NAVO-lid Turkije sluit deals met Rusland en de media zwijgen als het graf

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 10 oktober 2016

poetin-erdogan-deal-turkstreamHet is totaal niet relevant voor de mainstream media om de gigantische Russische delegatie te noemen die vandaag naar Istanboel toog om daar de Turkstream gasdeal rond te maken. Ook werd afgesproken dat de relatie met Rusland zo spoedig mogelijk weer op het niveau van voor de crisis met het door Turkije neergeschoten Russische gevechtsvliegtuig te brengen. Hallo Nieuwsuur; hallo NPO; hallo Telegraaf! Is dit niet noemenswaardig? Heeft Turkije niet het allergrootste NAVO (NATO Engels) leger in Europa? Is dat niet van enige relevantie? Wat wel genoemd wordt is dat Rusland een permanente marine basis in Syrië gaat vestigen, maar dat is logisch want dat past in het plaatje van demonisering van Rusland. Ook wordt wel genoemd dat Rusland raketsystemen plaatst die kunnen worden uitgerust met kernkoppen in Kaliningrad. Dat draagt bij aan de beeldvorming dat Rusland een agressieve houding heeft richting het westen. Maar was het juist niet de NAVO dat een raketschild plaatste langs de Russische grens? Actie vraagt meestal om reactie. Niet dat we het hier voor Rusland op gaan nemen. Nee, het gaat om het opmerkelijke feit dat de opbloeiende relatie tussen Rusland en Turkije nergens genoemd wordt.

Hoe staat het eigenlijk met Turkije en de NAVO? Turkije is een enorme legermacht aan het opbouwen en heeft na de coup van 15 juli nog steeds de Incirlik NAVO basis in de tang. Daar liggen nog steeds 50 Amerikaanse kernkoppen. We horen er niets meer over in de media. Turkije verleent volgens de geruchten zelfs de Russen toegang tot de luchtbasis. Waar blijft de reactie van de NAVO? “Het is stil aan de overkant!” zou er in een voetbalwedstrijd geroepen worden. De NAVO kan toch niet gerust zijn op het feit dat haar grootste Europese partner volledig onder de lakens aan het kruipen is met Rusland? De NAVO heeft echt een gigantisch probleem en dat is waarschijnlijk de reden dat de mainstream media het nieuws over de oplevende band tussen Turkije en Rusland doodzwijgen.

Volgens Gazprom directeur Alexei Miller is Europa ongeveer voor een derde van de gasbehoeftes afhankelijk van Rusland. Gazprom is mogelijk om oorlogsredenen haar routes door Oekraïne aan het verleggen via de Nord Stream route en heeft het Nord Stream 2 project opgestart. “Het is de kortste en meest directe route export vanuit ons Yamal gasveld richting de belangrijkste afzetmarkten. De Oekraïne corridor is 2000 km en dus 1,5 keer langer in vergelijking met de Nord Stream 2. En dan hebben we het nog niet eens over de transit kosten gehad” zei Miller op 16 juni van dit jaar. Duidelijk is dat Rusland bezig is de strategische positie van Oekraïne te omzeilen en daarmee de afhankelijkheid van onderhandelingen met Oekraïne weg te nemen. Hoewel Oekraïne officieel sinds november 2015 geen gas meer afneemt van Rusland, is het op dit moment nog steeds een belangrijk doorvoerland voor Gazprom, via de Soyuz en Brotherhood pijpleidingen. Ergens moet er dus toch een overeenkomst liggen met Europa dat de gasleidingen die daar liggen ongemoeid blijven in het politiek- militaire spanningsveld.

nord-stream2

We kunnen dus wel concluderen dat een vijand nooit helemaal een vijand kan zijn, omdat je er tegelijk afhankelijk van bent. Europa kan niet zonder Rusland en Rusland verdient weer een aardig zakcentje aan Europa als het gaat om gas. Het lijkt er dus op dat Gazprom gewoon doorgebouwd heeft aan de pijpleiding ten tijde van het conflict over de neergehaalde SU-24 met Turkije (en de daarop volgende officiële wederzijdse boycot). En het lijkt erop dat ook de werkzaamheden op Turks grondgebied aangaande die Turkstream gaspijp gewoon doorgegaan zijn. Het is natuurlijk ook een feit dat de Turkse economie hard aan het groeien is en dat brengt met zich mee dat meer mensen meer te besteden hebben en er waarschijnlijk meer huizen gebouwd worden. Dus neemt de gasconsumptie toe. Turkije zal dan ook meer en meer gas van Rusland af moeten nemen. Op dit moment verloopt de Turkse gaslevering via de Bluestream pijpleiding. Deze pijpleiding loopt via Oekraïne, Moldavië, Roemenië en Bulgarije. Ook daarin zien we weer dat Oekraïne een belangrijke positie inneemt. Met de nieuwe Turkstream pijpleiding wordt Oekraïne ook hier omzeilt. De Turkstream pijpleiding loopt namelijk rechtstreeks via de Zwarte Zee naar Turkije.

Volgens de berichten zou de Turkstream pijpleiding ook bedoeld zijn voor gasleveringen aan Europa. Het is vrij lastig om een totaal plaatje te krijgen van de gasroutes, omdat er geen enkele website een goed up to date totaaloverzicht lijkt te kunnen geven. Maar als we alle berichten optellen, heeft het er duidelijk de schijn van dat Rusland minder afhankelijk wordt van Oekraïne en Turkije juist een sterkere positie krijgt in de gasdoorvoer. De conclusie is dus dat Europa meer afhankelijk wordt van Rusland en Turkije en dat Oekraïne een minder kwetsbaar onderwerp van onderhandeling wordt voor Rusland.

Hoe zit het eigenlijk met de Krim? Rusland en Turkije lijken niet bepaald vrienden te zijn waar het gaat om de Krim. Überhaupt is de relatie tussen Turkije en Rusland historisch gezien nooit zo best geweest. Na de val van Constantinopel (het huidige Istanboel) in 1453 beschouwden de Russische tsaren zich als de wettelijke opvolgers van het Oost-Romeinse/Byzantijnse Rijk, onder meer wegens de dynastieke banden met de Byzantijnse aristocratie, en als beschermers van de Orthodoxe Kerk. Ze beschouwden Moskou als het Derde Rome. In de pre-Ottomaanse periode waren er al conflicten tussen de Turken en het Byzantijnse Rijk. Wikipedia vertelt [citaat] Met de verovering van Constantinopel in 1453 en de val van het Oost-Romeinse of Byzantijnse Rijk, kwam het Ottomaanse Rijk in een nieuwe fase. Latere militaire expedities leidden tot de Ottomaanse annexatie van Servië en de Peloponnesos in 1459, Bosnië en Herzegovina in 1464, Euboea in 1470 en het noorden van Albanië in 1479. Het zuidelijk deel van de Krim werd geannexeerd in 1475 en het kanaat van de Krim werd een Ottomaanse vazalstaat. Dit veroverde gebied zou samen met Anatolië tot in de negentiende eeuw het kerngebied van het Ottomaanse Rijk blijven. De Russen hebben de Krim toch in zowel de ogen van Europese leiders als in de ogen van Turkije onterecht geannexeerd? Blijkbaar is ook dat conflict nu even niet belangrijk. Het hele spanningsveld tussen de oude aartsvijanden Rusland en Turkije lijkt plotsklaps te zijn ontdooid.

Het is duidelijk dat vijanden in de praktijk nooit helemaal vijanden kunnen zijn. In mijn theorie dat de heren aan de top allemaal van de faraonische-bloedlijnen zijn, past dan ook het beeld dat vijanden in het zichtbare veld (media, politiek, militair), achter de schermen samenwerken en van de grote agenda op de hoogte zijn. Dat wil niet expliciet zeggen dat ze veel goeds van zin zijn. In het zichtbare veld lijken Turkije en Rusland de banden nu in ieder geval stevig aan te trekken, maar de geschiedenis heeft geleerd dat dit zomaar ineens kan omslaan. Ook Adolf Hitler en Joseph Stalin leken voor de tweede wereldoorlog nog vriendjes te zijn. Zij sloten in 1939 zelfs het Duits-Russisch pact, Hitler-Stalin pact, Monsterverbond dat later wel het Duivelspact genoemd werd, onder de naam ‘Molotov-Ribbentroppact‘. Afspraken tussen grote spelers op het wereldwijde schaakbord, kunnen dus soms erg misleidend werken. We weten inmiddels dat de oorlog tussen Duitsland en Rusland in de tweede wereldoorlog het grootste slachtveld van de geschiedenis heeft opgeleverd. Al met al is er echter 1 conclusie die blijft staan. Als we kijken naar de verhouding Europa-Turkije, heeft ook de handshake van Poetin en Erdogan, de positie van Turkije ten opzichte van Europa versterkt. Datzelfde geldt voor de positie van Rusland ten opzichte van Europa. Europa is dus alleen maar aan het verzwakken. Hetzelfde lijkt te gelden voor de NAVO. De deal van vandaag versterkt dat nog eens extra. Dat geeft een beetje de richting aan. De vraag is echter of het ook maar iets zegt over de agenda die de farao’s achter de schermen hebben.

Er lijkt as we speak een duidelijke machtsverschuiving plaats te vinden, waarbij Europa en de VS aan het inboeten zijn en Turkije en Rusland sterk aan het groeien zijn. Wat voorspelt dat? Ik heb me al eens aan een voorspelling gewaagd. Ik laat het aan u zelf om de tekenen aan de wand te lezen. De NAVO lijkt toch steeds meer in een benarde positie te worden gemanoeuvreerd en de media zwijgen erover als het graf. Interessant!

Bron linkvermeldingen: rt.comnu.nlbusinessinsider.com

Gedeeld 865

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Averroes schreef:

  Dit is maar één laag van de complexe (geo)politieke/militaire agenda en dit zijn dan ook niet meer dan (schijn)bewegingen voor de bühne. Wat niet verteld wordt is dat de militaire verhoudingen tussen Rusland en Turkije (NATO) uitermate gespannen zijn. De wantrouwen is groot, aangezien Erdogan geen afstand neemt van de opzettelijke gecreeërde binnenlandse spanningen om zijn machtsbasis uit te breiden en de (geheime) militaire acties in Syrië.

  Tevens gebruikt hij valse vlag operaties om ethnische zuiveringen uit te voeren, zowel in Turkije als Syrië en pogingen in Irak. De AKP is een wolf in schaapskleren het gebruikt de Islam om bepaalde politionele acties te legitimeren, zoals de KKK (Albert Pike) het Christendom gebruikt(e) om haar raciale/zionistische agenda door te voeren. De AKP komt voort uit de Egyptische masonische moslim broederschap indirect opgericht door de Britten als een stay behind netwerk om invloed uit blijven kunnen oefenen op binnenlandse aangelegenheden. Later is de invloedsfeer van dit broederschap (death cult) overgewaaid naar Saoedi Arabië (Wahabisme). Kortom Turkije speelt dubbelspel en er wordt ons op een bepaalde manier zand in de ogen gestrooid:

  ————————————————————————————–
  The Russian warships stationed in Syria’s coastal waters targeted and destroyed a foreign military operations room, killing over two dozen Israeli and western intelligence officers.

  “The Russian warships fired three Caliber missiles at the foreign officers’ coordination operations room in Dar Ezza region in the Western part of Aleppo near Sam’an mountain, killing 30 Israeli and western officers,” the Arabic-language service of Russia’s Sputnik news agency quoted battlefield source in Aleppo as saying on Wednesday.

  The operations room was located in the Western part of Aleppo province in the middle of sky-high Sam’an mountain and old caves. The region is deep into a chain of mountains.

  Several US, Turkish, Saudi, Qatari and British officers were also killed along with the Israeli officers. The foreign officers who were killed in the Aleppo operations room were directing the terrorists’ attacks in Aleppo and Idlib.
  http://www.veteranstoday.com/2016/09/22/unconfirmed-russian-med-ship-launch-missile-attack-to-kill-foreign-command-center-near-aleppo/

  https://www.youtube.com/watch?v=nIF9ezKPKGw

 2. Averroes schreef:

  Erdogan en Yasin Al Qadi bij de Taliban in 1990:

  It is far less surprising that Turkish Prime Minister R. Tayyip Erdogan enables Muslim Brotherhood, Al Qaeda Fighters, amd Afghan Fighters to be trained and armed on NATO bases in Turkey to fight in the ongoing insurgency in Syria, when it becomes known that the same R. Tayyip Erdogan already supported both Al Qaeda and Taliban in 1990. The problem with social constructionism is, that some one always will take the initiative to de-construct the social constructs. For instance by finding a video of Erdogan with Al Qaeda and Taliban “terrorists” from 1990.

  Late 2011, Turkish Prime Minister R. Tayyip Erdogan gained the sympathy of many Palestinians and progressive people worldwide who are in support of peace and justice for the People of Palestine, by severing all diplomatic, military and trade ties with Israel, after Israeli troops committed an act of piracy and murdered nine Turkish citizens on a Gaza Freedom Flotilla vessel Mavi Marma which as registered in Turkey. We will get back to the events on the Mavi Mamara in greater detail a little later on. For now we just ask the question if this gentleman, who just seemed to have shown courage and integrity in politics and diplomacy would ever cooperate with any of these murderous secret NATO armies such as the Taliban or Al Qaeda ?
  https://www.youtube.com/watch?v=crerGTZi7Lo

 3. Averroes schreef:

  Waarom Zaandam (TMG/Demmink ‘vlogrel’) in NL een centrale rol speelt in Erdogan’s propaganda oorlog..:

  Wat zegt dit over Erdogans invloed buiten Turkije? Hoeveel macht heeft hij over de grens, in Europa? En hoe blijkt dat in de praktijk? Erdogans aanhang in Europa is groot en goed georganiseerd, onder andere in moskeeën, de stichting Milli Gorus en allerlei andere stichtingen. En daarnaast kan hij rekenen op de steun van de extreem-rechtse Grijze Wolven en andere iets minder extreme kemalisten (nationalisten). Zeker als het gaat om Koerdische of andere nationale kwesties, zoals nu met Kobani. Maar ook moslimfundamentalistische organisaties, zoals de Suleymancilar, komen zo nodig in actie, hoewel Erdogan momenteel wel met zijn fundamentalistische concurrent Fetullah Gulen in de clinch ligt. De haat tegen Koerden bij al deze groepen is bijzonder diep geworteld, en die komt dan ook regelmatig tot uiting. Dat leidt tot gewelddadige acties, zoals drie jaar geleden in Amsterdam toen een Koerdisch centrum werd aangevallen door boze nationalisten. Ook in het Turkse parlement is te zien dat de extreem-rechtse Grijze Wolven en Erdogans moslimfundamentalistische AKP elkaar snel vinden als het gaat om al dan niet militair ingrijpen in Syrië.

  In Zaandam waren bedreigingen door rechtse Turkse groepen niet van de lucht. Een café-eigenaar van Turkse komaf, en hoogstwaarschijnlijk een aanhanger van Erdogan, uitte dreigementen in een radioprogramma waarin met Rob Oudkerk aandacht aan de kwestie werd besteed. Als DIDF door zou gaan met dit soort activiteiten, zei de cafébaas, dan zou de boel in de wijk gaan escaleren. We moeten het hier “gezellig” houden, voegde hij er nog aan toe. Waarbij “gezellig” natuurlijk betekent dat de dominante invloedssfeer van Erdogan of rechtse Grijze Wolven-achtige organisaties niet verstoord moet worden. Vanaf de jaren tachtig hebben die namelijk vrij spel gehad van de Turkse staat om zich hecht te organiseren. Het verzwakte links kon daartegen nauwelijks tegenstand bieden. Lokale Turks-Nederlandse politici bleken gevoelig voor die dreigende taal. Een wat angstige Songul Mutluer zei bijvoorbeeld: “Ik zit met het voorval in mijn maag. Ik ben totaal niet blij met wat er afgelopen zaterdag is gebeurd in Poelenburg. Ik voel me er nog steeds gespannen door omdat deze situatie gaat escaleren. Dit mogen we niet laten gebeuren. Ik ben tegen elke vorm van fundamentalisme. Ik vind dat iedereen het recht heeft om zijn mening te uiten en demonstraties te houden.” Men had DIDF niet de toegang tot het buurthuis moeten weigeren, vond ze ook. Maar de dreigementen hadden dat doel al bereikt. Intimidatie en geweld zijn bekende karaktereigenschappen van Erdogan en de Grijze Wolven, daarin kunnen ze elkaar goed vinden. Indien nodig veranderen ze plots in knokploegen van de Turkse staat om “anarchisten” – zoals ze heel links in de jaren tachtig noemden – Koerden en Alevieten onschadelijk te maken.
  http://www.doorbraak.eu/de-lange-arm-van-erdogan-strekt-zich-tot-zaandam/
  https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2015/11/19/nederland-en-turkije-versterken-justitiele-samenwerking

 4. Averroes schreef:

  Erdogan is/wordt gefinancierd door Yasin Al Qadi (Al Qaeda/ISIS) de huisbankier van de familie Saud, zijn zoon Bilal is de bemiddelaar.
  https://michelduchaine.com/2013/12/31/spectacular-photos-of-al-qaeda-banker-in-turkey/

  Yasin Al Qadi en de financiering van Al Qaeda (code name Tim Osman) voorafgaand aan 9-11
  http://humansarefree.com/2011/05/proof-that-osama-bin-laden-was-cia-and.html

  https://www.youtube.com/watch?v=E5izwJggu78

 5. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Averroes, bedankt voor je interessante aanvullingen.

 6. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Hierbij wil ik ook graag een duit in het zakje doen.

  protocol 12: Control the press.
  https://archive.org/details/ProtocollenVanDeWijzenVanZionDeAnon2014

  Volgens mij is het nu wel bewezen dat ‘de protocollen’ geen ‘anti semitisch’ complot is.
  fuck Wikipedia/wikiwand.

 7. Averroes schreef:

  Graag gedaan! Hoop dat je er wat aan hebt en het ook deelt, want één van onze gemeenschappelijke vijanden is de ‘wolf in islamkleren’.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten