Stevia

Filed in RENÉ VAN DAATSELAAR by on 25 mei 2015

De schrijvers en de meeste lezers van deze site zijn naar mijn idee geïnteresseerd in meerdere onderwerpen. Als ik mijn interessegebied bekijk, dan is dat uitermate breed. Hoe komt het dat ik mij interesseer in zoveel onderwerpen? Ik wil graag de door de mensen gecreëerde maatschappij, de wereld en het universum begrijpen. Blijkbaar zit er iets binnenin mij dat niet tevreden is met de wereld, zoals de meeste mensen deze om hen heen ervaren. Misschien ben ik gewoon een nieuwsgierig wezen. Gedurende mijn tienerjaren . . .

Dit artikel kunt u helemaal lezen als u lid bent. Dat kan al vanaf 2 euro per maand.

Een peiling van 21 mei jl. laat zien dat ruim 93% vindt dat de mainstream media onbetrouwbaar zijn. Vindt u het noodzakelijk dat een onafhankelijk kritisch geluid blijft bestaan? Word dan nu lid.

Wilt u lid worden, maar heeft u geen Paypal account, dan kunt u ook een maandelijks betaalprofiel instellen bij uw bank. Stuur vervolgens een email via het contactformulier om dit te bevestigen. De bankgegevens vindt u onder deze link.

Bent u al lid? Om in te loggen klikt u hier.

Bent u al donateur of lid en werkt uw toegang niet, stuur dan even een email via het contactformulier.

WORD-LID

Gedeeld 41

Tags:

Comments (17)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. loveulongtime schreef:

  Ik ben ervarings deskundige al 30 jaar lang:

  http://psychnews.psychiatryonline.org/doi/full/10.1176/pn.46.21.psychnews_46_21_16_1

  Je kunt er op wachten. Ik voorspel dit nu omdat ik het ook heb en de link direct kan leggen met luchtvervuiling. Ik heb de onderzoeken nog niet gezien, maar die moeten toch nu snel gaan komen Burnout is ook een ontsteking in de hersenen. Hetgene dat hoofdzakelijk ontstekingen in de hersenen veroorzaakt zijn de nanoparticles van luchtvervuiling die de bloedhersen barriere kunnen passeren.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Bedankt René

  Nu snappen we deze reclame waarschijnlijk ook iets beter…(onvruchtbaarheid):

  https://www.youtube.com/watch?v=839sF-RdvcI&sns=em

 3. ZerotheHero schreef:

  Mooi verhaal! Herken er zelf ook veel in. Ik zelf heb mijzelf “genezen” van mijn depressie door natuurlijker te gaan eten. Dat begon met het paleo dieet en werd uiteindelijk het weston price dieet. Gezondheid is het beginsel. Geest en lichaam zijn niet gescheiden. Neem maar is een kijkje op deze site als het je interesseert:
  westonaprice.org.
  Waarom denk je dat vegetarisme/veganisme/ schijf van vijf etc zo gehyped worden? Het hele anti cholesterol/ verzadigd vet verhaal is al zo lang keihard onderuit gehaald dat het wel met opzet in leven gehouden wordt.

 4. Chriszebis schreef:

  Mooi stuk Rene,

  Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding.

  Eet gevarieerd maar laat de dieren leven, dieren hebben een ziel net als wij zoog (dieren) een ziel hebben.
  Die moeten we niet op eten ! Alleen in uiterste nood. Maar dat is mijn mening.

  Hoe mooi een dieet ook klinkt of dat nou weston of een paleo dieet is, het is niet aan jouw aangepast, niemand kan jou vertellen wat te eten en wat goed voor je is.
  Volg je hart en laat de choco en slagroom maar voor wat het is, dat is geen voeding maar vulling 😉

  Succes met je herstel, breng zo veel als mogelijk tijd door in de natuur, dat kleine beetje wat Nederland nog heeft.

 5. Chriszebis schreef:

  En oh ja, Johan Oldenkamp heeft al veel geschreven over de psyche van de mens.
  Het wordt allemaal door elkaar gehaald, op pateo.nl kun je hier veel over lezen.

 6. ZerotheHero schreef:

  De mens is voornamelijk een vleeseter. Men hoeft maar naar de geschiedenis te kijken en verder al het andere bewijs, maar goed vertel dat maar aan een new age veganist. Ik kan je vertellen wat goed voor je is om te eten, maar je absoluut individualistische instelling doet je waarschijnlijk geloven dat al het aardse niet uitmaakt en alles een kwestie van smaak is van de ziel. Ik waarschuw vaak voor waar de gekaapte new age filosofie naar kan leiden en zie hier het perfecte voorbeeld. Iemand die denkt gezond te zijn, maar juist het tegenovergestelde doet. Deel zijn van de natuurlijke orde is spiritueler dan ervan af te stappen. Wees een veganist als je dat wilt, maar wanneer je dan ziek wordt durf dan ook toe te geven dat je misleidt bent.

 7. Chriszebis schreef:

  Hm.. maar de geschiednis laat zien dat mensen wild vlees aten, en zeker niet in de hoeveelheden zoals e mens ze nu consumeert.
  Daarbij ik ben absoluut geen veganist, eet alleen zelden vlees. Wel vis en soms kip.

  Maar waarom wel een bezield dier doden en eten en geen mens ?

 8. Chriszebis schreef:

  kip is ook vlees, maar bedoelde eigenlijk zoogdieren.

 9. Chriszebis schreef:

  Maar, indien je wilt zou ik graag een lijst ontvangen van dingen die een mens zou moeten eten om in balans te blijven.

 10. Chriszebis schreef:

  Toch als ik dit lees dan voelt het zo goed met name uit liefde voor de dieren, zo mooi, lief en vreedzaam.

  http://veganisme.eu/mensen-zijn-geen-vlees-eters.htm

 11. ZerotheHero schreef:

  @ Chriszebis, Ik snap waar je vandaan komt. Ikzelf was ook een tijd veganist geweest en goed om te horen dat je toch dierlijk voedsel binnenkrijgt! Ik kan de new age als ander voorbeeld nemen. Dat klinkt allemaal leuk en aardig, peace love etc, maar is het realistisch? Geweld wordt geafschuwd bijv, maar geweld is een dagelijks terugkerend iets in de natuur en daar vind je geen labels. Zeg maar tegen een leeuw dat hij beter niet kan doden want dat is niet spiritueel lol en een wezen zijn kans op bestaan ontkennen dan? Weet je dat je veganisten hebt die hun huisdieren ook veganistisch maken en zodoende keer op keer een beest vermoorden. Is dat normaal? En hoezo dan niet? Omdat ze van een kat of hond zijn natuur afwijken. En wat betekent het als de mens dat doet? Precies hetzelfde. Je eerste opmerking is helemaal waar, maar het gaat om de aanname erachter. Je zou dan niet veel vlees hoeven eten omdat de oermens dat ook niet deed vanuit de stelling dat het slecht is maar puur en alleen omdat zij daar de gelegenheid niet voor hadden. Ik ben het volkomen eens met je “neem niet meer dan nodig” stelling. We zouden makkelijk kunnen bepalen wat er voor nodig is om een mens gezond oud te laten worden, maar dat wordt tegengegaan, in mijn mening bewust om verschillende redenen. Om je tweede vraag te beantwoorden: zijn planten dan niet bezield? Waarom dan bezielde planten doden? Life feeds off life. Jij eet als omnivoor/carnivoor een dier en jij in jouw beurt sterft en wordt opgenomen door de aarde, opgegeten door bacterieen etc. Natuurvolkeren gingen echt niet van haha sterf inferieur wezen lol, die boden eerbied aan hun prooi als dank, want door hun “offer” konden ze overleven. Als er niks meer gedood zou worden in de natuur zou de natuurlijke orde instorten hier op aarde:
  https://www.youtube.com/watch?v=ysa5OBhXz-Q

  Vertel mij nou is wat er verkeerd is aan een natuurlijk mens zijn? Die in balans leeft met de natuur en natuurlijk niet het vraatzuchtige gedrag van nu. Ik eet trouwens niet uitlsuitend vlees. Ik eet nog minder vlees dan dat ik groenten en fruit eet. Met dierlijk bedoel ik ook zuivel eieren etc als basis.
  Ik begijp je als je het hebt over die veganistische propaganda, maar zoals ik zei het is tegennatuurlijk en pure misleiding. Inspelen op je schuldgevoel, omdat het zielig is voor de dieren. En voor jezelf dan? Jij gaat er dan zelf onder lijden, is dat dan de bedoeling? Het is allemaal gebaseerd op projectie en definieert doden als een kwade daad. Is een leeuw, beer of haai kwaadaardig als hij dood? Nee tuurlijk niet die hebben daar geen notie van. Ze volgen simpelweg hun natuur, dig? Er zit een sinister doel achter de vegetarische/veganistische agenda. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi.
  Hier de voedingsrichtlijnen:
  http://www.westonaprice.org/health-topics/abcs-of-nutrition/dietary-guidelines/

  Mensen hebben de mogelijkheid om het dierlijke te transcenderen, maar vanuit een basis. Als een flat is afgebouwd haal je toch ook de fundering niet weg? Grappig feitje, de Katharen hadden dezelfde visie als hier betoogd wordt, de materiele wereld is een satanische creatie en ze deden niet aan seks en aten niks wat van seks kwam. Dachten ze want ze aten wel vis, maar ze dachten dat vissen spontaan ontstonden in water lol. Punt is hoe kan je dan bepalen wat wel of niet spiritueel is? Door hun gebrek aan kennis deden ze dus niet wat ze dachten te doen, maar ze waren er wel heilig van overtuigd. Heel ironisch.

  http://www.westonaprice.org/health-topics/the-ethics-of-eating-meat-a-radical-view/

  There is a time to live and a time to die. That is the way of nature. If you think about it, prolonged suffering is rare in nature. Our meat industry profits from the prolonged suffering of animals, people and the Earth, but that is not the only way. When a cow lives the life a cow ought to live, when its life and death are consistent with a beautiful world, then for me there is no ethical dilemma in killing that cow for food. Of course there is pain and fear when the cow is taken to the slaughter (and when the robin pulls up the worm, and when the wolves down the caribou, and when the hand uproots the weed), and that makes me sad. There is much to be sad about in life, but underneath the sadness is a joy that is dependent not on avoiding pain and maximizing pleasure, but on living rightly and well.

  It would indeed be hypocritical of me to apply this to a cow and not to myself. To live with integrity as a killer of animals and plants, it is necessary for me in my own life to live rightly and well, even and especially when such decisions seem to jeopardize my comfort, security, and rational self-interest, even if, someday, to live rightly is to risk death. Not just for animals, but for me too, there is a time to live and a time to die. I’m saying: What is good enough for any living creature is good enough for me. Eating meat need not be an act of arrogant species-ism, but consistent with a humble submission to the tides of life and death.

  If this sounds radical or unattainable, consider that all those calculations of what is “in my interest” and what will benefit me and what I can “afford” grow tiresome. When we live rightly, decision by decision, the heart sings even when the rational mind disagrees and the ego protests. Besides, human wisdom is limited. Despite our machinations, we are ultimately unsuccessful at avoiding pain, loss and death. For animals, plants, and humans alike, there is more to life than not dying.

 12. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Taurine is gewoon erg belangrijk.Veganisten krijgen daarvan te weinig binnen.Dat kan allerlei vervelende kwalen opleveren hoor je wel eens.

 13. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Bovendien vind ik een meerkoetje op zn tijd wel lekker,wel eerste met heet water het vet verwijderen want dat smaakt wat sterk.
  zie:Voel je een man en vang en slacht een meerkoet.
  en: Handboek voor de vinexjager.

 14. Chriszebis schreef:

  Beste . . . . . . . ?! 🙂

  Bedankt dat je de tijd hebt genomen om mij te antwoorden.

  Ik kan er eigenlijk heel kort op terug reageren en dat is dat wat jij neer gezet hebt eigenlijk is zoals ik er ook over denk, voel.

  Wat betreft de lijst van wat je en hoe je je zelf zou moeten voeden klinkt mij ook niet vreemd.. eigenlijk leef ik al best een tijdje zo en volg ik ook mn gevoel als ik naar de (bio) winkel ga.

  Ook in de bio winkels van tegenwoordig staat het vol met ‘rommel’ die we helemaal niet nodig hebben.. met als gevolg dat de mensen die daar komen ook weer getriggerd worden om zo genaamde gezonde snacks, chips, koek, snoep te kopen en zich daar mee bezatten op vrijdag of zaterdag avond en dan denken dat het goed lees gezond is want het heeft een keurmerk bio en bevat dan alles behalve bepaalde chemische/synthetische stoffen die reguliere snacks wel bevatten.

  Maar in mijn ogen nog steeds geen voeding en dus een nutteloze belasting voor lichaam en geest.

  Maar dat ter zijde….

  Waar het mij eigenlijk om gaat is dat gemiddeld ‘mens’ zich dagelijks vol stopt met dode dieren in de vorm van broodbeleg, snacks, tussendoortjes etc zonder dat dit een waardige aanvulling dan wel voeding is.
  Als de mens nu bijvoorbeeld net als jaren geleden 3 a 4 keer per week wat vlees eet bij de avond maaltijd dan zou de productie en slachting enorm kunnen dalen.

  Wat weer ten goede komt aan de planeet en de dieren want die kunnen dan weer een waardig bestaan krijgen bij een boer.
  En kunnen de dieren leven zoals ze moeten leven, gras, buiten lucht, beweging etc.

  Gelukkig gaan steeds meer mensen nadenken over wat ze naar binnen werken 🙂

  Hier nog een mooie docu welke ik zeer aanraad te kijken

  http://www.ninefornews.nl/video-deense-bioboer-79-runt-boerderij-op-basis-van-stand-hemellichamen-en-oerinstinct-dieren/

  Volledige docu:

  http://www.npo.nl/good-things-await/01-02-2015/VPWON_1218363

 15. Chriszebis schreef:

  Waar zit taurine in ? en wat is het ?

 16. ZerotheHero schreef:

  @chriszebis Zero the Hero, aangenaam! Het is allemaal eigenlijk heel simpel te begrijpen. Overal is uiteraard een markt voor dus als iemand een gat ziet in de bio stroopwafel markt dan haal je er winst uit als jij die vult. Zondigen mag best, maar het moet geen kruk worden. Je moet jezelf niet voor de gek houden en denken dat gezond leven stom is en dus eens in de zoveel tijd een dag mag zondigen want je doet zo je best jezelf in de weg te zitten als je begrijpt wat ik bedoel. We hoeven inderdaad niet elke dag vlees te eten, maar niet vanuit het standpunt dat het slecht voor je zou zijn, maar dat we meer in natuurlijke patronen leven.
  Thanks voor de link! Ik ga hem bekijken.

 17. Haasje schreef:

  Zijn wel meer stoffen als carnitine, lysine en carnosine die in vlees zitten.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten