‘Dating’ de Brave New World vervanging van een relatie

Filed in MIND & SOUL CONTROL by on 14 januari 2016

tindermatchAls vrijgezel kun je tegenwoordig alle kanten op op het gebied van ‘dating’. Je swipet naar rechts op je tinder app en klaar is Kees. Er zijn allerlei digitale snelwegen om iemand te ontmoeten. Het begrip ‘daten’ wordt steeds gangbaarder en kan bijna worden gezien als ‘het halen van een lekker hapje bij het dichtstbijzijnde restaurant of snackbar‘. Het is als het ware altijd en overal beschikbaar. Het scheelt natuurlijk als je je uiterlijk mee hebt, want voor de wat minder bedeelden op dat vlak zal het wat lastiger gaan.

Brave New World is een boek van Aldous Huxley uit 1932 waarin een wereld beschreven wordt die bestaat uit verschillende type mensen. Zo heb je alpha’s, de beta’s, gamma’s, (enzovoort) waarmee als het ware verschillende ‘genotypes’ of intelligentieklassen worden aangeduid. De maatschappij bestaat uit groepen mensen die duidelijk te onderscheiden zijn qua intelligentie, prestatievermogen en uiterlijke kenmerken. De voortplanting wordt gereguleerd door de staat, waardoor seks niet meer dient voor de voorplanting, maar meer een consumptieproduct is geworden. De mensen die in onze maatschappij bij de Albert Heijn of Lidl achter de kassa zitten zijn in dat kader dan als het ware de gamma’s van Aldous Huxley’s Brave New World en de gestudeerden die voor de bank of andere grote concerns werken zijn dan de alpha’s.

We kunnen eigenlijk wel stellen dat we feitelijk al in de wereld van Aldous Huxley leven. Hoewel kinderen nog steeds op natuurlijke manier geboren worden en nog niet uit kunstmatige baarmoeders komen, kan al wel vroegtijdig worden gekeken of baby’s niet bepaalde genetische afwijkingen vertonen. IVF is een steeds meer toegepaste manier van bevruchten en steeds meer lesbische koppels of alleenstaande moeders kiezen voor deze methode. Ronald Plasterk, geneticus van beroep, zat in de gezondheidsraad van de regering in 2001. Hij maakte ingrijpen in het IVF-proces mogelijk. Het zal niet lang meer duren eer we baby’s op bestelling kunnen laten maken die voldoen aan een bepaald wensenpakket. Het Engelse Telegraph.co.uk meldt al dat nieuwe technieken op het gebied van genmodificatie [citaat] could lead to designer babies (kunnen leiden tot baby’s die op maat ontworpen zijn).

De waarde van de liefdesband tussen man en vrouw is volledig gedegradeerd tot een koekje bij de koffie. Sowieso is het natuurlijk onzin om te stellen dat de liefdesband iets is tussen 1 man en 1 vrouw. Liefde bestaat ook tussen gelijke seksen en je kan ook gewoon van meerdere mensen tegelijk houden. Er lijkt volledig geen begrip meer te bestaan voor de essentie van de mens. Het begrip ‘bezieling’ of ‘ziel’ wordt afgedaan als een bewustzijn dat is ontstaan als gevolg van het ontstaan van de neo-cortex bij de evolutie van de mens, waardoor als gevolg van het toegenomen aantal receptoren singulariteit is ontstaan. Transhumanisten geloven dan ook dat wanneer je maar voldoende computers of chips onderling verbindt er vanzelf een singulariteitseffect optreedt in deze – als het ware als receptoren in een brein – onderling verbonden systemen. Zo zou bewustzijn kunnen ontstaan in het internet of in computersystemen met een voldoende aantal ‘elektronische receptoren’. Het begrip ‘ziel’, ‘bezieling’ of ‘bewustzijn’ wordt daarbij gedegradeerd tot iets zuiver materialistisch; een gevolg van de aantallen.

Het uploaden van je bewustzijn naar een ander systeem (een computer, een avatar, een simulatie) wordt dus mogelijk als dit systeem ‘voldoende receptoren’ bevat, om jouw hersenactiviteit te simuleren. Het is dan een kwestie van al je gedachten, herinneringen en alles wat zoal ligt opgeslagen in dat biobrein binnenin die biocomputer genaamd ‘menselijk lichaam’ te uploaden naar het nieuwe brein. Dit wordt heel mooi geïllustreerd in de serie Real Humans, te zien op Netflix. Ook de film Transcendence is hiervan een mooie illustratie.

Persoonlijk denk ik dat het bewustzijn van de mens vooral draait om bezieling. Dat wordt door de transhumanisten, maar ook door meditatiegoeroe’s als Jan Geurtz weggewuifd als iets wat simpelweg niet bestaat. We hebben geen ziel, zo is hun mening. We hebben slechts een ‘bewustzijn’ (als gevolg van singulariteit) en uiteindelijk is alles ‘collectief bewustzijn’. In dat kader is de ‘alles is één‘ gedachte verklaarbaar. Alles zou uiteindelijk uit een collectief bewustzijn afstammen. De authenticiteit van de ziel bestaat niet, volgens deze stromingen. We are all one; is de nieuwe trend. Meditatie- en yogatechnieken moeten mensen via de kundalini verlichting in die ‘all is one’ status brengen. Het gebroken DNA van de mens (de Adam, de originele mens) kan worden hersteld door de mensheid in een transgender status te ‘her-fokken’, maar kan ook worden bereikt via de genoemde technieken. Dat lijkt althans de doelstelling. Als je er echter vanuit gaat dat het waar is dat er een splitsing heeft plaatsgevonden door de ontwerpers van de mens-avatar in deze matrix-simulatie, waarbij de vrouw uit het chromosoom van de man is afgesplitst, dan is er een veel simpelere methode om ‘weer heel’ te worden als mens. De werkelijke kracht van de bezieling van de mens komt misschien wel simpelweg het meest tot zijn recht in de verbinding tussen man en vrouw. Maar dat is natuurlijk een ouderwetse idiote gedachte die niet meer van deze tijd is.

Als er een goddelijke bron bestaat waaruit alles voorkomt, dan is die goddelijke bron als een zee vol watermoleculen. De waterdruppels vormen gezamenlijk de zee, maar zijn individueel authentieke moleculen. Hoewel in dat vergelijk watermoleculen natuurlijk allemaal exact dezelfde ‘structuur hebben, geloof ik dat iedere ziel uniek en authentiek van ‘energie’ is. Verbinding tussen man en vrouw is niet nodig om de uniciteit van de ziel te ervaren, maar kan wel zorgen voor een ‘kundalini-achtige’ ervaring, zonder alle verkondigde moderne technieken van meditatie, tantra, enzovoort. Deze kundalini-achtige ervaring gaat echter voorbij aan die andere methodes die je afstemmen op de matrix. Deze ervaring kan eraan voorbij gaan, zoals de originele ‘nog niet opgesplitste Adam (mens/avatar)‘ aan die matrix-afstemming voorbij kon gaan. Uiteindelijk gaat het erom dat de menselijke ziel dergelijke ervaringen niet als hoogste goed ziet, want in feite speelt dit zich allemaal af binnen deze matrix. De werkelijke kracht of oorsprong van de ziel ligt buiten deze zielengevangenis, waarmee de ziel via kwantumverstrengeling verbonden is. Richt je je op het bereiken van een soort kundalini-verlichting, dan richt je je (of stem je je af) op de Saturnus matrix. Vrije omgangsvormen, vrije seks, daten, meditatie- en yogatechnieken en allerlei andere vormen van schijnvrijheid brengen je verder weg van je kwantumverstrengeling met je origineel. Een trouwe en verbonden liefdesband waarbij man en vrouw op zielsniveau verbinden brengt je dichterbij de originele Adam status, die voorbij gaat aan de matrix-zender/ontvanger-afstemming (op de Saturnus matrix).

Liefde en trouw zijn verworden tot het consumeren van een hapje seks via de tinder-app of relatieplanet.nl. Natuurlijk is het ook een manier om wel een serieuze partner te ontmoeten in een tijd waarin er sprake is van steeds verdere individualisering en sociale structuren gedegradeerd zijn tot ‘eigen huis en tuin’ en ieder voor zich. Ieder leeft in zijn eigen gecreëerde paleisjes of werkt van 9 tot 5 en gaat misschien een paar keer naar de sportschool. Je moet toch wat om mensen te ontmoeten; dus dan maar een datingsite. Toegegeven, ik ben niet roomser dan de paus en heb een aardig track record qua dames, maar zo langzamerhand begin ik de triestheid ervan in te zien. De wereld gaat steeds meer lijken op de wereld van Aldous Huxley. Hap slok weg boem.

Bron linkvermeldingen: gezondheidsraad.nl, telegraph.co.uk, telegraaf.nl

Gedeeld 70

Tags: , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Douwe schreef:

  Misschien heeft het ook wel zijn voordelen dat sex via apps als tindr en grindr volop aanwezig is. En het laat mensen wellicht ook zien dat sex en initimiteit losstaande dingen zijn en als ze sex vrij gemakkelijk kunnen krijgen kan de behoefte naar initimiteit wellicht weer gaan toenemen. Mijn ervaring is volgens mij wat dezelfde als de jouwe, nadat je de dating hookups uitgeprobeert hebt zie je de lol van sex in maar ook dat het niets met verbinding en intimiteit te maken heeft.

  Volgens mij kom je daar alleen maar bij als je zelf je eigen nieuwsgierigheid, interesse en passie gaat volgen. Door dat te doen richt je je op je eigen groei en door dat te volgen kom je in die zin ook mensen tegen die zinvol voor je zijn om te ontmoeten op een zielsniveau. En dat schept volgens mij verbinding met mensen dat je verbind met iemand die op hetzelfde pad is als jouw en dat een intiem samenzijn beide helpt in hun eigen groei. Win win situaties in de vorm van een intieme relatie.

  Voor de liefhebbers, hier een artikel over hoe mensen meer en meer zich kunnen richten op hun eigen natuurlijke nieuwsgierigheid, intrinsieke interesses en persoonlijke passies.
  http://achterdesamenleving.nl/volg-je-hoogste-passie-met-integriteit-en-zonder-verwachtingen/#.VpechxXhCUk

 2. Martin Vrijland schreef:

  Wat ik zeg is dat het juist alles met verbinding te maken heeft en dat we dat door die vrijheid/blijheid geneigd zijn niet meer op waarde te schatten.

 3. Douwe schreef:

  Oke dan begrijp ik je niet inderdaad. In mijn ervaring zijn een seksdate en een intieme relatie met iemand hebben twee totaal verschillende zaken.

  Maar in mijn ervaring in een polyamoreuze relatie ben ik erachter gekomen dat juist omdat ik ook een periode wat seksdates heb uitgeprobeerd dat seks in die zin heel erg los kan staan van intimiteit. Meer seks voor de sport/lol.

  En juist door die ervaringen ben ik mijn hoofdrelatie die zowel seks als initimiteit heeft extra gaan waarderen.

  Persoonlijk vind ik het over het algemeen wel goed dat mensen wat gemakkelijker wat zaken kunnen uittesten voor zichzelf. Teal Swan heeft recent wel een leuke video gemaakt over polyamory: https://www.youtube.com/watch?v=wI3IwhON8IY

 4. Kingdom schreef:

  Dat ‘fastfood op ‘zelfbevrediging’ berustte sexbeleving’ volop gepromoot wordt heeft in mijn beleving te maken dat men juist mensen van de intieme/duurzame relatie (complementaire relaties van tegenovergestelde geslachten, vervult op alle niveaus) vandaan wilt houden waarbij men (o.a) een verhoogd risico loopt op den duur met ‘hechtingsproblemen’ te kampen te krijgen en met allerlei andere mentale/emotionele-problemen. Het is een verslaving die nogal eens wordt onderschat volgens de meest recente neurowetenschappelijke onderzoeken is het hardnekkiger dan bijvoorbeeld allerlei -voor ons bekende- andere verslavingen.

  Ze hebben simpelweg (commercie) geen belang bij een mensheid die heilzaam, wijs en in balans leeft, evenmin hebben zij belang bij sterke (traditionele) gezinnen en ook is het niet nuttig voor ze dat mensen/gelijkgestemden segregeren binnen systeem/maatschappij om wel bewust aan een duurzame samenleving te werken.

 5. Kingdom schreef:

  De waarde van sexualiteit zal volledig doorleeft en begrepen worden als men die beleving deelt vanuit een wederzijdse romance, en vanuit een oprecht/intrinsieke belangstelling in de partner. Sexualiteit/Erotiek is een ‘unieke/intieme’ uitdrukkingsvorm van de wijze waarop partners met elkaar in verbinding staan, hoe intrinsieker/oprechter de relatie, hoe mooier de sexualiteit en intenser de spanningsveld en aantrekkingskracht tot elkaar. Sexualiteit is een bindende en constructieve kracht tot opbouw van duurzame samenlevingen, terwijl in mijn optiek, inhoudsloze op lust-gebasseerde sex, een destructieve kracht is die de samenleving onderuit haalt, het is eerder een verslinder, een giftige bijtende slang die levens verwoest.

 6. Martin Vrijland schreef:

  Precies, helemaal mee eens

 7. Treowd schreef:

  De reden dat sex verworden is tot een consumptie artikel en als het ware gedegradeerd is – is dat het de mensheid weg kan houden van hun volle potentie. Die giftige bijtende slang zoals Kingdom het goed verwoord is en staat voor de verspilling van je levens-energie en optimale gezondheid via sex. Het cerebrum maakt iedere dag manna aan in de vorm van neutrale olie welke afdalen naar de 7 hoofdklieren en het omzetten in belangrijke hormonen, als men b.v. iedere dag het goedje verspild via sexuele handelingen gaat dat ten koste van de smering en aanvulling van de olie in de andere klieren, dan verbruikt je sexuele orgaan als het ware de inhoud van de andere klieren. Je lichaam is een interdependent geheel (van elkaar afhankelijk en met elkaar verbonden geheel) Er zijn technieken om je levensenergie te sparen en daarmee de andere klieren optimaal hun functie te kunnen laten vervullen zodat je lichaam zichzelf tenslotte mogelijk zelfs kan regenereren.

  Dat laatste zou speculatief kunnen zijn maar betreffende die gezondheid lijkt het me een redelijk aanneembaar gegeven te kunnen zijn teminste het klinkt als een zeer logische redenatie welke wel resoneert met gezonde logica, dat als de klieren in je lichaam die verbinding hebben onderling dat men goed moet omgaan met de dagelijkse ‘ manna from heaven’ (het cerebrum) de manna – de olie die dagelijks via je twee slangen de ida en pingala die ook afgebeeld staan op de caduceus ( https://en.wikipedia.org/wiki/Caduceus ) langs de ruggegraat afdaalt en de glands voorzien en dus via je klieren je hormonen regelen. Het boek The Tao of Sexology legt daar wat meer over uit.

  Direkte download rechtse muisklik – – safe as pdf

  http://blackhistoryfactorfiction.com/wp-content/uploads/2013/06/The_Tao_of.pdf

 8. nika schreef:

  Douwe, het heeft volgens mij ook met ‘geaardheid’ te maken….
  Energetisch gezien is het op lange termijn niet echt leuk, steeds zijn lul of iets anders achteraan te lopen. Het is net als met een verslaving. Toegeven aan de kick en dan ‘smoesjes’ verzinnen waarom het wel ‘oke’ is.

  Twan Teal vind ik ook niet echt iemand die mij tips kan geven, Waarom loop jij zo weg met al die new-new age-meiden?

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten