Banken bereiden zich voor op financiële ‘nucleaire winter’

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 29 augustus 2016

bankaire-crisisDe afgelopen dagen heb ik even rust moeten nemen van het beeldscherm en heb met 1 dichtgeknepen oog het nieuws gevolgd. Daarin vielen een paar zaken op. De jacht op de Gülen aanhang vanuit de Turkse gemeenschap in Nederland lijkt geopend bij de start van het schooljaar; Syrië moet nog meer vluchtelingen opleveren als gevolg van de Turkse militaire inzet en het woord ‘boerkini’ wordt subliminaal gepusht in de media. Dat houdt waarschijnlijk in dat de verhoudingen tussen de islamitische gemeenschap en de autochtone bevolking in Europese landen op scherp gaat worden gezet via een discussie over hoofddoekjes en boerkini’s. Zoiets kan simpelweg gehypte worden, op dezelfde manier als augmented reality spelletje als Pokemon Go gehypte werd of zoals we dat zagen bij de zwartepiet discussie, nog niet zo lang geleden. Subliminale programmering is een krachtig wapen in de media, waarmee bevolkingsgroepen massaal bespeeld worden. Wat vandaag echter uitermate opviel, was het feit dat er een zware winter voor de grote internationale banken voorspeld wordt. RT.com opende vanochtend zelfs met de kop dat banken zich voorbereiden op een nucleaire winter. Het originele bericht is afkomstig van CNBC en ook daar wordt gesproken van een nucleaire winter.

Begin augustus meldde ik al dat volgens gegevens van de Bank for International Settlements (BIS), Italiaanse banken ongeveer 550 miljard euro aan leningen hebben. Deze leningen komen uit verschillende landen, maar de grootste schuldeisers zijn de Franse banken met 250 miljard en Duitse banken met 90 miljard. Bij een ineenstorting van de Italiaanse banksector, zou de Deutsche Bank alleen al 30 keer meer geld kwijt zijn dan wanneer Griekenland failliet zou gaan. Een stresstest, eind juli dit jaar uitgevoerd door de Europese Bankautoriteit, bevestigde de slechte staat van veel kredietinstellingen in Europa. Italiaanse banken en de Deutsche Bank doen het het slechtst. In de afgelopen maanden zijn de aandelen van de Deutsche bank met 25% gekelderd en de Franse bank Société Générale kelderde met 23%. De aandelen van Italiaanse bankgigant UniCredit daalden zelfs met 30%. De oudste Italiaanse bank Monte dei Paschi di Siena, zou zelfs op de rand van faillissement staan. Het absolute bedrag aan ‘slechte’ leningen van de bank bedraagt 47 miljard euro. Dat is meer dan 40% van de kredietportefeuille. Monte dei Paschi di Siena is geen alleenstaand geval; er zijn tientallen van dergelijke financiële instellingen in Italië.

De Brexit heeft ook al niet veel windeieren gelegd en toen voorzag ik al dat we mogelijk de diepste crisis ooit tegemoet zouden zien. Het zou dus maar zo kunnen dat we nu aan de vooravond van de reeds lang verwachte ineenstorting van Europa staan. Want dankzij Jeroen Dijsselbloem is er in Europa wetgeving doorgedrukt die er voor zorgt dat wanneer ergens in Europa een bank omvalt, de spaarders van welke bank dan ook, deze bank moeten helpen redden. De Italiaanse premier Matteo Renzi drong begin augustus aan bij Europa om ook de belastingbetaler weer mee te gaan laten betalen voor het redden van de banken. Eigenlijk komt het er op neer dat het volk zwaar de klos zal zijn als de op de loer liggende kettingreactie van het omvallen van banken eenmaal begint. Uit de recente stresstest blijkt dat er eigenlijk al geen redden meer aan is. De beroemde bail in regeling van Jeroen Dijsselbloem is al een nekschot voor spaarders door geheel Europa en als de Italiaanse premier zijn zin zou krijgen wordt het gehele Europese volk nog verder uitgemergeld om de banken te redden.

De afgelopen maanden zien we wereldwijd de oorlogsdreiging toenemen, de economische situatie verslechteren en de spanningen aangaande terreurdreiging groeien. Hoewel daarvan kan worden gezegd dat dit veelal false flag aanslagen of zelfs hoaxes zijn, neemt dat niet weg dat het er op lijkt dat Europa op het randje van chaos staat. Het domino effect kan al beginnen bij het omvallen van bijvoorbeeld de Italiaanse banken. Zo’n gebeurtenis kan heel Europa mee zuigen in een onhoudbare kettingreactie als gevolg van de bail in regeling, bedacht door Jeroen Dijsselbloem. Nu Duitsland de bevolking al gaat waarschuwen met het advies tot inslaan van noodrantsoenen en ook overweegt de dienstplicht weer in te stellen, zijn de signalen bijna niet meer te negeren. Er broedt iets onder de oppervlakte.

Amerika is al jaren bezig de wereldwijde agressor uit te hangen. De media hebben een kwalijke rol gespeeld in het maskeren van de kwaadaardige rol van de NATO. Zo werd de Servische president Slobodan Milosevic door de media ten tijde van de Joegoslavië oorlog al schuldig verklaard voor massamoord, maar werd hij hiervan recentelijk feitelijk vrijgesproken door het Joegoslavië Tribunaal. De media mompelden hier zo onopvallend mogelijk over (met de hand voor de mond en zo zacht mogelijk), zodat het snel en onopgemerkt in de vergetelheid geraakt. Ach, de beste man was toch al in zijn cel vermoord. Officiële doodsoorzaak: hartinfarct. De hele Joegoslavië oorlog is een grote westerse leugen geweest om het land dat ooit zeer welvarend was, maar historische banden met Rusland had, op te splitsen en te breken. Bekijkt u in dat kader alstublieft eens deze documentaire aandachtig. De ‘war on terror’ en de inval in Irak in 2001 startten ook onder valse voorwendselen. Ook daarin speelden de politiek en hun propaganda media een hoofdrol.

De NATO (North Atlantic Terror Organisation) is een wereldwijde agressor en lijkt deze rol zelfs opzettelijk te vervullen. Wereldwijd begint men de NATO zat te worden. De Turkse president Erdogan heeft de NATO eigenlijk al de rug toegekeerd en zocht toenadering met Rusland. Maar let op; we hebben hier te maken met een spel van de heren aan de top die elke zet in onderling overleg doen. Het zijn de farao’s die het wereldwijde schaakbord bespelen en al eeuwen lang zorgen dat er machtsverschuivingen plaatsvinden. Van de eerste wereldoorlog tot de zich ontluikende derde wereldoorlog is alles gepland volgens een goed uitgestippeld plan. In meerdere artikelen lichtte ik toe hoe de farao’s religies gebruiken als scripts voor het optuigen van ‘the end game’. Zij werken toe naar een Armageddon, met een eindstrijd die moet draaien om Jeruzalem. Hierin zal de oprijzende islamitische wereld een hoofdrol spelen. President Recep Tayyip Erdogan werd in 2015 al uitgeroepen tot Kalief van de islamitische wereld. Dat wil zeggen dat hij in de islamitische wereld als opvolger van de profeet Mohammed wordt gezien. Dat hij in 2023 het Ottomaanse rijk hersteld wil hebben, past dan ook volledig in het plaatje en past tevens naadloos in de religieuze scripts. Bovendien sluit het haarfijn aan op de brief van Albert Pike uit 1871 (waarvan velen beweren dat dit een vervalsing of hoax is).

Het lijkt erop dat de agressieve rol van de NATO van de afgelopen decennia Erdogan in de kaart gespeeld heeft. Voor de bühne legitimeert dit namelijk zijn move richting Rusland. De (in mijn optiek) false flag coup van 15 juli jl., die naar mijn smaak door de farao’s Fetullah Gülen, Erdogan, Obama en hun geheime diensten gecoördineerd is, heeft Erdogan legitiem dictatoriale macht gegeven. In dit artikel leest u hoe de situatie in Turkije van nu veel vergelijkingen vertoont met het Duitsland onder Hitler na de Reichstag brand in 1933. Erdogan kan zijn volk door de optelsom van de agressiviteit van de NATO van de afgelopen decennia wereldwijd en de vermeende rol in de coup van 15 juli, vrij eenvoudig verkopen dat een samenwerking met Amerika binnen de NATO niet langer wenselijk is. En natuurlijk heeft de NATO ook nog andere partners dan alleen Amerika, dus ook de Europese landen zijn niet langer Erdogan’s grootste vriend. Ondertussen is de afhankelijkheid van Europa ten aanzien van Turkije enorm groot geworden. Erdogan bedient feitelijk de kraan van de vluchtelingenstroom richting Europa. De farao’s stoken ondertussen het oorlogsvuurtje in Syrië nog verder op, zodat er in ieder geval genoeg mensen op de vlucht zullen blijven slaan. En u raadt al waar die naar toe gebonjourd gaan worden.

De oorlog in Oekraïne heeft het Russische Gazprom doen besluiten de gaspijpen om te leggen en ook daarin krijgt Turkije een prominente rol. De Turkstream gaspijp en de Nord Stream 2 zorgen ervoor dat Oekraïne eind 2016 niet langer de centrale doorvoer hub van de gaslevering aan Europa hoeft te zijn. En hoewel de NATO druk bezig is met allerlei “oefeningen” aan de Russische grens en met het opbouwen van een raketschild tegen Rusland, is de NATO ondertussen van binnenuit in elkaar aan het storten, doordat de grootste militaire macht na Amerika, zijnde Turkije, datzelfde Amerika bij de strot heeft. Dat komt omdat Turkije na de coup van 15 juli de NATO luchtmachtbasis Incirlik feitelijk over heeft genomen. De berichtgeving rondom die Incirlik basis (waar zich 50 Amerikaanse kernkoppen bevinden) is verwarrend. Want hoewel er claims zijn dat de VS de kernkoppen inmiddels van de luchtmachtbasis Incirlik verwijderd zou hebben en ze verplaatst zou hebben naar Roemenië, lijkt dat zeer onwaarschijnlijk. Ook omdat dit vanuit Roemenië ontkent wordt. Het lijkt daarnaast onwaarschijnlijk dat Turkije dit zomaar toe zou laten. Ik kan me voorstellen dat de media dit proberen te downplayen, zoals in dit artikel in de Elsevier, maar ik vermoed dat Turkije toch eerst Fetullah Gülen uitgeleverd wil zien alvorens er ook maar 1 kernkop richting een land als Roemenië mag vertrekken. They’ve got you by the balls zou George Carlin zeggen. Kortom het grote machtsblok NATO is misschien wel aan het einde van zijn latijn. Het grote Amerika en haar vazalstaat Europa staan op het randje van de afgrond en de gieren hangen al in de lucht. Erdogan zal in mijn optiek toeslaan als Amerika en Europa door hun economische knieën zakken. Het jarenlang bij drukken van geld en het kunstmatig staande houden van banken en het maskeren van de hyperinflatie zal niet lang meer volgehouden kunnen worden. De rek is er uit.

Wat we dus in mijn optiek kunnen gaan verwachten – en ik durf geen voorspellingen te doen hoe snel dit zal gebeuren – is een ineenstorting van Europa. Wereldwijd zal de economie instorten, maar of Amerika eerder valt dan Europa durf ik niet te zeggen. Het domino effect zal er echter hoe dan ook zijn. En dan is een land als Turkije oppermachtig, omdat het schuldenvrij is en inmiddels al in bed duikt met de vijanden van NATO. Dat betekent dat er eerst chaos zal ontstaan in Europa, alvorens Erdogan de macht zal kunnen grijpen. We zien hoe Erdogan de internationale druk opvoert nu hij zelfs Duitse hoog geplaatste militairen de toegang weigert tot de Incirlik NATO basis onder de eis dat Duitsland de erkenning van de Armeense genocide intrekt.

Inmiddels begrijp ik dat meerdere mensen serieus bezig zijn met een voedsel en drinkwater voorraad in huis aan te leggen of zaken als een waterfilter aan te schaffen. Dat advies zou ik zeker aan iedereen willen geven. Voor mensen met geld op de bank is het advies ook duidelijk; neem een kluis in huis en leg er een paar goudklompen in. Ik wil alleen geen bank-run veroorzaken. Als er overigens een diepe crisis komt, is de vraag hoeveel kruiwagens geld je nodig hebt om de laatste restjes uit de schappen te kopen. Het is dus veel belangrijker om niet tot het laatste moment te wachten, maar er echt voor te zorgen dat u langere tijd kunt overleven zonder geld. Een acute economische crisis zal zijn effect hebben op bijvoorbeeld transport van levensmiddelen. Lege schappen leiden al snel tot chaos en paniek.

Opvallend is het gebruik van het begrip ‘nucleaire winter’ in de kop van de grote internationale sites in ieder geval te noemen. Op een of andere manier weten overheden en banken het echter toch voor elkaar te krijgen om de economische luchtballon steeds verder op te rekken. Zal deze ooit gaan klappen of is er sprake van een eindeloze rek middels het eindeloos bijdrukken van geld? Hoe serieus wordt je tegenwoordig nog genomen als je een ‘nucleaire winter’ voor de banken voorspelt? Hebben mensen wel door dat dit dan ook een complete economische chaos op zal leveren of haalt iedereen de schouders op met het idee “ach die crisis overleven we ook wel weer“? Hebben we misschien opnieuw te maken met angstpropaganda? In feite hebben banken natuurlijk ook helemaal geen probleem, want als je geld uit het volledige niets creëert en dat als lening wegzet, verlies je niets als je die leningen kwijtscheldt. En misschien is dat ook wel de methode die, zonder dat dit de media haalt (c.q. doelbewust doodgezwegen wordt), toegepast wordt. Je kan ook gewoon lucht uit de ballon laten ontsnappen. Geen haan die ernaar kraait. Heeft u enig idee hoeveel honderden miljarden de Europese Centrale Bank (ECB) of de Federal Reserve (FED te Amerika) feitelijk nog terug te vorderen hebben van landen en banken? Als u zich enigszins heeft verdiept in het geldscheppingsproces, bestaat dat proces uit niet veel meer dan het invoeren van een getal in een computersysteem. Er gaat dus niets verloren als je dat uitgeleende fictieve (uit het niets gecreëerde) geld kwijtscheldt. Een crisis wordt dan ook kunstmatig gemaakt. Dan laat je politici en de media verkondigen dat landen geld hebben geleend bij een centrale bank en dat dit dringend terug betaald moet worden. Daarvoor laat je dan het volk bloeden via belastingverhogingen of zoiets als een bail in regeling.

We kunnen niets anders dan afwachten wat er gaat gebeuren, zo lijkt het. Er is echter wel iets wat u kunt doen ten tijde van al die dreiging van oorlog, crisis en een oplopend spanningsveld tussen bevolkingsgroepen op eigen grondgebied. Ieder mens kan zich beseffen wie hij in diepste wezen is en het spel van de farao’s niet langer meespelen. Als we ons gaan beseffen dat we ons in een zielengevangenis bevinden en als we ons gaan beseffen dat we in diepste wezen zielen zijn (die denken dat we het maximale uit dit leven moeten halen (maar feitelijk pas daadwerkelijk vrij zijn buiten deze matrix), dan verliest het ‘controle systeem‘ van de farao’s haar grip. Zij zijn ook niets meer dan avatars of agenten van het matrix systeem en volgens slechts het script van deze simulatieve realiteit. Denkt u nu “Waar heb je het in godsnaam over: farao’s, avatars, matrix systeem, simulatieve realiteit?“, klikt u dan eens op de blauwe linkjes onder de tekst. Daaronder vindt u artikelen waarin ik dit verder toelicht. Het zou een goede keuze zijn om u eens aan die verdieping te wagen.

Bron linkvermeldingen: rt.com, cnbc.com, sputniknews.com

Gedeeld 99

Tags: , , , , , ,

About the Author ()

Comments are closed.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten