Turkije, Erdogan en zijn band met de verraders van het Ottomaanse rijk, Saoedi Arabië

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 16 februari 2016

erdogan-arabie2Na het publiceren van enkele berichten op Facebook over de rol van Turkije in de oorlog in Syrië kom ik tot de conclusie dat elke vorm van kritiek op Turkije een nationalistisch onderbuik gevoel lijkt te prikkelen waar geen enkel argument tegen opgewassen is. Dit was een goede stimulans om nog eens dieper in te gaan op de rol van Turkije in de situatie in het Midden Oosten.

Allereerst moet duidelijk zijn dat ik absoluut niet tegen Turkije ben of voor Rusland, Syrië of welke partij dan ook, maar juist slechts de posities van alle spelers op het schaakbord probeer te analyseren, zonder daarin partijdig te zijn. Als je kritiek levert op het Westen, of op Turkije impliceert dat niet dat je voor de andere partijen bent. In meerdere artikelen heb ik namelijk toegelicht dat ik van mening ben dat alle partijen op het schaakbord onderdeel uitmaken van een vooropgezet oorlogspel dat slechts 1 doel dient, namelijk het optuigen van een alles omvattende wereldoorlog met veel dood en verderf en chaos over de gehele wereld. Uit die chaos wil men dan een totalitaire wereldregering installeren, waarbij elke kans op een toekomstige oorlog uitgebannen moet worden door 1 wereldreligie te implementeren en een gemilitariseerde politiemacht te installeren die elke dissident oppakt. Iedereen die dus nu nog het ideaal heeft voor nationaal belang of religie te vechten, zal dan bedrogen uitkomen. Daarom is het dan ook belangrijk om door al dat nationalisme, religieus idealisme of geloof heen te prikken. Dat alles dient slechts als ‘worst voor de neus‘ om strijders te kunnen werven die bereid zijn de wapens op te pakken vanuit dat idealisme. Ondertussen draagt dat aan slechts 1 ding bij: het bouwen aan de gewenste wereldoorlog; aan de gewenste chaos die de leiders van alle partijen die betrokken zijn onderling bekokstoofd hebben. Zij weten dat er niet slechts 1 partij, religieuze groepering of land als overwinnaar uit de strijd zal komen. Zij weten dat er slechts 1 doel is: het installeren van een totalitair wereldregime.

In dat kader is het nuttig om eens onder de loep te nemen hoe de verhoudingen op het strijdtoneel liggen. Zo zijn er hier op de site al voldoende artikelen te vinden waaruit blijkt dat het Westen ISIS steunt, maar steeds duidelijker wordt ook dat de rol van Saoedi Arabië zeer prominent is. Niet alleen vanwege het feit dat het land aangegeven heeft troepen te willen sturen naar Syrië, maar ook vanwege de opgeschroefde olieproductie van de afgelopen anderhalf jaar. Door de overdaad aan olie op de markt is de olieprijs gigantisch gekelderd, waardoor Saoedi Arabië feitelijk direct de Russische economie een klap toe heeft kunnen dienen. En minder geld voor Rusland betekent minder budget om in oorlogsmaterieel te investeren. Ook Venezuela leidt zwaar onder de lage olieprijzen. Dat komt Amerika ook goed uit, want Venezuela wil maar niet echt onder de invloedssfeer van Amerika komen te vallen. Maar ook de relatie tussen Turkije en Saoedi Arabië is de moeite van het bestuderen waard.

In 1916 ontleende Saoedi Arabië haar bestaansrecht aan het Sykes-Picot akkoord met Groot Brittannië en Frankrijk tijdens de eerste wereldoorlog. Dit luidde het einde in van het Ottomaanse rijk; zoals het rijk van de Turken voor de eerste wereldoorlog feitelijk heette. Saoedi Arabië wilde onder de heerschappij van de Turken uit en sloot feitelijk dus een deal met de Engeland en Frankrijk over de vestiging van een eigen koninkrijk. Om de gehele geschiedenis van het Ottomaanse rijk hier te bespreken gaat wat ver, maar neemt u zichzelf de moeite om u te verdiepen in dit groteske rijk dat slechts 100 jaar geleden uiteen viel als gevolg van de eerste wereldoorlog. In deze video ziet u uitgelegd hoe vervolgens in de Balfour-verklaring feitelijk al de grondvesting van de staat Israël gelegd werd. Daar duikt ook de naam op van Lord Walter Rothschild, een bekende rijke oorlogsfinancier en zionist. Dit duidt op een duidelijke zionistische planning achter de eerste wereldoorlog en de opsplitsing van het Ottomaanse rijk. Werd hier toen al de basis gelegd voor de vestiging van de staat Israël? Was de tweede wereldoorlog nodig om dit project af te maken? Dat zijn interessante vragen die mogelijk later nog eens aan bod komen. Op dit moment kijk ik vooral even naar de relatie Saoedi Arabië – Turkije van vandaag de dag. Dat is namelijk een erg interessante om te bestuderen, met name gezien het feit dat de hedendaagse Turkse leiders het niet onder stoelen of banken steken dat zij het Ottomaanse rijk willen herstellen. Je zou je af kunnen vragen waarom de beide landen dan nu zo close zijn; in de wetenschap dat Saoedi Arabië feitelijk haar bestaansrecht ontleent uit verraad aan datzelfde Ottomaanse rijk en loyaliteit aan het zionisme (zie onderstaande video).

Natuurlijk is ogenschijnlijk het centrum van de macht in de wereld zo’n beetje verschoven van Groot Brittannië naar de VS na de tweede wereldoorlog, maar in feite is het nog altijd hetzelfde machtsblok alleen dan vanuit een ander bolwerk. Achter de schermen zijn het steeds dezelfde familiebloedlijnen van faraonische afstamming die het schaakbord bespelen. Saoedi Arabië is nog steeds een belangrijke vazalstaat van ditzelfde machtsblok. Ook al zou de indruk kunnen bestaan dat het land steenrijk moet zijn door haar olievoorraden, is de rijkdom van de Saoedische “koninklijke familie” slechts een zoethoudertje voor het naar de pijpen dansen van de zionistische agenda. Het hele bestaansrecht van Saoedi Arabië en het “koninkrijk” valt terug te herleiden aan het omkopen van Ibn Saud, een Wahabistische Emir die na de Balfour-declaratie het bestuur kreeg over het oostelijk deel van het Arabische schiereiland als dank voor zijn steun aan de Britten. Omdat de heerser over het westelijk deelgebied van het schiereiland zich weigerde neer te leggen bij het zionistisch plan van een natie voor de joodse gemeenschap, werd Ibn Saud ingehuurd om het dwars liggende westelijke gebied, dat onder bestuur van Hussein bin Ali lag, in te nemen. Dat gebeurde op dezelfde wijze die we nu zien bij het ISIS huurlingenleger; Ibn Saud werd gefinancierd en bewapend, door de Britten in die tijd. Het duurde tot 1926 tot Ibn Saud uiteindelijk het gehele gebied onder controle wist te krijgen en met goedkeuring van de Britten het koninkrijk van Saoedi Arabië mocht vestigen. Je kan dus met een gerust hart stellen dat Saoedi Arabië een zionistisch project is gefinancierd door de Britten.

Als dan Saoedi Arabië haar bestaansrecht – althans het bestaansrecht van het koningshuis – volledig ontleent aan het zionistisch project, is het niet geheel onlogisch dat het land een grote Amerikaanse militaire basis heeft en een grote toeleverancier voor de westerse olieconsumptie is. Amerika mag wel worden beschouwd als de laatste thuisbasis van het zionisme in opvolging van Groot Brittannië. Dus mag ook niet raar opgekeken worden dat de Bush familie dikke vriendjes met de Arabische Bin Laden familie is en goede zaken met hen doet. Salem Bin Laden (de 2 jaar oudere broer van Osama Bin Laden) investeerde zelfs in het familie Bush’ startup oliebedrijf Arbusto Energy. Als we nog even verder kijken naar de rol en invloed van Saoedi Arabië heden ten dage, en de investeringen in bijvoorbeeld moskeeën in Europa en we plaatsen dat in het daglicht van het zionistische project van Lord Walter Rothschild, de Balfour-declaratie en het inhuren van Ibn Saud voor dit project met als beloning het koninkrijk Saoedi Arabië, dan krijgt de Wahabistische kleur ineens een heel ander tintje.

Maar het gaat nog veel verder. Eerder in dit artikel noemde ik namelijk al de opvallend warme relatie tussen Turkije en Saoedi Arabië. Hoe kan het toch zijn dat Turkije (het “herstellende Ottomaanse rijk”), dat feitelijk mede dankzij het verraad van het – dankzij het zionistische project in het zadel geholpen – “koningshuis” van Ibn Saud, ontmanteld werd, samenwerkt met datzelfde land? Hoe kan het dat de man die het Ottomaanse rijk zo graag wil herstellen – president Recep Tayyip Erdogan – met datzelfde land zo’n warme relatie onderhoudt? Kortom: waarom doet Erdogan zaken met de grootste verraders van het Ottomaanse rijk? Het antwoord lijkt te worden gegeven door F. William Engdahl in een artikel voor de New Eastern Outlook [citaat] Volgens een goed geïnformeerde Turkse politieke bron die ik in 2014 sprak en die betrokken was als onderhandelaar aan vredesbesprekingen tussen Assad en Erdogan, werd de eerste campagne voor de presidentsverkiezingen van Erdogan in augustus 2014, “gesmeerd” met een gift 10 miljard dollar van de Saoedi’s. William Engdahl is strategisch risico adviseur, docent en afgestudeerd politicoloog aan de Princeton Universiteit. Daarnaast is hij best-selling auteur over olie en geopolitiek. Zijn onderzoek zou een hoop verklaren over het feit dat Turkije nu gevechtsvliegtuigen en troepen van Saoedi Arabië binnen gehaald heeft.

Engdahl gaat nog een stapje verder. Hij stelt [citaat] Na zijn overwinning in de gekochte presidentsverkiezingen, zetten Erdogan en de door hem persoonlijk uitgekozen minister-president Ahmet Davutoglu, de deuren wagenwijd open voor het opzetten van geheime trainingscentra voor wat nu ISIS genoemd wordt. Onder begeleiding van Hakan Fidan, het door Erdogan aangestelde hoofd van de geheime dienst (MIT), zette Turkije trainingskampen voor ISIS en andere terroristische groeperingen op en zorgde het voor de bevoorrading van deze groeperingen in Syrië. De financiering van de Turkse ISIS operatie werd blijkbaar geregeld door een nauwe persoonlijke vriend van Erdogan genaamd Yasin al-Qadi, een Saoedische bankier en naaste van het Saoedische koningshuis, lid van de Moslim Broederschap, financier van Osama Bin Laden en Al Qaeda sinds Afghanistan in de jaren ’80.

Als het allemaal klopt wat William Engdahl beweert en we trekken de relatie Saoedi Arabië door naar een zeer close relatie met Amerika en de grondvesting van Saoedi Arabië op het verraad aan het Ottomaanse rijk en de hulp aan de grondvesting van de staat Israël, dan zou je je sterk af kunnen vragen voor welke agenda je vecht als je de wapens op pakt voor een van de genoemde partijen. Ogenschijnlijk is dat dan toch de zionistische agenda. Of is dat een verkeerde conclusie? Maar wat is die agenda dan eigenlijk? Is dat echt alleen maar de vestiging van de staat Israël? Nee, het zionisme is een militaristische road-map richting een totalitaire wereldheerschappij van diezelfde faraonische familiebloedlijnen die er op uit zijn de totale wereldbevolking onder 1 totalitaire politiestaat te brengen. Dat moet gepaard gaan met veel bloedvergieten. Als u bereid bent echt door alle façades van de mediapropaganda en geschiedvervalsing heen te prikken, durft u het misschien aan elk gevoel van nationalisme, etniciteit of andere overtuiging nog eens in heroverweging te nemen. Want misschien zijn alle wereldleiders wel gekocht voor deze grote agenda; ook de Russische president Poetin, ook Erdogan, ook alle andere grootheden die zich president mogen noemen.

Bron linkvermeldingen: nu.nl, mondoweiss.net, washingtonpost.com, globalresearch.ca, telegraaf.nlmafhoum.com, intellihub.com

Gedeeld 594

Tags: , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Treowd schreef:

  Dat zij zich president mogen noemen waar dan ook, heeft dat niet te maken met die occult gehouden hierarchie vanuit de metselaarijen? Mogelijk is die occulte (verborgen) hierarchie zelfs meer sturende dan de daar onder liggende voor de gewone mens zichtbare hierarchieen, dus niks is wat het uiterlijk lijkt te zijn. Als de lagen van een ui komt de zichtbare laag ten dienste te staan aan de onderliggende laag van de ui, die zichtbare status is dan slechts een dekmantel…..onmogelijk te volgen wie er werkelijk de leiding heeft.

 2. Notis schreef:

  De macht metafoor± de UI. Inderdaad. Gelukkig gaan ui/en erg gauw rotten.
  Maar helaas in de wereld van de macht heerst niet alleen geweld maar de druk van onderop om de rottende leeg gevallen plekken meteen op te vullen.
  @Martin weer een scherp artikel, waarmee het plaatje van bovenaf en in de tijd wordt getoond!
  Ik denk dat het wel zo ongeveer zit.

  Er is hoop dat het aantal mensen vooral in modale en daarboven postities in de diverse landen het steeds beter ‘door’ gaan krijgen.
  Echter alleen het “gemene” volk dat nooddruftig en dom zich laat intimideren als slaaf (ookwel werknemer geheten) of laat ronselen als kanonnenvee is nog niet zover en moeilijk te bereiken.
  Maar m.i. kan en moet het op een heel simpele en effectieve manier aan hen kunnen worden uitgelegd.

  Voor het grote plaatje is het het meest simpele : te kijken naar de wereldkaart en zien waarop in de lopp van de tijd (neem de laatste 100 jaar voor het gemak) de oorlogen de revoluties plaats vinden.
  Als men dannog niet door heeft hoe PERFIDE Amerika en Israel bezig zijn, dan weet ik het ook niet meer.

 3. Notis schreef:

  @Treowd Heet, gloeiend heet. Het occulte, het Satanisme/Saturnisme zeg maar gewoon het “BIJGELOOF” onder deze parasiterende psychopatische machtskliek is schier oneindig.
  Om je in die machtskliek (ik noem ze even maar zo voor het gemak) te bewegen om moet je totaal chantabel of beter empathieloos zijn en in diverse met veel POEha opgepimpte riten (rituelen) moet je zonder met de ogen te knippen een mes door de keel van een kind kunnen halen en daarvoor verkrachten, martelen.
  Denk maar aan de Skull & Bones de Bohemian die allang verplaatst zijn naar nog geheimere plaatsen (Denver?) Hiet in Nederland idem dito. Denk maar aan de aanslag Apeldoorn. Ook dit perverse zogenaamd koninklijke huis doet mee zij het dat het kleine luyden zijn bijna aan de buitenkant van de UI. Ook Rutte, Samson Pechthold, Teefje, op Stelten en de hele rest van de santemekraam zich regering en parlement noemende doet mee, moet mee doen, ander einde ‘carriere’ (wat je maar carriere noemt)!
  Macht gaat over lijken, miljoenen dus. Iedere oorlog is onnodig en te voorkomen, maar niet als deze kliek erachter zit.

  Vegeet evenniet het belangrijkste wapen momenteel de leugenachtige en even perverse media. Als je ziet wat een pulp wat gore bagger ze op de tv nop1 t/m sbs100 durven uit te zenden dan slaat de schrik je om het hart. En onze kinderen, onze jeugd, onze studenten, onze medemensen(sic) kijken daar naar. Tja, je moet jong beginnen met breintjes wassen…

 4. doorprikker schreef:

  Vergeet ook niet dat deze (seks)rituelen op video en foto opgenomen worden. Dus de “hoge” heren zijn dan chantabel. Ze moeten nu naar de pijpen van de cabal dansen. Anders.
  Mocht een “hoge” piet niet willen meewerken. Geen probleem. Er wordt iets in zijn drank gestopt. Hij raakt buiten bewustzijn. Daarna worden foto’s genomen met een vrouw, man of transgender met de blote hoge piet in zijn nakie. Welkom in de “hoge” kringen.

 5. Analyze schreef:

  Kon het niet laten, de volgende video is een metafoor van hoe dom en geconditioneerd de meesten in het Westen zijn en alles wat door de MSM wordt voorgeschoteld als zoete koek wordt verstouwd.
  Het tegendeel van de meerderheid kan niet bewezen worden, want ik zie lege straten, corrupte politici in het pluche en een autochtone volk dat roept en voelt: “Terug sturen dat tuig”, “Tuig” dat op de vlucht is voor NAZI bommen, hoeveel zand in de ogen kun je hebben. In het land der blinden is éénoog (MSM) koning:
  https://www.youtube.com/watch?v=6iebOa879b0

 6. Analyze schreef:

  Tijd voor introspectie….Hoe een opstandig volk binnen een aantal decennia door conditionering en angstpropaganda is verworden tot een volk dat niet meer van zich laat horen.
  Is Nederland een Constitutionele Monarchie: Monarchie waarbij de macht van de vorst in een grondwet is vastgelegd of een ‘Democratie’ (Volk regeert): Er is er maar één juist qua staatsinrichting (NL)
  https://www.youtube.com/watch?v=Ckj3NYq3doA

 7. Ion schreef:

  — PM Tayyip Erdogan: Self-admitted ethnic Georgian from Black Sea port of Batum; family settled in Potamia village near Turkey’s Eastern Black Sea port of Rize;http://en.wikipedia.org/wiki/Recep_Tayyip_Erdo%C4%9Fan

  — Erdogan’s wife Emine (Gulbaran) Erdogan: Sabbatean-Jewish origin from Syria’s Aleppo region; family settled in ethnic-Kurdish town of Siirt in Southeastern Turkey;http://en.wikipedia.org/wiki/Emine_Erdo%C4%9Fan

 8. Nexus schreef:

  De Rothschilds waren al voor wo1 bezig met aankopen van zogenaamd land waar niets zou zijn. Dat gebeurde met vele miljoenen verkregen door corrupte banken.

  Interessante link met veel, heel veel info!
  http://www.bibliotecapleyades.net/bloodlines/rothschild.htm

 9. Treowd schreef:

  Op dit moment kijk ik vooral even naar de relatie Saoedi Arabië – Turkije van vandaag de dag. Dat is namelijk een erg interessante om te bestuderen, met name gezien het feit dat de hedendaagse Turkse leiders het niet onder stoelen of banken steken dat zij het Ottomaanse rijk willen herstellen.

  Ligt dat ook niet in de lijn van het plan van een groter israel ? Die optie kan ook verder uitgewerkt worden door Syrie vrij van enig bestuur te maken althans bestuurd door een puppet welke weer onder zionistische leiding staat, via de bankbarronnen en occult vanuit de metselaarijen komt men zo tot de grote droom vanuit de visie van pike.
  http://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815

  Greater Israel – The Jewish Plan for the Middle East, The Oded Yinon Plan.

  https://www.youtube.com/watch?v=eYrZkFEiY1I

 10. Martin Vrijland schreef:

  Israël – of liever gezegd het zionisme – heeft decennia (meer dan een eeuw) geïnvesteerd in het installeren van de gewenste leiders en in de islamitische stromingen die bereid waren hun agenda uit te voeren. Het zionisme bouwt de chaos in de wereld en houdt bijvoorbeeld de Turken voor dat het Ottomaanse rijk zich mag herstellen. De val van Amerika staat gepland. Puinhoop en overwinning voor de islam in Europa eveneens. Erdogan zal uiteindelijk na die chaos en wereldoorlog mogelijk de Sjiiten en Soenieten verenigen, waarop zij gezamenlijk op zullen trekken naar Jeruzalem. Dan heeft Israël het ultieme alibi om het wapen der wapens in te zetten en zal het haar groter Israël project kunnen neerzetten als de New World Order; daarbij regerende over een sterk gedecimeerde bevolking.
  Het is allemaal gepland volgens script en interessant om de eschatologie van de verschillende religies in dat kader te volgen.

 11. Treowd schreef:

  What role does Israel play in the end times? Do the events in Israel indicate the end times are close?
  http://www.compellingtruth.org/Israel-end-times.html

 12. Treowd schreef:

  World War III – The New Axis of Evil —- (Armageddon)

  https://www.youtube.com/watch?v=K20fm2166WM

 13. Analyze schreef:

  @Treowd, Notis en doorprikker helemaal mee eens: ‘The Deep State’ heeft een ‘occulte’ dimensie, de zgn. ‘Ring of fire’ waar de geïnitieerde niet zomaar uit kunnen stappen. Voor macht dient dus een bloedoffer gedaan te worden, ter gelijkertijd is dit ook de chantage middel en blijf je de kliek exposen dan wordt je vermoord. Ja ook in het ‘onschuldige’ Nederland:
  https://www.youtube.com/watch?v=s0qffgQ9l1A

 14. Analyze schreef:

  Inderdaad Martin, zie de volgende foto’s van zionist Erdogan en je weet dat hij op handen wordt gedragen door Rothshild staat Israël:
  http://www.inspiretochangeworld.com/2015/11/turkey-president-erdogan-is-a-jewish-president/

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten