Het politieke klimaat, de aankomende verkiezingen en de geplande verschuiving naar rechts

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 29 januari 2017

wilders-rutte-van-der-steurDe Teevendeal met drugsbaas Cees H. en de ontslagname van Ard van der Steur van afgelopen vrijdag, heeft Nederland nogal zoet gehouden. Als we echter even in helikopterview kijken wat er gebeurt kunnen we constateren dat het gaat over een deal van een bedrag wat gemiddeld genomen in een overheidsbouwprojectje in veelvoud verdampt. Het is peanuts op de jaarlijkse begroting van een kabinet en te lachwekkend voor woorden om zo’n ophef over te creëren. Waar het natuurlijk om gaat is om de geloofwaardigheid van het kabinet Rutte en het onderuithalen van de VVD in verkiezingstijd. Dat moet namelijk leiden tot meer stemmen voor de PVV. Daar zit een bewuste strategie achter die niet alleen in Nederland zichtbaar wordt, maar al uitgerold is in het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten. In zowel de VS als Europa zien we dat rechtspopulisten in the winning league zitten. In het VK was dat Nigel Farrage met zijn Brexit en in de VS Donald Trump met zijn anti moslim-immigratie en ‘America First’ beleid. Als u de politiek vanuit dat bovenaanzicht beschouwt en het filmscript begint te doorzien, kunt u de uitkomst voorspellen.

In onderstaande videoboodschap van één van de hoofdrol spelende acteurs op het politieke toneel in Nederland, Geert Wilders, kunnen we dezelfde lijn als die van Donald Trump herkennen. De videoboodschap werd geplaatst in reactie op de advertentiecampagne van Mark Rutte van afgelopen week. [citaat] “Wij gaan Nederland terug veroveren op de elite, op de islam, en op u. Waarom heeft ú het niet over die honderdduizenden asielzoekers en immigranten die u zelf ons land heeft binnengelaten? Dát is de grootste bedreiging voor ons land. Dát had u, als premier, nooit mogen laten gebeuren. En als we zo doorgaan zoals u nu doet, dan bestaat Nederland straks niet meer. Dan is er nog maar één norm in dit land: de islam, en dan zijn we ons mooie land kwijt. Maar wij zullen dat niet laten gebeuren, want dit is het land van al die miljoenen Nederlanders die u in de steek heeft gelaten. De miljoenen mensen die u heeft bedrogen en hun eigen land heeft afgepakt. Maar samen met hen gaan we Nederland terug veroveren. Op de elite, op de islam, en op u, meneer Rutte. Het wordt tijd dat u vertrekt. En 15 maart wordt Nederland weer van ons.” De lijn is dus anti islam en ‘eigen land’ eerst. Dat zagen we ook al in de Brexit campagne. Deze trend voltrekt zich tevens in de rest van Europa.

Waarom lijkt deze verschuiving naar het rechtspopulisme een goed gecoördineerde verschuiving te zijn? Om te beginnen omdat vrijwel een identiek script gebruikt wordt. Een website die zowel de Brexit als de overwinning van Donald Trump, maar ook andere voorspellingen correct deed, is de website alt-market.com. In dit artikel legt de schrijver Brandon Smith uit hoe je het gedrag (en dus de agenda) van de globalistische elite kunt voorspellen (en doorzien). De verschuiving naar rechts is niet alleen volgens mij, maar tevens volgens deze website een gecoördineerde verschuiving. Daarom kun je ook in Nederland constateren dat de blamage van het ontslag van Van der Steur en de overduidelijke wanhoopspogingen van de VVD om stemmen te winnen dusdanig obvious zijn, dat dit de kiezers naar de PVV moet drijven. Zoals de mainstream media in de VS zo overduidelijk Donald Trump af liepen te kraken, dat het averechtse effect bereikt werd. In dit artikel, waarin ik de advertentiecampagne van Mark Rutte besprak, lichtte ik al toe over welk arsenaal aan middelen de instituten die dit proces aansturen, beschikken. Neemt u vooral de moeite om beide artikelen eens grondig te lezen.

De verschuiving naar rechts lijkt te passen in de methode ‘Problem, Reaction, Solution‘. Je schept een probleem, wacht het effect af en biedt dan zelf de oplossing aan. “Maar met de overwinning van het rechtspopulisme hoeft toch niet per definitie een probleem te ontstaan?“, zult u nu wellicht denken. Nee, natuurlijk niet. Kijken we bijvoorbeeld naar Donald Trump, dan kunnen we wel zeggen dat de man ogenschijnlijk een goede ondernemer is die het tot miljardair geschopt heeft, dus dat geeft hoop voor het leiden van een land. Dan heb ik het natuurlijk maar even niet over de vraag of je misschien zelf lid van de elite moet zijn om het zo ver te kunnen schoppen. Donald Trump lijkt zinvolle beslissingen te nemen. Hij wil dat Amerikaanse bedrijven weer in Amerika gaan produceren en wil de dollar in waarde doen dalen (wat goed is voor de export en slecht voor de import). Kortom, zijn beleid lijkt in te zetten op zijn credo’s ‘Amerika First’ en ‘Make America great again’. Dus dat zou zomaar eens kunnen leiden tot een verbeterende economie. Maar houden we er rekening mee dat de Federal Reserve (de Amerikaanse centrale bank) niet zo goed ligt met Trump en dat deze bank een machtig wapen in handen heeft, dan kon dat wel eens roet in het eten gooien. Zij kunnen namelijk de rente verhogen, waardoor ondernemers minder makkelijk geld zullen lenen en ook de huizenmarkt geraakt wordt.

Daarnaast duiken onmiddellijk de verhalen op dat het protectionisme van Trump desastreuze gevolgen kan hebben. Direct na zijn inauguratie was er een discussie op CNN zichtbaar, waarin de commentatoren verwezen naar het jaar 1930. Toen nam het Amerikaanse Congres de beruchte Smoot-Hawley Tariff Act aan. Deze maatregel luidde een drastische verhoging van de kosten van de buitenlandse import in. Hoewel dit in eerste instantie leek te werken, begonnen andere landen al snel wraak te nemen. Uiteindelijk leidde dit tot de Grote Depressie, en werd de weg geëffend voor een nieuwe wereldoorlog.

De verwachting is dus dat de ogenschijnlijk zakelijk interessante beslissingen van topondernemer Trump, wel eens bedoeld zouden kunnen zijn om een gecontroleerde vernietiging van de weerstand tegen het globalisme te bewerkstelligen (zie onderstaande video). Dit geldt voor het gehele spectrum aan rechtspopulisme in alle westerse landen. De overwinning van mensen als Geert Wilders en Marine le Pen in Europa, lijkt dan ook bewust te worden gestuurd. Onderdeel van de agenda van deze rechtspopulisten is:

 1. Nationalistisch beleid in de trant van ‘meer eigen land & minder EU’ (of minder VN in het geval van de VS);
 2. Het boos maken van de islamitische bevolking en het scheppen van een spanningsveld tussen de autochtone bevolking en islamitische immigranten en nageslacht van oudere generaties immigranten.

Als je er vervolgens voor kunt zorgen dat (na overwinning van deze partijen) de dan ontstane rechtspopulistische regeringen hun programma uitvoeren, maar er onder hun bewind een gigantisch probleem ontstaat (een diepe recessie), heb je de weerstand tegen het oude beleid definitief gebroken Kortom: als er een wereldwijde economische ineenstorting plaatsvindt terwijl al die rechtspopulisten hun protectionistische beleid uitvoeren, heb je definitief afgerekend met dergelijke ideeën. Dan is dus definitief afgerekend met het sentiment behorende bij punt 1 uit bovenstaand lijstje.

Punt 2 dient nog een ander doel. Als je namelijk een oplopend spanningsveld creëert tussen bevolkingsgroepen en met name de islamitische bevolking stigmatiseert en beschuldigt, drijft dat deze volkeren richting sterke leiders als de Turkse president Erdogan. Dat zou wel eens een compleet onverwachtse machtsverschuiving op kunnen leveren, waarbij bijvoorbeeld het gedroomde herstel van het Ottomaanse rijk gerealiseerd kan worden. Die laatste voorspelling zie ik geen enkele website in de alternatieve media doen, maar lijkt mij toch zeker een scenario om serieus rekening mee te houden. Voor meer achtergrond over dat scenario verwijs ik u naar meerdere artikelen op deze site, maar vooral dit artikel.

Problem, Reaction, Solution‘ zal dus het scenario zijn. Samengevat: rechtspopulisme wint zowel in de VS als Europa. Na enkele maanden (hooguit enkele jaren) zal de economie getackeld worden door nadelige ingrepen van centrale banken en protectionistische tegenmaatregelen tussen landen onderling. Dan zijn we in de ‘Problem‘ fase beland. De ‘Reaction‘ is een situatie van chaos en paniek onder de bevolking. Denk een beetje aan de jaren ’30 van de vorige eeuw. Daarop kan er een sterke machtsverschuiving plaatsvinden. Mijn vermoeden is dat we in die fase een land als Turkije sterk in de gaten moeten houden als rijzende ster en dat Amerika zal kelderen in de ranglijst van machtigste landen. De dan optredende machtsverschuivingen (ten tijde van die chaos) zijn de voedingsbodem voor een nieuwe wereldoorlog, waarin de islamitische wereld haar gram zal proberen te halen op de ouden (ineenstortende) Westerse machtsblokken. Pas als die oorlog heeft plaatsgevonden kunnen we rekenen op de ‘Solution‘. Dat deel van het script (te herkennen in de religieuze profetieën) heb ik in meerdere artikelen besproken, maar samengevat zal er dan een wereldregering gevestigd worden, waarbij religieuze verschillen samengevoegd zullen worden in 1 wereldreligie en er 1 wereldwijd systeem van wetten en belastingen zal komen; er 1 munteenheid zal afgesproken worden en er 1 grote politiemacht opgetuigd zal worden om iedereen in het gareel te houden. Het script dat u zich dus ziet ontvouwen is een globalistisch script wat al eeuwen vastligt. Johan Cruijff zei ooit: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt.

Bron linkvermeldingen: nu.nlnos.nlalt-market.com

Gedeeld 95

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Averroes schreef:

  Wilders is een voormalige VVD’er getraind door de zionisten die het gehele politieke schip beheersen en controleren. Hegeliaanse dialectiek, we gaan van bakboord naar stuurboord. Het schip blijft op ramkoers..

  https://www.youtube.com/watch?v=q54VyCpXDH8

 2. Averroes schreef:

  Populisme is dus een product van de ziekte van Hegel, meer hersencellen in je snikkel dan in je schedel. Henk en Ingrid meets Johnny en Willie

  https://www.youtube.com/watch?v=cVpcpR3eyI4

 3. Averroes schreef:

  Ook de media speelt hierin weer een zeer kwalijke rol waarin een dociel volk aan het handje wordt genomen om toch vooral te blijven stemmen en het liefst op een populist opdat wij (van wc eend) u een passende ‘oplossing’ kunnen aanreiken:
  http://www.nu.nl/politiek/4427904/tim-hofman-wil-jongeren-met-campagne-aansporen-stemmen.html
  http://www.nu.nl/beurs/4430082/redactieraad-telegraaf-wil-meer-weten-plannen-talpa.html (Van Thillo)

  Bertelsmann AG en Bertelsmann Stiftung Mohn-familie (RTL) het is triest om te constateren dat er na meer dan 70 jaar een degenaratie van het menselijke intellect heeft plaatsgevonden. Een herhaling van zetten, geen haan die er naar kraait:

  “Bertelsmann is een grote uitgever en mediabedrijf. In 2015 realiseerde het bedrijf een omzet van € 17,1 miljard en werkten er 117.249 mensen. De activiteiten zijn ondergebracht in diverse dochterbedrijvan, waarvan de volgende het belangrijkst zijn:

  RTL Group, radio- en televisienetwerk (90,4%)
  Random House, uitgeverij
  Gruner + Jahr, drukkerij/uitgeverij
  Arvato, mediadienstengroep
  Direct Group, boekhandels

  Bertelsmann is oprichter van Bol.com (Bertelsmann On-Line), maar verkocht dit bedrijf in 2002 als gevolg van een gewijzigde strategie.”
  https://www.youtube.com/watch?v=buWwInZp-l0&feature=youtu.be&t=1h11m03s

 4. Averroes schreef:

  Bertelsmann AG en uw dagelijkse lachgas om 18:00 brengen dit soort degeneratieve elementen graag in beeld en geven ze met alle plezier een podium om de perceptie van jongeren en bruikbare idioten te beïnvloeden:

  “Tim Hofman hoopt jongeren naar de stembus te krijgen. Samen met een clubje twitteraars wil hij de groep jongeren die voor het eerst mag stemmen in maart, motiveren om daadwerkelijk te gaan stemmen.

  Volgens de presentator heeft deze generatie “een schop onder z’n hol” nodig. En daar is mede-initiatiefnemer Rutger de Quay het mee eens. “Jongeren janken heel veel over wat er anders moet, maar vervolgens doen ze er niks aan.”
  http://nos.nl/op3/artikel/2155736-jongeren-moeten-een-schop-onder-hun-hol-en-naar-de-stembus.html

  https://www.youtube.com/watch?v=nflvg_amtqM

 5. Averroes schreef:

  Bertelsmann AG en censuur:

  Frank Brandenburg is the author of Quest: Searching for the Truth of Germany’s Nazi Past (1992). Around 1980, he spoke to Hess’ wife Ilse, as well as many other Nazis who made a convincing case that Hess’s mission was in fact authorized by the Fuhrer.

  quest.jpg”My husband would not have acted without the Fuhrer’s consent,” Mrs. Hess said. “My husband was totally loyal to the Fuhrer.” (263-264)

  Her conviction was confirmed by Hitler’s personal pilot Hans Baur who said Hess had been given secret map codes in Hitler’s possession. (260) Hess’ closest associate Ernst Wilhelm Bohle said he translated Hitler’s offer into English. (271-2)

  SS General Karl Wolff said Hitler’s outrage was a “show.” Wolff was at a meeting with Hitler at the Berghof when the news of Hess’s flight to England was brought to him. “The Fuhrer threw a terrible temper tantrum…he put on quite a show…the Fuhrer was an accomplished actor when he wanted to be…” (246)

  More telling is the fact that Hitler punished many of Hess’s minor associates but not his family nor Boehle. When you think about it, Hess would never have tried to usurp peace-making powers from Hitler nor left his family as hostages.

  Nevertheless the Powers That Be have succeeded in making Hess out to be a lunatic rather than an idealistic peacemaker. They have managed to bury Brandenburg’s book. It was published by a tiny publisher of military books, Presidio, in Novato CA in 1990. In 2002, Presidio was bought by Random House which is owned by Bertelsmann. You can bet Bertelsmann is controlled by the Illuminati.

 6. Averroes schreef:

  De volksverraders in Den Haag:

  Tweede Kamer stemt in met nieuwe aftapwet
  De ‘aftapwet’ maakt het mogelijk om grootschalig en ongericht internetverkeer te verzamelen en te doorzoeken.

  Tijdens een debat over het voorstel bleek vorige week al dat een ruime Kamermeerderheid het voorstel steunt, al was er vanuit de oppositie veel kritiek op de privacygevolgen van de aftapwet.

  Ook de Raad van State, Autoriteit Persoonsgegevens en Raad voor de Rechtspraak vonden dat het toezicht op de inzet van de bevoegdheden in het voorstel onvoldoende wordt geregeld, en dat verzamelde gegevens te lang kunnen worden bewaard.

  Uiteindelijk stemden VVD, PvdA, PVV, CDA, ChristenUnie en 50Plus allemaal voor het voorstel.

  Als de Eerste Kamerfracties net zo stemmen als hun collega’s in de Tweede Kamer, zal de wet ook daar een meerderheid halen. Vermoedelijk zal de aftapwet in de komende maanden op de agenda van de Senaat komen te staan.
  http://www.nu.nl/internet/4467753/tweede-kamer-stemt-in-met-nieuwe-aftapwet.html
  —————————————————————————————————————————————–

  Misdaad loont:

  Kamer wil opheldering over ‘eventuele benoeming’ Teeven in Raad van State

  De oppositie wil opheldering van het kabinet over de veronderstelde aanstaande benoeming van Fred Teeven tot lid van de Raad van State. Tenzij van een voordracht nog geen sprake is, zoals VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra stelt.

  De oppositie heeft daar vraagtekens bij. Zij wijst erop dat Teeven moest opstappen om de zogenoemde bonnetjesaffaire en eerder bekendstaat als misdaadbestrijder dan als bewaker van de rechtsstaat. De Raad van State is een belangrijk adviesorgaan van de regering en de hoogste bestuursrechter van ons land.
  http://www.nu.nl/politiek/4468323/kamer-wil-opheldering-eventuele-benoeming-teeven-in-raad-van-state.html

 7. Camera schreef:

  De man die met Hitler vergleken wordt, hieronder
  http://www.nu.nl/politiek/2509915/pvv-boos-vergelijking-wilders-hitler.html

  Die man krijgt de de meeste aandacht en propaganda in de mainstream, kan het nog doorzichtiger

  Ze zitten op hem af te geven maar tegelijkertijd te zeggen dat er een zeer breed divers publiek is dat (z.g.n) op die partij(pvv) gaat stemmen.
  Hieronder de NPO nieuwsuuruitzending met haar propaganda voor de boeman, geplaatst door 1 of ander persoon die de mainstream zit te voeden op youtube maar dat terzijde.
  https://www.youtube.com/watch?v=AmR_OO1sHvo&t=13s

  en meer propaganda in de telegraaf, toe maar “de hele wereld zelfs is geïnteresseerd?! “, wie heeft die foto genomen?

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27644740/__Wilders_trapt_af_in_Spijkenisse__.html

 8. Averroes schreef:

  En weer speelt de NOS een kwalijke rol in de berichtgeving om het electoraat stemvee te manipuleren en de populistische agenda te dienen.

  De NOS heeft de berichtgeving over de opkomst bij de bijeenkomst van Geert Wilders in Spijkenisse aangepast. De omroep sprak over ‘een ongekende belangstelling’ bij de bijeenkomst van Wilders in Spijkenisse.
  http://www.nu.nl/media/4482273/nos-erkent-fout-in-berichtgeving-publiek-bij-wilders-in-spijkenisse-.html

  https://www.youtube.com/watch?v=XHc3Q-xjoi0

 9. Averroes schreef:

  Dit propaganda instrument verdient een verbale nekschot en een boycot om nog langer belastinggeld te ontvangen

  https://www.youtube.com/watch?v=q_cGzzKGhQ0

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten