Heeft het Nederlandse en Britse opium(heroïne)monopolie zich verlegd richting de NAVO?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 22 maart 2017

opium-heroïneIn mijn artikel over de drugshandel van de Oranje’s tijdens en na het VOC tijdperk werd al duidelijk dat de opiumhandel (heroïne is een opium extract) tot het begin van de vorige eeuw door Nederland gedomineerd werd. De Britten waren overigens ook sterk in deze handel. Kijken we naar de huidige tijd, dan lijkt heroïne nog steeds een belangrijke bron van inkomsten te zijn. Het is alleen allemaal wat meer in mistigheid gehuld geraakt. Het heeft er alle schijn van dat de VS de dominante positie in deze handel overgenomen heeft, maar dat zij haar NAVO partners daarin erg nodig heeft. Ook lijken de oorlogen die we de afgelopen jaren hebben gezien belangrijker te zijn geweest voor deze opium/heroïne-handel, dan we wellicht hebben durven vermoeden. Zo is er na de aanslagen op 911 een war on terror gestart, maar ondanks dat de vermeende kapers van de vliegtuigen uit Saoedi Arabië kwamen (15 Saoedi’s, 2 uit de Verenigde Arabische Emiraten, 1 uit Egypte en 1 uit Libanon), is er nooit een inval gedaan in Saoedi Arabië. Daarentegen richtte de ‘war on terror’ zich in volle kracht tegen Afghanistan. Wat moesten de Westerse troepen daar? Onderstaande grafiek geeft misschien een beetje opheldering.

afghaanse-opiumteelt

Leest u in dit artikel op Globalreseach.ca hoe belangrijk Afghanistan blijkbaar was voor een monopolie in de opium/heroïne handel. Waar we zagen dat de VOC feitelijk de grondlegger was van de methode van het verslaafd maken van hele volksstammen aan de opium, lijkt deze handel nu grotendeels in handen te zijn van de CIA. En wie denkt aan de CIA denkt waarschijnlijk meteen aan alle oorlogen die we de afgelopen decennia hebben gezien, waarbinnen Nederland in de NAVO natuurlijk een prominente rol heeft gespeeld.

De VOC en de Oranje’s haalden in hun Indische koloniën steeds hetzelfde trucje uit. De arme bevolking werd geronseld en verslaafd gemaakt aan de heroïne. Om hun verslaving te kunnen bekostigen bouwden ze een schuld op bij de werkgever, die hen gretig voorzag van het verslavende middel. Hierdoor bleven de koelies afhankelijk van hun werk en afhankelijk van hun drugs. Meestal verdienden ze te weinig voor hun levensonderhoud en ging het grootste deel van hun salaris op aan drugs (die natuurlijk gekocht werd bij diezelfde werkgever). De Nederlandse Cocaïne Fabriek (NCF) zette begin vorige eeuw de drugshandel voort in navolging van de Nederlandse Handels Maatschappij (NHM), wat weer de opvolger was van de VOC. De Oranje’s hadden hierin een prominente rol, net als de ABN bank (nu ABN-Amro). De drugs daar geproduceerd werd gretig geleverd aan soldaten in de beide wereldoorlogen. Ook Hitler’s soldaten werden voorzien.

Onderstaande grafiek, afkomstig van de website Bloomberg.com, toont de belangrijkste doorvoerroutes van heroïne richting Europa. Daarin zien we hoe de heroïne via een paar belangrijke routes richting Nederland en België stroomt. Natuurlijk mag zo’n mainstream website niet helemaal het achterste van haar tong laten zien, want nergens op de site wordt getoond hoe de heroïne vanuit Afghanistan naar de VS komt. Dit terwijl de hoeveelheid verbouwde opium in Afghanistan volgens bovenstaande tabel bijna 3000% gestegen is sinds 2001. Duidelijk is in ieder geval dat Nederland en België een spil in het web vormen. Alle route-pijltjes op de kaart komen daar immers uit. Zitten de Oranje’s misschien nog steeds zwaar in die opiumhandel? Zijn de haven van Rotterdam, luchthaven Schiphol en de haven van Antwerpen misschien de belangrijke transit-punten?

drug-trafficking-routes-opium-heroine

De huidige spanning met Turkije lijkt niet echt gunstig voor de heroïne handel. Turkije lijkt tot nu toe een belangrijke rol gespeeld te hebben in de doorvoer van heroïne. De Balkan-route van de heroïne verloopt voornamelijk door Turkije en dan via Servië en Kroatië. Het is handig dat de NAVO alliantie de grip op die Balkan-route heeft gekregen via de Joegoslavië-oorlog in de jaren negentig. Daar werd samengewerkt met Kroatische neonazi groeperingen om de tot dan toe in vrede met elkaar levende bevolking tegen elkaar op te hitsen en het land onder Europees-Amerikaanse bewind te brengen.

Turkije is dus een belangrijk doorvoerland voor de heroïne. Dat was nog handig toen Turkije een rustige en onderdanige NAVO-partner was. Nu lijkt Turkije te moeten groeien in macht en zet het de westerse opium-partners onder druk door de doorvoer droog te leggen. Erdogan beweert dat de “smokkel” in handen is van terreurgroepen als PKK en DHKP-C en dus gooit hij de deur op slot. Daardoor zou meer en meer transport via zee verlopen, zo zou blijken uit een recente grote vangst in de haven van Antwerpen. Logischer lijkt het dat Erdogan het opium-monopolie van de NAVO-alliantie mag proberen te breken en naar zich toe zal trekken. In die zin kan hij met opium iets vergelijkbaars doen als met de vluchtelingenstroom uit Syrië. In het geval van de vluchtelingen kan hij dreigen met het openzetten van de kraan; in het geval van opium met het dichtgooien van de kraan. Deze opiumkraan, die waarschijnlijk (net als in het VOC-tijdperk) nog steeds een belangrijke inkomstenbron vormt voor de oorlogsmachine, is dus misschien wel een belangrijk middel om de NAVO-dominantie (die NAVO waar Turkije nu officieel nog lid van is, maar dat zal vermoedelijk niet lang meer duren) te ondermijnen.

mabel-wisse-smitDat Nederland verdachte is aangaande de drugssmokkel via de Balkan-route zou af te lezen kunnen zijn aan de relaties die we hebben gezien van met name 1 persoon binnen de koninklijke kringen. Mabel Wisse Smit (de weduwe van de “verongelukte” prins Friso) had eind jaren ’80 een relatie met drugsbaron Klaas Bruinsma. Ook werkte Mabel voor George Soros, de bekende (regime change) filantroop. Tijdens de Joegoslavië oorlog zou Mabel Wisse Smit gewerkt hebben voor een vanuit Amerika betaalde ‘denktank’: de Internationale Crisis Groep (ICG), een machtige lobbyorganisatie. In die tijd zou Mabel vanuit haar ‘liefdadigheidswerk’ betrokken zijn geweest bij de zeer lucratieve wapenhandel naar voormalig Joegoslavië. Haar naam circuleert op het internet tezamen met twee wapenhandelaren voor Bosnië; Mohammed Sacirbey en CIA-agent Abdullah Bin Laden (herkent u die achternaam?). De relatie met Klaas Bruinsma riekt naar drugshandel en de vermeende wapenhandel in de Joegoslavië oorlog is interessant als we dat beschouwen in het licht van de opium-routes. Was dat misschien de reden dat Nederland zo’n belangrijke rol had in de VN operatie in Srebrenica? Dat blijft natuurlijk koffiedik kijken, maar je zou kunnen zeggen dat er een luchtje aan zit.

Opmerkelijk in dit lijntje richting Mabel Wisse Smit is dat “vriendje” Klaas Bruinsma in 1991 werd doodgeschoten. Volgens de officiële bronnen zou Bruinsma door Martin Hoogland doodgeschoten zijn. Hoogland heeft de moord op Bruinsma altijd ontkend en werd voornamelijk veroordeeld op basis van een verklaring van kroongetuige Steve Brown. Volgens misdaadjournalist Bas van Hout zou Bruinsma echter zijn doodgeschoten door Branko Marianovic, die zou hebben gehandeld uit wraak, omdat Bruinsma zijn broer Alexander Marianovic zou hebben vermoord. Branko Marianovic zou hebben gehandeld uit ‘Servische bloedwraak’ voor de dood op zijn broer. Je zou je af kunnen vragen of Klaas Bruinsma misschien een voor Nederland belangrijk rol vervulde in de drugshandel. Was Bruinsma misschien de handelaar in de jaren ’80/’90 die de rol vervulde die daarvoor nog door het VOC, de NHM (Nederlandse Handels Maatschappij) en de NCF (Nederlandse Cocaïne Fabriek) ingevuld werd? Heeft Servië misschien geprobeerd met de moord op Bruinsma de Nederlandse monopolie over de handelsroute via Joegoslavië (de Balkan-route) te breken? Bruinsma droeg immers de titel van Nederlands drugsbaron en werd beschouwd als de ‘vader’ van de Nederlandse drugshandel. Het is in ieder geval een duistere ondoorzichtige wereld en de link met Mabel Wisse Smit (die zich in het huis van Oranje nestelde) is daarin op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Een ding is duidelijk: De opiumhandel is nog zeer levendig en draagt waarschijnlijk nog voor een belangrijk deel bij aan het in toom houden van hele volksstammen. Leuke bijkomstigheid daarin is dat het vermoedelijk nog net zoveel doekoes bijdraagt aan de imperialistische oorlogsvloot als dat dit deed in het VOC tijdperk. Het lijkt er sterk op dat de handel een belangrijk onderdeel vormt van de NAVO-inspanningen, gezien de opiumteelt, in Afghanistan. Niets is wat het lijkt. Ach, wie zal het deren?

Bron linkvermeldingen: opiophilia.blogspot.nl, globalresearch.ca, bloomberg.combalkaninsight.com, dejongeturken.com, wikipedia.orgnl.wiktionary.org, rt.com

Gedeeld 73

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Notis schreef:

  @Martin weer haarscherp artikel.

  ook hier weer : “Follow the money”

  Het hele geldsysteem moet op de schop.
  Geld is niet alleen ruilmiddel maar het equivalent van arbeid.
  Dit laatste “arbeid” dient legaal, moreel en constructief te worden gedefinieerd en gecontroleerd.
  En juist laatste 2 zaken daar gaat het om: controleren van wat iemand doet en definieren of het constructief bijdraagt tot a) de vrijheid b) het welzijn en c) indifferent danwel positief voor de Aarde, de natuur, het milieu.

  Geld wordt nu gewoon bijgedrukt (de hele grote jongens van de Nillenbergerknijpersklup niet eens , maar daar boven (lees: subversief beneden in moraal) schrijven het gewoon bij op hun bankaccount en de rest de billenknijpers van de Billenberggroep moet er voor ‘sappelen’ d.w.z. zogenaamd werken, danwel frauderen, de rest daaronder de onderwereld moet het gewoon jatten met drugshandel, diefstal, inbraak en wat al niet.

  En dan nog niet te vergeten de middenstanders en het gewone volk moet het hebben van wat gerommel op Marktplaats, in het cafe 6 borrels i.p.v. 4 rekenen en op de markt gooien ze wel een paar rotte bananen of oudbakken vissen in je (boodschappen)tasje.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Mee eens, maar in de jaren ’80/’90 was dat ongebreideld aanzetten van de gelddrukpers nog iets minder regel dan nu en was zo’n lucratieve snabbel waarschijnlijk toch nog wel een erg interessante optie. Bovendien heeft opium (naast religie) toch wel erg verdovend werking.

 3. Averroes schreef:

  Nog een interessante invalshoek vanuit het perspectief van Turkije en haar opkomst als strategische speler in het Midden Oosten. De zwarte ontraceerbare geldstromen, illegale oliehandel en opium hebben zeker een rol gespeeld bij de financiering van dit soort geo politieke projecten:

  Background

  Turkey saw its opening after 9/11. The Bush administration, partnering with oil barons like Tillerson at Exxon, now Secretary of State under Trump, if you can believe it, sought to not just control Middle East oil but steal billions in oil and, combined with their newfound heroin franchise in Afghanistan and $3 trillion stolen from the US Department of Defense, to finance a “new world order.”

  While the Bush amateurs stumbled around, getting advice from Israel’s Netanyahu, who played them like a “cheap fiddle,” Turkey moved in. Turkey made billions on their cut from stolen Kirkuk oil from Iraq and billions more on Afghan opium as well. Turkey had always been the heroin processing center of the world. Afghanistan took that over for a while, though Turkey had grown fat in the interim processing CIA opium from Afghanistan. Now Turkey is back in the saddle, while heroin processors in Afghanistan are being dismembered, a failed CIA franchise, now back home in Turkey.

  This money and power brought Turkey to the forefront, their membership in NATO gave them position, their denial of membership in the EU made them resentful and made them want revenge.

  Turkey had long been allied with Israel, enjoying Israel’s military technology and a common interest that dated back to as early as 1376, when Jews fled Hungary long prior to the Turks taking Constantinople.

  Ottoman Turkey was always run by Jews and was important to the survival of the Jewish people. That friendship continues covertly as does the Israeli partnership with Saudi Arabia, but no longer tied to survival for the Jewish people but rather to promote chaos, support terrorism and, above all, destroy Russia.

  Where Bolshevik Russia was a home to Jews, despite Western propaganda to the contrary, the new Russia is a strongly Christian state and though Jews are not persecuted, the Christian religion is the official religion of Russia and is promoted by the state and its leaders. Above all, President Putin is a devout Christian.

  Thus, we have Turkey now active in Kosovo, training their newly “NATO authorized” standing army, Turkey is in Macedonia, practically running that nation as well and using it to destabilize Greece and Turkey is in Ukraine, working with ultra-nationalists, planning war on Crimea and Donbass.

  Turkey is also busy in the French and Dutch elections, funding ultra-nationalists or “populists” there while preparing to unleash a new mass exodus of refugees.

  All the while carefully orchestrated terror attacks go on and we can only guess who is behind those, attacks at shopping malls, school shootings, suicide bombings, the telltale story of Saudi Wahhbists beliefs and their participation in Turkey’s move into Europe.
  https://journal-neo.org/2017/03/18/what-you-can-t-be-told-turkey-and-the-deep-state/

 4. Averroes schreef:

  De zwarte adel is oa het Huis van Oranje Nassau:

  The “Black Nobility” are/were the oligarchic families of Venice and Genoa, Italy, who in the 12th century held the privileged trading rights (monopolies). The first of three crusades, from 1063 to 1123, established the power of the Venetian Black Nobility and solidified the power of the wealthy ruling class.

  The “Black Nobility” are/were the oligarchic families of Venice and Genoa, Italy, who in the 12th century held the privileged trading rights (monopolies). The first of three crusades, from 1063 to 1123, established the power of the Venetian Black Nobility and solidified the power of the wealthy ruling class.

  The Black Nobility earned its title through dirty tricks, so when the population revolted against the monopolies in government, as anywhere else (aren’t we), the leaders of the uprising were quickly seized and brutally hanged. The Black Nobility uses secret assassinations, murder, blackmail, the bankrupting of opposing citizens or companies, kidnapping, rape and so on… hence their name.

  Who are these families today?

  Well, the most important ones are:

  House of Bernadotte, Sweden

  House of Bourbon, France

  House of Braganza, Portugal

  House of Grimaldi, Monaco

  House of Guelph, Britain (the most important one)

  House of Habsburg, Austria

  House of Hanover, Germany (the second most important one)

  House of Hohenzollern, Germany

  House of Karadjordjevic, Yugoslavia (former)

  House of Liechtenstein, Liechtenstein

  House of Nassau, Luxembourg

  House of Oldenburg, Denmark

  House of Orange, Netherlands 😉

  House of Savoy, Italy

  House of Wettin, Belgium

  House of Wittelsbach, Germany

  House of Württemberg, Germany

  House of Zogu, Albania

  all the families you will find on the Windsor family tree
  http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_blacknobil02.htm
  https://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_blacknobil05.htm

  https://www.youtube.com/watch?v=AqebQO-6Gek

 5. Averroes schreef:

  Aansluitend hebben we hier ook de fiat valuta (decree = government by fiat) aan te danken en dus de huidige schuldenberg. De bank van Amsterdam (XXX) was een vroege voorloper van het zgn. fractioneel bankieren oftewel Ponzifraude 😀 :

  The Bank of Amsterdam gave credit for deposits of gold and silver worth about 5 percent less than their mint price. It granted the depositor a receipt, which allowed him to claim his deposit 6 months later, upon returning to the bank the same value of bank money for which credit was given, and payment of a fee for the keeping—a warehouse rent of sorts—worth 0.25% for silver, and 0.5% for gold. This fee could, of course, be paid every 6 months, extending the period of deposit. The difference of fees has been attributed both to the difficulty of ascertaining the purity of gold and to a wish to encourage deposits of silver, it being the standard metal of the time. If a depositor did not claim his deposit back after six months, it fell to the bank, and the depositor was left with the credit he received in compensation.

  https://www.youtube.com/watch?v=JobaR9LLcfA

 6. Averroes schreef:

  House of Oldenburg, op familiebezoek 😛

  https://www.youtube.com/watch?v=2cFKo6KzPU8

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Opium

 8. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Wat opium-geschiedenis.
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Opiumoorlogen

 9. Diewer schreef:

  @Averroes Bedankt voor de link naar dit artikel – veel leeswerk maar zeer de moeite waard! Filmpje heb ik nog niet gezien; ga eerst het artikel aflezen…

 10. Averroes schreef:

  @Diewer, graag gedaan hoop dat je er wat aan hebt. Deze video raad ik ook aan, want het legt uit hoe de oligarchie, zwarte adel en hooggeplaatste vrijmetselaars/illuminati samenwerken om hun doelen te verwezenlijken, vergelijkbaar op een lager niveau met de Trilaterale commissie van Brzezinski/Rockefeller:
  https://www.youtube.com/watch?v=mWSQr0lFrq4 Het is een lange zit maar je wordt er een stuk wijzer van 😀

 11. Averroes schreef:

  Lavrov: NATO Enables Trafficking Drugs from Afghanistan

  https://www.youtube.com/watch?v=Uq5HF13pEtE

 12. Martin Vrijland schreef:

  “It’s an international mafia with Amercians at the head”
  Afghanistan is flooding the world with opium and heroin & putting BILLIONS of dollars in the pockets of militants

  https://www.facebook.com/inthenow/videos/786975021452869/

 13. Averroes schreef:

  Voor degene geïnteresseerd in de statistieken. Je ziet een exponentiële toename van het distributie cq. gebruik van opiaten na de zgn. ‘War on (T)error’. Bush heeft het niet van een vreemde, want zijn vader ‘Poppy’ Bush (Zapata Oil) was/is een trafficante voor de CIA
  http:// whowhatwhy.org/2007/01/07/cia-bush-senior-oil-venture/

  World Drug Report 2014

  http://www.unodc.org/documents/wdr2014/Statistics/Prevalence_map_opioids.pdf
  http://www.unodc.org/documents/wdr2014/Statistics/Seizures_map_Opiates_Asia.pdf
  http://www.unodc.org/documents/wdr2014/Statistics/Seizures_of_illicit_drugs_by_region_and_high_ranking_countries_2012_-_Opiates.pdf

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten