Eenvandaag ‘Complot or not’ serie door Sjoerd Fennema complete flop

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 3 augustus 2016

sjoerd-fennema-nosEenvandaag is een serie gestart over complottheorieën. Sjoerd Fennema deed in zijn aankondiging op 2 augustus alsof complotdenkers dusdanig wantrouwend tegenover de mainstream media staan, dat het onmogelijk is ze zelf te interviewen. Ik ben wel eens benaderd door de NOS, maar niet door de NPO voor deze serie en het lijkt er dan ook op dat het veiliger is om de écht kritische schrijvers maar liever niet te noemen of in de uitzendingen te halen. Stel je voor dat elk argument dat aangehaald wordt onderuit gemaaid wordt! En ik kan u vertellen dat dat weinig moeite zou kosten nu ik alle series van deze NPO reeks heb bekeken. Maar het draait natuurlijk vooral om de subliminale boodschap in de serie, namelijk de programmering van de term ‘complottheorieën‘. Het gaat er vooral om dat de kijker geprogrammeerd wordt met het idee dat kritisch nadenken synoniem staat voor ‘complotdenken‘ en door de betrouwbare expert kaart te spelen moet kritisch nadenken afgespiegeld worden tot iets wat je wel serieus moet nemen, maar wat je maar beter aan de experts over kunt laten. En wie zijn de experts? Natuurlijk de sociologen, psychologen en onderzoekswetenschappers die daarvoor zijn opgeleid en natuurlijk de media. Daarom zien we Sjoerd Fennema tijdens de serie ook door een archiefruimte lopen, om de subliminale boodschap in te prenten dat er heel veel documentatie en onderzoek naar dergelijke onderwerpen gedaan moet worden, wil je er iets zinnigs over kunnen zeggen. En dat kunnen “eenvoudige bloggers” en “fanatici” op social media niet. “Laat het onderzoeken en nadenken aan de experts over en vertrouw op ons de media“.

Eenvandaag laat dus “experts” aan het woord die onderbouwen waarom iets geen complot is. We zien dezelfde experts opduiken die ingeschakeld worden tijdens reguliere journaaluitzendingen. Het punt is dat wanneer een expert beroepsmatig liegt hij dat in dit geval niet anders zal doen. Waar het gaat om bijvoorbeeld de uitzending ‘Aids – Tuskegee-syfilisonderzoek‘, zien we viroloog Ab Osterhaus en epidemioloog Roel Coutinho aan het woord. Niet voor niets zijn deze heren de spreekbuizen van de media als er weer ergens een virusuitbraak is. Heeft u ooit de slager zijn eigen vlees zien afkeuren? Maar gelukkig laat de NPO ook zien dat er wel degelijk bewezen complotten zijn. “Kijk eens wat voor betrouwbare slager wij zijn“. De coup in 1953 in Iran zou door de CIA georganiseerd zijn. Het is altijd de strategie van de media om hele oude complotten van de plank te halen. “Dat is generaties terug en toen gebeurde dat nog wel eens, maar tegenwoordig niet meer” zo is de onderliggende boodschap. Bovendien is het een complot dat helemaal niet zo slecht was, want het was nu eenmaal noodzakelijk om die slechte leider uit de weg te ruimen. Kortom, complotten worden alleen gesmeed als het echt nodig is om kwade krachten tegen te gaan. En overheden geven soms oude complotten toe, zoals in het geval van het het ‘Tuskegee experiment’; waarbij geëxperimenteerd werd met het verloop van syfilis onder zwarte mannen. Een regeringsleider, in dit geval was dat Bill Clinton, gaat dan even zwaar door het stof, zodat hij een geloofwaardigheids boost krijgt. Dat alles onder het mom van ‘vroeger gebeurde dat soort dingen wel, maar tegenwoordig zijn we open en eerlijk‘. Wat een heerlijke mind fuck legt Eenvandaag toch neer met deze serie. Sorry Sjoerd, maar hier prikt iedereen toch gewoon doorheen.

In de uitzending waarin de coup op Iran (die natuurlijk “zeer goed gedocumenteerd” is) van de plank wordt getrokken onder het mom van ‘zie je wel hoe eerlijk wij zijn’, wordt ook de vrijmetselarij genoemd. In die uitzending zien we genoemd hoe de vrijmetselarij slachtoffer werd van de grote zuivering door Adolf Hitler. U kunt dat een beetje vergelijken met wat we nu zien in Turkije met de Gülen beweging. Om te beginnen laat Sjoerd Fennema zien dat er niets geheimzinnigs is aan de vrijmetselarij: “Je kunt er immers zo naar binnen lopen en je krijgt een rondleiding. Er vinden wel wat onschuldige ritueeltjes plaats, maar het is vooral een leuk clubje voor mannen die veel goede dingen doen.” Wat Hitler deed met de vrijmetselarij, is eigenlijk vergelijkbaar met wat de Turkse president Erdogan nu met de Gülen beweging doet. Hitler rolde alle vrijmetselaarsbewegingen op. Dat was een zuivering die ertoe moest leiden dat hij dictatoriale macht kreeg. En daarvoor heb je een zondebok nodig. Wat is er mooier dan een zondebok uit eigen gelederen te lanceren? Fetullah Gülen was Erdogans leermeester, maar na de recente coup is Recep Tayyip Erdogan fanatiek op jacht naar de Gülen beweging. In de toplagen zijn de heren op de hoogte van het spel dat gespeeld wordt. De onderste rangen worden opgeofferd. Datzelfde deed Adolf Hitler. De zondebok en de zuivering zijn nodig voor de bühne, omdat het beeld richting de mensenmassa geschetst moet worden dat het gevaar groot is en er dus drastische maatregelen nodig zijn. Zo lanceer je je eigen dictator. En zoals Hitler zelf lid was van het Thule genootschap (een aristocratisch vrijmetselaars genootschap opgericht door Baron Rudolf von Sebottendorf) en uiteindelijk anti vrijmetselarij werd, was Erdogan een telg van Fetullah Gülen en ontstond daar ogenschijnlijk ook een breuk. Zoals Hitler zich tegen zijn eigen nest keerde, doet Erdogan dat nu ook. Dat is gebaseerd op het spel van ‘Problem, Reaction, Solution‘. Je creëert zelf het probleem, de reactie is ‘boosheid onder het volk‘ en de oplossing is een radicale zuivering; wat de weg vrijmaakt voor een snelle greep naar de dictatoriale macht. Daarom lijkt de periode van voor de tweede wereldoorlog ook zo sprekend op wat zich nu in Turkije afspeelt en daarom voorspel ik ook dat Turkije Europa over zal nemen.

En als slagroom op het toetje wordt door ‘expert’ Willem Post uitgelegd dat het best begrijpelijk is dat er gedacht wordt dat 911 een complot was. Het zou de trots van Amerikanen krenken dat ze met zo’n chirurgische precisie op eigen bodem aangevallen zouden zijn door een stelletje terroristen. “Dat is voor niemand te bevatten en al helemaal niet voor trotse Amerikanen. Daar moet wel iets achter zitten“, zo stelt hij. De instorting van gebouw 7 (dat niet geraakt werd door vliegtuigen) wordt er wel bijgehaald, maar de echte bewijzen die aantonen dat 911 een inside job was, worden niet genoemd. Die leest u in dit artikel, maar daar zal Sjoerd Fennema nooit naar verwijzen. Wat hij wel doet is deze meneer Post spreektijd geven om hem de indruk te kunnen laten wekken dat er veel geld te verdienen valt met complotsites en het geven van lezingen. Daarnaast zou er binnen de overheid een groep ultra conservatieven zijn die 911 als een Pearl Harbor wilde gebruiken om meer budget voor defensie los te maken. Wat natuurlijk zuivere perceptie management van de hiertoe goed opgeleide Sjoerd Fennema is, om af te leiden van het Pearl Harbor effect dat nodig was om ‘the war on terror‘ onder George Bush junior te kunnen starten. Er zouden berekeningen zijn gemaakt dat er wel tienduizenden mensen in een dergelijk complot betrokken zouden moeten zijn. En er zou geen enkel bewijs voor een complot boven water gekomen zijn. Nou meneer Fennema: beide stellingen zijn te bewijzen onjuist. Het is een NLP techniek om zaken te stellen als ‘waarheid’ om het zo in de hoofden van de kijkers te kunnen prenten. Het enige wat Sjoerd Fennema dan ook doet, is ‘vooral niet naar de bewijzen kijken’ (die aantonen dat er sprake was van een inside job). En natuurlijk wordt het stigma neergezet dat internetonderzoekers ‘eenzaam op hun zolderkamertje’ zitten en overweldigd worden met informatie. En met dat laatste heeft men een punt; je wordt overweldigd met informatie. Zoals ik al eerder schreef hebben de geheime diensten er inmiddels voor gezorgd dat de alternatieve media barst van de websites die ervoor zorgen dat je door de bomen het bos niet meer ziet; gecombineerd met een hoop desinfo. De onderliggende boodschap is natuurlijk: begin er maar niet aan en blijf lekker bij ons; de betrouwbare onderzoekers (zie de lange rij archiefkasten waar Sjoerd Fennema doorheen wandelt). De boodschap is: blijf bij de mainstream media, vertrouw ons.

Last but not least wordt de Holocaust kaart getrokken. Dat zou een complot zijn dat zo groot was dat mensen het niet wilden zien. Maar meneer Fennema is dat niet wat Hitlers propaganda minister Goebbels zelf al zei? “Als je een grote leugen vertelt en vaak genoeg herhaalt, zullen mensen het uiteindelijk geloven. Men kan de leugen zolang volhouden als nodig is, om de staat te beschermen tegen de politieke, economische en militaire consequenties van deze leugen. Daarom is het van vitaal belang voor de staat om al haar macht te gebruiken om afwijkende meningen te onderdrukken. De waarheid is de doodsvijand van de leugen, en dus is de waarheid de grootste vijand van de staat.” Is dat niet exact de reden dat er zoveel energie gestoken is in het optuigen van deze gehele documentaire reeks van de NPO? Ik zeg: Question authority think for yourself!

Bron linkvermeldingen: complot.eenvandaag.nl

Gedeeld 301

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (23)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  De holocaust? Bloody hell, is dat ook een complottheorie?
  Ik ga me er direct in verdiepen.
  @Sjoerd Vennema en 2 vandaag, bedankt voor de tip.
  Ik vond zojuist iets op youtube van ene Ernst Zundel. Ik ga het direct onderzoeken.

 2. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Sjoerd Vennema, mannetje, jij weet iets wat wij (de verwarde complotdenkers niet weten?) Eat this.
  https://www.youtube.com/watch?v=62nM-Qk1j-E&list=PL073C666E5EF5D7E2

 3. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Operatie paperclip.

  https://www.youtube.com/watch?v=sopm5cD57Y4

 4. Martin Vrijland schreef:

  Deze film gaat voorbij aan het belangrijkste punt, namelijk dat Adolf Hitler en Stalin beide producten waren van de elite. Hitler werd gefinancierd door het zionisme en Stalin is ook een product van de zionistische coup op de Tzaar in 1917.
  Wereldoorlog 2 draaide om bloedvergieten en de vestiging van de staat Israël in Palestina. Daar draaide WWI eigenlijk al om, maar die oorlog moest eerst het Ottomaanse rijk breken en de Russische Tsaar vervangen door een zionistische pion.
  Niets is wat het lijkt in de geschiedenis zoals die ons geleerd is.

 5. Wilfred Bakker schreef:

  PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling , ik rook ook, ik zou je deze docu van harte aanraden voor op een regenachtige zondag als je hem al niet gezien hebt, ik vind hem helemaal tasties.
  We zijn vreselijk in de maling genomen.

  https://www.youtube.com/watch?v=Vnu5uW9No8g

 6. Martin Vrijland schreef:

  Kijk hoe desperate de mainstream media is dat ze dergelijke pagina’s lanceren:

  http://complot.eenvandaag.nl/extra/68433/bedenk_je_eigen_complottheorie

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Wilfred,ik rook onbewerkte tabak. 100%,zonder toevoegingen..
  Ik ben er zeker van dat die 1500-ofzo-chemische stoffen in’ normale’ tabak het grootste gezondheidrisico is. Als vloei gebruik ik rizla micron.En ik denk ook echt dat roken (tot op zekere hoogte) hersenspoeling voorkomt.Ik heb momenteel 10 tabaksplanten in mn tuin staan,dat wordt hier (omgeving Bretenoux sur Cere) trouwens veel commercieel verbouwd,naast mais, zonnebloemen, aardbeien, asperges en walnoten.
  En bedankt voor het plaatsen van de video over Hitler.

 8. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  De spindokters bij eenvandaag lijken echt wel in paniek.
  Pathetisch en hilarisch.

 9. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Een vandaag, hoe kan het dat toren 7 is ingestort, en nog gekker, waarom hebben jullie en de NOS dat nooit gemeld?
  Of beweren jullie dat toren 7 niet ingestort, en is het een complottheorie, verzonnen door complotgekkies?

 10. Camera schreef:

  1 Vandaag/NOS/NPO medewerkers, die ervan weten aan die leugens mee te werken zijn werkelijk verderfelijk te noemen om je medemens zo te verraden, dat die mensen van de NPO nog de nacht doorkomen zonder slaapstoornissen vraag ik me dan af. (Ab Oosterhaus heeft er vast een medicijn voor)

  Die pagina die ze gestart zijn introduceerd zichzelf al met een smerige foto van vieze handen en een smoezelige aarde, bah ! direct dus al mensen in discrediet brengen die juist de “helderheid” en waarheid willen door geven aan de medemens.

  http://complot.eenvandaag.nl/extra/68433/bedenk_je_eigen_complottheorie

  ze, de NPO zetten regels op een rijtje
  hier eentje uit de pagina die ze opgezet hebben

  De NOS wil toch ook de waarheid, indien jullie (NPO/1Vandaag) meelezen nodig deze blogger of mij via deze site uit en maak er een live show van en laat ons (het volk) dan ook eens aan het woord over de bovenstaande regel en laat het volk/de kijker dan zelf beslissen………… Maar dat doet NOS/NPO niet want dan vallen al die medogenloze perceptie managers door de mand, of doen ze het toch ?, we zullen het afwachten.

  https://www.youtube.com/watch?v=m5Dl5jIdtdk

 11. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @EenVandaag, misschien kunt u ‘complotgekkie’ dr Judy Wood interviewen.(zonder knip en plakwerk.)
  Zij wil vast graag met u praten over 911.
  Of waarom niet gewoon een interview met Martin Vrijland? Voor een redelijke vergoeding wil hij vast wel even bij jullie op bezoek.
  Ook zonder knip en plakwerk natuurlijk, Live dus.
  Gaan Martin en Pieter Jan Leugens even lekker 20 minuutjes babbelen over ‘complottheorieen’
  En dan niet in de komkommertijd natuurlijk, maar als de Nederlanders allemaal weer achter de buis zitten. Het zou een beetje jammer zijn als zoveel mensen dit hoogtepunt uit de geschiedenis van de Nederlandse Media moeten missen.En later op de avond nog een interviewtje met Pippo Jeroen Pauw zou ook wel leuk zijn.
  De clown Paul Witwasman met zn pruilbekkie mag geloof ik niet meer met zn tronie op de buis verschijnen.
  Jeroen ‘Pippo’ en Paul Witwasman een ‘clown’ noemen, klinkt misschien wat badinerend. Dat klopt.

 12. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Qui Tam Case. Voor gevorderden in de 911 kwestie.
  http://www.drjudywood.com/articles/NIST/Qui_Tam_Wood.shtml

 13. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”A time comes when silence is betrayal.”
  Martin Luther King

 14. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Hierbij wil ik graag mn eigen bedachte complottheorie plaatsen.
  Mijn theorie is dat het ongeluk in het waterpretpark in Kansas een complot is.
  Waarom ik dat denk,is omdat het verhaal erg ongeloofwaardig is.
  google o.a;
  Kansas state lawmaker’s son killed in water park accident-youtube

 15. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Tragedy at the World’s Tallest WaterSlide.
  Op die beelden ligt het ‘bootje’ naast de glijbaan.
  Alsof het bootje uit de glijbaan is gekomen.
  Klopt niet met het verhaal dat ie zn nek heeft gebroken tegen de overkapping.
  Er klopt helemaal niets van het verhaal.Check it out.
  Als de berichtgeving op een dergelijke manier gaat dan is het niet vreemd dat complottheorieen de kop op steken.
  Het jongetje was 10 jaar oud maar ook 12 jaar oud, om het nog vager te maken.
  3 helicopters, 50 brandweerlieden,30 politieagenten,20 man ambulance personeel doen onderzoek en ongeveer 10 journalisten zijn dagenlang ter plaatse om verslag te doen van deze tragedie.Het onderzoek naar het ongeluk zal volgens de berichtgeveing enkele maanden gaan duren.Vraag me af of dit vreemde ongeluk gematriatisch (numerologisch) te verklaren valt.
  En ik vraag me wel af als het een complot is, ‘Warum’ er dergelijke complotten in elkaar worden gezet.

 16. Martin Vrijland schreef:

  Ik zat er ook al naar te kijken gister.
  Het is inderdaad een raar verhaal en bij rare verhalen gaat een onderzoek altijd maanden duren.

 17. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Ik zag spoken. Het ongeluk is echt gebeurd.
  Hier de beelden van het ongeluk. Je ziet het bootje duidelijk gelanceerd worden.
  (FULL VIDEO) Child Killed on the Kansas Waterpark,Schlitterbahn-youtube.
  Zo, nu heb ik binnen twee uur mn eigen complottheorie gedebunked.
  Fijne dag gewenst, groet PORVH.

 18. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Whoops.
  Bootje was leeg op die beelden.

 19. Camera schreef:

  Voor alle medewerkers van NPO , NOS, Telegraaf NRC Parool , Volkskrant etc

  en mainstream medewerkers

  1/2 waarheid + 1/2 waarheid = Leugen

  “Anyone who stands in the way of Truth, at any level; and does not actively propagate the Truth they know and resist this tyranny at some level, is helping to create death, destruction and suffering. Therefore they are on the side of darkness and a traitor to humanity.”

  https://diggerfortruth.wordpress.com/shills/

 20. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Mensen die geloven in toeval noemen wij coincidence-theorists.
  Engelse vrienden die ik voorzichtig probeer wakker te maken (dus via de snooze manier zal ik maar zeggen) geloven heel erg in toeval merk ik.
  De brexit-7 jaar, 7 maanden en 7 weken na de dag dat de crisis officieel was-daarvan vragen ze of dat geen toeval is.Dan leg ik dus uit dat IK niets met numerlogie heb, maar de ‘mensen’ zoals bijv.de IMF-heks Christene Lagarde nou eenmaal gek op numerologie zijn.
  Dat Richard Gutjahr allways at the front row zit (first I-pad ter wereld,front row Nice en front row Munchen) daarvan vragen ze zich af of het niet gewoon toeval is.Dat ie ook nog toevallig mossad banden heeft heb ik er nog maar niet bijverteld, dat wordt te ingewikkeld.,want hoezo mossad?

  Dan wilde ik nog wijzen op iets anders. Gisteren ontdekte ik iets heel bizars op het internet.
  Het is homo en pedo perceptiemanagement op een waanzinnig misselijkmakende en sneaky manier.Het is een televisieprogramma in de VS met zo op het oog een hele zwik pedo’s die meewerken aan rare filmpjes .Ook een zaal vol met achterlijk publiek die meespelen met de pedo -en rare homograpjes.Het moet satire zijn. Bedenk je eens wat een moeite en geld het kost om dit programma te maken.En waarom.
  Kijk en huiver en zet emmertje neer. Brass Eye Sex (episode 4)
  en Brass Eye epidode 7 (paedogeddon !)

  En als 3e wilde ik graag verwijzen naar een youtube docu; 7/7 Ripple Effect.

 21. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Secrets in Plain Sight 1-23 (Full video) van youtuber GnosticMedia

  https://www.youtube.com/watch?v=L777RhL_Fz4&t=13s

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten