Turkije zet de NAVO onder druk in het gebruik van de Incirlik luchthaven

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 5 januari 2017

turkse-militaire-slagkrachtTurkije begint steeds meer druk te leggen bij de westerse partners binnen de NAVO coalitie. De Turkse minister van Defensie, Fikri Işık, zou woensdag aangegeven hebben dat er vraagtekens zijn ontstaan over het gebruik van luchthaven Incirlik nu coalitielanden en de Verenigde Staten Turkije niet steunt in de strijd tegen IS (ISIS/Daesh) in Noord-Syrië. Turkije beweert inmiddels steeds feller dat het westen terreurgroepen steunt. De Turkse vicepremier Numan Kurtulmuş liet gister ook duidelijk weten dat Turkije op gaat treden tegen de landen die deze terreurgroepen steunen. Nu vandaag opnieuw sprake is van een aanslag in Turkije, de tweede na de aanslag in de club in Istanbul, begint het spanningsveld extra hoog op te lopen. Izmir werd vandaag opgeschrokken door een aanslag door twee terroristen. Een agent en een burger zouden zijn omgekomen bij een explosie van een autobom en een schietpartij. We worden dan natuurlijk wel geacht ervan uit te gaan dat deze aanslagen niet een ‘valse vlag’ zijn of in scene gezet zijn. Dat overheden dergelijke methoden binnen hun arsenaal hebben, wordt door velen weggewuifd. In ieder geval is duidelijk dat Turkije dankzij de laatste aanslagen extra duidelijk kan wijzen richting Amerika aangaande ‘steun aan terreurgroepen als IS‘. Waarom zou de groepering immers aanslagen in Turkije plegen als het door Turkije gesteund zou worden?

Al sinds begin 2016 wijs ik erop dat Turkije een onverwacht en onderbelichte grootmacht aan het worden is. Het land heeft de grootste commerciële luchthaven ter wereld bijna klaar voor oplevering; heeft een prima functionerende economie; werkt aan grote infrastructurele projecten als de modernste snelwegtunnel ter wereld; werkt aan haar eigen straaljager (de TAI TFX); rondde in november 2016 haar plannen af voor de massaproductie van de Altay tank; startte op 30 april 2016 aan de bouw van een multipurpose amfibisch aanvalsschip genaamd L-408 TCG Anadolu en allerlei andere wapensystemen worden voortaan door Turkije zelf ontwikkeld in plaats van elders ingekocht. Turkije staat op nummer 2 onder Amerika in de ranglijst van grootste militaire partners binnen de NAVO en is druk bezig zich onafhankelijk te maken. Het land is sinds het jaar 2000 een road map in geslagen van importeur van militaire middelen naar ontwikkelaar van militair materieel. Erdogan zei bij de openingsceremonie van de bouw van eerste Anadolu [citaat]: “De externe afhankelijkheid van ons land in de defensie-industrie wordt ieder jaar kleiner. We hebben onze externe afhankelijkheidsratio teruggebracht van ongeveer 80 procent in 2002 tot ongeveer 40 procent nu. Ons doel is om onze buitenlandse afhankelijkheid in de defensie-industrie in 2023 compleet te hebben doen verdwijnen. We zullen niet alleen voldoen aan onze eigen behoeften, we zullen de belangrijkste ondersteuner en leverancier worden van alle vriendschappelijke en broederlijke landen. Onze defensie-industrie, die vorig jaar 5 miljard dollar aan productie en 1,6 miljard dollar aan export bereikte, zet zijn vooruitgang in de richting van deze doelstelling. Tegen het einde van het jaar zal onze defensie-industrie, werken met een budget van 31 miljard dollar waarvan 1 miljard aan onderzoek en ontwikkelingen wordt uitgegeven. Wij streven ernaar om deze cijfers te laten groeien; dit parallel met de eigen productie. Natuurlijk zullen we ook samenwerkingsverbanden zoeken in internationale verdragen, met name in high-tech problematiek, maar in ieder geval moeten we zelfvoorzienend zijn geworden op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, productie, testen en modernisering.

Dat jaar 2023 is een opvallend jaartal. In een artikel van augustus 2014 in The National worden de Turkse islamitische en hegemoniale ambities uitgelegd. De schrijver van het artikel verwijst naar opmerkingen gemaakt in 2009 door Ahmet Davutoglu, voormalig minister-president van Turkije [citaat]: “Wij zijn de nieuwe Ottomanen. Wat we verloren tussen 1911 en 1923; de landen waar we ons uit terugtrokken; daar zullen we onze broeders tussen 2011 en 2023 weer ontmoeten.” Ook in titels als onderstaande YouTube video zien we de datum 2023 terugkomen. Kijkt u zelf wat u verder opvalt in de video (6:04 min.). We verstaan natuurlijk niets van de Turkse toespraken, dus het is gissen, maar de ogenschijnlijke Erdogan verheerlijking opgeteld bij de economische en militaire opleving van Turkije doet sterk denken aan het Duitsland van de jaren ’30 vorige eeuw. Het heeft er alle schijn van dat Erdogan’s ambities met Europa iets verder rijken dan het inmiddels afgewezen EU lidmaatschap. Het Ottomaanse rijk strekte zich van noord Afrika, Israël tot grote delen van Europa. Het herstel van dat Ottomaanse rijk lijkt een belangrijk streven. Om dit te kunnen doen, moet Turkije dus groot en sterk worden en legitieme redenen vinden om de huidige NAVO partners als vijandig te kunnen bestempelen. Die redenen lijken zich steeds meer aan te dienen. Hadden we eerst de coup van 15 juli 2016; hebben we nu twee aanslagen van de laatste week (in navolging van meerdere aanslagen). De coup wees de Gülen beweging als schuldige aan en was al aanleiding om boos op de NAVO partners te worden wegens niet meewerken aan het aanpakken van de FETO terreurgroep (vernoemd naar Fetullah Gülen). De laatste terreur zal worden benut om extra fel van leer te trekken tegen de steun van de NAVO partners aan terreurgroepen of het gebrek aan steun richting Turkije. Op 27 december zei Erdogan immers nog hard bewijs te hebben dat de door de VS geleide coalitie IS steunt.

In meerdere artikelen voorspelde ik dat Turkije binnen afzienbare tijd over Europa heen zal walsen. Mogelijk zal dit nog een paar jaar kunnen duren, omdat het militair apparaat wellicht nog iets verder zal moeten groeien, maar alle voorbereidingen daartoe lijken te worden getroffen. Vergis u niet; dat is geen wilde ambitie, maar een idee dat binnen de elitaire toplagen die aansturen op een wereldregering, gesteund wordt. De grootmachten en wereldleiders die elkaar in oorlogen in het voor ons zichtbare veld in de haren vliegen, zitten aan de touwtjes van dezelfde marionettenspeler. Zij bespelen miljarden mensen via de tactiek van ‘verdeel en heers’. Hun stelregel is ‘Ordo ab Chao’. Die chaos creëren ze zelf. Europa en Amerika zullen de komende jaren economisch verzwakt worden en instabiel gemaakt worden. Dat maakt de weg vrij voor de herrijzende reus Turkije (het Ottomaanse rijk). Politici en media vervullen hun taak in dat verzwakkingsproces. Het Turkse volk wordt ondertussen strijdbaar gemaakt met nationale trots en boosheid richting terreurgroepen (en iedereen die hen steunt). Weinigen zullen de grote achterliggende agenda doorzien. Politici, media-perceptiemanagers en andere uitvoerende marionetten vind je altijd als je de geldkraan in handen hebt. Linksom of rechtsom zal het proces waarin we nu zitten, alvast leiden tot het afnemen van steeds meer vrijheden (onder het mom van terreurdreiging) en de installatie van een totalitaire politiestaat. Of dat nu onder de dictatuur van de EU valt of onder de dictatuur van een nieuwe sterke leider, zal niet zoveel uitmaken. Achter de schermen loopt het masterplan van een wereldregering gewoon door. Wordt dat een wereldregering waaronder iedereen in een digitale open gevangenis zal komen te leven? Leest u in dat kader ook eens dit artikel.

 

Bron linkvermeldingen: turksemedia.nl, turksemedia.nl, ad.nl, wikipedia.org, wikipedia.orgdefensenews.comturkishnavy.netgazetevatan.com, turksemedia.nlenglish.al-akhbar.com, rt.com

Gedeeld 107

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (27)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Riffian schreef:

  2017 is weer fantastisch begonnen, NATO is een gevaar voor vrede blijkt nu maar weer:

  Furthermore, sometime during the spring of 2017, NATO is expected to send battalions of 800 to 1,200 troops to each of the Baltic States and Poland. The mainstream media has even dubbed NATO’s recent buildup the alliance’s “biggest military buildup on Russia’s borders since the Cold War.” Even Great Britain will be sending fighter jets, as well as troops to Romania in order to counter Russia in the region.
  http://www.zerohedge.com/news/2017-01-06/hundreds-us-tanks-arrive-europe-support-nato-anti-russian-buildup

  https://www.youtube.com/watch?v=MV2QjHOJcJg

 2. Riffian schreef:

  Volgens mij had Averroes hier eerder over gepost, maar ik zet em er onder..Aan de leiband van de Amerikanen lopen

  https://www.youtube.com/watch?v=ozqugmUMJqo

 3. Averroes schreef:

  @Riffian, sluit me aan bij jouw analyse. De laatste keer dat ik gekeken heb is Turkije nog steeds lid van NATO en opereert het militair industrieel complex onafhankelijk van de politiek.

  Istanbul Cooperation Initiative (ICI)
  Tijdens deze topbijeenkomst in Istanboel besloten de NAVO-leiders om de Mediterrane Dialoog te verheffen tot een echt partnerschap en om het Samenwerkingsinitiatief van Istanboel op te zetten met geselecteerde landen in de wijde regio van het Midden-Oosten.[1] Het initiatief is een aanbod om deel te nemen in de praktische samenwerking op het gebied van veiligheid met staten in het hele Grotere Midden-Oosten.
  http://www.nato.int/cps/en/natolive/topics_52956.htm

  NATO is het moderne militaire NAZI rijk:
  https://www.youtube.com/watch?v=dDwp-_HJVY0

 4. Averroes schreef:

  The plans to deploy not infantry and tanks to the NATO member state bordering Russia were announced by the German Defense Minister Ursula von der Leyen at a two-day meeting of the alliance’s defense ministers in Brussels.
  ——————————————————————————————————————————————
  “NATO stands as one. An attack on any ally will be considered an attack on us all,” Stoltenberg said following a defense ministers meeting of the North Atlantic Council.
  ——————————————————————————————————————————————
  https://www.rt.com/news/364477-germany-tanks-russian-border/
  http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/revealed-the-us-army-has-bunch-fake-russian-tanks-17608
  https://www.youtube.com/watch?v=lj1vxmLjm9k

 5. Averroes schreef:

  DUS OOK EEN VALSE VLAG INCIDENT ZOALS OPERATIE HIMMLER. Was getekend Jens ‘Happy Hunting’ Stoltenberg

  “NATO stands as one. An attack on any ally will be considered an attack on us all,”

  Operatie Himmler was een geheime operatie georganiseerd door de SS om een Poolse inval op een radiostation op Duits grondgebied te ensceneren waarmee nazi-Duitsland hun invasie in Polen op 1 september 1939 wilde rechtvaardigen. De operatie werd uitgevoerd op 31 augustus 1939.

 6. Averroes schreef:

  De invasie van Polen, mbv een valse vlag operatie, in 1939 was dus het startschot voor WOII:

  The Invasion of Poland, also known as the September Campaign, or the 1939 Defensive War in Poland (Polish: Kampania wrześniowa or Wojna obronna 1939 roku), and alternatively the Poland Campaign (German: Polenfeldzug) or Fall Weiss in Germany (Case White), was a joint invasion of Poland by Nazi Germany, the Free City of Danzig, the Soviet Union, and a small Slovak contingent, that marked the beginning of World War II in Europe.

  De geschiedenis herhaalt zich ( π)

 7. Riffian schreef:

  De top van het militair industrieel complex gelieerd aan NATO in Turkije is buitenspel gezet. Getuige dit artikel:

  450 of the 600 Turkish senior officers in service at NATO have been called back to Turkey. More than 100 of them, and their families, have requested political asylum in Belgium, headquarters of the Atlantic Alliance.

  The first consequence of this anti-secular purge is that the Turkish army will be headless for a long time. In the space of five months, 44% of the generals have been fired, and this, despite the fact that during the Ergenekon scandal, 70% of the senior officers at the time were dismissed, arrested and imprisoned. Deprived of its command structure, operation «Euphrates Shield» is at a standstill.
  http://www.voltairenet.org/article194884.html

  Turkije zal er goed aan doen om net zoals Frankrijk in 1966 uit de geïntegreerde militaire commando structuur van NATO te stappen. Zodat toekomstige militaire conflicten met het oosten voorkomen kunnen worden.
  http://www.shape.nato.int/page214871012

 8. ZalmInBlik schreef:

  @Riffian, je hebt gelijk mbt de puppet masters en Turkije/NATO het wordt bevestigd door verschillende bronnen in de alt media en msm.

  – After having hoped to conquer Syria, President Erdoğan now finds himself – due only to his own policies – opposed on three fronts – by the United States and Fethullah Gülen’s FETÖ; by the independentist Kurds of the PKK; and by Daesh.
  – These three adveraries might once again be joined by Russia, which has in its possession a wealth of information concerning Erdoğan’s personal record. So President Erdoğan has chosen on the contrary to ally himself with Moscow, and may leave the integrated command of NATO.
  http://www.voltairenet.org/article194813.html

  “As well, the pawprints of the sly Kissinger appear with the surprise naming of ExxonMobil head Rex Tillerson to be Secretary of State. ExxonMobil is of course the original core of the Rockefeller family wealth. Kissinger issued a decisive and strong recommendation of Tillerson, stating that because Tillerson has strong personal relations with Russian President Putin and Russian state oil company, Rosneft, it is no reason to disqualify Tillerson: “I pay no attention to the argument that he is too friendly to Russia. As head of Exxon it’s his job to get along with Russia. He would be useless as the head of Exxon if he did not have a working relationship with Russia.” As with Kissinger and Mattis, Kissinger also serves on a Board of Trustees with Tillerson. Both Tillerson and Kissinger are Trustees of the very influential Washington Center for Strategic and International Studies (CSIS), along with such as Zbigniew Brzezinski and former Defense Secretary Leon Panetta.”
  http://journal-neo.org/2017/01/09/is-trump-the-back-door-man-for-henry-a-kissinger-co/

  https:// http://www.rt.com/op-edge/373048-nato-us-europe-russia/
  https://www.youtube.com/watch?v=bik211t094Y

 9. Averroes schreef:

  Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de NATO provocaties richting Rusland, getuige dit soort berichtgevingen:

  Colonne voor NAVO-oefening van Havelte naar Polen

  STEENWIJK – Een colonne van meer dan 40 militaire voertuigen, waaronder hightech gevechtsvoertuigen CV90, bergingstanks en pantserwagens YPR, onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee vertrekt woensdagmorgen van Havelte om in Polen deel te nemen aan een grootscheepse NAVO oefening.

  De colonne verlaat woensdag om 11.30 uur de poort van de Johannes Post Kazerne in Darp en gaat naar station Steenwijk, waar om 13 uur het opladen van de voertuigen begint. De militairen nemen deel aan een oefening in Drawsko in West-Polen. Daar oefent de landmacht de komende zes weken op hoog militair niveau met eenheden uit Duitsland, Polen, Estland, Canada en de Verenigde Staten. Het is met meer dan 4500 militairen de grootste oefening in jaren.
  http://www.destentor.nl/regio/westerveld/colonne-voor-navo-oefening-van-havelte-naar-polen-1.6824070
  http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/117234/Verkiezingen-zijn-heel-belangrijk-voor-brigade-uit-Havelte

  Een hoog ‘Sieg Heil’ gehalte:
  https://www.youtube.com/watch?v=rZGuTvNv0Ps

 10. Averroes schreef:

  Verzet en verraad
  De NSB (lees PVV) trekt stemmen in Drenthe

  Bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten van april 1935 behaalt de Nationaal Socialistische Beweging (NSB) haar hoogst aantal stemmen: 7,94% van het totaal. Vooral de economisch minder welvarende provincies Limburg (11,69%) en Drenthe (11,19%-11.000 stemmen) dragen substantieel bij aan deze verkiezingsoverwinning.
  http://www.drentheindeoorlog.nl/?aid=378

  https://www.youtube.com/watch?v=Iw4z_8YBKv4

 11. Averroes schreef:

  Het zou verboden moeten worden, oorlogen voor Isis Ra El

  Het logo van de Partij voor de Vrijheid – een meeuw – doet denken aan een oud symbool van extreemrechts. Ook de Nationaal-Socialistische Beweging (NSB) gebruikte de meeuw in de jaren dertig en veertig als teken van vrijheid en nationale saamhorigheid.
  https://www.historischnieuwsblad.nl/nl/nieuws/10749/wilders-gebruikt-besmet-logo.html

 12. Averroes schreef:

  Vanaf 1:12 “…Zitten 100 Nederlanders en die moeten dus ook Duits praten.”

  https://youtu.be/9sEyFK77Dyk?list=PLr9yYwJfjZKgSTlLvfWzCDe02ZCTDpj98

 13. Averroes schreef:

  BREAKING: Audio opname bevestigen dat ISIS als proxy leger wordt ingezet en bewapend om de regering van Assad omver te werpen. Khazaar Cohen leidt de onderhandelingen en onthult in deze audio opname de daadwerkelijke agenda . Zo’n Koenders zou zich de ogen uit de kop moeten schamen, eerst de miskleun in Oekraine en nu de puinhopen in Syrië.
  https://theconservativetreehouse.com/2017/01/01/absolutely-stunning-leaked-audio-of-secretary-kerry-reveals-president-obama-intentionally-allowed-rise-of-isis/comment-page-4/#comments
  http://www.voltairenet.org/article194925.html

  Nederland is zwaar betrokken:
  “I lost the argument for use of force in Syria”. Kerry’s comments came at a meeting that took place at the Dutch Mission to the United Nations on the sidelines the UN General Assembly’.

  https://www.youtube.com/watch?v=e4phB-_pXDM

 14. Riffian schreef:

  Ondertussen worden vanuit de westerse propaganda kanalen een voedingsbodem gecreëerd om een oorlog met Rusland te rechtvaardigen.
  http://www.nu.nl/internet/4388355/onderzoeksraad-veiligheid-was-doelwit-van-russische-hacks.html
  http://www.nu.nl/buitenland/4388721/duitse-geheime-diensten-waarschuwen-regering-rusland.html

  Nog los van het feit dat er meerdere Russische ambassadeurs zijn vermoord:
  – Petr Polshikov
  – Andrey Karlov
  – Andrey Malanin

  En nu gaan er geruchten dat de Russische ambassadeur Vladimir Dedushkin in Yemen, Sanaa om het leven is gekomen. Dit is nog niet bevestigd!

  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/russian-diplomat-found-dead-moscow-before-ambassador-turkey-assassin-andrei-karlov-a7486546.html

 15. Riffian schreef:

  Origineel bericht: Breaking: Reports say Russian Ambassador to Yemen killed

  Russian Embassy denies shooting
  Related

  russ
  Russian diplomat found dead in Athens
  rus
  Russian diplomat found dead in Moscow

  The Russian ambassador to Yemen has been shot and killed in Sanaa, according to reports coming from the Arab kingdom.

  Vladimir Dedushkin was reportedly “keeping a close eye” in the war-torn country.

  The diplomat was reportedly assassinated in the capital Sanaa.

  The assassination was reported by Saudi Arabia’s Barq news agency.

  The Russian Embassy in the Yemen has reportedly said “no one’s been shot”, telling NBC no one had been attacked.

  A Russian official quoted in Zvezda, a Russian nationwide TV station run by the Ministry of Defence, has denied the reports of an assassination attempt.

  Mr Dedushkin was appointed by Russia’s President Vladimir Putin on August 16, 2013 and replace the outgoing Sergei Kozlov.

  Mr Dedushkin said in November last year that Saudi Arabia was key to solving the crisis in the Yemen.

  He said: “Saudi Arabia, in my view, has a decisive role in resolving this [Yemeni] conflict. The key to its settlement is in the hands of Riyadh.”

  Yemen has been engulfed in a military conflict between the government and Shiite Houthi rebels, the country’s main opposition faction that forced the Yemeni government to resign last January.
  http://en.protothema.gr/breaking-russian-ambassador-killed-in-yemen-say-reports/
  http://www.journalismonline.gr/breaking-reports-say-russian-ambassador-to-yemen-killed/

 16. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Riffian, jij gaat hier serieus een video van de nep christen Paul Begley plaatsen?
  Ben jij echt zo naïef of check je gewoon niets?
  Paul Begley loves Paul Begley and lucifer, not jesus
  Begley is al lang ontmaskerd als oplichter.
  Mensen pas op voor fake priester Paul Begley en pas ook op voor mensen die video’s verspreiden van Paul Begley.

 17. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Riffian en andere christenen, doneer asjeblieft aan Anita Fuentes en luister vooral niet naar RRryan 71187
  en doneer ook aan Paul Kidd (dockkidds) en Paul Begley. Zij verspreiden god’s woord en hebben daarvoor veel geld nodig. Bedankt !!

 18. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  ”BREAKING- Unconfirmed”staat er boven de video van Paul Begley. Logisch, want alles van Paul Begley is unconfirmed.
  Hoe bestaat het toch dat ik en vele anderen die Paul Begley binnen een paar seconden door hadden ?
  En waarom zien sommige mensen het niet direct als ze met een oplichter te maken hebben?
  Een ernstig gekrompen of verkalkte pijnappelklier schijnt de oorzaak te zijn heb ik begrepen.

 19. Riffian schreef:

  @PORVH, Het ging om de bovenstaande nieuwsberichten over de Russische ambassadeurs die vermoord zijn. Maar misschien had je dat nog niet gelezen..

 20. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  @Riffian, tuurlijk heb ik dat gelezen.
  Maar die viespeuk vertelt niks nieuws, iedereen weet dat er Russische ambassadeurs vermoord zijn. Wat die schooier zijn mening is ook over deze kwestie niet van belang. Als het goed is, gaan je haren al overeind staan hij z’n grote muil opentrekt. Dus hoe je daar naar kunt luisteren is mij überhaubt een raadsel. Van alle alternatieve media kanalen is Begley ongeveer wel de slechtste keus lijkt me.
  Vooral veel te veel goedgelovige christenen trappen er met open ogen in, maar gelukkig hebben ook veel christenen hem wel in de smiezen. Pas erg op voor zogenaamde waarheidszoekers die christelijk zeggen te zijn. Ze mixen een klein beetje waarheid met verschrikkelijk veel leugens en valse profetieën, en ze bedelen om geld wat ze vervolgens ook nog krijgen van die goedgelovige christenen. Boycotten zulke figuren.

 21. Riffian schreef:

  Eerste haarscheurtjes worden zichtbaar:

  NAVO bezorgd om uitspraken Trump over militair bondgenootschap

  Koenders

  Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken noemt het een “kardinale fout” om te zeggen dat de NAVO niet belangrijk meer is of haar beste tijd heeft gehad.

  Koenders noemde die uitspraak van de aankomende president “zorgelijk”, hoewel hij erop wees dat er in Trumps team “heel anders” over gedacht wordt. “Het zou echt een fout zijn in een onveilige wereld om te zeggen dat we de NAVO niet meer nodig hebben”, aldus Koenders.

  “In de onveilige situatie waarin we zitten is de trans-Atlantische band voor Europa zeer belangrijk, ook voor Nederland, vervolgde Koenders, die nu eerst Trumps daden wil afwachten. ”We moeten zo spoedig mogelijk met Trump om tafel gaan zitten, want ook voor de VS is de NAVO belangrijk.”
  Gesprekspartner

  Volgens Koenders zijn de uitspraken van Trump maandag niet in Brussel besproken. ”Het blijft een beetje moeilijk voor ons om een oordeel te vellen over een president die nog niet begonnen is.”

  Het zou volgens de minister ook een fout zijn als Trump de EU niet serieus neemt als gesprekspartner, bijvoorbeeld op het gebied van handel. ”Je ziet dat hij minder geloof hecht aan instituties als de VN, de NAVO en de EU. Of dat in praktijk zo zal blijken moet ik nog zien.”

  Zodra Trump is geïnstalleerd, is het volgens Koenders tijd voor een ”stevig tegengeluid” van de EU. Hij wees onder meer op de militaire missies van de EU en de banen die door Nederland worden geschapen in de VS. Als die punten duidelijk worden overgebracht, staat Trump positiever tegenover een samenwerking, denkt Koenders. ”We gaan maar rustig afwachten. Verder zoek ik krachtige samenwerking.”
  http://www.nu.nl/verkiezingen-vs/4392249/navo-bezorgd-uitspraken-trump-militair-bondgenootschap.html
  http://www.nu.nl/economie/4393323/imf-wacht-duidelijkheid-economisch-beleid-trump-.html

 22. ZalmInBlik schreef:

  Heeft deze mevrouw toch gelijk, het blijft een Skull and Bones (322) man

  https://www.youtube.com/watch?v=enleRbVvkPY

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten