Vrijheid = verantwoordelijkheid

Filed in PIETER STUURMAN by on 11 april 2015

Ik vind het erg interessant om begrip te krijgen van de werking van de mechanismen van de menselijke geest, zowel individueel als collectief.

Lang geleden heb ik opgemerkt dat vrijheid een bijna universeel verlangen is van mensen. In alle culturen en tijden speelde het een rol. Tegelijk merkte ik op dat de inrichting van de samenleving juist vrijheid beperkt. Het viel me toen op dat mensen wel zeggen dat ze vrijheid willen, maar tegelijkertijd ook een leider zoeken die ze vertelt wat ze moeten doen. Dat . . .

Dit artikel kunt u helemaal lezen als u lid bent. Dat kan al vanaf 2 euro per maand.

Een peiling van 21 mei jl. laat zien dat ruim 93% vindt dat de mainstream media onbetrouwbaar zijn. Vindt u het noodzakelijk dat een onafhankelijk kritisch geluid blijft bestaan? Word dan nu lid.

Wilt u lid worden, maar heeft u geen Paypal account, dan kunt u ook een maandelijks betaalprofiel instellen bij uw bank. Stuur vervolgens een email via het contactformulier om dit te bevestigen. De bankgegevens vindt u onder deze link.

Bent u al lid? Om in te loggen klikt u hier.

Bent u al donateur of lid en werkt uw toegang niet, stuur dan even een email via het contactformulier.

WORD-LID

Gedeeld 59

Tags:

About the Author ()

Comments (24)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Torah-Freeman schreef:

  Ik ben inhoudelijk in grote lijnen eens van hetgeen jij schrijft. (Quote) “Wanneer mensen zouden beseffen dat het een illusie is, dan zouden ze dit niet meer doen” Veel mensen “weten” al dat het een illusie is, en “weten” dat ze bedrogen worden, denk dat we veelal de oorzaken op een heel ander terrein moeten zoeken wat betreft niet “eind” verantwoordelijk te willen zijn voor hun doen en laten, we zijn namelijk ook “eind” verantwoordelijk om niet toe te staan ons te laten misleiden (een door G-d gegeven verantwoordelijkheid om jezelf niet te laten overmeesteren door, in dit geval, externe misleiding) , de ander(en) heeft de keuzevrijheid het te mogen doen, (in de wetenschap dat de misleider/bedrieger daar zelf voor verantwoordelijk voor gehouden zal worden, en daarvoor de prijs zal betalen) er zijn altijd meerde partijen betrokken om de wereld vorm te geven, is er sprake van “vrijwillige” slavernij, dan zegt dat vooral “heel” veel over de partij die het fijn vindt om als slaaf te fungeren, het zij aan een Overheid of aan lage begeerten ect ect.

 2. Torah-Freeman schreef:

  Wat ook noodzakelijk is, is wat minder te wijzen naar de zogenaamde Elite en dergelijke, het zijn mensen zoals elk ander mens, zij moeten urineren, ontlasten, slapen en dergelijke, door maar steeds op hen de focus te leggen, geef je ze teveel krediet, ze zijn geen goden, alles behalve dat. Mensen zijn werkelijk heel ver van het padje als zij voor bijna alles opzien naar de Elite, door hun klachten neer te leggen bij de Elite en de Overheid, vereer je mensen als goden, je knielt en smeekt dat “zij” de verantwoordelijke partij zijn om de verandering te bewerkstelligen, als mensen dat blijven doen, vaak tegen beter weten in, dan dient de oorzaak van het probleem bij de partij gezocht te worden, die meent er goed aan te doen, te blijven smeken bij de Elite. Interessant om aan de weet te komen wat de oorzaken zijn, wat drijft mensen, waar staan ze voor ect ect.

 3. PieterStuurman schreef:

  Naar mijn inzicht vinden mensen het niet zozeer fijn om als slaaf te fungeren, maar zijn ze vooral bang om verantwoordelijkheid te dragen. De pogingen om die verantwoordelijkheid af te wentelen, resulteren inderdaad in slavernij, die vervolgens (al dan niet bewust) op de koop toegenomen wordt.

  Eindverantwoordelijk voor de inrichting van de samenleving kan een individu niet zijn. Die samenleving is immers het resultaat van hetgeen alle mensen bij elkaar opgeteld doen. Iedereen is daarbij wel verantwoordelijk voor de bijdrage die hij/zij daaraan levert.

  Als we vinden dat vrijheid van belang is, dan moeten mensen ook vrij zijn om pogingen te doen om anderen te misleiden. Het is dan de eigen verantwoordelijkheid van iedereen om zich daar al dan niet voor te lenen. Een leugenaar (misleider) kan immers uitsluitend effectief liegen als hij mensen vindt die zijn leugens geloven. En voor dat geloven zijn de gelovers zelf verantwoordelijk.

 4. PieterStuurman schreef:

  Het heeft inderdaad geen zin om de machtselite de “schuld” te geven van de situatie. Om de doodsimpele reden dat die elite daar geen schuld aan heeft.

  De wens om verantwoordelijk af te dragen en geleid te worden, leidt onvermijdelijk tot het ontstaan van een machtselite. Het zijn dus de volgers die daarvoor verantwoordelijk zijn.

  Wel is het zinvol om mensen erop te wijzen dat ze zich laten leiden door lieden die niet het beste met ze voorhebben. Om ze te laten zien wat de werkelijk motieven en strategieën van hun “leiders” zijn. Zodat ze beseffen dat het geen goed idee is om die leiders nog langer als “autoriteit” te blijven zien en te volgen. Dat ze dat beter niet kunnen doen dus.

  Hopelijk ontstaat daardoor ook de opening voor bewustwording van het feit dat dit voor ALLE “autoriteiten” geldt. Het kiezen van andere leiders lost dus niks op, zoals de geschiedenis (evenals het heden), zonder uitzondering bewezen heeft.

 5. Douwe schreef:

  Prachtig artikel, Pieter Stuurman weet het zo goed en helder neer te zetten.

  In mijn ervaring is dit inzicht essentieel voor mensen om te leren inzien dat ze nooit onvrij geweest zijn, dat ze volledig vrij zijn in het nu en altijd vrij zullen zijn. Het is een heel belangrijke stap om de illusie van slavernij te verbreken die volledig echt is voordat mensen dit inzicht opdoen.

  Naast dit artikel van Pieter Stuurman zijn er twee boeken die me enorm geholpen hebben dit beter te begrijpen die inmiddels beide gratis als pdf beschikbaar zijn gesteld.

  Het eerste is: Het einde van al het kwaad, door Jeremy Locke:
  http://achterdesamenleving.nl/het-einde-van-al-het-kwaad-het-tijdperk-van-de-oorlogen-op-aarde-is-voorbij/

  Het tweede is: Het meest gevaarlijke bijgeloof, door Larken Rose:
  http://achterdesamenleving.nl/het-meest-gevaarlijke-geloof-nu-in-het-nederlands/

  Als genoeg mensen deze materie goed begrijpen en gaan leven dan valt de huidige heersende klasse als los zand uit elkaar. Als mensen hun eigen vrijheid leren gebruiken en die van anderen ook garanderen en zelf hun scheppende kracht terugnemen dan zullen vele van de huidige problemen als sneeuw voor de zon verdwijnen!

 6. Torah-Freeman schreef:

  Ieder individu is (eind)verantwoordelijk voor zijn/haar voelen/denken/spreken en handelen. Een samenleving zou je op kunnen bouwen vanuit een gemeenschappelijke basis (Beginloze-Bron en Auteur van de Schepping en fysieke realiteit). Ofschoon mensen de ruimte en vrijheid hebben om te misleiden (vaak in de wetenschap dat hun misleidingen ernstige gevolgen kunnen opleveren) is hun intentie en motivatie om mensen te willen misleiden, totaal verkeerd (als er gerechtigheid bestaat, dienen zij zich te verantwoorden), meestal om heel wat geld te genereren en andere egocentrische doelstellingen. Voor het belangrijkste gedeelte geldt als men tegen oneerlijkheid is, hoe tegen zulke misleidingen opgewassen te zijn, belangrijk om te weten hoe eerlijk je zelf bent, dus is zelfreflexie en zelfonderzoek een must, kortom, hoe staan wij in het leven, waar zijn we op uit en waar zijn we op afgestemd? Hebben wij principes en/of zijn wij huichelaars?

 7. Torah-Freeman schreef:

  Als er een partij is, die geld wilt uitlenen tegen rente, en er is een partij die (ongeacht om welke motivatie dan ook) geld wilt lenen tegen rente, dan is de laatste partij de vrijwillige slaaf, want niemand eist van de laatste partij dat hij/zij geld “moet” gaan lenen tegen rente, die partij heeft zelf de keuze gemaakt. wel is het uiterst triest, zelfs misdadig en ethisch totaal te verwerpen, dat landgenoten/vrienden/gelijkgestemden/gezinden, elkaar de helpende hand bieden tegen betaling en/of elkaar een lening verstrekken tegen rente. dan is er in absolute zin geen broederschap.

 8. PieterStuurman schreef:

  Precies. Daarvoor zijn we zelf verantwoordelijk.

 9. PieterStuurman schreef:

  Het vervelende is, dat in het huidige systeem vrijwel al het geld als lening geboren wordt. Zonder schuld bestaat er geen geld. Schuld is daarom (in dit systeem) onvermijdbaar.

  De enige reden waarom dit misdadige systeem kan blijven bestaan, is omdat veruit de meeste mensen de aard van het systeem niet kennen, en daarom in de veronderstelling zijn dat het rechtvaardig is. En zich er daarom aan blijven conformeren.

  Maar het is inderdaad een systeem dat de bedoeling heeft om mensen de opbrengst van hun arbeid te ontnemen. En dat is ook de definitie van slavernij.

  “It is well enough that people of the nation do not understand our banking and monetary system, for if they did, I believe there would be a revolution before tomorrow morning.”

  Henry Ford

 10. Torah-Freeman schreef:

  Het “systeem” is ontworpen door mensen en mensen houden het in stand, bij veel mensen speelt de gedachte dat ze maar 1 keer leven, waarom zo moeilijk doen denken ze dan, liever dat ze genieten en gelukkig daaronder zijn dan heel bewust gaan leven, dus heel veel mensen willen ook niet ethisch en bewust denken en handelen, het is helaas de mentaliteit bij heel veel mensen.

 11. PieterStuurman schreef:

  Inderdaad, het is ontworpen door mensen en mensen houden het in stand. Dat betekent dat mensen ook iets anders zouden kunnen ontwerpen en in stand houden. Maar daarvoor is inderdaad wel een wil, of een motief nodig.

 12. ZerotheHero schreef:

  Ik vind het een kinderachtig argument om te zeggen dat de elite geen schuld heeft. Als mensen onwetend zijn over de situatie waarin ze zitten dan hebben ze geen keus en is er ook geen verantwoording te nemen. Dit is in ouder-kind relaties zo en is ook zo in leider-volg relaties. Er is helemaal geen wens om verantwoordelijkheid af te leggen, dat doet het lijken alsof alle mensen liever lui dan moe zijn. Het gaat erom hoe je opgebracht bent. Als je altijd voor je zelf hebt moeten zorgen zal je dat ook blijven doen. Wat betreft de elite wil jij mij vertellen dat het hun schuld niet is dat er zo veel kennis wordt achtergehouden? Al die psychological operations, black operations, genocide? Dat is omdat wij onze verantwoording niet nemen? Het houdt deels verband maar is echt niet zalig makend. Hoe is de normale mens verantwoordelijk voor wat zich in de schaduwen voordoet. Deze mensen zijn parasitair en psychopathisch. Ze willen je niet enkel domineren, ze willen je corrumperen, misleiden tot het overgeven van je creatieve kracht. Ik kan je aanraden een keer op alt-market.com de artikelen van Brandon Smith te lezen. Dit hele gedoe van uitzoeken waar het fout is gegaan: ‘mensen moeten meer verantwoording nemen’ is leuk, maar beating around the bush. Vaak vindt ik dat mensen nog veel te lief denken. Je kan zoveel verantwoording nemen als je wil, they, the powers that be, zullen er dan nog steeds zijn en zij hebben enorme faciliteiten om jouw pad naar zelf verantwoordelijkheid te dwarsbomen of helemaal te stoppen ala je afmaken. Keiharde realiteit mensen. Nu lijkt het nog ver van je bed, maar dat dachten ze honderd jaar geleden ook. Ik wil geen angst zaaien, maar dit is de ijskoude conclusie die je trekt als je het begrijpt. Het is eigenlijk de enige conclusie die je kan trekken. Je kan niet redeneren met tyrannie, wat er ook allemaal achter mag zitten. Wanneer de elite hun rechtse revolutie eruit rollen en de liberty movement Ron of Rand Paul weigerd vervalt amerika in een burgeroorlog. Niet alleen van Amerika, maar de gehele wereld. Het is nu zo’n garantie dat je niet meer om de zaak heen hoeft te draaien. Terwijl wij leuk kletsen over het een en ander slaan delen van de liberty movement wapens in en bereiden zich voor op revolutie. Er zal ze geen respijt gegeven worden. De psy op is doorzien en de elite moet vervallen in plan b. Zwartmaken en genocide verantwoorden. Hun enige hoop is een groot deel van het leger aan hun kant krijgen, maar de kans op een neppe militaire coup daar is groot. Ron en Rand paul moeten onthuld worden, net als Nigel Farrage, Marine le Pen, Putin etc. Zelfs al zouden ze amerika terug veroveren hebben ze het geheel van Russisch, Chinees of simpel gezegd elk elite gecontroleerd leger dat er is tegenover hen staan.
  The founding fathers, vrijmetselaren of niet, begrepen heel goed hoe de mens in elkaar zat. Na de revolutie was amerika ook even vrij, een van de voorbeelden dat het volk van de elite gewonnen heeft al was het maar voor even. Punt is dat je nog zo’n mooie declaration of independence kan hebben het moet een fail safe tegen corruptie hebben. En macht zal altijd de corrumpeerbare aantrekken. Op dat punt ben ik het zeker met je eens dat ieder zoveel mogelijk verantwoording voor zichzelf moet nemen, maar ze moeten daar wel de kans voor krijgen natuurlijk. Er zal altijd een soort van leidende macht zijn, het moet nu alleen kleinschaliger met meer persoonlijke banden ipv kille machtsstructuren die supersimpel te infiltreren zijn. De elite speelt hier ook op in natuurlijk door te doen alsof de wereld gedecentraliseerd wordt in de toekomst. Echte decentralisatie vindt pas plaats als ook de globalistische instituten verdwijnen, dus het is zij of wij. Tuurlijk hoor ik Martin zeggen op de achtergrond: saturnus matrix, strijd, opofferingsenergie etc. Ik sta er ook niet om te springen om in opstand te komen. Het is maar de vraag of het effectief zou blijken. Ik hou mezelf meer bezig met taoisme en probeer beetje bij beetje het duale te transcenderen. Ik vindt gewoon dat er gezegd moet worden waar het op staat en niet dat eeuwige: ‘Vrijheid, wat is het eigenlijk?’ gedoe. Fysieke vrijheid betekent dus ook verantwoordelijkheid voor je zelfverdediging, dus als je echt een schijn van kans wil maken tegen de elite moet je dus wapens hebben en trainen. Iedereen ontwaken gaat niet gebeuren. Wanneer de solution wordt uitgerold zullen veel denken van: is wel goed zo, ik heb geen zin om ook de brics te moeten afschrijven. Veel mensen zitten er gewoon te diep in. Gaat het er uiteindelijk ook om dat we winnen? Is dat het einddoel? Wat willen deze mensen nou echt met hun nwo? Hoe meer ik er over nadenk hoe minder ik het begrijp eigenlijk. Er is alleen het oneindige en dat satanische vastleggen ofzo weet ik veel gaat niet gebeuren denk ik. Verlichting draait het uiteindelijk om denk ik en dat heeft niks met deze specifieke tijd te maken. Tijd is juist iets waar ze je in proberen gevangen te houden. Je hebt door de geschiedenis heen genoeg voorbeelden van soortgelijke situaties en zielen die weigerden. Het is nu niet anders of nieuw. Uiteindelijk sterft iedereen, ongeacht wat voor idee je hebt qua spirituele overtuiging en manier waarop. Een satanische overname is in mijn ogen just another way to die. En dat bedoel ik niet nihilistisch alsof jezelf er van afkeren geen zin heeft, maar meer het besef van dat ook lucifer’s reign niet eeuwig kan duren. Alles gaat voorbij.

 13. PieterStuurman schreef:

  Mensen zouden verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun mate van (on)wetendheid. Dat is tegenwoordig echt niet moeilijk meer. Alle benodigde informatie is voorhanden en toegankelijk.

  Ouder-kind relaties zijn anders omdat kinderen niet volwassen zijn en dat ook nog niet kunnen zijn. Volwassenen wel. Leider-volgers relaties getuigen daarom van mentale onvolwassenheid.

 14. ZerotheHero schreef:

  Ik heb even een kijkje genomen op achterdesamenleving en al ben ik niet 100% zeker lijkt het mij een New Age disinfo site. Dit omdat het niet zo subtiel wijst naar the usual scapegoats: het westen, rothschilds, etc. Jacob en Evelyn heersen niet over de wereld. Waarschijnlijk iemand die je totaal niet kent of ooit zien zal doet dat, maar zou ook kunnnen dat he’s hidden in plain sight. Ja, het westen valt, waarheid onthult etc allemaal leuk en aardig, maar de globalisten zitten dan nog rustig op hun plek. Ik zal achterdesamenleving een keer goed doorspitten, maar ondertussen zie ik het snel genoeg. Is ook heel simpel.

  http://redefininggod.com/2015/03/the-illuminati-strategy-of-tension-and-release/

 15. ZerotheHero schreef:

  Onwetend doet onwetend, iemand die niet al te snugger is gaat niet opeens wetenschappelijke artikelen lezen laat staan begrijpen. Of ze zijn bang en in de ontkenning natuurlijk en dan krijg je dus weer een leider volger relatie omdat mensen zoeken naar iemand die het dan even voordoet. En de elite voert een intensief programma uit om het gezin te ontwrichten wat dus de mogelijkheid om volwassen te worden tevens ontwricht. Leeftijd heeft niks met volwassenheid te maken. Het is iets wat je moet leren nemen, zelf of door je ouders. En niet alle leider volger relaties getuigen van mentale onvolwasenheid. Als ik ga trainen en mijn sifu volg in zijn lessen is dat niet mentale onvolwassenheid. Hij bied mij een platform om te leren omdat ik vertrouw in zijn expertise dus kies daarin een onderdanige positie in te nemen zodat ik ook daadwerkelijk wat kan leren. sommigen zijn nou eenmaal ergens beter in dan anderen.

 16. PieterStuurman schreef:

  Je hebt het over een leraar-leerling relatie. Dat is iets anders. Van iedereen is iets te leren en iedereen kan een ander iets leren. Hiërarchie is daarbij overbodig.

 17. Torah-Freeman schreef:

  @ZerotheHero,

  Ja idd, die mensen (eenvoudig en geen intellectuelen en professoren) worden vaak uitgebuit en als speelballen gebruikt door gewetenloze en arrogante figuren van een systeem die verworden is tot een afgod. Het is ook hartstikke nodig om daar rekening mee te houden en dat te beseffen, die mensen hebben juist wel mensen nodig die als hun beschermers optreden, niet tegen betaling, maar uit broederlijke liefde en omdat hun hart hun ertoe dringt die mensen te ondersteunen. Alle mensen zijn waardevol als we dat zouden inzien.

  Er is niets mis met onderwijs krijgen, of iets leren, of respect te tonen voor je ouders, ik hoor liever van een arme sloeber een paar wijze woorden, dan leugens te moeten aanhoren van een rijke manipulerende politicus die door zeer velen wordt geprezen.

 18. Douwe schreef:

  Mensen zijn zelf volledig verantwoordelijk voor hun leven. Geloven dat zij dat kunnen redigeren aan een ander heeft tot gevolg dat ze alleen maar hun eigen vrijheid beperken en nog steeds 100% verantwooordelijk zijn voor dat gevolg.

  Mark Passio heeft een mooie lezingenserie waar hij dit heel goed uitlegt. Hij onderscheidt daarin nescience. kennis die ontbreekt bij mensen omdat ze geen toegang hadden tot de informatie. En ignorance, geen kennis hebben van iets terwijl de informatie wel aanwezig is. In de huidige tijd van het internet is het zeer moeilijk voor mensen om nog nescience te kunnen claimen in mijn ogen.

  De lezingenserie van Mark Passio is zeer de moeite waard, sluit goed aan bij het artikel van Pieter Stuurman en is o.a. te bekijken via: https://www.youtube.com/watch?v=C1pkJaNbzLU

 19. ZerotheHero schreef:

  @PieterStuurman Dat is inderdaad de nuance. Zo zou een overheid zich moeten opstellen, om mensen de gereedschappen te bieden zelfstandig te zijn als een leraar. Dat was denk ik ook in eerste instantie de bedoeling. Maar op die manier zullen de mensen er op een gegeven moment achter komen dat iets als een overheid overbodig is geworden. Aangezien macht corrumpeert en macht de corrumpeerbare aantrekt moeten ze dus de bevolking afhankelijk houden door onwetendheid mits ze die macht willen behouden. Dit principe komt naar voren in george orwell’s 1984 met de perpetual warfare state. Nep conflicten onderhouden niet alleen om een machts structuur te onderhouden, maar om het gehele systeem legitimiteit te geven. Ik zelf vindt dat er een familiaire, lokale hierarchie moet zijn, maar ook niet meer dan dat. Hier gaat de elite binnenkort ook soort van mee komen hun multilaterale nwo aangevoerd door de savior brics. Het hegeliaanse dialect in full swing.

  @ Torah-Freeman dezelfde Freeman van martinvrijland.nl neem ik aan?
  Ik bedoel niet neerbuigend te zijn tegenover mensen die minder intellectueel zijn ofzo. Ik ben van mening dat als mensen natuurlijkere voeding tot zich nemen en de fluoride en dergelijke troep laten staan het al veel zou schelen. Er vindt degeneratie plaats, met als uiterste de blanke mens, wat tegengegaan moet worden. Dat is een te grote factor om te ontkennen.
  Goed leiden doet goed volgen, maar mensen moeten niet enkel kopieeren, maar zelf wijzer worden. Give a man a fish and he’ll eat for a day. Teach a man to fish and he’ll be fed for life. Ik was het type, en soms komt het nog wel is naar boven, intellectuele narcist, maar ik weet dat het dan gevoed wordt door mijn eigen onmacht. Dingen forceren heeft, tot mijn eigen frustratie vaak, weinig zin. Teach by example is het beste. Ik merk aan mezelf steeds meer dat ik niet echt erkenning wil of nodig heb. Ik probeer mensen te stimuleren, maar het blijft uiteindelijk hun keuze of ze er wat mee doen. Vrije wil betekent dat er geen goeie of slechte keuzes zijn. Ik erken wel negativiteit en positiviteit, creatie en vernietiging of simpelweg dualiteit. De taoist wordt gekenmerkt door de man die de natuur in trekt op zichzelf, niet om kleur te bekennen aan welke kant dan ook, maar om in de stroming met beide te vloeien.

  The perfect way is only difficult for those who pick and choose. Do not like, do not dislike; all will then be clear. Make a hairbreadth difference and heaven and earth are set apart; if you want the truth to stand clear before you, never be for or against. The struggle between “for” and “against” is the mind’s worst disease.
  – Bruce Lee

 20. Torah-Freeman schreef:

  @ZerotheHero,

  Haha, ja ik ben het hahaha. Er zijn ook gewoon genoeg mensen (wellicht mede door degeneratie) die het wel willen begrijpen, maar het vermogen grotendeels missen om het te vatten, wil niet zeggen dat veel van die mensen het niet aanvoelen dat er iets niet klopt, als het leven duurder wordt en ze komen nauwelijks rond, dan weten zij ook wel dat er iets grondig mis is, en beginnen te klagen.

  Ja, in plaats dat er een evolutie zou plaatsvinden, wat bewezen is dat het niet klopt, vindt er feitelijk een degeneratie plaats, na de Grote Vloed, is dat zo n beetje drastisch in gang gezet door vooral klimatologische veranderingen, mensen leefden minder lang, werden kleiner van stuk. En ja, wat er vanaf de Franse Revolutie (1840) is gaan ontstaan (industriele revolutie) tot op de dag van vandaag, komt feitelijk neer op een versnelling van het proces van degenereren, men (the powers that be) gebruikt kennis op een verkeerde manier, zet het in om te willen heersen over mensen, dus de kennis is veelal in handen gekomen van Evil-krachten.

  Ik ben van mening, dat onze vrije wil binnen onze 3-D-5-zintuigen-realiteit gelimiteerd is, acceptatie is zeg maar ook een kunst, want anders worden wel gecorrigeerd door de gevolgen die optreden door onze handelingen, dat is wel te hopen, dus heeft alles een goed doel als we ons daar bewust mee bezig houden, dan gaan onze “spirituele” ogen open en wordt ons verstand verlicht en gaan we weer genereren, en komt er een keer in ons lot ten goede en gaan we een tijdperk binnen van vrede en gezondheid ect ect.

  In die tijd, zal de oorlog niet meer geleerd worden, op elk niveau zal die niet meer worden toegepast.

 21. ElveTwelve schreef:

  het schuld slavernij systeem van de huidge mensheid [ onder het jezuitische banksysteem van geld creeren door schuld] gaat terug naar de oud babylonische money magic en contract law of tacit consent.

  wil je echt weten hoe het systeem zo tot stand is gekomen moet je de moed hebben het onder ogen te zien zoals hier geimplementeerd door de OFF world agenda.

  heel veel info voor diegene die het verwerken kunnen om in een keer alle spiegels in dit spiegelpaleis/matrix stuk te slaan en uit te vinden wie “de wizzard of OZ[ goudeenheid] is

  https://bradleyloves.wordpress.com/declaratin-of-non-consent/

  verdere uitleg over oud babylonische money word magie

  http://jhaines6.wordpress.com/2014/10/26/bradley-loves-the-great-con-of-man-esoterics-the-supernatural-magicians-mind-control-and-the-new-world-order-part-one/

  http://jhaines6.wordpress.com/2014/10/27/the-great-con-of-man-esoterics-the-supernatural-magicians-mind-control-and-the-new-world-order-parts-two-and-three-by-bradley-loves/

  http://jhaines6.wordpress.com/4-the-great-con-of-man-by-bradley-loves/

  http://jhaines6.wordpress.com/2014/10/28/the-great-con-of-man-esoterics-the-supernatural-magicians-mind-control-and-the-new-world-order-parts-four-and-five-by-bradley-loves/

  http://jhaines6.wordpress.com/2014/10/29/the-great-con-of-man-esoterics-the-supernatural-magicians-mind-control-and-the-new-world-order-parts-six-and-seven-by-bradley-loves/

  http://jhaines6.wordpress.com/6-the-key-to-our-enslavement-is-the-sexual-energy-by-bradley-loves/

  http://jhaines6.wordpress.com/2014/10/30/the-great-con-of-man-esoterics-the-supernatural-magicians-mind-control-and-the-new-world-order-part-eight-by-bradley-loves/

  http://jhaines6.wordpress.com/2014/10/31/the-great-con-of-man-esoterics-the-supernatural-magicians-mind-control-and-the-new-world-order-part-nine-by-bradley-loves/

  http://jhaines6.wordpress.com/2014/11/01/the-great-con-of-man-esoterics-the-supernatural-magicians-mind-control-and-the-new-world-order-parts-ten-and-eleven-by-bradley-loves/

  http://jhaines6.wordpress.com/2014/11/01/the-great-con-of-man-esoterics-the-supernatural-magicians-mind-control-and-the-new-world-order-parts-ten-and-eleven-by-bradley-loves/

 22. ZerotheHero schreef:

  @Torah-Freeman

  Ja, heeft weer te maken met kennis. Als je het contrast niet kan maken of inzien accepteer je makkelijk het theater. Als je weet hoe de goochelaar zijn trucs uitvoert ben je niet meer onder de indruk van de goochelshow. De middenmoot zal ik ze maar noemen hebben zoveel perceptuele blindheden dat hun paradigma ook niet anders dan illusionair kan zijn. je moet gewoon telkens een tafelpootje omknikkeren en ze gaan het steeds meer inzien. Al is mijn ervaring dat mensen snel in de ontkenning schieten. Tegenwoordig is je gelijk halen ook belangrijker dan daadwerkelijk tot een beter inzicht komen. Ik had laatst een discussie met een collega over American Sniper en hoe dat een propaganda film is. Zegt hij nee als een kind nou een terrorist is en een wapen oppakt… Hoe bedoel je simpel te hersenspoelen. Wanneer ik zeg dat het je reinste propaganda is zegt hij nee is niet zo. Condemnation without investigation is the height of ignorance. Die goochem van American Sniper, waarop de film is gebaseerd, had dus in zijn memoirs geschreven dat hij geen moer geeft om de irakezen en dat moorden leuk is etc. Toen ik hem dat stuurde kon hij alleen maar zeggen van was toch een goeie film. Mensen hebben ook moeite met de roze bril af doen. Die westerse exceptionaliteit en ikea meubels neem je uit hun dooie kauwe klauwen. Zo ben ik ook soort van neutraal tegenover de middenmoot. Tuurlijk zijn ze onwetend, maar in hun onwetendheid en egoisme laten ze wel de gruwelijkste daden toe en weigeren ze de waarheid te aanvaarden omdat het leven dat ze gewend zijn onvermijdelijk zal veranderen. Nou zal het nog eens tukje lastiger te aanvaarden zijn o te begrijoen dat het gehele westen een propaganda constructie is, maar goed stapje voor stapje.
  Degeneratie is mijn ogen simpel uit te leggen. Het overleven van te veel mensen, gedegenereerde mensen incluis ala albinos, dus natuurlijke selectie verstoord. De opkomst van de landbouw en het gaan van een voornamelijk dierlijk dieet naar een voornamelijk graan(plantaardig dieet). De zwarte pest was ook niet een bacterie of virus die opeens evolueerde, maar de mensen hun immunsysteem was gewoon zo dermate slecht dat ze bij het introduceren van een aggressieve mutatie bij bosjes stierven. Zo gaat het in afrika nu ook. Maar de kennis ligt inderdaad in handen van tptb en ze gebruiken die zeker niet in het voordeel van allen.
  Ik ben het met je eens wat betreft vrije wil. Volgens mij doel je naar het transcendeer principe. Je kan het zien als een soort van spiritueel zindelijk worden wanneer je het menselijke ontstijgt. Ik zelf vind dat je het materiele niet kan ontkennen en ook niet zou moeten en dat dat ook geen enig nut heeft. Hoe je er mee omgaat zeker wel. Ik hoop niet dat je geloofd in de new age 4d rapture mambo jambo, dat er goeie en slechte aliens zijn en dat de goeie samen met putin de wereld gaat redden. Ik bedoel niet jou persoonlijk hoor, maar mensen geloven werkelijk alles wanneer ze wanhopig zijn. Vrede is mogelijk wanneer we geen last meer hebben van psychopathische oligarchen. Het heeft niet zozeer met de zogenaamde oorlogszucht van de mens te maken. Ik probeer in het nu te leven en geen verwachtingen te hebben. Gewoon zijn.

 23. ZerotheHero schreef:

  Die site die je post lijkt disinfo te zijn(controlled opposition). Ten eerste aliens. Ten tweede wordt er geen notie gemaakt van het feit dat het westen vs oosten paradigma de elite hun hegeliaanse dialect is. Iedereen die eenzijdig naar het westen wijst en doet alsof rusland en china etc er niks mee te maken hebben doet dat bewust als disinfo agent of is heel goedgelovig. Ik gok de eerste.

 24. PasOpRokenVoorkomtHersenspoeling schreef:

  https://www.youtube.com/watch?v=_DUL7iNohho

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten