Wat is de relatie tussen moordenaar Pim Fortuyn, de Partij voor de Dieren en het Oekraïne referendum?

Filed in NIEUWS ANALYSES by on 5 april 2016

marianne-thieme2Op Facebook werd mij een bericht aangeraden (door de news feed van Facebook) die mijn aandacht trok. Met name omdat ik het woord ‘foundation’ vermeld zag staan. Die term zie je vaak terug bij grote rijke bankiers of miljardair filantropen als George Soros. Kortom, reden voor mij om eens te kijken wie die Nicolaas G. Pierson Foundation is. Onderstaan ziet u allereerst het bericht dat op Facebook mijn aandacht trok.

Nicolaas-g-Pierson-Foundation

Klinkt allemaal erg goed wat deze foundation verkondigt, maar ik wilde toch eens even iets verder graven alvorens u afgeleid wordt richting het referendum over het Associatie verdrag met Oekraïne. De vraag die bij mij opborrelde was: “Wie is deze Nicolaas G. Pierson Foundation en waarom support die het referendum?” Een vrij simpele vraag, met verrassende antwoorden.

Karen_Soeters2Wat blijkt namelijk? De Nicolaas G. Pierson Foundation heeft enkele goed opgeleide media experts in haar gelederen. Zo hebben we drs. Karen Soeters als directeur van de organisatie. Zij is docent mediapsychologie aan de Hogeschool van Amsterdam bij het Instituut voor Media en informatiemanagement. Klinkt als iemand met ervaring in “perceptiemanagement”. Maar ze blijkt ook dieren activiste te zijn [citaat] ..en is Karen bestuurslid bij de Nederlandse Vegetariërsbond en bij Bont voor Dieren. Dan hebben we nog een andere dame, genaamd drs. Linda Broersen. Zij is beleidsmedewerker en is sinds maart 2009 in dienst bij de Nicolaas G. Pierson Foundation. [Citaat] Al van kind af aan gaan het welzijn van mens, dier en de aarde haar ter harte. Zij heeft deelgenomen aan diverse educatieve programma’s die de bevordering van begrip tussen culturen en milieubewustzijn tot doel hadden. Linda studeerde culturele antropologie aan de Universiteit van Amsterdam en haar voornaamste interesse ligt op het gebied van de relatie mens-dier. Sinds 2006 is zij bestuurslid bij de Dierenbescherming Amsterdam en van 2006 tot 2008 heeft zij zich als vrijwilliger en bestuurslid ingezet voor de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten. Ook een echte dierenvriend dus. En de derde dame blijkt ook een journalistieke (“perceptiemanagement”) achtergrond te hebben. [Citaat] Monique van Dijk Armor BJ, project manager, begon in April 2009 als Project Manager International Events bij de Nicolaas G. Pierson Foundation. Zij studeerde audiovisuele journalistiek aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Een interessante verzameling dames.

De Nicolaas G. Pierson Foundation blijkt ook achter de partij voor de dieren te zitten. [Citaat] De Nicolaas G. Pierson Foundation is het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren. Het doel van NGPF is het verrichten van wetenschappelijk onderzoek en het verbreden van kennis en bewustzijn over vraagstukken van maatschappelijk belang, in het bijzonder met betrekking tot de kernthema’s van dierenwelzijn, dierenrechten, duurzaamheid en natuur. Daar gaat dan wellicht al een lampje branden bij sommige mensen.

Het is interessant om te ontdekken hoe het referendum over het Associatieverdrag met de Oekraïne getrokken wordt in een discussie over rijke oligarchen die het land zouden runnen en hoe bijvoorbeeld dierenleed zwaar onderkent wordt in Oekraïne. Dat lijkt afleidingsdemagogie te zijn voor het feit dat Oekraïne feitelijk is overgenomen door de EU en dat voormalig president Janoekovitsj feitelijk afgezet is middels een door Europa gesteunde (of geïnstigeerde) coupe. Wie herinnert zich nog de sluipschutters uit eigen gelederen die op de betogers schoten? Wie herinnert zich nog de telefoontaps die aantoonden dat deze sluipschutters door de nieuwe coalitie waren ingezet? Wie herinnert zich nog de samenwerking tussen Europa en neonazi’s in Oekraïne? Is het misschien de bedoeling dat alle focus op een zogenaamd corrupte overheid in Oekraïne en op dierenleed in Oekraïne u moet doen vergeten dat deze feiten speelden? Begint u misschien door te krijgen dat het referendum een herprogrammeringsproject is om u te doen afleiden van het feit dat Europa zelf verantwoordelijk is voor het regime in Oekraïne? Voor het feit dat Europa zelf de regime change heeft gerealiseerd en dus compleet ‘in control’ is van alles wat daar gebeurt? Kortom: Is het feit dat de Nicolaas G. Pierson Foundation zo sterk inzet op dit referendum en u stimuleert om Nee te gaan stemmen, misschien bedoeld om u via perceptiemanagement technieken (Neuro Linguïstisch Programmeren) te herprogrammeren met een beeld van een corrupte Oekraïense overheid en economie, zodat u afgeleid wordt van het feit dat Europa achter het regime van het land zit? Leest u die vraag nog maar eens.

Wie was deze Nicolaas G. Pierson eigenlijk? Nicolaas Pierson was afkomstig uit een Amsterdamse handelsfamilie. Hij was lid van de familie Pierson en de jongste van de zes kinderen van de koopman Jan Lodewijk Gregory Pierson en de schrijfster Ida Oyens (lid van de familie Oijens). Ida Oyens was een dochter van de bankier Hendrik Oyens. Nicolaas Pierson zelf was ook bankier. Pierson begon zijn carrière in de glashandel van zijn vader in 1860-61. In 1861 werd hij hoofd van de handelsfirma Beckman en Pierson, die zich toelegde op de handel in katoen en koloniale waren. In 1864 werd hij voor vier jaar hoofddirecteur van de Surinaamsche Bank te Amsterdam, en in diezelfde tijd begon hij als leraar economie aan de Handelsschool te Amsterdam. In 1868 kwam hij in dienst van De Nederlandsche Bank als een van de directeuren, en hij bleef daar uiteindelijk 24 jaar werken. In het volgende jaar in 1877 werd hij tevens hoogleraar staathuishoudkunde en statistiek aan de Gemeentelijke Universiteit te Amsterdam, waar hij tot 1885 in dienst bleef. In De Nederlandsche Bank werd hij in 1885 gepromoveerd tot president-directeur, wat hij tot 1891 bleef. Kortom; een machtig man. Krijgt u al een beetje een George Soros gevoel?

Deze Nicolaas G. Pierson lijkt zich erg te hebben bekommerd om dierenleed, maar de nare bijsmaak ontstaat een beetje dat dit dierenleed als dekmantel dient voor perceptiemanagement doeleinden. Met name het feit dat bovengenoemde dames sterk uit de mediahoek komen doet dit vermoeden bevestigen. Is het dierenleed niet een ideale manier om de aandacht van het volk te trekken? Spreekt dierenleed niet bijna iedereen aan?

Dan komen we op de ogenschijnlijk ietwat vreemde link naar Volkert van der Graaf, de vermeend moordenaar van Pim Fortuyn. Er zijn indicaties dat Volkert van der Graaf de moord op Pim Fortuyn niet alleen gepleegd zou hebben. Natuurlijk is hij officieel veroordeeld geweest, maar in hoeverre we het rechtssysteem in Nederland nu helemaal volledig kunnen vertrouwen, laat ik aan uw eigen inschattingsvermogen over. Volkert van der Graaf was in ieder geval dierenleed activist. Het boek Eco Nostra van Peter Siebelt legt het ‘netwerk’ bloot achter Volkert van der Graaf, de man die Pim Fortuyn om het leven bracht. Siebelt ontdekte dat er een uiterst omvangrijk en crimineel netwerk schuilgaat achter de schijnbaar ethische façade van allerlei milieugroeperingen. Die hebben namen als het ´Dierenbevrijdingsfront´, de ´Ziedende Bintjes´, de ´Razende Rooiers´, ´Ra-Ra´, de ´Vereniging Milieu Offensief´, ´Wakker Dier´, ´Milieu Defensie´, ´Bont Voor Dieren´, ´Nederlands Agrarisch Jongerenkontakt´ en ´Groen Front´. Die activistenwereld wordt door Siebelt vergeleken met een Indonesische spekkoek die, zoals bekend, bestaat uit vele lagen en laagjes in afwisselende kleuren. In de bovenste laag is onze bestuurlijke elite vertegenwoordigd, onder meer van de PvdA, GroenLinks, de Socialistische Partij, diverse universiteiten, kerken en vakbonden. Daaronder bevinden zich de keurig aangeschreven humanitaire organisaties die echter een linkse signatuur hebben zoals Greenpeace, Pax Christi, Novib en Vluchtelingenwerk. In de onderste laag zitten dan de hele en halve criminele organisaties, onder meer ´RaRa´, het ´Dierenbevrijdingsfront´ en het Engelse ´Animal Liberation Front´ (ALF).

Antoinette_HertsenbergTv-programma’s als Radar en Koffietijd stelden regelmatig ‘misstanden’ in de veehouderij aan de kaak. Hanneke van Ormondt (Wakker Dier) en Karen Soeters (zie hierboven) mochten honderduit hun boodschap vertellen aan tafel bij Antoinette Hertsenberg (Radar) en Loretta Schrijver (Koffietijd). Antoinette Hertsenberg, een van de meest invloedrijke tv-presentatoren in Nederland, is getrouwd met Niko Koffeman (oprichter en Eerste Kamerlid van de Partij voor de Dieren). Beiden zijn bevriend met Marianne Thieme en haar man, de Vegetarische Slager, Jaap Korteweg. Marianne Thieme was vóór haar politieke carrière directeur van Wakker Dier. Ook bij Loretta Schrijver schoven Karen Soeters en Roos Vonk regelmatig aan. Karen Soeters is dus boven genoemde directeur van het wetenschappelijk bureau van de PvdD (De Partij voor de Dieren): de Nicolaas G. Pierson Foundation. Ook is zij oprichter van de dieren-internetcommunity Piepvandaag.nl.

Kortom: er ligt mogelijk een nogal diepe connectie tussen de PvdD, de Nicolaas G. Pierson foundation, dierenactivisme, journalistiek, de politiek en vermeend moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf én met dit referendum over het Associatieverdrag. Think about that!

STEUN DEZE WEBSITE VIA EEN DONATIE OM DOOR TE KUNNEN GAAN

Bron linkvermeldingen: ngpf.nl, libertarian.nl, archive.org

 

Gedeeld 77

Tags: , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (7)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. adje schreef:

  Ha, geweldig artikel. Toen de kippenhouderij uit de Oekraine in het debat over het associatieverdrag binnen sijpelde gingen bij mij de alarmbellen al af. Halve waarheden werden verteld. Dit is pure misleiding en waarheidsafleiding. Nazisme met een groen emotief huilie huilie verpakking. Het dierenwelzijn wordt misbruikt als dekmantel van ander ernstige zaken die ‘onder de pet’ moeten worden gehouden voor de (in dit geval) denk ik Bilderbergers.
  Zo ook Greenpeace. Deze organisatie wordt gebruikt om straks de CO2 taks wereldwijd te introduceren. Ook een regelrechte leugen die mensen nog meer tot slaven maakt en wereldoverheersing door maniakken meer in stelling zal brengen.
  Ook Pim was een persoon die Bilderberg dwars zat. Dat is een bekend gegeven.

 2. adje schreef:

  Gemekker over kippen doet het trouwens altijd goed om de massa van de waarheid af te houden. Ik noem als voorbeeld het TIPP verdrag. Toen werd er ook alleen nog maar over kippen geouwehoerd…

 3. classicr schreef:

  Aha, nu snap ik ook wat Paul Cliteur bij die partij uitspookt.

  Een goed artikel.

 4. adje schreef:

  http://www.rtlz.nl/algemeen/buitenland/snel-handelen-anders-stort-europa-elkaar

  We weten inmiddels de uitslag van het referendum. En wat mij opvalt is de reactie van RTL. RTL is een spreekbuis van de Nazi’s. Zelfs een Wierd Duk is bij mij van zijn voetstuk gevallen en toont zijn ware aard. Volgens RTL moet de politiek nu snel handelen anders gaat het goed fout met ons. U begrijpt wat hiermee bedoeld wordt.
  Poetin zou de ballen uit z’n broek lachen omdat het ‘nee’ zou zijn geworden. Naast dit lachen heeft Poetin ook al veel geld gestoken in onze samenleving om onrust te creëren onder de bevolking. (Eigenlijk is dit een truc van het westen toegepast in de Oekraine zelf, maar dat terzijde) Daarnaast wordt gesteld dat Poetin gebruik maakt van onze zwakte. Waarom toch al dat gezeur over Poetin? Het antwoord is duidelijk. De Wijk vind dat Europa geen eenheid vormt. Er geen eenduidig beleid is wat uitgevoerd wordt. Hij zegt dat de schuld ligt bij de populistische lidstaten die teveel met zichzelf bezig zijn en niet Brussel dienen.
  De Wijk vind dat wij onze soevereiniteit op moeten geven en onszelf snel nu moeten overgeven aan Brussel.
  En het uiteindelijke doel van het bericht is? Jawel een gezamelijke vijand creëren. De levensgevaarlijke Poetin die ons wil pakken. En wanneer mensen dat maar geloven is het klootjesvolk bereid om ziel en zaligheid op te geven voor Brussel. Hoe doorzichtig!
  Frits Wester doet er nog een schepje bovenop door te melden dat wij Brussel niet goed snappen, en dat het a.h.w. de mensen hun eigen schuld is wanneer Brussel uiteen valt met alle gevolgen van dien. Een conclusie zou kunnen zijn dat Brussel schijt heeft aan zijn burgers en alleen de agenda van de elite wil doordrijven. Zo worden er 2 vliegen in 1 klap genomen. De burger denkt dat het verdrag gaat over kippen en wat handel, en het verdrag gaat gewoon door, want dit was reeds besloten.

 5. boterbloem schreef:

  De hele EU bevolking zou deze Doku moeten zien ,
  zodat een volksrevolutie het Tij kan doen keren.
  Enof dat we Brussel goed snappen !! Een must see voor de mensen;

  https://www.youtube.com/watch?v=cO4Ayo4mYZg

 6. boterbloem schreef:

  Pieter Stuurman , over de essentie van Geld

  https://www.youtube.com/watch?v=xix25TTRkzM&nohtml5=False

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten