Martijn van Staveren de rijzende ster in spiritueel Nederland?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 8 mei 2017

Als je (zoals hier op de website veel gebeurt) veel de term ‘de matrix’ gebruikt, komt er vanzelf het moment dat mensen je op Martijn van Staveren gaan wijzen. Daarom besloot ik enkele dagen aan onderzoek te wijden naar de ideeën en uitspraken van deze man. Martijn van Staveren lijkt de nieuwe grote spirituele inspirator van Nederland te zijn. Hij trekt volle zalen met zijn ervaringen met buitenaards contact en zijn “bekrachtiging van het bewustzijn”. Ik werd erop gewezen dat zijn ideeën en toespraken veel mensen prikkelen en dat veel van mijn lezers hem ook volgen. Het bijwonen van zo’n lezing van Martijn kostte in 2015 nog slechts € 15,- p.p. Dat was in 2015 al goed voor een omzet van 1,5 ton in één seizoen. Als je dat 4 seizoenen doet heb je dus 6 ton verdiend. Spiritualiteit verkoopt blijkbaar goed. Guido Jonkers van de website WantToKnow snoept daar blijkbaar als tourmanager een zakcentje van mee, maar laat ik nu niet sceptisch of bevooroordeeld geraken door dat gegeven.

Na wat studie lijkt Martijn’s verhaal in de kern vooral te gaan over buitenaards contact. Dat idee van een externe kracht die zich om ons bekommerd, is altijd een hit. Maar wie weet heeft hij een punt. Martijn zegt in contact te staan met allerlei buitenaardse beschavingen. Hij stelt dat de mens een dusdanig belangrijk rol vervult in het interdimensionale krachtveld, dat hogerdimensionale wezens zich niet met onze dimensie bemoeien. Dit doen zij niet, omdat het er juist om gaat dat wij ons bewust worden van onze kracht, zodat de wezens (enkele dimensies hoger), die de dimensies daaronder als een soort testcase aanschouwen, weer hun kracht herwinnen (of zoiets). Martijn beweert dat er allerlei wezens bestaan in ons universum die in een andere bewustzijnsfrequentie leven, waardoor wij ze niet waar kunnen nemen; maar wel als we ons bewustzijn bekrachtigen. Dat klinkt natuurlijk erg aanlokkelijk voor de gemiddelde spirituele zoeker, want wie wil er nu niet bijzondere spirituele gaven ontdekken? Het doet me denken aan de boeken van David Icke, maar laten we er vooralsnog vanuit gaan dat Martijn’s ideeën authentiek zijn.

In onderstaand filmpje vanaf 1:14 uur vertelt Martijn met welke beschavingen hij allemaal contact heeft. Dat zijn er nogal wat en Martijn kwam ze als jongetje op zijn fiets naar school al tegen. Hij spreekt over een cirkel van bewustzijnsfrequenties waarbinnen zich een grote variëteit van bewustzijnswezens bevinden. Dat is volgens hem een bewustzijnscirkel van bewustzijnsfrequenties binnen ons universum (of onze dimensie). Daarnaast (buiten dit universum of buiten deze dimensie) heb je nog andere wezens, zoals cyborgwezens en analoge wezens, aldus Martijn. En niemand van de wezens uit de andere dimensies durft zich met het bewustzijn van de mens te bemoeien, omdat dat invloed zou hebben op de totale cirkel van bewustzijn binnen onze dimensie. Want als de mens, zo stelt Martijn, niet zelf ontwaakt voor zijn ware capaciteit, knapt die bewustzijnscirkel van al die verschillende wezens in die cirkel (die elkaar niet kunnen zien, omdat ze op een andere frequentie zitten) als een zeepbel uit elkaar. En dat willen die wezens uit die andere dimensies niet (met name die van 7 dimensies hoger niet), want dan is het experiment van deze dimensie mislukt; het experiment dat zij gebouwd hebben om zich weer te gaan beseffen welke kracht ze hebben. Althans, dat is wat ik er van begrepen heb.

Marcel Messing, een bekende naam in spiritueel Nederland, stelt in het gesprek met Martijn van Staveren dat hij voelt dat hij authentiek is als hij spreekt over zijn ervaringen in contact met buitenaardsen en andere dimensionale wezens. Diezelfde Marcel Messing vond ook dat Micha Kat authentiek was toen hij hem de Nefertiti prijs mocht uitreiken tijdens het Frontier congres in 2014. Tijdens die dag wist Messing mij ook apart te nemen in een ruimte, omdat hij mij onder 4 ogen wilde spreken. Die ontmoeting was een duidelijke poging om mij bang te maken. Ik zou ontzettend op mijn hoede moeten zijn en moest er rekening mee houden dat ik met een directed energy weapen om het leven zou kunnen worden gebracht. Dat deed me twijfelen aan de geloofwaardigheid van Marcel Messing. Iemand die op de bühne spreekt over hoe de elite ons in angst probeert te brengen, deed een poging mij bang te maken. Het was opvallend hoe de gehele alternatieve media Micha Kat steunde toen ik hem in 2014 ontmaskerde als charlatan die voor de familie Poot van het bedrijf Chipshol werkt en Joris Demming betichtte van pedofilie, maar zelf samenwerkte met Jack Abramoff. Veterans Today meldde in der tijd over Abramoff: Veroordeeld Lobbyist Jack Abramoff voorzag mannelijke en vrouwelijke congresleden en senatoren in de VS van heteroseksuele-, homoseksuele-, lesbienne-, biseksuele- en kindprostituees. Zo werden tal van congresleden, media mensen en officials gecompromitteerd en chantabel gemaakt. Hierbij maakte hij gebruik van drie hotels in Washington. Het heeft mij de laatste jaren verbaasd hoe alle websites in de alternatieve media sindsdien elk contact met Martin Vrijland mijden; ook deze Marcel Messing. Ben ik de ongewenste ongecontroleerde schrijver in een gecontroleerd krachtveld? Ik heb dus enige scepsis en achterdocht richting Marcel Messing ontwikkeld.

Ik moest de eerste keer dat ik Martijn van Staveren zag een beetje denken aan een andere bekende naam in alternatief medialand, David Wilcock. Deze laatste heeft contact met allerlei insiders bij de NASA e.d. die hem informatie toespelen over buitenaards leven. Je kan een beetje dezelfde contouren ontdekken bij zowel Martijn van Staveren als bij David Wilcock; hoewel beiden een andere invalshoek hebben. De verhalen zitten in beide gevallen vol onverifieerbare stellingen. Bij Martijn van Staveren komt dat omdat hij nu eenmaal een hoger bewustzijn heeft (mee genomen naar deze aarde) en bij Wilcock is het doorgespeelde informatie van insiders. Wilcock doet wel zijn best de informatie over bewoonde holle manen te onderbouwen met bijvoorbeeld afwijkende temperatuurverdeling op infrarood foto’s van die manen (zie bijvoorbeeld hier vanaf 25e minuut), maar die verhalen zijn vrij snel onderuit te halen als je ze legt naast de uitleg van het wetenschappelijk onderzoekteam van David Talbott (zie hier). Volgens Wilcock komt afwijkende warmte verdeling doordat de bewoners van de holle manen aan die kant zouden leven. Van Staveren gaat niet zover en heeft het meer over wezens die op een andere frequentie zitten. Martijn’s verhaal lijkt een beetje een mengelmoes van de verhalen van Zecharia Sitchin over de Annunaki en de bekende verhalen over de Archonten uit de Nag Hamadi geschriften, aangevuld met een grote diversiteit aan nog veel meer wezens. Van Staveren gooit met getallen over dimensies, sterrenstelsels en wezens alsof het niets is. Dat schudt hij zo makkelijk uit zijn mouw dat het klinkt alsof het feiten zijn. Mij doet het soms denken aan hypnose-inductietechnieken, waarbij het noemen van getallen gebruikt kan worden om het bewuste denkproces in verwarring te brengen en te omzeilen.

Het rare is dat Van Staveren veel dingen noemt die hier op de website ook al jaren besproken worden. Hij spreekt over de matrix en over het bestaan van andere dimensies, net als ik. Maar iedere keer als ik daarover spreek ga ik niet verder dan toelichten hoe we mogelijk in een simulatieve realiteit zouden kunnen leven. Daarnaast licht ik toe hoe de aristocratie aan Saturnus verering lijkt te doen en vraag ik de lezer na te denken over de mogelijkheid dat onze realiteit beïnvloed wordt. Ik ben het dan ook met heel veel zaken waarover Martijn van Staveren spreekt eens. Ik ben het eens met de programmering die de mensheid is ondergaan en de onderdrukking van het bewustzijn, maar ik kan me niet vinden in de verhalen over al die buitenaardse en multidimensionale soorten. Wat ik me vooral afvraag is of die buitenaardse of interdimensionale contacten van Martijn niet juist afkomstig zijn van bijvoorbeeld die Archontische entiteiten. Wie vertelt mij dat Martijn’s ervaringen niet simpelweg een Archontisch programmaatje zijn; een Archontische mind fuck? Wie vertelt mij dat die verhalen van al die dimensies, universa, rassen en wezens, die Martijn als onomstootbare feiten uit zijn mouw schudt, kloppen? We moeten er altijd rekening mee houden dat de beste manier om mensen op een dwaalspoor te zetten, wordt gevormd door waarheid te combineren met desinformatie. Wie zegt mij dat dit op spiritueel niveau niet gebeurt? En hoewel ik er van overtuigd ben dat we bespeeld worden met angst en desinformatie om ons bij ons “bewustzijn” vandaan te houden, vraag ik me af of je voor een herstel daarvan, de “bekrachtiging” (zoals hij dat noemt) van Martijn van Staveren nodig hebt. Ook betwijfel ik de ideeën over de bewustzijnscirkel waarin de mens zo’n belangrijker rol speelt. Ik zelf denk dat we verleid zijn tot deze “dimensie” en dat we weer terug kunnen naar de oorsprong. Ik spreek over een ziel die onsterfelijk is en na dit leven terugkeert naar de oorsprong. Maar ik ga niet verder dan dat, omdat ik het niet hard kan maken.

De “bekrachtigingen” van Martijn van Staveren doen mij opnieuw denken aan hypnose. In dit filmpje vanaf 13:50 min. ziet u hiervan een voorbeeld. Ook doet het mij sterk denken aan enkele bezoeken die ik in het verleden wel eens gepleegd heb aan pinkstergemeentes (een kerkelijke stroming). Het lijkt erop dat mensen erg gevoelig zijn voor een bepaald magisch gevoelseffect. Bij de pinkstergemeente is dat de vervulling met de heilige geest; bij Van Staveren is dat “de kracht van je bewustzijn” die je als het ware in elk atoom van je lichaam kunt voelen. Toch denk ik dat dominees en voorgangers in bijvoorbeeld een pinkstergemeente echt geloven in wat ze uitdragen. Het lijkt erop dat Martijn ook echt overtuigd is van wat hij uitdraagt. Je kunt je bijna niet voorstellen dat hij een bewuste desinfo agent is. Ik kan me echter wel voorstellen dat je hiertoe opgeleid of geïntroduceerd wordt doordat je onbewust op “spiritueel niveau” misleid bent. Als je spreekt over demonische of archontische krachten en gelooft in het bestaan daarvan en je spreekt over neurologische programmering, dan zou je rekening kunnen houden met de mogelijkheid dat je eigen ervaringen en ideeën misschien tot een archontische mind fuck kunnen behoren. En dan hebben we het nog niet gehad over de mogelijkheid om dergelijke ervaringen of ideeën gewoon te verzinnen en te leggen over de studie die je gemaakt hebt van de ideeën van anderen. Je kunt een “goed verhaal” ook gewoon uit je hoofd leren. Martijn van Staveren brengt zijn boodschap echter alsof hij er stellig van overtuigd is dat hij waarheid verkondigt. Hij brengt zijn boodschap een beetje alsof hij de mensheid komt redden met zijn meegenomen hoger bewustzijn en de kennis die hij doorgekregen heeft. Ik heb veel raakvlakken met wat hij zegt, maar heb zo mijn twijfels en begin al helemaal te twijfelen als hij in onderstaand interview metaforisch spreek over een wezen (dat noch mannelijk noch vrouwelijk is) dat de klas met ruziënde entiteiten binnen komt en iedereen stil krijgt. Dat ‘noch mannelijk noch vrouwelijk’ doet mij een beetje denken aan de hermafrodiete Baphomet (u weet wel ‘satan’). Maar bovenal vraag ik me af dat wanneer je de wereld komt waarschuwen en wilt helpen ontwaken waarom je daar dan tonnen per jaar aan moet verdienen? (lees ook dit artikel en dit artikel)

Bron linkvermeldingen: tijdgeest-magazine.nl

Gedeeld 142

Tags: , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Zie het betreffende filmpje van ‘Crowd Power 15 Healingstechnieken en voeding’ bij minuut 11:23 en 11:24
  ”Zelfs politiemensen”- (neemt terloops een slokje water-)”zijn met fundamentele informatie naar buiten gekomen”… Wow… Zelfs mensen met belangrijke functies zoals politieagenten dus….
  Tja, als zelfs politieagenten het schijnen te zeggen moet het wel waar zijn.
  Heeft iemand alhier op de site toevallig informatie over welke politieagenten allemaal naar buiten zijn gekomen mbt disclosure? Ben er wel nieuwsgierig naar wie die politieagenten dan wel niet zijn.

  Wel opmerkelijk overigens dat het filmpje begint met monsatans Round-up, oftewel Glyfosaat en dus NIET Glyfosfaat lol.. What the hell heeft dat ”glyfosfaat” met dat bloody disclosure te maken?
  Is dat misschien weer een van de NLP technieken om het goedgelovige publiekje in de juiste modus te brengen?
  Begin je mindcontrol-sessie met een waarheid die iedereen kent, maar die niets met het onderwerp te maken heeft. Best geraffineerd hoe die gladjanussen werken. Misschien zijn ze wel MK-Ultra/project Monarch slachtoffers. Net zo lang 220 op je ballen tot je van voren niet meer weet dat je van achteren nog leeft. Trauma Based Mindcontrol dus. Althans zoiets vermoed ik.

 2. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Ik ben afgehaakt op 11:26 dus. Het healing en voeding gedeelte zal wel vage vega disinfo zijn. Ik ken m’n pappenheimers.
  Als het weer eens slecht weer is ga ik de rest nog wel bekijken. Heb nu wel wat beters te doen.

 3. Marc schreef:

  Ha Martin,

  William Tompkins … interessant verhaal (via Kerry C.).

  Ashaya Deane van de Voyagers boeken … (zie evt. http://www.schildpadboeken.nl)
  Van haar is ook een interview te vinden met Kerry C. en Bill R. toen nog.

 4. Alles schreef:

  Martijn van Staveren heeft het ook veel over de transhumanistische agenda en over kunstmatige intelligentie die het bewustzijn van de mens wil kapen. Bijvoorbeeld een Facebook die met hersengolftechnologie bezig is. Wat dat betreft hebben jullie, Martin Vrijland en Martijn van Staveren, wel enige overeenkomsten. Een groot verschil is dan weer dat Martijn van Staveren veel bezig is met andere beschavingen en Martin Vrijland zich meer focust op onze eigen ‘beschaving’.

 5. adje schreef:

  Even een reactie vanaf het Bloemendaalse strand, ik heb net als Gijs een totaal gevoel van eenheid met het scheppingsgebeuren en met iedereen, vol van liefde en respect. (dat dan weer wel)

  Kijk, dat is mooi van die adje natuurlijk, maar deze Gijs komt direct uit de New Age stal. All is one, and one is You. Vrouwelijk en mannelijk, alles in zich dragend. I am, zogezegd een bekende illuminatie uitspraak.

  Ik kan mij voorstellen dat je deze Gijs met een pinksterdominee vergelijkt. Ik zelf ben ook diverse keren geweest in pinksterkerken en de belevingen lijken verdomd veel op elkaar. Het verschil zit alleen in het feit dat Gijs de wereld komt redden, en de pinksterman gelooft dat Jezus de wereld red. Ik geloof de pinksterman eerder dan Gijs. Wat je zegt in je artikel, de pinksterman gelooft in zijn verhaal en Gijs weet het verhaal mooi te brengen.

  Sterker nog, Gijs vertegenwoordigd de aloude Babylonische en Egyptische toverkunsten, terwijl de pinksterman gelooft in het heil van de creator en verlosser van het kwade. Duister versus licht. Alleen de bijbel spreekt over: dat satan zich veelal voordoet als een engel van het licht. En dat is de rol van Gijs. Hij verafgood Bapho en z’n vrienden die hij al van jonge leeftijd af heeft leren kennen. En bevestigd daarmee zijn duistere rol.

  Ik krijg ter plekke een diep ohm gevoel. Lucifer heeft vele gedaanten.

 6. adje schreef:

  Gijs is een synoniem van Martijn, maar dat begrepen jullie al natuurlijk.

 7. Martin Vrijland schreef:

  Ik ben als kind bezocht door blauwe wezentjes…enz. De augmented reality van de Saturnus (Luciferianse) AI (artificial intelligence) die deze simulatie runt, kan jou allerlei wezens laten zien..anytime.

  https://www.youtube.com/watch?v=8Fhd-rPOqcc

 8. Martin Vrijland schreef:

  Leest u dit artikel nog eens om mijn ideeën over buitenaardsen en buitenaards contact te ontdekken:

  http://www.beyondthematrix.nl/nieuws-analyses/het-bestaan-van-buitenaardsen-en-ufos/

 9. Martin Vrijland schreef:

  Iedereen die opzoek is naar een goed boek raad ik dit online gratis leesbaar boek van Wes Penre aan. Het is Engelstalig, maar verwoord precies datgene waar ik al jaren over schrijf. Zeer belangrijk om te lezen (ook in het kader van mijn posting over Martijn van Staveren): http://www.beyondthematrix.nl/wp-content/uploads/2017/05/wes_penre___synthetic_super_intelligence_and_the_transmutation_of_man__a_roadmap_to_the_singularity-1.pdf
  Feitelijk is het voor volgers van Martijn van Staveren misschien beter om eerst met dit boek te beginnen:
  http://www.beyondthematrix.nl/wp-content/uploads/2017/05/The_Wes_Penre_Papers_A_Journey_through.pdf

 10. jortus schreef:

  Beste Martin,

  Met enige moeite ben je in het begin van dit artikel over het gegeven gestapt dat iemand inkomen vergaard door vrijuit te spreken over zijn ervaringen. Om dan aan het eind je raakvlakken en twijfels te laten ondersneeuwen door je grootste struikelblok: waarom verdiend die man zoveel geld!
  Ik wens je nog heel veel inkomen, via abonnees en andere manieren. Ik lees pas net je artikelen en ik vind het fijn dat je ze schrijft en ik ze kan delen om mensen een beetje de ogen te openen en ruimte te creëren tussen de MSM en henzelf. Dus ik over weeg een abonnement, maar dit terzijde.
  Je kunt veel via internet uitzoeken, maar als zaken zo dichtbij zijn, is het misschien goed om in eigen persoon polshoogte te nemen (met een beetje meer abonnees/inkomen kan dit misschien.). Of als je toch al zo journalistiek bezig bent, gewoon een gesprek/interview aan te vragen.
  Dan hoef je je analyze en inschattingsvermogen ook niet te laten beïnvloeden door mensen die je toch al niet vertrouwd, zoals Marcel M.
  Net als bij zogenaamde terroristische aanslagen is een vermoeden van hoax of valse vlag niet altijd (100%) te bewijzen. Enkele punten/bewijzen komen boven water en de rest blijft open. De intuïtie, eigen ervaring en eerdere analyzes maken het plaatje rond. Ik vermoed dat de eigen ervaring in dit geval essentieel is, al schieten mensen soms met één lezing in hun angst of krijgen erg veel last van cognitieve dissonantie (de onaangename spanning die ontstaat bij het kennisnemen van feiten of opvattingen die strijdig zijn met een eigen overtuiging of mening) om nooit meer terug te keren. Maar daar ben ik bij jou niet bang voor.
  Wel heb ik gemerkt dat zijn informatie lastig te vatten is voor ons brein, en het ook gefragmenteerd wordt aangeleverd, deels expres: om zelf zaken te onderzoeken en niet zomaar aan te nemen; en deels omdat zijn kennis en ervaring over de mens, de Aarde en ‘de matrix’ te uitgebreid is om zo even te delen. Plus dat er, bij veel mensen, iets wordt aangesproken dat voorbij het denken gaat. Zonder zweverig of New Age-erig te worden, waar ik of hij niets mee te maken heeft. Dat is tenslotte een uitvinding van de CIA, heb ik begrepen.
  Ik woon lezingen en langduriger samenkomsten bij, ik ben geen volgeling of volger. Ik merk wat zijn informatie met mij doet en sommige informatie kan ik zelf gaan uitpluizen op het internet (zaken zoals MK Ultra en dergelijke) en andere informatie kan ik voorlopig voor waar aannemen/ter kennisneming aanhoren of links laten liggen, dat is aan mij. Ik consulteer ook ander bronnen.
  Wel, ik reageer hier niet om Martijn van Staveren te verdedigen of dat ik mijzelf aangevallen voel, ik heb gewoon zelf polshoogte genomen en ik lees bij jou alleen vermoedens en twijfels. Dat is prima. Dit is even mijn kanttekening. Zoals jij ‘volgers van Martijn’ bepaalde literatuur aanraad, raad ik jou een persoonlijker onderzoek aan, als je wilt weten of het wel zuivere koffie is wat die Martijn doet.
  O ja, ik heb de indruk dat Martijn geen exorbitante levensstijl heeft en ik hoor dat wat hij meer verdiend dan hij voor zijn gezin nodig heeft in een stichting gaat, die (wetenschappelijk) onderzoek wil gaan doen (denk aan, de werking van, het menselijk brein en het bewustzijn, de invloed van straling/vervuiling en andere zaken) en de uitkomsten wil aanbieden aan overheden en instanties, om wat beweging te brengen
  in deze matrix 😉

  Hartelijke groet,

  ‘Jortus’

 11. Martin Vrijland schreef:

  Dag Jortus,

  Laat ik het zo zeggen: ik vind het goed dat er mensen als Martijn van Staveren en Macrel Messing zijn, die mensen tot nadenken prikkelen. Wat ik niet begrijp is dat er geen openlijke steun komt uit die hoek voor iemand als ik die openlijk strijd voor het ontwaken van mensen en daarbij nogal wat privé offers heeft gebracht (inkomen, familie, vrienden, dochter; alles kwijt). Op zijn minst is het nuttig dat mensen geprikkeld worden tot nadenken door mensen als Martijn en Marcel Messing. Echter vind ik het onbegrijpelijk dat wanneer je het zo belangrijk vindt dat mensen ontwaken, je deze informatie niet gratis en voor iedereen toegankelijk deelt, maar daarvoor geld moet vragen. Ik zeg niet dat het niet mag, maar ik vind zelf dat het belangrijk is dat iedereen toegang heeft tot deze informatie. Ik doe zelf ook oproepen tot donaties en het lid worden in de vorm van donateurschap voor deze site, omdat ik het anders simpelweg niet red. Mijn naam staat overal in Google besmeurd en dus is het vinden van een andere vorm van inkomen lastig. Ik zou natuurlijk ook zaaltjes kunnen voltrekken en daarvoor geld vragen, maar dat doe ik vooral niet als gevolg van alle bedreigingen die ik heb gehad en omdat ik denk dat ik al schrijvende meer mensen bereik.
  Ik heb bijvoorbeeld groot respect voor mensen als Wes Penre, een schrijver in wie ik me aan het verdiepen ben, die al zijn onderzoeken gratis deelt. Dat is belangrijk! Iedereen moet erbij kunnen en de financiën zijn bijzaak.

  Het zou dus mooi zijn als mensen in de alternatieve media eens openlijk hun steun voor schrijvers als ik, die hun nek uitsteken, tentoonspreiden. Dat gebeurt niet, omdat ik Micha Kat een keer ontmaskerd heb als charlatan en iemand die betaald werd door de familie Poot om hun zwartboek-smeercampagnes te helpen verspreiden ten bate van financieel gewin. Kat was nu eenmaal zeer geliefd onder de gehele alternatieve media.

  Ik heb recent een gift ontvangen van Martijn van Staveren en hij vermeldde daarbij dat ik dit niet moest beschouwen als een vorm van afkopen. We hebben ook gesproken over een ontmoeting en een gesprek voor het oog van de camera, zodat mensen getuige zouden kunnen zijn van onze ontmoeting. Daarna heb ik niets meer van hem vernomen. Ik ben dus benieuwd of dat nog een vervolg krijgt.
  Hij verzocht mij niet naar buiten te treden over deze ontmoeting, maar omdat ik nu vragen/opmerkingen als deze krijg en de afsprak uitblijft, lijkt het me toch nuttig te vermelden dat ik van goede wil ben, maar dat er verder weinig gebeurt.

  Ik zie mijn naam nooit genoemd worden op sites als WantToKnow, EarthMatters en anderen. Waarom niet? Ze weten toch dat ik gemiddeld een relevant aantal bezoekers per dag heb en zeker niet onder doe voor hun bezoekersaantallen en die misschien juist overtref. Alle alternatieve media websites en frontmannen lijken het goed met elkaar te kunnen vinden, maar geen van alleen linkt ooit naar mijn site. Vraag je eens af hoe dat zou kunnen komen? Misschien omdat ik mezelf onpopulair gemaakt heb? Of misschien omdat ik niet schroom het kaf van het koren te scheiden in zaken als die van Micha Kat.

  Ik denk dat ik vrijwel altijd de eerste website ben die hoaxes of valse vlaggen aan durft te kaarten. Dat doe ik omdat je het ijzer moet smeden als het heet is. En als je mensen prikkelt de leugens van de media en gevestigde orde te doorzien, dan is dat het voorstadium voor verder ontwaken. Je kunt wel voor eigen parochie (je vaste volgers) prediken, maar is het niet veel belangrijker om mensen uit de hypnose van hun programmering te halen?

  Ik wil me zelf niet op de borst slaan, maar het ontbreken van steun van alle andere websites in de alternatieve media (en het soms bewust afvallen, zoals in het geval van Micha Kat) is voor mij een indicatie dat we hier wel eens met gecontroleerde websites te maken zouden kunnen hebben. Maar daar wil ik niet star in zijn. Ik vermoed het alleen, tot het tegendeel blijkt. Dus ik daag bij deze die sites uit om eens niet zo bang te zijn of in ieder geval niet zo (ogenschijnlijk) doelbewust Martin Vrijland te mijden als de pest. Ze zouden bijvoorbeeld ook op kunnen roepen mij te steunen. Het is daarentegen angstvallig stil vanuit die hoek.

  Mijn intentie om een open dialoog met Martijn van Staveren aan te gaan heb ik dus duidelijk naar hem overgebracht. Het wachten is nu op ‘de daad bij het woord voegen’. Ik heb duidelijk aangegeven dat dit wat mij betreft zo snel mogelijk ingevuld wordt. Ik wil graag weten wat de kern en het doel van zijn boodschap is.

  En als je iets wilt doneren, moet je dat niet aankondigen of zeggen te doen noch daar voorwaarden aan stellen. Action speaks louder than words.

  Martin

 12. ZalmInBlik schreef:

  Mammon is wat er aanbeden wordt en wat de mensheid naar haar ondergang zal leiden. Veel wijsheid voor degene die geleefd wordt en niet leeft. Waarheid en waarheidsvinding boven alles..het is alles of niets.

  ———————————————————————————————————————————————-
  “Niemand kan twee heren dienen: hij zal de eerste haten en de tweede liefhebben, of hij zal juist toegewijd zijn aan de ene en de andere verachten”

 13. jortus schreef:

  Hi Martin,

  Dank voor je reactie.
  Ik ben niet zo ingevoerd in alle alternatieve media, in ieder geval niet zo dat ik op de hoogte was van jouw eh ‘gevechten’ met bepaalde personen en/of sites. Je hebt aardig huisgehouden blijkbaar en ik kan geen oordeel hebbben over het hoe en waarom mensen jou mijden of niet noemen. Ik weet niet wie Micha Kat is, misschien een zeer kattig persoon. Neem mij niet kwalijk dat ik dit (nu) niet ga uitzoeken alleen om te kunnen reageren op jouw schrijven.
  Als je over zaken gaat schrijven en spreken die de meeste mensen niet willen horen kan ik mij voorstellen dat er een grote schifting/shifting plaatsvind in je leven. En dan is het ook nog eens een hele kunst om zelf in balans te blijven en je persoonlijke drama’s in het juiste perspectief te zien, ze niet te ontkennen en ze ook niet zo laten werken dat het je eigen ontwikkeling stagneert, maar probeert het te integreren in je persoonlijke transformatie. Maar tot zover mijn ‘trans-persoonlijke psychologie van de koude grond’, wat dat ook moge zijn. Ik zit gewoon een beetje hardop te denken.

  Ik vind het mooi en bewonderenswaardig als mensen geen geld vragen en puur op donatie-basis werken. Maar ik denk dat dat niet zo eenvoudig is in deze wereld. Ik vind het geen teken van onvermogen of ‘kwalijkheid’ als je geld vraagt voor iets wat je aanbied, waar je veel tijd en energie in steekt om dat te kunnen leveren. Daar mag gewoon tijd en energie tegenover staan, in deze maatschappij vertalen we dat met geld. Ik ga de passie van de bakker ook niet vergoeden met mijn glimlach, die maatschappij hebben wij nog niet gecreëerd. Het is wel ongelijk verdeeld in deze wereld en het is goed om rekening te houden met mensen die even niet de mogelijkheden hebben of zien om hun eigen energieuitwisseling met de wereld neer te zetten. Dit gegeven is mijzelf niet vreemd.

  Overtuigingen over geld, die kunnen lastig zijn. Geef jezelf de vrijheid en het recht om in je bestaan te kunnen voorzien. Hoe jij of het universum dat voor je re-gel(t)d gaan we zien…

  Ik weet dus niet waarom jij niet genoemd wordt of waarom jij blijkbaar onpopulair bent. Weet jij het wel? Is het alleen omdat je tegen dingen aanschopt die anderen niet durven, of ontmasker jij zaken die onzuiver zijn die anderen in stand willen houden? Maak je het te persoonlijk, is het juist omdat je zo schopt tegen mensen in plaats van ze vriendelijk, met respect, uit te nodigen eens te kijken wat ze doen of waar ze voor staan? Ik weet dat allemaal niet omdat ik jou en je werk(-wijze) pas net aan het verkennen ben.

  Samen met jou ben ik ook benieuwd of je contact met Martijn een vervolg krijgt. Ik denk dat hij wel begrip heeft voor dat ik je heb ‘uitgedaagd’ om naar buiten te treden met details van jullie contact. Hoe en of het verder zal gaan is niet aan mij. Het lijkt mij wel handig (om de mogelijkheid van een gesprek te behouden) als er hier op deze plek geen beschuldigingen en verwijten gaan ontstaan, van lezers, over iets tussen jou en Martijn. Maar dat is meer aan de lezers en aan jou, als moderator.

  Ja, dat was een beetje gek van mij. Ik zal handelen of zwijgen. Ik wens in ieder geval dat jij, en ieder ander, in zijn bestaan kan voorzien, het liefst door te doen waar hun hart van open gaat, en blijft, en een gezonde samenleving ondersteund.

  Jortus

 14. Martin Vrijland schreef:

  Beste Jortus,

  Met je redenatie dat het iemands goed recht is om ergens geld voor te vragen ben ik het eens. Het is alleen in mijn optiek in zekere zin strijdig met de boodschap, maar dat is een keuze.
  Mijn keuze is om de analyses die ik schrijf gratis te delen, omdat de ervaring leert dat wanneer mensen er ook maar een paar cent voor moeten betalen e.e.a. niet gelezen of gedeeld wordt. En ik wil nu eenmaal de slapende massa bereiken. Verder hou ik me zo min mogelijk met het geld-issue bezig. Het is tenslotte een slavenketting bedacht door Lucifer en zijn heersers over deze planeet.

  Met betrekking tot jouw opmerking [citaat] “Ik weet dus niet waarom jij niet genoemd wordt of waarom jij blijkbaar onpopulair bent. Weet jij het wel? Is het alleen omdat je tegen dingen aanschopt die anderen niet durven, of ontmasker jij zaken die onzuiver zijn die anderen in stand willen houden?“, zeg ik nog het volgende: houdt er rekening mee dat de alternatieve media voor grote delen het vangnet / de achterlinie is van het heersende krachtveld. Die laatste linie beperkt zich niet tot deze 3D. Maar ook dat moet een ieder zelf ontdekken.

  Ik ben tot het inzicht gekomen dat het overgrote merendeel van de alternatieve media een vangnet is (soms bewust en soms onbewust). Dat is mijn persoonlijke conclusie die niemand hoeft te delen. De enige waarvan ik nu vrij zeker ben dat hij authentiek is, is de genoemde Wes Penre; ook al kan ik nog niet alles beamen van wat hij zegt. Misschien kan ik Martijn van Staveren binnenkort ook toevoegen aan dat korte lijstje.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten