Waarom gaan Nederlanders niet massaal de straat op en staken? Het Geldermalsen afschrik-effect?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 31 mei 2016

geldermalsenAfgelopen weekend had ik er nog een gesprek over met een goede vriend. We vroegen ons af: Waarom gaan Nederlanders niet massaal de straat op om te staken en te demonstreren net als de Fransen? Zijn wij Nederlanders dan zo dociel dat we niet meer de wil en power hebben om te zeggen “En nu is het genoeg“!? Ik heb daar nog eens over na zitten denken. In Frankrijk lees je van stakende Belgische cipiers die geen loon ontvangen. Dat is waarschijnlijk de manier om een opstand snel te breken. Zorg dat mensen zonder geld komen te zitten. En misschien is dat wel extreem goed geregeld in Nederland. In de jaren ’80 had je in Nederland nog de krakersbeweging en enorme vechtpartijen in Amsterdam tussen de politie en krakers om de woningnood. Toen was er nog verzet. Het lijkt wel of het testosteron uit het bloed van de gemiddelde Nederlandse man is verdwenen. En het feminisme heeft de vrouwen misschien wel iets mondiger gemaakt, maar het lijkt er vooral op dat de twee seksen naar elkaar toe gegroeid zijn qua karakteristieke eigenschappen. Uniseks in gedrag en kledij. Minder testosteron onder de mannen en meer bij de vrouwen. Allebei net te weinig om een vuist te maken. Of ligt het niet aan het testosteron gehalte, maar vooral aan het feit dat de Nederlandse staat het ideale model heeft ontwikkeld om opstanden in de kiem te smoren?

Je mag niet demonstreren zonder vergunning, dus daar begint het al mee. Dat is de eerste hobbel. Doe je dat wel, dan riskeer je natuurlijk een flinke straf. Enkele “relschoppers” in Geldermalsen die in december vorig jaar demonstreerden tegen de komst van een AZC en daarbij best wel een beetje baldadig werden, worden een jaar de cel in gegooid. Waag het niet om de spiegels van een politiewagen te trappen! Kortom de straffen zijn zo exorbitant hoog, dat je je in het vervolg wel tien keer achter je oren krabt. Het vermoorden van je eigen baby’s levert de absurd lage straf van slechts 2 jaar cel op, terwijl je een jaar cel krijgt voor een paar uur demonstreren en baldadig te keer gaan tegen de politie. Dat is extreem hoog! De mainstream media doen daar graag verslag van, zodat de gemiddelde Nederlander denkt “Ik hou me maar koest“.

En misschien is er nog wel een hele andere reden dat Nederlanders geen weerstand durven te bieden. Er zitten steeds meer mensen in de uitkering. Hoewel Den Haag natuurlijk steeds maar weer blijft roepen dat het goed gaat met de Nederlandse economie, zijn we in de afgelopen paar jaar voor miljarden beroofd met doorgevoerde bezuinigingen om de banken te redden en vervolgens de Grieken aan nog meer schulden te helpen in de vorm van “steunpakketten”. Als je in de bijstand zit en je moet verplicht werken als vrijwilliger (waarmee het woord zijn ware betekenis heeft verloren), dan hoef je het niet te wagen om je werk neer te leggen. Dan wordt je die toch al schamele bijstand uit gegooid. En er zijn nogal wat ZZP-ers in Nederland. Die maken niet eens aanspraak op een bijstandsuitkering als ze zonder werk zitten. Het idee dat de werkeloosheid in Nederland gedaald is blijkt overigens ook gewoon een leugen te zijn, omdat er simpelweg niet gekeken is naar het groeiend aantal ZZP-ers en bijstandstrekkers. ZZP-ers hebben geeneens een vast salaris. Zij moeten hun eigen uren maken. Als je pech hebt, staan er voor jou zo 10 anderen klaar, dus je gaat maar door met je bezigheden, anders ben je je broodwinning kwijt. Dus die zijn ook niet te mobiliseren voor verzet. En last but not least: steeds meer mensen werken voor de overheid, waardoor er steeds minder mensen zijn die kritiek leveren. Als je voor de staat werkt verdien je goed en ben je redelijk zeker van je toekomst. Het is een veilige haven. En dan hebben we het nog niet gehad over alle bedrijven die overheidsinstanties als klant hebben. “Het systeem” houdt zichzelf in stand, doordat meer en meer mensen in hun broodwinning afhankelijk zijn van datzelfde systeem. En dat is misschien wel de échte reden dat Nederlanders niet meer in verzet komen. De meeste mensen zijn zelf onderdeel van “het systeem” dat er toe dient om de rest van de burgers te controleren en te betuttelen.

Sowieso is het misschien nuttig om te weten dat met spandoekjes rondlopen weinig effect heeft. Daar lachen regenten om. Daarvoor hebben ze kapitalen geïnvesteerd in hele hordes goed geconditioneerde uniseks mannen en vrouwen met helm, slagstok en pepperspray. Heerlijk om die zo nu en dan in te kunnen zetten. Wat wel werkt is als mensen massaal hun taken gaan neerleggen. Daarom is het effect van de economische impact op jouw persoonlijke leven zo groot, zodra je het ook maar in je hoofd haalt niet langer mee te werken aan “het systeem”. Kortom, de enige weg is de weg van het naar de pijpen dansen van de staat. Anders verlies je elke minimale vorm van zekerheid. Wat moet er gebeuren om Nederlanders toch in beweging te krijgen? Of hebben we het eigenlijk prima naar onze zin? Vinden we het allemaal wel vervelend en mopperen we een beetje over het afschaffen van de zwartepiet, Sylvana Simons en te veel vluchtelingen, maar zien we niet dat we in een steeds verder sluitend web van de politiestaat komen onder het voorwendsel van terrorisme? Zien we niet dat we tot op het bot uitgemergeld worden en stap voor stap steeds meer vrijheden in moeten leveren? Of laten we het onze tijd wel duren? Hebben we het eigenlijk nog te goed? Huisje-boompje-beestje. Dat onze kinderen en kleinkinderen straks in een nog verder geperfectioneerd slavernij-systeem leven, is hun probleem; toch? Of vindt u het eigenlijk nog best wel meevallen? Wanneer staan de dappere strijders op die vechten voor het een halt toe roepen van de dictatuur en politiestaat die Europa ons opdringt? Wanneer durven we onze zekerheden op het spel te zetten? Wanneer maakt eigenbelang plaats voor saamhorigheid?

Vindt u het belangrijk dat een kritisch geluid in de maatschappij kan blijven bestaan, word dan nu lid. Dat kan al voor € 5 per maand. Bij 200 leden kan deze website blijven bestaan. U kunt dus concreet bijdragen aan verandering in de maatschappij.

WORD-LID

Bron linkvermeldingen: rtlnieuws.nl, ad.nl, realhumans.nl

Gedeeld 843

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Wilfred Bakker schreef:

  Helemaal raak, ze hebben het te goed, er is wezenloos veel sport op de tv momenteel, tennis racen etc etc, het houd niet op.
  Ondertussen worden er enorme beslissingen genomen die notabene ook nog bij RTL zijn verschenen, bv TTIP in 2014 geplaatst.

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/column/hella-hueck/handelsverdrag-ttip-slechte-deal-voor-europa

  Het interesseert Hollanders geen fuck, zitten allemaal op feestboek en die komen van een koude kermis thuis als ze wakker worden.

  De censor van feestboek in Duitsland is een ex Stasi agent http://www.breitbart.com... die overigens zelf een uitgesproken xenofobe racist lijkt te zijn http://www.youtube.com...

  Waarom Hollanders niet de straat opgaan?
  Even afwachten binnenkort word de huursubsidie flink gekort, langzaam worden de rapen gaar.
  Vriendelijke groet Wilfred bakker

 2. erwin schreef:

  tja, nederlanders zijn van nature kuddedieren ook al wordt gedaan of dat anders is. zelfs als ze zich lazerus drinken of baldadigheid uithalen doen ze dat veilig in een groep. In nederland is alles geregisseerd dan wel gepland.

  Nederlanders zijn bange mensen en verdringen die angst door de werkelijkheid/feiten te ontkennen.

  daarom zitten nederlanders niet op klokkenluiders/profeten te wachten. Immers dan vallen ze buiten de groep. En zonder groep vervalt de identiteit van de Nederlander. daarom is Oranje voetbal en Ajax zo belangrijk, de illusie wordt verkondigd dat je samen bent/bij elkaar hoort. Dan ga je de status quo toch niet betwisten?dan ben je toch niet lekker!

  Zelf meen ik dat een van de belangrijkste reden dat de nederlander een slaaf is door het hanteren door de overheid van de hegeliaanse these en antithese, vbd als je wilt procederen dan kan dat maar je krijgt geen gelijk maar je krijgt de illusie dat de mogelijkheid bestaat dat je gelijk krijgt, je mag zogenaamd staken volgens de wet maar het mag niet te lang duren, woningnood wordt gecreerd en aan de andere kant worden er nieuwe huize gebouwd, door deze tegenspraak, paradoxen, worden mensen verlamd, immers wat is de realiteit en dus doen ze niets zeker omdat ze als kuddendier niet buiten de groep willen vallen. deze verlamming wodrt dus veroorzaakt door die twee tegenstellingen en is eigenlijk gerbaseerd althans hij heeft het gebruikt de hypnotist milton erickson met zijn confusion method.

 3. Analyze schreef:

  De fout die de meeste maken is door passiviteit te koppelen aan nationaliteit, maar een nationaliteit (label) ansich zegt nog niks over de mens. Ik weiger dit te geloven, want het generaliseert en maakt de discussie veel te simplistisch. Het vraagstuk ligt een stuk complexer en is veel genuanceerder, wat mij betreft begint het al voordat de mens in een bepaalde regio in de wereld is geboren.

  Een mens geboren in de ‘westerse wereld’ gaat door veel meer conditionering en indoctrinatie dan een mens geboren in grofweg Tanzania. De eisen die hier gesteld worden aan een mens is zeer ingrijpend, de meesten ondergaan dit onbewust. En dit is mijns inziens de kern van het vraagstuk, bewustzijn en voor jezelf kunnen denken zonder dat de staat of wie dan ook zich mengt in jouw gevoel en gedachtegang.

  De ‘mind control’ die in de westerse ‘beschaafde’ wereld gaande is maakt dat het zeer geraffineerd in elkaar steekt. De meeste elementaire discussie over zaken met iemand die niet bij ‘bewustzijn’ is eindigt vaak met de woorden van een bepaalde strekking ‘Het is zoals het is’ een bewust iemand vraagt zich af waarom het zo is.

  Bijvoorbeeld als een kind geboren wordt, waarom aangifte doen?

  Waarom vaccineren als de natuur perfect in staat is om een natuurlijk afweersysteem op te tuigen en überhaupt leven te creeëren?

  Waarom een kind z.s.m. naar school sturen om zijn/haar perceptie te beïnvloeden?

  Waarom een kind uit zijn natuurlijke habitat weghalen en onderwerpen aan de creche waar liefde van de ouders ver te zoeken is.

  Oh ja er moet gewerkt worden en belasting afgedragen worden aan een systeem die ons weer ‘gevangen’ houdt, zie hier de ultieme contradictie. Kennelijk moet een mens een trauma ondergaan om fictief wakker te worden..

 4. erwin schreef:

  Angst voor de overheid is het middel voor mindcontrol.
  Angst voor de gevolgen als je geen aangifte doet van je kind enz.

 5. Analyze schreef:

  Het is de Uroboros, het systeem die wij voeden en in stand houden.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Ouroboros

  De meesten willen niet of kunnen niet uit de comfortzone stappen en blijven (graag) gevangen in het systeem die hun ‘draagt’ cq. ‘voedt’. Angst is een mentale toestand die is ontstaan door de mentale weerbaarheid van het individu af te breken d.m.v. trauma, mind control etc. en het begint vanaf de dag dat het individu is geboren. De overgave aan het systeem is dus makkelijker en de weerstand minimaal:$€¥
  https://www.youtube.com/watch?v=NKkRDMil0bw

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten