Waarom het Westen de ISIS-olieroof toelaat

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 5 januari 2016

isislibieolieWe kunnen natuurlijk veronderstellen dat dit Islamic State (IS, voorheen ISIS) leger een oppermachtig sterk leger is. Sadam Hoessein had in de jaren negentig een enorm leger, maar het onder de voeten lopen van dat leger was een koud kunstje. Het kakelverse ISIS leger blijkt echter veel sterker te zijn. Hoe kan dat toch? Zelfs verkiezingskandidaat Donald Trump beweert nu dat ISIS een creatie is van president Obama en Hilary Clinton. Nu zouden we dat nog kunnen beschouwen als retoriek van een presidentskandidaat die nu eenmaal graag met modder gooit, maar wie enigszins onderzoekt kan er niet omheen dat ISIS een Westerse creatie is. Het kan ook niet langer worden ontkend dat ISIS zwaar gesteund wordt door Turkije. Rusland heeft inmiddels met luchtfoto’s aangetoond dat Turkije ISIS helpt in de oliesmokkel van gestolen olie uit Irak. Ook uit Libië horen we nu geluiden dat ISIS olievelden in beslag heeft genomen. Het Libië dat onder Khadaffi vredig leefde, geen schulden had, maar zo nodig door de door het Westen gesteunde rebellen moest worden ingenomen. De Westerse invloed heeft echt gezorgd voor vrede en stabiliteit in Libië, vindt u niet?

Maar er is altijd een reden. De reden dat het Westen haar huurlingenleger ISIS loslaat op de olierijke landen is er eentje van een dubbele agenda. Allereerst moest de vluchtelingenstroom op gang gebracht worden. Daarmee werd het ISIS Trojaanse paard gebouwd. Zo leg je de basis voor binnenlandse onrust in de rijkere Europese landen als Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. We hoeven alleen nog te wachten op een paar flinke false flag aanslagen binnen de landsgrenzen van 1 van deze landen en de vlam slaat in de pan.

De andere reden ligt verscholen in het optuigen van een wereldoorlog tussen de twee grote machtsblokken. In feite zijn er nog veel meer redenen te noemen, maar laat ik het tot de grote lijnen beperken. De twee grote machtsblokken zijn de Westerse alliantie met de Soennitisch islamitische landen aan de ene kant, versus de Russische alliantie met de Sjiitisch islamitische landen aan de andere kant. Natuurlijk moeten we die verdeling eigenlijk groter trekken en tot de conclusie komen dat deze twee machtsblokken wereldwijd landen in hun kamp hebben. Denk bij Rusland dus ook aan China, India, Venezuela, enzovoort. Denk bij Amerika (en Europa) aan Australië, Japan, enzovoort. Een van de redenen dat ISIS op dit moment zo haar gang mag gaan van het Westen (omdat het door haar zelf geschapen is), ligt verscholen in het feit dat het Westen dat Russische kamp een economische klap wil toedienen. En omdat de Russische economie sterk afhankelijk is van olie en dus de olieprijs, is het in het voordeel van het Westen dat die olieprijs keldert als gevolg van goedkope “gestolen” olie op de markt uit de illegale handel van ISIS.

Ja, maar een lage olieprijs is ook niet goed voor de Westerse economieën“, zult u nu wellicht stellen. Dat is een macro-economisch plaatje waarvoor u ook buiten de kaders van de voorgekauwde waarheden van de Mainstream Media moet durven denken. Gelooft u daadwerkelijk dat dalende grondstofprijzen slecht voor de economie zouden zijn in landen waar zoveel producten geproduceerd worden op basis van die grondstoffen en dan met name olie? En als Westerse landen of aan het Westen gelieerde landen als Turkije goedkoop olie in kunnen kopen bij ISIS, is dat echt niet schadelijk voor Europa of Amerika. Rusland en Iran zullen echter minder olie kunnen verkopen. De Russische economie is sterk afhankelijk van de ruwe olie- en gasverkopen. De olie- en gasverkopen bepaalden in 2013 nog bijna 70% van de Russische export omzet.

Er is sprake van een wereldoorlog waarbij economische wapens worden ingezet. Je moet alleen zelf die vertaalslag durven maken, want dat zullen de media niet voor u doen. Ook de beurscrash van gister in China zou daar zo maar eens mee te maken kunnen hebben. Grote individuele investeerders op de Chinese aandelenmarkten begonnen massaal aandelen te dumpen. De Chinese overheid legt de handel echter stil bij een daling van 7%, zodat de neerwaartse spiraal gestopt wordt. Vandaag zette de daling zich dan ook in minder sterke mate voort. Je kunt er de vinger natuurlijk niet achter krijgen of hier een truc van Westerse partijen achter zit, die gedurende langere periode aandelenpakketten opkopen via lastig te traceren partijen, om ze vervolgens gelijktijdig massaal te dumpen, maar het heeft er op zijn minst de schijn van. China is natuurlijk een belangrijke partner van Rusland, dus het verzwakken van de Chinese economie is wederom in het voordeel van het Westen. Los van het feit dat datzelfde Westen goedkope handjes kan in blijven huren in China. Het is duidelijk dat je vijand altijd ook min of meer je vriend zal moeten blijven. Tenslotte draaien grote delen van de Chinese economie op de grote Westerse vraag naar goedkope productie.

Bron linkvermeldingen: theguardian.com, globalresearch.ca, dagelijksestandaard.nl, eia.gov, wsj.com, nu.nl

Gedeeld 264

Tags: , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  Deze prachtige documentaire van James Corbett verdient alle aandacht m.b.t. dit onderwerp met name olie. De hele geschiedenis van de olie industrie van A tot Z, met de ‘Usual Suspects’ natuurlijk. Ook onze gasten van het koninklijke huis, opper Nazi Bernhard, hebben een rol in deze docu. Heil Royal Dutch Shell!
  https://www.youtube.com/watch?v=ySnk-f2ThpE

 2. Camera schreef:

  Volkskrant (mainstream=propaganda en nul objectiviteit) lees;

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/onderzoeksteam-vinden-van-mh17-getuigen-is-het-probleem~a4218627/

  Toevallig dat door Martin Kadaffi wordt aangehaald, ze(de VK) verglijken het MH17 event met de Lockerbie aanslag(althans de nasleep)

  Manipulatie propaganda en hoaxes (lees in het archief) zijn in de westerse landen schering en inslag.

  http://archief.uitpers.be/artikel_view.php?id=2453

  Zou dit alvast een voorbereiding zijn op het creeren van chaos rond de hele MH17 affaire? Zodat men het na lange tijd alweer vergeten is net als building seven on 9-11. Hieronder in vervolg op de bovenstaande filmpjes, is een zeer goede compilatie met conclusie… …iig : we beroepen ons nog steeds op vrijheid van menings uiting in nederland

  https://www.youtube.com/watch?v=RJOqO6aOvyU

 3. Camera schreef:

  Zouden we echt jarenlang massaal in de maling genomen zijn door de mainstream media?

  https://www.youtube.com/watch?v=aXQxTv3nB14

 4. Analyze schreef:

  Waarom Nederland meedeed in NAZI operatie Unified Protector, het gaat verder dan Rothshild schilderijen:

  The Dutch royal family not only gave its royal imprint to Royal Dutch Petroleum, they are still rumoured to be, along with the Rothschilds, one of the largest shareholders in Royal Dutch Shell, from the days when Queen Wilhelmina’s Anglo-Dutch Petroleum holdings and other investments made her the world’s first female billionaire right through to today. Bernhard’s guest list at the Bilderberg Group reflected his position in the oiligarchy; alongside him at the Swedish conference were David Rockefeller of the Standard Oil dynasty and his protege Henry Kissinger, Baron Edmond de Rothschild, E.G. Collado, the Vice President of Exxon, Sir Denis Greenhill, director of British Petroleum, and Gerrit A. Wagner, president of Bernhard’s own Royal Dutch Shell.

  http://www.clingendael.nl/sites/default/files/20111200_homan_ap_libie_navo_responsibility.pdf

 5. Analyze schreef:

  Waarom links en rechts niets uitmaakt in het Hegeliaanse politieke landschap, de meeste regeringspartijen steunen het prins Bernhard Bilderberg (geen panda’s) agenda nl. ‘government of the few, by the few for the few’ of zoals Adolf, met zijn malle fratsen, het zo mooi verwoordde ‘Ein Reich’ = Novus ordo seclorum, jaja NOS.

  Karl Marx Speech in Amsterdam September 8th, 1872 (Ik ruik SP, Groenlinks, PvdA)

  La Liberté Speech

  Speech: delivered by Karl Marx on September 8, 1872, in Amsterdam;
  Source: K. Marx and F. Engels, On Britain, Foreign Languages Press, Moscow, 1962;
  Printed: September 15, 1872, in La Liberte.
  Also printed in Dutch, Belgian and German papers.

  In the 18th century, the kings and the potentates were in the habit of meeting at The Hague to discuss the interests of their dynasties.

  It is precisely in this place that we wanted to hold our workers’ meeting, despite attempts to arouse apprehensions among us. We wanted to appear amid the most reactionary population, to reinforce the existence, propagation, and hope for the future of our great Association [International Working Men’s Association].

  When our decision became known, it was rumored that we sent emissaries to prepare the ground. Yes, we do not deny that we have such emissaries everywhere, but they are mostly unknown to us. Our emissaries in The Hague were the workers whose labor is as toilsome as that of our emissaries in Amsterdam, who are likewise workers, laboring 16 hours a day. Those are our emissaries; we have no other; and in all the countries where we recruit we find them prepared to receive us with open hearts, because they understand immediately that we strive to improve their lot.

  The congress at The Hague has brought to maturity three important points:

  It has proclaimed the necessity for the working class to fight the old, disintegrating society on political as well as social grounds; and we congratulate ourselves that this resolution of the London Conference will henceforth be in our Statutes.

  In our midst there has been formed a group advocating the workers’ abstention from political action. We have considered it our duty to declare how dangerous and fatal for our cause such principles appear to be.

  Someday the worker must seize political power in order to build up the new organization of labor; he must overthrow the old politics which sustain the old institutions, if he is not to lose Heaven on Earth, like the old Christians who neglected and despised politics.

  But we have not asserted that the ways to achieve that goal are everywhere the same.

  You know that the institutions, mores, and traditions of various countries must be taken into consideration, and we do not deny that there are countries — such as America, England, and if I were more familiar with your institutions, I would perhaps also add Holland — where the workers can attain their goal by peaceful means. This being the case, we must also recognize the fact that in most countries on the Continent the lever of our revolution must be force; it is force to which we must some day appeal in order to erect the rule of labor.

  The Hague Congress has granted the General Council [London-based administrative body of IWMA] new and wider authority. In fact, at the moment when the kings are assembling in Berlin, whence are to be issued new and decisive measures of oppression against us by the mighty representatives of feudalism and of the past — precisely at that moment, when persecution is being organized, the congress of The Hague considered it proper and necessary to enlarge the authority of the General Council and to centralize all action for the approaching struggle, which would otherwise be impotent in isolation. And, moreover, where else could the authorization of the General Council arouse disquiet if not among our enemies? Does the General Council have a bureaucracy and an armed police to compel obedience? Is not its authority entirely a moral one, and does it not submit its decisions to the judgment of the various federations entrusted with their execution? Under such conditions — without an army, without police, without courts — on the day when the kings are forced to maintain their power only with moral influence and moral authority, they will form a weak obstacle to the forward march of the revolution.

  Finally, the congress of The Hague has moved the headquarters of the General Council to New York. Many, even among our friends, seem to have wondered at such a decision. Do they then forget that America will be the workers’ continent par excellence, that half a million men — workers — emigrate there yearly, and that on such soil, where the worker dominates, the International is bound to strike strong roots? Moreover, the decision of the congress gives the General Council the right to employ [in Europe] any members whose collaboration it considers necessary and useful for the common welfare. Let us trust its prudence and hope it will succeed in selecting persons who will be capable or carrying out their task and who will understand how to hold up the banner of our Assocation in Europe with a firm hand.

  Citizens, let us think of the basic principle of the International: Solidarity. Only when we have established this life-giving principle on a sound basis among the numerous workers of all countries will we attain the great final goal which we have set ourselves. The revolution must be carried out with solidarity; this is the great lesson of the French Commune, which fell becaue none of the other centres — Berlin, Madrid, etc. — developed great revolutionary movements comparable to the mighty uprising of the Paris proletariat.

  So far as I am concerned, I will continue my work and constantly strive to strengthen among all workers this solidarity that is so fruitful for the future. No, I do not withdraw from the International, and all the rest of my life will be, as have been all my efforts of the past, dedicated to the triumph of the social ideas which — you may be assured! — will lead to the world domination by the proletariat.

  https://www.youtube.com/watch?v=5qPbU2wGxGQ

 6. Analyze schreef:

  The deep state is sterker dan ooit te voren en staat boven het ‘democratisch proces’. Je kunt stemmen wat je wil, het beleid staat transnationaal vast. Advies houd je stem ipv het weg te geven en het laten misbruiken door psychopaten. Deze onderstaande docu is helaas nog steeds actueel en sluit aan wat bij Dr. Steven Greer reeds heeft onderzocht m.b.t. interstellar activiteiten van het militair industrieel complex.
  https://www.youtube.com/watch?v=28K2CO-khdY

 7. Analyze schreef:

  Waarom deze rotzooi in stand wordt gehouden door de regeringen, de realiteit kent geen logica and the bullshit continues. De film in the line of fire kent prachtige dialogen en schetst de realiteit:

  Over de regering, Government = govern + ment
  definition of govern is “to control”
  in latin mente means mind

  Mitch Leary: Think, Frank. Think. The same government that trained me to kill trained you to protect.

  Over de CIA:
  Mitch Leary: You talked to Coppinger, Frank?

  Frank Horrigan: Yeah, that’s right.

  Mitch Leary: Did you delouse? The man’s a professional liar.

  Frank Horrigan: I saw the photos.

  Mitch Leary: No, you saw what he wanted you to see, Frank.

  Frank Horrigan: I saw a picture of, uh, your friend lying on the floor with his throat cut.

  Mitch Leary: What you didn’t see, Frank, what you couldn’t possibly know, is: they sent my best friend – my comrade in arms – to my home to kill me!

  https://www.youtube.com/watch?v=FQfb9ayuY3A

 8. Treowd schreef:

  Inderdaad Analyze, die internationale solidariteit is zeer belangrijk. Het is niet voor niks dat men die vluchtelingengolf zo uitvergroot heeft in de media en het moslimgeloof gedemoniseerd heeft via fake terroristen-dreiging en false flag operaties, alsmede de middenklasse er onderuit gehaald heeft door landen economisch stuk te maken. Dat is het grote verdeel en heers plan, zonder dat is die minderheid die oligarchy een vlekje op de kaart van de algehele mensheid. We hebben elkaar nodig als mensheid en moeten ons bewust blijven dat we alleen in samenwerking en met elkaar te bezien als gelijkwaardige aardlingen als broeders en zusters erin kunnen slagen om dit tijdperk te keren. United in togetherness we will stand strong and overcome evil, divided we will perish like fools. Het is de mensheid united tegen de oligarchy, al het andere is verdeel en heers om ons tegen elkaar uit te spelen en te kunnen blijven heersen zonder enig acht te schenken aan de vrijheden en het levensgeluk van de mensheid.
  Unity andLove and social living is our Strenght!

 9. Treowd schreef:

  Ik vond dit artikel op het net aangaande de verkrachtingen in Duitsland welke mogelijk door vluchtelingen gepleegd zouden zijn , http://galliawatch.blogspot.nl/2015/09/alarming-increase-in-rapes-in-germany.html Zou het niet kunnen zijn dat er via dat trojan-vluchtelingen-horse mannen met die opdracht naar met name Duitsland zijn gehaald omdat daar het nazi-nationalisme nog levendig gehouden is , het is olie op het vuur dan om juist verdeling aan te sterken. Mogelijk zelfs dat er losse satanische cellen opereren onder die mantel. de daders zijn nog steeds onbekend , aan de raportering van de feiten lijkt meer vast te zitten, de berichtgeving zou zelfs aangedikt kunnen zijn en er kunnen fake gevallen tussen zitten, het doel heiligt alle middelen…. zeker voor die cult. En ik wil dit met klem benadrukken iedere verkrachting waar dan ook is er in mijn ogen 1 teveel, maar denk er eens over na het is in dat land een stevige verdeelkaart en goede angstpropaganda in het algemeen bekeken. Een trojaans instrument meegekomen met het grote trojaanse paard de opgezette ‘ vluchtelingeninvasie ‘ welke in realiteit wel behoorlijk is maar stevig aangedikt in de media ter propagandistische doeleinden onder aanleiding van G. Soros.

 10. Analyze schreef:

  Wat hebben Halliburton, Cheney, Rothshild, Brezenski, Rockefeller, Murdoch, Het Nederlandse ‘koninklijke’ huis etc. gemeen? Ze hebben olie/’energie’/drugs belangen en ze gaan over lijken in Syrië, Palestina, Irak, Afghanistan, Libië, Nigeria, Congo enz.

  http://leaksource.info/2013/04/08/contractors-reap-138-billion-from-iraq-war-cheneys-halliburton-1-with-39-5-billion/

  http://www.corruptekamer.nl/israel-heeft-de-olie-exploratie-rechten-syrie-verleend/

  https://www.rothschild.com/netherlands/

  In Nederland (West Europa) zijn we zo hypocriet als de neten door onze schuldgevoel af te kopen aan zgn. NGO’s (zoals Greenpeace, WWF, Amnesty International etc.) die weer gecontroleerd worden door diezelfde groepen en waarvan het geld grotendeels terugvloeit naar hun corrupte projecten (omkopen etc). Degene die stemmen, belasting betalen, doneren zijn allen (in)direct medeplichtig aan misdaden tegen de menselijkheid. We all stand quilty!

 11. Analyze schreef:

  @Treowd, er wordt inderdaad een verdeel en heers spel gespeeld en ze zijn nog niet uitgespeeld. Mochten de burgers niet zwichten voor dit spel, dan heeft men de economische ‘collapse card’ in handen. Aangezien de meesten onder ons een hypotheek (lees schulden/alimentaties) hebben en binnenkort een nieuwe ‘bubble’ knapt dan zijn de meesten onder ons weerloos voor de gevolgen. Je weet wat er met makke schapen gebeurt…

 12. AntiSoof schreef:

  Wat een fantastische documentaire. Geweldig hoe James Corbett, zonder storende ego-emoties, vertelt hoe de wereld nu in elkaar zit.

  Wat mij al heel mijn leven opvalt is dat als je de gezichten ziet van de machtige mensen, dat dat beeld toch een soort angst oproept. Ik bedoel, als je de documentaire ziet en al die gezichten ziet, dan leidt dat eigenlijk heel sterk af. Dat gevoel heb ik heel sterk, en ik denk dat dit gegeven heel belangrijk is. Het lijkt wel of de gezichten een soort macht hebben. (Het is zoiets als toen ik een kind was. Toen was de wereld mooi. Maar toen ik de soms ‘lelijke’ heersende gezichten van sommige volwassenen ging zien, toen werd de wereld griezelig.) Het is net alsof sommige mannen en vrouwen iets onmenselijks uitstralen. Vooral als ze bepaalde kleding dragen. Zoals een stropdas, een hoed of zo. Het lijken dan wel een ander soort mensen te zijn. Zo serieus, zo zelfverzekerd, zo… ‘anders’ lijken ze. Net zoals de dokter in zijn witte jas met die stethoscoop alleen al daardoor respect afdwingt.

  Waarom meld ik dit? Nou, niet om over mezelf te zeuren of zo hoor, maar nee, ik geloof dat ik één van de machten beschrijf die sterk meespeelt. Het uiterlijk, beelden. Misschien juist daarom dragen die machthebbers altijd van die aparte kleding. Als een soort hypnotisch wapen. Misschien reageert het onderbewuste er wel op? Volgens Jung wel. Dat geldt ook voor logo’s en reclame materiaal van de bigboys. Het ziet er zo griezelig ‘sterk’ uit. Zó waarheidsgetrouw en er straalt macht vanaf. En het manipuleert het onderbewuste Maar ja. Veel onderzoekers weten dit al. Maar het viel me op tijdens het bekijken van de documentaire.

  Een opmerking. Hoorde ik het nu goed dat 1973 met opzet gecreëerd is? Was het allemaal fake, behalve de evt. slachtoffers dan? Niet te geloven eigenlijk. De wereld is inderdaad in handen van zakenmensen die nu net meteen een sterk ontwikkelde moraal hebben.

  De vraag is nu wat er aan te doen? Want we kunnen analyseren tot we een ons wegen, de wereld gaat verder. Heel weinig mensen zijn zich bewust van de machten achter de schermen en laten zich in slaap wiegen door die vreselijke media, die natuurlijk óók in de handen is van de groten. Daarom is het lastig om enige kennis over te dragen. De mensen kijken je aan of ze water zien branden als je probeert een tipje van de sluier op te lichten.

  Het zou goed zijn als de macht afgenomen werd van de On-Mens, want zo kun je het verschijnsel toch wel noemen. Alles waar een Goed Mens voor staat wordt met voeten getreden, tot aan bevolkingsreductie aan toe.

  De wereld moet weer kijken naar de tijd voor de industrialisatie. De menselijke waardigheid van alle mensen moet weer teruggegeven worden aan hén die het als geboorterecht hebben, door diezelfde (nep-) waardigheid af te nemen van de dieven.

  Er is een omwenteling nodig die zijn weerga niet kent. De wereld is op zóveel plaatsen verziekt door de leugen, het is zoveel omvattend…

  Zonder deze omwenteling is er straks geen weg terug meer.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten