Nepniews, echt nieuws, hoaxes, valse vlaggen, de media en politiek; wat is waar en wat is niet waar?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 28 december 2016

nepnieuws-internetDe afgelopen jaren hebben we nogal wat terreur gezien. Deze website heeft soms verslag gedaan en kwam soms tot de conclusie dat er zaken niet klopten. Sommige analyses leidden tot de conclusie dat terreur in scene gezet was en andere dat er sprake was van een ‘valse vlag’. Dat wil niet zeggen dat elke aanslag een hoax (in scene gezet) is. Soms kun je dat simpelweg niet bewijzen of duikt er beeldmateriaal op die de indruk wekt dat iets wel waargebeurd moet zijn. Het is ook niet de bedoeling om alles wat er gebeurt als ‘nep’ te betitelen, maar het is slechts en alleen nuttig om te oefenen in ‘kritisch nadenken’, omdat de praktijk heeft geleerd dat overheden kunnen liegen en bedriegen om bepaalde doelen te bereiken. Niet voor niets hebben we in Nederland de Machiavelli prijs. Deze is vernoemd naar Niccolo Machiavelli, een schrijver en politiek filosoof die vond dat heersers ‘moreel verwerpelijke’ middelen in mochten zetten om hun doel te bereiken. Iedereen die wel eens de moeite heeft genomen om serieus naar specifieke aanslagen te kijken, heeft kunnen ontdekken dat er vaak toch echt zaken niet kloppen. De aanslagen van 11 september 2001 (911) zijn daar misschien wel het meest besproken voorbeeld van. Soms is het minder duidelijk, zoals recentelijk bij de moord op de Russische ambassadeur in Turkije. Dat zou ook net zo goed een echte aanslag kunnen zijn geweest. Datzelfde geldt voor de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn. Hard bewijs voor een nep aanslag is er niet altijd, maar het is bijvoorbeeld opmerkelijk te noemen dat iemand zijn identiteitspapieren achterlaat. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. De kernvraag is echter vooral of de mogelijkheid bestaat dat overheden het volk in de maling nemen via in scene gezette aanslagen (hoaxes) of via aanslagen die in de schoenen van een vijand geschoven worden (valse vlag) en welk doel ze daar dan mee willen bereiken.

In februari van dit jaar ontving de OVV, de onderzoeksraad van de MH17 vliegramp, de Machiavelli prijs. Dat is op zich erg opmerkelijk te noemen en die vliegramp heeft ook vele vraagtekens opgeroepen. Omdat er bij zo’n ramp, net als bij 911, veel slachtoffers vallen, is het vaak ‘not done’ om er vraagtekens bij te zetten. Dat is verschrikkelijk voor alle omgekomen mensen en de nabestaanden. De grote aandacht voor emotie en verdriet en de enorm groots opgetuigde herdenkingsdiensten, zorgen ervoor dat iedereen die een beetje vraagtekens bij zo’n ramp heeft, onmiddellijk een schuldgevoel krijgt; ware het niet door alle media druk, dan is het wel door de sociale druk van de omgeving. Kijken we echter naar de gevolgen van zo’n ramp, dan zou je je af kunnen vragen of enige achterdocht misschien wel terecht is. De MH17 was het begin van de demonisering van Rusland en sindsdien is de militaire inzet van Amerika en Europa op volle ramkoers met Rusland gezet. Na 911 startte George Bush junior ‘the war on terror’, waarna het imperialisme eigenlijk nooit meer stilgestaan heeft. Het grappige is dat die ‘war on terror’ zich voltrok tegen Al Qaïda, de groep die door Amerika zelf opgericht is om tegen de Russen in Afghanistan te vechten, maar waarvan Osama Bin Laden zich tegen de VS gekeerd zou hebben. Enkele jaren later zien we de VS gewoon weer diezelfde groep financieren en bewapenen om kolonel Gaddafi in Libië af te zetten en zien we ook weer steun voor dezelfde groep in een nieuw jasje in Syrië. Het heeft er dus op zijn minst alle schijn van dat bepaalde terreuraanslagen een agenda dienen en dat terreurgroepen de ene keer ‘de vijand’ zijn om op een ander moment weer namens het westen te vechten. Dat mag dan toch op zijn minst ook leiden tot wat kritische vraagtekens? Het probleem is echter dat ‘kritisch nadenken’ een dusdanig negatief stigma heeft gekregen, dat je bijna verketterd wordt als je je daaraan waagt. “Slik wat de media je vertellen en wat de staat wil dat jij gelooft of je bent een complotdenker“. Ook die trend zou ons achter de oren moeten doen krabben. Waarom zou je niet meer zelfstandig na mogen denken? Omdat de media nu eenmaal alle experts in huis hebben en wij eenvoudige burgers niet de kennis en het denkvermogen hebben om dat te doen? Of omdat we er vanuit moeten gaan dat overheden het beste met ons voor hebben en geen dubbele agenda voeren? Heeft u na al die jaren levenservaring de indruk dat overheden echt het beste met u voorhebben of weten zij de schijn te wekken dat dit het geval is (vooral rond verkiezingstijd)?

Al sinds mensenheugenis wordt gebruik gemaakt van de regel ‘Ordo ab Chao’ of te wel het scheppen van ‘Orde uit Chaos’. Daarin zien we vaak het stappen plan ‘Problem, Reaction, Solution‘ gevolgd worden. Als je een groot probleem creëert, zoals in het geval van 911 of andere terreurrampen, is de reactie meestal 1 van paniek en angst. Dan roept het volk eigenlijk vanzelf al om de Solution (oplossing) en hoe verkoop je een oorlog nu beter dan wanneer het volk er zelf om roept? Dat heeft de VS wel geleerd van de Vietnam oorlog. Je kunt geen oorlog voeren als je de steun van het volk niet hebt. Is het volk echter verlamd door angst of verdriet en zeg je dan dat je de verschrikkelijke aanslagplegers te grazen zult nemen, dan juicht het je toe! De missie van een website als deze, is dat u, in tegenstelling tot wat de staat wil, zelf weer kritisch na durft te gaan denken. Dat begint bij kritisch nadenken over het nieuws en kan uitmonden in kritisch nadenken over andere vormen van ‘programmering’ die uw perceptie van de wereld en het leven in zijn algemeenheid, bepalen. Als u in de VS geboren zou zijn, is de kans groot dat u christen bent. Bent u in Saoedi Arabië geboren, dan is de kans veel groter dat u moslim bent. In beide gevallen kunt u waarlijk overtuigd zijn van “de waarheid”. Wat de artikelen op deze website ten doel hebben, is u te prikkelen om een stapje verder te kijken en te ontdekken hoe bepaalde diepgewortelde overtuigingen misschien bepaald zijn door cultuur of omgeving waarin u geboren en grootgebracht bent. Als we dat definiëren als ‘programmering’, is het de kunst dus om die programmering te overstijgen en te kijken wat de perceptie van de wereld is zonder die programmering. Tegelijk kan het inzicht ontstaan dat die programmering misschien wel fulltime op ons afgeschoten wordt via bombardementen van media, muziek, films, boeken en allerlei andere factoren die onze beleving van deze wereld bepalen. De analyses op deze site hoeven dus niet altijd correct te zijn of passen in uw beeld; de essentie is dat u geprikkeld blijft om te kijken of uw perceptie beïnvloed wordt. Als uw perceptie van de wereld namelijk gestuurd of beïnvloed wordt, hoe zit het dan met de perceptie van wie u in diepste wezen bent?

Je zou je dan af kunnen vragen wat het nut ervan is om (als het ware) te ontwaken voor eventuele misleiding in de media en perceptiemanagement aangaande uw beeld van de realiteit. Waarom zou je willen weten of je voorgelogen wordt? Als je gelukkig bent onder een roesje is dat toch ook prima? Comfortably numb! Tenslotte willen we allemaal zo probleemloos mogelijk en met zoveel mogelijk genotsmomenten oud worden. Ik wil u dan even het beeld voor houden van een school vissen die een fuik binnen zwemmen. Pas als de hals van de fuik te dun is en er geen weg meer terug is, merken ze dat ze gevangen genomen zijn. De artikelen op deze site proberen u slechts en alleen te laten zien dat er een road map ingezet is waarbij de essentie van de mens gevangengezet wordt, maar waarbij zij niet ziet dat het net zich sluit. Hoeveel vrijheden moeten er afgenomen zijn voordat mensen het net gaan voelen en weten dat ze niet meer terug kunnen zwemmen? Het punt is echter dat het stapsgewijs gebeurt, zodat het niet opvalt. Stap voor stap worden politiestaatmaatregelen geïntroduceerd, wordt contant geld afgeschaft, wordt de nanotechnologie en kunstmatige intelligentie geïntroduceerd in ons leven en worden we steeds meer in het controle apparaat van overheden gepusht. Dat gebeurt deels doordat we verleid worden met gadgets als smartphones en deels als Solution in reactie op een Problem (bijvoorbeeld het aftappen en meekijken op al onze communicatie omdat dat ons beschermd tegen terreur). Ondertussen wordt het volk zoet gehouden met eveneens een oud Romeinse stelregel: ‘brood en spelen’. Daar staat niet ‘biefstuk en spelen’, maar ‘brood en spelen’. Het volk moet het niet te goed hebben en altijd onder spanning staan of het wel kan eten. Ondertussen geef je ze wat afleiding met sportspektakel of grote feesten. Deze website probeert u te waarschuwen voor de zich steeds verder sluitende fuik. Een bekende uitspraak van Johan Cruijff was: “Je gaat het pas zien als je het door hebt.” En als je het doorhebt, zie je ook pas de ernst ervan. Er is sprake van een plaatsvervangend controle-web dat religie en slavenkettingen doet verbleken. De mensheid wordt toegestuurd naar een digitale gevangenis waarbij fysieke koppeling aan het internet nog maar een kleine stap verwijderd is van de huidige pinpas. Het transhumanisme zal daarin een grote rol vervullen. Alle wetgeving en regelgeving die we nu opgetuigd zien worden wereldwijd zijn het voorportaal voor de open digitale gevangenis waarin iedereen straks aan het internet hangt en niet kan kopen of verkopen zonder zich exact aan de spelregels van de superstaat te houden.

Overheden zetten nu zwaar in op het aanvallen van de kritische geest. Die vrije kritische denkers vormen namelijk de grootste bedreiging voor de plannen. Het internet moest eerst een verleidelijke vrijplaats worden die iedereen verslaafd maakte aan Facebook en Google, om vervolgens de teugels aan te trekken. We zijn nu beland in de fase waarin de vrijheid van meningsvorming niet meer zo wenselijk is. Die vrijheid van meningsvorming zou namelijk onder invloed staan van allerlei Russische propaganda en ‘nepnieuws’. Er moet immers altijd eerst een ‘Problem‘ zijn en dat probleem moet dan omkleed worden met bijvoorbeeld een Brexit of de overwinning van Donald Trump. Als je vervolgens de economie ziet instorten na dergelijke overwinningen, dan kun je dus stellen dat de invloed van ‘nepnieuws’ en het effect daarvan op kiesgedrag er indirect toe heeft geleid dat economieën in elkaar storten. Dan heb je dus een enorm ‘Problem‘ en de reactie zal natuurlijk duidelijk zijn. Een volk in paniek onder economische rampspoed, roept om ingrijpen van bovenaf. Dat zal dan leiden tot keiharde censuur op internet, want je wilt niet dat het volk in de toekomst weer keuzes maakt waar ze later spijt van krijgen. Kortom; de stelregel ‘Problem, Reaction, Solution‘ zal ook hier weer zijn werk doen. We kunnen er dan ook vergif op innemen dat de vrijheid van meningsuiting die het internet nu nog biedt, zal leiden tot de overwinning van ‘rechts populisten’ en dat onder het bestuur van die ‘rechts populisten’ de economie in 2017/2018 een flinke optater gaat krijgen. Dan kun je dus stellen dat ‘vrijheid van meningsuiting’ via het internet en ‘nepnieuws’ uiteindelijk geresulteerd hebben in chaos en dus kun je dat zonder al te veel weerstand gaan verbieden. De voorbereidingen daarvoor zien we nu al getroffen worden. En als we in dat stadium zijn beland, begint de wereld er toch wel heel eng uit te zien. Het is dus zaak dat u het aandurft om zelfstandig na te blijven denken. We willen niet dat onze kinderen in een wereld belanden waar George Orwells ‘gedachtepolitie’ een feit is en dat de technologie zover is dat overheden letterlijk fulltime ‘een kijkje in ons hoofd hebben’. Is dat niet een beetje ver gezocht of overdreven? Niet als u serieus kennis neemt van de technologische stand van zaken (zie onderstaande film).

Omdat het belangrijk is dat mensen geprikkeld blijven worden tot kritisch nadenken, zodat we zelfstandige individuen blijven met een levensvisie en leefwijze gebaseerd op de inspiratie vanuit onze ziel; omdat het belangrijk is dat we geen voorgeprogrammeerde cyborgs worden die de normen en waarden van een superstaat opgelegd krijgen en in een digitaal slavernijnetwerk gevangen gezet worden; daarom is het belangrijk dat een website als deze blijft bestaan. Daarom is het belangrijk dat deze website ook in 2017 kan doorgaan. Op dit moment is uw steun meer dan ooit nodig. Zoals u weet leef ik van de donaties van u als lezer. Daarom wil ik u vragen nu lid te worden of een eenmalige donatie te doen. Klik hier om lid te worden en hier voor een eenmalige donatie. Alvast bedankt!

Gedeeld 326

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (62)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  In het artikel over Bert Koenders en zijn Srebrenica/Aleppo vergelijking maakt
  Harry Baljet op Beyond the Matrix Facebook een juiste opmerking, namelijk, dat de terroristen nu rebellen worden genoemd.
  Dat trucje doen de perceptiemanagement-spindocters steeds vaker.
  En waarom? Om straks de zaken om te draaien. Dan zijn de zogenaamde media weigeraars (door VanDale genomineerd woord op de lijst ‘het woord van het jaar 2016”) opeens rebellen. Dus eerst worden terroristen rebellen genoemd en vervolgens zullen mediaweigeraars rebellen worden genoemd en vervolgens zullen deze online rebellen worden neergezet als gevaarlijke mensen die terrorisme verheerlijken. Dat hangt al een poosje in de lucht.

  Dan nog een waarschuwing: In de reactie onder die van Harry, reageert Lindsay Brandevoort. Het gaat over assistentie gevraagd bij het uitvoeren van een zogenaamd burgerarrest. Dit is zeer zeker een nep-actie opgezet door ninefornews.
  ninefornews verspreid als controlled opposition site erg veel disinformatie.Opgepast dus.
  Het genoemde burgerarrest is 100% luchtfietserij.Trap er niet in beste waarheidszoekers !

 2. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Wat is waar en wat is niet waar.
  ”Zo glipte Amri door ‘gatenkaas”’

  een problem, reaction, solution wordt weer in elkaar gezet.

  Bewijzen dat Amri op Sloterdijk de bus nam krijgen we waarschijnlijk niet vertelt de ‘terrorist expert’ want bla bla bla bla bla bla.

  http://msn.com/nl-nl/nieuws/buitenland/zo-glipte-amri-door-gatenkaas/ar-BBxEOEQ?ocid-spartanntp

 3. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  helaas, plaatsen gaat niet. Zelf even kijken op msn, ”zo glipte Anis door de gatenkaas”

 4. Averroes schreef:

  Het is simpel wat er gaande is, alles is er op gericht de wereld in regio´s te verdelen onder auspiciën van het communistische V.N.

  Mega Regions Agenda 2030: ‘Make America Great Again’

  The agenda to build such railways, is a part of the globalists plan for a New World Order. One of the faces of their program is a man named Parag Khanna, a world ‘renowned’ globalist whom you’ve probably never heard of. Parag, is currently a Senior Research Fellow in the Centre on Asia and Globalization at the Lee Kuan Yew School of Public Policy at the National University of Singapore. Parag also has been an adviser to the U.S. National Intelligence Council’s Global Trends 2030 program, and served in the foreign policy advisory group to the “Barack Obama for President campaign.”

  Parag Khanna has also authored many books, and they include:

  Technocracy in America: Rise of the Info-State (2017).
  The Second World: Empires and Influence in the New Global Order (2008),
  How to Run the World: Charting a Course to the Next Renaissance (2011)
  Connectography: Mapping the Future of Global Civilization (2016)

  There is no question that the motives of Parag are to bring about a New World Order, and the methods which he mentions all pertain to connectedness, and geography. The ideology behind the term connectography, which is the combination of the words connectedness and geography, is in large part similar to the methodology of Sustainable Development, and the United Nations’ goals of connecting the world and Megacities.
  http://www.america2050.org/
  https://christiantruther.com/end-times/nwo/fema-trains-high-speed-railways-construction/

  https://www.youtube.com/watch?v=2p9Iu6WMq2s

 5. Averroes schreef:

  Predictive Programming: Hunger Games, zoek de verschillen
  https://www.youtube.com/watch?v=gsgt_TjMhWU

 6. Averroes schreef:

  Gaat er een belletje rinkelen beste lezer, hint SCN

  Burgemeester Aboutaleb naar VN in New York
  Datum publicatie: 01-06-2016 14:00

  Burgemeester Ahmed Aboutaleb is door de Verenigde Naties uitgenodigd om deel te nemen aan een bijeenkomst in New York op 3 juni over gewelddadig extremisme en de invloed daarvan op de jeugd. Op de agenda staat hoe we met name jongeren weerbaarder kunnen maken tegen de invloed van extremistisch gedachtengoed. Tijdens een van de paneldiscussies zal burgemeester Aboutaleb de Rotterdamse aanpak toelichten.
  http://www.persberichtenrotterdam.nl/bericht/1459/Burgemeester-Aboutaleb-naar-VN-in-New-York/

  https://www.youtube.com/watch?v=uWicSaYEKag

 7. Diewer schreef:

  Bedankt @Averroes voor deze info. Het valt mij steeds weer op, dat alles wat gepland wordt altijd voor 100% geschreven staat in ‘officiële’ documenten. Lees bijvoorbeeld ook het verdrag van de EU: alles, maar dan ook alles, wat ‘ze’ voorstaan en willen bereiken staat erin. Ook in dit document van de SCN staat alles heel duidelijk vermeld – door de cognitieve dissonantie lezen mensen het alleen heel anders dan letterlijk…. áls ze het al lezen!

 8. Averroes schreef:

  Het gaat verder:

  Democratic Socialists of America (logo lijkt op Orwell’s INGSOC)
  The organization has at times endorsed electoral candidates, notably including Walter Mondale, Jesse Jackson, Ralph Nader (informally), John Kerry, Bernie Sanders, and Barack Obama.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Democratic_Socialists_of_America

  Het is geen toeval dat mensen zoals Orwell, Huxley op de hoogte waren van de agenda, FABIAN SOCIETY!

  George Bernard Shaw (Fabian Society) admits that fascism is the end goal of socialism.
  https://www.youtube.com/watch?v=XbcZDATyeTc

 9. Diewer schreef:

  Goed filmpje van dezelfde maker: https://www.youtube.com/watch?v=3MKeeI60fhQ

 10. Diewer schreef:

  Wow! ja ik zag het net ook. Hij zegt het gewoon.

 11. Averroes schreef:

  @Diewer, het maakt niet uit welke systeem! Het leidt allemaal tot hetzelfde collectivisme, varianten op fascime, socialisme, communisme etc.

  Furthering the agenda of the North American Union, and doing away with the states brings about a strange coincidence. Under Martial Law, or during a national crisis a new map takes shape; and that is the FEMA regions map. Which uncovers an astounding resemblance of the new seven states map.

  The idea is not a new one, and the plan to create the North American Union is happening right now. In fact, according to Forbes, it will potentially happen over the next decade; which began in 2013. This entire agenda resembles that of the North American Union, which is a part of the larger United Nations agenda for 2030.
  https://christiantruther.com/end-times/nwo/50-states-fema-regions-north-american-union/

  https://www.youtube.com/watch?v=005cahIsSXE

 12. Averroes schreef:

  Collectivisme, agenda is zichtbaar:

  https://www.youtube.com/watch?v=jC3UeluxYgo

 13. Averroes schreef:

  Je wordt aangestoken door hetgeen je omgeven bent. Saul Alinsky inspirator voor mensen zoals Obama, Sanders, Hillary Clinton etc.

  https://www.youtube.com/watch?v=OfAyNrEsqic

 14. Averroes schreef:

  “A few hundred thousand dollars was raised by the Presbyterian church with the intend to invite Alinsky’s Industrial Areas Foundation to come to organize the poor”
  http://www.industrialareasfoundation.org/content/history

  “In the current presidential campaign, one person intuitively understands Alinksy’s insight. Donald Trump showed again in the first debate that he’s intent on initiating action after action. His wild charges and outrageous statements have no content, no weight, no meaning. Their sole purpose is to provoke a reaction — from Hillary Clinton, from the media, from the frustrated supporters of his opponent.”
  http://www.nydailynews.com/opinion/michael-gecan-donald-trump-controls-conversation-article-1.2810745

  https://www.youtube.com/watch?v=CkJoxc8mlFU

 15. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Motorclub Satudarah looft 10.000 euro uit de voor gouden tip over aanslag met handgranaat. Ik weet dat ze zeker weten zeker dat het niet de Hells Angels zijn geweest. Ze snappen er niks van wie steeds achter die aanslagen zitten.
  Ik wel. ISIS 😀

 16. adje schreef:

  Een van de herkenningspunten wanneer je ziet dat iets uit de koker komt van Saturnus, of ik noem hem gewoon een satan is: alles omdraaien, ondersteboven, van achter naar voor enz. Zo ook de berichtgeving. Alternatieve media wordt beticht dat ze fakenieuws brengen terwijl de MSM het fakenieuws brengt. Als voor beeld hier Newsweek:

  http://europe.newsweek.com/europe-populist-movement-smacks-fascist-past-523093?rm=eu

  Nationalisten en populisten worden hier geduid als fascisten. De agenda wordt steeds duidelijker en mensen worden opgehitst tegen elkaar. Het dient natuurlijk het globalisme en de komende chaos. Populisten en alternatief nieuws worden in 1 adem genoemd en worden zwartgemaakt.

 17. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  De goed verstaander weet dat ik bedoel operatie Gladio.
  Even wat anders, de voormalige president van de angels was Daniël Uneputti.
  Ik heb al sinds omstreeks 2006 het flauwe vermoeden dat Unu een infiltrant was.
  En een -volgens mij -ingewikkelde spin omtrent Unu’s curriculum vitae, is te lezen op Daniël Uneputty Wikipedia.
  O ja, een voormalig clubhuis van de hells angels was voorheen de NCF (de Nederlandse Cocaïne Fabriek), later NCF-Holding, en was een onderdeel van AKZO-Nobel. Eerst werd er cocaïne gemaakt, later amfetamine.Het bedrijf veranderde haar naam in Of het laboratorium nog intact was weet ik niet.Dat de hell’s angels Amsterdam amfetamine maakten en verkochten weet ik toevallig wel.
  check it out.

 18. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  sorry voor de typ-fouten.

 19. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Over Trump zijn ontkenning mbt de CO2 hoax en opwarming van de aarde.
  Als ik kennissen wijs op de CO2 hoax krijg ik de opmerking of ik een Trump aanhanger ben. Dat zou grappig zijn als het niet zo triest is.
  Uiterst slim gespeeld door de puppetmasters die Trump instrueren.
  Kan iemand alhier mij nog wijzen op een goede docu mbt de klimaathoax.
  Ik heb wel een paar uitstekende lezingen van o.a Tim Ball,maar misschien heeft iemand een tip voor de ultieme klimaathoax docu.

 20. CuriousOne schreef:

  Ik zat gisteren samen met mijn ouders aan tafel te eten toen onze hond binnen wou komen, ik zette mij recht en deed de deur open voor onze hond en op dat moment zegt mijn vader brr het wordt toch koud, antwoordde mijn moeder haha ja opwarming van de aarde.
  Op dat moment wees ik hen er op dat het verhaal rond opwarming van de aarde en CO2 en hoax is en dat de aarde al veel warme en koude periodes heeft gehad. Plots werd mijn vader kwaad en zei hij met een nog al een luide stem stop met zeveren (lullen) ze hebben nog niet zo lang op TV laten zien dat de poolkappen aan het smelten zijn en de ijsberen met uitsterven bedreigt zijn.

  Toen begon ik spontaan te lachen en vroeg ik hem heb je dit al zelf in het echt met je eigen ogen gezien of heb je hier al bewijs van opgezocht? Keek hij mij terug kwaad aan en zei ze hebben het op tv en het nieuws getoond.

  Gelukkig heb ik nog mijn vriendin die het wel inziet en mijn moeder een klein beetje.
  Mijn vader dat is een verloren zaak, als de TV 5 minuten niet werkt of er is een panne loopt hij al ambetant rondt.

 21. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  😀 maar het is wel triest.
  Normaal gesprek is gewoon niet meer mogelijk met zulke mensen.
  Het wordt allemaal enorm oppervlakkig gezemel.
  Het is een beetje alsof je met kleuters praat.
  Sterkte ermee.

 22. Camera schreef:

  @curiousOne

  Dit zijn de eerste stappen van de verkettering, je eigen famillie die niet met je in discussie wilt gaan want anders vallen ze zelf in een cognitieve disonantie, pfff we kennen het allemaal.
  Wat betreft de global warming, “de mega leugen (hoax ever”ten bate van haarp en globalisering etc kun je deze clown laten zien die jaren lang ED is geweest van graanpeace international, als Greenpeace het zegt is het waarheid volgens de mainstream, het absolute tegenovergestelde is waar. En daar gaan we weer net als Martin in zijn artikel noemt , het emotionaliseren van het onderwerp terwijl het gewoon een meg leugen is voor een andere agenda (haarp en geoenginering)
  Zie hieronder de ED van Greenpeace international met z’n emotionaliseringsproces, geef maar aan je ouders

  https://www.youtube.com/watch?v=NC7bE9jopXE

 23. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  vandaag op msn.com: ”geniepige 6 jarige gebruikt vingerafdruk van slapende moeder om te shoppen”
  Niet is het kind alleen geniepig maar ook child prodigy denk ik dan weer. Want het heeft ook de betaling gedaan. Knap werk voor een 6 jarige.
  https://www.youtube.com/watch?v=o4rGBX-wwZQ

 24. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Politicans and diapers must be changed often, and for the same reason.
  Mark Twain

 25. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Iedereen een gelukkig, fysiek en mentaal gezond 2017 gewenst.
  https://www.youtube.com/watch?v=rZsCfsT8ZDU

 26. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Goed nieuws voor Franse werknemers.(check it out op msn.com)
  ”Franse werknemer mag telefoon uitzetten buiten werktijd”. Dat heeft de Franse minister van Arbeid M. El Khomri besloten.
  Betrouwbare bronnen alhier bevestigen dat het waar is dat je als werknemer tot gisteren verplicht was om altijd bereikbaar te zijn voor je baas.
  Wow.

 27. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  en dan nog wat nepnieuws op msn.com.
  zie ”13 jarige jongen neergeschoten in rotterdam”
  Als we dan aanklikken zien we een foto van twee politieauto’s met daaronder de tekst ”De mannen worden verdacht van zware mishandeling” 😀
  Er klopt helemaal niets van. Ze doen maar wat bij RTL Nieuws.
  Ik verdenk de RTL nieuws-makers van drank of drugsgebruik tijdens werktijd.

 28. Diewer schreef:

  Geen docu maar ik vind dit wel een verhelderende website:
  https://www.friendsofscience.org/index.php?id=3

  Thuis pagina: https://www.friendsofscience.org/index.php?id=1

 29. Camera schreef:

  @PORVH
  Dank u en dat iedereen maar het vrije woord blijft uitbrengen in 2017 en zich niet onder groepsdruk de mond laat snoeren.
  Net als Martin Vrijland z’n artikel is dit een hele goeie samenvatting idd boven in nog geen uur tijd, bedankt.

  Op de basis school krijgen de kinderen nieuws-begrip, daar wordt letterlijk de krant voorgelezen door de ouders en op de middelbare school hebben we het vak maatschappijleer waar ze verplicht worden het Journaal te volgen. Dus op school wordt de mainstream waarheid(fabeltjes) in 1 lijn getrokken met rekenen en taal en met de paplepel ingegoten.
  Laten we hopen dat de leraren/meesters/juffen en ouders eens vragen stellen aan elkaar in 2017 over deze onderwerpen en zich daarbij niet afvragen of ze daarmee de kinderen de poten onder de stoelen vandaan wegzagen. Je kan niet vroeg genoeg wakker zijn, hoe langer men wacht oprecht te zijn naar het kind hoe meer dissonantie op latere leeftijd…

 30. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Generaal Erik Akerboom wil af van zwaar vuurwerk.
  De beproefde manipulatie strategie ‘probleem- reactie-oplossing’ (Latijn:Ordo ab Chao) begint nu reeds na enkele jaarwisselingen zijn vruchten af te werpen. ”Zo kan het niet langer !! ”
  Ondanks dat er met de jaarwisseling in Nederland massaal mobiel camera toezicht was, zien we weinig bewijzen van de genoemde chaos en geweld tegen hulpverleners.
  Uit de media berichten over erg veel vreselijke ongelukken met carbid, maak ik op dat carbid schieten volgend jaar verboden moet zijn. Veiligheid boven alles. Kan mij het wat schelen dat een boer een melkdeksel op z’n kop krijgt? De minister van Veiligheid waarschijnlijk wel.
  En consumentenvuurwerk zal waarschijnlijk nog 1 jaarwisseling worden toegestaan.
  Waarschijnlijk volgend jaar grote ramp met zwaar vuurwerk oid.
  Niet dat ik gek op vuurwerk ben of zo, ik steek al geen vuurwerk af sinds mn pubertijd en geweld tegen hulpverleners praat ik ook niet goed. Maar er is wel bewust op aangestuurd zeg ik, en deels verzonnen of enorm opgeblazen. Want waar zijn de beelden?
  Ik signaleer Diocletian’s ”problem-reaction-solution model” en meld het graag hier voor het geval mensen het niet in de gaten hebben.

 31. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  vandaag ook op msn.com; ”Wat is er met Kelly Bundy gebeurd?”
  Tja. je klikt als geschrokken fan toch het artikel aan.
  Ik was al bang dat ze aan de meth of zo was geraakt of een facelift had gedaan.
  O.ja en we zijn in oorlog met Rusland las ik zojuist. Maar dat is peanuts vergeleken met wat er met Kelly Bundy is gebeurd.
  En zojuist lees ik (ook op msn.com) dat de agenten die gewonde collega bijstonden NIET zijn bekogeld met stenen en vuurwerk. De politie spreekt hun eerdere bericht tegen dat zij werden gehinderd tijdens de hulpverlening. Blijkbaar had een burger videobewijs dat het allemaal gelogen was, want waarom spreek je je eigen eerdere berichten tegen? Opmerkelijk allemaal.

 32. Camera schreef:

  @PORVH
  Even een opmerking

  Ongelofelijk.
  Een vriend vond het allemaal heel erg ook en heb hem net dit toegestuurd per mail..en heel beknopt uitgelegd dat ik er ook heel iets anders in zag, ha ha, zo zie je maar en nu zie ik deze opmerking van PORVH boven, zeer bedankt

  komt ie
  Creëer een probleem >>>>> Vuurwerk en schade
  Show de reactie >>>>>van het (tokkie)volk , de kampbewoners of anders, wat erug nou, wat een idioten, we moeten er wat aan doen…

  En Biedt het tokkievolk de oplossing aan> bewapen de hulpverleners e centaliseer alles(alles? ja ALLES)

  bewapen ze tot de tanden met politie (staat) erbij

  Agenda voltooid

  totalitaire politiestaat paraat

  (maken wij hopelijk niet meer mee tenzij we ons in laten vriezen en over 100 jaar kijkje kunnen nemen:-)

  PS : ben ook niet tegen vuurwerk, gewoon ormaa voorzichtig doennet als mt Trucks op kersmarkten, uitkijken

 33. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En nog meer nepnieuws, ook op msn.com:
  ”Terreurverdachte had Nederland op het oog”
  Een krankzinnig ‘aanslag verijdeld-lulverhaal’ gebracht door de mainstreammedia.

 34. Agnes Jonckheere schreef:

  Martin, je kan het goed verwoorden en waarschuwt terecht.
  Enkele opmerkingen. Ik zou niet over rechts praten, want ook zogenaamde linksen doen mee met het kapitalistisch systeem.
  Wat betreft geloofsystemen. Het is inderdaad zo dat waar je geboren wordt een religie overheerst. Intussen door de monidalisering is er de mogelijkheid om andere godsdiensten te onderzoeken en te kiezen.
  Je mag een systeem afbreken met argumenten, en het is een feit dat de Illuminati ook de religies is binnengedrongen, vooral in de hogere regionen.
  Maar hoe Prins Mauritz de authenticiteit van de Bijbel wil neerhalen is toch weinig gefundeerd. Ik denk dat je het kind niet met het badwater moet weggooien. Geen enkele geschiedkundige bron is er te vinden, enkel gnosticisme, ook uit vorige levens… wat heel gevaarlijk is mijn inziens.
  Voordat we onze kritiek uiten is een degelijke kennis nodig om het te ondergraven.
  Ik hoor je weinig vertellen over de Illuminati. Maar het zijn hen die de hele wereld regeren.

 35. Camera schreef:

  Omdat er hier nog niets over het Istanbull (bull:-) event opgemerkt is hierbij toch even een goeie uiteenzetting in youtubefilm onder.
  Opmerkelijk is dat de dader dan weer in Santa kleding loopt en dan weer niet, in de telegraaf is zelfs een filmpje waarbij een hondje naar de schutlinie toeloopt,(hondjes zijn doorgaans bang voor vuurwerk),

  https://www.youtube.com/watch?v=kf0QPGI8W1A&feature=youtu.be&t=742

 36. ZalmInBlik schreef:

  @Agnes, de Illuminati vind ik persoonlijk te algemeen en beperkt. Zijn de groepen die de oude wereld orde controleren niet beter te vergelijken met ‘De vier ruiters van de Apocalyps’ hoofdstuk 6 van het boek Openbaring uit het Nieuwe Testament? Groepen zoals de zionisten, jezuïeten, hooggeplaatste vrijmetselaars etc. Soms samenwerkend en vaak tegen elkaar inwerkend om de welbekende dialectiek te realiseren. Vanuit de wrijving (problem-reaction-solution) wordt vaak de oplossing aangereikt en dus meer macht gecentraliseerd. Ik denk dat dit meer een accurate beschrijving is van hetgeen gaande is, al zeg ik het zelf natuurlijk.

 37. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Agnes, je stelt ‘en het is een feit dat de illuminati ook de religies is binnengedrongen’
  Ik kan je verzekeren dat dat geen feit is.
  Voor de rest vind ik je reactie enorm vaag.
  Wat bedoel je bijvoorbeeld met ‘ Geen enkele geschiedkundige bron is er te vinden, enkel gnosticisme, ook uit vorige levens’ …. sorry hoor maar daar kan ik geen chocolade van maken.
  Wat ik heb begrepen is dat je fanatiek Christen Democraat bent. Met alle respect, maar dan is het vrijwel zeker dat cognitieve dissonantie een probleem zal zijn om te begrijpen wat er speelt.
  Ik weet niet hoe ik je moet helpen. Democratie !! OMG, van het woord democratie gaan mijn haren al overeind staan. En met het woordje ‘Christen’ ervoor…. Je moet goed begrijpen dat wij in Nederland door de zionistische Christelijke Democratische puppet Peter Jan Balkenende zo hard zijn genaaid dat we jaren later nog moeite hebben met lopen…..Maar velen zijn nu wel wakker en weten dat de Christelijke Democratie waar jij voor staat, een enorme mindfuck is. Bestudeer eens het archief alhier op Beyondthematrix. Ik hoop dat je ook snel zal ontwaken uit de droom die je leeft. Sterkte.

 38. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Agnes, ik heb je toespraak gezien, en ik begrijp je onbezorgdheid en verwarring.
  Ik zal je toespraak hier even plaatsen.
  https://www.youtube.com/watch?v=AqwwXN2JoOc

 39. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  excuus, ik bedoel natuurlijk je bezorgdheid.

 40. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Staatsterreur in Amsterdam.
  Vandaag op msn.com: ‘Metro-mysterie zorgt voor angst’
  ‘Voor de tweede keer in 48 uur lag het metroverkeer in Amsterdam plat.
  Reizigers en D66-raadslid Bart Vink eisen antwoorden”
  Ik heb sterk de indruk dat Bart met de dierenachternaam precies weet welk spelletje er gespeeld wordt.

  *De definitie van terreur: oogmerk om de bevolking of een deel van de bevolking van een land vrees aan te jagen.

 41. Averroes schreef:

  Het is grappig dat je het staatsterreur noemt, want dat is precies wat het is als je de geschiedenis van het woord terrorisme en overheid gaat bestuderen:
  From Latinised Greek gubernatio “management, government”, from Ancient Greek κυβερνισμός, κυβέρνησις (kybernismos, kybernesis) “steering, pilotage, guiding”, from κυβερνάω (kybernao) “to steer, to drive, to guide, to act as a pilot” + Latin mente “mind”, i.e. mind control

  The First Use of the Word Terrorism in the Oxford Dictionary Defined Terrorism As GOVERNMENT BY INTIMIDATION

  Today the definition of terrorism is very different to how it was perceived in the late 18th century. At that time, in it’s first ever use of the word terrorism in the Oxford English Dictionary, terrorism was defined as government by intimidation. Although terrorism today is often regarded as fringe radical groups, non state or sub-government groups who attempt to deliver their political message through fear, initially the main perpetrator of such crimes were governments, and one in particular. In saying that, the original interpretation can still be defined today in the same way it was 200 years ago, but it is rare.

  Why did the Oxford Dictionary describe the first use of terrorism as government by intimidation?

  At the time of the first ever use of the word terrorism in the Oxford English Dictionary, the world, Europe, and particularly France, were amid radical political upheaval. The American Colonies had revolted against their imperial masters, and France had dispatched with the monarchy and all its pomp and ceremony, titles and honors. It was France in which the original definition of terrorism took its form

  Immediately following the first phase of the French Revolution was a period known as the Reign of Terror, or simply The Terror. It began in September 1793 and lasted for a period of nine months until late July 1794. In that time tens of thousands who were considered to be enemies of the Revolution were executed. The Terror, and terrorism itself became known as a form of government intimidation, all thanks to the activities that were taking place in France. It was in 1795, a year after the mass killings had ended, that the Oxford English dictionary first used the word terrorism to describe tyrannical state behavior, and it was in connection to the Reign of Terror in France.

 42. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Agnes, misschien vind je dit interessant.
  https://www.youtube.com/watch?v=0Y2HUCzCCPY

 43. Averroes schreef:

  @Camera, dit lijkt me ook vrij duidelijk. Wie gaf de opdracht aan MIT? Sean Hross had misschien toch gelijk een wolf in schaapskleren. Offer aan de god Saturnus

  https://www.youtube.com/watch?v=NOMgPUvXk0M

 44. Averroes schreef:

  En ja er zijn doden gevallen, hetzelfde geldt voor de Russische ambassadeur! Geheime diensten zoals de CIA en MoSSad zijn hier verantwoordelijk voor, de diepe staat aan het werk..een strakke analyse van MrCati. Aanrader:

  https://www.youtube.com/watch?v=xy_6ZVpZqvI

 45. Averroes schreef:

  MK Ultra in actie:

  Airport Shooter Said He Was “Mind Controlled” By A U.S. Intelligence Agency

  Airport shooter admits he was ‘mind controlled’ by intelligence agency, eyewitness claims there were at least three other “sleepers,” shooters, with high-powered rifles shooting into crowd

  Eyewitness: “There was like at least three people in there still shooting” after the first guy was caught
  http://www.zerohedge.com/news/2017-01-07/airport-shooter-said-he-was-mind-controlled-us-intelligence-agency

  https://www.youtube.com/watch?v=TBhiSblZtJs

 46. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Vandaag te lezen in de pulpmedia (msn.com);
  ”Geboren als meisje , nu een man en zwanger” zie ook:
  ”Dit is de eerste zwangere man van Groot Brittanië”

  Ook vandaag op msn.com: ”De grootste complottheorieën”
  Je moet dan eerst aanklikken bij het bericht: ”De geheime symbolen van Beyoncé”
  Ee hoop misleidende woorden en leugens in het artikel. Nepnieuws dus wederom. En natuurlijk wordt Davis Icke genoemd met zijn ‘hagedissen’.
  De fake maanlanding wordt ook genoemd. Met een foto van de schoenafdruk op de maan.Het leuke is dat ze met die foto al aantonen dat de Apollo 11 maanlanding totaal fake was.
  Er is geen water op de maan dus die schoenafdruk moet 100% fake zijn. Maar dat begrijpen de meeste mensen niet omdat hun hersenen niet normaal functioneren. En mocht iemand aan mijn verstand twijfelen, ik zou zeggen,probeer maar eens een dergelijke schoenafdruk in droog zand te maken.
  En zo zijn er nog tig zaken die echt niet kloppen mbt de maanlandingen, maar eigenlijk is de schoenafdruk al voldoende om te begrijpen dat alles fake was.

 47. Camera schreef:

  @Porvh

  Absoluut fake nieuws was dat toern,all over, Het meest opvallende was dat ze nooit eens terug gegaan zijn om lekker te bouwen of iets dergelijks en die (nep) astronaut die kreeg direct daarna een autistenziekte, althans hij sprak er nooit over, de belangrijkste man van de 20e eeuw met dat betreft, na ja en nog veel meer….
  Deze film(onder) is na een half uur zeer interessant, je hoort het van iemand die daar werkelijk de engines heeft gefabriceerd, ze maken on alles wijs en het spoelen begint op jonge jaren op de basis-school, >>”nieuwsbegrip”

  https://www.youtube.com/watch?v=jgO9dPh72Vo&t=2162s

 48. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Een astroniet (Engels; Astronot) 😀
  al sluit ik niet uit dat er een geheim black budget ruimtevaartprogramma bestaat. (TR-3B, Edgar Fouche)

 49. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  vandaag weer verschrikkelijk veel bagger op msn.com, o.a:
  ”Vrouw gaat klanten te lijf met bijl’
  Er zou een YouTube filmpje zijn volgens het artikel.
  Maar ik kan het niet vinden.
  Ik ga dus tot dusver uit van NEPNIEUWS !

  En ook een mega ijsberg op Antarctica die los gaat breken vanwege, je raad het al…. De opwarming van de aarde.
  Dat er ijsbergen zijn in Antarctica is voor mij überhaubt nieuw.
  Ik dacht altijd dat er enkel ijsschotsen afbreken en dat ijsbergen enkel op de Noordpool voorkomen.
  (Even tussendoor een leuk kijkersvraagje: Eet een ijsbeer ook pinguïns?)

  Omdat het hier op het noordelijk halfrond een beetje wintert moeten er blijkbaar steeds berichten in de media worden geplaatst mbt zogenaamde weersextremen en de opwarming van de aarde, zodat we niet vergeten dat de opwarming nog steeds doorgaat.

  Islamistische buschauffeur-sollicitant belt op naar zijn toekomstige werkgever met de boodschap dat hij weigert vrouwelijke passagiers een hand te geven.
  Dat zal me weer leuke reactie’s geven onder het artikel.

  En zo staat die pulpmedia vandaag weer vol met misselijkmakende propaganda.

 50. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Madam Agnes denkt misschien dat ze boven ons staat, ze reageert dus niet op het geneuzel van het ongelovige gepeupel. Of madam is spontaan in een depressie geschoten. Als ze maar niet met een bijl op mensen gaat inhakken !

 51. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  zojuist op msn.com: ”Asteroïde zoeft langs aarde’
  en dan plaatst de volledig imbeciele redactie er een filmpje bij met de tekst:
  ”Een stuk groter en niet gevaarlijk voor de aarde:Jupiter”
  Het bericht over de ‘flyby’ is afkomstig van Faqt, dus het artikel zal wel op feiten gebaseerd zijn zullen we maar zeggen. Jammer dat ie de aarde dan gemist heeft denk ik dan weer. Ik heb als SHTF-prepper natuurlijk al voor maanden blikvoer, vitamientjes.mineralen en water opgeslagen.

 52. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En dit bericht op msn.com is dan weer wel interessant voor waarheidszoekers;
  ”Eng:film voorspelde dood van actrice”, als we aanklikken dan lezen we;
  ”19 voorspellingen die echt zijn uitgekomen”
  Zo ontdekken we bijv.op pagina 7,dat 29 jaar na dato,de actrice Heather O’Rourke zeer hoogstwaarschijnlijk satanisch opgeofferd is geweest.
  Toevaldenkers zullen denken dat het toeval is. Ik niet, zeker niet in combinatie met de Super Bowl. (zie Zachary Hubbard’s gematria en de talloze satanische opofferingen met connectie’s naar de Super Bowl)
  Artikelen als deze worden blijkbaar ook geplaatst met het oogmerk om meer mensen in toeval te laten geloven.

 53. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Telegraaf zegt: ”IS staat met rug tegen de muur” (msn.com)
  In het filmpje zegt minister Lilianne Ploumen van ontwikkelingssamenwerking dat Faloudja volledig is platgebombardeerd en dat er geen huis meer overeind staat.
  De elektriciteit doet het wel en de waterleiding doet het ook prima dus zijn al 200.000 burgers teruggekeerd….. apart. Er staat geen huis meer overeind….Waar moeten die 200.000 teruggekeerde mensen gaan wonen vraag ik me dan weer af.

 54. ZalmInBlik schreef:

  In ondergesneeuwde tentenkampen, zolang ze maar niet het vasteland van de aanstichter bereiken.

  Vooral blijven stemmen op deze parasieten, hoop hahhahha
  https://www.youtube.com/watch?v=l53fVwr7Tac

 55. ZalmInBlik schreef:

  More than 20 civilians were killed in a B-52 strike carried out by the US on the Idlib province in Syria on January 3, according to Russian Chief of the General Staff Valery Gerasimov.
  https://www.rt.com/news/373178-us-civilians-bomber-syria/

  https://www.youtube.com/watch?v=Tdc6BVbS9Ro

 56. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Gisteren , 16 januari is de astroNOT Eugene Cernan overleden, de NASA meldde dit op hun site op…uhh…..15 januari…..
  zie zachary hubbard ”Death of Eugene Cernan” op minuut 8:35

 57. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”Indiër heeft mega-lintworm”.
  De lintworm van de man meet maar liefst 36 kilometer !!
  Ik heb even wat informatie opgezocht over lintwormen op Wikipedia.
  Normaal worden lintwormen 2 tot 3 meter, dus dat de ‘Indiër met mega-lintworm’ wereldnieuws is, is wel te begrijpen.

 58. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”Exclusief geheim interview met politie-informant”
  Ze leven vaak in de diepste anonimiteit en leiden een niet altijd even gemakkelijk dubbelleven.
  John van den Heuvel had op een geheime locatie een interview met één van deze criminele infiltranten en spreekt hierover met RTL-Boulevard. zie nepnieuws-site msn.com.

  Ja, ja…. John. Wat een ONGELOOFLIJK spannend leven heb jij.

  En het trieste is dat miljoenen Nederlanders deze bagger voor zoete koek slikken.
  Stel jezelf de vraag waarheidszoekers:
  Waarom zou je een geheim interview met een criminele infiltrant moeten regelen als je het gewoon in scene kan zetten?

 59. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”Biologen vinden dolfijn met maag vol plastic” (ANP/msn.com)
  Dat was dan een domme dolfijn.
  Schildpadden eten nog wel eens plastic zakjes omdat ze het aanzien voor een kwal.(dus John van den Heuvel moet oppassen als hij in zee gaat zwemmen).
  Zeevogels krijgen ook plastic binnen waardoor ze doodgaan.
  Heel erg allemaal natuurlijk, maar dat een dolfijn plastic zakken eet lijkt me nepnieuws van de bovenste plank.
  Een dolfijn is VEEL te intelligent om plastic zakken te eten !!

  Het zou in dit verhaaltje van het ANP gaan om een dolfijn van Cuvier.
  Latijnse naam: Ziphius Cavirostis. De wetenschappelijke naam is afgeleid van een fabeldier, de Ziphius. (Wikipedia)

  Waarom wordt deze onzin verspreid? Waarschijnlijk omdat we als mens meer affiniteit hebben met dolfijnen dan met vogels en schildpadden.En het plan is waarschijnlijk dat we heel veel milieu belasting willen gaan betalen voor plastic, ipv afbreekbaar organisch ‘plastic’ invoeren, wat al jaren bestaat maar blijkbaar te goed is voor het milieu en niet past in de agenda van de psychopaten-bende die alles kapot willen maken.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten