Ik ben ontwaakt….en nu?

Filed in JEROEN DE LANGE by on 9 mei 2015

Ontwaken, wat is dat?

Ontwaken impliceert dat je hebt geslapen. Een slaap waaruit je zojuist bent ontwaakt. Maar heb je wel eens gedroomd dat je wakker werd? Dat je ontwaken slechts een andere droom was? Maar om te ontwaken in je droom heb je dus eerst moeten dromen dat je droomde of in ieder geval sliep. En toen je ontwaakte uit je droom in je droom, had je toen controle over je droom-leven? Of verliep je die nog steeds als een . . .

Dit artikel kunt u helemaal lezen als u lid bent. Dat kan al vanaf 2 euro per maand.

Een peiling van 21 mei jl. laat zien dat ruim 93% vindt dat de mainstream media onbetrouwbaar zijn. Vindt u het noodzakelijk dat een onafhankelijk kritisch geluid blijft bestaan? Word dan nu lid.

Wilt u lid worden, maar heeft u geen Paypal account, dan kunt u ook een maandelijks betaalprofiel instellen bij uw bank. Stuur vervolgens een email via het contactformulier om dit te bevestigen. De bankgegevens vindt u onder deze link.

Bent u al lid? Om in te loggen klikt u hier.

Bent u al donateur of lid en werkt uw toegang niet, stuur dan even een email via het contactformulier.

WORD-LID

Gedeeld 123

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (48)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. truckdriver schreef:

  Zonder Jezus aan te nemen in je leven kun je niet herboren worden.
  Jezus zei in dat gesprek tegen Nicodémus: “Luister goed, wie niet wedergeboren wordt, kan het Koninkrijk van God niet ontdekken.” “Wedergeboren?”, vroeg Nicodémus. “Hoe kan dat? Iemand kan toch niet voor de tweede keer uit zijn moeders lichaam geboren worden?” Jezus antwoordde: “Toch is het zoals Ik zeg. Als iemand na zijn natuurlijke geboorte niet ook geestelijk geboren wordt [letterlijk: “geboren uit water en Geest”], kan hij onmogelijk in het Koninkrijk van God komen. Uit mensen komt menselijk leven voort, maar uit de Geest van God komt geestelijk leven voort. Het is dus helemaal niet zo vreemd dat Ik zei dat u wedergeboren moet worden…” (Johannes 3:3-7)

  Het woorden “wedergeboren” betekent letterlijk “van hierboven geboren”. Nicodémus had een echte behoefte. Hij had een behoefte aan een verandering in zijn hart; een geestelijke verandering. De nieuwe geboorte, de wedergeboorte, is een handeling van God waarin eeuwig leven geschonken wordt aan de mens die tot geloof komt (2 Korintiërs 5:17; Titus 3:5; 1 Petrus 1:3; 1 Johannes 2:29; 3:9; 4:7; 5:1-4, 18). Johannes 1:12, 13 geeft ook aan dat de wedergeboorte ook betekent dat je een “kind van God” wordt door te vertrouwen in de naam van Jezus Christus.

  En dat alles heeft totaal niks met een fenix van doen.
  Staat ook nergens in de bijbel.maar ja,er zijn nu eenmaal valse leraars in de wereld.
  Ook daar spreekt de bijbel,het woord van God over. Maar dat is weer een ander onderwerp.
  Daar doe ik verder ook geen posting over,want uit ervaring weet ik dat ik hiervoor weer wordt “afgeschoten”.
  Zelfs daar spreekt de bijbel over,dat de gezonde leer in de eind dagen niet meer verdragen wordt.

  https://www.youtube.com/watch?v=qW4gNlrFQKc

 2. Douwe schreef:

  //Ik ben ontwaakt….en nu?//

  Je leven zo goed en plezierig mogelijk leren scheppen in je net hervonden vrijheid! 😀
  http://achterdesamenleving.nl/een-einde-aan-de-slavernij-deel-4-vrijheid-controle/#.VBwhUvmSyac

 3. truckdriver schreef:

  There is not one path. There is not even the right path. There is only your path – and you know it’s yours by how it feels to you.???????????????

  Is dat zo?

  Dat bedoel ik nu met dat de gezonde leer niet meer verdragen wordt in het einde der dagen.

  John 14:6
  Jesus answered, “I am the way and the truth and the life. No one comes to the Father except through me.

  Wie is ontwaakt? Wie is herboren?

 4. AntiSoof schreef:

  @truckdriver
  Kijk, het is heel moeilijk om over metafysische zaken te schrijven. De beste kennis is de kennis van iemand die het gene hij weet zélf beleefd heeft.
  Maar en dat is lastig, daarom schrijft iedereen het anders op en spreekt een ieder zijn eigen taal.

  Er zijn meerdere soorten wijsheden waaronder boekenwijsheid, opgedaan uit boeken, en eigen wijsheid, opgedaan in het eigen leven. Beide vormen van wijsheid zijn belangrijk. Boekenwijsheid heeft natuurlijk een aantal beperktheden, zoals verschrijving, misdruk, vervalsing, vertaal en interpretatie-fouten.

  De Bijbel probeer ik ook te lezen. Er staan vreselijk mooie waarheden en wijsheden in, maar ook fouten en andere eigenaardigheden om het maar voorzichtig uit te drukken.

  Ik heb ook veel van de bijbel geleerd, maar ik kan ook zeggen, dat sinds ik de leer van Boeddha en de Bhavagad Gita bestudeert heb, ik sommige uitspraken Jezus opeens beter ging begrijpen.

  Het zou mij trouwens niets verbazen dat de bijbel een compositie is gemaakt door schrijvers met een politiek doel en dus niet authentiek en helemaal betrouwbaar is. Dus om de bijbel als enig maatstaf te nemen lijkt mij minder sterk.

  Wat trouwens ook vaak met de Bijbel gebeurt is dat de mens niet leest tegen WIE Jezus op dat moment spreekt. Soms heeft ie het tegen leerlingen, of tegen het volk, of tegen doortrapte lieden en dergelijke.

  Maar goed. Het gaat of een mens ‘het licht’ gaat zien en ontwaakt uit het routine-matig leven in een geconditioneerde toestand en zélf bewust wordt.

  En mij persoonlijk gaat het ook om de moraal. Doe een ander niet etc. En steel niet en doodt niet. En heb God lief. De goede God dat is.

  Dus van tweeën een. Bewust zijn en een goed mens wezen. En als het kan stromend als water in een rivier. En vooral gelukkig zijn.

  Vrede en liefde.

 5. Torah-Freeman schreef:

  Terugkeren naar de Bron betekent niet dat men geen individualiteit meer heeft en/of/engel/kracht meer is en dat kan ook niet de bestemming zijn dat men G-d wordt. De Theosofen (de stichters van de new-age-movement) die denken dan aan een opnieuw terugkeren in de Bron, om opnieuw in te slapen, onbewust te zijn tot “tijdelijk” niet bestaan, duisternis dus, totdat de nieuwe grote cyclus/manvantara zich weer zal ontvouwen en men verder gaat waar men geeindigd is. Een komen en gaan, een uitdijen en inkrimpen, evolutie en weer involutie met elke keer weer duisternis als bestemming en daarmee leren zij dat men nooit G-d/Bron is, de individualiteit/monade zal in hun optiek in de Bron aan het slapen gaan, de droomwereld voor de ziel is in hun optiek tijdelijk (wat het ook is, want men bezit geen zelfbewuste individualiteit), de illusionaire droomwereld of hemel/devachan genoemd.

 6. AntiSoof schreef:

  “Ontwaken is een oneindig lang proces van ontelbare levens – aards en niet-aards-, totdat jij je eindelijk realiseert: “IK BEN ALLES” en je terugkeert naar de BRON VAN ALLES en jouw “IK BEN” sterft. Klaar om opnieuw geboren te worden als…..BRON?”
  Je schrijft over ontelbare levens, aards en niet-aards. Een vraag. Hoe weet jij dat er meerdere levens zijn? Ik weet dat bijvoorbeeld niet. Ik geloof niet in de ziel. Er is maar één leven en dat is nu, denk ik. En dat vind ik al meer dan genoeg.
  Ik vind het fout om over meerdere levens te spreken. Dat neemt een beetje de urgentie weg om een beetje op te schieten met wakker worden.
  Maar goed, hoe weet jij dat er meerdere levens zouden zijn?

 7. Torah-Freeman schreef:

  Aleen G-d/Bron is de enige realiteit en werkelijkheid, geen begin en geen einde, geen verleden, (geen heden) en geen toekomst, want alles wat ook maar bestaat in welke werelden dan ook, hebben een vertrekpunt en hebben een aankomst, waar beweging is, is verandering, daar kan geen sprake zijn van een absolute nulpunt/rustpunt, ofwel het tijdloze nu, dat zal men never niet bereiken, want dan zou men G-d moeten zijn, alles is uit de Bron, maar niet de Bron, maar de bestemming van de zielen is om zelfbewuste individualiteiten/eeuwigheden te zijn (geen illusionaire hemel en/of droomwereld) die niet letterlijk opnieuw inslapen/onbewust worden in de Bron zoals de Theosofen leren, want daar is in hun optiek (totdat die slaap afloopt) geen beweging en activiteit en/of ook maar zoiets als aangename zoete slaap en droomwereld.

 8. Torah-Freeman schreef:

  Dat is ook zeer goed opgemerkt, want dat soort kennis is niet bestemd om zomaar uit te delen aan ieder mens, het is beter de meeste mensen te onderwijzen dat hij 1 keer leeft en zich zal verantwoorden, dan dat hij ontelbare keren zal leven en er een potje van maakt..

 9. truckdriver schreef:

  Ontwaken is één ding. Maar de goede koers blijven varen is effetjes wat anders,
  Daarvoor zul je echt het boek moeten open slaan om het als betrouwbare gids te kunnen gebruiken.
  Er komt een storm recht op ons af,maar ken geen vrees wanneer je de goede koers hebt gekozen.
  http://inbijbelsperspectief.weebly.com/de-antichrist-is-reeds-onder-ons-hij-zal-zich-spoedig-vertonen.html

 10. Douwe schreef:

  Dat zijn goede vragen. En dat kan alleen een persoon voor zichzelf beantwoorden.

  Zolang je vanuit liefde en openheid de wereld tegemoet treedt, kennis op eigen integriteit bestudeerd en uitselecteert op wat relevant is voor jou vanuit die liefde, dus wat met je resoneert dan zet je vanzelf genoeg stappen in de goede richting om die vragen voor jezelf te kunnen beantwoorden is mijn ervaring.

  Het begint met het oplossen van je angst in wat dan ook, de mening van anderen, de duivel, etc etc. http://achterdesamenleving.nl/van-angst-naar-nieuwsgierigheid/#.VBnglfmSyad

  En ook dat moet puur een vrijwillige keuze zijn, als mensen liever in hun negatieve emoties willen blijven zitten is dat ook prima. Vrije wil wordt altijd gerespecteerd door het universum.

 11. truckdriver schreef:

  Vrede en liefde. Helemaal mee eens,antisoof.
  Maar realiseer je wel goed dat iedere roos ook doorns heeft.
  Ik blijf ‘m goed vinden. Recht uit het leven.

  https://www.youtube.com/watch?v=kbz7xElzQZE

 12. AntiSoof schreef:

  Ons hart schijnt ook een goede richtlijn te zijn. 🙂

 13. truckdriver schreef:

  Soms komt de waarheid hard aan.

  The Woeful False Religion of ‘Hinduism’ Exposed!

  http://www.jesus-is-savior.com/False%20Religions/Hinduism/hinduism_exposed.htm

 14. AntiSoof schreef:

  ‘Als onze liefde verliefd is op de ware liefde, dan leeft zij onmiddellijk op en verspreidt zij de ware zoete geur in onze droom van leven en wekt ons wezen op als Doornroosje die wakker-gekust wordt door de Prins van het licht.’ zou een romanticus verzucht kunnen hebben in een verlate bui. Zucht. Zo zonde 😉 (De verlopen tijd ;))

 15. truckdriver schreef:

  You Gotta Know These Hindu Deities and Heroes

  https://www.naqt.com/YouGottaKnow/hindu-heroes.html

  Lees dit maar eens en dan denk je heel anders over hinduïsme.
  Wat moet die shiva (destroyer) daar bij CERN?
  Moet ik nog duidelijker zijn?

 16. truckdriver schreef:

  Het leven is geen sprookje,alhoewel het veel kinderen met de paplepel in gegeven wordt.

  Wijze lessen voor de laatste dagen zoals we ze nog kennen.
  Rein en onrein

  Toen kwamen er vanuit Jeruzalem farizeeën en schriftgeleerden naar Jezus. Ze vroegen hem: ‘Waarom overtreden uw leerlingen de tradities van onze voorouders? Ze wassen hun handen niet voor ze hun brood eten.’ Hij gaf hun ten antwoord: ‘En waarom overtreedt u het gebod van God, alleen om uw eigen traditie in stand te houden? Want God heeft gezegd: “Toon eerbied voor uw vader en moeder,” en ook: “Wie zijn vader of moeder vervloekt, moet ter dood gebracht worden.” Maar u leert: “Wie tegen zijn vader of moeder zegt: ‘Alles wat van mij is en voor u van nut had kunnen zijn, bestem ik tot offergave,’ die hoeft zijn ouders geen eerbied te tonen.” Zo ontkracht u het woord van God uit eerbied voor uw eigen traditie. Huichelaars, wat is Jesaja’s profetie toch toepasselijk op u:

  “Dit volk eert mij met de lippen,maar hun hart is ver van mij; tevergeefs vereren ze mij,
  want ze onderwijzen hun eigen leer,voorschriften van mensen.”’

  Nadat Jezus de mensen bij zich geroepen had, zei hij tegen hen: ‘Luister en kom tot inzicht. Niet wat de mond in gaat maakt een mens onrein, maar wat de mond uit komt, dat maakt een mens onrein.’
  Daarop kwamen de leerlingen bij hem en zeiden: ‘Weet u dat de farizeeën uw uitspraak gehoord hebben en dat ze die stuitend vinden?’ Hij antwoordde: ‘Elke plant die niet door mijn hemelse Vader is geplant, zal met wortel en al worden uitgerukt. Laat ze toch, die blinde blindengeleiders! Als de ene blinde de andere leidt, vallen ze samen in een kuil.’ Toen stelde Petrus de vraag: ‘Wilt u ons die uitspraak uitleggen?’ Jezus zei: ‘Begrijpen ook jullie het dan nog steeds niet? Zien jullie dan niet in dat alles wat de mond in gaat in de maag terechtkomt en in de beerput(toilet) weer verdwijnt? Wat daarentegen de mond uit gaat komt uit het hart, en die dingen maken een mens onrein. Want uit het hart komen of boze gedachten, of moord,of overspel,of ontucht,of diefstal, of valse getuigenissen of laster.

  http://www.hetlichtdeslevens.nl/studies/studieslezen/beeldenhart.html

  Going up to the spirit in the sky when you dy.

 17. truckdriver schreef:

  Boodschappen worden via muziek door gegeven.
  Twijfel er maar geen seconde aan,want de hele wereld zal een crash gaan beleven zoals de wereld nog nooit gekend heeft.
  https://www.youtube.com/watch?v=faKK3kPy2zc

 18. Torah-Freeman schreef:

  Involutie betekent dat het licht zich terugtrekt of terugkeert, dan vervalt de boel en als er geen licht meer in de mensen (transhumanisme zal dat veroorzaken, want wat zij hooguit kunnen bewaren en gevangen zetten, is het spook, de schim van de hemelse ziel terwijl die ziel was opgegaan als slaaf om het dier te dienen in het tijdelijke bestaan (de door hormonen in gang gezette neigingen, weliswaar niet toe gedoemd) , en die schim is verbonden met de dierlijke ziel, die zouden ze hooguit in hun toekomstige uiterlijke creaturen/woningen kunnen inblazen en dat is de agenda van de dark occulte groep Lucifer.

 19. Torah-Freeman schreef:

  De hemelse ziel die valt en het dier gaat gehoorzamen en door de dierlijke neigingen wordt overwonnen, diens slaaf wordt in feite, is verworden tot een ego en demoon en zal de baas spelen gedurende het korte bestaan, des te hardnekkiger iemand aardgebonden is, des te (energetisch) vampiristischer en demonen/egoos blijven vaak hangen in een bepaalde aardgebonden atmosfeer waar andere duistere geesten zich ophouden en verlaten vaak maar moeilijk hun woning bij het afleggen van hun tijdelijke woning (lichaam).

 20. jeroen schreef:

  AntiSoof, er is weten en Weten. Het weten weet het niet omdat die begrensd is binnen het enkelvoudige leven dat je nu leeft. Het Weten weet het wel, omdat die onderdeel is van het bewustzijn dat jij bent, die uitstijgt boven het enkelvoudige leven dat jij nu bent. Het is dus de vraag met welk weten je je identificeert. Discussies waar de ene mening tegenover de ander staat bevinden zich in het duale domein van weten. En dus niet in het non-duale domein van Weten. Want het non-duale domein kent geen tegenpolen. Daarom ging Jezus nooit discussies aan. Zelfs niet tijdens zijn veroordeling en kruisiging. Ik kan je dus niet meer geven dan dat ik het niet weet, maar wel Weet.

  En dan die urgentie…urgentie is een karakteristiek van de duale wereld. Alles gaat vanzelf. jij hoeft alleen te kiezen op welke golf je wilt surfen.

 21. Camera schreef:

  Ja Jeroen,

  Mooi geschreven en dan ?… er zijn gelukkig bosjes mensen die wakker geschud zijn , there “is” freedom omdat die er ” is ”

  Hier filmpje van een zeer bewustmakend mens over wat er nu speelt en gedragstechniek maar als mensen er achter komen wat er in de (msm)media verzonnen wordt dan kan ik me voorstellen dat de emotie hoog op kan lopen

  https://youtu.be/FuwXbm1HbMc

 22. AntiSoof schreef:

  Jeroen,
  Nu weet nog steeds niet of reïncarnatie bestaat. Maar ja. Laat maar.

 23. Torah-Freeman schreef:

  “Het weten weet het niet omdat die begrensd is binnen het enkelvoudige leven dat je nu leeft. Het Weten weet het wel, omdat die onderdeel is van het bewustzijn dat jij bent, die uitstijgt boven het enkelvoudige leven dat jij nu bent.”

  Dus wat je bent kan slechts in beperkte zin be-leeft worden, omdat het voertuig/woning waarin je tijdelijk woont, vergankelijk is. De vraag is, zal het voertuig/woning van de licht-engelen dat ongedaan maken als de zielen in zo n spiritueel-kleed gaan huizen? Een rust en vredestoestand om het meervoudige leven zelfbewust te mogen, door de (spirituele) hemelen te reizen en in 1 van de 12 woningen ( 1 van de 12 stenen) te mogen bivakeren, hoe het boven is zal het beneden zijn, en naar het model van boven zal het beneden worden ingericht. En toch kan men door inspanning, beschouwingen en onderzoek, er uit komen met betrekking tot de vraag die Antisoof stelt, zelfs kan je het antwoord gegeven door als je op zielsniveau leeft, wat ik weet is dat wie als de sterren zijn aan de hemelen, niet hoeven incarneren, zij wachten om wat van hen is in ontvangst te nemen, het Koninkrijk der hemelen.

 24. truckdriver schreef:

  Ik zie,ik zie wat jij niet ziet:

  De fluweelengrot te Valkenburg onder in de grond.

  http://www.geo.de/reisen/community/bild/bigImage/458947/Fluweelengrot-Valkenburg.jpg

 25. truckdriver schreef:

  Mensen hebben van God een alziend oog gemaakt. Ik kijk effetjes omhoog naar de hemel nu.
  Nee,ik zie geen alziend oog aan de hemel. Wel overal big brother camera’s die ons zitten te begluren.

  Zijn ze contactgestoord?

  https://www.youtube.com/watch?v=zzsP2QVzNoQ

 26. truckdriver schreef:

  Climate change movement is a UN scam to establish ‘new world order’: Adviser to Australian PM

  http://news.nationalpost.com/news/world/adviser-to-australian-pm-says-climate-change-movement-is-a-un-scam-to-establish-new-world-order

 27. truckdriver schreef:

  Kofi Annan: ‘We must challenge climate-change sceptics who deny the facts’
  Insects have a very good conversion rate from feed to meat. They make up part of the diet of two billion people and are commonly eaten in many parts of the world.
  Eating insects is good for the environment and balanced diets.

  http://www.theguardian.com/environment/2015/may/03/kofi-annan-interview-climate-change-paris-summit-sceptics

  Maar ja,daar bij die VN zitten dan ook alleen maar hersenloze psychopaten uit het stenen tijdperk als je het mij vraagt.

  Het volgende is een wijze les:
  Alleen alle insecten die springpootjes hebben, mogen jullie wél eten. Dat zijn dus alle soorten sprinkhanen. Maar alle andere insecten moeten jullie walgelijk vinden. Dus ook niet eten.
  Zo spreekt de Heer!

 28. truckdriver schreef:

  The Five Stages Of The Awakening

  https://www.youtube.com/watch?v=c3CjF-fwz4w

 29. Torah-Freeman schreef:

  En wat mij aangaat, ik weet voor mezelf dat reincarnatie bestaat (mijn laatste incarnatie), het is mij openbaar gemaakt in visioenen en beelden waarbij ik aanvankelijk geen flauw benul had wat het allemaal te betekenen had. Ik wist 1 ding, dat het serieus stof was en ben toen gaan uitvorsen wat het te betekenen had, in mijn zoektocht naar antwoorden, ben ik op een gegeven moment gestuit op antieke (esoterische) boeken, en daardoor aan de weet gekomen wat het inhield. En ik weet ook wat ik vooral hier dien te corrigeren, dat werd mij ook openbaar gemaakt en het hield ook een ernstige waarschuwing in. Ik weet voor mezelf dat het leven op aarde serieus stof is, hier zit men op school, leert men, en doet men examen om te slagen ect ect. Het is hier een leerschool en tegelijk verwacht men dat men het in de praktijk brengt wat constructief is en afleert wat destructief is, de correctie.

 30. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Oops… O jee, ik heb pas sprinkhanen gegeten met vleugels.
  Zullen dan toch wel geen sprinkhanen geweest zijn dan.
  Trucker,bedankt voor de info.
  Erg leerzaam wat je allemaal op het internet met ons deelt.

 31. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Oops… O jee, ik heb pas sprinkhanen gegeten met vleugels.
  Zullen dan toch wel geen sprinkhanen geweest zijn dan.
  Trucker,bedankt voor de info.
  Erg leerzaam wat je allemaal op het internet met ons deelt.

 32. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  De sprinkhanen en krekels die op de rode lijst staan, mogen we die wel gewoon eten?
  Of kun je daar een boete voor krijgen?

 33. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Voor de liefhebbers van sprinkhanen.
  The Feast of Delights.
  1.Men eet ze rauw,alleen ontdaan van de vleugels.De dieren kunnen het beste vroeg in de morgen worden gevangen wanneer ze nog door de koude verstijfd zijn.
  2.Men kan ze koken,door een dichtgenaaide zak vol sprinkhanen in water te doen waaraan wat zout is toegevoegd.Na het koken worden ze gedroogd in de zon en daarna opnieuw in de zak gedaan.Ze kunnen nu lang bewaard worden.
  3.Ze kunnen ook worden geroosterd,dit gebeurt in een diepe kuil waarin men een vuurtje stookt.
  4.Men droogt de sprinkhanen,na de vleugels en poten en ingewanden verwijdert te hebben,waarna men ze zout en tenslotte maalt en tot brood verwerkt.Dit brood smaakt wat bitter daarom wordt er wel honing toegevoegd of er bij gegeten.
  bron; bijbelaantekeningen.nl /de sprinkhaan als voedsel.
  Lees ook Rabbi Nosson Slifkin over zijn ervaringen met het eten van sprinkhanen.
  Het kan ons nog van pas komen.

 34. truckdriver schreef:

  @PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling

  Ook sprinkhanen hebben vleugeltjes,maar zijn een uitzondering omdat ze springpootjes hebben.Dus je hebt gewoon sprinkhaan gegeten. Niets mis mee.

  Leviticus 11:20-22
  Ook gevleugelde insecten gelden voor jullie als oneetbaar. Van deze dieren mag je alleen die eten die ook een stel springpoten hebben. Dat zijn de verschillende soorten veldsprinkhanen, sabelsprinkhanen, krekels en dwergsprinkhanen. Die mag je wel eten. Alle andere gevleugelde gelden voor jullie als oneetbaar.

 35. truckdriver schreef:

  Rode lijst?
  Waar is die dan? hahahahaha
  Boete? hahahahaha
  Voorkom hersenspoeling en steek je nog een lekker sigaretje op.

 36. truckdriver schreef:

  Johannes de doper leefde in zijn tijd ook van sprinkhanen.

  http://www.broedersinchristus.nl/Optreden-Jezus-Johannes-de-Doper

 37. jeroen schreef:

  Beste AntiSoof, als ik je zou zeggen dat reïncarnatie bestaat, zou je me dan geloven? Of zou je me om bewijzen vragen? Deze vraag is gelijk aan “bestaat liefde?” of “bestaat God?” Deze vragen zijn niet te beantwoorden vanuit bewijs. Omdat het terrein van logische bewijsvoering in de duale wereld betekenis heeft, maar niet in de non-duale wereld van het direct ervaren.
  Dit is het gebied waar het (neo)positivisme je nergens brengt. Ik kan je niet bewijzen dat God bestaat noch dat reïncarnatie bestaat. Ik kan je wel zeggen dat ik Weet dat reïncarnatie bestaat. Omdat ik het ervaar. Net zoals ik Weet dat Liefde en God bestaat. Het is nu aan jou om jezelf open te stellen voor een eigen realisatie die jou jouw antwoord gaat geven 🙂

 38. truckdriver schreef:

  Weet je wel wat reïncarnatie betekent,Jeroen?
  Het betekent: wedervleeswording

  Eenmaal leven en sterven

  Wat leert de Bijbel? In Genesis 3:4 staat: ‘De slang echter zeide tot de vrouw: Gij zult geenszins sterven.’ En dat zei de slang, terwijl God voordien gezegd had: ‘Maar van de boom der kennis van goed en kwaad, daarvan zult gij niet eten, want ten dage, dat gij daarvan eet, zult gij voorzeker sterven’ (Gen. 2:17). Als nakomelingen van Adam en Eva, die van de verboden vrucht aten en daarom uit het paradijs verbannen werden, staan wij allemaal onder het oordeel te moeten sterven. Verder staat in Hebreeën 9:27 dat het de mens beschikt is éénmaal te sterven en daarna het oordeel. Als we maar éénmaal sterven, kunnen we hier ook slechts éénmaal leven.
  http://www.bijbelofnewage.info/Reincarnatie%20of%20opstanding.htm

  Laat mij eens raden. Je bent vast en zeker een new ager.

 39. Torah-Freeman schreef:

  Zodra zij van die boom aten, verloren ze hun zuivere onschuld en hun kinderlijke eenvoud (in die zin stierven zij), dat zij naakt waren wilt zeggen, dat zij zuiver waren, zuiver goedheid, zonder een kwade neiging te hebben, maar ze waren nog niet bekleed met het kleed der eeuwigheid, het witte kleed die ze zouden ontvangen door verdiensten, want men moet er recht op hebben om ervan te eten, namelijk te eten van de Boom van eeuwig leven die men ook in essentie is en zal zijn. Want er staat geschreven “nu dan, laten zij “ook” niet eten van de Boom des levens” –> en dat impliceert te zeggen dat ze er nog niet van gegeten hadden. 6000 jaar (Eenmaal leven en aan het einde der tijden, wanneer de 6000 jaar bijna voorbij zullen zijn, het definitieve oordeel, daarom is het ook zo druk op aarde, bevolkt door heel veel zielen) heeft de mensheid gekregen om volwassen te worden en de keus te maken terug te willen keren tot hun ouderlijk huis, maar de Schepper heeft het ons niet gemakkelijk gemaakt

  Er staat ook geschreven dat men is genaderd tot de “Hemelse” Berg Sion tot de licht-engelen en “tot de geesten die de volmaaktheid” hebben bereikt. Wie als ziel en pelgrim/vreemdeling/inwonende vreemdeling naar de overkant gaat (een hebreeer wordt) weet de weg richting de Stad.

 40. Torah-Freeman schreef:

  Het is de Schepper zelf die ons heeft bekleed met bekleding van dierenvellen, de neiging om als een dier in de overlevingsmodus te zitten en die neigingen ook in gang gezet is door de hormonenhuishouding en wij door de stof heen moesten, een harde leerschool hier op aarde, maar ondanks dat alles niet gedoemd waren om het doel te missen door te kiezen voor de Schepper en bij te dragen aan the divine-programma en daar zorgvuldig mee om te gaan en die te bewaren en in iedere generatie een licht-mensenras te behouden. De kennis is doorgegeven aan Seth, het licht-ras en school van voor de vloed, maar zij werden onder de voet gelopen en onwetendheid, duisternis (afwezigheid van licht) en geweld (geweldadige beroving en bloedvergieten) kregen de overhand, na de vloed is die kennis overgedragen aan Sjem en de school van Sjem (zij die naam hebben, en naam hebben is kennis hebben, en reeds ingeschreven staan als sterren en lichtpunten aan de hemel) totdat The-Divine-programma en tijdlijn was aangebroken om een spirituele vader/leider te doen opstaan, om de weg richting ons ouderlijk huis in te kunnen slaan.

 41. Brammetjebram schreef:

  Was Jezus niet gewoon ook een leraar… ?
  Met name de dode zee rollen indachtig , en dan vooral het evangelie van thomas judas , lijkt hij wel een soort Taoistische meester geweest te zijn.
  Beetje jammer dat veel mensen niet zien dat een leraar graag gevolgd en overtroffen zou willen worden , niet aanbeden. Hij was geen god.
  Hij had het voortdurend over Ontwaken. Over ziende blind zijn… Dat heeft alles te maken met het denken dat het voelen overheerst.. de associaties die de waarheid en waarneming vervangen.. Wie ore heeft hore !

 42. truckdriver schreef:

  Jezus was zeker een leraar. Een leraar bevangen door de heilige Geest van God.

  Tijdens Zijn berechting was Jezus duidelijk. “…Wederom ondervroeg de hogepriester Hem en zeide tot Hem: Zijt Gij de Christus, de Zoon van de Gezegende? En Jezus zeide: Ik ben het, en gij zult de Zoon des mensen zien, gezeten aan de rechterhand der Macht en komende met de wolken des hemels.”

  Ook Petrus getuigde ervan. “Toen Jezus in de omgeving van Caesarea Filippi gekomen was, vroeg Hij zijn discipelen en zeide: Wie zeggen de mensen, dat de Zoon des mensen is? En zij zeiden: Sommigen: Johannes de Doper; anderen: Elia; weer anderen: Jeremia, of één der profeten. Hij zeide tot hen: Maar gij, wie zegt gij, dat Ik ben? Simon Petrus antwoordde en zeide: Gij zijt de Christus, de Zoon van de levende God! Jezus antwoordde en zeide: Zalig zijt gij, Simon Barjona, want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar mijn Vader, die in de hemelen is.”

 43. truckdriver schreef:

  Hahahahahaha,het lijkt wel of de wereld aliën gek is of aliën gehersenspoeld is.

  http://beforeitsnews.com/paranormal/2015/05/russia-orders-us-tell-the-world-about-aliens-or-we-will-2488870.html

 44. truckdriver schreef:

  Maar ja,dat is altijd al het spel van lucifer geweest. Mensen verleiden en bedriegen.
  De hersenspoeling moet de mens er blijkbaar op aansturen dat er buitenaards leven is en dat deze in speciale spacevoertuigen naar de aarde komen,wuhaaaaaaaaaaaaaaa,
  Hier vallen mijn sokken van uit hihihihihihihi.
  Zou dit allemaal zijn om de aandacht van het echte leven hier op aarde af te houden?
  De verwachting van de terugkeer van Jezus als mens op aarde?Precies zoals het in het boek staat.
  Want dat is nu eenmaal de goede boodschap.
  En de brullende satan heeft nu eenmaal een hekel aan goede boodschappen.
  http://appie.abspoel.nl/?p=10419

 45. truckdriver schreef:

  Het schijnt dat er ook een nieuwe documentaire vrij gegeven is.
  Full Documentary Film “Hellstorm – Exposing the Real Genocide of Nazi Germany” Now Released!

  Wat denk je dat er gebeurd zodra het wereldwijde financiële stelsel gecreëerd als een kaartenhuis gaat instorten?
  Chaos en op hol geslagen idioten overal op straat om ons heen.
  Oh,en wat betreft genocide.
  Die is er nog altijd,alleen heeft die een ander jasje aan in deze tijd.
  Jullie weten wel hè? MONSANTO GMO,BIG PHARMA VACCINATIES,GEO-ENGENERING CHEMTRAILS of gewoon UITHONGEREN.

  https://www.youtube.com/watch?v=GMCOKNCwHmQ

 46. Brammetjebram schreef:

  Er zijn een aantal nuttige technieken om te zorgen dat het proces van ontwaken voortgang vind.
  Het is namelijk voor een doorsnee mens onmogelijk om ineens en totaal , blijvend te ontwaken….
  Het menselijke bewustzijn kent nu eenmaal ook golven , periodes van maximale activiteit , en periodes van rust , of minder activiteit…
  Zoals ieder orgaan ook heeft , en in feite zelfs iedere cel.
  Dat leid ertoe dat het ontwaken met fases gaat , zoals groeien…. Één en ander staat in directe relatie tot het lichaam , vandaar dat vrijwel al mijn nuttige hulpmiddelen van lichamelijke aard zijn.

  Als je je bewustzijn blijvend wilt verhogen , werk dan aan je houding. Dat die ook bewuster word.
  Probeer eens je bewuster te zijn van de specifieke kenmerken van jou normale houding , en wat voor houdingsveranderingen je aanbrengt in verschillende emotionele toestanden…

  Doe iets belachelijks , zoiets als in een idiote houding pissen of uitrusten…. Mocht je dan totaal terug in slaap vallen , spiritueel gezien , dan ga je je afvragen waarom je ook weer in zo’n idiote houding piste.
  Bovendien is het , gezien de wisselwerking tussen lichaam en geest , zo goed als onmogelijk om spiritueel een heel hoog niveau te bereiken , terwijl je lichamelijk een laag bewustzijn zou hebben , en slechte gewoonten zoals teveel stress in de spieren , of geen contact met de aarde hebben….

  Het kan dus geen kwaad wat yoga , tai chi , of andere meditatieve oefeningen te doen….
  al is het maar een paar minuten…

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten