Symboliek om ons heen: deel 2

Filed in RENÉ VAN DAATSELAAR, SYMBOLIEK by on 21 april 2015

In het eerste deel heb ik u laten zien dat er een soort haakje in de symboliek op meerdere continenten te vinden is. Als dit haakje een bekend object of fenomeen zou zijn, dat voor mensen over de gehele aarde te herkennen is, dan zou het niet vreemd zijn geweest dat dit haakje over de gehele wereld door de mensen in symboliek of kunst zou worden toegepast. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan een vis of de maan. Het haakje is voor . . .

Dit artikel kunt u helemaal lezen als u lid bent. Dat kan al vanaf 2 euro per maand.

Een peiling van 21 mei jl. laat zien dat ruim 93% vindt dat de mainstream media onbetrouwbaar zijn. Vindt u het noodzakelijk dat een onafhankelijk kritisch geluid blijft bestaan? Word dan nu lid.

Wilt u lid worden, maar heeft u geen Paypal account, dan kunt u ook een maandelijks betaalprofiel instellen bij uw bank. Stuur vervolgens een email via het contactformulier om dit te bevestigen. De bankgegevens vindt u onder deze link.

Bent u al lid? Om in te loggen klikt u hier.

Bent u al donateur of lid en werkt uw toegang niet, stuur dan even een email via het contactformulier.

WORD-LID

Gedeeld 56

Tags:

About the Author ()

Op de lagere school diende ik op commando te lachen voor de schoolfotograaf en werkte hier niet echt aan mee. Op school kwam ik dikwijls in de problemen, omdat ik de opgedrongen inzichten en kennis wilde begrijpen. Helaas wordt tegenwoordig (net als vroeger) van een leerling verwacht, dat je van een autoriteit de te leren stof voor zoete koek aanneemt. Een leerling mag weliswaar kritisch zijn, maar dan wel binnen de door de autoriteit vastgestelde kaders. Naarmate ik ouder werd ging ik beter de leugens en het bedrog van zowel de maatschappij als van veel mensen om mij heen doorzien. Ik ontdekte dat in onze westerse beschaving liegen en vriendelijk lachen de norm was… en nog altijd is. Afhankelijk van de situatie dien je een masker op te zetten en een rol te spelen. Tot op de dag van vandaag weiger ik aan deze poppenkast mee te doen. Gelukkig sta ik niet alleen, maar ik behoor wel tot een zeer kleine club mensen. De huidige maatschappij wordt in stand gehouden, doordat de mensen voor zichzelf en de buitenwereld de schone schijn ophouden. De reden dat nagenoeg iedereen aan deze poppenkast meedoet is angst en onwetendheid. De mensen zijn bang hun verworven aanzien en positie in het systeem te verliezen. Ik heb deze angst niet meer en weet sinds enkele jaren mijn plek in het hiërarchische systeem waarop de westerse beschaving is gebouwd: ik ben een proletariër, dat zonder bezit is geboren. Mensen behorende tot het proletariaat kunnen het ver schoppen in de maatschappij, door zich braaf te gedragen zoals het systeem van hen verlangt. In deze doorgaans goed betaalde functies met hoog aanzien, gedragen de meeste proletariërs zich waar mogelijk zoals de ware machthebbers, de aristocratie. Deze carrière proletariërs zijn dan ook enkel bezig met hun eigen belangen en lappen daarbij diverse regels aan hun laars indien zij denken er mee weg te komen. Ik heb van jongs af aan spirituele ervaringen gehad. Pas vanaf mijn vierendertigste begon ik geleidelijk aan te begrijpen waarom deze ervaringen zo moeilijk te plaatsen waren. De mensheid op aarde wordt onderdrukt en de onderdrukker bevindt zich tussen de mensen. Nu ik weet dat de mensheid op aarde in een soort gevangenis leeft waarvan men de muren, de tralies en de bewakers niet kan zien, kan ik niet anders dan mijn medemens hierop te wijzen. Wanneer een kritieke massa mensen dit inzicht krijgt, zal de mensheid op aarde ontwaken en een ieder zijn werkelijke potentieel kunnen benutten.

Comments (15)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. ElveTwelve schreef:

  over de ware reden van de oorlogen in het midden oosten[ nl om vooral zoveel mogelijk oudheidkundige plekken te vernielen zodat onze ware history vernietigd wordt en de valse cabal history die ons geleerd wordt de enige is die overblijft. vooral heel erg opvallend is het neiuws wat eigenlijk op alle voorpagin’s zou moeten staan dat het vroegste schrift gevonden is en wel op alle zes de continenten. Kortom er waren vroeger voor de inval van de demiurg archonten en reptilians wereld wijde beschavingen die dezelfde taal spraken.[ toren van babel]

  ik geloof dat wij de 53 ste beschaving zijn hier op aarde. Dat is een groot geheim wat we niet mogen weten en de MSM zullen in opdracht van illuminatie cabal en vaticaan gelieerd aan de off world slavenhandel er alles aan doen om ons onwetend te houden.

  een aanrader!!!!! en eyeopenener zoal alle artikelen op deze site

  https://bradleyloves.wordpress.com/2015/04/20/why-are-wars-fought/#comments

 2. ZerotheHero schreef:

  Elvetwelve, ik heb die site bekeken en meteen zie ik een link naar iets van alfred labremont webre, wie een disinfo agent is. Wat vertelt dat over die site die niet de moeite neemt om daadwerkelijk er achter te komen waar iemand vandaan komt voordat je zijn info als legitiem gaat verspreiden? Grote kans op New age disinfo. Op martinvrijland.nl postte je ook al veel new age en aliens disinfo en ik moet concluderen dat je gevallen bent voor de New Age brics vangnet. Dit is niet om je te beledigen, maar meer een waarschuwing zodat je je enthousiasme kan richten op de echte waarheid. Ik zelf kan weinig conclusies trekken qua aliens, maar West vs Oost, Zionism vs islam, Annunaki vs reptilians etc zijn allemaal valse paradigmas. Dus wat zegt dat over de sites/mensen die dat propageren als echt? Dat ze propagandisten voor de globalisten zijn.

  Beyond Alfred Lambremont Webre’s involvement with SRI International, which is part of the Rockefeller-funded Tavistock complex, the rest of his resume further betrays his status as a globalist minion…

  1) He attended Yale University (one of the “elite’s” Ivy League indoctrination academies), and he was a Fulbright Scholar (one of the scholarship programs used by the globalists to recruit the brightest and most ambitious minds into their system). This scholarship was used to study international economic integration in Uruguay. Needless to say, international economic integration is core to the globalist agenda.

  2) He has worked with globalist-run governments, foundations and NGOs, including the Ford Foundation.

  3) He’s been involved with the Rockefeller-founded/funded United Nations. As his bio states…

  “Between 1982–1987, he was a Non Governmental Organization (NGO) Delegate at the United Nations in New York. He was involved with the Communications Coordination Committee for the United Nations, with the UNISPACE Outer Space Conference (Vienna) and involved with the United Nations Second Special Session on Disarmament.”

  4) And he’s been involved in the Rockefeller-founded/funded UFO Disclosure Movement. According to his bio…

  “He helped draft the Citizen Hearing in 2000 with Stephen Bassett and serves as a member of the Board of Advisors. Webre is also the congressional coordinator for The Disclosure Project [founded by Steven Greer].”

  Information on the Disclosure Movement’s connection with Laurance Rockefeller, who was one of the Special Studies Project architects of the New World Order, can be found in my Extraterrestrials category.

  So there you have it: Alfred Lambremont Webre has the resume of a globalist minion, is baffling the awakening community with New Agey BS, and is promoting the Rockefeller-designed BRICS New World Order as a gift from the timeline fairies. What more do you need to see in order to recognize him for what he is?

  http://redefininggod.com/category/alfred-lambremont-webre/

 3. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Zerothehero, klopt 100%.
  Ik heb Elve ongeveer,wat zal het zijn, 20x gewaarschuwd voor Webre.(en Leuren Moret)
  Het gaat er gewoon niet in.
  Zelfde verhaal met dat tuig van Veterans Today.
  zie youtube: Gordon Duff admits to VT Disinfo.

  De hele alt media is zo ongeveer gepsy-jacked.Neem bijv. 9-11.
  Hele hordes lopen blind achter Fetzer,Steven E Jones en Richard Gage aan.
  Die drie mannen zijn MEESTERS in hersenspoelen.
  En wat about de satanische elite?
  Hetzelfde clubje wat achter Micha Kat aanliep,lijkt te erg gehersenspoeld door Kat om er nog uit te komen.
  Neem bijvoorbeeld de Hampstead wistleblowers.
  Alles wordt klakkeloos aangenomen zonder een spat bewijs.
  En als ik dan wijs op Sabine Mc Neil haar profile leest iedereen daar gewoon overheen.
  Niemand wil horen dat Sabine Mc Neil Bij CERN werkte en aan het digitale geldsysteem.
  Staat gewoon in haar profile.En daar reageert dan niemand op. Want dat komt niet zo mooi uit.

  Hier een eye-opener voor de zogenaamde wakkeren:
  ‘Satanic Panic in the alternative media” (youtube)
  en Hampstead en Hollie Greig Hoaxes On Corbett Report.(youtube)
  ( Keelan Balderson heeft deels door welk spel er wordt gespeeld, maar met 9/11,zo weet ik,zit ie helaas nog op het foute spoor)

 4. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Hoeveel wakkeren eten nog brood vraag ik mij af.
  Graan is slavenvoer. We zij er (bijna) allemaal zwaar aan verslaafd
  Check it out.
  ”Slaven van het giftige graan”

 5. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En dat Webre betrokken was bij SRI is een teken aan de wand.
  SRI >Rockefellers>Tavistock Institute For Mindcontrol.

  https://www.youtube.com/watch?v=vZG0b02zCdg

 6. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=SIj2RRp9BaA

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=SlJ2RRp9BaA

 8. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Onkruidzaaiers in Fabeltjesland (Bioscoopfilm uit 1970)

  Terwijl de dieren aan het picknicken zijn in het buitenbos,wordt het Grote Dierenbos overspoeld
  door kwaadaardige buitenaardse torren die de boel willen plunderen en onkruid zaaien.
  Bor de Wolf,die was achtergebleven in het bos,snelt naar het buitenbos om de anderen te waarschuwen,maar juffrouw Ooievaar maakt hem uit voor complotdenker.
  Bor probeert de zaak dan maar alleen op te lossen.
  (uit Wikipedia)

 9. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En als ik nog even off topic,mag reageren,(vast wel want die symbolen om ons heen weten we zolangzamerhand wel)
  Nog even over het slavenvoedsel tarwe.
  Ik hoor sommige wakkere mensen denken” ja maar ik eet Speltbrood’
  Geloof me, Speltbrood is een mega mindfuck.
  Een heel spelt brood kost omgerekend ongeveer 10 gulden.Voor een normale sterveling niet te betalen dus.
  En je eet gewoon gif want er zitten ook weer gluten in.
  Check it out.Gluten is Gif Er is veel goede info te vinden.
  Het is nu koud buiten dus we kunnen het een en ander bestuderen.

  Hopelijk wordt het snel weer terrasjesweer.
  Dan kunnen de terrasjesmensen weer ‘mensen kijken’
  lees; Kijken naar arme sloebers die niet op terrasjes kunnen zitten.
  En een biertje drinken buiten de terrasjes,op een grasveldje mag niet. Boete bijna 100 euro haha.
  Iets met overlast.

 10. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ik denk overigens dat Bor de Wolf idd een complotdenker is met zn ‘kwaadaardige buitenaardse torren’,volgens mijn gegevens zijn het gewoon kwaadaardige zionistische torren.

 11. ZerotheHero schreef:

  Ja je moet waakzaam zijn en niemand 100% vertrouwen. Ik vertrouw deze site ook niet 100%. Kritisch blijven en vragen blijven stellen.

  http://www.truthin7minutes.com/controlled-opposition-how-to-spot-a-fake-leader/

  En inderdaad niet veel brood eten. Ik eet naar de principes van weston price en sinds ik daar mee begonnen ben is mijn leven radicaal veranderd. Af en toe zondig ik en eet ik iets met brood(zelfgemaakte hamburger bijv), maar echt niet vaak. Goed om te zien hoe goed je ingelicht bent. Keep up the good work!

 12. ZerotheHero schreef:

  Heel vroeger werd brood beter bereid dan tegenwoordig met gemanipuleerd gewassen, snel groeien, snel rijzen, kunstmest, toevoegingen. Supermarkt brood is GEEN brood. Echt brood is een zuurdesem van geweekte en/of gekiemde zaden geoogst van een gezonde grond met een lange rijstijd zodat fytinezuur en dergelijke verminderd zijn. En het was NOOIT de basis van een mens zijn voedingspatroon. Dat was altijd dierlijk, maar in de New Age is doden niet ‘spiritueel’, dus worden die mensen vegetarier of veganist met het idee dat het gezond is en geen negatieve consequenties zal hebben qua gezondheid. Die krijgen ze dus wel ook hun geestesgesteldheid, want lichaam en geest zijn niet gescheiden. Ik ben van mening dat vegetarisme en veganisme ook psy ops zijn om mensen op een onnatuurlijk dieet te krijgen zodat ze ziek, mak, onvruchtbaar, dom etc worden.

 13. be.coming schreef:

  hallo ZerotheHero, ik waardeer jouw bijdrage in hoge mate en zal graag je visie lezen over het symbool in de UN vlag, is dit een verwijzing naar de platte aarde (zie kaart) en de free maisions (zie 33 vlakken) ? dank je wel voor je tijd.zie afbeelding vlag UN https://www.google.com.ec/search?q=afbeelding+UN+vlag&es_sm=119&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=N8Y3VcfzCazmsASsvoFA&ved=0CB4QsAQ&biw=1279&bih=679

 14. ZerotheHero schreef:

  Hoi be.coming, Dank je wel! hopelijk heb je er wat aan!
  Ik ben niet echt thuis in symboliek en numerologie, maar een 8 puntige chaosster valt me op die de wereld in een ‘web’ omhult.
  https://www.google.nl/search?q=caesar+kroon&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=eiM4VbuMEcfNOLv-gbAN&ved=0CAYQ_AUoAQ#tbm=isch&q=chaos+ster

  Verder de olijftak volgens mij, “the crown of Rome” die het geheel draagt. https://www.google.nl/search?q=caesar+kroon&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=eiM4VbuMEcfNOLv-gbAN&ved=0CAYQ_AUoAQ

  Kan zijn dat de 33 vlakken de graden van de vrijmetselarij voorstellen, maar zou dat je nog verbazen dan? Ik verdiep me er niet bijzonder in, hun cijfer en symbool mambo jambo vinden zij belangrijk, niet ik. Wel goed om je er bewust van te zijn hoor daar niet van, maar op een gegeven moment heb je de boodschap wel door. Wat de platte aarde betreft heb ik geen flauw idee. Lijkt me niet dat het deel van de agenda is. Heb er wel is over egelzen hoor, maar lijtk me meer een sprookje voor mensen die interessant willen doen.

 15. be.coming schreef:

  Zerothehero, dank je wel

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten