gemaakt door YouTube en is zelfs niet meer te vinden. Dat is dus typisch YouTube.
  Waarheidszoekers die de bekentenissen destijds ontdekten hadden massaal last van cognitieve dissonantie.Zo effectief zijn dus de mindcontrol technieken waar YouTube een hand in heeft.

 9. Averroes schreef:

  @PORVH, ja klopt je wordt gestuurd in hun gecreëerde psy-ops om de waarheidszoeker te kunnen ridiculiseren en de waarheid te verdoezelen.

  Hampstead is een afleiding voor de pedo schandalen rondom de Engelse overheid en koningshuis. Mosterd na de maaltijd
  https://www.theguardian.com/uk-news/2016/dec/02/edward-heath-child-abuse-investigation-not-a-witch-hunt

  Pizzagate a diversion in het kader van de Clinton Foundation en haar banden met mensenhandelaren en pedofielen:
  http://www.zerohedge.com/news/2017-01-25/clinton-silsby-trafficking-scandal-and-how-media-attempted-ignorecover-it
  https://steemit.com/silsby/@psychanaut/laura-silsby-child-trafficking-in-haiti-with-ties-to-clinton-is-now-laura-galyer-working-at-alertsense-amber-alerts

  De beerput is heel diep en het stinkt gigantisch 🙁 . We hebben te maken met een internationaal netwerk die kinderen verhandeld en inzet als chantage middel. Zie Jeffrey Epstein (ook Abramoff) en zijn connecties met de Mossad.

 10. Averroes schreef:

  En de censuur op Amazon mbt Israhell/Holohoax

  https://www.youtube.com/watch?v=914DvVBm0dY

 11. Averroes schreef:

  De gebeden werden verhoord of beter de geldkraan dreigde dicht gedraaid te worden 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=I0J3yNY4jEM

 12. Averroes schreef:

  …En Shlomo hoe zit het met de ruim 60 miljoen Orthodox Christelijke doden op conto van de Joodse Bolsjevieken en de genocide op de Palestijnen (de echte Semieten), nee daar mogen we niet over praten.
  https://mysteryworshipers.wordpress.com/2013/02/16/sixty-six-million-christians-murdered-by-jewish-bolsheviks/

  Ik ben anti anti semiet, maar anti khazaar 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=CHYD83-sogE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten