Facebook, YouTube, Twitter en Microsoft gaan samenwerken in censuur

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 6 december 2016

facebook-news-feedDe Telegraaf kopt zojuist: ‘Internetreuzen samen tegen extremisme’. Als het nodig is om een politiestaat te implementeren, moet er altijd een probleem zijn, waardoor het volk vindt dat de staat (of in dit geval grote bedrijven) maatregelen moet treffen. In Frankrijk werden daarvoor een paar terroristische aanslagen gepleegd die, voor degenen die de moeite namen om het te onderzoeken, veel weg hadden van ‘vooropgezet’. De beste manier om een militaristische politiestaat te implementeren is het volk bang te maken via de dreiging van terreur. Die stoomtrein is al aardig op gang gekomen en in Frankrijk heerst al maanden de staat van beleg. Daar merk je natuurlijk weinig van als je bij de lokale bakker een croissant gaat halen of gaat shoppen in Parijs, maar dat op de meest strategische plekken uniformen met automatische wapens staan en dat mensen zonder weerwoord opgepakt kunnen worden, zijn de kenmerken die bij een staat van beleg horen. Dat komt erg goed uit als er een economische “hervorming” voor de deur staat. In Frankrijk zijn afgelopen jaar heel wat rellen geweest tegen de economische hervormingen. Dat alles is natuurlijk iets beter de kop in te drukken onder zo’n staat van beleg.

Het internet is een vrijplaats waar overheden nog te weinig ‘staat van beleg’ op hebben kunnen uitoefenen. Het was tot nu toe een grensoverschrijdend netwerk waarvan alle technologie de mogelijkheid al bood om censuur op uit te voeren, maar het wachten was nog even tot iedereen ‘verslaafd aan’ en ‘afhankelijk van’ was geworden aan Facebook en social media apps. Als je al je contacten via Facebook en WhatsApp onderhoudt wil je die kanalen niet meer kwijt. Nu iedereen in dat web zit, kun je gaan censureren; wetende dat mensen toch niet meer massaal over gaan stappen op een ander systeem; zelfs al toon je openlijk dat alles wat ze doen afgeluisterd en bekeken kan worden. En ook hier wordt ‘terreur’ of het ‘voorportaal van terreur’ als alibi gebruikt om het volk te betuttelen, onder de noemer van ‘bestrijding van extremisme’. De Telegraaf meldt [citaat]: Facebook, YouTube, Twitter en Microsoft gaan samenwerken in de strijd tegen extremisme. Ze bouwen een gezamenlijke database van hashes (digitale vingerafdrukken) van video’s en foto’s die vanwege de inhoud zijn verwijderd. Zo houden ze elkaar op de hoogte. De bedrijven bepalen zelf wat er in de database komt. Een filmpje dat op een site is verwijderd, wordt niet automatisch op andere plekken gewist. ,,We hopen dat de samenwerking leidt tot meer efficiency bij het bestrijden van terroristische content online”. Zolang dergelijke zaken plaatsvinden in combinatie met de woorden ‘terrorisme bestrijding’ of ‘extremisme bestrijding’ accepteert de massa het zonder tegenstribbelen. Slecht nieuws in een mooie verpakking.

facebook-enquete

Langzamerhand sluit het web zich. Uw beeld van de realiteit of uw “waarheid” wordt u straks steeds meer van bovenaf gedicteerd. Hoewel perceptiemanagement tot de opkomst van het internet volledig in handen was van de mainstream media als kranten, radio en tv, heeft het internet roet in het eten gegooid. U bent sites als deze gaan vinden. Die vertellen u een andere kant van het verhaal. U hebt kritisch leren nadenken. Dat werd even getolereerd, zodat u verslaafd kon worden aan al die handige verbindende social media, maar nu u in dat web zit moet er weer grip op uw waarheidsbeleving terug gewonnen worden. U bent te veel zaken gaan onderzoeken en bekijken die u maar beter klakkeloos uit het nieuws over had kunnen nemen. Nieuwsuur waarschuwde afgelopen september nog dat u geen nieuws op social media moet lezen (zie hier). De verkiezingsstrijd in de VS en de overwinning van Donald Trump wordt nu in de VS en ook in Europa aangegrepen om te stellen dat zogenaamd ‘fake news’ u beïnvloed heeft. Facebook waarschuwde al voor nieuwsitems als artikelen van Martin Vrijland, maar is nu ook een enquête gestart om te peilen of u nog wel dit nieuws wilt lezen. Krijgt de beheerder van de pagina ook de resultaten van de enquête te zien? Wordt getoond wie de vraag allemaal beantwoord hebben? Nee, natuurlijk niet. Wordt de pagina bij niemand meer getoond als in de enquête uitslag ‘helemaal niet’ wint. Je wordt op een slimme manier naar de achtergrond gedrukt. Dit is het voorstadium voor het inperken voor de vrijheid van meningsuiting. Als video’s en foto’s ook verwijderd gaan worden omdat Facebook en Google vinden dat de inhoud ‘extremistisch’ is, noemen we dat censuur. Wie bepaalt immers de spelregels?

In mijn artikel van gisteren liet ik al zien hoe een schandaal dat ontstond rond Hillary Clinton en haar campagneleider John Podesta, na de gepubliceerde emails via Wikileaks, gebruikt wordt om de waarschuwing ‘fake news’ in de toekomst te kunnen gaan implementeren. Feitelijk komt het er op neer dat u uw eigen waarheid steeds minder mag bepalen. De meeste vissen merken pas dat ze in een fuik zwemmen als het net te smal is geworden om zich om te keren. De tegenwerking tegen onafhankelijke schrijvers is al erg groot. Zo zijn er tientallen pagina’s die Martin Vrijland zwart maken. Internationaal zien we nu ook initiatieven als www.propornot.com waarop iedere site met een afwijkende mening van de mainstream gedachte, een negatief keurmerk krijgt. Als u wilt dat u een andere kijk op het nieuws en als u wilt dat kritische analyses voort kunnen blijven bestaan, dan kunt u nu helpen de krachten te bundelen. U heeft nu nog de mogelijkheid om er iets aan te doen. Dat kan door artikelen van deze site actief te delen, zodat ze toch gelezen worden (ook als Facebook ze straks niet meer in de ‘news feed’ laat zien). Deel dus een artikel als u het gelezen hebt. Het helpt daarnaast heel erg om lid te worden van deze site, zodat meer financiële ruimte ontstaat om website-plugins draaiende te krijgen die een nieuwsbrief mogelijk maken. Maar ook is uw lidmaatschap noodzakelijk voor simpelweg kosten van de website en levensonderhoud. De vrijheid van meningsuiting mag niet alleen ogenschijnlijk verdedigd worden door een agent provocateur als Geert Wilders die roeptoetert dat hij minder Marokkanen wil. Het gaat hier om de échte vrijheid van meningsuiting. Steun nu en word lid.

Graag wil ik van alle Facebook volgers horen of u mijn artikelen nog in uw news feed ziet verschijnen. U kunt dat aangeven in onderstaande enquête:

Gedeeld 105

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (23)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Averroes schreef:

  SMART technology is een gevaar en een trojaans paard, bedrijven zoals IBM, Siemens etc. promoten het met woorden als ‘cyber security’, ‘sustainable’ denk aan Agenda 2030/Horizon 2020 enz.
  http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/horizon-2020

  Google (Alphabet/YT), Facebook, Twitter, Microsoft, Apple bekennen steeds meer kleur en laten hun daadwerkelijke veren zien. Het zijn ‘front companies’ voor de intelligence community allen niet geheel toevallig gevestigd in Sillicon Valley vaak in de buurt van CIA kantoren.
  https://www.quora.com/Is-it-true-that-the-first-Apple-computer-sold-was-for-666-66

  http:// http://www.nu.nl/internet/4296332/frankrijk-eist-excessieve-dataverzameling-windows-10-stopt.html

  http:// http://www.nu.nl/internet/4361357/google-opent-groot-datacenter-in-eemshaven.html

  De Patriot Act heeft het alleen maar makkelijker gemaakt om (meta)data te verzamelen en NSA is hard bezig via SkyNet met het verzamelen. Volgende stap is het aanwenden van data en het implenteren van systeem om patronen te herkennen zgn. algoritmes.
  1+1, het is dus niet zo moeilijk om in te zien dat degene die de data, wat informatie is geworden (intel), in handen hebben dit op een bepaalde manier gaan gebruiken. En dat is niet om een utopia paradijs op aarde te creeëren kan ik je vertellen.

  repeat after me, yes ICANN. We zijn allen goyim voor deze psychopaten:
  https://www.youtube.com/watch?v=bmWR9X1uJeU

 2. ZalmInBlik schreef:

  grappig dat je dit aansnijdt net een aparte video van IBM opgeduikelt. Step up to the Cognitive Era with Watson for Cyber Security. Cognitie is het vermogen tot kennisverwerving door waarneming en het verwerken van de daarmee opgedane informatie door het denken. Maar als dat al voor je door Watson word gepresenteerd dan hoeft dat natuurlijk niet ‘de waarheid’ te zijn:
  https://www.youtube.com/watch?v=mnKq9l4Sjro

 3. Averroes schreef:

  Het gaat om centralisatie dmv overnames en let op termen zoals ‘Big Data’. LinkedIn (google) en/of microsoft één pot nat. Dit soort berichtgevingen zijn voor de bühne om schijn van diversiteit op te wekken: http://www.nu.nl/tag/big%20data

 4. Martin Vrijland schreef:

  Als Frans Timmermans zich ermee gaat bemoeien weet je dat het einde van het vrije woord nadert

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27194269/___Algoritmes_gevaar_democratie___.html

 5. Averroes schreef:

  Idd heb het gelezen en wat ze zeggen is vaak precies het tegenovergestelde. Zodra ze gaan strooien met loze kreten zoals democratie vrijheid, het vrije woord..dan beginnen de poorten te sluiten:
  “Hij verwees daarmee naar de Amerikaanse verkiezingscampagne waar de waarheid en feiten niet langer heilig waren en de verspreiding van nepnieuws een grote vlucht nam.

  Een oplossing is onderwijs, stelde Timmermans. Jongeren moeten op school kritisch leren denken. “We moeten ons niet opsluiten in onze eigen meningen.”

  Je kan zeggen wat je wil van de PvdA politici ze streven wel een gezamenlijke doel na..eendracht maakt macht. Onderwijs = indoctrinatie
  https://www.nrc.nl/nieuws/2015/02/12/onderwijs-voor-3-jarigen-onzin-want-peuters-lere-1468638-a382692

  Maastricht symbolische plek om je plannen te verkondigen..machts dronken:
  https://www.youtube.com/watch?v=1fASN9oYGdw

 6. ZalmInBlik schreef:

  Heb net het volgende nieuwsbericht gelezen over Google (Chrome) en volgens mij heeft dat gevolgen voor websites die geen certificaat hebben. Die gaan denk ik geboycot worden:

  “Pagina’s die niet zijn voorzien van de https-verbinding zullen gelabeld worden als onveilig in de adresbalk van de browser.
  Voorbode

  Google geeft aan dat dit een voorbode is. Uiteindelijk moeten alle reguliere http-pagina’s overgaan op https. Pagina’s die dat niet doen, worden dan eveneens als onveilig bestempeld.”
  http://www.nu.nl/internet/4363138/nieuwe-versie-chrome-browser-waarschuwt-duidelijker-onveilige-webshops.html

  CAcert.org gaat volgens mij over de certificaten
  http://www.cacert.org/

 7. Riffian schreef:

  BREAKING: Google and Bertelsmann launch mobile digital skills initiatives with Udacity – 10,000 Android scholarships available for EU developers

  The great thing about the web is that it enables anyone – from anywhere, of any age, and any skillset – to start a new business, grow an existing one, become an entrepreneur, a developer or a content creator or hone a new skill. From Berlin to Birmingham we’ve met people across Europe who are doing just that – developing the digital know-how needed to achieve their dreams.

  https://blog.google/topics/google-europe/google-bertelsmann-udacity-digital-skills-android-scholarships/
  Het is precies zoals Averroes aangaf, Bertelsmann A.G. (RTL) en Google slaan de handen ineen.
  Ze beginnen initiatieven om nieuwsstromen te controleren.

 8. Riffian schreef:

  Project Shield
  Nog een vage initiatief van Google om hun ‘fake’ nieuwslandschap te beschermen
  https://projectshield.withgoogle.com/public/

 9. ZalmInBlik schreef:

  Nog een interessante artikel dat bewijst dat de googles, facebooks, microsfts en twitters van deze wereld niet meer dan ‘gatekeepers’ zijn gerciht tegen het vrije woord verpakt in ‘progressieve’ technologie. En de huidige stand van zaken in europa en in Nederland in het bijzonder beginnen mij aardig de keel uit te komen. Het besef dat we steeds meer vrijheden aan het inleveren zijn en dat de volgende generatie zodanig gebrainfuckt is in hersenspoelfabrieken die we scholen plachten te noemen, schetst een vrij somber toekomstbeeld. Als Nederland zich in de komende twee jaren niet losweekt van dit monster genaamd de EU dan ben ik met mijn gezin vertrokken:

  Google, Facebook, Microsoft, and Twitter Become the Gatekeepers

  The danger is clear. The players are known. Ignorance of the facts will end in dire repressions of freedom and heightened crisis. I contribute to a dozen or more of the independent media sites already targeted. Sputnik, RT, NEO, Global Research, and some others feature my analysis or reports, and I am not nearly alone. Those of us with some prowess on Facebook and the other social media networks will also become targets, I have no doubt. For my part, I am not so concerned. I helped in a meaningful way to evangelize and to develop much of the social and tech landscape you see. I am horrified for the greater implications of these moves though. Facebook’s stockholders, Microsoft’s, Twitter’s, should weigh carefully the audience here. I want to end this report on a meaningful note. So here is my best plea for you to understand the lie before you.

  Facebook, Microsoft, Twitter, and YouTube are pretending, and here is the perfect evidence. While these social corporations contend the coming moves against “extremism” are based in altruism and correctness, the truth is revealed in their past actions. The best example I can give is the case of one Nedā Āghā-Soltān. Some will recall the outrage over a YouTube video showing a young Iranian woman dying in front of the camera. Shot by a sniper, the beautiful young philosophy student bled to death before our eyes. The video depicted death in its horrific finality, injustice in its banal cruelty, and more importantly the indecency the Internet has come to represent. For my part the nightmarish and soul darkening vision of life draining from this woman troubled my sleep. Make no mistake, I have seen death many times before, but never catalogued so intrusively. In the end, despite a fairly vast outcry to remove the video, Google refused. The political aspects of Neda’s death took over, the viral nature of the death on Twitter and YouTube was actually promoted, for many robbing her of her last moments was a sin. Now few raise a voice at even the most horrific scenes, and this was by design.

  We are desensitized to nearly everything now. Few even know what to believe, so most believe whatever is shown them, at least on some passive level. The life draining from a young student, a man holding his child, the baby’s skull blown apart – it’s just one more dead child – heaped onto a mountain of dead children in far off places. Gaza running red with blood, the Donbass children riddled with shrapnel, dethroned leaders hung, make believe villains with bayonets stabbed into their rectums in Libya, laughing hyena presidential candidates bragging about murdering – and right now the Silicon Valley stock market is going to protect us? No, my friends, the gatekeepers are shutting down democracy, or at least trying to. When the purpose serves them, the next step will finally stun the world into recognition. I only hope we can stop them before.
  http://journal-neo.org/2016/12/08/google-facebook-microsoft-and-twitter-become-the-gatekeepers/

 10. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Leuk feestje.
  Ik plaats hem nu nog maar even voordat YouTube beelden van leuke feestjes gaat censureren. Wij-het pleps- willen toch ook graag weten welke leuke feestjes er voor – en door de stink elite worden gehouden?
  https://www.youtube.com/watch?v=iShxiNuV65U

 11. Riffian schreef:

  Dit verklaart waarom bepaalde zoekopdrachten in een andere volgorde komen te staan of zelfs uit de resultaten verdwijnen:

  “Google-topman Sunar Pichai zei in november dat hij de verspreiding van nepnieuws wil tegengaan. Dat deed hij na de Amerikaanse verkiezingen, die volgens critici mogelijk mede zijn beïnvloed door de grote verspreiding van nepnieuws via onder meer Google en Facebook.”
  http://www.nu.nl/internet/4363871/wijziging-google-zoekalgoritme-zorgt-verspreiding-nepnieuws.html

 12. Riffian schreef:

  Nog een bericht en de rol van Alpahbet Inc. (Google):

  On November 30, one week after the Washington Post launched its witch hunt against “Russian propaganda fake news”, with 390 votes for, the House quietly passed “H.R. 6393, Intelligence Authorization Act for Fiscal Year 2017”, sponsored by California Republican Devin Nunes (whose third largest donor in 2016 is Google parent Alphabet, Inc).
  http://www.zerohedge.com/news/2016-12-02/house-quietly-passes-bill-targeting-russian-propaganda-websites

 13. Averroes schreef:

  @Riffian, heb het gelezen..de dertiende stam wordt ook wispelturig:
  “Eeder deze week verwijderde Google antisemitistische suggesties uit zijn zoekmachine. Autocomplete gaf onder meer de suggestie “are jews evil?” (zijn Joden kwaadaardig?) bij het intypen van de woorden ‘are’ en ‘jews’. De eerste vijf resultaten waren artikelen waarin wordt uitgelegd waarom Joden kwaadaardig zijn.”

  Volgens mij een bewijs dat de algoritme uitstekend werkt..ach ja:
  “To learn who rules over you, simply find out who you are not allowed to criticize.—Voltaire”

  https://www.youtube.com/watch?v=vAj6cXHrWdQ

 14. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”Het woord van het jaar 2016” zal volgens meneer Van Dale niet worden; Nepnieuwsisme
  ”Nepnieuwsisme” staat niet op de nominatie.
  Dus wat het woord van het jaar 2016 ook wordt, het zal niet ‘nepnieuwsisme’ worden.
  Van Dale bepaalt uit welke woorden mag worden gekozen. Ik noem er een paar.

  Op woordvanhetjaar.vandale.nl kunt u de woorden aanklikken om te zien wat het-voor u waarschijnlijk- onbekende woord, omdat u het woord nog nooit heeft gehoord in 2016, betekent.
  Trumpisme = een gevaar
  Pokémonterreur = een gevaar
  Thuisterrorist = een gevaar
  Apptivisme = een gevaar
  Mediaweigeraar = een gevaar
  Digibetisas = een gevaar
  Treitervlogger = een gevaar
  Deug-BN-er = GÉÉN gevaar, zoals het woord ‘DEUG’ al doet vermoeden.
  Gezondheidsvaardigheid = gevaarlijk indien u deze vaardigheid mist.
  Loedermoeder = een gevaar
  Sluipvlees = een gevaar
  Kruimel-zzp-er = een gevaar
  Pietenpact = een gevaar
  Kwakkelbank = GÉÉN gevaar,dit is een geldbank die het in tegenstelling tot alle zeer goedlopende banken het eventjes gewoon niet zo geweldig doet.
  Smartphonista = is GÉÉN gevaar, zoals het woord ‘smart’ al doet vermoeden.
  Brexodus = een gevaar

 15. Riffian schreef:

  Volgens mij was ie nog dronken toen hij aan deze speech begon:

  “Those who believe that it is time to divide, dismember and divide the EU into national divisions are completely wrong,”

  “We will not exist as a single country without the European Union.”

  https://www.youtube.com/watch?v=bg-hdRoeXNo

 16. Riffian schreef:

  De commentaren onder de video:

  HdV3 dagen geleden
  who is that ‘Tweety’ he keeps talking about?

  someone
  someone3 dagen geleden
  Heil Juncker ! Führer of the EU Kleptocrats !

  Zolee Little
  Zolee Little4 dagen geleden
  Fuck You Juncker !
  Idiot drunk monkey & Merkel’s puppet.

 17. Riffian schreef:

  Maak je zorgen het komt niet goed, het is ze gelukt bij Facebook:

  Facebook controleert voortaan feiten in gedeelde nieuwsberichten

  Facebook kondigt het besluit aan op zijn eigen blog.

  De websites die gaan helpen bij het controleren van de feiten zijn Snopes, Politifact, ABC News en FactCheck.org. Later zullen er nog meer websites bijkomen.

  Samen met deze organisaties zal Facebook snel nepnieuws proberen te ontdekken. Ook zullen gebruikers aangemoedigd worden dit nieuws niet te delen met hun vriendenkring.
  http://www.nu.nl/internet/4366292/facebook-controleert-voortaan-feiten-in-gedeelde-nieuwsberichten.html

 18. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Waarschuwing.
  Eerder verwees ik naar RFB (Richie From Boston) inzake pizzagate, en verkondigde dat hij integer zou zijn.
  Inmiddels heb ik wat meer video’s van hem bekeken en ik neem mijn woorden terug.
  RVB is een disinfo agent. Opgepast dus.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten