De Turkse coup een tweede Reichstag 1933 false flag?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 16 juli 2016

erdogan-coupeGisteravond kwam ik laat thuis na een avondje musiceren en ontdekte dat mijn mailbox behoorlijk vol zat. Dat betekent meestal dat er iets aan de hand is. Ik besloot dus maar als eerste op RT.com te kijken, omdat die site vrij snel is met berichtgeving van over de hele wereld. Daar zag ik dat er een coup gaande was in Turkije. Al vrij snel drong het besef door dat het alles weg had van een goed geregisseerde show. Mijn excuses voor het feit dat ik niet alles wat de media vertellen meteen klakkeloos geloof. Erdogan verscheen op Facetime en riep het Turkse volk op de straat op te gaan. Het eerst wat ik sms-te toen ik mijn telefoon weer aanzette aan een vriend die mij probeerde te bereiken, was: “Fetullah Gülen zal wel de schuld krijgen“. Al snel bleek dit bevestigd te worden in de berichtgeving. Fetullah Gülen is een grote naam in de islamitische wereld die ooit zij aan zij optrok met president Erdogan. Hij werd wel beschouwd als een soort paus van de Soennitisch islamitische wereld. Op zeker moment kregen de twee een conflict. Althans dat is wat de media ons verkondigen en dat is het beeld dat we moeten geloven. De volgers van Gülen vinden dat Erdogan te veel macht naar zich toe getrokken heeft en zouden zijn ontslag willen zien. Ik roep al jaren dat deze ruzie in scene lijkt te zijn gezet.

Fetullah Gülen woonde jaren in Amerika. Onderzoeker Henry Makow refereert in dit verhelderend artikel naar de schrijver-onderzoeker genaamd Bortecine. Die stelt dat Gülen een crypto jood is die voor de CIA werkt. Een crypto jood is iemand die bijvoorbeeld een andere nationaliteit of religie aanneemt, maar feitelijk het judaïsme aanhangt. Makow stelt [citaat] The whole “Arab Spring” Islamist movement is modelled on Turkey, a Mossad-CIA state, run by crypto Jews. Bortecine, a Turkish patriot, recounts the consequences for investigating the Illuminati Jewish-controlled agencies behind terror and assassinations in Turkey. Op deze foto zien we Gülen de hand schudden van wijlen paus Johannes Paulus II. Ze doen dit middels een vrijmetselaar handdruk, waarbij de duim tussen duim en wijsvinger gedrukt wordt.

Gulen_benedict2Het is interessant het stuk van Makow eens goed te lezen, maar ik citeer nog een stukje van deze meneer Bortecine [citaat] Fethullah Gülen has been working for the CIA since 1964 when American diplomat Graham Füller created him and financed him using drug money. He is believed to have amassed $25 billion from heroin. The Gulen movement “forms the apex of a huge conglomerate that includes NGOs, firms, newspapers and college dormitories in Turkey, plus schools across the world.” Several journalists who have tried probing Gulen have found themselves prosecuted or jailed. He has hundreds of schools around the world. These schools are financed by CIA drugs. And these schools act like CIA & MOSSAD offices. If he doesn’t die in a few years, Jews will anoint him as the Caliph of the Muslim World. What is Caliph? The master spiritual leader of the Muslim World. The UNIQUE LEADER. A kind of Judaist Muslim Pope. Within the Arab Spring in Egypt, Morocco, Algeria, Syria, Tunis, Libya, Yemen and Turkey, tens of “Justice and Development Parties” were established. In the Middle East, these parties were supported by the Illuminati Jew-controlled Muslim Brotherhood.

Ook legt Bortecine uit dat Gülen achter de oprichting van de AKP partij van Erdogan zit en verantwoordelijk is voor vele false flag aanslagen. Het document is zeer de moeite van het lezen waard en maakt meteen duidelijk dat de vermeende ruzie tussen Erdogan en Gülen waarschijnlijk bedoeld is om zand in de ogen van de massa te smeren. Natuurlijk is Google gewillig en hebben velen de ontmaskering van deze vermeende ruzie tussen Erdogan en Gülen kunnen lezen. Er moest dus iets gebeuren.

Mijn mening over deze coup is daarom, dat het zeer waarschijnlijk een ‘false flag’ operatie is, met als uiteindelijke doel: meer dictatoriale macht voor president Erdogan. Voor alle duidelijkheid Fetullah Gülen en Amerika spelen dit spel waarschijnlijk achter de schermen gewoon mee. Kortom, we hebben nog steeds te maken met een geënsceneerde ruzie tussen Erdogan en Gülen en een geënsceneerde coup. Het is voor de elite slechts collateral damage dat bij zoiets doden en gewonden vallen. De machthebbers hebben een sterk wapen waarmee ze het volk op kunnen hitsen en verblind door emotie en angst kunnen sturen in de richting die zij ze willen hebben. Zij hebben de media in hun zak. Daarom was het voor Erdogan ook kinderlijk eenvoudig om de Turkse bevolking te overtuigen van deze coup en het volk massaal de straat op te sturen. We zien weer het spel van ‘Problem, Reaction, Solution‘. De heren aan de top spelen dat ze ruzie hebben. Ze zetten een coup in scene. Het volk raakt in paniek en aan het eind van het liedje heeft president Erdogan een alibi om te zeggen: “Nu gaan we het anders doen, ik ga de touwtjes heel hard aantrekken.” Wie herinnert zich nog de Reichstag brand in 1933 te Berlijn? Die false flag hielp Adolf Hitler definitief stevig in het zadel en gaf hem alle dictatoriale macht.

Bron linkvermeldingen: rt.com, al-monitor.com, henrymacow.com

Gedeeld 707

Tags: , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (30)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Wilfred Bakker schreef:

  It’s simple, really.

  Erdogan was struggling with approval lately, thus he orchestrated a coup during which, inexplicably, a lot civilians were injured, killed or at least fired upon (in contrast to the past 4 coups, where the military focus was solely on government).

  Now he has a legitimate reason to cut civil liberties even more, suppress all opposition and become a de-facto dictator with little resistance from the international community.

  And since he smack down a coup by dangerous psychos killing civilians and not a legitimate opposition, he will walk away the hero protecting his people.

  Edit: Also consider how quickly this ended and the small part of the military that was involved. All past coups have been orchestrated nation-wide by huge portions of the military.

  https://m.reddit.com/r/conspiracy/comments/4t25rh/the_turkey_coup_detat_was_a_deliberate_false_flag/

 2. Wilfred Bakker schreef:

  FF liggen en weer opstaan!

 3. Speurneus schreef:

  Ook heel frappant dat het parlement wel is platgegooid maar Erdogan zijn paleis heeft geen schrammetje opgelopen. Ook een mooie actie om de loyaliteit van je mensen in het leger te testen. Ook handig om mensen te laten verdwijnen zo n coup.

 4. leeuw schreef:

  http://www.nujij.nl/algemeen/politici-van-turkse-afkomst-coup-in-scene-gezet.36586056.lynkx

  Ik ben benieuwd als er inderdaad 1500 mensen opgepakt zijn of ze bevrijd gaan worden.
  Er schijne nog straaljagers en dergelijke bezig te zijn daar om alles plat te gooien. Ben benieuwd waar ze gaan bijtanken.

 5. leeuw schreef:

  Inderdaad Wilfred Je hoort dat men gaat schieten op je en loopt leker door toch?
  Dan denk je och ik kan beter gaan liggen en wat rond kruipen en een leuke show geven en dan sta je weer op en er is niks meer aan de hand toch.

 6. leeuw schreef:

  De Nederlande overheid is blij dat deze democratische gekozen regering alles weer onder contole heeft.
  Want deze lullo is gekozen door het volk.

  Met oekraine dachten ze er toch anders hierover.

 7. leeuw schreef:

  http://turksgeluid.nl/staatsgreep-turkije-erdogan-roept-op-tot-oorlog-facetime/

  kijk bij 1 uur 20 wat deze persoon denkt hierover.

 8. Martin Vrijland schreef:

  Waarschijnlijk gaat Erdogan Griekenland binnenvallen omdat coupe plegers daar asiel zouden hebben aangevraagd. Was dat de bedoeling misschien?

  http://www.nu.nl/buitenland/4294221/meer-dan-160-doden-en-duizenden-arrestaties-mislukte-staatsgreep-turkije.html

  http://sputniknews.com/europe/20160716/1043109874/turkey-coup-supporters-greece.html

 9. leeuw schreef:

  Een Griekse voorspeller heeft voorspelt dat Griekenland en Turkijen en Rusland met elkaar overhoop gaan liggen, maar ook de paus werd vernoemd en als die sterft dan gaat dit plaats vinden zei hij.
  Dat schijnt dit jaar nog te gebeuren dat de paus sterft volgens voorspeller, hij schreef dat dit jaar de paus zal sterven.
  http://www.anno-mundi.org/voorspellingen-2016.html

  Dus wat jij hierboven schrijft zal me echt niet verbazen want die gast is echt gek en machtsgeil.

  Zie hier de plattegrond wat men voor ogen heeft. Er is al een plattegrond die meer landen aangeeft.
  http://plazilla.com/page/4295147240/islamitische-staat-is-moet-met-wortel-en-al-worden-uitgeroeid

 10. leeuw schreef:

  zelf xandernieuws heeft het idee dat dit in elkaar geknutseld is

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2016/07/Was-Turkse-coup-een-false-flag-zodat-Erdogan-totale-macht-kan-grijpen

  bij reacties op nujij denken er ook al mensen zo zie nummer 11 en 14 en zie hun plusjes
  http://www.nujij.nl/algemeen/meer-dan-honderd-coupplegers-omgekomen-bij.36585824.lynkx?pageStart=1

 11. Wilfred Bakker schreef:

  Toen de nazi’s de communisten arresteerden heb ik gezwegen;
  ik was immers geen communist.
  Toen ze de sociaaldemocraten gevangenzetten heb ik gezwegen;
  ik was immers geen sociaaldemocraat.
  Toen ze de syndicalisten kwamen halen heb ik gezwegen;
  ik was immers geen syndicalist.
  Toen ze de Joden opsloten heb ik gezwegen;
  ik was immers geen Jood.
  Toen ze de katholieken arresteerden heb ik gezwegen;
  ik was immers geen katholiek.
  Toen ze mij kwamen halen
  …was er niemand meer die nog kon protesteren.

  -Martin Niemöller

 12. leeuw schreef:

  http://www.nujij.nl/politiek/fsa-tegen-coup-op-erdogan-turkse-helikopter-landt.36587736.lynkx

  Ben benieuwd wat men nu gaat doen.

  De NLdse roverheid heeft gezegt dat ze blij zijn dat deze coup mislukt is want deze man was democratisch gekozen.

  Daar dachten ze met Oekraine heel anders erover.
  Men meet echt alles met twee maten in de politiek en praat gewoon hoe hen het beste uitkomt.
  Maar dan denk ik inderdaad dit is geplant anders praat je niet zo kolder als roverheid. Men weet dat hij nu nog meer macht naar zich toe gat trekken en hoe kan je als Nederlandse roverheid dit goed vinden.
  Ook Assad is democratisch gekozen en zie hoe men hem daar van de troon wil stoten en zie hoe de NLse overheid over hem spreekt.

  Nederland praat met twee tongen

 13. Martin Vrijland schreef:

  Xander leest blijkbaar mee hier (maar heeft heel slim zijn publicatietijd aangepast)

 14. Martin Vrijland schreef:

  Briljant! een mooie droom

 15. Martin Vrijland schreef:

  Hier de gehele tekst (Erdogan’s droom):

  ‘Ik weet het niet Erdo, je komt hier nu al zo lang en het resultaat is nihil. Je zit vreselijk in de penarie. Ik heb met je te doen omdat je buitenlandse collega’s jou nauwelijks nog serieus nemen en de steun onder de bevolking tot een dieptepunt is gezakt. Om maar te zwijgen over de verdeeldheid binnen je krijgsmacht. Dat minderwaardigheidscompl…’

  ‘… Arghhhh, hou op! Dat woord wil ik nooooit meer horen! IK IK IK ben de Nieuwe Verheven Leider, Turkije mag niet afglijden naar een samenleving van goddeloze honden, met Istanbul als verdorven centrum, Sodom en Gomorra. Allah is almachtig, mijn minaretten zijn mijn raketten! Geboortebeperking is landverraad, abortus is moord! En dan durven ze mij nog een dictator te noemen!’

  ‘Nu begin je alweer Necip Fazil…’

  ‘…op te hemelen? Want dat ga je nu zeker weer zeggen. Necip Fazil was geen fascist en antisemiet, de man was een groot Turkse denker en dichter! Jij moet eens goed op je woorden letten mannetje, onvervangbaar ben je niet!’

  ‘Ehhh (slikt), oké. Tja, je tegenstanders noemen je nu eenmaal dictator, of dictator in spe. Maar misschien moeten we het over een geheel andere boeg gooien. Weet je, laatst had ik een droom, die overigens behoorlijk surrealistisch was…’

  ‘Ja hallo, ik ben hier toch degene die zijn dromen moet vertellen en moet zien waar te maken? Jij moet ze enkel zien te duiden.’

  ‘Ja ja ja, zonder meer, maar deze droom is bijzonder, gevalletje verdeel en heers.’

  ‘Nou vooruit, vertel.’

  ‘Ach, zo belangrijk is die droom nu ook weer niet.’

  ‘Nee, vertel! Verdeel en heers, dat klinkt goed in de oren.’

  ‘Weet je Erdo, je moet iets doen waardoor jouw onderdanen en de hele wereld weer tegen je op zullen kijken. Een daad stellen zodat ze je niet zo snel meer van dictatorschap zullen betichten, maar jou tot democraat in hart en nieren benoemen. Een daad waardoor je jezelf weer op een voetstuk plaatst.’

  ‘Klinkt goed, wie moet ik daarvoor dit keer laten omleggen of opblazen?’

  ‘De de… nou kijk, ik droomde dat je je eigen coup orkestreerde. Jij bent op vakantie, uiteraard in eigen land, maar niet voordat je een x-aantal militairen de opdracht hebt gegeven om een aantal internationaal tot de verbeelding sprekende locaties in Istanbul voor de vorm in te laten nemen. Denk aan een rijstrook van de brug over de Bosporus, een paar legervoertuigen op vliegveld Ataturk en het Taksimplein…’

  ‘… Taktaktaksim, waarom zou ik dat verdorven plein laten bezetten?!’

  ‘Tja, ik droomde het ook maar, volgens mij gaat het om de symboliek. Want jij gaat er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat duizenden islamieten het plein komen bevrijden van de coupplegers waarna de tegels weer gereinigd zijn.’

  ‘Hahaha, dat klinkt goed, maar hoe doe ik dan dan, ik ben immers op vakantie.’

  ‘Ja, maar jouw bevelhebbers houden je natuurlijk op de hoogte. Je roept via FaceSkype op tot burgerlijk verzet. Onderwijl heb je er wel voor gezorgd dat de staatsomroep TRT Turk zogenaamd uit de lucht is gehaald, maar niet voordat de presentatrice een verklaring namens de coupplegers heeft voorgelezen.’

  ‘Dat zou toch dom wezen, TRT Turk is juist mijn spreekbuis.’

  ‘Ja Erdo, maar daar kijken niet bijster veel burgers naar, zeker niet in het buitenland. Die andere staatsomroep, CNN Turk, is veel populairder, dát wordt jouw spreekbuis waarmee je wereldfaam verwerft. En even later wordt die commerciële zender voor de vorm ook door militairen uit de lucht gehaald, maar niet voordat TNT Turk weer uitzendt. Want daarop wordt vervolgens de islamitisch nationalistische victorie in de straten gekraaid, en verkondigen propagandisten jouw boodschap.’

  ‘Dit is geniaal, wat een droom! Maar maar, ik roep mijn achterban op tot burgerlijk verzet… lopen ze daarmee geen risico?”

  ‘Natuurlijk niet, de militairen zullen zich netjes gedragen en in de lucht schieten. Zodra ze belaagd worden door woedende meutes, schieten agenten hen te hulp. Voor de vorm laat je in Ankara wat vuurwerk ontploffen bij het regeringsgebouw, en wat gevechtsvliegtuigen laag over vliegen. Spektakel gegarandeerd maar, en dat is belangrijk, het moeten wel plukjes militairen zijn, anders is de kans reëel dat de coup uitlekt.’

  ‘Op zich een goed punt, geen gewonden, doden en arrestaties, maar dan wordt het toch ongeloofwaardig, dat is niks voor mij?’

  ‘Klopt, maar je hebt de media in handen, ensceneer maar raak, leef je uit. Jij weet als geen ander hoe de massamedia werken, ze nemen alle onzin klakkeloos over. En wat nog het allermooiste is aan mijn droom, en nu komt het, dat je eindelijk de bezem door jouw leger kunt halen. Al jouw criticasters kun je voor jaren op laten sluiten.’

  ‘Jijijijij, jij jij jij, jij bent goed!’

  ‘Ach, we dromen allemaal wel eens wat.’

  ‘Neeeee, nee nee nee, jij jij jij jij, jij bent de allerbeste zielenknijper die er is!’

 16. Martin Vrijland schreef:

  Alhoewel ik me in het eerste deel van deze droom niet kan vinden, omdat ik denk dat alle leiders precies weten wat er achter de schermen bekokstoofd wordt. Zij zijn allen marionetten.

 17. leeuw schreef:

  Zal me niet verbazen dat je gelijk zal krijgen, want het volk pikt alles van ze. Als we in opstand komen trekken ze weer een la open met de volgende plannen. Tenzij we echt alles schoonvegen van a tot z.
  Maar het volk vind alles wel goed zolang het hun maar niet treft.
  De Franse mentaliteit heeft men niet in NL en Duitsland enz.
  De Fransen staan massaal op en de media zwijgt want men is bang dat het over gaat waaien en dat kan men niet gebruiken.

 18. leeuw schreef:

  Dit vond ik elders tussen de reactie’s
  _______________________________

  Ik verwacht dat we hier te maken hebben met een valse vlaggert, en wel omdat:

  * Het ging om hooguit 1000 soldaten. In Istanbul waren enkel het vliegveld, 2 bruggen, Taksimplein en nog enkele gebouwen bezet. In Ankara idem. Hooguit 15 gebouwen in totaal. Een serieuze couppoging kan nooit met zo weinig mensen worden uitgevoerd. Je begint geen staatsgreep in de veronderstelling dat deze zal mislukken;
  * De legerleiding was wel gegijzeld, maar Erdogan en de premier niet. Hier begin je toch mee, zeker als ze in het land zijn? Het leek me niet zo moeilijk om het land ‘politiek’ te ‘onthoofden’, als de bedoelingen serieus waren;
  * Na enkele uren begonnen de eerste militairen zich al terug te trekken van de eerste plaatsen. Dat is wel heel snel. Als je een tweedaagse trektocht maakt, weet je van niks en alles is alweer voorbij;
  * Een serieuze couppoging had ook steun kunnen zoeken bij de Koerden en/of Armeniërs, zodat je meteen ook een achterland hebt. Eventueel had je met steun van dit deel van het leger een onafhankelijk Koerdistan kunnen uitroepen en kunnen afdwingen. Dat was zeker het einde van Erdogan geweest;
  * Erdogan heeft wel degelijk belang bij een dergelijke gebeurtenis. Hij is democratisch gekozen, net zoals iemand in 1933. Hij is al langer bezig de oppositie de mond keihard te snoeren. Het leger heeft in het verleden vaker ingegrepen in Turkije. Nu kan hij het leger zuiveren (a la Stalin?) en is het gevaar van een ‘echte’ coup geweken.

 19. leeuw schreef:

  Dat paleis had ik ook als eerste plat gegooid en geen een steen zou dan nog overeind staan.

 20. leeuw schreef:

  en de Turkse narsist vraagt om uitlevering aan de USA van Gulen

  http://www.nujij.nl/politiek/erdogan-vraagt-obama-om-uitlevering-gulen.36591668.lynkx

 21. Speurneus schreef:

  Het schijnt dat bij de nep coup in 1997 precies het zelfde uitgehaald is. De schuld geven aan Gulen terwijl die geven gewoon een vies extremitisch vriendje is van Erdogan. Vervolgens alle mensen die voor scheiden van staat en religie zijn afmaken.

  http://www.telegraph.co.uk/news/2016/07/15/turkey-coup-in-a-country-once-dominated-by-generals-the-army-see/

 22. leeuw schreef:

  Die gestoorde gast heeft nu USA soldaten “gegijzelt” omdat hij zijn mijnheertje Gulen niet zomaar eventjes krijgt. Ze zitten daar in Turkijen zonder stroom en mogen niet vertrekken.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten