Videobewijs, Zaanse vloggersrel met acteurs in scene gezet door PowNed?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 21 september 2016

dennis-schouten-pownedIn mijn voorgaande artikelen stelde ik dat de vloggersrel in de Zaanse wijk Poelenburg waarschijnlijk in scene is gezet om nieuwe en strengere wetgeving door te voeren. De hoofdrolspelers Ismail Ilgun en rapper Boef leken ineens uit het niets enorm bekend te zijn, maar bekeek je hun YouTube video kanalen, dan zag je een reeks nietszeggende filmpjes die soms meer dan honderdduizend bezichtigingen of meer hadden. Ismail Ilgun zou zijn populariteit te danken hebben aan goede inzet voor de buurt? Maar er is weinig tot geen beeldmateriaal te ontdekken waaruit een dergelijke populariteit zou kunnen groeien. De video’s bevatten weinig meer dan stompzinnig geklets in de ruimte en rondrijdende rebelse jongeren die opstandig gedrag vertonen. Wat vooral opgevallen is, is de houding van de jongens ten opzichte van politie en ten opzichte van een raadslid van de gemeente Zaandam. Ismail Ilgun toonde beelden van een jongen die op een politieauto ging staan en van jongens die de politie belachelijk maakten met boksgebaren en andere provocaties. Dat gaf hem en zijn vrienden prime time bij Jeroen Pauw. Rapper Boef was van het zelfde kaliber en bezigde teksten zoals het beledigen van een rechercheur met de tekst “Ik neuk jouw dochter”. Ook dat werd een hele media hype, waarbij tijdens een uitzending van RTL Latenight minister Jeanine Antoinette Hennis-Plasschaert verontwaardigd en gechoqueerd de Nanny state rol mocht vervullen (zie hier de uitzending).

Naar aanleiding van mijn artikelen besloot een lezer van deze site, die in de nabije omgeving woont, eens een kijkje te gaan nemen. Wat hij aantrof was een compleet ander beeld dan datgene wat door PowNed gebracht werd in hun filmmateriaal. Hoewel hij dus niet alles meegemaakt heeft van wat er zich in de voorgaande dagen voor de Vomar in Poelenburg afgespeeld heeft, is hem wel duidelijk geworden dat het hele verhaal in scene gezet is met acteurs. Het acteerwerk komt goed in beeld op onderstaande aangeleverde compilatie. De lezer geeft aan dat het moeilijk was om ter plaatse te filmen, omdat er nogal wat mensen rondliepen die het plein in de gaten hielden. Daarbij werd hij regelmatig bang gemaakt door mensen die een soort regiefunctie leken te hebben. Dat bestond uit waarschuwingen voor mogelijk dreigend gevaar van boze aanhang van de vloggers. In de praktijk bleken er echter helemaal geen boze jongeren rond te lopen en was de sfeer juist een van gezellig onder elkaar. Dit was het geval tussen zowel politie, als de aanwezige jongens en de PowNed verslaggever Dennis Schouten en cameraman. Er hing dus helemaal geen gespannen sfeer. De lezer sprak ook buurtbewoners die hem meldden dat er eigenlijk alleen sprake was van opstootjes als PowNed in de buurt was.

Het opstootje uit onderstaande compilatie is overigens niet door PowNed uitgezonden. Dit komt waarschijnlijk doordat de lezer duidelijk zichtbaar met een camera rondliep en doordat Powned in de gaten leek te hebben betrapt te zijn. Ook de regisseur had dit door, aldus de lezer. Desalniettemin was er sprake van een duidelijke live act, waarbij dat publiek dat voorbij kwam de indruk moet hebben gekregen dat er een arrestatie plaatsvond en ze beter afstand konden houden. In de compilatie ziet u eerst een arrestatie plaatsvinden. Deze arrestatie kwam volgens de lezer compleet uit het niets. Zagen we dit niet eerder bij de Pegida demonstratie in Den Haag waar ikzelf een kijkje ging nemen? Ja, ook daar stonden de camera’s klaar voor een arrestatie zonder aanleiding. Ook nu was er geen sprake van een aanleiding. Het leek op actie die gestart werd door de regisseur, zo vertelt de lezer. Het opmerkelijke van de arrestatie was dat 1 “arrestant” tegen de grond werd geduwd om geboeid te worden. Een andere arrestant gaf geen verzet en stond rustig naast de agent. Het toekijkend publiek (zoals omwonenden en winkelbezoekers) werd de indruk gewekt dat er een echte arrestatie plaatsvond. Feitelijk ging er, aldus de lezer/getuige, helemaal niets aan de arrestatie vooraf. Geen relletje, geen discussie; helemaal niets. De geboeide arrestanten werden vervolgens tegen een muur gezet. Dat laatste lijkt niet relevant, maar is het wel degelijk, want als u de compilatie bekijkt zult u ontdekken dat het tegen de muur zetten van de twee arrestanten alles te maken heeft met de camerapositie van PowNed even later. De lezer meldt namelijk dat de “arrestanten” wel 10 minuten lang zonder tegenstribbelen tegen de muur stonden. Ze werden ook niet in een politieauto gezet. Dit bleek later slechts en alleen te dienen om een nog op de rol staand relletje te filmen.

Bekijkt u de compilatie stap voor stap, dan ziet u dat een donkere jongen met baseball cap en een wit shirt (met arm nummer 4) dikke pret heeft met de verslaggever Dennis Schouten van PowNed. Ook de cameraman lijkt zich kostelijk te vermaken met de mensen op het plein. De donkere jongen met het witte shirt maakt zelfs nog even een selfie met verslaggever Dennis, waarbij Dennis zijn arm om de donkere jongen heen slaat. De arrestanten staan ondertussen samen met de agenten rustig en zonder enig verzet tegen de muur te wachten. De PowNed heren lijken er geen aandacht aan te schenken, want ondertussen is Dennis Schouten dus even bezig met de selfie. De heren lijken te wachten op instructie van de regisseur. Alle aanwezige jongeren gedragen zich zeer lacherige en gemoedelijk met de ploeg van PowNed. Op een zeker moment kiezen Dennis en de cameraman van PowNed positie. De agenten en arrestanten staan dan al minuten lang bij de muur. De arrestanten lijken nog steeds niet afgevoerd te hoeven worden. Naast Dennis en zijn cameraman staat de donkere jongen compleet rustig zijn telefoonscherm te lezen. Dan ineens lijkt er sprake te zijn van de start van de opname. Het gebeurt allemaal live, dus (zo meldt de lezer) als je niet scherp van geest bent, wordt je afgeleid door de drukte om je heen. Maar zijn camera legde wel vast wat er gebeurde. De donkere jongen verandert ineens en zonder aanleiding in een vijand van PowNed. Hij komt duidelijk op commando in actie, net als de jongens aan de overkant van de straat. Dan wordt ook ineens duidelijk waarom de arrestanten (die maar niet afgevoerd worden) al die tijd bij de muur moesten blijven staan. De camerapositie tijdens het filmen van de plotsklaps ontstane boosheid van de donkere jongen (die kort daarvoor nog Dennis Schouten omarmde voor een selfie) blijkt gericht te zijn op die muur. Kortom; de arrestanten moesten wachten voor het juiste shot; namelijk het filmen van een geënsceneerd opstootje.

De opnames van PowNed zijn zoals gezegd nooit uitgezonden; waarschijnlijk omdat de regisseur doorkreeg dat de lezer van deze site alles gefilmd had en snel wegfietste. Ik ben echter blij met de beelden en met het getuigenverslag, omdat hiermee goed inzichtelijk gemaakt is dat er sprake is van acteerwerk in de Zaanse vloggersrel. Kortom; heel Nederland wordt ogenschijnlijk op het verkeerde been gezet met in scene gezette relletjes en live acteerwerk onder regie van PowNed. Hoewel er nog meer beeldmateriaal is, wilde ik u deze eerste compilatie niet onthouden.

Het doel lijkt duidelijk en werd ook al duidelijk met de maatregel die rapper Boef (waarschijnlijk dus ook een acteur) afgelopen zondag op zijn vlog meldde [citaat] “Ik mag niet meer praten met de politie”, vertelt hij in het filmpje. Alleen als ik 112 moet bellen of bij een noodgeval, maar ik mag geen agenten groeten, met ze praten of wat dan ook.” Daarnaast onthult hij dat hij in Tilburg geen agenten meer mag filmen. “Dan word ik gelijk aangehouden.” In mijn vorige artikelen kondigde ik al aan dat dat juist de reden zou zijn voor het optuigen van deze vloggersrel. Het is waarschijnlijk de bedoeling het filmen van politie in de toekomst te verbieden; net als het filmen van overheidsmedewerkers. Daarnaast zal de politie meer bevoegdheden moeten krijgen om mensen op te kunnen pakken als zij ze lastig vinden. Er wordt gebruik gemaakt van de Problem, Reaction, Solution methode. Creëer een ogenschijnlijk probleem, zorg voor verontwaardiging onder het volk en rijk de oplossing aan middels maatregelen die de politie meer macht geven. De politiestaat kan zich alleen ontvouwen met goedkeuring van het volk. Het is immers makkelijker als iedereen het er mee eens is, dan wanneer je een volksopstand krijgt. Die volksopstand wil je misschien wel, maar dan pas in de situatie dat de politie alle wettelijke ruimte heeft om iedereen op te pakken. Dus: meer macht bij de politie en steeds minder rechten bij het volk. Dat alles op basis van goed acteerwerk. Werkt dat echt zo? Als je 17 miljoen mensen in toom wilt houden (met in het achterhoofd toekomstige volksonrusten), mag het best een paar centen kosten om daarvoor nu al alle kaders te scheppen. Dus enig acteerwerk zal best in het budget te passen.

Bron linkvermeldingen: ad.nl

Gedeeld 2K

Tags: , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (8)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Op facebook van MV lezen we in de reactie’s:

  Sam Bo; Karin? Jij had ook bewoners toch die zeggen dat het wel een puinhoop is daar?
  Karin Hardeman: Klopt er waren er 2 die vertelde dat het al een tijdje slecht is daar.

  Dat wil dus zeggen dat deze 2 omwonenden in de toneelstukje’s trappen en daarnaast kijken ze te veel TV waarschijnlijk.
  TV kijken om te zien wat er voor je voordeur gebeurt !! (dat gebeurde trouwens ook op 911.De mensen die vanuit hun wolkenkrabber alles zagen gebeuren, en de TV hadden aanstaan om te horen wat ze moesten zien en vervolgens heetten dat ‘ooggetuigen’)
  En vervolgens snappen Sam Bo en Karin er nu niets meer van want buurtbewoners/ooggetuigen zullen het toch wel weten? Oh la la. Dit gaat ver.

 2. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Michel Vitaliti van vitalifeiten en 15 jarige zoon van raar SOPN cameramannetje werden zomaar gearresteerd toen de SOPN in Den Haag een persconferentie gingen doen.
  Ik was erbij en vond het verdacht, want Vitaliti ging opeens vreemd doen toen de camera van Powned en de camera van raar camera mannetje van de SOPN in positie stonden.
  Later, toen de persconferentie begon met daarbij drie aanwezige mainstream pers figuren moesten ze plotseling weg want er zou een vliegtuigkaping boven Nederland zijn en dat had meer prioriteit natuurlijk. Dit bleek later toch geen kaping te zijn maar een misverstand van de luchtverkeersleiding.
  Zie filmpje arrestatie SOPN aanhanger Vitaliti op YT:” Liveverslag politie charge tijdens SOPN bijeenkomst”’
  Waar Pownned is,is ACTIE !

 3. Martin Vrijland schreef:

  Al zijn dingen zichtbaar ‘in plain sight’; mensen zijn zo verblind door jarenlange programmering dat ze het niet meer kunnen zien

  https://www.youtube.com/watch?v=LLOYwGVW-YY

 4. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  herstel: in het kader van een reeks geraffineerde soevereine mens ontmoedigende actie’s door Vitaliti stel ik dat de 1 na laatste zin moet zijn:
  ‘ Zie filmpje nep arrestatie SOPN infiltrant Vitaliti op YT ”etc.

 5. Daan schreef:

  Hallo
  Waarom het ook heeft plaats gevonden, ongeacht de rede, de buurtbewoners van Poelenburg zijn de dupe van een raar spel en door dit spelletje wordt hun een schuld gevoel aangepraat. Er was eigenlijk niet echt iets aan de hand

 6. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Hallo Daan, In het kader van de achterliggende motieven van deze mindfuck en de uiteindelijke gevolgen voor het HELE land zeg ik, ach.
  Het moet toch ERGENS gebeuren?
  De mensen in Poelenburg zijn niet anders dan op andere plaatsen in het land.
  Ze kijken allemaal TV.( tell a vision)
  En diegenen die nog naar de stembus gaan, gaan massaal op agent provocateur Wilders stemmen.
  Het merendeel van onze landgenoten is volledig gehersenspoeld.
  Triest maar waar.
  Er wordt vaak geroepen dat als je niet stemt je ook niet moet klagen, maar het is juist andersom.
  Als je wel stemt moet je niet klagen.
  Diegenen die nu nog gaan stemmen zijn volgens mij hersendood.en in dat kader m.i geschikt voor onverdoofde orgaandonatie.
  .

 7. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Ik denk namelijk dat 1 van de redenen van de psy-op in Zaandam Wilders een boost moet geven. Volgens mij dienen psy-ops/mindfucks meestal meerdere doelen.

 8. Martin Vrijland schreef:

  Vanochtend ontving ik deze aanvulling van dezelfde lezer die in Zaandam was wezen kijken

  https://youtu.be/drpE_32Ie7s

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten