Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Filed in JEROEN DE LANGE by on 5 mei 2015

Als je bedenkt dat alles wat je waarneemt gewoon elektrische signalen zijn die via je zintuigen in- en door je hersenen worden geïnterpreteerd, wat is dan 'Realiteit'?  Wat jij waarneemt is geen realiteit maar een digitale projectie van geïnterpreteerde elektrische signalen op een gementalliseerd projectiescherm.

Als wetenschappers deze signalen zouden kunnen simuleren, zou je slapend het idee kunnen hebben dat je zou lopen, fietsen, werken of belasting betalen. Jouw idee van realiteit zou dan illusie zijn. Zou? Nee, het is geen 'zou', maar . . .

Dit artikel kunt u helemaal lezen als u lid bent. Dat kan al vanaf 2 euro per maand.

Een peiling van 21 mei jl. laat zien dat ruim 93% vindt dat de mainstream media onbetrouwbaar zijn. Vindt u het noodzakelijk dat een onafhankelijk kritisch geluid blijft bestaan? Word dan nu lid.

Wilt u lid worden, maar heeft u geen Paypal account, dan kunt u ook een maandelijks betaalprofiel instellen bij uw bank. Stuur vervolgens een email via het contactformulier om dit te bevestigen. De bankgegevens vindt u onder deze link.

Bent u al lid? Om in te loggen klikt u hier.

Bent u al donateur of lid en werkt uw toegang niet, stuur dan even een email via het contactformulier.

WORD-LID

Gedeeld 290

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Douwe schreef:

  Fijn artikel weer!

  Ook al is iets een illusie, dat betekend niet dat het niet relevant is.
  Daarbij kun je als mens jezelf deprogrammeren als je dat wilt. Het begint bij je geloven te onderwerpen aan een kritisch onderzoek. In mijn ervaring kwam ik er toen achter dat als je geloof hecht aan een gedachte, dat mijn verstand dan automatisch argumenten daarvoor gaat zoeken.

  Als ik geloof hecht aan de gedachte dat ik een vriendelijke persoon ben zoekt mijn verstand daar voorbeelden bij die dat geloof ondersteunen. Als ik geloof hecht aan de gedachte dat ik een onvriendelijk persoon ben zoekt mijn verstand daar voorbeelden bij die dat ondersteunen.

  Als je elke geloof wat stressvol voelt gaat onderzoeken kun je zo alle stukken software van de matrix die je niet langer dienen opsporen en ontmantelen. Zo maak je ruimte op je eigen computer. Je zult je telkens vrijer voelen en hebt meer ruimte om jezelf te programmeren.

  In dit artikel een heldere uitleg hoe alle stressvolle programmas allemaal vanuit dezelfde oorsprong komen namelijk het hechten van geloof dat er gebrek aan iets kan bestaan. http://achterdesamenleving.nl/de-moeder-van-alle-stressvolle-gedachten-de-gedachte-dat-gebrek-kan-bestaan/

  Daarbij heeft het mij ook enorm geholpen om te begrijpen hoe mijn innerlijke sturingsmechanisme mij via emotie altijd laat weten wat ik het beste kan doen om persoonlijke verder te groeien.
  http://achterdesamenleving.nl/leer-je-innerlijke-sturingssysteem-wat-via-emoties-werkt-optimaal-te-gebruiken/

  In mijn ervaring is dit spiegeltje spiegeltje uiteindelijk vooral volledig vriendelijk en geduldig en hier om jou je lessen te leren en reflecteert continue die lessen naar je toe totdat je die les geleerd hebt, dan reflecteert het de volgende les naar je toe etc.

  We zitten in de matrix maar hebben nooit de regels van het spel dat we hier zijn om te spelen uitgelegd gekregen. Die regels zijn inmiddels in mijn ervaring wel beschikbaar voor diegenen die interesse hebben.

 2. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  Mondsnoerende onlogica is wat ik zie.
  Maar het is een slimme methode om de NWO en zelfs pedofilie goed te praten.
  Steven E Jones is niet slecht, maar dankzij hem zitten we nog steeds zonder free energy in deze illusie.

 3. AntiSoof schreef:

  Tja. Moeilijke materie. Zelf studeer ik al zo een 15 jaar op deze kost. Ik moet zeggen dat ik persoonlijk veel gehad heb aan de boeken van o.a. J. Krishnamurti, de Bijbel (de woorden van Jezus), de inzichten van Boeddha, Heidegger, Plato, Nietzsche en ook het maandblad ‘Inzicht’ en vele anderen zoals Piet Vroon etc. Dus, wat ik wil zeggen, is dat ik zelf nogal wat literatuur nodig heb gehad om iets van het ‘licht’ te zien. En ik weet wat van computers en techniek, dat scheelt ook.

  Denk nu niet dat ik mijn ego loop te promoten, in tegendeel eigenlijk. Ik meld het alleen zodat anderen er misschien iets aan hebben.

  Wat betreft het ego, er is volgens mij wel eens een misverstand dat ons ego slecht zou zijn. Ik vind dat niet. Het ego is onze vriend en onze helper. Het ego moet echter wel zijn plaats kennen en met veel liefde geleidt worden door de ‘mind’.

  Maar goed. De materie is nogal taai en is denk ik ook afhankelijk van een zekere ‘wijsheid’ en levenservaring, dus ook leeftijd. De jongeren moeten zich nog lekker kunnen uitleven in de onwetendheid. Pas als de kinderen de deur uit zijn dan is er misschien tijd om werkelijk volwassen te worden. Ook al is dat zeer moeilijk in deze tijd met veel stres en gevaar.

  Vandaar dat mensen die wel veel van deze materie weten er ook misbruik van kunnen maken (ideologie, valse religie, e.a.) En daarom heerst er een beetje een taboe op ‘wijsheid’.

 4. ZerotheHero schreef:

  ” only we’ve got this idea that we’re only something in this body.. the ego; that’s a joke.. the ego is nothing other than the focus of conscious attention.. it’s like a radar on ship.. the radar on ship is a troubleshooter, ” is there anything in the way? ” .. and conscious attention is a designed function to scan the environment, like a radar does, and note for any troublemaking changes.. but if you identify your self, with your troubleshooter, then naturally you define yourself as being in a perpetual state of anxiety; and the moment we cease to identify with the ego , and become aware that we are the whole organism, you realize how harmonious it all is”

  ” you suddenly realize that everything that you are and do is .. as magnificent and as free of blemish as the patterns in waves.. the markings in model.. the way a cat moves.. and that this world is really ok.. and can’t be anything else , otherwise it couldn’t exist.. ”

  ” it’s all process.. it isn’t stuff… on one hand and form on the other; it’s just.. it is pattern.. life is pattern.. it is a dance of energy ”

  ” … but the truth is funnier than that.. it is that you are looking right at the brilliant light now, that the experience you are having which you call ordinary everyday consciousness, pretending you’re not ” it ” , that experience is exactly the same thing as it!.. there’s no difference at all.. and when you find that out you laugh yourself silly .. hahahah”

  – Alan Watts

 5. transmissie schreef:

  het is naar mij weten onmogelijk om bewustzijn te bewijzen, om het simpele feit dat je dat alleen maar kan doen door middel van bewustzijn. illusie? matrix? droom? poppenkast? alles manifesteert zicht in jezelf. wie is de denker?wat is ego? filosofisch? 🙂

 6. jeroen schreef:

  Mooi <3

 7. ZerotheHero schreef:

  Ik begrijp waar je vandaan komt PasOp, ik ben het vaak met je eens. Maar je moet de dingen wel in de correcte context toepassen. Jeroen wilde gewoon een extreem voorbeeld geven en ik maak er niet van uit dat hij pedofilie probeert te verantwoorden. Zijn analogie van cognitieve dissonantie met een bibliotheek heb ik zelf ook wel is bedacht en ik vind het artikel verder ook wel een goeie uitleg geven van vooroordelen en het handelen uit vaste patronen etc. Toch heb je ook veel new agey tonen van niet vechten etc alsof de matrix een alles overkoepelend orgaan is zonder manipulatie van een of andere globalistische sekte. Kunnen we zeggen dat “het kwaad”of de elite een schaduw is die wij creeeren door onze illusie van afgescheidenheid? En dat alles opgelost wordt wanneer wij die afscheiding loslaten? Ik zeg nee. Is het juist om te zeggen dat wanneer een vrouw verkracht wordt dat het onjuist is van haar om te vechten tegen haar verkrachter om te zorgen dat ze niet verkracht wordt? Dat ze die verkrachter zelf gecreeerd heeft omdat ze de afscheiding heeft gemaakt van niet verkracht worden met verkracht worden? Dat ze eigenlijk geen probleem moet hebben met verkracht worden, omdat dat dan de emotionele lading ervan afhaalt en het begrip verkacht worden dus irrelevant wordt? Klinkt dit heel logisch in jouw oren?

 8. loveulongtime schreef:

  ‘Goed’ kan niet bestaan zonder ‘kwaad’. Alleen ‘goed’ zou een erg saaie wereld opleveren. Een wereld waarin de mens zou vegeteren. Maar zoals de wereld er nu uitziet heeft het kwaad toch echt de overhand.

 9. Brammetjebram schreef:

  Iedere mens dient altijd het goede zoals hij dat ziet.

  Uitspraak van Gurdjieff , hoogst waarschijnlijk niet zelf bedacht , want het is een universele waarheid.
  Helaas zijn er maar al te veel mensen die bewust het kwaad dienen en stimuleren omdat zij zijn gaan geloven dat dat voor hen goed is.
  Gelukkig zien wij aan hun labiele pogingen het slechte te “rechtvaardigen” dat kennelijk iets hen ervan weerhoud om zich echt prettig te voelen bij slechtheid. Enkele uitzonderingen daargelaten.
  Mensen hebben meestal een natuurlijke remming om slechte dingen te doen …

  Hebben wij natuurlijk remmingen om niet te feesten , te genieten , te delen , lief te hebben ?
  Nee . Die zijn allen aangeleerd en gebaseerd op associatie.
  Ik zou in een ideale maatschappij , waar ruimte was voor ieders ontwikkeling , en dus de meeste mensen een gelukkige , gezonde leefomgeving zouden hebben , en in liefde met elkaar zouden samenleven , geen problemen hebben met een oudere man die mijn mooie 14-jarige dochter zou versieren , gelukkig maken en huwen. Als ze maar gelukkig word.

  Maar zo loopt het hier haast nooit. Laten we eerlijk wezen , kijk ff om je heen. 20% psychopaten en 40% borderliners…. Negen van de tien oudere mannen hebben mijn dochter slechts misbruik , En een afgetakelde geest in een ziekelijk lijf te bieden. En doorgaans een hoop leugens en bedrog , en een rotkarakter. Opgesodemieterd dus. Afblijven ! Een beetje gaan lopen teren op andermans jeugd….
  Dat misbruik zit echt niet tussen mijn oren , maar gebeurt dagelijks om me heen… Je moet niet alles kapot willen relativeren…

  Gelukkig heb ik geen dochters ! Ha ha

 10. Brammetjebram schreef:

  Seks is fijn !

 11. jeroen schreef:

  Een fundamentele wet van Liefde is dat mijn vrijheid nooit jouw vrijheid mag inperken. Sterker gezegd, jouw vrijheid en mijn vrijheid versterken zich in Liefde. Ik praat hier niet specifiek over seksuele liefde maar universele Liefde.

  Als het bewustzijn of de ontwikkeling van 2 of meer mensen te ver uiteen ligt ontstaat heel gemakkelijk een machtsrelatie, hoe subtiel ook. Een therapeut met zijn/haar cliënt is heeft deze potentie. Een ‘spiritueel leider’ en zijn volgelingen heeft ook die potentie. En een oudere man met een mesje van 14 dus ook. Een meisje van 14 heeft zichzelf nog niet gevonden en dus is ze zeer gemakkelijk programmeerbaar, waardoor het meisje al snel haar eigen wezen/essentie en daarmee haar eigen vrijheid niet zal ontdekken. De enige normale relatie tussen zo een jong meisje en een ouder man is daarom een in een vader-dochter of leraar-leerling verhouding.

 12. Brammetjebram schreef:

  Mee eens… Een te groot verschil in bewustzijn schept die mogelijkheid tot misbruik.
  In de meeste gevallen zal het zo zijn dat een man van 40 de mogelijkheid heeft tot een machtsrelatie , zoals ook een spiritueel leider , en vaak ook de therapeut , hoe onterecht dat of denkbeeldig dat machtsoverwicht ook is….

  Echter is het gevaarlijk en naief om ervanuit te gaan dat vrijwel alle meisjes van 14 zichzelf nog niet hebben gevonden , en nog gevaarlijker om ervan uit te gaan dat de meeste 40 of 50 jarige mannen al wijzer zijn , of van hun ervaringen geleerd hebben… Er zijn genoeg top-politici die ik geen seconde met mijn kleine kinderen alleen zou laten…
  Het is ook niet zo dat de mogelijkheid tot , zich ook uit in machtsmisbruik , er zijn genoeg mensen die zoiets nooit zouden overwegen .
  Dat is theorie. In de praktijk zien we dat veel mensen zich niet meer ontwikkelen na hun 12de , ook al maken zij zichzelf wijs dat zij ook leren en groeien.
  Ik ben het dus met je laatste zin oneens , “de enige normale relatie “? Hoewel ik denk dat het zeker vandaag de dag zeldzaam is als jonge meisjes van 14 al ware liefde kennen , is het helemaal niet onmogelijk. Bovendien verdienen ze de kans om daar zelf achter te komen.
  Alsof iemand van 50 nooit het meest van een jong meisje zou kunnen houden , of het best bij haar passen , ha ha , wie is er hier nu voorgeprogrammeerd…

  Betekent het feit dat de handel “ware liefde” en “romantiek” heeft gekaapt , en onderdeel van de matrix heeft gemaakt , dat echte ware liefde niet bestaat ?
  Betekent het feit dat alle ons bekende wonderen zijn verdraaid en verfraaid dat wonderen niet bestaan ? De liefde kent geen regels , maar ook geen misbruik.

  Seksualiteit wel. Daarom vind ik het prima als je je kinderen een beetje opvoed en beschermt.
  Volslagen naieve onwetendheid is eerder regel dan uitzondering , zelfs bij 18 jarigen …
  Maar om mij bepaalde liefdes te verbieden omdat de “mogelijkheid tot misbruik” bestaat dat gaat wel echt te ver. Vooral als je bedenkt dat de staat haast heeft homo’s , lesbiennes en “transgenders” van ze te maken , en die “keuzes” dagelijks door hun strot duwt.

  Wat heeft dat dan nog met liefde te maken…. Éen en ander komt op mij over als een bewuste poging de liefde tot een soort “vals sentiment” te maken , en “begeerte” tot het enige geldige argument.

 13. Brammetjebram schreef:

  ik zei toch : “Negen van de tien oudere mannen hebben mijn dochter slechts misbruik , En een afgetakelde geest in een ziekelijk lijf te bieden. En doorgaans een hoop leugens en bedrog , en een rotkarakter.”

  Ik reken mijzelf graag tot die één van de tien , dat snap je toch wel…

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten