Turkije: de oorlog in Syrië, de oplevende band met Rusland en verslechterde relatie met de NATO

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 10 augustus 2016

erdogan-putin-pressconferenceOpmerkelijk was het om te zien hoe Nieuwsuur gisteravond het bezoek van de Turkse president Erdogan aan Rusland probeerde te downplayen. Het moest wel worden getoond, maar het was niet het hoofd item. Veel belangrijker was het om clown Mark Rutte te tonen die een bezoek aan Bagdad bracht. Who cares? Mark Rutte die laat zien wat voor belangrijk werk Nederland speelt in het trainen van militairen om ISIS te verslaan? Het wordt steeds duidelijker dat de oorlog in Syrië een wereldwijde setup is geweest. Een setup? Ja, ik zal u mijn visie geven. Het begint mij namelijk te dagen wat het grote plaatje nu eigenlijk echt is. De oorlog in Syrië heeft een belangrijke partij op de kaart gezet, namelijk ISIS. Althans, zo lijkt dat. Eerder liet ik al zien hoe ISIS gesteund en gefinancierd lijkt te zijn via Saoedi Arabië en Turkije. Voordien leek het vooral Amerika te zijn die de schuld kreeg. Maar ook daarin zitten waarheidselementen. Indirect is Saoedi Arabië namelijk een vazalstaat geworden van de zionistische agenda sinds de Balfour declaratie. Het is nuttig om u daarin te verdiepen. Resumerend kan ik niet anders dan concluderen dat de oorlog in Syrië een vooropgezet spel is om een verschuiving in het wereldwijde machtsevenwicht te geven. De roadmap richting New World Order, vereist een verzwakking van Amerika en Europa. Het vereist een verzwakking van het West Romeinse rijk met als centrum van de macht Washington DC. Die macht moet zich verplaatsen richting Europa, maar dan niet met Brussel als leidinggevend bolwerk, maar met Ankara als leidinggevend bolwerk. In mijn optiek is het de bedoeling dat het West Romeinse rijk overgenomen wordt door de islamitische mogendheid Turkije onder het mom van herstel van het Ottomaanse rijk.

Daarvoor was een oorlog nodig waarin alle partijen betrokken zijn. Daarvoor is ook terreur in Europa nodig. Alle zaken lopen dus parallel. Amerika wordt verzwakt door economische crisis en een ‘gat in de hand’ van de Amerikaanse overheid die maar geld blijft halen van de Federal Reserve; die dat uit het luchtledige drukt. In Europa is eigenlijk hetzelfde gaande. Ook Europa verzuipt in haar eigen schulden. President Assad van Syrië was de nieuw verklaarde vijand van het imperialistisch Amerika van haar loopjongens van de Europese Unie. ISIS en andere gefinancierde en bewapende groeperingen moesten de oorlog in Syrië doen oplaaien. Rusland ging zich met de zaak bemoeien en aan het eind van het liedje kwam de vluchtelingenstroom richting Europa op gang. Dat had 2 effecten waar 1 land sterk van profiteerde; Turkije. Enerzijds gaf het Turkije een belangrijke positie, omdat Turkije erg nodig was voor alle NATO activiteit in Syrië en anderzijds gaf het Turkije macht waar het gaat om de vluchtelingenstroom richting Europa.

De relatie tussen Turkije en Rusland leek kortstondig vijandiger dan we gedurende ons hele leven gekend hebben. Turkije leek immers vooral de strijd tegen Assad te steunen. Rusland steunde de strijd tegen ISIS. Het Westen deed erg haar best om te doen alsof ze tegen ISIS streed. De Mark Rutte show van gister deed daar nog even een schepje bovenop. Er lijkt geen touw meer aan vast te knopen voor wie de mainstream media volgen. In de praktijk komt het erop neer dat de politieke leiders allemaal dezelfde agenda dienen. Dat zou dus inhouden dat de Europese leiders op de hoogte zijn van de doelstelling dat de EU verzwakt moet worden en dat dit ook geldt voor het bestuur in de VS. Dat is mijn mening. Hoe kan het toch dat de verhoudingen tussen Rusland en Turkije op scherp stonden sinds het neerhalen van de SU 24 in november 2015? Zou het misschien kunnen dat dat hele verhaal ook een hoax is geweest om via de media het grote publiek de indruk te wekken dat Turkije en Rusland op slechte voet met elkaar kwamen te staan? “Maar je zegt zelf dat Rusland en Turkije een historisch vijandige relatie hadden; draai je dat verhaal nu ineens terug?” Laat ik het zo zeggen: ik heb last van voortschrijdend inzicht, maar ook van vertwijfeling. Gezien het snelle herstel van de band met Rusland na de (in mijn ogen) false flag coup op de Turkse president Erdogan, begin ik mijn twijfels te krijgen bij de verslechterde relatie met Rusland. Ineens kan het allemaal op 1 dag terug gedraaid worden en gaan ze de relatie zelfs dusdanig herstellen dat het beter wordt dan ooit te voor. De details die je daarbij om de oren vliegen rieken naar een veel langere voorbereiding. En bovendien gooit Gazprom december 2016 al de Turkstream gaspijp open. Volgens mij krijg je dat niet zo snel af als je maanden lang niet aan dat project gebouwd hebt. De website van Gazprom meldt ook nergens een vertraging in de bouw. Het lijkt er dus op dat de constructie gewoon doorgegaan is.

In mijn ogen weten de farao’s (de wereldleiders die het schaakspel spelen) precies wat de planning is en wordt het volk continu om de tuin geleid via de media. Het neerhalen van de SU 24 zou dus achteraf gezien ook zo maar eens een truc kunnen zijn geweest. Iedereen in het westen moest denken dat Turkije van de NATO en van de relatie met de EU en Amerika afhankelijk was. Nu blijkt dat Turkije ineens spontaan een super sterke partner in Rusland heeft. En dat alles als gevolg van Poetin’s steun aan Erdogan door het plegen van een telefoontje na de vermeende coup (en eerder de excuses van Erdogan aan Rusland voor het neerhalen van de SU 24).

Waarom horen we geen enkel Westers mediakanaal praten over de gevolgen die de plots herstelde relatie tussen Rusland en Turkije voor de NATO heeft? Het volk wordt ondertussen weer afgeleid met de volgende rel. Yuri van Gelder is weg gestuurd van de olympische spelen. Dat is veel belangrijker! Nee, weet u wat belangrijk is? Turkije heeft Amerika, de EU en de gehele NATO in de tang en sluit zich aan bij de partij die volgens de berichtgeving van de afgelopen jaren de grootste bedreiging vormde voor de NATO; de partij voor wie een heel raketschild werd opgetuigd langs de Oost Europese grenzen: Rusland. Is dat geen wereldnieuws? Ja, dat is mega groot wereldnieuws. Het Turkije dat het op 2 na sterkste leger heeft van de NATO. Het Turkije waar zich het centrum van de macht voor de NATO grondtroepen, bevindt (Landcom te Izmir). Het Turkije dat een grote Amerikaanse basis in Turkije zelf (de Incirlik basis, waar 50 kernkoppen opgeslagen liggen) omsingeld heeft. Turkije is dus een echte pain in the ass voor de EU en Amerika en de media hoor je niet. Waar is secretaris generaal Jens Stoltenberg van de NATO nu? Die was toch zo actief de laatste maanden met zijn tour door Europa en zijn berichtgeving in de media?

Misschien heb ik me wel vergist in het idee dat ik de afgelopen weken ontwikkelde, namelijk dat Turkije eerst Europa in zal nemen en daarna Rusland aan zal vallen. Misschien moeten we deze handtekening tussen de paus Franciscus en de Russische patriarch Kirill van februari 2016 wel in dat daglicht zien. Dat vergt een kleine toelichting. Ik stel me namelijk op het standpunt dat de wereld geregeerd wordt door de aristocratie (de farao afstammelingen) en hun priesterorde, zijnde de leiders van de wereldreligies; waarbij ik stel dat de islam een creatie is van het West Romeinse rijk. De Russische patriarch vertegenwoordigt het Oost Romeinse (Byzantijnse) rijk en de paus het West Romeinse rijk. Nu de roadmap richting 1 wereld regering ingezet is, zijn deze twee machtsblokken mogelijk tot een overeenkomst gekomen. Niemand weet welk document deze twee heren getekend hebben, maar ik vermoed dat ze misschien wel de basis hebben gelegd voor de eindfase van de New Word Order via de roadmap van een derde wereldoorlog. Daarin spelen Turkije en Rusland misschien wel de centrale rol. Rusland hangt via het (Grieks) orthodox geloof sterk aan de sjiitische moslim wereld (Iran, Syrië, Libanon, etc.) terwijl Turkije vooral de soennitische tak lijkt te vertegenwoordigen. Erdogan heeft al pogingen ondernomen de twee islamitische geloven te verenigen. Het zou dus op zich wel in het plaatje passen dat Rusland en Turkije de krachten gaan bundelen. Ik moet u eerlijk bekennen dat ik op twee benen hink wat dat betreft. Ik durf het niet met stelligheid te zeggen. Maar na de persconferentie in St. Petersburg van gisteren, kan ik niet anders dan constateren dat je nooit zo snel tot zo’n samenwerking kan komen als die er heimelijk achter de schermen al niet veel langer was.

Misschien moeten we wel rekening houden met het scenario dat Turkije de macht in Europa zal grijpen en dat uiteindelijk Rusland en Turkije er samen voor zullen zorgen dat de NATO uit elkaar valt. Turkije is immers een super belangrijke partner voor de NATO. En die partner kiest nu de zijde van Rusland? Of speelt Erdogan het zelfde spel als Adolf Hitler voor de tweede wereldoorlog. Hitler die een niet-aanvalsverdrag met Stalin sloot? U mag het zeggen. Ik ben er toch eigenlijk best wel van in de war. Het zou dus best kunnen dat Amerika en Europa zo verzwakt worden door hun verslechterde economie, binnenlandse terreur en een uiteenvallende NATO, dat Turkije een machtssprong gaat maken. Ik ben dus nog steeds wel overtuigd dat we een machtsgreep van Turkije in Europa gaan zien binnen nu en enkele jaren. Maar na gister krijg ik het vermoeden dat Turkije en Rusland achter de schermen veel closer zijn dan we gedacht hadden. In dat kader zou het neerschieten van het Russische gevechtsvliegtuig SU 24 boven de Turks-Syrische grens dus wel eens een hoax kunnen zijn geweest. Stel dat Rusland en Turkije de krachten gaan bundelen en dat daarmee de soennitische wereld en sjiitische wereld verenigd worden, dan zou de eindstrijd wel eens kunnen draaien om de strijd tussen de islamitische wereld en Israël (en alle partijen daaraan gelieerd). Is de brief van Albert Pike uit 1871 dan misschien toch geen vervalsing? Zouden de profetieën van de verschillende religies dan toch uitkomen? U las de gedachtespinsels van een verwarde man.

Bron linkvermeldingen: nieuwsuur.nl, telegraaf.nltherightscoop.com, sputniknews.com

Gedeeld 142

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Martin Vrijland schreef:

  Erdogan heeft het westen bij de ballen:

  “We are not amending our relations with Russia to send a message to the West,” he told Anadolu. “If the West loses Turkey one day, it will not be because of Turkey’s relations with Russia, China, or the Islamic world, but rather because of themselves.” The warning has been duly noted, much to Putin’s delight

  http://www.zerohedge.com/news/2016-08-10/after-turkey-warns-west-may-lose-country-nato-reminds-ankara-it-still-alliance-membe

 2. Martin Vrijland schreef:

  En natuurlijk hoeft de NATO niet bang te zijn voor het gezamenlijke defensie apparaat dat Ankara met Rusland op gaat tuigen:

  http://sputniknews.com/military/20160810/1044125253/turkey-russia-nato-cavusoglu.html?utm_source=https%3A%2F%2Ft.co%2FEfS0DSHLaW&utm_medium=short_url&utm_content=bTk8&utm_campaign=URL_shortening

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten