Waarom het geldsysteem slechts een slavenketting is en hoe Griekenland het mikpunt werd

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 14 juli 2015

euslavernijDe afgelopen dagen zijn de miljarden ons weer om de oren gevlogen in de berichtgeving over Griekenland. Er valt nauwelijks een touw aan vast te knopen. De Grieken kregen gister weer eens 86 miljard, maar voordien werd er ook al eens 110 miljard en vervolgens 130 miljard verstrekt. Ik lichtte al toe dat waar gesproken wordt over steun feitelijk sprake is van leningen. Elkaar steunen is een mooi principe. U zou waarschijnlijk een familielid of goede vriend steunen als hij of zij echt niet meer te eten zou hebben. Geld lenen aan iemand die net voldoende verdient om van te leven is eigenlijk het onmogelijke vragen. Bezuinigen op pensioenen en de BTW verhogen in een land dat al economisch volledig ingestort is, is vergelijkbaar met het vragen om nog meer te bezuinigen aan een gezin in de bijstand. Maar dat is niet het enige; er wordt ook nog eens voor miljarden aan Griekse bezittingen geroofd. Alles wat het land dierbaar is wordt verkocht. Wie die 50 miljard die dat op zou moeten gaan leveren op gaat hoesten, is maar de vraag, want een gemiddelde bank heeft dat niet zomaar op zijn rekening. Er zijn overigens wel wat steenrijke miljardairs die wel Griekse pandjes en grond kunnen kopen. Willem Alexander en Maxima gingen ze voor. Bill Gates alleen al heeft 79,2 miljard dollar (zie Forbes), maar de echte grote rijken der aarde staan natuurlijk niet in dit lijstje. De bankiersfamilies als de Rothschilds die de Federal Reserve en feitelijk indirect alle centrale banken in hun pocket hebben, hebben zoveel geld dat het maar beter niet vermeld kan worden. Zij zijn degene die het geld uit het complete luchtledige in een computersysteem van de centrale banken invoeren en die daarover de rente incasseren. Tel uit je winst! En ze hoeven er niets voor te doen. Zij zouden echt steun kunnen geven, maar hun hele systeem is er juist op gebaseerd dat niet te doen.

Stelt u zich eens voor dat u in een klein afgezonderd dorp leeft en alle mensen in dat dorp een verschillend vakgebied hebben. De een is boer, de ander bakker en weer een ander timmerman. In principe zou u met ruilhandel elkaar van dienst kunnen zijn. De timmerman bouwt een huis voor u en in ruil daarvoor levert u hem melk, groente en fruit en vlees. Nu is die ruilhandel niet altijd even praktisch, want het duurt even voor u de aardappelen geoogst heeft en de timmerman is ook wel even bezig met het bouwen van uw huis. Daarom spreekt u onderling af dat u waardepapieren tegenover een dienst zet. Er is 1 persoon in het dorp die die papieren drukt en voor die dienst mag hij zelf ook wat waardepapieren houden. Laten we hem meneer Jansen noemen. U heeft dat onderling ‘geld’ genoemd en zo kan de timmerman alvast aan de slag terwijl u uw diensten later levert. U geeft hem daarvoor dat geld, dat hij later weer in kan ruilen bij u voor de geleverde producten. Ineens besluit meneer Jansen dat het ook wel handig is als hij wat meer geld drukt en dat uitleent aan enkele mensen in het dorp. De bakkerij is namelijk uitgebrand en de bakker moet dus opnieuw een pand laten bouwen, maar kan de timmerman niet betalen. Op zich handig dat Jansen wat geld bij drukt, want zo kan de timmerman toch vast aan de slag en kan de bakker geïmproviseerd in een schuur toch al snel weer broden gaan bakken en zijn grondstoffen inkopen. Maar Jansen is slim en vraagt rente.

De dorpsbewoners zien Jansen steeds meer spullen kopen. Jansen heeft ontdekt dat hij nog veel rijker kan worden. Hij gaat wat mensen in het dorp tegen elkaar opzetten en op een dag staat de boekwinkel in de fik. Iedereen vermoedt dat de kroegbaas de dader is, omdat hij jaloers zou zijn geworden als gevolg van de verhalen die de ronde deden. Zijn vrouw zou zijn vreemdgegaan met de eigenaar van de boekwinkel. Gelukkig kan Jansen een lening geven aan de eigenaar van de boekwinkel. Ineens beginnen mensen zich af te vragen of het wel eerlijk is wat Jansen doet. Hij drukt geld uit het niets en vraagt daar rente over. Hij wordt steeds rijker en doet eigenlijk helemaal niets. Jansen ontdekt dat hoe meer onderlinge onrust en strijd er in het dorp ontstaat hoe afhankelijker mensen van zijn gelduitleensysteem worden. Jansen krijgt steeds meer macht en drukt gretig geld bij terwijl hij weer voor een relletje zorgt. Eigenlijk is dit een gesimplificeerde weergave van het wereldwijde geldsysteem. De gelduitleners hebben de macht. Onrust, oorlog en onderlinge strijd maakt hen steeds rijker. Een land dat immers in de problemen zit heeft geld nodig om de rekeningen te kunnen voldoen. Een land dat platgebombardeerd is moet weer worden opgebouwd. Gelukkig is daar Jansen die er gewoon wat geld bij drukt. Het is nu eenmaal een in het gehele dorp geaccepteerd waardepapiertje in ruil voor producten of diensten.

De Jansen’s van deze wereld zijn de Rothschilds, Rockefellers en nog een paar anderen. Het is slechts een kleine private groep die het wereldwijde geldsysteem in hun greep heeft. Zij opereren niet in het zichtbare veld. Daarvoor hebben zij via een wereldwijd netwerk van geheime genootschappen hun politici en bankiers op het zichtbare toneel geplaatst. Zij zijn als het ware de marionetspelers die aan de touwtjes trekken. En ook deze marionetspelers dansen weer naar de pijpen van een groep waartoe zij behoren. Het gaat heel ver om dit hier verder toe te lichten, maar in feite wordt de wereld al millennia bestuurd door oud Faraonische of Babylonische of Judaïstische (zionistische) bloedlijnen die hun zetel hebben genomen in Rome en meerdere centra die daaronder vallen. Ik noem ze de Saturnus aanbidders of ook wel de Saturnus cult. Zoals Jansen in het kleine dorp ontdekte dat geld een mooi middel was om mensen in zijn greep te krijgen, dient het geldsysteem wereldwijd datzelfde doel. Waar het in beginsel een logisch en handig ruilmiddel leek te zijn, is het uiteindelijk verworden tot een middel waarvan mensen afhankelijk zijn gemaakt en waarvan de waarde steeds verder afneemt, omdat Jansen maar ongeremd geld bij blijft drukken. En hij kan dat, want doordat er nogal veel onrust en strijd in het dorp is en mensen vaak gewoon niet meer rond kunnen komen, blijven ze toch maar bij Jansen aankloppen.

Griekenland is gebruikt om heel Europa in verdere afhankelijkheid van de banken te leiden. Bij tekorten rennen we massaal naar Jansen. Hoe dit systeem werkt lichtte ik al eerder toe in het vergelijk met de maffia. Het wereldwijde eeuwenoude systeem van de geheime genootschappen zit diep geïnfiltreerd in de universiteiten en allerlei instituten die hun mensen laten infiltreren in de maatschappij. Wat zou u doen als maffiabaas als u een restaurant over wilt laten nemen? U leidt een neefje op tot boekhouder en laat deze solliciteren binnen het restaurant. Vervolgens zorgt u ervoor dat dit neefje een vertrouwensband opbouwt met de eigenaar en na verloop van tijd blijkt dat het restaurant de rekeningen niet meer kan betalen. Als geliefde en vriendelijke maffiabaas bent u natuurlijk bereid geld te lenen. Een andere methode is dat u even voor een relletje zorgt in het restaurant, waardoor het hele interieur door vechtende klanten wordt vernield. Zo zijn er meerder wegen die naar Rome leiden, maar als geldverstrekker wint u altijd. En als u eenmaal geld uitgeleend heeft, kunt u natuurlijk eisen gaan stellen. Voortaan wordt drank alleen nog bij u ingekocht. Op landen niveaus werkt het niet veel anders. Degenen die achter de schermen wereldwijd de marionetpoppen bespelen hebben alle politici en bankiers in hun zak. Dacht u nog dat het iets uitmaakte dat u op D66 of GroenLinks in plaats van VVD, CDA of PVDA stemde? Think again! Ze komen allemaal uit dezelfde opleidingscentra en representeren een verschillend smaakje en kleurtje om u de illusie van keuze te geven. Tenslotte rijden we ook niet allemaal in een Audi. U heeft wat te kiezen, maar uiteindelijk werken ze allemaal voor Jansen. Voor Griekenland geldt niets anders. De valse hoop die Syriza het Griekse volk gaf is slechts een manier geweest om een opstand te voorkomen. Tsipras is niets anders dan een wolf in schaapskleding die Jansen vertegenwoordigt.

In Griekenland begon ooit de illusie van democratie en met Griekenland eindigt die illusie ook. We leven onder een dictatuur van een wereldregering in wording die gerund wordt via het spel van Jansen; het maffiose spel van de geldleners, de bankiers die in opdracht werken van de Saturnus cult die maar 1 doel heeft: slavernij en onderdrukking van de massa. Slechts de slaven die meehelpen dit piramidespel in stand te houden of de slaven die niet te veel in de weg staan, mogen iets meer luxe hebben in ruil voor hun buigzaamheid. Miljarden mensen worden echter klein en in armoede gehouden, maar gelukkig merk je daar weinig van als je op je eigen terreintje blijft en zorgt dat je je feestjes ver weg van al die ellende viert. Daarvoor hebben we immigratiebeleid en hordes bewakers aan onze grenzen, zodat al die armoedzaaiers niet onze luxe komen roven. Daarom willen we eigenlijk ook inmiddels liever niets met die armoedige Grieken te maken hebben. De media heeft ons zo gehersenspoeld dat we denken dat het luie bloedzuigers zijn. Nee, het zijn slechts slachtoffers van Jansen die gezorgd heeft dat de boekwinkel in de problemen kwam, waardoor ze geld bij hem moesten lenen, wetende dat ze het nooit terug konden betalen. En als het water ze tot de lippen staat, leent Jansen ze nog meer geld dat ze nooit terug kunnen betalen om vervolgens te zeggen: alles wat in jouw huis staat is van mij.

In de oude Griekse mythologie, was Europa een Fenicische prinses die door Zeus, in de gedaante van een hemelstier, werd ontvoerd en naar het eiland Kreta werd meegenomen, waar zij haar zoon Minos baarde. Dat Zeus, de gehele Griekse mythologie en dus ook de naam Europa een verwijzing is naar de Saturnus cult heb ik toegelicht in dit artikel. Dat is echter geen materie waar u even in 5 minuten overheen leest. Ook speelt de historische band met Servië en Rusland een rol. Dat lichtte ik in dit artikel toe. Het moge duidelijk zijn dat het geen toeval is dat het grote Europa nu versneld bewerkstelligd is, door Griekenland in de financiële problemen te brengen (wat begon met Goldman Sachs of eigenlijk al ver daarvoor door het in positie manoeuvreren van de puppet regeringsleiders) en zo de bevolking in alle andere landen in Europa te doen geloven dat er zwaar bezuinigd moest worden. Het geldleensysteem van Jansen in optima forma. Er is maar 1 doel in dit hele spel en dat is dat u en ik versneld in slavernij onder de dictatuur van Europa gebracht moeten worden. Die missie lijkt geslaagd. Maar men gaat nog even verder, want een volk dat weer achterover kan leunen, kan in opstand komen. In het zweet des aanschijns zult gij uw brood verdienen!

Bron linkvermeldingen: forbes.com, wikipedia, hethuisvanoranje.nl

Gedeeld 679

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ElveTwelve schreef:

  uit Confessions of an Economic Hitman

  by John Perkins

  [Indebted countries] become servants to what I call the corporatocracy … today we have a global empire, and it’s not an American empire. It’s not a national empire … It’s a corporate empire, and the big corporations rule.”…….

  And once [they were] bound by that debt, we would go back, usually in the form of the IMF – and in the case of Greece today, it’s the IMF and the EU [European Union] – and make tremendous demands on the country: increase taxes, cut back on spending, sell public sector utilities to private companies, things like power companies and water systems, transportation systems, privatize those, and basically become a slave to us, to the corporations, to the IMF, in your case to the EU, and basically, organizations like the World Bank, the IMF, the EU, are tools of the big corporations, what I call the “corporatocracy.”……..

  “That’s part of the game: convince people that they’re wrong, that they’re inferior. The corporatocracy is incredibly good at that.”…………………..

  “What I didn’t realize during any of this period was how much corporatocracy does not want a united Europe.”

  “We know that austerity does not work in these situations.”

  “In the case of Greece, my reaction was that ‘Greece is being hit.’ There’s no question about it.”

  Bron:

  http://www.truth-out.org/news/item/26112-an-economic-hit-man-speaks-out-john-perkins-on-how-greece-has-fallen-victim-to-economic-hit-men

 2. Freeman schreef:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/IMF-86-miljard-voor-Grieken-bij-lange-na-niet-genoeg-EU-moet-veel-meer-geven.. dit bedoel ik, anders blijven ze maar aan het infuus, je moet ze natuurlijk wel de ruimte bieden en de mogelijkheid geven om economisch te groeien..

 3. Treowd schreef:

  UKIP Nigel Farage says Greek PM let down his people :

  https://www.youtube.com/watch?v=DIxq2_dk3Ts

  Met een vertraging in de afsluitende woorden van Nigel, kan het nog duidelijker ?

 4. Treowd schreef:

  Een scherpe analyse betreffende de monetaire situatie in beeld gebracht op het youtube kanaal stormcloudsgathering : The Greek Crisis – What You’re Not Being Told

  https://www.youtube.com/watch?v=ofNdWTHcIeQ

 5. Freeman schreef:

  Alle geschapen zogenaamde crisissen zijn goed voor maar een paar dingen en het is heel simpel. Er wordt teveel geproduceerd en teveel geconsumeerd (groener aarde) er zijn teveel mensen, teveel mensen is schadelijk en overbodig in hun optiek. Het gros van de mensheid heeft alleen het recht om vooral ziek te worden en dood te gaan. Via een letterlijke uitkering/inkomen (wat een oprotpremie is) zal de mens minder produceren, consumeren en te vreten en te drinken kunnen kopen wat letterlijk ziek zal maken en de dood zal bespoedigen. En natuurlijk een ideologie gebruiken om terreur te laten ontstaan overal ter wereld en vooral onheil blijven stoken en de dreiging van oorlog en onheil.

  Al die schulden worden nooit terugbetaald ( It s a game) het is allemaal gebakken lucht, er gaat ook helemaal geen belastinggelden daarna toe, want belastinggelden worden sowieso vooral opgebracht om de schulden van de Staat mee af te lossen, ze gebruiken dit soort kunstmatige crisissen om agenda 21 in stelling te brengen.

 6. Freeman schreef:

  Democratie is een farce, de mens heeft allang niets meer te vertellen (de mens is in hun optiek alleen maar een schuldenaar) De staten lopen aan de leiband van hun kredietverstrekkers, alle landen zo n beetje zijn al opgekocht en dus beslissen zij wat er dient te gebeuren, zij maken de dienst uit, geld is schuld, en die is in hun handen en dus bepalen zij wat er met dat geld gebeurd, zoals landen laten instorten, een regime die moeilijk doet op de knieen dwingen, of zoals gaat gebeuren een volledige kwijtschelding voor de zuidelijke Staten van Europa inclusief Griekenland, tegen een “duurzame” prijs (Agenda 21, groene agenda) en dus moet Noord Europa in de armoede gestort worden, minder consumeren en minder produceren en ze hebben niet voor niets basis-ziektekosten-verzekering verplicht gesteld en de eigen risico-bijdrage moet toren hoog op gaan lopen en de huren en alles wordt duurder en ze gaan heel wat rotzooi in het vreten en vaccins verwerken en met een oprotpremie beroofd men het gros van zijn vrijheid, men zal steeds minder kunnen doen met steeds minder inkomen. Ze zijn er al op voorbereid, ze zijn op volle oorlogs-sterkte vanwege de “zelfgeschapen” crisissen met het oog op een “groenere” wereld.

 7. Treowd schreef:

  (Excuus enigzins off-topic)

  ” Er wordt teveel geproduceerd en teveel geconsumeerd (groener aarde) er zijn teveel mensen ”

  Het eerste gedeelte dat is waarheid te noemen en een gevolg van het op winst gebaseerde model van een kapitalistisch systeem waarvoor alle andere belangen mogen wijken, ongeacht welk belang dat is niet ingecalculeerd in het winstmodel. Het tweede gedeelte — er zijn teveel mensen — is echter een aangenomen dogma, dus onderneem ik een poging om die aanname te weerleggen zodat jij jou paradigma wat bij zou kunnen stellen 🙂 , maar dat staat je natuurlijk vrij omdat te doen.

  Een democratie is een stelsel wat een basis kent op verschillende mythes, http://dedemocratievoorbij.nl/Inleiding-De-Democratie-Voorbij.pdf
  waarvan de mythe van overpopulatie er 1 is en in het leven geroepen is ten behoeve van een agenda die zijn wortels kent vanuit het gedachtengoed van Thomas Malthus , http://geography.about.com/od/populationgeography/a/malthus.htm en later ook als een soort van rechtvaardiging gold voor nog een stapje verder te gaan nl. de verbetering van het menselijke ras, dus het eugenics programma .
  https://en.wikipedia.org/wiki/Eugenics_in_the_United_States
  http://historynewsnetwork.org/article/1796
  Hetgeen volledig uitgerold zou kunnen worden als men erin zal slagen om te komen tot een NWO maar wat tevens ook als angstmiddel ingezet kan worden ten behoeve van die agenda. Beter bekend als Agenda 21. New World Order – Elite’s Depopulation Program
  https://www.youtube.com/watch?v=bt7U9KLVKxs

  Echter als men er simpele berekeningen op los laat blijkt het dat een gezonde populatie een goede geboorte-flow nodig heeft om in balans te kunnen blijven.
  https://www.youtube.com/watch?v=WT_CxJfFgh0

  Verder heeft James Corbett er een aantal jaren geleden ook wat aandacht aan geschonken en zijn uitleg klinkt ook zeer plausibel en is gebaseerd op goede steekhoudende argumenten.
  https://www.corbettreport.com/the-last-word-on-overpopulation/
  https://www.corbettreport.com/episode-017-the-myth-of-overpopulation/
  The Last Word on Overpopulation : https://www.youtube.com/watch?v=sq3WlRxfWC0

 8. Freeman schreef:

  Overigens is het niet de visie die “ik” deel met betrekking tot overpopulatie, in “hun” optiek zijn er teveel mensen op aarde.

  We maken precies dit mee.. http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Rapport-EMU-econoom-uit-2008-voorspelde-exact-huidige-door-Brussel-gewilde-crisis..

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten