Hoe u voor miljarden bestolen werd door Rutte en Dijsselbloem

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 14 februari 2017

rutte-dijsselbloemDe Griekse schuldeisers komen deze week bijeen in Athene om te controleren of Griekenland voldoet aan de hervormingseisen die onderdeel zijn van de laatste bail-out. Tussen 2015 en juni 2018 krijgt Griekenland een lening in tranches van in totaal 86 miljard euro, mits hervormingen worden doorgevoerd. Daaraan vooraf werden al leningen van 110 miljard en 130 miljard euro verstrekt. Mijn allereerste artikel ging over de Griekse economische crisis (zie hier). Daarin legde ik uit dat de Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs de Griekse overheid jaren lang voorzag van riskante financiële constructies die de schuld van het land lager lieten uitvallen dan ze in werkelijkheid was. Daarmee hielp Goldman Sachs niet alleen Griekenland om boven zijn stand te leven en zich steeds dieper in de schuld te steken; het leverde Goldman Sachs ook nog eens honderden miljoenen op en was het begin van de structurele ondermijning van de euro. In onderstaande documentaire wordt dit goed uitgelegd. De man die in zijn rol van Vice President verantwoordelijk was voor de financiële strop om de nek van de Griekse bevolking tijdens zijn loopbaan bij Goldman Sachs, Mario Draghi, is nu president van de Europese Centrale bank.

De bijeenkomst in Athene zal hoogst waarschijnlijk gaan over het kwijtschelden van een deel van de Griekse schuld. Dat klinkt nogal vervelend, want praktisch iedereen die aan die Griekse staatsschuld denkt, denkt meteen aan de luie Grieken die niet hard werken en veel te veel opgemaakt hebben. Wij moesten hen redden met een bail-out en wij hebben daarvoor moeten bloeden. We hebben immers miljarden moeten bezuinigen voor die steunpakketten aan Griekenland. Wat dus politiek correct is, is vol te houden dat die luie Grieken alles tot op de laatste cent terug moeten betalen. Jeroen Dijsselbloem, u weet wel, die man in die schizofrene dubbelrol als minister van financiën voor Nederland (dat geld af moest staan voor Griekenland) en als voorzitter van de Eurogroep (dat het geld moest inzamelen voor Griekenland), liet vorige week dan ook weten tegen kwijtschelding van de Griekse schuld (of een gedeelte daarvan) te zijn. Dit terwijl het IMF daar nu wel op aandringt. Het is politiek correcter om de strop om de nek van de Grieken in positie te houden, want de media hebben ons zo gehersenspoeld dat we serieus zijn gaan geloven dat de Grieken het verdienen.

Wat wij niet willen of kunnen zien (doordat we voornamelijk kijken door de bril van de mainstream media) is dat Griekenland feitelijk overgenomen is middels een Europese coupe via de wurggreep van schulden. De media vertelden ons dat de Grieken veel te veel ambtenaren hadden, te lange vakanties en te luxe pensioenen en dat het land mede daarom zoveel schulden had. En wij zijn ‘the good guys’ die deze luie Grieken hebben gered met ‘steun’. Zou het ook anders kunnen liggen? Moest Griekenland misschien kapot gemaakt worden, omdat het historische banden met Rusland had? Zoals u de laatste tijd opgevallen moet zijn, wordt Rusland meer en meer als grote vijand van het Westen afgeschilderd. Je wilt geen ‘Russische enclaves’ binnen het grote Europa. Servië was historisch gezien net zo gelieerd aan Rusland, als Griekenland. Dat zit ‘m in het Grieks Orthodoxe geloof uit de tijd van het Byzantijnse rijk. Servië werd al een kopje kleiner gemaakt in de Joegoslavië oorlog. Griekenland moest volgen, maar hier werd de methode van ‘financiële oorlogsvoering’ gehanteerd. Dit alles onder leiding van generaal Mario Draghi. Jeroen Dijsselbloem mocht vervolgens als accountant de financiën van ‘concentratiekamp Griekenland’ in de gaten houden. Die term ‘concentratiekamp’, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Dat is ook de term die de voormalig woordvoerder van de afgetreden Griekse minister van financiën, Yanis Varoufakis, in dit interview gebruikt. Is er dan niemand die vraagtekens stelt bij de hekwerken die over de gehele Griekse grens met de Europese Unie gebouwd zijn? De Grieken zijn gesloopt met extreme bezuinigingen en worden overspoeld met vluchtelingen. Wat de media hier doen is alles afzwakken, verdraaien of simpelweg geen verslag doen.

Waar wij Nederlanders echter gevoeliger voor zijn, is als het onze eigen portemonnee raakt. Mark Rutte en billenmaatje Dijsselbloem hebben het toch redelijk makkelijk voor elkaar gekregen het Nederlandse volk miljarden uit de zak te troggelen. Welke weerstand is daar nu feitelijk echt tegen geweest? “Ja, die miljarden, ach dat moest nu eenmaal van Europa“, zo dachten de meesten waarschijnlijk. Griekenland stond op omvallen en Europa moest helpen. Nederland als braafste jongetje van de klas dus ook. Wat niemand ziet (waarmee aangetoond wordt hoe krachtig de hypnose van de media is), is dat Europa Griekenland bewust de schuldenstrop om de nek gelegd heeft om het een kopje kleiner te maken. Die schuld werd gebruikt om de banken in de problemen te brengen. En dat leverde weer het effect op dat banken gered moesten worden. Door het volk natuurlijk. Kortom; in geheel Europa zijn bezuinigingsmaatregelen genomen om de schuldencrisis op te lossen. Maar aan die schuldencrisis is zelf by design gebouwd, door mensen als Mario Draghi. Griekenland kreeg vervolgens “steunpakketten”, wat niets meer was dan nog meer leningen en dus nog meer renteverplichtingen. Griekenland (of liever gezegd het Griekse volk) is middels financiële oorlogsvoering op de knieën gebracht. De schulden zijn ingezet als financieel wapen! En die schulden worden uit het compleet luchtledige gecreëerd door banken. De centrale bank voert in een computer een getal in en verstrekt dat als schuld. En om die “uit lucht gebakken” schuld, moest heel Europa bloeden. Alleen al in Nederland is voor miljarden bezuinigd. Allemaal om geld richting de Europese Centrale Bank te laten vloeien, om de zogenaamd groeiende schuldenberg op te lossen. Maar die schuld is uit het niets gecreëerd. Kortom: het is een pertinente leugen geweest (en zal het altijd zijn) dat er bezuinigd moet worden om bij te dragen aan de aflossing van schuld. Die schuld is in een computer ingevoerd. Het is geen enkel probleem om die gewoon te schrappen. Weg schuld! En dat is precies wat nu in Athene besproken gaat worden.

Het wordt nog veel gekker, want terwijl de Grieken al die tijd hebben moeten bloeden, drukt de ECB al maanden lang 80 miljard per maand bij om staatsobligaties op te kopen. Niet van de Grieken natuurlijk, maar wel van institutionele beleggers die staatsobligaties van bijvoorbeeld Nederland in portefeuille hebben. Hoe werkt dat? Simpel: de Nederlandse bank krijgt miljarden cadeau van de ECB om willekeurig staatsobligaties (schuldpapieren) van beleggers op te kopen. In dit artikel, met daarin een VPRO Tegenlicht documentaire met uitgebreide toelichting, vindt u meer over dat onderwerp. Dus stel je hebt als beleggingsmaatschappij voor 100 miljoen aan Nederlandse staatsobligaties en je biedt die aan op de markt, dan kan het zijn dat die ineens 120 miljoen opleveren. Dat is een leuke winst van 20 miljoen. En die staatsobligaties worden dus gekocht met dat geld (die € 80 miljard die per maand door de ECB wordt bij gedrukt), dat uit het niets is gecreëerd. Hoe kan het dat dat geld dan niet wordt aangewend om de Griekse schulden simpelweg af te lossen? Binnen 4 maanden zou het gehele schuldenprobleem opgelost zijn met diezelfde druk op de knop bij de ECB. Waarom mogen institutionele beleggers miljoenen woekerwinsten maken met geld dat door de ECB met een druk op de knop in een computer wordt gecreëerd, maar moesten de Grieken (en indirect wij) bloeden voor tientallen miljarden? Waarom moesten wij miljarden bezuinigen als gevolg van de steun aan Griekenland, terwijl beleggers steenrijk geworden zijn met speculaties (lees: voorkennis) in staatsobligaties (die zijn opgekocht door de ECB)?

Het wordt tijd dat u begint te zien dat al die schuldenpakketten en al die miljarden bezuinigingen van Mark Rutte en Dijsselbloem, niets anders zijn dan een alibi voor pure diefstal. Bezuinigingen zijn er niet om problemen op te lossen, maar dienen slechts om de slavenketting strakker aan te trekken. Hoe meer problemen u heeft hoe minder tijd u heeft om in opstand te komen. Al die bezuinigingen van het kabinet Rutte waren je reinste volksverlakkerij en geldroof. En datzelfde tuig lacht u nu weer toe met de volgende ronde aan verkiezingsbeloftes en mooie praatjes. Het CPB wordt weer even goed getimed ingeschakeld om u te vertellen dat het allemaal economisch fantastisch gaat aan het einde van de kabinetsperiode. Ik zou zeggen: kijkt u vooral naar uw eigen portemonnee om te beoordelen of u nog langer in de fabeltjes van de acteurs en hun propaganda media gelooft. Een van de manieren om er voor te zorgen dat er iets verandert, is de legitimiteit van de acteursvereniging in Den Haag te ondermijnen en uw stem te weigeren. Wie u ook kiest; u zult steeds weer bedrogen uitkomen. Het wordt tijd dat u zelf in actie komt. De hooivorken kunnen uit het vet.

Bron linkvermeldingen: nu.nl

Gedeeld 2K

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (10)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Averroes schreef:

  Het geld is nooit naar de Grieken gegaan, maar naar de (Duitse en Franse) banken die de leningen verschafte aan de Griekse regering. M.a.w. de Trojka is de ‘enforcer’ voor de cabal, Hitler heeft nooit durven dromen dat zijn ‘lebensraum’ project (namens de bankiers) zo’n vlucht heeft kunnen nemen.

  Het Europese volk draagt de lasten voor de casino bankiers gezeteld in Basel en financiert zelf het ‘Europees project’ en dus haar ondergang..
  https://en.wikipedia.org/wiki/Hjalmar_Schacht

  https://www.youtube.com/watch?v=BLB3uu1IXM0

 2. Averroes schreef:

  The European Union was created as a political and economic union of 28 member states on February 7, 1992, by signing the Maastricht Treaty. But the EU has changed since then.

  The integration processes, going on ever since, have laid bare deep-seated political differences between members of the 28-nation bloc.
  https://sputniknews.com/infographics/201702081050467219-eu-changes/
  https://sputniknews.com/europe/201702151050693578-germany-trade-surplus-eurozone-disbalance/

 3. Averroes schreef:

  Dijsselbloem en consorten hebben bloed aan hun handen:

  The IMF has finally acknowledged that the previous credit programs have not led to the recovery of the Greek economy. In a new report, the IMF had shown above all that the depression in Greece today has even exceeded the Great US Depression of the 1930s. Greece has been pushed beyond all endurance and what the EU and Troika have done to Greece violates human rights. Time Magazine reported: “Psychiatrists say that the economic crisis has triggered a 25% to 30% increase in the number of patients seeking their help. … Before the crisis started, Greece was proud to be at the bottom of the list in Europe for the number of suicides, with a rate of 2.8 per 100,000 inhabitants. But that might be changing. Experts believe that in 2009 the rate of Greek suicides increased by 18% increase compared with 2007, with that figure expected to have climbed even higher in 2010.”

  https://www.youtube.com/watch?v=0PlcJT61py0

 4. Martin Vrijland schreef:

  http://www.beyondthematrix.nl/wp-content/uploads/2017/02/jeroen-dijsselbloem.jpg

 5. Averroes schreef:

  Inderdaad, we mogen ons zelfs afvragen in hoeverre zijn zgn. titels kloppen:

  DUTCH Finance Minister Jeroen Dijsselbloem had to amend his official biography that accidentally claimed he obtained an MA from University College Cork.

  Mr Dijsselbloem, who gave an address at the college last Thursday, was appointed Finance Minister of Holland last November and his biography was posted on official internet sites of European institutions, including the European Investment Bank, which initially claimed he had received an MA in Business Economics from UCC.

  However, Mr Dijsselbloem never obtained any degree from UCC, as no such degree exists, and his biography had to be amended to say he “did business economics research towards a master’s degree at the University College Cork.”
  http://www.independent.ie/irish-news/dutch-finance-minister-amends-cork-university-degree-error-29195279.html
  http://www.geenstijl.nl/archives/images/cv-dijsselbloem-en.pdf

 6. Averroes schreef:

  In Duitsland gaat t kopje eraf, behalve als de competenties zijn: liegen, bedriegen en manipuleren.
  Kan ie daarna mooi naar z’n animal farm cq. zwijnenstal in Wageningen terugkeren om daar orde op zaken te stellen:
  https://www.theguardian.com/world/2011/mar/01/german-defence-minister-resigns-plagiarism

  https://www.youtube.com/watch?v=wgtHtwtazxo

 7. Averroes schreef:

  €6200.- per maand netto excl. benefits: hoeren-snoeren-zuipen-vangen

  https://www.youtube.com/watch?v=nJtuPDBuACQ

 8. Averroes schreef:

  Brazilië idem:

  It’s not only the fact that Campos Meirelles is a Wall Street appointee; he’s also a US citizen. And Campos Meirelles then appoints his man to the central bank whose name is Ilan Goldfajn. Ilan Goldfajn was chief economist with one of Brazil’s major private financial institutions and Ilan Goldfajn happens to be an Israeli citizen, and he also happens to be a very close friend of Stanley Fischer, who was previously number two at the IMF, then he became governor of the Bank of Israel, and Stanley Fischer currently holds the number two position at the US Federal Reserve. He’s a vice-chair of the US Federal Reserve. For emphasis, both Ilan Goldfajn and Stanley Fischer have US citizenship. Goldfajn was head of the Central Bank of Brazil, was born in Israel, and he has dual citizenship. I’m not criticizing his citizenship but I’m focusing on the crony relationships between these individuals.

  http://gunsandbutter.org/blog/2016/06/22/neoliberalism-and-the-new-world-order

 9. Notis schreef:

  Raar dat haar van DijSSelbloem (Deissselblum) 🙂

  Soms lijkt het wel of dat krul-gedeelte erop geplakt zit of zo!
  Je hebt tegeswoordigs haarimplant methodes om vroegtijdige kaalheid te bestrijden.
  Gebruiken ze vnml schaamhaar voor. In derdaad deze Deisselblum moest zich schamen
  zoveel leed als hij de mensheid heeft aangedaan, daar staat minstens 3 eonen Hel voor.
  Nou dat lijkt mij nog mild, ik zou zeggen gewoon 14 u per dag tredgang met een dissel (Dijssel !!!) om z’n
  nekje en verder water en brood en dat levenslang; verdient nog wat groene stroom voor ons terug 😉 😉 🙂

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten