Complotdenken, groepsdruk en de neiging om de mening en het gedrag van de meerderheid te volgen

Filed in MIND & SOUL CONTROL by on 11 augustus 2016

complotdenkenComplotdenken is een term die door de CIA is bedacht om iedereen die geneigd is om kritisch na te denken te stigmatiseren. Het krijgt een stempeltje opgedrukt dat door de media negatief ingekleurd wordt. De laatste tijd zien we de trend dat er door de media pogingen worden gedaan om te laten zien dat je kritisch nadenken wel serieus moet nemen, omdat het nu eenmaal een groeiend verschijnsel is op scholen en in de maatschappij als geheel. Het effect dat de media probeert te bereiken is dat mensen via de media het gevoel krijgen dat de meerderheid complotdenken eigenlijk maar vreemd vindt. Ook worden er pogingen ondernomen om het te psychiatriseren. Minister Schippers heeft zelfs een wetsvoorstel ingediend dat er op lijkt zijn ontworpen om iedereen met een afwijkende mening ter observatie op te kunnen sluiten. Hoewel de petitie tegen dit wetsvoorstel ruim 4300 handtekeningen ophaalde, lijkt de massa niet te deren om wat er gaande is. Kritisch denken wordt tot een doodzonde gestigmatiseerd en het programma ‘Complot or Not‘ van de NPO gepresenteerd door Sjoerd Fennema zet in op het beeld dat je best kritisch na mag denken, maar dat je toch echt experts nodig hebt om het totaal plaatje rond te krijgen.

Maar zijn het juist niet de media die onze perceptie van de waarheid bepalen? Zijn de journalisten en presentatoren niet diegenen die ons beeld van de wereld kunnen sturen omdat zij daartoe de middelen hebben? Is het niet zo dat de bakker van de cake de smaak bepaalt en niet de eter? Perceptie management bestaat al sinds mensenheugenis en waarom zou dat nu ineens anders zijn. Ja het is misschien niet het beste voorbeeld om erbij te halen, want wie gelooft nu dat de media nog steeds de technieken van Joseph Goebbels toepassen? Dat was de minister van propaganda onder de nazi’s. En we gaan er over het algemeen vanuit dat de media het goed met ons voor hebben, dus dat er geen sprake meer kan zijn van nazipraktijken. Goebbels zei: “Als je een grote leugen vertelt en vaak genoeg herhaalt, zullen mensen het uiteindelijk geloven. Men kan de leugen zolang volhouden als nodig is, om de staat te beschermen tegen de politieke, economische en militaire consequenties van deze leugen. Daarom is het van vitaal belang voor de staat om al haar macht te gebruiken om afwijkende meningen te onderdrukken. De waarheid is de doodsvijand van de leugen, en dus is de waarheid de grootste vijand van de staat.

Nou goed, laten we er even vanuit gaan dat de media ons niet moedwillig voorliegen. Dan nog is de vraag of de media wel altijd de waarheid laten zien. Hoe kon het zijn dat overheden (inclusief kabinet Balkenende 1) het volk voorloog over massavernietigingswapens en om die reden Irak binnenviel en dat dit recentelijk uitkwam? Daarin hebben zij dus een actieve rol gespeeld. Hoe kon het zijn dat het Joegoslavië tribunaal Slobodan Milosevic afgelopen week vrijsprak van betrokkenheid bij genocide terwijl de media jaren lang het beeld ‘schuldig’ wisten neer te zetten, voordat het tribunaal daar überhaupt een uitspraak over deed? Milosevic, die op mysterieuze wijze overleed in de gevangenis van Scheveningen. Soms kun je de media dus wel degelijk een kwalijke rol zien spelen. Goede journalistiek zou zaken eerst goed uitzoeken alvorens iets als waarheid verkondigd wordt. Je zou dus kunnen zeggen dat ze wel degelijk regelmatig als perceptiemanagers fungeren. Je zou ook kunnen stellen dat er voldoende zaken zijn waarin te bewijzen valt dat ze de waarheid van de politiek verkondigen zonder dat dit de waarheid daadwerkelijk is. Hoe betrouwbaar zijn zij dan? Niet zo betrouwbaar als zij zich presenteren. En toch durven zij het aan om kritische denkers te stigmatiseren tot ‘complotdenkers’. Ik noemde nu even twee zaken, maar als u mij de tijd geeft wordt het een hele waslijst met keiharde bewijzen.

Waar het nu even om gaat is de groepsdruk die de media neerleggen bij het grote publiek. Het grote publiek heeft door alle media aandacht het idee gekregen dat wanneer je kritisch bent, je ‘complotdenker’ bent. Ik probeerde laatst op een feestje uit te leggen dat de Oorlog in Irak in 2003 gestart was met het idee dat Saddam Hoessein massavernietigingswapens zou hebben gehad en dat inmiddels bewezen is dat die er niet waren. Toen zei diegene aan wie ik dat vertelde: “dat klinkt als een complottheorie”. Dat is precies wat het effect is van de perceptiemanagement van de media. Zodra je met argumenten komt om iets uit te leggen wat afwijkt van datgene wat mensen in de media gehoord hebben, is het meteen een ‘complottheorie’. Toen ik toelichtte dat dit juist in het nieuws was geweest en dat Tony Blair hiervoor zijn excuses had gemaakt, wilde het er nog steeds niet in. Dit is een op eerste gezicht onverklaarbaar verschijnsel. Het verschijnsel wordt goed weergegeven in het Asch experiment. Het Asch experiment maakt inzichtelijk dat mensen het gedrag van de groep overnemen. Wanneer mensen uit de groep vervangen worden door nieuwe leden, nemen zij ook dit gedrag over. Als uiteindelijk de gehele groep vervangen is, heeft ook die gehele nieuwe groep het gedrag overgenomen, zonder te weten wat de logische verklaring van het gedrag is. De keuze om dus te geloven dat iets een complottheorie is, kan op zeker moment niet meer verklaard worden. Het is gewoon de manier waarop gedacht wordt over ‘kritisch nadenken’. Kritisch nadenken is door de media in geprogrammeerd als iets wat betiteld wordt als ‘complottheorie’ en uiteindelijk neemt iedereen dat stigma over zonder er een verklaring voor te hebben. Het effect is dat iedereen die kritisch nadenkt niet bij de meerderheid hoort en dus buitengesloten dient te worden.

Denkt u voortaan nog eens na waarom u op een bepaalde manier denkt. Vraagt u zich af of dit een ingeprogrammeerde denkwijze is of dat het echt een plausibele denkwijze is. Zijn complotdenkers misschien wel gewoon kritische nadenkers die u op iets proberen te wijzen? Proberen zij u te wijzen op dreigend gevaar door blindheid die is ontstaan door de perceptiemanagement en propaganda van de media? Zijn het misschien mensen die bijvoorbeeld doorzien dat terreur gecreëerd is door de agenten van de elite om het volk alle vrijheden af te pakken middels vrijheidsinperkende wetten en regels? Denk er eens serieus over na of u geen last heeft van het Asch-experiment effect. Kijk eens serieus naar de verhalen van die complotgekkies. Verdiep u eens in de betrouwbaarheid van de media. Durf eens over de groepsdruk heen te stappen. Steun de mensen die u waarschuwden en die afgebrand werden omdat zij wel het lef hadden om de groepsdruk te overstijgen.

Gedeeld 123

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (24)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”Dit is kunst meneer, mevrouw”
  ” Ooh, prachtig zeg”
  ”Ik maakte een grapje, het is geen kunst”
  ”Nou zeg. ben ik er mooi ingetrapt”

  Hier een leuk voorbeeld van idioten die waarschijnlijk door het leven gaan als normale mensen.

  https://www.youtube.com/watch?v=iqY4sgjOZlU

 2. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Dan wil ik waarheidszoekers alhier graag attenderen op het feit dat er ook handig wordt ingespeeld op groepsdenken door de zogenaamde 911 truther beweging.
  CIA medewerkers zoals ALLE figuren binnen Veterans Today en ook figuren als James/Jim Fetzer maken gebruik van groepsdenken.
  Pas ook op dat je je niet laat meeslepen door de reactie’s onder ”truther” youtube filmpjes.
  De reactie’s die niet gewenst zijn kunnen zijn verwijderd.Laat je dus ook niet beinvloeden door ‘duimpjes’ omhoog of omlaag.
  Door deze conformity-mindcontrol technieken is al veel schade aangericht.Zie de platte aarde psy-op en Jim/ James Fetzer’s ”911 scholars” met zijn termite psy-op.
  911-Architects and Engineers is een cover-up gebaseerd op groepsdenken binnen de alternatieve media.
  Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.Bekijk liever het werk van de echte integere wetenschappers zoals bijv.te vinden op drjudywood.com.
  Door groepsdenken (conformisme) is ook de grote meerderheid van de truthseekers ernstig misleid !!

 3. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  dus vraag jezelf af,hoe”wakker” ben ik eigenlijk?
  Als je psy-oppers zoals Richard Gage en Jim Fetzer serieus neemt ben je niet wakker maar ben je opnieuw onder mindcontrol.(nano-termite psy-op)Als je twijfelt of dit waar is, vraag je dan af of ”1500 Architects and Engineers” (1500 dat is een grote groep deskundigen toch? prima om je daar zonder zelf na te denken bij aan te sluiten toch?) werkelijk bestaat uit 1500 architects and engineers……

 4. Martin Vrijland schreef:

  Voor de mensen die willen reageren, maar niet meer kunnen inloggen: er is een extra beveiliging ingesteld. Inloggen via firefox geeft een popup met extra login codes

 5. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Mij lukt het inloggen wel, en heus niet enkel doordat ik stukken slimmer ben dan de gemiddelde reacteur, haha. Maar ik lees ook wat er staat vermeld in de extra beveiliging.
  Veel mensen lezen niet meer.
  Dan vervolgens nog een sommetje doen 13 + 5=…. ( het vergt dus geen begrip van hogere wiskunde- DEW of rocket science) 😉 😀
  Martin, misschien moet je even een handleidinkje-hoe log ik in-video plaatsen,
  Een kort videootje bekijken lukt de meesten nog wel dacht ik.

 6. Camera schreef:

  Kijk om u heen

  Minuut 23.18 seconde

  Zeer goed verwoord door Alfred zie video onder , hij zegt : “9/11 als katalysator voor beperking van vrijheid”

  https://www.youtube.com/watch?v=a-bHcfxO5y8

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @camera, jij bent de reden dat ik vanaf nu geen reacties en video’s meer plaats.
  Het heeft allemaal geen zin blijkt alweer.
  Je plaatst weer een waardeloze video vol met de disinfo.controled demolition met termite, RT, het kan niet op. Dit is juist het probleem..Denk zelf eens na in plaats de termite kudde te volgen.
  groepsdenken weet je wel? Daar ging notabene dit artikel over.
  De video die je plaatst is een van CIA makelij.911A&E is controlled opposition.WORDT WAKKER MAN!!

 8. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @camera zie; The Subversion Agenda Part 1 of 3
  bekijk ze alle 3 even wil je?

 9. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @camera, bekijk eens: ”9/11 evidence that damage the truth movement-seismic data by dr Judy Wood”
  911 A&E hoor je niet over de seismic data, vreemd is het niet?

 10. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Deze Alfred (ongetwijfeld CIA )is juist een gatekeeper, die precies weet welk wapen er is gebruikt op 911.Dit zijn de aller gevaarlijkste figuren die er rondlopen. Trauma Based Mindcontrol is waar hij gebruik van maakt en 911 is het trauma.De rest gaat met gesprekstechnieken. Het is een vorm van hypnose waar je naar kijkt. En het werkt blijkbaar.Bij jouw althans,camera.
  Deze Alfred is dus zogezegd een psy-opper.
  Als je aan het begin van een dergelijk filmpje al termite onzin hoort moet je eigenlijk al meteen stoppen met kijken. Ik heb voor de vorm nog de rest bekeken, het blijkt het bekende verhaal te zijn. Dus niets nieuws onder de zon.911 was een inside job. Gunst !! En de zionisten zaten erachter .Gaap.
  Hoe meer ik van dergelijke shit zie, hoe duidelijker het allemaal wordt.De hele zogenaamde 911trutherbeweging is controlled met steeds weer nieuwe gezichten.
  Lenin zei al; ”The best way to control the opposition is to lead it ourself”

 11. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  in de reactie van mij hierboven moet natuurlijk zijn: WORD WAKKER MAN !!
  excuus.
  Maar het gaat om de boodschap, en die is heel eenvoudig: Laat je niet vertellen wat je moet zien, maar zie zelf.
  Verder is het opmerkelijk dat veel waarheidszoekers wel denken dat HAARP een wapen is waarmee aardbevingen kunnen worden opgewekt en het weer kan worden gestuurd niet begrijpen dat de torens tot stof zijn vergaan middels een energiewapen.
  Wat overigens niet wil zeggen dat de torens met HAARP zijn neergehaald.
  Hurricane Erin werd er waarschijnlijk wel mee opgewekt en gestuurd, dus indien dat zo is heeft HAARP er wel mee te maken.Maar dat is slechte een theorie.Feit is wel dat Hurricane Erin er was op 911 en is stilgehouden.Is dat niet vreemd?
  Daar moet voor HAARP-praters toch een lampje gaan branden, maar het lampje lijkt doorgebrand te zijn (of vanwege doorgebrand, eruit gedraaid maar niet vervangen)

 12. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ik verneem zojuist dat een tsunami Brasilie heeft getroffen. Kan nog niets in de media vinden daarover.
  En in Italie een aardbeving, dan is Griekenland zeer binnenkort vast ook de klos.Maar dan echt een superaardbeving zou ik denken.

 13. Camera schreef:

  @pasoprokenvoorkomt…..

  Mee eens en vraag hierbij de blogger (Martin) die opmerking van Camera 24 augustus 2016 om 10:25 te verwijderen.

  Maar ho , in 2014 was het nog niet al around over dr Wood. en het is wel jammer dat je door iemand die fout reageerd jijzelf niet plaatst wat je wilt plaatsen. Die Alfred heeft ook zeer goeie filmpjes geplaatst en dat misleid , ik ben het met je eens

 14. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Camera, super.
  en ik ben het ook met je eens wat je laatste zin betreft.
  En ik plaats ook per ongeluk wel eens foute filmpjes, soms zie je door de bomen het bos niet meer.
  Er is zo ongelooflijk veel geinfiltreerd.
  Zo was ik pasgeleden pilots for truth weer eens aan het bekijken.
  De meeste van die piloten zijn integer en vertellen de waarheid, namelijk dat een vliegtuigvleugel van 6mm aluminium niet door massieve stalen kollommen als een heet mes door boter kan vliegen.En dat de snelheid van 500 mijl per uur op die hoogte onmogelijk is, en ook dat de zogenaamde highjackers onmogelijk een boeing kunnen besturen ,laat staan de twin towers raken etc.
  .Heel duidelijk allemaal.En dan zie ik weer namen verschijnen van infiltranten uit de 911A&E.Pilots for truth heeft zich verbonden aan 911A&E en dat is foute boel.Want Richard Gage en de zijnen zijn 100% gatekeepers.(daar heb ik 7 jaar onderzoek naar gedaan)
  Ook luisterde en keek ik pas naar theToronto hearings, en natuurlijk blijkt ook dit weer geinfiltreerd te zijn door gatekeepers door de criminelen Richard Gage, Niels Harrit en nog een hele zwik van dat tuig .
  Als je bekijkt ‘The Toronto hearings on 911 uncut-Questions and Answers-Day 3”
  zie je een hele zwik 911 gatekeepers netjes op een rijtje zitten.Zij beantwoorden de vragen van de waarheidszoekers , want zij zinj zogenaamd de deskundigen. Een grote poppenkast dus.
  Echt schandalig en tenenkrommend.

 15. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Niels Harrit ,Richard Gage en de rest van dat tuig verdienen gewoon de electrische stoel.
  Dat hoop ik dus ooit nog mee te maken.

 16. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  En wat gebeurde er bij genoemde ”Toronto Hearings on 911 uncut,day 3 ” bij 29:08 opeens?
  Waarschijnlijk een verwarde man met camera die een gekke vraag had over de 911 seismic data,(dus de p-waves en s-waves) Verwijder die man! Hij is een gevaar! En als u straks buiten komt en u ziet deze verwarde man.. LUISTER NIET NAAR HEM, hij komt uit de ‘dr Wood movement” !!
  Wat een giller.

 17. Camera schreef:

  @PasOpRoken..

  Er is wederom zo’n bijeenkomst in Utrecht en ben benieuwd wat daar uitrolt. Het is interactief en de vallen voor de waarheids-zoekers zullen al uit gezet zijn door de gecontroleerde organisatie Maar juist misschien daarom toch de moeite waard om naar toe te gaan

  Heel misschien wordt Judy Wood daar genoemd op 10 sept 2016 in Utrecht

  http://www.jaarbeurs.nl/agenda/2495/15-jaar-9-11—bevrijding-van-bedrog

  http://11septemberfeiten.nl/ <<<<<<controlled

  Ah, kijk zomaar al drie namen uit die org die 100% gecontroleerd zijn
  we are change (psycholge Maria van Boekelen undercover agente ), Janneke monshouwer en wantoknow( verdeel en heers maniak Guido) en meer

  expose them in Utrecht op 10 sept

 18. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  De volgende video is afkomstig van iemand die zich niets aantrekt van groepsdruk.
  (zo ben ik toch weer on-topic) 😉
  Bekijk de volgende video over opmerkelijke numerologische ‘toevalligheden’ inzake de aardbeving in Italie.
  https://www.youtube.com/watch?v=qrevrN0WZYE

 19. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Camera, ik hoop dat je erheen gaat en je camera mee neemt.
  Misschien mag je er vragen stellen. De beste vraag is volgens mij: waarom wordt de seismic data ge-cover upt.
  De tweede vraag zou kunnen zijn:
  Hoe kunnen stalen kolommen voor je ogen tot stof vergaan met termite.
  De derde-wel een beetje moeilijke vraag- zou kunnen zijn: waarom pleegde Ace Baker zogenaamd zelfmoord.(fake suicide ace baker)
  Daar kan niemand op antwoorden want dan wordt duidelijk welke psy-ops er binnen de 911 trutherbeweging worden uitgevoerd.Maar het zou wel leuk zijn om de verwarring te filmen.
  Ik kan er helaas niet heen vanwege te lange afstand.

  Je kunt je afvragen of het belangrijk is of de torens met termite zijn neergehaald of met een energie wapen.
  Toch is dit blijkbaar heel erg belangrijk, Je schakelt niet voor niets tientallen psy-op/disinfo agenten in. Juist dit bewijst ( naast de beelden van het tot stof vergaan)dat er een geheim energie wapen is wat we niet mogen weten.
  In Utrecht zal niets nieuws worden verteld. het oude liedje: 911 was een false flag en een inside job en de schaduwregering en de mossad en de zionisten zitten erachter.
  Daarmee komen we niet verder want het wapen blijft daarmee geheim.
  Belangrijk is nu onder meer: Welke bedrijven hebben het energiewapen gemaakt.
  Ik weet wel dat boeing een van de bedrijven is en dat Alabama hoogstwaarschijnlijk de plek is waar het energiewapen is ontwikkeld door onder andere Dr Steven E Jones.
  Kijk eens op de site van Boeing waar ze allemaal mee bezig zijn.
  Het energiewapen(en het serienummer) dat op 911 is gebruikt staat er niet bij. Maar dat is logisch als een wapen geheim is.
  Boeing.com/defence/wapens.

 20. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ATTENTIE: Er is iets verschrikkelijks gebeurd !!!: Richard Brunson is gevallen met zn brommer en heeft een schrammetje opgelopen (…..)
  OMG de wereld staat in brand en nu ook dit nog.

 21. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Branson heet ie. Niet Brunson.
  Volgens mij is het een hoaxje.Het ziet er althans allemaal weer raar uit.
  Ik zoek overal wat achter tegenwoordig. Gek he?
  Ben benieuwd wat gematriast Zachary K Hubbard er van vindt. 😉
  Die zoekt ook overal wat achter.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten