Symboliek om ons heen: deel 3

Filed in RENÉ VAN DAATSELAAR, SYMBOLIEK by on 24 april 2015

Voordat ik verder ga met schrijven over het logo van de multinational Shell, wil ik eerst reageren op een vraag die door Lars Dekker op Facebook is gesteld naar aanleiding van “Symboliek om ons heen: deel 2”: “Waar staat een uil voor? En hoe interpreteer je het?” Hierbij doe ik een poging om wat verheldering hierover te geven. Om dit . . .

Dit artikel kunt u helemaal lezen als u lid bent. Dat kan al vanaf 2 euro per maand.

Een peiling van 21 mei jl. laat zien dat ruim 93% vindt dat de mainstream media onbetrouwbaar zijn. Vindt u het noodzakelijk dat een onafhankelijk kritisch geluid blijft bestaan? Word dan nu lid.

Wilt u lid worden, maar heeft u geen Paypal account, dan kunt u ook een maandelijks betaalprofiel instellen bij uw bank. Stuur vervolgens een email via het contactformulier om dit te bevestigen. De bankgegevens vindt u onder deze link.

Bent u al lid? Om in te loggen klikt u hier.

Bent u al donateur of lid en werkt uw toegang niet, stuur dan even een email via het contactformulier.

WORD-LID

Gedeeld 48

Tags:

Comments (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Ik heb nog wel een serieuze vraag; Is het bloed van de adelijke families werkelijk blauw?

 2. Rene van Daatselaar schreef:

  Ik werk niet in een ziekenhuis en heb ook niet op het slachtveld mensen afgeslacht, dus ik moet het ook hebben van informatie van derden. Hierbij moet ik goed nagaan of deze informatie waar kan zijn of niet. Voor zover ik het begrepen heb, hebben deze adellijke families een dusdanige hoeveelheid koper in hun bloed, dat zichtbaar wordt wanneer het bloed stolt; er komt dan een blauw/groene waas op het gestolde bloed.
  Is dat dan bij alle mensen die van adel zijn?
  Ik denk dat dit niet het geval is en dat alleen de genen van de adel bovenin de piramide zuiver genoeg zijn om dit te kunnen zien. Deze “mensen” gaan niet naar een gewone huisarts en krijgen speciale aandacht en verzorging in het ziekenhuis. Ze consumeren ook geen aspartaam en ander gif, dat door de voedsel- en waren autoriteit is goedgekeurd voor consumptie.

 3. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Oke, bedankt voor je antwoord Rene.
  Maar ik geloof er niets van.
  Dat ze zo veel koper in hun bloed hebben dat het bij stolling groen/blauw kleurt lijkt me sterk.Martin schreef dat ook al eens,ik weet niet waar die hypothese vandaan komt. Het lijkt me een broodje reptiel uit de keuken van David Icke.
  Ik weet wel dat octopussen in arctische gebieden echt blauw bloed hebben.En de degenkrab ook meen ik. Ik weet dat reptielen gewoon rood bloed hebben net als alle gewervelde dieren,dus dat de elite blauw bloed zou hebben vanwege hun reptielen afkomst lijkt me een moeilijk te verkopen broodje, al lukt het disinfo agent David Icke aardig.Duizenden broodjes vliegen over de toonbank.
  Sorry dat ik kritisch ben,maar laten we proberen bij de feiten te blijven.
  Ik vind je artikel verder leerzaam voor beginnende ontwakers, maar vroeg me gewoon af hoe je denkt over het blauwe bloed van de elite. Maw, hoe bewust ben je eigenlijk echt, en ben je je er ook van bewust dat Icke een meester misleider is.
  Ik vermoed zelf dat we het blauwe bloed symbolisch moeten zien,dus zoals beschreven onderaan bij Wikipedia.De blauwe aderen van de blanke adel.

 4. Rene van Daatselaar schreef:

  @ PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling:
  Jij mag geloven wat je wilt.
  Wat ik zo jammer vind van diverse reacties op deze site, is dat mensen zichzelf zo graag “kritisch” vinden en dat zo graag aan de grote klok hangen. Wanneer je de berichten van deze “kritische” mensen goed leest, blijkt het dat zij gebukt gaan onder de last van hun eigen ego’s. Dit ego moet de door hen gecreëerde werkelijkheid in stand houden en laat hierbij geen andere werkelijkheid toe. Helaas is de door het ego gecreëerde werkelijkheid voor een groot deel afhankelijk van de perceptie van betreffende ego’s. Het verschil in perceptie tussen de mensen is helaas één van de pijlers waarop de conflicten in deze wereld zijn gebaseerd.
  Jij vertelt mij dat we gewoon moeten proberen bij de feiten te blijven. Helaas zijn deze feiten niet zo eenvoudig waar te nemen en is de perceptie van de wereld van jou en die van mij blijkbaar verschillend. Door dit tegen mij te zeggen kom je bij mij over als een extremistische wetenschapper, waarvan we er al zo veel hebben in deze maatschappij. Deze wetenschappers moeten hun eigen toko blijven verdedigen, anders stort hun wereld in.

  Dus… voor alle zogenaamd “kritische” mensen op deze site geef ik het advies dat zij kritisch mogen zijn, maar daarbij de ander niet mogen vernietigen. Dat is helaas wat jij doet met die opmerkingen in jouw bovenstaande reactie. Jouw “grootheid” kan alleen ontstaan uit het kleineren van ander. Mensen die echt groot zijn van binnen, doen dit niet. Zolang het jou niet lukt dit destructieve gedrag bij jezelf te doorzien of te stoppen, zal jouw bijdrage aan een eventuele vreedzame revolutie zeer gering zijn. Het zou zelf zo kunnen zijn, dat jij een zeer geraffineerde trol bent en verdeel en heers tactiek toepast.

 5. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ‘hoe je denkt over het blauwe bloed van de elite’ .(Mijn 11de zin.)
  Het blauwe bloed van de hoogste adel bedoel ik natuurlijk.

  Over de blue bloods of de ‘sangre azul’ zie wikipedia ‘Nobility’ bij de 5de edit ‘Other Terms’
  Lijkt me een waarachtige verklaring.

 6. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Je geeft vreemde antwoorden Daatselaar.

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Martin, ik hoop dat je de reacties laat staan.
  Volgens mij heb ik niets raars gezegd.
  Icke is nou eenmaal een misleider. Period.
  Ik heb niet voor niets 6 jaar intensief onderzoek gedaan naar disinformanten op het net.
  Heeft helemaal niets met ego te maken maar met bullshit-filteren,en anderen wijzen op het gebruiken van dat eigen BS-filter.
  Niet gedreven door ego, maar gedreven door liefde voor mijn medemens.

 8. Brammetjebram schreef:

  De vraag is of blauw bloed blauw is , en zo ja , komt dit dan door een hoger kopergehalte ?
  Zo nee , is dit dan in een recent verleden wel blauw geweest ?
  De aanname dat de Adel oorspronkelijk afstammen van de nephilim , of de gevallen engelen uit de Bijbel , is geenszins vergezocht. Er zijn meer dan genoeg verwijzingen , echter moeten wij deze wel in het juiste perspectief beschouwen….Alles wijst erop dat alle bronnen opzettelijk gecorrumpeerd en vervalst zijn , door een Elite zoals wij die vandaag de dag nog steeds kennen….

  Overigens is het ook niet wetenschappelijk om het feit dat David Icke mensen bewust een bepaalde richting in laat denken , en dingen verzwijgt , wellicht voor de Zionistische Elite , als een bewijs te beschouwen voor het feit dat al zijn theorieen onjuist of vals zouden zijn….

  Tenslotte heeft nog niet zo lang geleden Stephen Hawkins “aangetoond” dat God niet bestond.
  Hij kwam voor de oerknal theoretisch uit vóór de tijd , en zijn redenatie was : “Als er toen nog geen “toen” was , geen tijd , dan kan er Toen ook geen God gewéést zijn… ” Lees dat nu nog eens drie keer , bent u het dan met mij eens als ik zeg dat zo’n idioot , die ook nog eens voorbij gaat aan het feit dat alle echt religieuze mensen toegeven , de bijbel ook , dat god buiten de tijd staat , waarschijnlijk al die tijd de boel heeft bedrogen , en zwarte gaten ook onzin zijn ?
  Een rekenkundige oplossing voor een niet kloppende theorie… De man is een lijndenker. 2D…
  Ik denk echter dat Hawkins wel degelijk zijn eigen werk serieus neemt , en David Icke gedeeltelijk ook… En dat beiden zo nu en dan concessies doen , en wellicht word dat ook wel eens afgedwongen…

 9. ZerotheHero schreef:

  Ik ben het met je eens. Wanneer ze met iets specifieks geconfronteerd worden gaan ze vaag en ontwijkend doen en ben jij degene die “kritisch” of “egoistisch” is. Ik zie niks vreemds aan jouw reactie, dus trek je er niks van aan zou ik zeggen.

  Seek the truth, then speak the truth. It is our shared responsibility at this time to help to awaken others by continuously speaking the truth unapologetically, even if we feel burdened by this task and even if it makes ALL of those involved feel uncomfortable.

  In5D: Once again, I agree. I’ve spoken to many people who fear talking the truth to their family and friends because they’re afraid of what their loved ones will think of them or they’re afraid of losing their friends. Additionally, I’ve seen many people on Facebook hide behind fictitious names for the same reasons. This is why I wrote, “So, Your Spiritual Awakening Cost You Some Friends“. Speak your truth.

  http://in5d.com/mark-passio-new-age-bullshit-and-the-suppression-of-the-sacred-masculine/#

  Blijf die BS filteren, Pasop!

 10. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Open Mind Conferentie in Amsterdam.
  Lijk heel mooi allemaal een vreedzame revolutie,maar door wie wordt die revolutie geleidt? Precies, door de NWO zelf.
  Ik vind het bijvoorbeeld ongelooflijk dat Ian R Crane daar een podium krijgt.
  Ian is al in 2011 ontmaskerd als oplichter en Controlled Opposition.
  Ik heb daar een vrachtwagen vol info over.
  Bekijk en lees dit eens.
  ”Look the Emperor has no clothes on. Ian R Crane Exposed”
  ”The Truth About The Truth Movement-Part ! Ian R Crane”
  ”All Points Bulletin Re – Ian R Crane-Phoenix Rising From The Golf”
  Vreedzame revolutie,prima.
  Laten we Ian R Crane en de rest dan vreedzaam ophangen, zingend en dansend met bloemen en zo, en vegetarische broodjes in de pauze. 😀

 11. ZerotheHero schreef:

  @ PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling, precies. Bij mijn eerste blik op die open mind conference voelde ik al nattigheid. New Age propaganda en vingerwijzen naar “het Westen”. Dan weet ik al hoe laat het is. Trouwens als we het met ze allen moeten doen op deze wereld met die vreedzame revolutie, dan zijn die plannen allang het raam uit, want de Liberty movement gaat niet vreedzaam in opstand komen.

 12. ZerotheHero schreef:

  @ Brammetjebram, mensen als David Icke zijn daar geplant als agent of gekaapt(omgekocht, bedreigd etc). De globalisten gaan GEEN risico lopen dat iemand zo in de aandacht van hun “verhaallijn” gaan afwijken. Kortom hun intenties zijn niet goed en ze zijn dus complete oplichters. Mensen komen altijd met de argumenten: “ze zeggen ook goeie dingen”, “ze zeggen deels ook ware dingen”. Ja, maar niet dingen waar andere ook achter hadden kunnen komen of die al gezegd waren. Echte waarheid vind je niet bij een disinfo agent, ten minste niet een die al naar buiten is. Als je naar beide mainstream en contr opp kijkt kan je alleen maar proberen te zien wat de globalisten telegraferen. Door die mensen te blijven volgen geef je ze legitimiteit. Het is het product van cognitieve dissonantie denk ik, omdat mensen keer op keer personen die ze vertrouwden, geloofden en hoop gaven onthuld te zien worden als disinfo agent. Gaat met Putin op dezelfde manier. Dan komen ze met theorieen over ja rusland zit bij de nwo, maar er is een conflict over de delen van de nwo taart… Alles om maar het idee te hebben dat er een “sterke” mede tegenstander soort van aan jouw kant staat. Dan voelen mensen zich minder alleen denk ik. Hou jezelf niet voor de gek, alle grote populaire figuren zijn in dienst van de globalisten en zij bieden geen hoop.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten