De zin en onzin van preppen en voorbereiden op barre tijden in 2016

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 18 januari 2016

voedselvoorraad2Er zijn de afgelopen tijd nogal wat voorspellingen geweest aangaande het ineenstorten van de financiële markten. In september vorig jaar voorspelde trend research en economisch analist Gerald Celente een economische ineenstorting in oktober 2015. Je zou kunnen zeggen dat hij de plank misgeslagen heeft. Je zou ook kunnen zeggen dat de kabal de zaak nog even heeft kunnen rekken, maar dat de rek er nu toch echt bijna uit is. Voorspellingen doen is het moeilijkste wat er is. De elitaire kliek die de wereld bestuurt kan namelijk zelf de regels bepalen en aanpassen in haar eigen voordeel, om de zaak kunstmatig steeds zo te sturen, zodat de tent net nog draaiende blijft.

Toch zijn er ook steeds meer mainstream analisten die melding maken van het op de drempel staan van een nieuwe crisis. BNR columnist Paul Laseur benoemt de mogelijkheid en meldt bijvoorbeeld [citaat] Je ziet ook steeds meer onheilsprofeten opstaan in de financiële wereld. Je bent niet langer een roepende in de woestijn als je waarschuwt voor dalende beurzen. De Royal Bank of Scotland adviseert z’n klanten sinds vorige week zelfs openlijk om alles maar te verkopen. Volgens de Britse bank moeten beleggers zich opmaken voor het slechtste aandelenjaar sinds 2008, met koersdalingen tot 20 procent. RBS-analist Andrew Roberts waarschuwde ook al in november dat beleggers wereldwijd grote risico’s liepen. Hij wees daarbij onder meer op het gevaar van een harde landing van de Chinese economie en van de dalende grondstoffenprijzen. Zijn voorspelling was een voltreffer.

Ik krijg nogal wat vragen binnen per email of Facebook wat te doen met je geld in de huidige economische situatie en wetende dat de EU een ‘bail-in’ regeling heeft bedacht die je spaargeld boven de ton in feite onveilig maakt. Allereerst zou ik die mensen natuurlijk willen vragen om een donatie te doen aan deze site, omdat ik daarvan moet rondkomen en dat op dit moment nauwelijks lukt. Maar als serieus advies daarnaast zou ik aanraden om fysiek goud te kopen. Niet goud dat ergens bij een bank ligt en waarvan u een certificaat ontvangt. Nee, echt goud dat je thuis hebt liggen of ergens waar je er bij kunt. Als de financiële markten klappen en de banken leggen beslag op de tegoeden (om zichzelf te redden), bestaat de kans dat ook het goud dat bij de banken ligt (zou horen te liggen) simpelweg niet uitgegeven wordt. En een edelmetaal is in tijden van enorme crisis nog steeds of vaak zelfs het enige betaalmiddel.

Als de beurzen instorten en overheden en banken de enorme schuldenbubbel niet meer kunnen laten groeien en die ballon simpelweg gaat knappen (zoals hier uitgelegd) kun je een scenario verwachten waarbij grote bedrijven omvallen en logistieke zaken die voorheen heel normaal en goed georganiseerd verliepen ineens compleet ontwricht raken. Dat kan een scenario opleveren waarbij de schappen van de winkels ineens niet meer bevoorraad kunnen worden. Of dit daadwerkelijk gaat gebeuren is natuurlijk de vraag, want de kabal heeft alleen baat bij goed getimede onrust. Maar misschien is de tijd daar nu juist wel rijp voor. Het heeft er alle schijn van dat men de vluchtelingenstroom richting Europa bewust op gang gebracht heeft en het heeft er alle schijn van dat men aanstuurt op een conflict tussen de autochtone bevolking en de islamitische bevolking. Niet omdat de islamitische bevolkingsgroep daarop uit is, maar omdat men dit spanningsveld bewust schept middels false flag aanslagen of hoaxes en tevens middels de groei van anti-islam protestbewegingen als Pegida en rechtse politici als Geert Wilders. Niet voor niets levert een zoekactie in Google als 1 van de resultaten Nu.nl: “Dit moeten we weten over de protestbeweging Pegida“. U moet het namelijk inderdaad weten. Dat is de NLP boodschap. En het liefst moet u zich er ook bij aansluiten. Men wil die onrust en men wil die tweekampenstrijd.

pegida

Het scenario van een economische crisis of een totale ineenstorting – met dientengevolge complete chaos – zou goed in dat model kunnen passen. Als mensen namelijk in paniek raken, komt het inmiddels opgevoerde spanningsveld tot explosie. Wat is er nu mooier dat wanneer ‘de pleuris’ uitbreekt, je de schuld kunt geven aan die andere bevolkingsgroep. Maar het kan ook zijn dat het nog even op zich laat wachten en dat de spanningen eerst nog verder opgevoerd moeten worden.

Desalniettemin zou je kunnen stellen dat er binnenlandse onrust op de loer ligt en dat dit zo maar eens zou kunnen escaleren in een burgeroorlog gecombineerd met (of aangewakkerd door) economische crisis. Het zou ook zo maar eens zo kunnen zijn dat de schappen dit jaar leeg komen te liggen als gevolg van de economische situatie die zich nu ontvouwt. Is dat een voorspelling of bangmakerij? Nee, het is een redenatie die zou kunnen kloppen (of niet) en die u tot nadenken zou kunnen stemmen om u voor te bereiden. Niet vanuit angst, maar vanuit gevolgtrekking uit de signalen en vanuit een rustig en weloverwogen voorbereiding op moeilijkere tijden.

Wat kun je doen om je voor te bereiden? Het inslaan van voedsel of drinkwater is bijvoorbeeld een optie, maar houd er rekening mee dat wanneer ‘de pleuris’ echt uitbreekt er ook plunderingen kunnen ontstaan. Er zijn ook mensen die een passieve houding aannemen en zeggen: ‘Ik accepteer mijn lot en wat moet gebeuren, gebeurt. Punt.” Dat is in ieder geval een houding die niet op angst gebaseerd is. Toch kun je je voorstellen dat je wat tijd wint als je je wel voorbereid op tijden dat alles wat minder vanzelfsprekend is. Je kan een noodrantsoen (speciaal samengesteld voor dergelijke situaties) aanschaffen of je kan zelf blikvoer inslaan bij de supermarkt. Je kan een drinkwatervoorraad aanleggen of een waterfiltersysteem aanschaffen. Maar misschien is de beste voorbereiding wel te vinden in een combinatie van zaken. Misschien is het nuttig om je eens te verdiepen in survival skills en survival benodigdheden. De beste voorbereiding op een dergelijke situatie is waarschijnlijk de mentale voorbereiding. Angst is een slechte raadgever. U laten opstoken tegen die andere bevolkingsgroep is ook niet de juiste modus. Doe daar niet aan mee. Ga nuchter en kalm nadenken over wat u zou kunnen overkomen en welke stappen u dan zou moeten nemen. Er komen misschien wel tijden aan dat u niet alleen moeite heeft met betalen van uw huur of hypotheek, maar dat het u zelf en uw gezin voorzien in veiligheid en de eerste levensbehoeften een uitdaging wordt. De grootste chaos zal ontstaan in de grote steden. Als u dus naar het platteland kunt verkassen, is dat mijns inziens aan te raden.

Natuurlijk moet u zich realiseren dat de kabal aanstuurt op chaos, omdat zij dan politiestaatmaatregelen verder kunnen doorvoeren en tevens omdat zij een situatie wensen waarin het volk smeekt om hulp van bovenaf. Hulp van dezelfde hand die deze problemen zelf geschapen heeft. Problem, Reaction, Solution of ‘orde uit chaos’ zijn de stelregels die zij steeds weer toepassen. Bereid u voor zodat u niet een van de velen bent die om hulp van de kabal zal schreeuwen. Natuurlijk is duidelijk dat we met een sterk en groot machtsblok te maken hebben. Stel uzelf alleen de vraag of u alles lijdzaam over u heen laat komen of dat u toch een beetje vooruit denkt. Prepare to ease your mind.

Bron linkvermeldingen: bnr.nl, nu.nl

Gedeeld 54

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (9)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Analyze schreef:

  Na ‘Pax’ Britannica en Americana, is de rest van de wereld en moeder aarde toe aan een frisse wind en nieuwe morele waarde. Het ‘moderne’ Westen heeft te veel doden op haar geweten en heeft de aarde te veel uitgeput. Echte vrede kan niet bestaan als een beschaving in permanente staat van oorlog verkeert, zowel intern als extern. Het materialisme viert hoogtij, maar het morele verval is op een dieptepunt aanbeland.
  https://www.youtube.com/watch?v=UZ1c1qL18JM

 2. Bas0570 schreef:

  Pff d’r ligt zat voedsel in NL, waarvan 70‰ nu is bestemd voor de export markt. Als er zoiets gebeurt is er genoeg aanwezig om ons noodzakelijke dingen voor ten minste een half jaar voor heel Nederland.
  Sterker nog, op lokaal niveau word er genoeg geproduceerd om heel Nederland te voeden, er wordt meer geproduceerd dan we op kunnen eten want het meerendeel is bestemd voor de export.
  Je wil echt niet weten hoeveel voedsel er in NL ligt opgeslagen, meer dan genoeg…
  Binnen een week draait de economie in NL weer, of dacht je dat 250.000 chauffeurs met auto stilletjes thuis gaan zitten als shit hits the fan! NO WAY!
  De (west) Europese munt word vastgezet op een fictief percentage, en door!
  En als het echt misgaat pik ik wel een trailertje op ergens in ons kouwe kikkerlandje die mijn halve straat een half jaar jang van eten kan voorzien. Op ik knuppel een gewoon een Pool of een Oostblokker neer, die gasten rijden allemaal lang houbare etenswaren.
  Ik weet wel waar Abraham de mostert haalt, Fearporn NOT FOR ME!

 3. Analyze schreef:

  Ja precies Nederland is een doorvoerland en bij een ‘shit storm’ gaat alles op de bon. Qua organisatorische kwaliteiten behoort Nederland tot de top van de wereld, kunnen we meteen consuminderen en beginnen met vasten.

 4. Martin Vrijland schreef:

  maar je moet het nog wel kunnen kopen…en dat wordt een probleem met hyperinflatie

 5. Analyze schreef:

  Niet als geld vervangen wordt door consumptiebonnen p.p. en ‘hard assets’, terug naar de basis. Wil je iets hebben dan dien je het dus echt te verdienen d.m.v. ruilhandel en andere zaken op de spel te zetten i.p.v. het huidige monetaire gebakken lucht systeem.

 6. Bas0570 schreef:

  Ehh dan fixed de DNb de NL euro op een percentage onafhankelijk van de wereldmarkt.

  We hebben het hier wel over Nederland! We drukken geen geld bij zoals de USA, onze kas /munt vertegenwoordigd nog steeds het goud dat we in huis hebben.
  Finaceel gezien is west Europa onafhankelijk van de rest vd wereld.
  Altijd al zo geweest, we hebben het hier wel oven Nl ers en west Europeanen. Sinds mensenheugenis zijn wij leiders van de wereld of op z’n minst souffleurs voor de rest vd wereld.

  Ik wil nog een stapje verder gaan dimensies en parallelle universums, wat overigens al bewezen is.
  Alles gebeurt nu, op 100.000 verschillende manieren. Jij zelf kiest het pad wat je wil beleven of van tevoren hebt uitgestippeld.
  Als je ‘echt’ wil of verwacht dat nwo je leven overneemt gebeurt het ook, wil wat anders bijv. Aliens of technosocitie gebeurd het ook. De Matrix voed met wat je vraagt.
  Welke parallelle universum kies jij?

 7. Analyze schreef:

  Met alle respect, maar ik zie NL en West Europa en de VS niet als de morele leiders van de wereld, daarvoor is er te veel bloed vergoten ten koste van materialistisch gewin. Ik zoek het niet buiten mezelf, maar ben introspectief bezig in mijn leven en kijk naar mijn eigen gedrag binnen een samenleving, als er al sprake is van een ‘samenleving.’

 8. Analyze schreef:

  As the East Creates, the West Tries to Destroy

  The dynamic and the war energy is changing, however. Not without a frenzy of self-conceit does the so-called Western World throw forks, china, pots, pans, rolling pins–anything it can get its bloody hands on–like a spoiled child throwing a gargantuan temper-tantrum. It tries to deny this reality over which it has less control by the second. The world is moving away from wars, from an, if-you-will, patriarchal psychosis of control–a matrix of fear, shame, guilt, rage, hate. What is beginning to emerge in what we in the West have egoistically termed the East, is construction, building new great projects to uplift a sector of mankind ignored for more that a thousand years. This transformative positive motion is what, if anything, will save our humankind from the mass death and destruction some in the West so devoutly wish for us.

  The states of Central and Eastern Europe are to be China’s entrepôt to the larger EU markets. Beijing knows it’s merely a matter of time before the warhawks in Washington and Wall Street target China too. Beijing has few illusions about Washington geostrategy, this I know for certain.

  Little wonder that Washington and the American oligarchs fear they are losing control of the world. China, especially in concert with Russia and the Eurasian states are leading an economic renaissance of a scale not seen in more than a century.

  The response of Washington is to offer the world a pathetic Smörgåsbord of wars–wars in the Middle East, wars in Ukraine, political destabilization of Brazil’s President who works closely with China and Russia in the BRICS group of major developing countries. They reply with Color Revolution regime-change wars everywhere imaginable from Uzbekistan to Macedonia, to Venezuela and beyond. The contrast is unavoidable for anyone caring to look. For my side, I infinitely prefer the peaceful building projects to the destroying ones.

 9. leeuw schreef:

  Zie hier hoe men door chaos meer controle op je uitoefent en hoe men je weer in het gareel schopt.
  http://www.nujij.nl/politiek/nederland-verandert-in-politiestaat-u-twittert.34871253.lynkx

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten