Casimir ten Have nieuwe YouTuber op Beyond the Matrix

Filed in CASIMIR TEN HAVE by on 12 oktober 2015

Casimir ten HaveMeer dan een maand geleden heb ik Martin Vrijland benaderd met de vraag of ik een artikel kon schrijven voor Beyondthemartix. Het onderwerp van het artikel is nog al controversieel en past dus bij een site die de status quo en de bestaande heilige huisjes omver durft te gooien.

Zelf hou ik hier ook van , dus toen Martin vroeg of ik ook schrijver of youtuber voor deze site wou worden heb ik daar mee ingestemd. Het eerste artikel wat ik op deze site zal plaatsen gaat over de verborgen historie van de mensheid. Wanneer je hier over begint doen mensen vaak alsof je een in buitenaardse wezens gelovende randdebiel bent die, zonder sceptisch te zijn, alle pseudowetenschappelijke artikelen op internet gelooft.

Deze manier van reageren vindt ik vermakelijk maar tegelijkertijd ook zorgwekkend. Het lijkt er op dat mensen niet neutraal en objectief naar informatie kunnen kijken, helemaal wanneer dit informatie betreft die niet sociaal geaccepteerd is. Mensen zijn bang, en niet bewust van hoe hun waarheid beheerd wordt door hun eigen angsten. Het is mijn doel als schrijver om mensen bewust te maken van zichzelf. Pas wanneer deze bewustwording plaats vindt zijn mensen in staat zonder vooroordeel naar informatie te kijken.

Ik ben een geboren geograaf. Toen ik jong was viel ik in slaap met een atlas als kussen. Op het moment ben ik aardrijkskunde docent op een democratische leerschool. Mijn interesse gaat uit naar de wijze waarop de wereld georganiseerd is. Al gouw kwam ik tot de conclusie dat de moderne westerse samenleving een defect systeem is. Dit leidde er toe dat ik politiek actief werd. Zo ben ik onderdeel geweest van een linkse revolutionaire organisatie. Bij deze organisatie werden briljante analyses gemaakt van het systeem. Met de kennis op zak was het de bedoeling om mensen op straat deze kennis te brengen en zo te overtuigen van de noodzaak van revolutie. Eenmaal op straat aangekomen bleek dit niet zo makkelijk als gedacht. Mensen begrepen de informatie en waren hier vaak ook al van op de hoogte, maar konden dit niet vertalen naar hun eigen acties. Er leken hier onderliggende emoties mee te spelen die er voor zorgden, dat zij niet in staat waren in een betere wereld te geloven en zich hiervoor in te zetten.

Het waren de sociaal-emotionele angsten die hier mee speelden. Ze zaten vast in een ideologie die vanuit de maatschappij opgedrongen was. Men kon de betere wereld niet voor stellen vanwege onderliggende angst om onwaardig, niet geaccepteerd en verliezer te zijn. In een maatschappij waarin het sociaal-darwinisme hoogtij viert is de waarde van het “image” waarmee je als persoon concurreert afhankelijk van jou materieel succes en sociale acceptatie. Mensen verliezen uit het oog dat dit slechts een “image” is. Zij worden voor hun eigen emotionele toestand compleet afhankelijk van hun waardigheid binnen de concurrentiemaatschappij. Continue zijn zij op zoek naar bewijzen gebaseerd op de waarheden van deze maatschappij die laten zien dat zij waardig zijn. Omdat deze bewijzen slechts subjectieve dualistische oordelen  in reflectie van de algemene opinie zijn, is men hier nooit klaar mee. Je weet op deze manier nooit zeker of je waardig bent. Het is een ge-externaliseerde illusie; Een mens is niet waardig of onwaardig, een mens is gewoon.

Dit kwam ik dus ook tegen bij mensen op straat. Jezelf bijvoorbeeld aan sluiten bij een revolutionaire organisatie betekend dat je de waarheden van het huidige systeem moet verwerpen en tegelijkertijd ook  het waardebeeld wat jou ego hier op deze waarheden gebaseerd heeft. Ik kwam tot de conclusie dat de werkelijke revolutie een mentale of spirituele revolutie moet zijn.  Onszelf doorgronden is wat ik en anderen het beste voor een revolutie kunnen doen. Alleen dan kunnen we ontsnappen aan de destructieve gedragspatronen die voort komen uit een ego dat leeft in een gevangenis van angsten. Pas wanneer het zelfbeeld ontplooid wordt zien wij hoe angsten door media en maatschappij gevoed en gemanipuleerd worden. Wij zijn zo een speelbal van onze onderbewuste angsten. Alleen wanneer wij tot de kern van ons wezen komen zullen wij werkelijk zelf in staat zijn onze realiteit vorm te geven.

Nog steeds ben ik politiek actief; Ik heb de mars tegen Monsanto in Den Haag georganiseerd en ik ben lid van verschillende organisaties die mentale ontwikkeling en zelfvoorzienend leven als speerpunten hebben. Meer hierover wellicht in komende artikelen, waarin ik graag dieper in ga op hoe ons zelfbeeld en gebrek aan kennis hiervan invloed heeft op hoe wij onze wereld inrichten.

Mijn interesses als schrijver gaan dus uit naar: 

-Het creëren van een nieuwe wereld die ecologisch verantwoord en duurzaam is, waarin de mensheid in symbiose samenleeft met de aarde. Een wereld die ons allen in materiële maar ook spirituele zin voedt.

– Het ego en  het blootleggen en afbreken van de ge-externaliseerde schillen van angst die het ego creëert om zichzelf een waardige plek te geven in een de materialistische concurrentiemaatschappij.

-Een zoektocht naar een spirituele waarheid die gebaseerd is op onbevooroordeelde directe ervaring in  plaats van een set dogmatische waarheden uit een sociaal dominante cultuur.

-De verloren beschaving van de mensheid en het daarbij horend perspectief: Het besef dat wij als moderne mens misschien helemaal niet zo ontwikkeld zijn en een hele hoop kunnen leren van het bewustzijn en wijsheden die verborgen zijn in ons onderbewuste en de verloren historie.

Graag reageer ik ook op vragen die over aardrijkskunde of bewustzijn gaan, dus stel deze gerust, ik zal hier dan een artikel aan weiden!

MVG,

Casimir ten Have

 

Gedeeld 27

Tags: , , , ,

About the Author ()

Comments (13)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Ezra70 schreef:

  Beste Casimir welkom op deze site. Ik ben erg geïnteresseerd in je artikelen.

 2. ZerotheHero schreef:

  Welkom Casimir! Ik ben het volkomen met je eens wat je schrijft! Zo zie en voel ik het ook al heel lang en vind het mooi om het eens door een ander goed verwoordt te zien worden.

 3. elvedeha schreef:

  het stoort me dat er zoveel spelfouten in je artikel staan…

 4. Casimir schreef:

  Hoi Elvedeha,

  Mijn excuses voor de vele spelfouten
  Ik beloof plechtig dat er in het volgende stuk minder fouten te vinden zijn.

  MVG,

  Casimir

 5. Casimir schreef:

  Hoi Ezra,

  Ik hoop je niet teleur te stellen

 6. Casimir schreef:

  Hoi ZtH,

  Er zijn denk ik veel mensen die de laatste jaren dit zien en voelen.
  Het moeilijke is deze dingen onder woorden te brengen. Ik doe mijn uiterste best, maar heb tegelijkertijd het gevoel dat ik de kern van wat mensen de laatste tijd aan het ervaren slechts lichtjes schamp. Soms vraag ik mij af of of taal wel het juiste medium is om een veranderend bewustzijn weer te geven.

  MVG,

  Casimir

 7. leeuw schreef:

  Kom op zeg het gaat over de inhoud. Ook ik ben woordeblind en word vaak erop aangespoken en ik erg me der behoorlijk aan. Net of wij moeten zwijgen!!!
  Als ik kan kiezen als mens een taalneukertje te zijn of woordeblind dan ben ik liever woordenblind, zo verafschuw ik taalneukertjes.

  Net of je zegt tegen een mens die met 1 been.
  He jij loop normaal anders luister ik niet naar je, want ik erg me kapot aan je.
  Okee dit is ee extreem voorbeeld maar zo voelt het wel vaak voor me.
  Laat de mens in zijn waarde.
  Waarom zou ik altijd de taalcorreter gebruiken terwijl het duidelijk is wat ik bedoelt. Dus ik corriseer niks meer.
  Men moet me maar nemen hoe ik ben.
  Ik ga niet twee keer zo lang doen over een bericht omdat er taalneukertjes rond lopen en lopen te jammeren.
  Ik hoop je wakker geschut te hebben en AUB laat de mens in zijn waarde.
  Je deed me behoorlijk pijn met je bericht naar hem toe.
  Ik ben echt diep geraakt ermee en je maakt me echt verdrietig en waarom,,,, echt kap ermee.
  Ook als je een bericht leest van iemand die andere mening heeft dan jij om hem dan op die manier tot zwijgen te brengen ook dat overkomt me vaak.
  Gewoon kappen dus!

 8. Theo schreef:

  Hoi Casimir,

  Welkom als auteur!
  Als jij toch geografie als achtergrond hebt, val ik gelijk met de deur in huis.
  Is de aarde een bol of heeft het een andere vorm? Veel mensen lachen je uit als je hierover begint en dat alleen zegt mij iets dat ze zwaar geprogrammeerd zijn. Ik heb de afgelopen 6 maanden meer dan 50 uur materiaal bekeken op internet, artikelen gelezen en (semi)wetenschappelijk onderzoek bekeken.
  Ik kan geen bewijs vinden dat de aarde echt een bol is, dat blauw rondje van Nasa die we steeds zien is wat mij betreft fake. Ik heb veel beelden gezien ook time lapse videos vanuit een weerballon en ik zie geen kromming, ook niet toen ik laatst in een vliegtuig zat. Steeds is de horizon op ooghoogte, hoe kan dat?, Ook op aarde over een afstand van 150km wordt geen kromming waargenomen, De zon en de maan lijken ook niet te zijn wat ze ons vertellen en schijnen veel dichterbij te staan, in de schaduw van de maan is het warmer dan in het maanlicht zelf. Op een bol heb je m.b.t. vliegverkeer shortcuts op een vlakke aarde niet, kijk eens naar vliegroutes en probeer eens directe vlucht te vluchten te boeken van bijv.Kaapstad naar Auckland (NZ), waarom steeds via Dubai? op een platte aarde wel uit te leggen,niet op een bol. En aangezien jij met de atlas in slaap viel:-), waarom worden we opgevoed met de Mercator map en niet met de meer realistische (wat oppervlakte van landen betreft) Peters pojection? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik zou het mooi vinden als je inhoudelijk een keer hierover een artikel wilt schrijven en wat jouw bevindingen dan zijn. Leven we in een soort snowglobe die bij iemand op het bureau staat?:-) of toch de op een blauwe parel? Wat is jouw beeld van de werkelijkheid op dit punt en op welke fronten worden we in de maling genomen? De maanlandingen lijken ook fake te zijn, zoveel beelden die daarop wijzen. Satelieten? die zijn er niet, het glas in de hemel staat dat niet toe. Ook in de bijbel vele verwijzingen naar een platte aarde. Maar ja, alles kan gefaket worden, dus wat is waar? Voor de lezers die er in willen duiken, een goede start is de 12-delige serie ‘flat earth clues’ van Mark Sargent op Youtube en de pdf Earth not a Globe van Samuel Rowbothan uit 1865.
  Bedankt en hartelijke groet, Theo

 9. leeuw schreef:

  Op google map bv zie je het puntje van de noordpool niet en ook niet van de zuidpool
  Het beste om dit te weten te komen is alle afstanden meten van stad naar stad.
  want als je een bal plat wilt maken kan de dat op drie manieren proberen doen
  Of alles op de evenaar inkrimpen kwa kilometers (kan weer niet, want dan blijft er haast niks meer over om te zien op papier)
  Of alles op de pool gebieden vergroten.
  Of een mix van beiden en dat kan weer wel
  Dus de afstanden kloppen niet als de aarde bol is op papier.
  De kimometers in het noorden en in het zuiden liggen op papier verder uit een als op de evenaar.

 10. Theo schreef:

  Hoi Leeuw, Google is natuurlijk volledig onbetrouwbaar en uitmeten zal niet meevallen
  De kaart van de platte aarde ziet er anders uit, nl de noordpool in het midden en de gehele rand is een ijsmuur, zie https://en.wikipedia.org/wiki/World_map#/media/File:Azimuthal_equidistant_projection_SW.jpg
  Het nieuws van eerder deze week van een vliegtuig dat een noodlanding moest maken in Alaska omdat een vrouw ging bevallen, lijkt totaal onzinnig op de route Bali naar Los Angeles, dat is omvliegen als de aarde een bol is. Op het vlakke model, is het juist erg logisch….

 11. Casimir schreef:

  Hoi Theo,

  Toevallig heb ik mij de laatste tijd ook bezig gehouden met de mogelijkheid dat de aarde plat is. Ook heb ik nagedacht over de mogelijkheid dat we aan de binnenkant van een soort bol zitten. Vaak zijn mensen die je uitlachen niet in staat uit te leggen waarom zij dat doen. Zij geloven ook maar wat ze voorgeschoteld krijgen. Ik zou best een artikel over dit onderwerp willen doen als daar echt vraag naar is. Persoonlijk denk ik dat de aarde bol is, natuurlijk dit hoort bij mijn “doctrine” die ik meegekregen heb als geograaf. Daarom zocht ik argumenten die zo veel mogelijk gebaseerd zijn op observatie. Wanneer de planeten, de maan en de zon geobserveerd worden is het mogelijk door deze directe observatie in combinatie met deductie en bijv. wereldwijde communicatie deze puzzel op te lossen. Zo kan ik de zon net onder zien gaan en daarna een vriend in Ierland bellen en vragen waar hij de zon ziet staan. Als het goed is zal de zon dan vlak boven de horizon staan. De zon schijnt bij mij dan alleen nog op de wolken, dat kan ik zien. De wolken hangen hoog en het zonlicht belicht dat dus nog wel. Deze en nog een hoop andere direct te observeren effecten zijn alleen te verklaren met een bolvormige aarde. Er zijn wel argumenten tegen in te brengen, maar met deze argumenten moet meestal de gehele bestaande basis van de wetenschap (die voor een aanzienlijk deel ook op observaties gebaseerd is) overhoop, en dan klopt niks van wat wij zelf ervaren of wat we geleerd hebben. Vaak eindigen discussies die ik hier over heb dan ook met: “Geloof niet je eigen ogen, maar geloof mijn waanzinnige theorie.” Ik heb voor zover ik weet deze theorieën echt een kans gegeven alleen er zijn zo veel waarnemingen met het blote te doen in de astronomie die wat mij betreft laten zien dat de aarde bol is dat ik mij er bij neergelegd heb. Maar wie weet misschien ervaar ik gewoon een verkeerde dimensie ofzo 😉

 12. Theo schreef:

  Zou mooi zijn met jouw achtergrond Casimir. Op dit moment, eigenlijk sinds begin dit jaar, is er een enorme groei op YouTube m.b.t. dit onderwerp. Er zijn hele goeie maar ook erg slechte filmpjes/presentaties.
  Als het zo duidelijk is dat de aarde een bol is, dan zou al die aandacht toch overbodig zijn? En van de experimenten die zijn gedaan, wetenschappelijk en minder wetenschappelijk van aard, lijken de uitkomsten eerder richting een non-global model te gaan (met of zonder koepel:-)). Ik heb een interview beluisterd van een astrofysicus die toch wel zijn twijfels heeft inmiddels of de aarde een globe is, ook een marineofficier die op zee zelf testen heeft gedaan en zegt er nooit over nagedacht te hebben, maar nu toch wel erg op de lijn van een vlak model zit. Alles kan natuurlijk gefaket zijn, filmpjes, foto’s, interviews.
  Op zijn minst zijn sommige real life situaties opmerkelijk, zoals de noodlanding die een vliegtuig onlangs maakte die op weg was van Bali naar Los Angeles i.v.m. een vrouw die moest bevallen. Een noodlanding op Alaska, nou volgens de globe volstrekt onlogisch, maar op de AE kaart (model van de platte aarde, tevens logo UN) juist erg logisch…

 13. Theo schreef:

  Nog een vraag Casimir, al weet ik dat dit off topic is, maar ik zou graag willen weten waarom het mechanisme dat voor eb en vloed zorgt, niet in dezelfde mate effect heeft op grote meren?
  Zelf geloof ik inmiddels niet meer dat de maan een rol speelt. Omdat de zon en maan andere objecten zijn dan ze ons tot op heden hebben verteld. Op internet staan filmpjes waarin wordt uitgelegd hoe je via zout water een lamp kunt laten branden. Zo zou de zon wellicht ook kunnen branden, gebruik makend van het zoute zeewater…. De zon staat namelijk naar mijn idee (en dat van vele anderen) veel en veel dichterbij.
  We zouden het hier ook los van deze site een keer via de mail over kunnen hebben, maar als dat niet past, dan is dat ook oké. Ik speur sowieso verder. Thanks!

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten