(Anti) Liefde

Filed in JEROEN DE LANGE by on 13 mei 2015

Wat is Liefde?

Als we het woord 'liefde'  strippen van alle Hollywood glamour. Strippen van de illusie van vlinders, romantische muziek, diepe zuchten, melancholie, wazige beelden en parfum met rode lippen, blijft er een koude, gevoelloze egoïstische bezitsdrang over.

Liefde, zoals we dit woord in dagelijks gebruik kennen is gewoon een mooie verpakking voor een egoïstische en monopolistische claim op datgene waarop men verliefd is. Liefde in deze betekenis is gewoon ordinaire hebzucht. De bron voor jalousie, dubbele moraal en emotioneel/psychisch of fysiek . . .

Dit artikel kunt u helemaal lezen als u lid bent. Dat kan al vanaf 2 euro per maand.

Een peiling van 21 mei jl. laat zien dat ruim 93% vindt dat de mainstream media onbetrouwbaar zijn. Vindt u het noodzakelijk dat een onafhankelijk kritisch geluid blijft bestaan? Word dan nu lid.

Wilt u lid worden, maar heeft u geen Paypal account, dan kunt u ook een maandelijks betaalprofiel instellen bij uw bank. Stuur vervolgens een email via het contactformulier om dit te bevestigen. De bankgegevens vindt u onder deze link.

Bent u al lid? Om in te loggen klikt u hier.

Bent u al donateur of lid en werkt uw toegang niet, stuur dan even een email via het contactformulier.

WORD-LID

Gedeeld 61

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (21)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Torah-Freeman schreef:

  Het is een mooi (noodzakelijk, gezien de voortplanting) gegeven dat man en vrouw verliefd kunnen worden op elkaar en vooral door de natuur gedwongen verlangen koesteren elkaar niet te willen verliezen. En men zal zich ook de moeite getroosten de ander te behagen om de ander niet te verliezen, angst speelt een belangrijke rol waarom dat veel stellen zich zo gedragen. Dat is een vrij normaal stadium waar men als koppel door heen gaat en als ervaring zal opdoen. Men zal door meerdere stadia s heen moeten om tot het niveau te geraken waar nobele vriendschap en pure liefde zal worden gedeeld en ervaren. Een staat van bewustzijn waar rust en vrede en veiligheid is, ontvangen wat men in potentie is, niks is mooier dat het leven zich mag ontvouwen en tot openbaring mag komen; Ontwaken uit de stof der aarde en leef en dan zal men laten leven en zorg dragen en onderhouden, want leven is eeuwig.

 2. Torah-Freeman schreef:

  Ter overdenking/meditatie; Geven zonder ontvangen en ontvangen zonder geven, is geen leven; Een geslotensysteem (compleet) is een waterdichtsysteem (volmaakt) en kent geen gebreken, tekorten of lekken; De edelste vorm van polygamie is als een edele vrouw de edele man de eer geeft edele vrouwen edel nageslacht te schenken.

 3. Torah-Freeman schreef:

  Ter overdenking/meditatie; Een man die zijn kracht verspilt, is een zwakke man en een zwakke man zal door een overspelige vrouw verslonden worden die geen genoeg kent. (wet van aantrekking en verval en degeneratie) Geprezen is het leven en op het leven; De man die sterk is, is edel en een schenker van leven en een edele vrouw een ontvanger van kracht om leven te baren.

 4. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Jeroen,toch snap ik iets niet.(of jij niet)
  Je stelt namelijk:’Geen afbraak van het oude zodat het nieuwe kan komen”
  Het nieuwe wordt ook weer oud.
  Dus dat moet ook weer worden afgebroken.
  Dus die NWO die voor de deur staat, wordt ook weer afgebroken voor iets nieuws.
  En dat wordt ook weer afgebroken als het oud is.

 5. PieterStuurman schreef:

  Liefde is altijd liefde voor iets dat IS. Een belangrijke eigenschap van alles dat IS, is dat alles altijd verandert. Niets blijft hetzelfde.

  Alles verandert voortdurend van vorm, soms langzaam, soms snel. Het is een permanent proces van afbreken van de oude vorm en ontstaan van de nieuwe. Het is niet tegen te houden.

  Verandering is een eigenschap van alles dat IS. De menselijke neiging om zich tegen verandering te verzetten, getuigt daarom niet van liefde voor wat IS. En daarmee niet van liefde.

 6. jeroen schreef:

  Klopt, PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling. Zie ook mijn eerdere artikelen: de levensstroom is eeuwig in beweging. Daarom is het ook een stroom. Al het nieuwe wordt weer oud en moet streven voor weer iets nieuws. Ja, dus ook de NWO zal sterven. Iedere vorm heeft een begin…..dus ook een eind. Het oude moet dus steeds plaats maken voor iets nieuws. Eeuwig lang.

  Dus volgens mij zeggen we hetzelfde en snap ik dus niet wat jij of ik niet snappen 😉

 7. AntiSoof schreef:

  Liefde zou men kunnen zien als het goede en het goede als God. Je overgeven aan het al, het goede, kun je zien als je overgeven aan God. Want God is alles, denk ik. En dan heb ik het niet over de God van de kerk. Ik bedoel meer mijn eigen definitie van God.
  Alles (ook materie) is in wezen energie, energie met verscheidene aspecten. Deze aspecten, eigenschappen van de energie dus, kan men zien in de materie, het licht, het water etc.
  Zo kan men liefde ook als voeding zien. Voeding voor het al.

  Maar goed. Het ego is erg sterk. Die heeft ook aandacht (=liefde) nodig. (En veel mensen leven in de droom van het ego, dat maakt het samenleven ook lastig.) Wat ik denk is dat als men liefde geeft er ‘wonderen’ kunnen gebeuren.

  Waarom haalde ik God erbij? Nou, omdat werkelijk goede religie kán helpen om ware liefde te ontdekken. Als men Jezus bijvoorbeeld leest als een liefdesleraar dan wordt e.e.a. een stuk duidelijker. Ook Boeddha leerde dat lijden uit gehechtheid ontstaat. De gehechtheid van het ego aan de materie. Loslaten is daarom ook een mooie weg om de liefde te geven.

  Maar ja. Spiritualiteit is vies gemaakt door nare mensen. Dat is ook een probleem.

  Zo, dat is mijn idee. Mooi stuk trouwens, Jeroen.

 8. Torah-Freeman schreef:

  De veranderingen bij de verschijningsvormen in deze 3-D-5-zintuigen werkelijkheid, is geen werkelijke evolutie, maar oorspronkelijke en veranderende variatie (Alle ontelbare prachtige verschijningsvormen zijn latent aanwezig) bij bepaalde genen die geactiveerd worden met een “nieuw” uiterlijk als resultaat. Het is een eeuwig en onderveranderlijk principe van een in beweging zijnde volmaakte natuur die resulteert in een continue proces van verandering van uiterlijk. Die veranderingen mag men zeker niet tegenaan, is zelfs schadelijk. (eeuwige ontvouwingsprincipe van onbeperkte mogelijkheden), de mens (de dief en moordenaar) wilt graag een rol daarin spelen en gaat hooguit van wat reeds is, het proces manipuleren, inbreuk maken, majesteitschennis en kraken.

  https://www.youtube.com/watch?v=ZLIpzllF8_s

 9. Torah-Freeman schreef:

  Beste PasOpRokenVoorkomtHerspoeling,

  Zodra Cash-geld niet langer meer bestaat, zal de horror op aarde echt losbreken, dan komt de aap echt goed uit de mouw. De mensheid zal dan geen recht meer op zelfbeschikking hebben, alles wat die orde de mensheid zal opleggen, zal geschieden, of anders, ja dat laat zich makkelijk raden. Wilt men niet meewerken, dan schrijven ze automatisch het te betalen bedrag van de rekening af. Zelfs voor rampen is men verplicht te betalen, allerlei andere “nieuwe” verplichte belastingen zullen worden geheven. Internet zal ook niet langer vrij meer gaan zijn.

  De mensheid zal nog slechts goed zijn voor een aantal dingen; Stemmen voor de show, zolang de Democratie nog zal bestaan, belastingen betalen, consumeren, werken als men een baan heeft, ziek worden, moorden (behalve niet de politieke en elitaire figuren) en natuurlijk mag de mensheid ook zichzelf van kant maken, zelfmoordpillen zullen dan ook zeer makkelijk te verkrijgen zijn via de huisarts.

  En aan de (R) overheid gelieerde instellingen zullen ook het monopolie gaan hebben om mensen die in de problemen zitten, te mogen helpen (uiteraard tegen betaling), de mensheid zal het worden verboden om elkaar te helpen, dat zal strafbaar worden gesteld, dat heet dan stelen, alles moet via commerciele instellingen verlopen.

 10. Torah-Freeman schreef:

  Het is alles behalve een natuurlijk proces, het is gajus die ons denkt hun wil op te leggen, nee het is alles behalve natuurlijk, het grootste gedeelte van wat op t.v. te bezichtigen is, is zeg maar NWO, maar de alternatieve media is in hoofdzaak de andere zijde van dezelfde medaille, tuurlijk. doorgestoken kaart als je het mij vraagt.

 11. Torah-Freeman schreef:

  Is dat geweld wat op ons afkomt tegen te houden, denk het niet, nee, daar is het te laat voor, ik vertrouw erop dat er iets meer is dan we met onze “stoffelijke” waarnemingsvermogen kunnen waarnemen, maar het tij is door “mensen” van goede wil niet meer te keren.

 12. Torah-Freeman schreef:

  Zo n pil is nog “niet” legaal te verkrijgen, maar het duurt niet lang meer, op die illegale “mart” zijn zulke pillen al wel ruimschoots te verkrijgen.

  http://www.volkskrant.nl/binnenland/zelfmoordpil-vaak-via-website-besteld~a668863/

 13. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Ik zeg het verkeerd.Ik bedoel: Is Oprah Winfrey een schaap in wolfskleren of is Eckhart Tolle een wolf in schaapskleren?
  Sorry als ik wat kritisch naar de dingen kijk,maar dat hoef ik niet uit te leggen want zoals we weten er is nogal wat kaf wat van het koren dient te worden gescheiden.
  En dan het volgende. zoek op: De Blauwe Uil/Hersenspoelen.
  Wat moeten we hier nou weer mee?
  Op de site van blauwe uil wordt uitgelegd dat hersenspoelen prima is, en ook hoe je het moet doen.

 14. Torah-Freeman schreef:

  Wat de New-age vooral mee bezig is gegaan, is proberen mensen afleren (hersenspoelen) wat eenvoudig is te constateren, ze halen je vooral meer bij jezelf vandaan, ze proberen je hun kronkelgedachten te laten postvatten, je mindfuck verkopen om je gezonde verstand en logisch denken te ondermijnen. New-age, vul in nieuwe wereld orde, heeft zeer vele vertakkingen en allemaal hebben ze 1 ding gemeen, dat ze werken aan dezelfde agenda om een “nieuw” collectief bewustzijn van de grond te krijgen om ze dan geleidelijk aan tijdens de door hun in gang gezette “transitie” en overgangsperiode, de mensheid rijp te maken voor het transhumanisme, om een soort van spiritueel-technologische orde en utopia te creeren, waarbij de mens verworden is tot een robot en de vrije wil is geelimineerd.

 15. truckdriver schreef:

  Nooit opgeven.

  Love of the Common People

  https://www.youtube.com/watch?v=NSy0fZ_eDgo

 16. truckdriver schreef:

  Dank voor je geweldige postings Torah-Freeman.
  Je hebt absoluut gelijk. Je hebt er een goede kijk op.
  Blijf in je schoenen staan beste man en laat je niet meeslepen door het collectieve van de new age generatie.
  Ik blijf gewoon meer bij de common mensen die er nog wel zijn mits je goed om je heen kijkt.
  Het is maar een kleine tip van me,wat mij in ieder geval door ellende heen sleept..

 17. ZerotheHero schreef:

  Inderdaad, liefde is loslaten!

 18. ZerotheHero schreef:

  @Freeman, ik ben het compleet met je eens! Het is het verdraaien van spiritualiteit om hun machinaties te dienen. 1 world economy, one moral, spiritual and economic unity. En een van de ultieme doelen is overduidelijk: pacifisme. Zoals Ken van redefininggod.com zegt als je daadwerkelijk geen deel van hun nwo wil zijn, moet je je eigen beginnen. Een utopia is trouwens niet het woord wat je zoekt, want dat is gedefinieerd als de perfecte maatschappij voor ieder. Het woord wat je zoekt is gedefinieerd als de ultieme tirannie: dystopie. Ze willen regeren zonder politie of leger. Ze willen de wereld vormen naar hun beeld, dus simpel gezegd willen ze je ziel.

  Grote kans dat Grexit komt begin Juni. De volgende fase staat op het punt te beginnen. Freeman, truckdriver en verder iedere goede ziel die hier komt ik wil jullie allen kracht en sterkte wensen in de tijd die binnenkort komen gaat. Moet gezegd worden dat het allemaal voor de “show” is, maar alleen de echte minderheid is zich daar bewust van.

 19. ZerotheHero schreef:

  Eckhart tolle is keiharde new age disinfo. Pacifistische laat je verkracht worden als je verkracht wordt disinfo.

 20. ZerotheHero schreef:

  The globalists are in the process of running a problem / reaction / SOLUTION scam on us, not a problem / reaction / PROBLEM scam.

  This means that when we reach the end result of this transition process, the NWO will look like the SOLUTION to all our problems, not another PROBLEM (such as a dark, scary fascist regime) we need to overcome. It will appear as though the corrupt have been defeated, World War 3 has been stopped, all regional conflicts have been resolved, biowarfare against the population has been halted, poverty has been alleviated, debt money has been abolished, secrets have been revealed, and so on and so forth. And the masses, after having been force-fed negativity and conditioned to expect a scary NWO for so long, are expected to be so overcome with joy that they’ll willingly embrace the New Order.

  That’s how a problem / reaction / solution scam works when you’re using it to create a New Order for the entire planet: you intentionally create an overwhelming number of terrible problems, you make sure the public is fully aware of all those problems (by carpet-bombing their consciousness with mainstream and alternative media coverage of all the ills in the world), then you present them with the solution to all their problems (the NWO). In that final phase, you don’t present them with something ugly and scary; you give them something attractive and inviting. And once they have accepted it and come to depend on it, you start tightening the screws again.

  http://redefininggod.com/2014/11/the-multilateralmultipolar-new-world-order-will-seem-like-heaven-at-first/

 21. Torah-Freeman schreef:

  Klopt ZerotheHero, ze zijn ook op het niveau bezig van de ziel om ons onderuit te halen, voornamelijk geschiedt dat via het internet door “evil subliminals” te verwerken in hun “zogenaamde” bewustmakende informatie, ze zijn uit op destructie.

  Jij ook sterkte.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten