Negende planeet ontdekt in ons zonnestelsel

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 20 januari 2016

negendeplaneetAstronomen van de Technische universiteit van Californië maakten vandaag het bestaan van een negende planeet in ons zonnestelsel bekend. Het is een ijzige gasplaneet, ongeveer vier keer groter dan de aarde en op een onafzienbare afstand verwijderd van de zon. Planeetonderzoekster Daphne Stam van de TU Delft noemt de ontdekking een verrassing. Er zijn de afgelopen jaren wel veel dwergplaneetjes ontdekt in de buitengebieden van het zonnestelsel, “maar dit is echt een joekel”. De kans dat de negende planeet op korte termijn echt gezien wordt, is niet groot. “Hij staat meer dan honderd keer zo ver als Neptunus“, zegt Stam. “Op deze afstand van de zon zal de planeet zo weinig licht reflecteren, dat we hem met bestaande technieken vermoedelijk niet kunnen zien.” Ook is het er zo koud dat thermische detectoren de negende planeet vermoedelijk ook niet kunnen spotten. Bovendien is de exacte baan nog niet bekend, waardoor astronomen niet weten waar ze precies moeten kijken.

Eerder werd vermoed dat er meer grote planeten in het zonnestelsel zouden draaien, zoals planeet X (ook wel Niburu of Nibiru genoemd). Deze werd “ontdekt” in de jaren dertig, maar zijn bestaan werd later ontkracht door te spreken van een rekenfout met betrekking tot de baan van Neptunus. De kans op net zo’n rekenfout acht onderzoekster Stam nu een stuk kleiner. Ze omschrijft haar Amerikaanse collega Brown als een “zeer betrouwbare wetenschapper” die niet over een nacht ijs gaat.

Planeet Negen lijkt vermoedelijk op Neptunus en Uranus, ijsklompen aan de rand van het zonnestelsel. Zijn baan is weliswaar enigszins elliptisch, maar hij komt nooit dicht genoeg bij de zon om zichtbaar te worden. “Het is wel jammer dat we hem niet kunnen zien”, zegt Stam. “Doordat we zijn bestaan alleen kunnen afleiden uit meetgegevens, is het dus voorlopig nog wel een theoretische planeet.”

De stomverbaasde astronomen hadden aanvankelijk moeite hun meetgegevens te geloven, zeggen ze. Maar het lukte ze niet de data op een andere manier te kunnen verklaren. Brown is de ontdekker van diverse dwergplaneten ter grootte van Pluto. Zijn ontdekkingen leidden er onder meer toe dat Pluto niet langer wordt beschouwd als de negende planeet, omdat hij te klein is. “Mijn dochter is daar nog altijd kwaad over”, zegt Brown in de Washington Post. “Ze heeft gezegd dat ze me pas vergeeft als ik een nieuwe planeet ontdek.”

Bovenstaande is afkomstig op de website van de Belgische krant De Morgen.

De vraag is of dit allemaal niet afleiding is en of we deze “betrouwbare wetenschapper” daadwerkelijk moeten geloven. Zou het kunnen dat er sprake is van een geraffineerde afleiding voor het bestaan van de planeet Nibiru en zijn nadering? De inmiddels overleden Zecharia Sitchin besprak het bestaan van de planeet Nibiru in zijn boekenreeks, waarin hij de Sumerische kleitabletten analyseerde. Sommigen onderzoekers noemen Sitchin ook weer een fraudeur en beweren dat hij een ingewijde hoge rank vrijmetselaar was, maar zijn analyses zijn op zijn minst interessant te noemen.

Sitchin legt in zijn boeken uit hoe wij inmiddels weten dat sterren kunnen imploderen onder hun eigen toegenomen massa. Een pulsar is het eindstadium van een ster met een massa van rond de 10 zonsmassa’s. Er bestaan vele verschillende soorten zoals uitgelegd op Wikipedia. De eerste pulsar werd ontdekt in augustus 1967.

Volgens de Sumerische kleitabletten zou de aarde voortgekomen zijn uit een botsing tussen de planeet Tiamat en een planeet die afgedwaald was van zijn geïmplodeerde ster (pulsar). Deze laatste planeet is door de Sumeriërs betiteld met de naam Nibiru.

niburu

Door de aantrekkingskracht van de zon en de overige planeten werd de baan Nibiru naar verluidt van richting veranderd. In bovenstaande grafiek (let op de draairichtingen) ziet u de Zon met de Sumerische naam Apsu, Mercurius met de Sumerische naam Mummu, Venus en Mars met de Sumerische namen Lahamu en Lahmu. Jupiter en Saturnus zijnde Kishar en Anshar. Uranus en Neptunus zijnde Anu en Nudimud. Die laatste twee zijn overigens pas respectievelijk in 1781 en 1846 ontdekt. Sitchin legt uit dat (volgens de kleitabletten) Nibiru in een elliptische baan werd getrokken. Als de planeet daadwerkelijk bestaat, dan speelt de aantrekkingskracht van de geïmplodeerde ster (de pulsar) mogelijk nog steeds een rol in de baan van deze planeet Nibiru. Anders zou Nibiru niet een elliptische baan aangenomen hebben, maar na een eenmalige aantrekking voort gereisd zijn.

De kleitabletten leggen uit hoe in een serie van botsingen van Nibiru met de planeet Tiamat één helft van de planeet Tiamat verpulverd werd en de Astroïdengordel vormde. De andere helft werd de aarde. De reeks botsingen komt overeen met het aantal scheppingsdagen uit de Bijbel, waarbij 1 scheppingsdag de omwentelingstijd van Nibiru om onze zon zou representeren. De zevende dag was de rustdag, zijnde de dag waarop een totale balans was ontstaan en alle planeten (in hun nieuwe constellatie) een vaste positie ingenomen hadden.

Een Bijbelse scheppingsdag duurde daarmee feitelijk 3600 aardse jaren (volgens de huidige kalender), omdat de planeet een dusdanig grote elliptische baan volgt. De nieuwe positionering van de huidige planetaire constellatie duurde volgens die theorie dus 6 x 3600 (=21.600) jaar of, zoals in het Bijbelboek Genesis vermeld staat, ‘6 dagen’. Dit komt redelijk overeen met de omloopperiode van de negende planeet zoals genoemd in onderstaand filmpje op 1:52 minuten.

De ontdekking van deze negende planeet is opmerkelijk te noemen, zeker nu er steeds meer geluiden opgaan dat de nadering van de planeet Nibiru aanstaande is. Er zal weer genoeg stof tot nadenken zijn over deze nieuwe ontdekking en waarschijnlijk zullen vele wetenschappers en onderzoekers zich op deze ontdekking storten. Lees ook dit interessante artikel op de website Niburu.co.

Bron linkvermeldingen: demorgen.be, niburu.cowikipedianiburu.co

Gedeeld 41

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (18)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  Geeft maar weer aan dat de huidige stand van de wetenschap in schril contrast staat met het bewustzijnsniveau van de mensen en degene die de ‘heilige’ geloven tot stand hebben gebracht duizenden jaren geleden. De belangrijkste vraag heeft een organisatie als NASA dit expres verzwegen met haar project ‘New Horizons.’ De wetenschap diskwalificeert zichzelf net zoals met het onderzoek naar ‘klimaatverandering.’

  Sprak laatst een islamitische theoloog en hij zij dat in de Koran men spreekt over de tiende planeet beneden de 7 aardse planeten genaamd Sijil/Saqar:
  “The city of Lot was not turned upside down but the order of the planets was turned upside down as planet sijil/saqar appeared from the North Pole and the order of the planets reversed. This was 4166 years and 8 months ago. The next passing will be from the South pole. This is the 12th time the planet Sijil passes making the total years 12 x 4166.66= 50.000 years in line”

  De versen:
  A questioner asked about a Torture to befall.
  The Unbelievers, the which of there is none to ward off.
  (A Torture) from Allah, Lord of the Ways of Ascent.
  The angels and the spirit ascend unto him in a Day the measure whereof is (as) fifty thousand years.
  Therefore do thou hold Patience, -a Patience of beautiful (contentment).
  They see the Day indeed as a far-off (event)
  But We see it (quite) near.

  Soon will I cast him into SAQAR
  And what will explain to thee what SAQAR is?
  Naught doth it permit to endure, and naught doth it leave alone.
  Waving to man.

  Now I do call to witness the Lord of all points in the east and the West that we can certainly subsitute them with better (men) than they; And we are not to be defeated (In our plan).

  Do men think tey will be left alone on saying, “We believe”, and that they will not be tested?

  We moeten rekening houden dat de aarde in de tegengestelde richting gaat roteren en dat de zon dus vanuit het Westen zal rijzen. Tevens temperatuurveranderingen en een mogelijke ‘pole shift’, voor de Moslims is het moment aangekondigd in het jaar 1427 Hijri (2007-2008) de maand Dhil Hija.

  We moeten er vanuit gaan dat de geluiden die wereldwijd gehoord worden sinds medio 2011 te maken hebben met de komst van deze planeet (X):
  https://www.youtube.com/watch?v=W0DmeIb8oVo

 2. Analyze schreef:

  Volgens de geloven hangt dit moment ook samen met de Anti Christ, valse messias, Mahdi, de Locust Army, Gog en Magog, en de Wederopstanding. Mogelijk zullen de (EM) barrieres tussen dimensies geslecht worden waardoor entiteiten (gestorvenen) zichtbaar worden.

  Joel 2
  https://www.biblegateway.com/passage/?search=Joel+2&version=MSG

  The Locust Army

  2 1-3 Blow the ram’s horn trumpet in Zion!
  Trumpet the alarm on my holy mountain!
  Shake the country up!
  God’s Judgment’s on its way—the Day’s almost here!
  A black day! A Doomsday!
  Clouds with no silver lining!
  Like dawn light moving over the mountains,
  a huge army is coming.
  There’s never been anything like it
  and never will be again.
  Wildfire burns everything before this army
  and fire licks up everything in its wake.
  Before it arrives, the country is like the Garden of Eden.
  When it leaves, it is Death Valley.
  Nothing escapes unscathed.

  4-6
  The locust army seems all horses—
  galloping horses, an army of horses.
  It sounds like thunder
  leaping on mountain ridges,
  Or like the roar of wildfire
  through grass and brush,
  Or like an invincible army shouting for blood,
  ready to fight, straining at the bit.
  At the sight of this army,
  the people panic, faces white with terror.

  7-11
  The invaders charge.
  They climb barricades. Nothing stops them.
  Each soldier does what he’s told,
  so disciplined, so determined.
  They don’t get in each other’s way.
  Each one knows his job and does it.
  Undaunted and fearless,
  unswerving, unstoppable.
  They storm the city,
  swarm its defenses,
  Loot the houses,
  breaking down doors, smashing windows.
  They arrive like an earthquake,
  sweep through like a tornado.
  Sun and moon turn out their lights,
  stars black out.
  God himself bellows in thunder
  as he commands his forces.
  Look at the size of that army!
  And the strength of those who obey him!
  God’s Judgment Day—great and terrible.
  Who can possibly survive this?

 3. Kingdom schreef:

  De zogenaamde ‘mainstreamwetenschappers’ zijn zonder het te beseffen, fraudeurs van kabbalistische-groepen en geheime genootschappen, heel veel van die wetenschappers zijn Vaticaan-agenten en sommige zijn behoorlijk ingewijd in de mysterieen van de occulte scholen van voorheen. Hooguit ontdekken ze van hetgeen in hun “bibliotheken” te vinden is.

  https://www.youtube.com/watch?v=TmBuHTcJF5s..
  https://www.youtube.com/watch?v=OmFPwZO23Z8..

 4. Kingdom schreef:

  Het enige wat ze doen, is ‘money’ verwerven, de doden tot op het bot uitdrogen, kaalplukken totdat er niets meer van ze overblijft.. https://www.youtube.com/watch?v=hyk1gJc5wVw..

  Wie gelooft in een mensenoffer en dierenoffers en/of ze brengt zal verslonden worden, wie gelooft in doneren’ en/of zich ‘legaal’ laat afpersen, zal als mens worden verslonden.

 5. Analyze schreef:

  Het valt me ook op hoe vaak het thema wederopstanding in TV series terugkwam de afgelopen jaren, toeval?:

  Resurrection (SBS6) http://www.imdb.com/title/tt2647586/?ref_=fn_al_tt_2
  Les Revenants (NED2) http://www.imdb.com/title/tt2521668/?ref_=fn_al_tt_1

 6. Analyze schreef:

  Iran Preparing For Armageddon? Islamic Republic Backs Shiites In Syria, Iraq, Afghanistan, Pakistan And Yemen

  Iran has prepared almost 200,000 young men in countries across the Middle East to help with the arrival of the Mahdi, a Muslim leader who will usher in justice prior to the Day of Judgment, a Revolutionary Guard commander said earlier this week. Maj. Gen. Mohammad Ali Jafari said recent violence across the region, including the rise of the Islamic State group, was a sign the arrival of the messianic Muslim leader was imminent.
  http://www.ibtimes.com/iran-preparing-armageddon-islamic-republic-backs-shiites-syria-iraq-afghanistan-2267065

  Clearing the neighborhood around the orbit means that the planet must be gravitationally dominant in its orbit.
  http://presstv.ir/Detail/2016/01/21/446668/Planet-Nine-Caltech-Batygin-Brown-Solar-Syetem-Sun-Neptune-Pluto/

 7. Treowd schreef:

  Waarom wordt Pluto niet genoemd in het rijtje van de planeten ? Dat is de negende planeet van ons zonnestelsel welke voor de openbaringen zorgt op dit moment tot aan eind 2023. Dan zou Niburu de tiende planeet kunnen zijn en is het zoals beschreven in het artikel dan mogelijk een vergissing , correct me if i’m wrong. Foutjes zijn menselijk dus het is absoluut niet bedoeld als aanval. 🙂

 8. Martin Vrijland schreef:

  Men heeft Pluto (waarschijnlijk bewust) recentelijk “niet planeet waardig” bevonden:

  http://presstv.ir/Detail/2016/01/21/446668/Planet-Nine-Caltech-Batygin-Brown-Solar-Syetem-Sun-Neptune-Pluto/

 9. Analyze schreef:

  Nog een interessant artikel op zerohedge:
  http://www.zerohedge.com/news/2016-01-19/50-million-americans-prepare-potentially-historic-winter-storm

  Verklaart meteen waarom de FED is verhuist naar Chicago, hoezo conspiracy. Ik denk dat externe (astrologische) factoren een rol spelen bij deze weersveranderingen:
  http://www.reuters.com/article/us-usa-fed-disaster-idUSKBN0N528G20150414
  https://www.youtube.com/watch?v=1QK4bblyfsc ($9,000,000,000,000 MISSING From The Federal Reserve)

 10. Analyze schreef:

  Hier nog een grappige Q&A met de FED m.a.w. ze hebben geen cent te makken, waardoor the house of cards binnenkort naar beneden komt en een domino effect in gang zet in de rest van de (westerse) wereld.
  http://www.zerohedge.com/news/2016-01-18/fed-responds-zero-hedge-here-are-some-follow-questions
  http://davidstockmanscontracorner.com/soon-comes-the-deluge/

  Astrologie en economie hebben meer gemeen dan men denkt, ben benieuwd wat ze in Davos (SuiSSe) bespreken.
  http://www.volkskrant.nl/economie/in-davos-bespreekt-elite-toekomst-van-de-wereld~a4228463/

 11. Analyze schreef:

  We kunnen ook stellen dat de EU meer dood dan levend is, onderstaande video must see. ‘Voorzitter’ Rutte krijgt het onderste uit de kan van Nigel Farage (kat met de 9 levens, zie moordaanslagen):
  http://www.telegraph.co.uk/news/politics/nigel-farage/11468004/Ukip-leader-Nigel-Farages-2010-plane-crash-while-campaigning-in-pictures.html
  http://www.huffingtonpost.co.uk/2016/01/03/nigel-farage-car-accident-foul-play_n_8906528.html
  https://www.youtube.com/watch?v=7i00Fi0tzro

 12. Treowd schreef:

  Dank je om dat verder toe te lichten Martin, dan is het dus geen vergissing. Merkwaardig deze planeet heeft een behoorlijke invloed op ons en binnen ons sterrenstelsel het is alsof we een lichaamsdeel zouden ontkennen te bestaan. Maar je geeft het zelf al aan tussen de aanhalingstekens en getuige onderstaande link van het artikel wat ik in deze reactie aandraag zal Pluto dan ook wel absoluut als verwerpelijk beschouwd worden vanwege hun planning. Men speelt graag voor god….
  http://www.astrologyoflight.com/currentastrology-info/articles/pluto-in-capricorn/

 13. Treowd schreef:

  Sorry Analyze dat ik jouw aangedragen link niet had opgemerkt, jammer dat je soms niet even toe licht waarom je linken aandraagt, nu lijkt het alsof je random wat linken wenst te delen. Er zitten goede linken bij maar soms ook wat veel linken dan bereik je misschien het tegenovergestelde van wat je wenst te bereiken en creeer je een soort van overinformatie. Daarom filter ik soms misschien andere lezers ook en zie ik niet goed waar je naartoe wenst te gaan. Dat ter overweging , kijk maar of je er resonantie mee hebt, blijf je innerlijke kompas varen, je passie ingegeven vanuit het hart 🙂

  Volgende link lijkt de ontdekking van een groter object dan Pluto in de Kuiper-belt welke planeet waardig is te weerleggen. Voor liefhebbers http://www.mikebrownsplanets.com/2010/11/how-big-is-pluto-anyway.html

 14. Analyze schreef:

  @Treowd, bedankt voor je feedback zit op dit moment in de overdrive mode qua informatieverwerking en het leggen van verbanden. Er gebeurt op politiek, economisch en astrologische/nomische vlak zoveel en gelijktijdig dat het moeilijk is patronen te schapen. We leven in bijzondere tijden, alles wordt lichter, transparanter en de waarheid zal overwinnen.

 15. Martin Vrijland schreef:

  Santos Bonacci wijst ons op de connectie met de grote schepper, de Ohm, de Saturnus. Dat is het matrix-vangnet. Er is nog een laag buiten die matrix waar die godheid ons (onze ziel) juist ook weer bij vandaan houdt. Helaas is dit dus in mijn ogen het (ultieme) matrix vangnet.
  Do not chant Ohm! It is a chant in honour to Saturn (the great architect of this simulation universe, the master demon)! Thank you very much.
  We hebben geen 2 zielen, maar slechts 1. Als er sprake is van een tweede ziel, heb je je laten injecteren door deze demonische supermacht afkomstig van Saturn (demonisch van aard). Santos zit dus in mijn optiek dicht bij de waarheid, maar trekt je mee richting het Saturnus (top layer) vangnet.

 16. Thomas.V schreef:

  @Analyze : Je post maken me meer en meer wakker. Waarvoor dank! Ik begin wel een zekere angst te voelen vanwege de snelheid waarmee alles nu vooruitgaat. Het is lastig voor mij om nog “normaal” mee te doen met de rest van de bevolking hier op aarde. Vele mensen slapen nog in mijn omgeving. En ik zie het nut niet echt meer in van mee te doen in deze slavernij wereld. Het lijkt ook dat sommige zaken rond mij niet zomaar gebeuren. Gisteren zag ik nog een auto rijden met nummerplaat ” BE QUIET”. Zijn zulke dingen toeval? Ik begrijp ook niet de boodschap van de schepper om zoveel angst en paniek te veroorzaken met deze Nibiru planeet of wat is hier dan de bedoeling van op spiritueel vlak of voor mijn ziel? Ik probeer vooruit te kijken en van alles het beste in mijn optiek te maken ongeacht de hysterie en paniek om mij heen. Ik kan wel wat begeleiding gebruiken in mijn leerproces van deze virtuele aarde. Of kijk ik verkeerd naar deze wereld / universum……. . Ik vind nu dat deze aarde gewoon een slavenplaneet is , waar geen liefde vrijheid meer heerst. Alles wordt negatief voorgesteld. Ik had graag wat positieve dingen gemaakt hier. Mensen die niet vechten om papier geld , maar respect hebben voor elkaar , dromen van een nieuwe wereld in de plaats van een voorgelogen nieuwe wereld. Ik kan toch moeilijk mijn ogen en oren sluiten om dan mijn wereld in te beelden zoals ik in gedachte heb? Spiritueel ben ik nog helemaal niet mee of wakker geworden.

 17. Analyze schreef:

  @Thomas.V

  Bedankt, ik begrijp wat je bedoelt het ontwaken van de ziel is een proces waar meerdere factoren een rol spelen. Liefde is het belangrijkst, praat met je geliefden hierover. Zij zijn degene die met jouw kunnen reflecteren, waardoor je niet alleen komt te staan in het besef van dit alles. Ook ik heb hier nog altijd moeite mee als ik zie dat het merendeel van de mensen in een ‘droomwereld’noem het ‘bubble’ leven.

  Dit is menseigen, sommigen hebben het door maar sluiten zich ervoor af om ‘negatieve’ gevoelens te ontwijken. Sommigen zijn zo geconditioneerd dat ze het niet kunnen omvatten etc. etc.
  Kijk waar jezelf staat en zie het als een positieve staat van bewustzijn. Beïnvloed jouw omgeving en niet hetgeen waar je geen invloed op kunt uitoefenen.

  Vergeet niet dat onze onsterfelijke ziel hier is om ervaringen te ondergaan. Het feit dat je bepaalde boodschappen op bepaalde momenten ontvangt betekent dat je in quantum fysiche synchroniteit staat met jouw hogere zelf en dat is positief. Ik heb het ook als ik op bepaalde momenten numeroligische boodschappen krijg zoals 15:15 of een tijdstip waarop ik reageer op iets bijv. 19-1 19:19 (dit is echt).

  Ik hoop dat je (hiermee) verder kunt, de geloven bevatten de universele codex alleen hebben de meeste dit niet door en zitten gevangen in het theatrale beleving ipv het spirituele.

 18. Analyze schreef:

  @Thomas.V

  Bedankt, ik begrijp wat je bedoelt het ontwaken van de ziel is een proces waar meerdere factoren een rol spelen. Liefde is het belangrijkst, praat met je geliefden hierover. Zij zijn degene die met jouw kunnen reflecteren, waardoor je niet alleen komt te staan in het besef van dit alles. Ook ik heb hier nog altijd moeite mee als ik zie dat het merendeel van de mensen in een ‘droomwereld’noem het ‘bubble’ leven.

  Dit is menseigen, sommigen hebben het door maar sluiten zich ervoor af om ‘negatieve’ gevoelens te ontwijken. Sommigen zijn zo geconditioneerd dat ze het niet kunnen omvatten etc. etc.
  Kijk waar jezelf staat en zie het als een positieve staat van bewustzijn. Beïnvloed jouw omgeving en niet hetgeen waar je geen invloed op kunt uitoefenen.

  Vergeet niet dat onze onsterfelijke ziel hier is om ervaringen te ondergaan. Het feit dat je bepaalde boodschappen op bepaalde momenten ontvangt betekent dat je in quantum fysiche synchroniteit staat met jouw hogere zelf en dat is positief. Ik heb het ook als ik op bepaalde momenten numeroligische boodschappen krijg zoals 15:15 of een tijdstip waarop ik reageer op iets bijv. 19-1 19:19 (dit is echt).

  Ik hoop dat je (hiermee) verder kunt, de geloven bevatten de universele codex alleen hebben de meeste dit niet door en zitten gevangen in het theatrale beleving ipv het spirituele.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten