Rutte: walgelijke geschiedvervalsing aangaande Erdogan’s uitspraak over Srebrenica

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 14 maart 2017

erdogan-srebrenicaDe ruzie tussen Turkije en Nederland laait wel heel toevallig op zo tegen het einde van de verkiezingsstrijd. Het is een uitgelezen kans voor de Turkse president Erdogan om zijn tanden te laten zien richting de Turkse bevolking en een net zo uitgelezen kans voor Nederlandse politici om populistische stemmen te winnen. Dus of het een een-tweetje is, zoals het NRC in dit artikel veronderstelt, is op zijn minst het overwegen waard. Dat onderschrijft tevens mijn standpunt dat de politieke leiders in Europa de weg banen voor een Turkse overname van Europa (zie hier en hier). Het onderschrijft het beeld dat politici het belang van de ‘deep state’ elite dienen en een gezamenlijke agenda hebben. Vandaag deed Erdogan er nog even schepje bovenop door te stellen dat Nederland verantwoordelijk is voor de massamoord op 8000 Bosniërs. Hij refereert daarmee naar de massaslachting in Srebrenica in 1995 die volgens de officiële lezing door de Serviërs zou zijn uitgevoerd.

Markt Rutte heeft gereageerd door deze uitspraak geschiedvervalsing te noemen. Het is interessant dat Erdogan wederom een punt aanhaalt waarin een kern van waarheid zit, zoals dat ook het geval was bij zijn eerdere uitspraken van afgelopen weekend. Erdogan sprak toen over Nederlanders als nazi-restanten en fascisten. Er vanuit gaande dat hij zich richtte op de restanten van bepaalde krachtvelden binnen overheden, had hij ook toen een punt (zoals hier uitgelegd). Aangaande Srebrenica kan op zijn minst worden gezegd dat Nederland een belangrijke rol speelde. Wie herinnert zich niet Karremans’ uitspraak: “Don’t shoot the piano player” (zie YouTube filmpje onderaan). De originele beelden hiervan werden flink verknipt in de westerse media en gaven een heel ander beeld dan op onderstaande originele beelden te zien is. Op die verknipte beelden werd een Mladic getoond die Karremans bedreigde. In werkelijkheid vroeg hij hem waarom zijn mannen (de Nederlandse troepen) op hen (de Serviërs) hadden geschoten. Als we het dan toch hebben over geschiedvervalsing, dan heeft Nederland juist daarin een belangrijk aandeel gehad. Het lijkt erop dat de Nederlandse burger flink is voorgelogen over de daadwerkelijke gebeurtenissen tijdens de Joegoslavië oorlog. Ook het publiek in andere Europese landen is flink de ogen dicht gesmeerd. Politici en media hebben daarin een kwalijke rol gespeeld.

Wie heeft het ooit gehad over de Kroatische troepen die steun van NAVO troepen ontvingen tijdens de Joegoslavië oorlog in 1995? Deze fascistische troepen verjoegen meer dan 200.000 Serviërs uit hun leefgebied Krajina, en richtten een massaslachting onder duizenden Serviërs aan. Deze Kroatische fascistische troepen droegen openlijk nazi symbolen (zie deze film vanaf 6:20 min.) en in april 1996 riep president Tudjman op Kroatische televisie op tot de terugkeer van de overblijfselen van Ante Pavelic, de leider van de Kroatische pro-nazi vazalstaat. “Verzoening en erkenning moeten worden verleend aan degenen die het verdienen“, zei Tudjman. Drie maanden later zei Tudjman over de verdreven Serviërs: “Het feit dat 90 procent vertrokken is, is niet ons probleem. Natuurlijk zijn we niet van plan om hen in staat te stellen terug te keren.” In diezelfde toespraak verwees Tudjman naar de pro-nazi-staat als ‘een positieve zaak’ (lees hier het hele verhaal).

Azov-BattalionDie kant van de oorlog kennen we hier in het Westen niet. Feitelijk is Kroatië gebruikt om het ooit florerende land Joegoslavië op te splitsen en de Serviërs flinke klappen toe te delen Alle Joegoslavische staten (behalve de Servische) stelden tijdens de tweede wereldoorlog milities beschikbaar aan de Duitse Waffen SS. Servië had daarentegen een sterk historische band met Rusland. Opmerkelijk is het dus dat de NAVO in deze Joegoslavië oorlog van de jaren ’90 openlijk (alleen niet gemeld door de Westerse media) nazi divisies steunde. Datzelfde hebben we overigens recentelijk (in 2014) in Oekraïne waar kunnen nemen. Daar maakte de Westerse krachten gebruik van de neo-nazi partij Svoboda, die zelfs plaats nam in de nieuwe regering van na de coup. Het Oekraïense Azov Bataljon draagt openlijk een oud nazi embleem, zoals te zien op de foto. Dat zet te denken! Waarom steunden Europa en Amerika in beide oorlogen nazi-divisies en nazi-groeperingen?

Naser-OricMaar wat klopt er dan nog meer niet aan de berichtgeving over die Joegoslavië oorlog? Het is toch duidelijk dat de Serviërs deze Bosnische moslim mannen vermoord hebben in de heuvels van Srebrenica?“, zo zou u kunnen denken. Dat is dus de vraag.

Wat in ieder geval duidelijk is, is dat de Bosnische massamoordenaar Naser Odic nogal snel vrijuit ging. Deze Bosnische militaire leider die werd geholpen door de Mudjahedien strijders, heeft de meest gruwelijke moorden op zijn geweten. Wat deze Odic zoal op zijn geweten heeft is te zien op de afschuwelijke grafische beelden op deze website. Odic kreeg slechts 2 jaar van het Joegoslavië tribunaal. Dit laat misschien een beetje de partijdigheid en dus ongeloofwaardigheid van dit Joegoslavië tribunaal zien. Triomfantelijk stak hij dan ook een sigaar op tijdens de zitting van het Joegoslavië tribunaal in Den Haag.

De vraag is of de Serviërs wel verantwoordelijk waren voor de massaslachting in de heuvels van Srebrenica. Het lijkt er sterk op dat we hier te maken hebben met het bij de Serviërs in de schoenen schuiven van deze genocide. De massaslachting zou grotendeels het werk zijn van de Scorpions, een soort paramilitaire special forces groep die niet onder Servisch bestuur viel. De kans is groot dat deze groep paramilitairen de Amerikaanse belangen diende, want ze richtten zich in belangrijke mate op het beschermen van olievelden. Het Joegoslavië tribunaal wil deze groep maar aan de Serviërs blijven linken, maar in feite kan dus niet keihard worden gesteld dat Servië verantwoordelijk is voor de massaslachting. Naar alle waarschijnlijkheid hebben we hier vooral te maken met een Blackwater/Academi-achtige groep en zit dus het Westen mogelijk zelf achter de massaslachting in Srebrenica. Op VeteransToday lezen we het volgende [citaat] One of the most brutal incidents in recent history is the massacre at Srebrenica in 1995 by a paramilitary group known as ‘the Scorpions’. We now have a top level witness and reams of official documents that categorically prove that it was NATO that ordered not only the Dutch “stand down” that led to the killings, but recruited, paid and controlled the Scorpions as well, those who murdered more people in one day since Stalin’s last migraine.” the-scorpionsVertaald: Een van de meest grove incidenten in de recente geschiedenis is de slachting in Srebrenica in 1995 door een paramilitaire groep genaamde ‘the Scorpions’. We hebben nu een hoog geplaatste getuige en stukken uit officiële documenten die categorisch bewijzen dat het de NAVO was die niet alleen de Nederlandse afwachtende houding opdroeg (die de moorden mogelijk maakte), maar dat de NAVO de Scorpions wierf, betaalde en aanstuurde. Deze Scorpions vermoorden in 1 dag meer mensen dan Stalin deed tijdens zijn laatste wreedheden.

Volgens Belgrado Media zou een Bosnisch militaire inlichtingenofficier na de oorlog zijn overgebracht naar Wit-Rusland. Deze inlichtingenofficier zou bewijs hebben dat het bloedbad van Srebrenica werd georganiseerd door de CIA, MI6 en de Franse DRM, door de paramilitaire Servische formaties genaamd ‘Scorpions’ die naar verluidt rechtstreeks onder hun toezicht werkten. Het Servische leger van Ratko Mladic had hier geen enkele controle op. De eenheden waren professionele huurlingen, die werden geworven door deze agentschappen, zo meldde deze officier van de Franse geheime dienst. Naar verluidt overhandigde de inlichtingenofficier volledige lijsten van mensen uit de Scorpions, evenals schriftelijke bevelen die werden gegeven aan de commandant van de eenheid. Deze inlichtingenofficier wilde graag getuigen in het proces tegen Ratko Mladic en anderen die beschuldigd worden van oorlogsmisdaden in Srebrenica. Hij wilde graag bewijzen dat de leden van de eenheid onder controle van de CIA, MI6 en de Franse DRM stonden. Het lijkt erop dat deze getuige nooit gehoord is en zal worden.

Het proces tegen Ratko Mladic is de laatste zaak van het Joegoslavië-Tribunaal. De politiek leider van de Bosnische-Serviërs, Radovan Karadzic, werd in maart 2016 veroordeeld tot veertig jaar gevangenisstraf, onder andere wegens de volkenmoord in Srebrenica. De vraag die we zouden kunnen stellen is hoe onbevooroordeeld dat Joegoslavië tribunaal eigenlijk is. In 2016 werd de voormalige Servische president Slobodan Milošević wel postuum vrijgesproken van oorlogsmisdaden, maar iemand die op zaterdag 11 maart 2006 al in zijn cel stierf aan een hartaanval, is makkelijk vrij te spreken.

Als Erdogan dus spreekt over de kwalijke rol van Nederland aangaande Srebrenica, heeft hij dus best een punt. Vermoedelijk doelt hij echter niet op de uitleg die hier omschreven is. De Nederlandse politiek zal natuurlijk nooit haar fouten en leugens toegeven. Dan valt het hele kaartenhuis in duigen. Dan zou ook de kwalijke rol van de media aan het licht komen. Als je leugens van deze orde van grootte verkoopt, moet je het volhouden en blijven herhalen. Geschiedvervalsing is zeker niet een uitgesloten onderdeel van de Nederlandse politiek. Als zo’n statement echter uit de mond van de Turkse leider Erdogan komt, zal geen Nederlander het serieus willen nemen.

Bron linkvermeldingen: nrc.nl, katholieknieuwsblad.nlemperors-clothes.comserbiasos.blogspot.nl, veteranstoday.com, wikipedia.org

Gedeeld 253

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ZalmInBlik schreef:

  De scheidslijn tussen politiek en media cq. propaganda is flinterdun. We zien nog altijd dat die twee elementen de perceptie van het publiek manipuleren, ook nu weer. Wat ik mij afvraag is, wat is er nog bekend van het befaamde fotorolletje en trad het kabinet Kok II niet af vanwege het NIOD rapport?
  http://nos.nl/artikel/2041124-fotorolletje-srebrenica-ligt-nog-in-archief.html

  “NIOD-rapport over Srebrenica
  Het kabinet diende op 16 april 2002 zijn ontslag in naar aanleiding van het NIOD-rapport over Srebrenica (Srebrenica-crisis). Er waren nog slechts 29 dagen te gaan tot de reguliere verkiezingen op 15 mei 2002. Daarom werden er naar aanleiding van dit aftreden geen vervroegde verkiezingen uitgeschreven. Het kabinet werd demissionair en kreeg de opdracht de lopende zaken waar te nemen, waaronder ook de reeds geplande verkiezingen vielen. Het ontslag werd verleend op 22 juli 2002, toen na de formatieperiode het kabinet-Balkenende I in functie trad.”

  Pia Dijkstra (D66) met het 8 uur Journaal, flinterdun zoals ik al zei 😉
  https://www.youtube.com/watch?v=wKJd8Kw3CBo

 2. ZalmInBlik schreef:

  Aanvulling de ene Bilderberger voor een andere: toen Kok->Balkenende, nu Buma of Pechtold?

 3. Diewer schreef:

  Weer een super artikel Martin! Ja, dat het een een-tweetje was heb ik ook letterlijk gezegd tegen bekenden.. Super dat je het echte Srebrenica verhaal en de geschiedenis van de vernietiging van Joegoslavië nog eens verduidelijkt!

 4. ZalmInBlik schreef:

  Hij is eerder gepost, maar hij blijft geniaal. Een parodie op Dutchbat en alle mislukte missies

  https://www.youtube.com/watch?v=CTmE0OWFPq0&feature=youtu.be&t=17m35s

 5. Riffian schreef:

  Hij bedoelt ‘luchtkastelen’ en het CDA campagne team heeft het idee gestolen, want het is nu Buma die zandkastelen aan het bouwen is..de ironie hilarisch 😀

  https://www.youtube.com/watch?v=a6ky8Geryxc

 6. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  mbt bovenstaande video (minuut 21.01) vroeg ik mij af , wie was Raviv van Renssen, en was het misschien een propaganda en een hoax? Dus even googlen. Zo kwam ik op Raviv van Renssen Archives-Noventas http://www.noventas.mobi/index.php/tag/raviv-van-renssen.

  ”Een essentieel document over de dood van soldaat Raviv van Renssen is vlak na de val van Srebrenica zoek geraakt bij de Koninklijke Marechaussee.” Wederom weer een opmerkelijk verhaal. In het document wordt ook het zogenaamde zoekgeraakte filmrolletje genoemd.

 7. ZalmInBlik schreef:

  @PORVH, het ondersteunt het verhaal alleen maar dat er tot op een bepaald niveau overduidelijk is gecollaboreerd met de para militairen en geheime diensten van verscheidene mogendheden. Misschien konden ze geen pottenkijkers en critici dulden, ja en dan wordt je uit de weg geruimd. En in hoeverre is het PV dat erop staat zelf geen vervalsing? De zaak stinkt nog altijd..

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten