Aandelen grote banken en AEX vandaag hard onderuit, bail-in ligt op de loer

Filed in ECONOMIE by on 11 februari 2016

aex-11-februari-2016In twee eerdere artikelen van mijn hand voorspelde ik al dat de wereldeconomie de komende tijd hard op zijn bips zal gaan (zie hier en hier). Vandaag lijkt dat proces zich nu echt in te zetten met het onderuit knallen van de aandelenwaarde van grote banken. De AEX gaat dan ook gelijktijdig keihard onderuit. Hieronder vindt u een overzicht van de signalen van zowel fd.nl en telegraaf.nl.

Het fd meldt [citaat] Aandelen van banken zitten ook donderdag in de hoek waar de klappen vallen. Terwijl de aandelenbeurzen in heel Europa wegzakken (de Duitse DAX staat rond half elf meer dan 3% lager, net als de Amsterdamse AEX) kelderen ook de aandelen van grote banken zoals Deutsche Bank (-7%)  Deutsche Bank AG13,62-6,59%-0,96 en Credit Suisse Credit Suisse11,17-8,67%-1,06 (-8%). Op de Franse beurs is Société Générale Societe Generale27,76-11,65%-3,66de grootste daler met een min van 13%. De op twee na grootste bank van Frankrijk presenteerde donderdag de cijfers over 2015. De bank boekte weliswaar meer winst, maar die kwam niet in de buurt van verwachtingen van analisten. In Italië levert Unicredit Unicredit SpA 8% in. De Stoxx 600-bankenindex, de graadmeter voor de gehele Europese financiële sector, staat op -6%. In Amsterdam levert ING ING Bank N.V. bijna 6% in. ABN Amro ABN AMRO Bank N.V.17,23+0,85%+0,15 verliest op de lokale markt 2,3%. De bank, waarvan het grootste deel van de aandelen nog altijd in handen van de Nederlandse Staat is, staat met een koers van €16,70 onder de introductiekoers (€17,75) van november vorig jaar.

En de telegraaf komt met [citaat] De AEX-index stond om drie uur nog 2,7% lager bij 384,1 punten. De Midkap-index viel 2,7% terug naar 589,49 punten. Op andere Europese beurzen namen beleggers ook massaal de benen. Parijs en Frankfurt keken tegen verliezen aan van 3,2% en 2,8%. Société Générale raakte op tegenvallende cijfers 12% kwijt. Deutsche Bank verloor hier 6%, Commerzbank 6%. In Londen verwerkte Barclays 6% verlies. ,,We zitten in bear market“, klonk het donderdagochtend onder handelaren. Wall Street hield het gisteravond toch niet droog na hogere standen eerder op de dag. De speech van Fed-president Janet Yellen in het Amerikaanse Congres waaruit viel op te maken dat de Federal Reserve geen haast zal maken met nieuwe rentestappen bood onvoldoende steun.

Ondertussen schiet de goudprijs vandaag volgens de telegraaf omhoog [citaat] De prijs van het edelmetaal steeg donderdag met 3,3% tot boven de $1200 per troy ounce (31,3 gram), terwijl de AEX met 2,5% terugliep. De prijs van deze traditionele veilige haven liep maandag al op naar het hoogste peil sinds juni vorig jaar. De stijging is geen incident.

Wat betekent dit alles? Welnu de centrale banken hebben zoveel geld bijgedrukt, dat de zeepbel op knappen staat. Je kunt niet eeuwig ongebreideld geld bijdrukken als daar niet een concrete waardekoppeling van bijvoorbeeld een edelmetaal tegenover staat. Hoewel de Opec was opgericht om de dollar in plaats van aan goud (‘de goudstandaard’), aan de olieproductie te koppelen (‘de oliestandaard’), is dit principe op zeker moment ook losgelaten toen de Amerikaanse Federal Reserve( FED) op zeker moment ongelimiteerd geld begon bij te drukken. Dat geld is dus niet meer gedekt door een grondstof en dat betekent dat er een ballon van ongedekt geld binnen de markt zit die maar aanzwelt en aanzwelt. Dat geld wordt door centrale banken uitgeleend aan banken en landen en die mogen dat weer uitlenen aan bedrijven en particulieren. Dat leidt vanzelf tot hyperinflatie. En dat kun je alleen kunstmatig regulieren. Nu op alle fronten de wereldeconomie mede dankzij de sluimerende wereldoorlog steeds verder begint te vertragen en ook nog eens de olieprijzen omlaag schieten, betekent dat dus dat er een keiharde crash op de loer ligt. De rek is er uit. Kunstgrepen zijn niet meer mogelijk. Zonder in de details van de economische principes te treden kan iedereen aan de keukentafel bedenken dat de zeepbel op knappen staat.

Welk scenario kunnen we verwachten? Luistert u in onderstaand filmpje maar even naar economisch voorspeller Gerald Celente, die verslag doet van de situatie in de wereld op dit moment. Banken zullen opnieuw hun zelfgeschapen probleem op het volk afwenden. Ze zullen mogelijk besluiten negatieve rente te implementeren. Dat betekent dat u geld moet bijbetalen om uw geld bij de bank te stallen. Verder hebben we al de bail-in regeling waarbij alles boven een ton in beslag genomen zal worden om omvallende banken te redden. Het scenario van een omvallende bank valt natuurlijk ook niet uit te sluiten. Let wel, we hebben het dan over het bewust kunstmatige gecreëerde scenario van failliete banken, want het hele principe van het verplicht af moeten lossen van schulden aan centrale banken door zowel grote banken als landen (zoals Griekenland) is natuurlijk in feite een kolder-systeem. Waarom zou je iets terug moeten betalen dat uit het niets, zonder enige dekking, geschapen is met 1 druk op de entertoets. Als grote banken als Deutsche bank hun schulden niet meer kunnen voldoen aan een centrale bank zijn er dus twee opties. Of de centrale bank scheldt de schuld kwijt of de spaarders moeten betalen om de bank te redden via de bail-in regeling. Ook van landen met onbetaalbare schulden zou kwijtschelding de beste optie zijn. Het geld was immers uit het niets gecreëerd en waarom zou je dan niet op zeker moment de schuld op nul kunnen stellen. De centrale bank verliest niets, want er stond niets tegenover. Het geldsysteem toont daarmee aan op dit moment te fungeren als middel om het volk onder een slavenjuk te brengen en steeds verder uit te kleden. Natuurlijk hoeven we met rijke spaarders geen medelijden te hebben, maar dat zij bijna aan de beurt zijn, mag duidelijk zijn. Als de door de elite geschapen wereldwijde oorlogs- en economische situatie er voor zorgt dat banken in de problemen raken, dan lijkt dat maar 1 doel te dienen: het nog verder plunderen van het volk. Ik ben benieuwd wanneer de bankruns gaan beginnen.

Binnenkort kunt u trouwens misschien niet eens meer contant geld pinnen. Het afschaffen van contant geld is de manier om het volk nog verder afhankelijk te maken. Eerst is het 500 eurobiljet aan de beurt. Maar goed, dat zal zo’n vaart niet lopen. Laten we eerst de grote crash maar eens afwachten. Die zal niet lang meer op zich laten wachten, zeker niet nu de wereldoorlog op uitbreken staat. Ik zeg: tijd om te hamsteren!

Bron linkvermeldingen: telegraaf.nl, fd.nl, telegraaf.nl, nu.nlsilverdoctors.com

Gedeeld 122

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  Van mij mag de dollar en de euro beter vandaag dan morgen vallen opdat we ons geen bankiers oorlogen meer kunnen permiteren

  Een bizarre tijdlijn:

  1897 Eerste Zionistische Congres olv Binjamin Se’ev Ben Jaakob (Theodor) Herz in Basel (Baal) SuiSSe

  November 1910 Machtige bankiers en corrupte politici komen in het geheim samen op ‘Jekyll Island’ (Aldrich–Vreeland Act)

  april 1912 Titanic zinkt met aan boord de rijkste families van Amerika: Guggenheim, Astor en Strauss, allen geheel toevallig tegen het plan om de FED te privatiseren.

  1913 Woodrow Wilson privatiseert FED, zgn. Federal Reserve Act:
  “The government, which was designed for the people, has got into the hands of the bosses and their employers, the special interests. An invisible empire has been set up above the forms of democracy.”

  1914 ene Lenin raakt bevriend met ene Allan Dulles (Schroder bank) in Bern SuiSSe

  juni 1914 Start WOI Hertog Franz Ferdinand van Oostenrijk word vermoord door een lid van de bende genaamd “de zwarte hand”.

  mei 1916 Sykes-Picotverdrag, Ottomaanse Rijk wordt door dit verdrag uit elkaar getrokken en grenzen worden willens en wetens verkeerd gelegd.

  1916 Lev Davidovich Bronstein (Trotsky) komt naar de VS mbv bankier Jacob Schiff
  http://www.wildboar.net/multilingual/easterneuropean/russian/literature/articles/whofinanced/whofinancedleninandtrotsky.html

  oktober 1917 RSDAP (Bolsjewieken) komen aan de macht na een revolutie gefinancierd door Wall Street

  november 1917 Balfour verklaring gestuurd aan Lord Rothschild

  1919 Verdrag van Versailles einde WOI

  1920-1933 Drooglegging, extra verdienmodel alles wat de illegaliteit induikt stijgt in waarde.

  1929 Beurskrach van Wall Street

  1933 Glass-Steagall Act (anti speculatie) door Roosevelt goedgekeurd en door het congres in werking gesteld.

  1933 In Duitsland wordt ene Adolf (NSDAP) inspelend op sentimenten en de economische crisis mbv (Wall Street) bankiers en een false flag op (Reichtagsbrand) in het zadel geholpen.

  1939 false flag operatie Himmler, start WOII dmv inval Polen.

  1944 Bretton-Woods, overwinnaar USA dollar wordt gekoppeld aan de goudstandaard.

  april 1945 oprichting VN, hoofdkantoor gezeteld op grond gedoneerd door de Rockefellers

  juli 1945 Capitulatie Duitsland, einde WOII

  Begin Koude Oorlog

  1948 Israel wordt opgericht (Zie Herzl, Balfour en Sykes-Picot)

  april 1949 NATO wordt opgericht

  1949-1990 OSS/CIA (Dulles) Operation Paperclip

  1953 Democratisch gekozen Iraanse president Mossadeq wordt afgezet door de CIA.

  1961 JFK ontslaat Dulles na ‘mislukt’ CIA operatie in ‘the bay of pigs’

  juni 1963 JFK Executive Order 11110
  https://en.wikipedia.org/wiki/Executive_Order_11110

  22 november 1963 JFK wordt vermoord in Dallas, Lyndon B. Johnson draait Executive Order 11110 terug.

  29 november 1963 President Lyndon B. Johnson wijst Allan Dulles aan als lid van de Warren Commission.

  21 februari 1965 Malcolm X vermoord.

  4 april 1968 Martin Luther King vermoord.

  6 juni 1968 Robert Kennedy wordt door MK-Ultra slachtoffer Sirhan Sirhan vermoord.

  1971 Nixon ontkoppelt USD van de goudstandaard en koppelt het aan de olie, petrodollar is geboren.

  1974 Nixon treed af onder druk van het Watergate schandaal.

  1979 CIA’er Brezenski wordt erop uitgestuurd naar Afghanistan om de Mujaheddien te voorzien van wapens in strijd tegen de USSR. Al-Qaeda is geboren.

  1979 Start Iraanse revolutie, corrupte Sjah wordt verdreven

  Einde Koude Oorlog 1989

  11-9-1990 Skull en Bones lid George HW Bush houdt infame NWO speech
  https://www.youtube.com/watch?v=7iUX3yP9M8g

  1990-1991 Eerste Golf Oorlog

  1998 Bilderberger Clinton draait onder invloed van Citibank Glass-Steagall Act terug..Speculatie kan starten

  2001 Wall Street .com bubble

  11-9-2001 exact 11 jaar na de NWO speech start George W. Bush ‘war on terror’ mbv een false flag op.

  2001 Inval Afghanistan, controle opiumvelden.

  2003 Amerikaanse invasie Irak onder valse voorwendselen (Collin Powell)

  2008 giftige hypotheken verpakt in goldman sachs derivaten veroorzaken nieuwe financiële crisis

  2008-? US dollar en Euro in permanente staat van verval in leven gehouden mbv QE en hopelijk gaan we daarna een vreedzame toekomst tegemoet.

 2. Martin Vrijland schreef:

  Het punt is dat de elite alles zelf aanstuurt…dus ook de aankomende crash. Het zal hun niet deren, maar juist sterken in hun machtspositie

 3. Analyze schreef:

  Dat dachten ze door deze lopende WOIII te bewerkstelligen, maar ze lopen voorlopig achter op schema. Hun politieke prostituees lukt het niet om alles te digitaliseren en voorlopig worden de 13 machtige families tegengewerkt door Rusland, China en Iran. We gaan het zien..

 4. Analyze schreef:

  Pentagon loopjongens staan in ieder geval onder grote druk hahha:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=19&v=8Irv0hET_-o

 5. Analyze schreef:

  De digitalisering van onze maatschappij en onze aanval op privacy gaat in een stroomversnelling, getuige deze artikelen de laatste dagen. Zoek de verbanden en je weet dat we steeds meer vrijheden aan het inleveren zijn, er ontvouwt zich een politiestaat à la 1984:
  ——————————————————————————————————————————————
  Willem Vermeend ambassadeur ‘fintech’

  Minister Dijsselbloem van Financiën kondigde recent al aan dat er fintech-ambassadeur zou komen. De bewindsman was op zoek naar ‘een verbindende schakel tussen beleid, toezicht, wet- en regelgeving en de start-ups, de financiële sector en de investeringswereld.’

  Een speciale fintech ambassadeur, wat is het eerste punt op uw agenda?

  ‘Er zijn recent twee goede rapporten over de sector verschenen, onder meer van De Nederlandsche Bank. Die geven mij houvast. We hebben een goede uitgangspositie in Nederland, maar als ik naar het buitenland kijk, dan gaat het daar sneller. Blockchain (Bitcoin-technologie, red.) zie ik als een veelbelovende ontwikkeling. Dat zou een versnelling moeten krijgen. We kunnen ons daar internationaal mee op de kaart zetten. Binnen twee à drie jaar gaat Blockchain een grote rol spelen. Daar zitten inderdaad ook risico’s aan, maar laten we eens stoppen met naar de knelpunten kijken. Dat doen we in Nederland al te veel. Als je niets doet, ben je zeker te laat. Een ander punt is onderzoeken waar het beter gaat en wat we daarvan kunnen leren en ten slotte de regelgeving. Ik ben al in gesprek met DNB om te kijken waar we tekort schieten en waar we kunnen versnellen.’
  http://fd.nl/ondernemen/1139066/willem-vermeend-aangesteld-als-fintech-ambassadeur
  ——————————————————————————————————————————————
  Cyberdienst NAVO naar Den Haag
  22 maart 2014
  De NAVO heeft besloten alle activiteiten op het gebied van informatietechnologie, digitale beveiliging van de eigen netwerken en raketafweer te concentreren in Den Haag.
  Binnen twee jaar zullen vijftig tot honderd NAVO-medewerkers worden gehuisvest in een pand op de Waalsdorpervlakte waar nu al een kleine afdeling van de defensiegemeenschap zit.
  http://www.nu.nl/binnenland/3732896/cyberdienst-navo-haag.html
  ——————————————————————————————————————————————
  NAVO en EU gaan nauwer samenwerken aan cyberdefensie
  De Europese Unie en de NAVO gaan nauwer samenwerken om zich te weren tegen cyberaanvallen. In Brussel ondertekenden de partijen woensdag een akkoord over ‘cyberdefensie’.
  De overeenkomst moet de uitwisseling van informatie vergemakkelijken. Aanvallen moeten daardoor sneller worden opgemerkt en bestreden. Ook kunnen de organisaties van elkaar leren.
  http://www.nu.nl/internet/4212582/navo-en-eu-gaan-nauwer-samenwerken-cyberdefensie.html
  ——————————————————————————————————————————————

  Als 1984 het onderwerp is:
  Willem Vermeend (Zuilen, 1948)Werd in 1984 Kamerlid voor de PvdA.

 6. Analyze schreef:

  Ook Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) doet een duit in het zakje. Het lek in de commissie Stiekem draaide om het feit dat Plasterk data/informatie over telefoontaps heeft doorgespeeld aan de Amerikanen (NSA), terwijl hij daarvoor in de Kamer dat ontkend heeft:

  Vijftienhonderd mensen doen mee aan een proef waarbij ze belastingzaken, toeslagen en gemeentelijke vergunningen regelen met hun identiteitskaart of rijbewijs. (RFID chip)
  De identiteitskaart of rijbewijs geven met een speciale kaartlezer, vergelijkbaar met die van banken, digitaal toegang tot overheidsdiensten, zoals het regelen van toeslagen. “Mogelijk gaan we het later nog uitbreiden. Dan kan je er ook mee bestellen bij webwinkels, of je kan er bankzaken mee regelen”, zegt een woordvoerster van het ministerie vrijdag.
  http://www.nu.nl/economie/4213805/proef-belastingzaken-regelen-met-id-kaart-of-rijbewijs.html

  http://www.nu.nl/internet/4051860/aivd-onderzoekt-vermeende-nsa-spionage-in-nederland.html

 7. Analyze schreef:

  Er moeten bij de meesten onderhand wel alle alarmbellen afgaan:
  ‘Interne startup nodig om bedrijf aan te passen aan internet’
  Over de kleinere ondernemers die het niet lukt om te digitaliseren, is Vermeend pessimistisch. “Het is sluiten of dit.”
  http://www.nu.nl/wvdo14/3938621/interne-startup-nodig-bedrijf-passen-internet.html

  Koppel hier het experiment met het basisinkomen van D66’er en Bilderberger Pechtold in de plaats Wageningen waar hij burgemeester (aangewezen door Kroon) is geweest dan weet je wat het uiteindelijke uitkomst moet zijn een totaal door de Staat gecontroleerde digitale netwerk:
  https://wageningen.d66.nl/2015/06/30/motie-experiment-met-de-bijstand/

  https://www.youtube.com/watch?v=2KV3X5q0WdE

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten